|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Jak dobrze że mnie rozumiecie. Czasem czuje że w ogóle nie powinnam być matką
do tego jak patrzę na męża jak on cudownie zajmuje się Małym, ile na cierpliwości to dobija mnie ze ja tak nie umiem. Mimo że tz rano wstaje do pracy to zawsze w nocy mi pomoże, jak Wiktor płacze on wstaje i go nosi, uspokaja, lula choćby i 2 godz. A ja ledwo żywa aby patrzę na nich. Dziewczyny powiedzcie mi proszę od kiedy mogę, tzn od którego miesiąca, kasza manna zagęścić trochę mleko na noc? |
|
|
|
#482 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mnie też
ale chyba wolę to niż czike ![]() i tak nie można wyjść na spacerek i tak, a przynajmniej duchoty i parnoty w domu nie ma. Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41503070] słowo honoru, że to Agu ![]() .[/QUOTE] no nie wiem , nie wiem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja podaję nowe ziemniaczki gojka, super że wizyta u ortopedy udana i za okulistetreselle0, za wagę!
|
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wage!ooo, ja tez wlasnie chce teraz poki jeszcze tyle o ile jest kp. i jak bedziesz podawac ten gluten? mowila co cos na ten temat lekarka? ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
poprostu najzwyczajniej w swiecie jestes PRZEMECZONA! manna zawiera gluten. jak chcesz tylko zageszczac to chyba bedzie lepszy kleik. one chyba juz od 4 mca sa |
||
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co wyczytałam w "Twoje dziecko"? że w 5 miesiącu dziecku udaje się przewrócić w końcu z pleców na brzuch, a dopiero potem z brzucha na plecy i jeśli robi to w odwrotnej kolejności, to może to świadczyć o problemach z napięciem mięśniowym
a przecież u nas większość dzieciaczków najpierw z brzucha, a potem z pleców się przewraca o co chodziCytat:
|
|
#485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak,Daria tak jak Amelcia, drobna i długa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To przemęczenie,też tak czasem mam ehhhmala co do mamy...hmmm...brak słów Debrah, za obrót Lady, ohoho ale Pietraszko ładnie waży
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, zeby dodawac niepelna lyzeczke do mleka. Ja chyba sprobuje na noc podawac, co by choc pare godzin wiecej pospal
![]() Silver, super, ze z nereczka oki!!!!! ![]() Cala, jak tam nasza ulubienica Juliusz?
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś bzdury wypisują....Daria też na razie parę razy się przewróciła z brzuszka na plecki a odwrotnie jeszcze ani razu.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41506951] Dziewczyny, moja Dorka na brzuszku :/ http://www.youtube.com/watch?v=-BeDB...ature=youtu.be[/QUOTE] Ale duza!!! Masz dla niej kilka takich bodziakow w roznych rozmiarach czy to te same? ![]() Cytat:
O, dogadalabym sie z Twoim TZ! Dla mnie tez zupa to nie obiad, nie wiem po co ja gotowac, jak tyle czasu to zajmuje, a czlowiek wciaz glodny
|
||
|
|
|
#489 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, to ten sam
baby wy mi nie piszcie ze ona duza - popatrzcie, ze tylko głowe unosi, bez robienia sfinksa... |
|
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam. i się podłamałam.
Więc, osłuchowo czysto, gardło też czysto ale... Mała nie przybrała na wadze tyle ile powinna, Wazy 7455, a 28 maja ważyła 7130, mówiła, że powinna przybrać 500g, a wychodzi, że przybrała jakoś 180g za mało Oczywiście dała skierowanie na badanie moczu, więc na dniach będzie łapanko. Mowiłam, że nie chce jeść tych obiadków, to powiedziała, że nie wie jaka moze byc przyczyna. Oczywiście przyczepila się,że jeszcze nie gaworzy typu: dede, meme, itp. i ze od początku się ciągnie tak czasowo wszystko do tyłu odkąd nie chciała na brzuszku leżeć i robić tego wszystkiego przepisowo jak książka pisze. I oczywiście pytała, czy juz umie się podeprzeć rączkami na brzuszku to jej mowie ze jakies 3-4 dni to robi dopiero i że się nie przekręca z brzuszka na plecki to mi powiedziała, że co ja wymagam skoro dopiero się dźwignąć nauczyla... ehhhh.... Stresuje mnie to, bo może ona faktycznie mało je, wydawało mi się, że ona taka większa, a sie okazuje, że ta waga wcale nie taka duża... ehhh Powinna zjadać 180 ml, a ona ledwo 140 wypija i wiecej nie chce ![]() ![]() mam nadzieje, że w tym moczu nic nie wyjdzie
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ooo, to dwa razy wiecej niz nina pisala (o ile dobrze zapamietalam )ehh....
|
||
|
|
|
#492 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Hani Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Amelki, zdolnej dziewczynki ![]() Cytat:
noszę mu śpiewam ewentualnie jak jest łaskawy to słucha "ona tańczy" robię z siebie pajaca a w wózku nie uspokoi się inaczej tylko jak mu opowiadam Lokomotywę
|
|||||||
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a co do sąsiada to ![]() Cytat:
za piękną Pietraszkową wagę ![]() dzisiaj mnie nie ma wcale bo pitraszę (kurczaka po tajsku) dzisiaj mamy rocznicę - 6 lat jak jesteśmy razem z tż
|
||
|
|
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ide pitrasić jakiś obiad, później troche ogarne chate, bo mamy dzisiaj gościa na nocleg. później sobie Was nadrobie jak mała zaśnie na noc, chyba, że tak jak wczoraj bedzie cudować do 12 w nocy
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-26 o 16:28 |
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Duzo miłości dla was! Zupka smakowała - chyba najbardziej do tej pory. |
|
|
|
|
#497 | |||
|
Zadomowienie
|
dziękujemy
![]() my z córa też ![]() Cytat:
W celu zmniejszenia ryzyka wystąpienia nietolerancji dziecka na gluten należy zacząć stopniowo oswajać dziecko z tym białkiem (przeprowadzić tzw. ekspozycję). Jeżeli karmisz swoje dziecko piersią nadszedł czas, aby rozpocząć ten etap, ponieważ Twoje mleko jest idealną osłoną dla budowania tolerancji na gluten. Oswajanie dziecka z glutenem trwa 2 miesiące. W tym czasie wprowadzaj niewielkie ilości glutenu w postaci 2-3 g kaszki glutenowej na 100 ml posiłku raz dziennie. Po tym okresie dziecko może spożywać dowolne ilości produktów glutenowych w codziennej diecie. W sytuacji, gdy karmisz mlekiem modyfikowanym, rozpocznij ekspozycję dopiero po 5. miesiącu życia dziecka i kontynuuj ją przez 4 miesiące. W ciągu pierwszych 2 miesięcy podawaj 2-3 g kaszki glutenowej na 100 ml posiłku raz dziennie. W trzecim i czwartym miesiącu oswajania dziecka z glutenem zwiększ jego ilość do 6 g. Cytat:
. dziękiCytat:
|
|||
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41508195]Nawijko, to ten sam
baby wy mi nie piszcie ze ona duza - popatrzcie, ze tylko głowe unosi, bez robienia sfinksa...[/QUOTE] Ma sie te pamiec ![]() Wiem, widzialam, ze tylko unosi, ale nie skomentowalam, bo nie bardzo wiem co moglabys z tym zrobic... Cytat:
![]() Mialam isc do sklepu po smietane do ciasta, a tu znow pada.... ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- cala, mi tez sie wydaje, ze Julka wcale tak malo nie przybrala... |
|
|
|
|
#499 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedny Pietraszko, mam nadzieję że już dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też na to zwróciłąm uwagę, bo nina pisała o małej łyżeczce; w schemacie żywienia też jest napisane, że najpierw 2-3 g, a potem 6, więc już nie wiem
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41506951]bo może, do 1rż
Fewcia ma dziwną pediatrę :/ holle, a sinlac nie kaszka tylko produkt specjalnego przeznaczenia leczniczego i słodki bardzo[/QUOTE] o takk slodki jest sinlac, a minima bobovity niby to samo ale nie jest taka slodka jak sinlac. Jutro ide do lekarza, to moze bede mogla jej podac jakas inna kaszke? hmmm.... weszlam na chwile poszukac mieszkan, ech.. ;] ide dalej sie uczyc. Baj baj ;* juz mam wizje ze od 10 lipca bede siedziec przez pare dni 24/24 h na wizazu Bishonka aj si ju, co tam u Ciebie
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-06-26 o 17:11 |
|
|
|
#502 | ||||||
|
Zadomowienie
|
wlasnie
dzieki rozweselilas mnie bo ja po rozmowie z ksiedzem sie poryczalam, myslalam, ze nie dzwoni to wszystko ok co do szczepienia to jak mala znosi?? bo moja dobrze i my dzien po szczepieniu jechalismy na 80 urodziny do ciotecznej prababi 160km Cytat:
tylko, ze on go zna i w kosciele go nie widzi a chlopiec jest taki grzeczny cichy niesmialy i tak sie cieszyl Cytat:
Cytat:
za obrotojej to ja chyba przeoczylam ten filmik [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41506951]bo może, do 1rż Fewcia ma dziwną pediatrę :/ holle, a sinlac nie kaszka tylko produkt specjalnego przeznaczenia leczniczego i słodki bardzonie nadają się razem z Dorką był ze 3miesięczny chlopczyk chrzczony, w białym body, śpioszkach i tyle ![]() oj może, może - słowo honoru, bardzo bluzgi w myślach rzucałam na Agu gdy mi wyła na wakacjach, że ona nie chce lulu i w efekcie 2h usypiałam dorotkę a rano było już lepiej - i z jej NIE, i z moiim emocjiami jesteśmy człowiekiem, nie robotem ![]() Dziewczyny, moja Dorka na brzuszku :/ piekna Dorka http://www.youtube.com/watch?v=-BeDB...ature=youtu.be[/QUOTE] piekna Dorka Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41506951]
Dziewczyny, moja Dorka na brzuszku :/ http://www.youtube.com/watch?v=-BeDB...ature=youtu.be[/QUOTE] szajka a spróbuj jej rączki układać tak jak do sfinksa powinna trzymać. Tzn łokcie podeprzyj, podnieś ją delikatnie. Może jak kilka razy jej pokażesz to załapie podnoszenie główki a wtedy łatwiej będzie jej się przekręcić. ja tak "nauczyłam" Wiktorka [Q |
|
|
|
#504 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41508195] baby wy mi nie piszcie ze ona duza - popatrzcie, ze tylko głowe unosi, bez robienia sfinksa...[/QUOTE] Kurde, to taki okres ma, że Jej się nie chce czy zapomniała? Na razie chyba nie jest to powód do zmartwień, co? Cytat:
Ja uwielbiam zupy! Chociaż mój tż się czasem ze mnie nabija, że to co ja gotuję to nie zupy tylko warzywa na gęsto, bo ja lubię jak jest mało rosołu
|
|||
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co maly dobrze znosil szczepienia, ale nie wiem jak bedzie tym razem, bo u niektorych watkowych dzieciaczkow tez tak bylo, a teraz cyrki ![]() Z tym, ze my bedziemy jechac 650km, cala noc.... |
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tuż po narodzinach zdrowe dziecko traci 5–7 proc. swojej wagi, ale szybko nadrabia straty. W pierwszych 4 miesiącach życia przybiera średnio 120–225 g na tydzień. W kolejnych miesiącach już tylko 90–150 g na tydzień. Półroczne niemowlę przybiera jeszcze mniej – 50–80 g na tydzień. Między 4. a 6. miesiącem życia niemowlę powinno podwoić swoją wagę urodzeniową, a około 1. urodzin ważyć 3 razy więcej. chociaz znalazlam info ze powinno niby 500 na miesiac ALE spr wage twojego Julasa i wazy IDEALNIE, jest miedzy 50 a 75 centylem wiec nie wiem o co kaman tej babce ![]() a ze akurat w tym miesiacu mniej przybrala o te 180g - no litosci!!!! moze np byla czika i jej sie jesc tak bardzo nie chcialo jak pic, hę? nie pomyslala o tym doktorka
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę...
Już po okuliście, oznajmiam wszem i wobec, że Paulina ma zdrowe oczka to co neurolog uznała za szczelinę to tylko barwnik, który no cóż pozostanie już do końca żucia. Ale najważniejsze, że to nic poważnego i że oczka zdrowe... Mamy sie jeszcze pokazać jak będzie miała roczek no chyba, że coś mnie zaniepokoi.... W takim razie modlę się, aby kolor oczek zmienił się z jasnoniebieskich na jakiś ciemny zielony a najlepiej piwny, bo wtedy nie będzie się to tak w oczy rzucało... Dla przypomnienia nasze prawe oczko wygląda tak jak na zdjęciu niżej... idziemy na spacer... będę wieczorem ![]()
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde, denne to jest ze jakis ksieciuniuniu decyduje o tym kto ma byc chrzestnym na podstawie swojego widzimisie, bo inaczej tego nazwac nie mozna! a moze ten chlopaczyna bylby pierdyliard razy lepszym chrzestnym niz taki co to niby co niedziela zapitala do kosciola na pokaz. wrrrrrrrrrrrrrrr |
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
nie dodało mi zdjęc... mam nadzieję, że tym razem się uda...
na jednym ze zdjęć załapał się nasz pies Ksadi ![]() ciekawe czy go zauważycie?? :brz ydal:
|
|
|
|
#510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
a jak sie nie wyrobie z kp przez te dwa miesiace to co wtedy? jest jakis ogolny sposob wprowadzania tego glutenu bez wzgledu na karmienie? Bosz, kiedys nasze matki nie zastanawialy sie nad takimi rzeczami i zycie mialy chociaz mniej stresujace a dzis ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() no niby troszke widac tą plamke ale co tam, niech nawet by miala kazde inne to i tak najwazniejsze ze jest wszystko ok |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

do tego jak patrzę na męża jak on cudownie zajmuje się Małym, ile na cierpliwości to dobija mnie ze ja tak nie umiem. Mimo że tz rano wstaje do pracy to zawsze w nocy mi pomoże, jak Wiktor płacze on wstaje i go nosi, uspokaja, lula choćby i 2 godz. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dzis byl bananek :P

za okuliste

Oczywiście dała skierowanie na badanie moczu, więc na dniach będzie łapanko. 

klask i: