|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
ja nie wiem co Was rozbawia tak w moich planach
|
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Idę z TZ robić kolacje bom glodna. U nas dzisiaj salatka z kurczakiem, feta i sosem czosnkowym
Bede pózniej
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po drzemce.. Doszłam do wniosku, że nie mogę za długo leżeć, bo mnie zaczyna ćmić zaraz.. Później poczytałam kilka stron książki 'Język niemowląt', żeby zdążyć do porodu
A teraz jak przyszłam do męża przed tv, to ten zasnął na kanapie jak go wołałam do łóżka na drzemkę to nie chciał..bo prosiłam by mnie pomasował troszkę...A teraz pewnie spędzę samotny wieczór.. nie dość, że w ciągu dnia go nie ma, to jeszcze wieczorem odpływa
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Co do gości po porodzie to jakoś nie widzę żadnych przeciwwskazań
Ale u nas w rodzinie już tak jest, wszyscy wychowywaliśmy się że tak powiem w kupie, czyli, że wśród tłumów rodziny i znajomych Ja właśnie z każdą wizytą będę się cieszyć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie już nie załapałam...Cytat:
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zajmę się swoimi stopami...wczoraj je wymoczyłam tylko i obcięłam pazurki.. dzisiaj peeling i spróbuję pomalować. Może choć gin doceni mą piękność i me starania
![]() A może trzasnę sobie jeszcze maseczkę na twarz.. też dla gina |
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zmęczony jest, wiem, więc zostało mi tylko posiedzieć trochę przed tv i kładę się spać bo w sumie dzisiaj w nocy tylko godzinkę spałam i niecałe 1,5 godzinki rano
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Oj żabki musiałam isc w kime.Byłam z Tzem w miescie.W Pepco,na targu,w Kauflandzie i ogolnie na sklepach.Tz stwierdził ze musze duzo zacząć spacerowac to moze ruszy porodzik.I wróciłam wykonczona.Nogi mnie bolą,kręgol.I przepowiadacze sie pojawiają ale takie lipne.
Kupiłam sobie Olejek Babydream dla ciezarowek.Ma juz status KWC wizażu Dla mnie jest rewelacyjny i w Rossmanie był o 9,99.Kupiłam tez żel do ciała z Isany za 2,99 ,antyperspirant Fa za 6 zł (jeszcze go nie miałam) ,majty i staniki w Pepco Humor mi sie poprawił przez zakupki.Nawet Tzowi kupiłam wode z Adasia
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Ona8686 - ja mało jem (rozsądnie), nie zażeram się słodyczami, w okresie powymiotnym miałam -4,5kg, do przedostatniej wizyty miałam na minusie ok. 2,5-3 kg, a po 3 tygodniach wagę 0 - czyli taką jak przed ciążą, mimo spadku apetytu - gin od razu powiedział, że nie przytyłam, tylko opuchłam, bo nogi jak banie... Spokojnie, po porodzie wszystko zejdzie (oby szybko) Tak nawiasem, co do nóg - u nas dziś 10C, ulewa, a ja przez osiedle w japonkach i ze zmarzniętymi nogami, no ale co, jak ŻADNE inne buty nie wchodzą???? ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Aaaaaa u kogo są te koszule w Biedronie po 19,99??? Ja specjalnie poszłam i puchy! a potrzebuję jedną...
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Przykro mi ale nie mogę się na niego złościć bo wychodzi do pracy o 4 a wraca po 17, więc normalne, że wykończony jest![]() AGRAFKA ale mi smaka narobiłaś tymi czereśniami ciekawe czy są w biedronce![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
kalisto: u mnie w biedrze nie ma;(
rockyy: ładnie Cie TZ przegonił
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze w to, że wszystko zejdzie Cytat:
Chyba też muszę się na jakieś wybrać... albo naciągnąć za karę Tż |
||
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
za zakupy! No to wreszcie jakiś porodzik będzie bo po takich wojażach to nie ma bata, żeby cię nie złapało![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3285 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale naspamowałyście
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41506060]Idziemy do domku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
A skarb pewnie Ci wynagradza kazdy ból,Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Maskotki widziałam - osioł mnie obezwładnił, ale mamy tyle pluszaków, że szkoda mi kasę wydawać. A naklejki po ile są?
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam coś obejrzeć |
|
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
ale może Ty masz jakaś wypasioną wersję
![]() a co do pluszaków w biedrze do dzięki za info bo chciałam ale zapomniałam wziąć
|
#3289 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie smuć się. Myślę, że wiele ciężarnych tak ma, tylko nie każda o tym mówi...`na pewno chwilowy kryzys. A zanim się obejrzysz, już będziesz po porodzie.Cytat:
Cytat:
Są, jak coś potrzebują...i zostały 3 dobre przyjaciółki i mnie to wystarcza.Cytat:
Cytat:
Dzisiaj wizytowałam. I kurde zonk- szyjka skrócona i zmiękczona Idę o zakład, że to przez wczorajsze przeżycia W ogóle wyszło, jaka jestem niedoinformowana- pytałam o zzo i okazało się, że już bym musiała jechać do szpitala na rozmowę z anestezjologiem i załatwiać to znieczulenie na kilka tygodni przed porodem. A ja durna myślałam, że przychodzę w dniu porodu, mówię dawajcie zzo i z miejsca mi dają. ![]() Dalej siedzę u rodziców, ale byłam dzisiaj zobaczyć co z domem. W środku sajgon, pełno błota, salon pusty, meble powynoszone na górę... Ale woda już dużo opadła, nie dochodzi do schodów. Uff. Jutro może nam prąd już podłączą. |
||||||
|
|
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie pieke.Mam bardzo prosty przepis z ...gazetki Castoramy
![]() Nie narażaj mi sie Wydaje mi sie ze jakos juz na dniach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to teraz porodzik ![]() O kurde,mleczarnia szaleje a organizm sie czysci?
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Po co wam kulko po porodzie?o co wogole chodzi?
ona,ja tez myslalam.ze chcialas pokazac opuchniete kostki hahahahahahaha... ja relax z tz...chcial mi postymulowac suty ale stwoerdzil ze boi sie mleka i ze mi to lepiej wychodzi no i tyle z moich planow jutro proboje chodzic po schodach hahaha 11pieter trzymajcie kciuki:-P (zartuje tyle bym nie wyszla chyba... )mialam miec wizyte w piatek a tu zonk nie ma miejsca musze zadzwonic do gin i zapytac czy mnie przyjmie..(tylko wlasciwie po co jak pewnie mi powie to co ostatnio ale juz mu nie uwierze!chociaz teraz 10dni bedzie bardziej do uwierzenia niz ostatnio ) lece,zagladne w nocy ) badz rano paaaaa dobranoc.
|
|
|
|
#3293 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Koocur,Misiaczka,Niunia
za zakupki.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Uffff nadrobiłam
|
|
#3294 |
|
Wtajemniczenie
|
Weszłam życzyć Wam dobrej nocki
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
dotkaa: no niby jak nas natną itd to ciężko siedzieć normalnie... a takie kółko pomaga i nie boli..
arabiatta: oby pozytywnie zaskakiwali... czyli niedługo powrót do domku? yevele: ale nie chcialam wypasionego.. zaraz oblookam.. naklejek i miśków u mnie nie widziałam.
|
#3296 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
może tym razem będę bardziej przyjazna dla otoczenia, a czasem i własnego dziecka Cytat:
butelki mogą posłużyć jako wazoniki piękne!!! też chcę takie !!! Cytat:
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-26 o 20:52 |
|||
|
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Jeeeeeeestem!
Ale nie nadrabiam was gaduły przebrzydle! ![]() Stresci ktoś ważniejsze informacje?
|
|
#3298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tam.Ostatnie dni szalenstw.Cytat:
Noo,padam na pychol. Cytat:
![]() Cytat:
Do siadania.Jak kapa po porodzie boli to podobno fajnie sie na takim kólku dmuchanym siedzi.Sa specjalne poporodowe ale takie dla dzieci pływackie tez podobno zdaje rezultat
|
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
No ładnie naspamowałyście- 17 stron do nadrobienia
Nie było mnie cały dzień dlatego witam się wieczorową porą Relacja z wizyty: - Mały dalej ułożony główką w dół - ułożony nisko więc jest prawdopodobne że urodzę wcześniej (mam jeszcze wytrzymać 3 tygodnie i mam pozwolenie na rodzenie )- wyniki morfo i moczu i wątroby ok - rozwarcia nie ma, szyjka trochę skrócona - serduszko Małego ok - przez 2 tygodnie przytyłam 800g Nasiedziałam się dziś czekając na wizytę, potem na obiedzie u teściów i na koniec na SR że teraz mnie wszystko boili
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
wzajemnie
![]() Cytat:
-wywoływanie i proszenie o poród -tematy porodowe,zakupowe itp. -relacje z wizyt,nowe tygodnie................. . jak cos pominełam to dopiszcie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

jak go wołałam do łóżka na drzemkę to nie chciał..bo prosiłam by mnie pomasował troszkę...A teraz pewnie spędzę samotny wieczór.. nie dość, że w ciągu dnia go nie ma, to jeszcze wieczorem odpływa

Ale u nas w rodzinie już tak jest, wszyscy wychowywaliśmy się że tak powiem w kupie, czyli, że wśród tłumów rodziny i znajomych
Ja właśnie z każdą wizytą będę się cieszyć
to sie już nie załapałam...

ciekawe czy są w biedronce

Chyba też muszę się na jakieś wybrać... albo naciągnąć za karę Tż
A skarb pewnie Ci wynagradza kazdy ból,
Boli strasznie, z boku wypycha chyba stópki, a dupką wpija się pod żebro....
Dzisiaj zaczynam 39. tydzień i już tracę nadzieję, że urodzę w tym tygodniu
Nie smuć się. Myślę, że wiele ciężarnych tak ma, tylko nie każda o tym mówi...`na pewno chwilowy kryzys. A zanim się obejrzysz, już będziesz po porodzie.
Idę o zakład, że to przez wczorajsze przeżycia 
nie no, serio, ja tak mam, ze w drodze do lozeczka wybaczam calemu swiatu wszystkie wojny, kataklizmy i pomniejsze przewinienia, a spaceruje do lozeczka co 15 minut przewaznie, wylaczajac czas po tej jedynej w ciagu dnia flaszuni...