Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 19:25   #3901
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya ja mam jeden szyty bez nog -w sensie sa rekawki ale w dole, na nogi nie ma przedziałka, tylko "worek" i on jest gładki; a mam mniejszy sztruksowy na jesień i misiowy na zime.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Mi jeszcze daleko do szykowania wyprawki, ale z doświadczenia siosty mogę Ci doradzić że kombinezonik "grubszy miś" sprawdzał się najlepiej. W wózku otulala Małego jeszcze kołderką i już Śliskie wydawały się hmm za słabo przewiewne i niezbyt mile w dotyku (oczywiście to Jej opinia). Młody przyszedł na świat 20 pażdziernika i potrzebowała trzech kombiznezonów (pierwszy kupiła na noworodka i użyła go tylko dwa razy bo zaraz wyrósł, więc radzę kupować ciut większe). Widziałam dla naprawdę małych dzieci takie a la beciki i wydaje mi się że praktyczna rzecz (foto)
No wiem właśnie, że te najmniejsze się nie opłacają, więc kupię 62cm i 68 cm, zobaczy się. Jakis tam już dostałam, ale nie wygląda mi na super zimowy,a jak u nas bedą takie mrozy jak zeszłej zimy to

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:26   #3902
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
mnie się spodobało :d
ostatnio mała tak kopała mocno i mówie do tż "mała pukaczuuuuu" a on"że co?" I też mu się spodobało :d

eee nieee czemu zawsze są najlepsze wyprze jak nie mam kasy?

Pada od przedwczoraj

Dasz rade ja też z matmy lewa. A teraz rachunkowość robie Dobrze że ktoś przemądry wymyślił komputery!
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:27   #3903
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

ja mam taki http://www.ceneo.pl/279839 i uwazam ze sie sprawdza,

anulka niestety musisz tam siedziec
znam przypadki ze dziewczynom pozwolono wyjsc ale bałabym sie wlasnie ze wynik wyjdzie przekłamany,
heeeeeeeeeej w końcu się trafiłyśmy tutaj

ja mam takie termometr http://allegro.pl/medyczny-termometr...303509046.html
i się sprawdza chrzestna natalki nas pytała co chcemy jak się niuńka urodzi żeby pierdół nie kupować, wiec termometr wybraliśmy sobie w zestawie z podgrzewaczem

ja też wolałam na glukozie kwitnąć tam 2 godziny ale byłam pewne że wynik wyjdzie pradziwy gazetke wzięłam i szybko minęło
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Ja też dla małego miałam taki z miękką koncówką elektroniczny i sprawdzał się też jak mały kupci nie mógł zrobić.
A tak swoją drogą co myślicie o tych termometrach w smoczku? Ja się kiedyś zastanawiałam nad kupnem ale Olo mało chorował i w końcu całkiem ze smoczka wyrósł i zrezygnowałam a może mniej płaczu przy mierzeniu tempki by było...
u nas też termometr szedłw ruch do kupki. Nati przy piersi robiła mi kupki co 10 dni

u nas w smoczku by się nie sprawdził bo nati niesmoczkowe dziecko, wypluwała smoczysko za to teraz jak ma prawie 2 latka to od lalki smoczka cycka a on ma tylko taki patyczek żeby do dziurki w buzi lalki włożyć
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Ja też z beznadziejnym humorem, a powinnam się cieszyć, bo urodziny dzisiaj jakoś zawsze mnie na myślenie wtedy bierze

Głowa mnie ciśnie przez tą pogodę, chyba kawy się napiję.

21 tydzień
śliiiczny brzusiolek

stoooo lat!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:28   #3904
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mi jeszcze daleko do szykowania wyprawki, ale z doświadczenia siosty mogę Ci doradzić że kombinezonik "grubszy miś" sprawdzał się najlepiej. W wózku otulala Małego jeszcze kołderką i już Śliskie wydawały się hmm za słabo przewiewne i niezbyt mile w dotyku (oczywiście to Jej opinia). Młody przyszedł na świat 20 pażdziernika i potrzebowała trzech kombiznezonów (pierwszy kupiła na noworodka i użyła go tylko dwa razy bo zaraz wyrósł, więc radzę kupować ciut większe). Widziałam dla naprawdę małych dzieci takie a la beciki i wydaje mi się że praktyczna rzecz (foto)
Znalazłam taki przeszukując ostatnio strych u TŻta czyli kombinezon mam z głowy
Stary 2013-06-26, 19:31   #3905
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
bo on bardzo lubiał oglądać pokemony jak był szał na tą bajke za to ja tego nie cierpiałam

wolny czas na dziś mi się skończył bo Talcia wróciła ze spaceru z ciocią

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Znalazłam taki przeszukując ostatnio strych u TŻta czyli kombinezon mam z głowy
a ja mam na zime śpiworek do wózka albo na sanki po moim bracie który w tym roku będzie miał 32 lata zabytek aż byłam w szoku że go mole nie zjadły
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:32   #3906
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
wciągnę chyba to mleko..

u WAS też caaały czas leje?? ... pada? :P

w HOUSIE jest wyprzedaż jakby kogoś interesowało :P
Haha ale to z tubki na zgagę raczej nie pomoże a te o ktorym pisałam to ble;P taki mdły smak ma ale pomaga na zgagulę

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:33   #3907
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mocny ból w plecach promieniujący na brzuch i twardnienie brzuszka. Położna powiedziala że to skurcze. Na szczęście jest wsio OK, najprawdopodobniej ciut się przemęczyłam.
Ja... ja mam wysoki próg bólowy, a nie mogłam pozycji zminić czy schylić się by ubrać buty więc zaczęłam panikować.

to dobrze ze jest już dobrze, faktycznie się oszczedzaj kiedy do lekarza masz?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:34   #3908
maomami
Wtajemniczenie

A ja się wzięłam w garść i zrobiłam porządek w papierach uczelnianych i ogólnie wszystkich jakie mi się nagromadziły w pokoju na półce

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:35   #3909
_Peggy
Zakorzenienie

Wiecie... może jestem dziwna ale... chyba zazdroszczę coniektórym z Was, ktore mogą cosik odziedziczyć czy dostać w prezencie. My nic nie dostaniemy, nawet na pajacyka czy grzechotkę liczyć nie możemy (rodzina i bliscy w PL). Koszty maluszka nie są małe. Na dzień dzisiejszy myślimy z TZ że okolo 1000Ł pójdzie.
Zapytam tak hmmm nieśmiało. Kupujecie w cucholandach ciuszki dla dzieci? Bo ja już przejżalam kilka i... naprawdę się opłaca (np. śliczy kombinezonki za niecale 3Ł ) Tylko... czy to da się doprać na cacy?

Wizytę u Położnej mamy 19.07
Za tydzień 03.07 mamy USG (wykonuje go Pani, która nie jest lekarzem ale zna się na maszynach)

Edytowane przez _Peggy
Czas edycji: 2013-06-26 o 19:42
_Peggy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:40   #3910
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
bo on bardzo lubiał oglądać pokemony jak był szał na tą bajke za to ja tego nie cierpiałam

wolny czas na dziś mi się skończył bo Talcia wróciła ze spaceru z ciocią

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

a ja mam na zime śpiworek do wózka albo na sanki po moim bracie który w tym roku będzie miał 32 lata zabytek aż byłam w szoku że go mole nie zjadły
Też nienawidziłam pokemonów, ale jak ostatnio leżałam na łóżku i mały Jaśko zaczął stukać i pukać to z głupa palnęłam do TŻta "nasz mały pukaczu strasznie szaleje" i tak zostało .
Jak powiedziałam bratu o tym że to nasz PUKACZU to stwierdził że jak urodzę to Damian na porodówce krzyknie "Pukaczu wybieram Cię"

Co do tego śpiworka to antyk . Sama jestem w szoku że tyle przetrwał

Dziewczyny coś ze mną nie tak, leże i gadam do brzucha żeby przestał mi twardnieć aż TŻ jakoś dziwnie na mnie patrzy , a przed chwilą stwierdziłam że pójdę pojeździć sobie "furą" Jaśka to może się troszkę zrelaksuje, odpręże i mi twardnienie przejdzie

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Wiecie... może jestem dziwna ale... chyba zazdroszczę coniektórym z Was, ktore mogą cosik odziedziczyć czy dostać w prezencie. My nic nie dostaniemy, nawet na pajacyka czy grzechotkę liczyć nie możemy (rodzina i bliscy w PL). Koszty maluszka nie są małe. Na dzień dzisiejszy myślimy z TZ że okolo 1000Ł pójdzie.
Zapytam tak hmmm nieśmiało. Kupujecie w cucholandach ciuszki dla dzieci? Bo ja już przejżalam kilka i... naprawdę się opłaca (np. śliczy kombinezonki za niecale 3Ł ) Tylko... czy to da się doprać na cacy?
Ja jakbym mogła to bym z ciuchlandów nie wychodziła, ale ciuszków mam już tyle że bym sama spokojnie mogła ciuchland otworzyć
Teraz czas zacząć szukać tam jakichś ciuszków na mnie bo powoli się w nic nie mieszczę

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-26 o 19:41
Stary 2013-06-26, 19:42   #3911
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

wolny czas na dziś mi się skończył bo Talcia wróciła ze spaceru z ciocią [COLOR="Silver"]
Mam na imię Natalia i jak byłam mała też wszyscy do mnie "Tala" mówili! Ba, do dzisiaj rodzeństwo i rodzice tak mówią Aż mi się sentymentalnie zrobiło, jak to napisałaś
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:42   #3912
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

w moim przypadku to coś dostanę, ale jak będę kupować to praktycznie wszystko o ciuchu puchu, przynajmniej jest wielokrotnego użytku i sie kolory nie spierają. Jeśli chodzi o plamy to większość się spiera, wiadomo w sumie na pierwszy rzut oka czy sie spierze, a jak nie jesteś pewna to nie bierz
Stary 2013-06-26, 19:44   #3913
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
heeeeeeeeeej w końcu się trafiłyśmy tutaj

ja mam takie termometr http://allegro.pl/medyczny-termometr...303509046.html
i się sprawdza chrzestna natalki nas pytała co chcemy jak się niuńka urodzi żeby pierdół nie kupować, wiec termometr wybraliśmy sobie w zestawie z podgrzewaczem

ja też wolałam na glukozie kwitnąć tam 2 godziny ale byłam pewne że wynik wyjdzie pradziwy gazetke wzięłam i szybko minęło

u nas też termometr szedłw ruch do kupki. Nati przy piersi robiła mi kupki co 10 dni

u nas w smoczku by się nie sprawdził bo nati niesmoczkowe dziecko, wypluwała smoczysko za to teraz jak ma prawie 2 latka to od lalki smoczka cycka a on ma tylko taki patyczek żeby do dziurki w buzi lalki włożyć

śliiiczny brzusiolek

stoooo lat!

Cytat:
Nie jestes dziwna, to normalne. Ja dostanę wózek, łóżeczko, baldachim, ochranicze, wanienkę ciuszki do 3 lat posegregowane na wiek dla dziewczynki( więc lepiej, żeby Ula siedziała w brzuchu), jakis mały rowerek do pchania To jest super oszczędność i nei ma się co dziwić. A ciuchy z lumków są super za grosze można spokojnie dostać super ciuchy, które często są nowe z metkami Wiadomo, że jak coś poplamione to czasami ciężko wywabić, ale się wybiera ciuchy bez plam a potem tylko pranie i prasowanie wysoka temperaturą i jest ok
Cytat:
Też nienawidziłam pokemonów, ale jak ostatnio leżałam na łóżku i mały Jaśko zaczął stukać i pukać to z głupa palnęłam do TŻta "nasz mały pukaczu strasznie szaleje" i tak zostało .
Jak powiedziałam bratu o tym że to nasz PUKACZU to stwierdził że jak urodzę to Damian na porodówce krzyknie "Pukaczu wybieram Cię"

Co do tego śpiworka to antyk . Sama jestem w szoku że tyle przetrwał

Dziewczyny coś ze mną nie tak, leże i gadam do brzucha żeby przestał mi twardnieć aż TŻ jakoś dziwnie na mnie patrzy , a przed chwilą stwierdziłam że pójdę pojeździć sobie "furą" Jaśka to może się troszkę zrelaksuje, odpręże i mi twardnienie przejdze

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Ja jakbym mogła to bym z ciuchlandów nie wychodziła, ale ciuszków mam już tyle że bym sama spokojnie mogła ciuchland otworzyć
Wypraszam sobie, ja cały czas gadam do siebie, do brzucha. Całe życie prowadzę konwersacje ze sobą, a dla tż to dziwne jest i się zawsze ze mnie nabija, że gadam do siebie. Ale taka już jestem

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-26, 19:44   #3914
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Za tydzień 03.07 mamy USG (wykonuje go Pani, która nie jest lekarzem ale zna się na maszynach)

no tak u was opieka wygląda inanczej niz w Polsce, przeoczyłam to
Stary 2013-06-26, 19:48   #3915
domii29
Zakorzenienie

A i zapomniałam Wam napisać że byłam dzisiaj z TŻtem w tesco i jest tyle ładnych rzeczy dla maluszków że mnie odciągnąć z tamtąd nie mógł
Damianowi najbardziej podobały się te "tyciunie" buciki dla maluszka, aż je w ręce brał...
Oczywiście było tyle pięknych rzeczy a ja bez kasy
Było strasznie dużo ciuszków z disneya ale i ceny przepiękne były i wszystko takie cieplusie, idealne na listopad - grudzień

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Nie jestes dziwna, to normalne. Ja dostanę wózek, łóżeczko, baldachim, ochranicze, wanienkę ciuszki do 3 lat posegregowane na wiek dla dziewczynki( więc lepiej, żeby Ula siedziała w brzuchu), jakis mały rowerek do pchania To jest super oszczędność i nei ma się co dziwić. A ciuchy z lumków są super za grosze można spokojnie dostać super ciuchy, które często są nowe z metkami Wiadomo, że jak coś poplamione to czasami ciężko wywabić, ale się wybiera ciuchy bez plam a potem tylko pranie i prasowanie wysoka temperaturą i jest ok

Wypraszam sobie, ja cały czas gadam do siebie, do brzucha. Całe życie prowadzę konwersacje ze sobą, a dla tż to dziwne jest i się zawsze ze mnie nabija, że gadam do siebie. Ale taka już jestem
Przepraszam nie chciałam urazić . Też tak mam dość często że gadam do siebie, ale jednak dzisiaj przechodzę już sama siebie
Stary 2013-06-26, 19:50   #3916
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
A i zapomniałam Wam napisać że byłam dzisiaj z TŻtem w tesco i jest tyle ładnych rzeczy dla maluszków że mnie odciągnąć z tamtąd nie mógł
Damianowi najbardziej podobały się te "tyciunie" buciki dla maluszka, aż je w ręce brał...
Oczywiście było tyle pięknych rzeczy a ja bez kasy
Było strasznie dużo ciuszków z disneya ale i ceny przepiękne były i wszystko takie cieplusie, idealne na listopad - grudzień

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Przepraszam nie chciałam urazić . Też tak mam dość często że gadam do siebie, ale jednak dzisiaj przechodzę już sama siebie
Nie uraziłaś:d ja z tych nie urażających się Pogadam ze soba i jest ok

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-26, 19:51   #3917
Nanusia76
Zadomowienie

Hej pozdrawiam z Chicago
Wyprawka juz kupiona ale jeszcze poluję na okazje. Boję się że przesadziłam z zakupami i będę musiała wysłać paczkę bobędzie nadbagaż jak nic . Jak wrocę to postaram się obfocić wszystko i wam pokazać. Zostawiłam też rachunki więc ceny też poddam do porównania. Jak zwykle obkupiłam swoich chłopaków a sobie tlko kilka kosmetykow z ELF i stanik DKNY za 13$
Pozdrawiam jeszcze raz
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:56   #3918
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Nie uraziłaś:d ja z tych nie urażających się Pogadam ze soba i jest ok

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej pozdrawiam z Chicago
Wyprawka juz kupiona ale jeszcze poluję na okazje. Boję się że przesadziłam z zakupami i będę musiała wysłać paczkę bobędzie nadbagaż jak nic . Jak wrocę to postaram się obfocić wszystko i wam pokazać. Zostawiłam też rachunki więc ceny też poddam do porównania. Jak zwykle obkupiłam swoich chłopaków a sobie tlko kilka kosmetykow z ELF i stanik DKNY za 13$
Pozdrawiam jeszcze raz
Koniecznie musisz się pochwalić zakupami !
Stary 2013-06-26, 20:01   #3919
_Peggy
Zakorzenienie

Fajnym aspektem odziedziczania wyprawki jest też to że dość szybko trafia ona do nas do domu

My nie mamy zlej sytuacji finansowej. Wręcz przeciwnie, jest naprawdę OK. Mąż dobrze zarabia, ja też pracowałam w UK przez pięc lat. Odłożyło się conieco. No ale... jesteśmy oszczędni (a zwlaszcza ja) bo wiemy że któregoś dnia wrócimy do PL a tam tyle zarabiać nie będziemy (zwlaszcza że planujemy bym została w domu z dziećmi najdlużej jak się da). Uważam że wydanie dużej kwoty na wyprawkę (licząc cena=jakości) mogło by mić sens gdybyśmy wiedzieli że te żeczy posłużą i drugiemu dziecku, ale nie wiadomo czy opłacać się będzie wynajmować przeprowadzkę do Polski i wieźć te wszystkie bajery. A jeśli nie wieźć to co? Albo opchniemy na ebayu za bezcen, albo zwyczajnie zaniesiemy do lumpka.

No to jak już wiem że kupujecie to... jak pierzecie ubranka? Ja myslę że 2 razy w proszku dziecieńcy w wysokiej temp. i raz na konec w orzechach piorących (by wypłukać chemie).

A w ogóle... jest Tu jakaś Mamuska która jeszcze nic nie ma dla dziecka? Bo ja poza jedną sztuką pampersa (grati do gazety) nie mam nic. Ba, nie planuje zakupów przed końcem sierpnia (nie jestem przesądna, zwyczajnie ni czuje że już na to czas, a po za tym myslimy o zmianie mieszkania albo remoncie).
Stary 2013-06-26, 20:07   #3920
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle... jest Tu jakaś Mamuska która jeszcze nic nie ma dla dziecka? Bo ja poza jedną sztuką pampersa (grati do gazety) nie mam nic. Ba, nie planuje zakupów przed końcem sierpnia (nie jestem przesądna, zwyczajnie ni czuje że już na to czas, a po za tym myslimy o zmianie mieszkania albo remoncie).
Ja mam dwie sztuki body z długim rękawkiem poza tym nic.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:07   #3921
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnym aspektem odziedziczania wyprawki jest też to że dość szybko trafia ona do nas do domu

My nie mamy zlej sytuacji finansowej. Wręcz przeciwnie, jest naprawdę OK. Mąż dobrze zarabia, ja też pracowałam w UK przez pięc lat. Odłożyło się conieco. No ale... jesteśmy oszczędni (a zwlaszcza ja) bo wiemy że któregoś dnia wrócimy do PL a tam tyle zarabiać nie będziemy (zwlaszcza że planujemy bym została w domu z dziećmi najdlużej jak się da). Uważam że wydanie dużej kwoty na wyprawkę (licząc cena=jakości) mogło by mić sens gdybyśmy wiedzieli że te żeczy posłużą i drugiemu dziecku, ale nie wiadomo czy opłacać się będzie wynajmować przeprowadzkę do Polski i wieźć te wszystkie bajery. A jeśli nie wieźć to co? Albo opchniemy na ebayu za bezcen, albo zwyczajnie zaniesiemy do lumpka.

No to jak już wiem że kupujecie to... jak pierzecie ubranka? Ja myslę że 2 razy w proszku dziecieńcy w wysokiej temp. i raz na konec w orzechach piorących (by wypłukać chemie).

przepraszam wiem że nie powinnam się śmiać ale ten gratis tak mnie rozśmieszył że aż oplułam laptopa
Stary 2013-06-26, 20:17   #3922
Anoula
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/rodzice-odkryli-...,335537,s.html
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:17   #3923
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Wg mnie przyzwyczajenie dziecka od noworodka do "czystych" rzeczy; nadmiernego prania i oczyszczania mija się z celem i jest nieekonomiczne.
Ba, uważam że proszki sensitive są lepsze i wydajniejsze niż dzidziusiowe.
Orzechy są super jeśli dziecko ma alergie. Jeśli nie to nie popadajmy w skrajności.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:20   #3924
kruszynka86
Raczkowanie

hej zbieram się cały dzień, żeby coś napisać ale jakoś nie mogłam. Cały dzień padało, dopiero z godzinkę temu przestało
Jutro mamy połówkowe, ale o dziwo jestem dobrej myśli (biorąc pod uwagę moje wrodzone czarnowidztwo ).

W ogóle też sikacie co chwilę? Masakra jakaś co 2 godz. co najmniej i do tego mimo chodzenia dużo dużo w czasie wyjazdu kolejne kg na koncie od 6 czerwca przytyłam prawie 2 kg aż się zdziwiłam, bo mieliśmy bardzo aktywny urlop jak na ciężarówkę no ale też żre, bo inaczej się tego nazwać nie da, jak opętana a to ciasteczko, a to jakiś owoc, a to znowu coś innego paszcza mi się nie zamyka
miki wszystkiego naj z okazji urodzin
peggy ja też jeszcze nic nie mam, ale to dlatego, ze jakoś nie mam czasu ani weny na zakupy, coś mi się wydaje , że to Tż coś pierwszy kupi nim ja się zabiorę jak będę na L4 to się zabiorę za to czyli pewnie we wrześniu

No i powodzenia na egzaminach dla wszystkich sesjujących

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:21   #3925
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
jjesteś 2 lata młodsza odemnie, więc matme miałaś obowiązkowa tak? dobrze liczę?
tak tak, miałam obowiązkową,ale zdawalam 3 lata temu:P , ale i tak poszłam na pOLITECNIKE ŚLĄSKĄ na studia o kierunku "Matematyka" dzisiaj żał€je ze jej nie dokończyłam, ale czasem sytuacja nas do tego zmusza.
Cytat:
Bardzo mocny ból w plecach promieniujący na brzuch i twardnienie brzuszka. Położna powiedziala że to skurcze. Na szczęście jest wsio OK, najprawdopodobniej ciut się przemęczyłam.
Ja... ja mam wysoki próg bólowy, a nie mogłam pozycji zminić czy schylić się by ubrać buty więc zaczęłam panikować.
to odpoczywaj !
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Haha ale to z tubki na zgagę raczej nie pomoże a te o ktorym pisałam to ble;P taki mdły smak ma ale pomaga na zgagulę
wiem że nie pomoże ale mam ochotę. Ja na prawdę jem nie dużo jak jestem w pracy i czasem potrzebuje coś takiego dzisiaj zjadlam
7- kromka z pastą jajeczną
10- 7days
13- jabłko
14- kromka z pomidorem i ogórasem
koniec.
wiec jak jestem w pracy to jem mało bo nie mam co i gdzie. czasem cos z domu przyniose- jakiś obiad i podgrzeje ale tutaj na tej pacy nie mam ani gdzie podgrzać ani żadnego dobrego żarcia na ciepło. Same kiełbachy a przecież potem nawet gadać z klientami bym nie mogłą bo jakby mi się odbiło

Cytat:

Ja kupuję w ciuchach, mał otego mam chyba tylko 2 nowe rzeczy dla maluszka, póki co na wszystko co mam z wózkiem włącznie wydałam 340 zł. maks.
Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej pozdrawiam z Chicago
Pozdrawiam jeszcze raz
a kiedy wracasz?
Stary 2013-06-26, 20:24   #3926
domii29
Zakorzenienie

I bardzo dobrze bo dzieciom dzieciństwo zabierają i wymyślają żeby 6-cio latki do pierwszej klasy już chodziły . Ja sama bym nie chciała żeby moje dzieci kiedyś w wieku 6 lat już miały iść do szkoły
Stary 2013-06-26, 20:24   #3927
89Beatka
Wtajemniczenie

Ja jak naarzie też nie mm praktycznie nic, tzn dostałam od kuzynki na wieść o ciąży mały kocyk, kaftnik i skarpeteczki , i to jest wszystko co na chwilę obecna posiadam,aha i moja mama kupiła jeszcze wiekszy koc, taki z tych ciepłych
Stary 2013-06-26, 20:38   #3928
nasturcja7667
Zadomowienie

Ja mam: body rozmiar 68, gryzaczek [dostałam od koleżanki] oraz pajacyk rozmiar 78. Więc w sumie nie mam nic jeszcze. Najwcześniej w sierpniu sie za wyprawki wezmę. Teraz sesja/ przeprowadzka/ ślub. Nie ma czasu

PS. Ktoś wie co z Budowniczką?

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-06-26 o 20:40
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:43   #3929
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
jakie polecicie termometry dla dziecka? bo szukam na all i robie liste i podliczam ile mnie bedzie kosztoqwały takie rzeczy i nie wiem... ?
Ja kupiłam TT elektroniczny do ucha , wydaje mi sie dokladny I przedewszystkim szybko mierzy , wiec bedzie latwo maluszkowi zmierzyc

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:44   #3930
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja mam: body rozmiar 68, gryzaczek [dostałam od koleżanki] oraz pajacyk rozmiar 78. Więc w sumie nie mam nic jeszcze. Najwcześniej w sierpniu sie za wyprawki wezmę. Teraz sesja/ przeprowadzka/ ślub. Nie ma czasu

PS. Ktoś wie co z Budowniczką?
nie wiem, nie mam pojęcia. Ostatni raz była wtedy co nam pisała..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości