|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam takie termometr http://allegro.pl/medyczny-termometr...303509046.html i się sprawdza chrzestna natalki nas pytała co chcemy jak się niuńka urodzi żeby pierdół nie kupować, wiec termometr wybraliśmy sobie w zestawie z podgrzewaczem ![]() ja też wolałam na glukozie kwitnąć tam 2 godziny ale byłam pewne że wynik wyjdzie pradziwy gazetke wzięłam i szybko minęło ![]() Cytat:
![]() u nas w smoczku by się nie sprawdził bo nati niesmoczkowe dziecko, wypluwała smoczysko za to teraz jak ma prawie 2 latka to od lalki smoczka cycka a on ma tylko taki patyczek żeby do dziurki w buzi lalki włożyć Cytat:
![]() stoooo lat!
|
|||
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
bo on bardzo lubiał oglądać pokemony jak był szał na tą bajke
![]() wolny czas na dziś mi się skończył bo Talcia wróciła ze spaceru z ciocią ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dobrze ze jest już dobrze, faktycznie się oszczedzaj kiedy do lekarza masz?
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się wzięłam w garść i zrobiłam porządek w papierach uczelnianych i ogólnie wszystkich jakie mi się nagromadziły w pokoju na półce
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie... może jestem dziwna ale... chyba zazdroszczę coniektórym z Was, ktore mogą cosik odziedziczyć czy dostać w prezencie. My nic nie dostaniemy, nawet na pajacyka czy grzechotkę liczyć nie możemy (rodzina i bliscy w PL). Koszty maluszka nie są małe. Na dzień dzisiejszy myślimy z TZ że okolo 1000Ł pójdzie.
Zapytam tak hmmm nieśmiało. Kupujecie w cucholandach ciuszki dla dzieci? Bo ja już przejżalam kilka i... naprawdę się opłaca (np. śliczy kombinezonki za niecale 3Ł Wizytę u Położnej mamy 19.07 Za tydzień 03.07 mamy USG (wykonuje go Pani, która nie jest lekarzem ale zna się na maszynach)
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-06-26 o 19:42 |
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak powiedziałam bratu o tym że to nasz PUKACZU to stwierdził że jak urodzę to Damian na porodówce krzyknie "Pukaczu wybieram Cię" Co do tego śpiworka to antyk . Sama jestem w szoku że tyle przetrwał ![]() Dziewczyny coś ze mną nie tak, leże i gadam do brzucha żeby przestał mi twardnieć aż TŻ jakoś dziwnie na mnie patrzy , a przed chwilą stwierdziłam że pójdę pojeździć sobie "furą" Jaśka to może się troszkę zrelaksuje, odpręże i mi twardnienie przejdzie ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Teraz czas zacząć szukać tam jakichś ciuszków na mnie bo powoli się w nic nie mieszczę Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-26 o 19:41 |
||
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż mi się sentymentalnie zrobiło, jak to napisałaś
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w moim przypadku to coś dostanę, ale jak będę kupować to praktycznie wszystko o ciuchu puchu, przynajmniej jest wielokrotnego użytku i sie kolory nie spierają. Jeśli chodzi o plamy to większość się spiera, wiadomo w sumie na pierwszy rzut oka czy sie spierze, a jak nie jesteś pewna to nie bierz |
|
|
|
|
#3913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), jakis mały rowerek do pchania To jest super oszczędność i nei ma się co dziwić. A ciuchy z lumków są super Cytat:
|
|||
|
|
|
#3914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak u was opieka wygląda inanczej niz w Polsce, przeoczyłam to
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam Wam napisać że byłam dzisiaj z TŻtem w tesco i jest tyle ładnych rzeczy dla maluszków że mnie odciągnąć z tamtąd nie mógł
![]() Damianowi najbardziej podobały się te "tyciunie" buciki dla maluszka, aż je w ręce brał... Oczywiście było tyle pięknych rzeczy a ja bez kasy Było strasznie dużo ciuszków z disneya ale i ceny przepiękne były i wszystko takie cieplusie, idealne na listopad - grudzień ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
. Też tak mam dość często że gadam do siebie, ale jednak dzisiaj przechodzę już sama siebie |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadam ze soba i jest ok |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Hej pozdrawiam z Chicago
Wyprawka juz kupiona ale jeszcze poluję na okazje. Boję się że przesadziłam z zakupami i będę musiała wysłać paczkę bobędzie nadbagaż jak nic . Jak wrocę to postaram się obfocić wszystko i wam pokazać. Zostawiłam też rachunki więc ceny też poddam do porównania. Jak zwykle obkupiłam swoich chłopaków a sobie tlko kilka kosmetykow z ELF i stanik DKNY za 13$ Pozdrawiam jeszcze raz |
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnym aspektem odziedziczania wyprawki jest też to że dość szybko trafia ona do nas do domu
My nie mamy zlej sytuacji finansowej. Wręcz przeciwnie, jest naprawdę OK. Mąż dobrze zarabia, ja też pracowałam w UK przez pięc lat. Odłożyło się conieco. No ale... jesteśmy oszczędni (a zwlaszcza ja) bo wiemy że któregoś dnia wrócimy do PL a tam tyle zarabiać nie będziemy (zwlaszcza że planujemy bym została w domu z dziećmi najdlużej jak się da). Uważam że wydanie dużej kwoty na wyprawkę (licząc cena=jakości) mogło by mić sens gdybyśmy wiedzieli że te żeczy posłużą i drugiemu dziecku, ale nie wiadomo czy opłacać się będzie wynajmować przeprowadzkę do Polski i wieźć te wszystkie bajery. A jeśli nie wieźć to co? Albo opchniemy na ebayu za bezcen, albo zwyczajnie zaniesiemy do lumpka. No to jak już wiem że kupujecie to... jak pierzecie ubranka? Ja myslę że 2 razy w proszku dziecieńcy w wysokiej temp. i raz na konec w orzechach piorących (by wypłukać chemie). A w ogóle... jest Tu jakaś Mamuska która jeszcze nic nie ma dla dziecka? Bo ja poza jedną sztuką pampersa (grati do gazety) nie mam nic. Ba, nie planuje zakupów przed końcem sierpnia (nie jestem przesądna, zwyczajnie ni czuje że już na to czas, a po za tym myslimy o zmianie mieszkania albo remoncie).
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Wg mnie przyzwyczajenie dziecka od noworodka do "czystych" rzeczy; nadmiernego prania i oczyszczania mija się z celem i jest nieekonomiczne.
Ba, uważam że proszki sensitive są lepsze i wydajniejsze niż dzidziusiowe. Orzechy są super jeśli dziecko ma alergie. Jeśli nie to nie popadajmy w skrajności. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3924 |
|
Raczkowanie
|
hej zbieram się cały dzień, żeby coś napisać ale jakoś nie mogłam. Cały dzień padało, dopiero z godzinkę temu przestało
Jutro mamy połówkowe, ale o dziwo jestem dobrej myśli (biorąc pod uwagę moje wrodzone czarnowidztwo ).W ogóle też sikacie co chwilę? Masakra jakaś co 2 godz. co najmniej i do tego mimo chodzenia dużo dużo w czasie wyjazdu kolejne kg na koncie od 6 czerwca przytyłam prawie 2 kg aż się zdziwiłam, bo mieliśmy bardzo aktywny urlop jak na ciężarówkę no ale też żre, bo inaczej się tego nazwać nie da, jak opętana miki wszystkiego naj z okazji urodzin peggy ja też jeszcze nic nie mam, ale to dlatego, ze jakoś nie mam czasu ani weny na zakupy, coś mi się wydaje , że to Tż coś pierwszy kupi nim ja się zabiorę jak będę na L4 to się zabiorę za to czyli pewnie we wrześniuNo i powodzenia na egzaminach dla wszystkich sesjujących
|
#3925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj zjadlam 7- kromka z pastą jajeczną 10- 7days 13- jabłko 14- kromka z pomidorem i ogórasem koniec. wiec jak jestem w pracy to jem mało bo nie mam co i gdzie. czasem cos z domu przyniose- jakiś obiad i podgrzeje ale tutaj na tej pacy nie mam ani gdzie podgrzać ani żadnego dobrego żarcia na ciepło. Same kiełbachy a przecież potem nawet gadać z klientami bym nie mogłą bo jakby mi się odbiło Cytat:
Cytat:
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja sama bym nie chciała żeby moje dzieci kiedyś w wieku 6 lat już miały iść do szkoły
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak naarzie też nie mm praktycznie nic, tzn dostałam od kuzynki na wieść o ciąży mały kocyk, kaftnik i skarpeteczki , i to jest wszystko co na chwilę obecna posiadam,aha i moja mama kupiła jeszcze wiekszy koc, taki z tych ciepłych
|
|
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam: body rozmiar 68, gryzaczek [dostałam od koleżanki] oraz pajacyk rozmiar 78. Więc w sumie nie mam nic jeszcze.
Najwcześniej w sierpniu sie za wyprawki wezmę. Teraz sesja/ przeprowadzka/ ślub. Nie ma czasu ![]() PS. Ktoś wie co z Budowniczką? Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-06-26 o 20:40 |
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, nie mam pojęcia. Ostatni raz była wtedy co nam pisała..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Śliskie wydawały się hmm za słabo przewiewne i niezbyt mile w dotyku (oczywiście to Jej opinia). Młody przyszedł na świat 20 pażdziernika i potrzebowała trzech kombiznezonów (pierwszy kupiła na noworodka i użyła go tylko dwa razy bo zaraz wyrósł, więc radzę kupować ciut większe). Widziałam dla naprawdę małych dzieci takie a la beciki i wydaje mi się że praktyczna rzecz

czemu zawsze są najlepsze wyprze jak nie mam kasy? 
ja też z matmy lewa. A teraz rachunkowość robie 

), jakis mały rowerek do pchania
KCIUKI DLA ANI