Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 20:07   #3271
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

ja nie wiem co Was rozbawia tak w moich planach
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:08   #3272
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Idę z TZ robić kolacje bom glodna. U nas dzisiaj salatka z kurczakiem, feta i sosem czosnkowym

Bede pózniej

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:08   #3273
dzoan
Zakorzenienie

Ja po drzemce.. Doszłam do wniosku, że nie mogę za długo leżeć, bo mnie zaczyna ćmić zaraz.. Później poczytałam kilka stron książki 'Język niemowląt', żeby zdążyć do porodu A teraz jak przyszłam do męża przed tv, to ten zasnął na kanapie jak go wołałam do łóżka na drzemkę to nie chciał..bo prosiłam by mnie pomasował troszkę...A teraz pewnie spędzę samotny wieczór.. nie dość, że w ciągu dnia go nie ma, to jeszcze wieczorem odpływa

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:10   #3274
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Oby wróciły te szare komórki na miejsce po porodzie bo jak dalej tak pójdzie to TZ będzie nianczyl Maje i mnie
zapomnimy gdzie sie siusia

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja po drzemce.. Doszłam do wniosku, że nie mogę za długo leżeć, bo mnie zaczyna ćmić zaraz.. Później poczytałam kilka stron książki 'Język niemowląt', żeby zdążyć do porodu A teraz jak przyszłam do męża przed tv, to ten zasnął na kanapie jak go wołałam do łóżka na drzemkę to nie chciał..bo prosiłam by mnie pomasował troszkę...A teraz pewnie spędzę samotny wieczór.. nie dość, że w ciągu dnia go nie ma, to jeszcze wieczorem odpływa
eh te nasze chłopy ...
Stary 2013-06-26, 20:13   #3275
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Co do gości po porodzie to jakoś nie widzę żadnych przeciwwskazań Ale u nas w rodzinie już tak jest, wszyscy wychowywaliśmy się że tak powiem w kupie, czyli, że wśród tłumów rodziny i znajomych Ja właśnie z każdą wizytą będę się cieszyć do trzymania na rękach też nic nie mam, wiadomo, że jak ktoś będzie chory to no way
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:13   #3276
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
hehe ja też i jeszcze była promocja więc w sumie interes życia zrobiłam bo za 4,99 zł
wow, no widzisz... to sie już nie załapałam...

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
co do mojego brzucha w klubie- to moj brzuch nie poszedł w dół wogole
nie wiem czy to Cie pocieszy... mój tak samo..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:15   #3277
dzoan
Zakorzenienie

Chyba zajmę się swoimi stopami...wczoraj je wymoczyłam tylko i obcięłam pazurki.. dzisiaj peeling i spróbuję pomalować. Może choć gin doceni mą piękność i me starania

A może trzasnę sobie jeszcze maseczkę na twarz.. też dla gina

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:15   #3278
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie podobnie...Tż walnął piwko, mówię choć się polożymy bo chce się poprzytulać bo mi smutno, wyszłam się umyć, wracam a on śpi na kanapie zmęczony jest, wiem, więc zostało mi tylko posiedzieć trochę przed tv i kładę się spać bo w sumie dzisiaj w nocy tylko godzinkę spałam i niecałe 1,5 godzinki rano
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:17   #3279
Rockyyy
Zakorzenienie

Oj żabki musiałam isc w kime.Byłam z Tzem w miescie.W Pepco,na targu,w Kauflandzie i ogolnie na sklepach.Tz stwierdził ze musze duzo zacząć spacerowac to moze ruszy porodzik.I wróciłam wykonczona.Nogi mnie bolą,kręgol.I przepowiadacze sie pojawiają ale takie lipne.
Kupiłam sobie Olejek Babydream dla ciezarowek.Ma juz status KWC wizażu Dla mnie jest rewelacyjny i w Rossmanie był o 9,99.Kupiłam tez żel do ciała z Isany za 2,99 ,antyperspirant Fa za 6 zł (jeszcze go nie miałam) ,majty i staniki w Pepco Humor mi sie poprawił przez zakupki.Nawet Tzowi kupiłam wode z Adasia
Stary 2013-06-26, 20:19   #3280
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Norbert wymiata
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
ZROXI twój synek wymiata "małpi wymiot"
Cytat:
Norbert to ma pomysły

Ona8686 - ja mało jem (rozsądnie), nie zażeram się słodyczami, w okresie powymiotnym miałam -4,5kg, do przedostatniej wizyty miałam na minusie ok. 2,5-3 kg, a po 3 tygodniach wagę 0 - czyli taką jak przed ciążą, mimo spadku apetytu - gin od razu powiedział, że nie przytyłam, tylko opuchłam, bo nogi jak banie... Spokojnie, po porodzie wszystko zejdzie (oby szybko)

Tak nawiasem, co do nóg - u nas dziś 10C, ulewa, a ja przez osiedle w japonkach i ze zmarzniętymi nogami, no ale co, jak ŻADNE inne buty nie wchodzą????

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Aaaaaa u kogo są te koszule w Biedronie po 19,99??? Ja specjalnie poszłam i puchy! a potrzebuję jedną...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:22   #3281
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
U nas też codziennie to samo Przykro mi ale nie mogę się na niego złościć bo wychodzi do pracy o 4 a wraca po 17, więc normalne, że wykończony jest

AGRAFKA ale mi smaka narobiłaś tymi czereśniami ciekawe czy są w biedronce

Stary 2013-06-26, 20:24   #3282
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

kalisto: u mnie w biedrze nie ma;(

rockyy: ładnie Cie TZ przegonił

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-26, 20:26   #3283
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Ona8686 - ja mało jem (rozsądnie), nie zażeram się słodyczami, w okresie powymiotnym miałam -4,5kg, do przedostatniej wizyty miałam na minusie ok. 2,5-3 kg, a po 3 tygodniach wagę 0 - czyli taką jak przed ciążą, mimo spadku apetytu - gin od razu powiedział, że nie przytyłam, tylko opuchłam, bo nogi jak banie... Spokojnie, po porodzie wszystko zejdzie (oby szybko)

Tak nawiasem, co do nóg - u nas dziś 10C, ulewa, a ja przez osiedle w japonkach i ze zmarzniętymi nogami, no ale co, jak ŻADNE inne buty nie wchodzą????

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Aaaaaa u kogo są te koszule w Biedronie po 19,99??? Ja specjalnie poszłam i puchy! a potrzebuję jedną...
Koszul u siebie na promocji nie widziałam, za to maskotki i te naklejki na ścianę są przecenione.

Wierze w to, że wszystko zejdzie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Oj żabki musiałam isc w kime.Byłam z Tzem w miescie.W Pepco,na targu,w Kauflandzie i ogolnie na sklepach.Tz stwierdził ze musze duzo zacząć spacerowac to moze ruszy porodzik.I wróciłam wykonczona.Nogi mnie bolą,kręgol.I przepowiadacze sie pojawiają ale takie lipne.
Kupiłam sobie Olejek Babydream dla ciezarowek.Ma juz status KWC wizażu Dla mnie jest rewelacyjny i w Rossmanie był o 9,99.Kupiłam tez żel do ciała z Isany za 2,99 ,antyperspirant Fa za 6 zł (jeszcze go nie miałam) ,majty i staniki w Pepco Humor mi sie poprawił przez zakupki.Nawet Tzowi kupiłam wode z Adasia
za zakupy Chyba też muszę się na jakieś wybrać... albo naciągnąć za karę Tż

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:28   #3284
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
za zakupy! No to wreszcie jakiś porodzik będzie bo po takich wojażach to nie ma bata, żeby cię nie złapało

Stary 2013-06-26, 20:30   #3285
Rockyyy
Zakorzenienie

Ale naspamowałyście
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Czy któraś z was robiła sobie masaż brodawek? Jak mocno to robicie? Ja to się boję ścisnąć, bo mam ostatnio mega wrażliwe cyce, ale może warto się kurka przełamać? Obawiam się, że wczorajszy masaż był przeze mnie bardzo nieprofesjonalnie wykonany i tylko dlatego jestem jeszcze w dwupaku.
Ja sobie daruje masaz.Nie chce nerwicy dostac
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41506060]Idziemy do domku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej zagldam sie przywitac i powiedziec ze u nas ok. Antonio jest grzeczniutki wbrew pozorom. Ładnie nam idzie karmienie i spanie, ale przewijanie i zmiana ubranek to ewidentnie cos czego on nie znosi
Dla zainteresowanych porodem sama cesarka pikuś ale potem jest masakra. Chodze i zajmuje sie moim skarbem, ale wszystko okupione dużym bólem. Jeszcze cos mi jelita nie chca pracowac musze sie zapytac lekarza co z tym fantem. Buziaczki dla Was. Nie nadrabiam bo nie mam jak.

Trzymaj sie kochana.Zycze szybkiej regeneracji A skarb pewnie Ci wynagradza kazdy ból,
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
KALLISTO, ja chciałam znać dokłądny termin a teraz jak znam to s.ram w gacie ze strachu
A ja sie zastanawiam czy nie fajniej byłoby znac konkretny termin....
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Pewnie bedziesz czasem zmeczona, zla, rozdrazniona, zniecierpliwiona, pelna pretensji, zalu i zagubienia, ale zblizajac sie do wrzeszczacego tobolka w lozeczku poczujesz jedno - spadajacy z kazdym krokiem z ramion i duszy ciezar i narastajace poczucie najczystszego, najbardziej niewiarygodnego szczescia, jakie moze spotkac czlowieka na ziemi. A kiedy sie schylisz po malenstwo, zwyczajnie s t a n i e s z się cala tą miloscia, czuloscia i dobrocia prosto z nieba
Pięknie to opisujesz
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wodą utlenioną polej i przetrzyj mocno.

Jejuniuuuu Filip mnie masakruje! Boli strasznie, z boku wypycha chyba stópki, a dupką wpija się pod żebro....
Laura dzis wybitnie wypycha nozki z mojej prawej.Jak jej tak juz niewygodnie to niech wychodzi
Stary 2013-06-26, 20:31   #3286
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Koszul u siebie na promocji nie widziałam, za to maskotki i te naklejki na ścianę są przecenione.
Maskotki widziałam - osioł mnie obezwładnił, ale mamy tyle pluszaków, że szkoda mi kasę wydawać. A naklejki po ile są?

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:33   #3287
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Maskotki widziałam - osioł mnie obezwładnił, ale mamy tyle pluszaków, że szkoda mi kasę wydawać. A naklejki po ile są?
po 5zł z groszami

Zmykam coś obejrzeć

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:34   #3288
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ale może Ty masz jakaś wypasioną wersję

a co do pluszaków w biedrze do dzięki za info bo chciałam ale zapomniałam wziąć
Stary 2013-06-26, 20:35   #3289
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
No ja dostałam zaświadczenie od neurologa, że nie wyraża zgody na sn. I będę rodzić w szpitalu gdzie jest neurologia. Czyli za tydzień pewnie lekarz mi wszystko powie mam rozumieć.
A można wiedzieć, jakie to przeciwwskazania?

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie.
Wczoraj dopadł mnie taki mega kryzys, że przepłakałam całe popołudnie - chyba z 5 godzin, przez co jeszcze dzisiaj wyglądam jak chińczyk Wyżyłam się na TŻ, a on nie umie odpuścić i przytulić, to wyszła awantura niezła

Na dodatek miałam bardzo złe myśli o dziecku i ciąży I bardzo mi z tym źle Dzisiaj zaczynam 39. tydzień i już tracę nadzieję, że urodzę w tym tygodniu Czuję się jak okropna matka i pewnie zniknę na trochę zamknąć się w sobie
Nie smuć się. Myślę, że wiele ciężarnych tak ma, tylko nie każda o tym mówi...`na pewno chwilowy kryzys. A zanim się obejrzysz, już będziesz po porodzie.
Cytat:
hyhy, myślę, że nasi partnerzy moga nas niejednym zaskoczyć po urodzeniu dziecka.. myślę tu przede wszystkim o pierworódkach.. może być tak, że pokażą nam swoją zupełnie inna stronę. Mnie mąż zaskakuje już na etapie ciąży i tak się zastanawiam co będzie dalej.
Tylko, żeby to było takie pozytywne zaskakiwanie... bo co jak np. przerośnie ich rola ojca...?
Cytat:
dziewczyny nawet nie wyobrażacie sobie jak te wczorajsze skurcze zjechały mi psychike, chodze i płacze po kątach, że jeszcze nie zobacze Zuzi, jestem mega wredna dla wszystkich, oddzywam sie do rodziny jak do najgorszych wrogów- a oni nic mi nie zrobili. Popłakałam sie nawet jak Tzt do pracy wychodził, bo on idzie do ludzi a ja znowu w domu...
Chyba po obiedzie spakuje siostre (bo tera zjuz wolałabym nie prowadzic auta sama) i pojdziemy na jakas kawe mrozoną czy coś bo zeswiruje.
Wszyscy znajomi odcieci ode mnie, od marca nie widziałam sie z przyjaciółmi- chociaż teraz sie zastanawiam czy naprawde nimi są, bo nawet nie zapytaja jak sie czuje, czy o cokolwiek.
Zostala mi ejdna znajoma, ale ona miala ślub na poczatku czerwac wiec ją usprawiedliwiam bo wtedy też duzo na głowie
ale czytałam że Margosia też miała juz rózne dziwne stany psychiczne, przed porodem, wiec mam nadzieje ze to lada dzień
Rób wszystko, żeby poprawić sobie nastrój! A co do znajomych- norma Są, jak coś potrzebują...i zostały 3 dobre przyjaciółki i mnie to wystarcza.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziś mąż otrzymał mandat- zdjęcie z fotoradaru sprzed... ponad roku
rok temu jak wracaliśmy z Mazur coś nam błysnęło, no ale nic nie przyszło, więc zapomnieliśmy. do teraz
Omg, po roku.... ale w sumie tż też dostał, po pół roku. Ale kwota zabójcza, noga musiała być ciężka

Cytat:
Co do gości po porodzie to jakoś nie widzę żadnych przeciwwskazań Ale u nas w rodzinie już tak jest, wszyscy wychowywaliśmy się że tak powiem w kupie, czyli, że wśród tłumów rodziny i znajomych Ja właśnie z każdą wizytą będę się cieszyć do trzymania na rękach też nic nie mam, wiadomo, że jak ktoś będzie chory to no way
Ja tam nie chcę widzieć nikogo w szpitalu, oprócz tżta... na odwiedziny przyjdzie czas. Ale ja to ja

Dzisiaj wizytowałam. I kurde zonk- szyjka skrócona i zmiękczona Idę o zakład, że to przez wczorajsze przeżycia Oczywiście kolejny miesiąc zwolnienia i mam leżeć. W ogóle wyszło, jaka jestem niedoinformowana- pytałam o zzo i okazało się, że już bym musiała jechać do szpitala na rozmowę z anestezjologiem i załatwiać to znieczulenie na kilka tygodni przed porodem. A ja durna myślałam, że przychodzę w dniu porodu, mówię dawajcie zzo i z miejsca mi dają.

Dalej siedzę u rodziców, ale byłam dzisiaj zobaczyć co z domem. W środku sajgon, pełno błota, salon pusty, meble powynoszone na górę... Ale woda już dużo opadła, nie dochodzi do schodów. Uff. Jutro może nam prąd już podłączą.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:37   #3290
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja akurat mam fazę na szarlotkę ale nie ma kto upiec
A ja właśnie pieke.Mam bardzo prosty przepis z ...gazetki Castoramy
Cytat:

[/COLOR]Rockyyyy kiedy rodzimy ??
Nie narażaj mi sie

Wydaje mi sie ze jakos juz na dniach
Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
[
Witam dzisiaj po wizycie. Moja szyjka znów dłuższa o całe 4 mm i albo z tymi lekarzami coś nie tak albo już sama nie wiem no ale jestem w 35tc dopiero i mamy czas. Mała ma 2480g. Ginka powiedziała że porodu nie ma się co bać bo damy zzo albo jak chce to mi zrobia cesarke na moje haslo że nie planuje siegac po znieczulenie troche dziwnie zareagowala i powiedziala że w takim razie już mam zbierac sily ale co tam, zobaczymy jak będzie. Wizyty mamy już co tydzień i jeszcze mam kolejne usg 3d w radiologicznym w 39tc (chyba nie wierzą że moge urodzic wcześniej) ale te mnie już jakoś nie cieszy bo i tak małej już fajnie nie widac a zwykłe usg z przeplywami mam na wizytach.

Chciałam podziękować za bardzo wzruszające opisy porodów i pierwszych chwil w szpitalach i domach z dzieciaczkami
To fajnie masz z zzo.I jeszcze cesareczka na zyczenie
Cytat:
Wróciłam
Już bez obrączki Nie bolało, ale było baaaardzo baaaaaaaardzo nieprzyjemne.
Szyjka rozpulchniona, jakieś rozwarcie jest, także może się dziać
Badanie na paciora pobrane. No i co... to tyle Ach i mam kontrolować wagę, bo nie podoba mu się jak przybieram, a w sumie od kilku miesięcy jem tak samo, a nawet teraz ograniczyłam to i owo oraz kontrola ciśnienia.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie, ciekawe czy doczekam
to teraz porodzik
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
nie wiem czy sie dzis z wami witalam czy nie wiec dzien dobry

u mnie biegunka plus wymioty do tego lewa piers oszalala i wlaczyla produkcje tak ze zuzylam 4 wkladki od rana a z prawej nic nie leci no coz nic z tego nie rozumiem teraz sobie leze i wypoczywam
O kurde,mleczarnia szaleje a organizm sie czysci?
Stary 2013-06-26, 20:38   #3291
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem czy to Cie pocieszy... mój tak samo..
na to wychodzi, ze to chyba my urodzimy w listopadzie
Stary 2013-06-26, 20:42   #3292
d0tkaaa
Zakorzenienie

Po co wam kulko po porodzie?o co wogole chodzi?

ona,ja tez myslalam.ze chcialas pokazac opuchniete kostki hahahahahahaha... ja relax z tz...chcial mi postymulowac suty ale stwoerdzil ze boi sie mleka i ze mi to lepiej wychodzi no i tyle z moich planowjutro proboje chodzic po schodach hahaha 11pieter trzymajcie kciuki:-P

(zartuje tyle bym nie wyszla chyba...)

mialam miec wizyte w piatek a tu zonk nie ma miejsca musze zadzwonic do gin i zapytac czy mnie przyjmie..(tylko wlasciwie po co jak pewnie mi powie to co ostatnio ale juz mu nie uwierze!chociaz teraz 10dni bedzie bardziej do uwierzenia niz ostatnio) lece,zagladne w nocy) badz rano paaaaa dobranoc.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:45   #3293
Rockyyy
Zakorzenienie

Koocur,Misiaczka,Niunia
za zakupki.
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja się tylko witam

Gratuluję nowych dzieciaczków na wątku:j upi:

Zakupiłam wózek i fotelik Mąż wybrał....

Po wizycie też ok. Nie było USG, ale niby wszystko bez zmian. Mogę już rodzić a jak nic się nie wydarzy do 08.07 to ide na USG i wizytę.

Mój ginek wyjeżdża iw raca 07.07 wiec zasikam nogi
Eee tam a czemu nie teraz? Przydałby sie porodzik
Cytat:
Wlasnie odwiedzila nas kolezanka ze skarbami z kufra babci: grzechotki do wozka absolutnie retro, lata 70, takie plastikowe lekko grzechoczace misie, sloniki i inna zwierzyna na gumie do rozpiecia w poprzek budki, oraz prawdziwe SZKLANE wysokie butelki sztuk dwie nie wiem, czy uzyje, bo ani to praktyczne (ciezkie , a i potluc sie moze , ale bez watpienia idealnie z epoki ! Plus mikro skarpetki z koronka i czarne lakierki 0+. Plus - to juz produkcja XXI wieku - karuzelke FP, ktora opcjonalnie reaguje na placz dziecka oraz antykolkowa butelczyne Dr Brown's

... a mielismy przyjmowac tylko pampersy jako wejsciowke, a z ciuszkami i gadzetami zrzucac gosci ze schodow
Hehehe to kolezanka trafiła w Twe retro gusta
Cytat:
A o to moje kostki trochę się przy nich naślęczałam.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
wcinam kwasne żelki

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Oliah widac, ze wizyte kolezanki udana
powiedzcie mi od jakiego momentu zamierzacie przyjmowac gosci i jak bedziecie reagowac jak beda chcieli wziac dzidzi na rece itp?
Ja bym chciała chociaz te 2,3 dni byc sama z Laura i Tzem zanim ktos sie pojawi.A co do brania na ręce.....ja proponowac nie bede.Jesli ktos bedzie chciał i zapyta-czemu nie? Ale zazdrosc mnie bedzie zżerac bo juz teraz sie zaborcza robie
Cytat:
"Tą jedną słońce razi, dla drugiej muzyka jest za głośna, a trzeciej chce się rzygać. No wiesz mamusia taki małpi wymiot"

No ryczałam jak dzika świnia! [/SIZE]

Cytat:
mam na jutro ambitny plan!!
bede leżeć caly dzien w łóżku i czekać na poród
sorki tak świruje troche-w ciazy jestem to moge
Ja troche połaże,moze w koncu zrobimy okłady z samca bo jak wczoraj chcielismy to sie Laura rozkopała i za nic bym sie nie skupiła,rozpraszałaby nas totalnie

Uffff nadrobiłam
Stary 2013-06-26, 20:46   #3294
magolina
Wtajemniczenie

Weszłam życzyć Wam dobrej nocki

magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:49   #3295
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dotkaa: no niby jak nas natną itd to ciężko siedzieć normalnie... a takie kółko pomaga i nie boli..

arabiatta: oby pozytywnie zaskakiwali... czyli niedługo powrót do domku?

yevele: ale nie chcialam wypasionego.. zaraz oblookam..

naklejek i miśków u mnie nie widziałam.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-26, 20:51   #3296
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
nie no, serio, ja tak mam, ze w drodze do lozeczka wybaczam calemu swiatu wszystkie wojny, kataklizmy i pomniejsze przewinienia, a spaceruje do lozeczka co 15 minut przewaznie, wylaczajac czas po tej jedynej w ciagu dnia flaszuni...
no u mnie różnie z tym bywało... zmęczenie czasem brało górę.. ;(
może tym razem będę bardziej przyjazna dla otoczenia, a czasem i własnego dziecka

Cytat:
Wlasnie odwiedzila nas kolezanka ze skarbami z kufra babci: grzechotki do wozka absolutnie retro, lata 70, takie plastikowe lekko grzechoczace misie, sloniki i inna zwierzyna na gumie do rozpiecia w poprzek budki, oraz prawdziwe SZKLANE wysokie butelki sztuk dwie nie wiem, czy uzyje, bo ani to praktyczne (ciezkie , a i potluc sie moze , ale bez watpienia idealnie z epoki ! Plus mikro skarpetki z koronka i czarne lakierki 0+. Plus - to juz produkcja XXI wieku - karuzelke FP, ktora opcjonalnie reaguje na placz dziecka oraz antykolkowa butelczyne Dr Brown's

... a mielismy przyjmowac tylko pampersy jako wejsciowke, a z ciuszkami i gadzetami zrzucac gosci ze schodow
ale super prezenty !!
butelki mogą posłużyć jako wazoniki

Cytat:
A o to moje kostki trochę się przy nich naślęczałam.
piękne!!! też chcę takie !!!

Cytat:
Hit dnia!!!
Ten nasz Norbert to mały świr - no uśmiałam się tak, że aż skurczu macicy dostałam i prawie się posikałam ze śmiechu...
Mamy taką oto figurkę - małpki (http://www.decoram.pl/userdata/gfx/3...a98ee16d99.jpg ponoć nawet coś symbolizują, u nas wyłącznie dekoracyjnie). Zabrał je jakiś czas temu do swojego pokoju, dziś wziął je w rękę i się pyta, co one robią. Więc mówię, że jedna zasłania sobie oczy, druga uszy i trzecia buzię.
Norbert skomentował:
"Tą jedną słońce razi, dla drugiej muzyka jest za głośna, a trzeciej chce się rzygać. No wiesz mamusia taki małpi wymiot"

No ryczałam jak dzika świnia! [/SIZE]
padłam !!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-26 o 20:52
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:51   #3297
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Jeeeeeeestem!
Ale nie nadrabiam was gaduły przebrzydle!
Stresci ktoś ważniejsze informacje?
Stary 2013-06-26, 20:52   #3298
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Idę z TZ robić kolacje bom glodna. U nas dzisiaj salatka z kurczakiem, feta i sosem czosnkowym

Bede pózniej
A u mnie skonczy sie szarlotką i mlekiem a co tam.Ostatnie dni szalenstw.

Cytat:

[/COLOR]Aaaaaa u kogo są te koszule w Biedronie po 19,99??? Ja specjalnie poszłam i puchy! a potrzebuję jedną...
Kurde ja nawet o nich nic nie wiem ,dawno w Biedrze nie byłam.
Cytat:
[

rockyy: ładnie Cie TZ przegonił
Noo,padam na pychol.
Cytat:
za zakupy! No to wreszcie jakiś porodzik będzie bo po takich wojażach to nie ma bata, żeby cię nie złapało

Chciałabym
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Dzisiaj wizytowałam. I kurde zonk- szyjka skrócona i zmiękczona Idę o zakład, że to przez wczorajsze przeżycia Oczywiście kolejny miesiąc zwolnienia i mam leżeć. W ogóle wyszło, jaka jestem niedoinformowana- pytałam o zzo i okazało się, że już bym musiała jechać do szpitala na rozmowę z anestezjologiem i załatwiać to znieczulenie na kilka tygodni przed porodem. A ja durna myślałam, że przychodzę w dniu porodu, mówię dawajcie zzo i z miejsca mi dają.

Dalej siedzę u rodziców, ale byłam dzisiaj zobaczyć co z domem. W środku sajgon, pełno błota, salon pusty, meble powynoszone na górę... Ale woda już dużo opadła, nie dochodzi do schodów. Uff. Jutro może nam prąd już podłączą.
Widzisz...jedne by chciały juz porodzik,zeby szyja odpusciła a innym przed czasem świruje
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Po co wam kulko po porodzie?o co wogole chodzi?

Do siadania.Jak kapa po porodzie boli to podobno fajnie sie na takim kólku dmuchanym siedzi.Sa specjalne poporodowe ale takie dla dzieci pływackie tez podobno zdaje rezultat
Stary 2013-06-26, 20:54   #3299
tysia222
Raczkowanie

No ładnie naspamowałyście- 17 stron do nadrobienia

Nie było mnie cały dzień dlatego witam się wieczorową porą
Relacja z wizyty:

- Mały dalej ułożony główką w dół
- ułożony nisko więc jest prawdopodobne że urodzę wcześniej (mam jeszcze wytrzymać 3 tygodnie i mam pozwolenie na rodzenie)
- wyniki morfo i moczu i wątroby ok
- rozwarcia nie ma, szyjka trochę skrócona
- serduszko Małego ok
- przez 2 tygodnie przytyłam 800g

Nasiedziałam się dziś czekając na wizytę, potem na obiedzie u teściów i na koniec na SR że teraz mnie wszystko boili
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:54   #3300
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Weszłam życzyć Wam dobrej nocki

wzajemnie
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Jeeeeeeestem!
Ale nie nadrabiam was gaduły przebrzydle!
Stresci ktoś ważniejsze informacje?
S P A M
-wywoływanie i proszenie o poród
-tematy porodowe,zakupowe itp.
-relacje z wizyt,nowe tygodnie................. .

jak cos pominełam to dopiszcie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości