Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 16:23   #3151
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Tak mi przykro, dziewczynki, ze nie jestem na biezaco z Wami, wisze tylko na pasku i ledwo mam czas rzucic okiem czasami, ale juz cytowac i odpisywac to w ogole marzenie a tyle sie u Was dzieje teraz... jakos wiecej duzo piszecie, lobuzice, na dodatek... my sie uczymy rytmu nowego, a tu nie ma w sumie zadnego rytmu i zadnej prawidlowosci, plus teraz jeszcze Lala i maz w domu... Nawal pokarmu przeminal, Lilo po cycaniu spi gora pol godzinki, po flaszeczce od 3 do 5h, a ja sie uwijam wtedy z normalnymi obowiazkami - choc maz pomaga i dziewczyny sa swietne, to jednak wciaz mam takie poczucie nieuporzadkowania i tymczasowosci, ze glowa mala. Plus dzialam w jakims letargu jakby, na granicy snu - raz z niewiary, ze to sie DZIEJE, dwa ze zwyklego prozaicznego niewyspania.
Na pocieszenie zamowilam zakupki wlasnie, truskawy i czeresnie, nektaryny, i szarlotke, i lody waniliowe Grycan plus Manhattan Mojito, duuuzo warzyw, ciemny chlebek, dobre sery i wedliny... no po prostu .
Ehh, jeszcze do Was wroce w starym stylu, obiecuje!...
Czekamy, czekamy a i tak jak dla mnie to super wszystko ogarniasz

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dotka- jestem, jestem i Was podczytuję od rana, ale mam spaprany humor i jakoś powiem szczerze muszę się wyciszyć trochę ale jak tylko odzyskam humor to wrócę ;*
Czekamy En oby humorek szybko powrócił.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Zbieram się, oby tylko nie bolało
Podobno nie boli, ale nie wiem na pewno bo to też dopiero przede mną
Trzymam kciuki

Dziewczyny czy bolą Was czasami brzuchy od harców dzieciowych?? bo moj się jakoś tak chyba ułożyl, że na od pępka w górę boli mnie brzuch
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 16:25   #3152
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Kolejny dzien leci i niccc...zadnego dzidzia...Zuzia nie chce wyjsc...

i jeszcze truje glowe muzgo je b e m rozmowy w toku...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 16:27   #3153
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dotka- jestem, jestem i Was podczytuję od rana, ale mam spaprany humor i jakoś powiem szczerze muszę się wyciszyć trochę ale jak tylko odzyskam humor to wrócę ;*
NIech dobry humor wróci, nie smutaj się

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
http://www.dzieciecykram.pl/fisher-p...ami-c0108.html
Mnie ta wpadła w oko ale już mam funduszy zabrakło na przyszły miesiąc będziemy o karuzeli myśleć
Ja w tym miesiącu też raczej nie kupię, ale chcę się rozeznać

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Karuzele kupiłam używaną, na początek będzie panel z muzyczką a potem reszta.
Też zamierzam kupić używaną, podobnie jak leżaczki i konika morskiego FP
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 16:29   #3154
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Czekamy, czekamy a i tak jak dla mnie to super wszystko ogarniasz

Czekamy En oby humorek szybko powrócił.

Podobno nie boli, ale nie wiem na pewno bo to też dopiero przede mną
Trzymam kciuki

Dziewczyny czy bolą Was czasami brzuchy od harców dzieciowych?? bo moj się jakoś tak chyba ułożyl, że na od pępka w górę boli mnie brzuch
mnie boli, czasami mam dni, kiedy ruchy są dla mnie nieprzyjemne tak mi gdzieś narządy uciska

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 16:40   #3155
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej zagldam sie przywitac i powiedziec ze u nas ok. Antonio jest grzeczniutki wbrew pozorom. Ładnie nam idzie karmienie i spanie, ale przewijanie i zmiana ubranek to ewidentnie cos czego on nie znosi
Dla zainteresowanych porodem sama cesarka pikuś ale potem jest masakra. Chodze i zajmuje sie moim skarbem, ale wszystko okupione dużym bólem. Jeszcze cos mi jelita nie chca pracowac musze sie zapytac lekarza co z tym fantem. Buziaczki dla Was. Nie nadrabiam bo nie mam jak.
że tak dobrze dajecie sobie radę... Takie wieści strasznie cieszą!!
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
nawet tak nie mów... jak widze cc 9 lipiec a ja 11 mam dopiero na oddział sie zgłosic to marne moje szanse one juz bedą weterankami mamusiowymi a my jeszcze w dwupaczkach
No rozumiem doskonale
A najbardziej mnie dobił przyjaciel tż jak zadzwonił w dniu terminu i pyta :dlaczego nie chce wypuścić tego Malucha z brzucha" nie mogłam z nim rozmawiać tak strasznie ryczałam... bo to było moje największe marzenie

Czarowniczko nie pogratulowałam prawie oficjalnej daty porodu

Perse w końcu w domu Teraz już będzie tylko z górki
Ucałuj Artusia od wizażowej ciotki

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 16:43   #3156
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a ja przez najbliższy rok nie tkne szarlotki, sernika, pulpetów Tesciowej. pyszne sa ale mi sie juz ten zestaw przejadł muszę coś dobrego zamówić u Niej np rybke teraz

ide ogarniac bo w piatek ma przyjechac dywaniarz zabrac dywany i poduchy z kanapy do prania. musimy je odgruzować i Tż odkurzyć zanim wydamy facetowi.
Ja akurat mam fazę na szarlotkę ale nie ma kto upiec

Wrzuciłam swój nr do klubu. Mamy swoje numery z EVEEWE ale dotarło do mnie,że mamy podobne terminy więc tak na wszelki wrzuciłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 16:43   #3157
stokrotka24
Zakorzenienie

melduję, że wszystko poprasowałam dla małego jeszcze jutro poukładam sobie wszystko ładnie i będzie czekało grzecznie na nowego lokatorka

Łukaszek
Stary 2013-06-26, 16:47   #3158
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
melduję, że wszystko poprasowałam dla małego jeszcze jutro poukładam sobie wszystko ładnie i będzie czekało grzecznie na nowego lokatorka

Ja też dzisiaj wrzuciłam swój nr przy okazji wzięłam nr Roxi i Twee
Stary 2013-06-26, 16:53   #3159
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
że tak dobrze dajecie sobie radę... Takie wieści strasznie cieszą!!

No rozumiem doskonale
A najbardziej mnie dobił przyjaciel tż jak zadzwonił w dniu terminu i pyta :dlaczego nie chce wypuścić tego Malucha z brzucha" nie mogłam z nim rozmawiać tak strasznie ryczałam... bo to było moje największe marzenie

Czarowniczko nie pogratulowałam prawie oficjalnej daty porodu

Perse w końcu w domu Teraz już będzie tylko z górki
Ucałuj Artusia od wizażowej ciotki
widziałam u majówek, że pytałaś o chustowanie, chustuj chustuj przyjde potem po porade bo narazie jakos nie trybie tego jak tylko o tym czytam bo skupiam sie na porodziku

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Rockyyyy kiedy rodzimy ??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 16:56   #3160
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ramiączka są wąskie czy szerokie?
Średnie
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

My się dziś witamy podobnie jak Rocky z Laurą w 40 tygodniu

Ja mam tak, że mam skierowanie od gina do szpitala i mam iść w dniu kiedy on ma dyżur, rano i powiedział, że CC to mi zrobi ok 5 dni przed terminem porodu i że książkowo robią w 39tc1d i na taki dzień ustalają termin.
Ja nie mam ścisłego terminu i godziny cc tylko tyle że gin powiedział że ma dyżur w niedzielę 30.06 i on będzie sie starał z ordynatorem załatwić salę do cięcia i jeśli wszystko będzie dobrze to wtedy czeka mnie zabieg. Mówił tez że muszę z 3 dni poleżeć najpierw na patologii aby mieli czas na wykonanie wszystkich badań kontrolnych i dodatkowo załatwić zaświadczenie od neurologa, że nie mogę rodzić sn.

Dziś ostatni dzień moich wakacji domowych, jutro muszę rano się meldowac w szpitalu. Targają mną bardzo różne emocje bo z jednej strony się boję tego szpitala i bardzo nie chcę tam leżeć, a z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że to nieuniknione i muszę, no i oczywiście cieszę się, że wrócimy do domku już z Tymusiem Tylko mam całą masę zmartwień nawiedzającą moją głowę ze względu na mój kiepski stan zdrowia i krążą mi myśli typu: jak to będzie, czy dam sobie radę? czy będę się czuła na siłach aby wstawać i opiekować się Tymoteuszkiem, jak to będzie po tym CC czy znów nie dostanę jakiegoś zapalenia pęcherza po tym cholernym cewniku. Ostatnio leczyłam 2 miesiące leukocyty furalginą, a później uroseptem No i ogólnie się boję czy dam radę bo ja nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem i czuję się taka jakaś nieprzygotowana... Mimo tych wszystkich zmartwień to jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że moje zawroty głowy odejdą precz i naturalnie przyjdzie mi umiejętność opieki nad Tymusiem, że będzie zdrowy, powalczymy z karmieniem i nas wypuszczą szybko do domku
za tc
kochana powolutku powolutku i dasz rade z Tymusiem
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
[B]

No i w końcu mogę się przywitać w moim magicznym 33tc

Jeszcze tylko 5 tygodni...
kiedy to był u mnie ten 33tc?
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ....wychodze dzisiaj!!!!
Wyniki ok,po powrocie do fenoterolu brzuch nie boli...wiec z drzacym serduchem,ale wracam do domku

W pt moj gin,zobaczy co i jak i mam nadz.ze nie bedzie juz takich akcji.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
cudownie! Niech woda idzie w cholerę, a podwórko niech wysycha, żeby wózek miał gdzie stać

Ja już po wizycie u dentysty, niby gorszy ząb, a poszło o wiele szybciej i bezboleśnie nawet zastrzyk ze znieczuleniem nie bolał wcale
I okazało się, że trzeci ząb się p. dr wydawał widocznie, bo dziś nic tam nie było Kontrola za pół roku

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Znalazł się kot mój!!
Szukałam go na klatce i koło bloku, a ten się zainteresował, że wyszłam z domu i czekał na mnie pod drzwiami jak wróciłam

Ja bym go z radosci ukochała a zbluzgała ...w myslach
Stary 2013-06-26, 16:56   #3161
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
wrzucisz to do klubiku? dzieki
Zrobione

Cytat:
mi jeszcze troszkę prasowania zostało

Stary 2013-06-26, 16:57   #3162
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

nie ma to jak zasnąć na dwie godzinki a tu kolejne strony do nadrabiania........

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Bo trzeba koniecznie przy tym śpiewać "Rozkwitają, pąki białych róż" i wtedy dopiero przyniesie zamierzony efekt
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No to wiemy co robiłam źle. Ja "Rotę" śpiewałam

Cytat:
dziewczyny nawet nie wyobrażacie sobie jak te wczorajsze skurcze zjechały mi psychike, chodze i płacze po kątach, że jeszcze nie zobacze Zuzi, jestem mega wredna dla wszystkich, oddzywam sie do rodziny jak do najgorszych wrogów- a oni nic mi nie zrobili. Popłakałam sie nawet jak Tzt do pracy wychodził, bo on idzie do ludzi a ja znowu w domu...
Chyba po obiedzie spakuje siostre (bo tera zjuz wolałabym nie prowadzic auta sama) i pojdziemy na jakas kawe mrozoną czy coś bo zeswiruje.
Wszyscy znajomi odcieci ode mnie, od marca nie widziałam sie z przyjaciółmi- chociaż teraz sie zastanawiam czy naprawde nimi są, bo nawet nie zapytaja jak sie czuje, czy o cokolwiek.
Zostala mi ejdna znajoma, ale ona miala ślub na poczatku czerwac wiec ją usprawiedliwiam bo wtedy też duzo na głowie
ale czytałam że Margosia też miała juz rózne dziwne stany psychiczne, przed porodem, wiec mam nadzieje ze to lada dzień
ciąża i urodzenie dziecka zazwyczaj szybko weryfikuje znajomych, to prawda
nie smuć się, dzwoń do siory i wychodź z domu

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41506060]Idziemy do domku
[/QUOTE]

Cytat:
Hej zagldam sie przywitac i powiedziec ze u nas ok. Antonio jest grzeczniutki wbrew pozorom. Ładnie nam idzie karmienie i spanie, ale przewijanie i zmiana ubranek to ewidentnie cos czego on nie znosi Dla zainteresowanych porodem sama cesarka pikuś ale potem jest masakra. Chodze i zajmuje sie moim skarbem, ale wszystko okupione dużym bólem. Jeszcze cos mi jelita nie chca pracowac musze sie zapytac lekarza co z tym fantem. Buziaczki dla Was. Nie nadrabiam bo nie mam jak.

Cytat:
Ja tez mialam jazdy, myslalam, ze to pobyt na patologii tak mnie rozbil, beczalam bez powodu i bylo mi taaaak zle. Moze to rzeczywiscie zapowiedz rychlej akcji taka totalna rozpi.erdolka emocjonalna?...

Ja z tych pokloconych z mezem w momencie gdy porod sie zaczal i postepowal i owszem, tez rozwazalam telefon na takse i samotny wypad do szpitala no ale wszystko to stracilo jakiekolwiek znaczenie, kiedy lezalam na tym lozku cala spanikowana, a on mnie trzymal za reke i mowil, ze nas kocha i dam rade przeciez

Tak mi przykro, dziewczynki, ze nie jestem na biezaco z Wami, wisze tylko na pasku i ledwo mam czas rzucic okiem czasami, ale juz cytowac i odpisywac to w ogole marzenie a tyle sie u Was dzieje teraz... jakos wiecej duzo piszecie, lobuzice, na dodatek... my sie uczymy rytmu nowego, a tu nie ma w sumie zadnego rytmu i zadnej prawidlowosci, plus teraz jeszcze Lala i maz w domu... Nawal pokarmu przeminal, Lilo po cycaniu spi gora pol godzinki, po flaszeczce od 3 do 5h, a ja sie uwijam wtedy z normalnymi obowiazkami - choc maz pomaga i dziewczyny sa swietne, to jednak wciaz mam takie poczucie nieuporzadkowania i tymczasowosci, ze glowa mala. Plus dzialam w jakims letargu jakby, na granicy snu - raz z niewiary, ze to sie DZIEJE, dwa ze zwyklego prozaicznego niewyspania.
Na pocieszenie zamowilam zakupki wlasnie, truskawy i czeresnie, nektaryny, i szarlotke, i lody waniliowe Grycan plus Manhattan Mojito, duuuzo warzyw, ciemny chlebek, dobre sery i wedliny... no po prostu .
fajnie, że rodzinka w domu, a Ty domu nie ogarniaj tylko odpoczywaj jak mała śpi... rozumiem, że ładujesz jej butle

Cytat:
Pewnie bedziesz czasem zmeczona, zla, rozdrazniona, zniecierpliwiona, pelna pretensji, zalu i zagubienia, ale zblizajac sie do wrzeszczacego tobolka w lozeczku poczujesz jedno - spadajacy z kazdym krokiem z ramion i duszy ciezar i narastajace poczucie najczystszego, najbardziej niewiarygodnego szczescia, jakie moze spotkac czlowieka na ziemi. A kiedy sie schylisz po malenstwo, zwyczajnie s t a n i e s z się cala tą miloscia, czuloscia i dobrocia prosto z nieba
taaa i czasami z tą miłością weźmiesz dziecko na ręce, wyniesiesz na balkon i niech się tam drze żebyś Ty tylko miała choć chwilkę spokoju albo będziesz miała myśli żeby wyjść z nim na ulicę i oddać pierwszej napotkanej osobie bo masz go dość ..
eee z tą dobrocią z nieba Oli przesadziłaś
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 16:57   #3163
moonlightdancer
Rozeznanie

Ghia gratulacje i oby ból juz nie dokuczał.

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
wyskoczyly mi rozstepy a najgorsze ze sa one na lydce! od dzis musze nawet lydki oliwka smarowac. dol mam teraz masakryczny
Eeee to ja łydek i tyłu mojego nie ogladam, moze też bym coś nowego znalazła

Cytat:
zupa chrzanowa? jak to się robi, nigdy takiej nie jadłam
ja też poprosze o przepis jesli mozna bo lubie wszystko co chrzanowe a zupki nie jadlam

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Stokrotka- zupka chrzanowa- super prosta sprawa.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
policja ma 2 lata na przesłanie fotki z radaru, także macie jeszcze rok
taaa a ciekawe czy my mamy 2 lata na zaplacenie

Witam dzisiaj po wizycie. Moja szyjka znów dłuższa o całe 4 mm i albo z tymi lekarzami coś nie tak albo już sama nie wiem no ale jestem w 35tc dopiero i mamy czas. Mała ma 2480g. Ginka powiedziała że porodu nie ma się co bać bo damy zzo albo jak chce to mi zrobia cesarke na moje haslo że nie planuje siegac po znieczulenie troche dziwnie zareagowala i powiedziala że w takim razie już mam zbierac sily ale co tam, zobaczymy jak będzie. Wizyty mamy już co tydzień i jeszcze mam kolejne usg 3d w radiologicznym w 39tc (chyba nie wierzą że moge urodzic wcześniej) ale te mnie już jakoś nie cieszy bo i tak małej już fajnie nie widac a zwykłe usg z przeplywami mam na wizytach.

Chciałam podziękować za bardzo wzruszające opisy porodów i pierwszych chwil w szpitalach i domach z dzieciaczkami
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 17:04   #3164
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
W Klubie niespodzianka!!!
i to jaka słodkaaaa
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
dzień dobry

byłam w labku, chata lśni, pranie wstawione, popijam koktajl truskawka banan
Miałam wczoraj wizytę, odebrałam tez morfo i mocz, mocz mi wyszedł syfiasty, tzn wszystko w nim było, wiec gin kazał dziś zrobic posiew i dzwonić jak będę miała wyniki.
Mój Fifi ma dużą główke i po wczorajszym badaniu gin stwierdził że powinien byc główką niżej i być może moge mieć problemy w wstawieniem do kanału rodnego i może być cc, bo mam wąską miednicę czy jakoś tak. Na następnej wizycie, bliżej tp, powie mi konkretniej, bo teraz nie chciał za bardzo nic mówić. Kurcze a tak chciałam urodzić sn, wiem że jeszcze nic nie jest przesądzone ale mam przeczucie że będzie to cc.

lece nadrabiać bo tyle naprodukowałyście
szalone...
O kurcze.... moze jeszcze sn da rade?
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
[
Ja też muszę się pożalić.
Wczoraj ginka na wizycie tak mi szperała w szyjce (oczywiście wyczuła główkę małego), że całą drogę powrotną i do końca dnia czułam bolesne twardnienia brzucha i dzisiaj rano ok 6.00 miałam bóle tylko typowo jak na okres, promieniujące od krzyża ale bez przerw. Zasnęłam i przeszło. Podejrzewam, ze jak już trafię na porodówkę i zaczną mi "tam" grzebać to to szybko na mnie podziała...no i od wczoraj mały jakoś tak inaczej się rusza dziękuję za uwagę
Mnie ostatnio po badaniu tez brzuch bolał.Aaa i jak gin konczył grzebac to stwierdzil ze moze po tym badanku cos ruszy ale nie ruszyło az do dzis.!!!!!!
Cytat:
Rocky- Tobie nie poklaszczę za tc - Ciebie trzeba już mobilizować do wypakowania
[:
przekaże córeczce
Cytat:
[

Ha- mój mąż wymyślił pomysł na biznes- skaner do oceny długości i rozwarcia szyjki macicy Że niby sobie w zaciszu domowym skanujesz tamte okolice i wiesz, że nie musisz 4 raz (oby się Młody zdecydował za 4 razem wyjść) na marne do szpitala jechać
Toż to On kupe kasy na tym zbije!!!!!!!!!
Stary 2013-06-26, 17:07   #3165
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Witam dzisiaj po wizycie. Moja szyjka znów dłuższa o całe 4 mm i albo z tymi lekarzami coś nie tak albo już sama nie wiem no ale jestem w 35tc dopiero i mamy czas. Mała ma 2480g. Ginka powiedziała że porodu nie ma się co bać bo damy zzo albo jak chce to mi zrobia cesarke na moje haslo że nie planuje siegac po znieczulenie troche dziwnie zareagowala i powiedziala że w takim razie już mam zbierac sily ale co tam, zobaczymy jak będzie. Wizyty mamy już co tydzień i jeszcze mam kolejne usg 3d w radiologicznym w 39tc (chyba nie wierzą że moge urodzic wcześniej) ale te mnie już jakoś nie cieszy bo i tak małej już fajnie nie widac a zwykłe usg z przeplywami mam na wizytach.
Za udaną wizytę Fajnie tam masz zzo, cesarka na żądanie

Idę przetrzeć w toalecie kafelki po wczorajszym nakładaniu fug Już chciałabym normalnie sprzątać
Stary 2013-06-26, 17:10   #3166
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Jak poruszaja to moze cosik przyspiesza
Tylko w swoim czasie....glowke poczula to juz tak niziutko dzidzie masz?
Ja tez słyszałam ze polozna robi masaz krocza coby porodzik przyspieszyc.
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Rano nie miałam neta więc wybrałam się najpierw do gina, a potem na zakupy i u teściowej chwilę posiedziałam, żeby rozeznać temat z wyjazdem na wieś. Mam same pozytywne wiadomości.

Wyniki w normie czyli nie mam cholestazy tylko teraz muszę rozgryźć co mi szkodzi, że tak mnie ciało swędzi-balsamy odstawiłam

Druga pozytywna wiadomość - najprawdopodobniej uda nam się wykręcić z wyjazdu na wieś

A trzecia pozytywna wiadomość, wchodzę do mieszkania i dzwoni domofon-kurier z przesyłką dzieciową mam już wszystko co mi trzeba

Teraz pędzę robić kalafior z serem na obiad i zaraz będę Was nadrabiać
to super ze to nie cholestaza
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Zbędnego owłosienia u mnie brak jedynie włosy na głowie no ale tych nie zgolę
bo nie znamy dnia ani godziny
Cytat:
Njussss:
9 lipca nastąpi eksmisja Lokatorka
chociaz wiesz co i jak i my bedziemy czekac na info.
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Bylam w pepco i kupilam dwa jakze seksowne staniczki) ale sa ok.wlozy sie wkladke i beda idealne.wzielam bialy i cielisty bo czarny mam z gatty awsumie i tak czarnego nie bylo..
lece je przeprac,i akirat dopiore 3rzeczy co jeszcze mam kocyk itp..i pozniej dopakuje torbe do szpitala tzn wezme jakies ciuszki dla malej (a mialam nie brac )wypilam koktajl truskawkowy i mala dostala korby lol.

fajnie ze macie.ustalone cc prxynajmniej wiecie kiedy heeee
Ja tez sobie kupilam ten stanik-czarny.Juz wisi wyprany.I do tego na targu fajne proste zwykle czarne bawelniane majtki
Stary 2013-06-26, 17:12   #3167
jakierka
Zadomowienie

Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Witam dziewczyny

Perse, super ze juz idziecie do domku, teraz odpoczniesz, dojdziesz do siebie i bedziesz miala syneczka tylko dla siebie

Madi, fajnie, ze juz tez jestes w domku

Oliath, nie bierz na siebie za duzo, masz w domu tyle pomocnikow i super, ze wszyscy tak ladnie zaadoptowali sie do nowej sytuacji. Duze brawa dla meza, ze jest tak bardzo pomocny

Czarownico, fajnie, ze juz znasz termin cc, to juz niedlugo

Ewusia, nie martw sie, wszystko bedzie dobrze. Raz, ze po porodzie niektore objawy moga zlagodniec, a dwa - masz tak kochanego i pomocnego meza, ze na pewno razem pieknie sobie poradzicie!

Dotka, gratuluje przygotowanej szafy dla Malej

Niestety, nie nadrobilam Was jeszcze, poczytam jakos pozniej. Teraz jestem w drodze do pracy i o 18.00 mamy pierwsze zajecia w szkole porodowej az 2h. Mam nadzieje wytrzymam bo plecy siadaja. Trzymajcie sie, kochane. Mysle o Was i ubolewam, ze nie moge nadrobic i byc z Wami na bizaco.. Pa

Stary 2013-06-26, 17:19   #3168
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Ghia gratulacje i oby ból juz nie dokuczał.

Eeee to ja łydek i tyłu mojego nie ogladam, moze też bym coś nowego znalazła

ja też poprosze o przepis jesli mozna bo lubie wszystko co chrzanowe a zupki nie jadlam

dziękuję

taaa a ciekawe czy my mamy 2 lata na zaplacenie

Chciałam podziękować za bardzo wzruszające opisy porodów i pierwszych chwil w szpitalach i domach z dzieciaczkami
za wizytę. Haha szyjkę masz niesamowitą, że się wydłuża

Mężu wrócił więc idę kończyć obiad i nakarmić biedaka, wpadnę wieczorkiem

Stary 2013-06-26, 17:19   #3169
shestiger
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41506060]Idziemy do domku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Świetne wieści czekamy na jakieś zdjęcia z domowego zakątka

Cytat:
Hej zagldam sie przywitac i powiedziec ze u nas ok. Antonio jest grzeczniutki wbrew pozorom. Ładnie nam idzie karmienie i spanie, ale przewijanie i zmiana ubranek to ewidentnie cos czego on nie znosi
Dla zainteresowanych porodem sama cesarka pikuś ale potem jest masakra. Chodze i zajmuje sie moim skarbem, ale wszystko okupione dużym bólem. Jeszcze cos mi jelita nie chca pracowac musze sie zapytac lekarza co z tym fantem. Buziaczki dla Was. Nie nadrabiam bo nie mam jak.

Ghia jak nie lubi przewijania to uważaj żeby Ci kiedyś pamiątki na sobie nie zostawił dając znak "zostaw mnie kobieto" mojego byłego mała raz obkupkała z góry do dołu a ja zamiast ruszyć na pomoc w sprzątaniu turlałam się ze śmiechu na łóżku

Cytat:

za wypasione zakupy Ty lubisz mieć wszystko zaplanowane więc założę się że już niedługo wrócisz do swojej perfekcji

Cytat:
słuchajcie, a jak po cc wezmą mnie na salę poporodową to Tż będzie mógł być ze mną? Bo Lokatorka chyba mi na jakiś czas zabiorą tak?
Ja miałam tak, że na cc małą wyjęli pokazali i zabrali, były wtedy był z nią ciągle przy badaniach itd. Jak wyjechałam z sali to normalnie był przy mnie cały czas. Tylko że to już pod wieczór było to nie siedział za długo zresztą ja chyba omdlałam przy zszywaniu z wymęczenia więc szybko poszłam spać i zobaczyliśmy się dnia następnego z samego rana, małą też mi przynieśli na drugi dzień i pokazali jak przystawiać do cyca . Najgorsze po cc dla mnie to było wstanie z rana pod prysznic...
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 17:21   #3170
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

to szyjkę masz faktycznie długą fajnie, ze w razie czego jest opcja zzo i cesarki widać tak gdzie mieszkasz nie meczą się bez znieczulenia, że dziwnie zareagowała

Jaskierka udanych zajęć

Łukaszek
Stary 2013-06-26, 17:23   #3171
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 17:42   #3172
katarzynkajg
Zadomowienie

Ja już po obiadku dziś młode ziemniaczki i bigos z młodej kapusty od rodziców
Oczy mi się niemiłosiernie kleją i chyba pójdę na drzemkę a miałam plan poukładać w szafce ciuszki

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 17:45   #3173
iwona335
Zakorzenienie

moonlightdancer faaajną masz szyjke hehe, oby na koncu sie skracala a nei wydluzala za wizyte

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

wieje tu nuda :ziew:

martwie sie o Enelev- cos chyba tam u niej sie stalo
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 17:45   #3174
moonlightdancer
Rozeznanie

Kupujecie, używałyście już poduszek do karmienia? Ja się czaję na jakąś ale kompletnie nie wiem jaka jest dobra a są mniejsze większe, cienkie i takie wysokie, twardsze i mieciutkie. Gdyby była jedna opcja to juz bym miała a tak kicha.

Cytat:
to szyjkę masz faktycznie długą fajnie, ze w razie czego jest opcja zzo i cesarki widać tak gdzie mieszkasz nie meczą się bez znieczulenia, że dziwnie zareagowała
Albo to dlatego że im dalej w las tym więcej leże i nic nie robie (poza tyciem ) albo cos mi tu źle mierzą ale to kilku lekarzy i z tygodnia na tydzien mam dłuższą
Sporo podobno decyduje się na cesarke w obawie przed bolami ale mnie cc przeraża i o ile nie muszę nie mam zamiaru. Z zzo też nie chce korzystać bo chcialabym taki prawdziwie naturalny poród ale wszystko moze się zmienić jak poczuję pierwsze skurcze

Tutaj kobietki mają dużo dzieci bo tak średnio 5 myśle ale żyja na bogato i sobie nie odmawiają. Wszelkie znieczulenia to norma no i w szpitalach sa apartamenciki na pobyt po porodzie i mozna tam z maid byc żeby ona się zajmowała dzieckiem a nie matka bo tutaj już przed porodem nawet niańki zatrudniają.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 17:49   #3175
Neni1984
Zakorzenienie

Ale pospałam
Mężu się dołączył i było milusio

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41509190]
taaa i czasami z tą miłością weźmiesz dziecko na ręce, wyniesiesz na balkon i niech się tam drze żebyś Ty tylko miała choć chwilkę spokoju albo będziesz miała myśli żeby wyjść z nim na ulicę i oddać pierwszej napotkanej osobie bo masz go dość ..
eee z tą dobrocią z nieba Oli przesadziłaś [/QUOTE]

Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 17:49   #3176
sarna405
Zadomowienie

o widze ze perse wyszła
Oliath nic dziwnego że masz mniej czasu teraz masz małą lilo i inne obowiazki wiec poswięcaj się rodzinie jak najbardziej, zawsze w wolnej chwili zagladniesz a my napiszemy co i jak zadna z nas nie wie jak to be dzie jak urodzimy...piszemy piszemy bo nam maluszek nie płacze.
A mi juz przeszło nic nie boli, deszcz przestł padać wiec poprawa nastroju jest.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 17:52   #3177
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Sporo podobno decyduje się na cesarke w obawie przed bolami ale mnie cc przeraża i o ile nie muszę nie mam zamiaru. Z zzo też nie chce korzystać bo chcialabym taki prawdziwie naturalny poród ale wszystko moze się zmienić jak poczuję pierwsze skurcze

Tutaj kobietki mają dużo dzieci bo tak średnio 5 myśle ale żyja na bogato i sobie nie odmawiają. Wszelkie znieczulenia to norma no i w szpitalach sa apartamenciki na pobyt po porodzie i mozna tam z maid byc żeby ona się zajmowała dzieckiem a nie matka bo tutaj już przed porodem nawet niańki zatrudniają.
I normalnych ludzi stać na takie luxusy?

Z poduszką nie pomogę, bo ja przerobiłam rogala na poduszkę do karmienia, a jak to się będzie spisywało to ciężko powiedzieć. Wydaje mi się, że lepiej, by był gruby tzn wysoki-wtedy wygodnie się dziecko przy piersi będzie trzymało Tym się też kierowałam tworząc swoją poduszkę

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-26 o 17:53
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:01   #3178
czarownica1
Zakorzenienie

Moonlight, ja kupowałam poduszkę-rogala do karmienia. Wg mnie jest ok, przynajmniej dla mnie - fajnie się do niej przytulić a Tż załozył sobie na szyję pod kark i zasnął
szukam linka za chwilę puszczę Ci
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:04   #3179
ona8686
Zakorzenienie

Wróciłam
Już bez obrączki Nie bolało, ale było baaaardzo baaaaaaaardzo nieprzyjemne.
Szyjka rozpulchniona, jakieś rozwarcie jest, także może się dziać
Badanie na paciora pobrane. No i co... to tyle Ach i mam kontrolować wagę, bo nie podoba mu się jak przybieram, a w sumie od kilku miesięcy jem tak samo, a nawet teraz ograniczyłam to i owo oraz kontrola ciśnienia.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie, ciekawe czy doczekam

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 18:04   #3180
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Rano nie miałam neta więc wybrałam się najpierw do gina, a potem na zakupy i u teściowej chwilę posiedziałam, żeby rozeznać temat z wyjazdem na wieś. Mam same pozytywne wiadomości.

Wyniki w normie czyli nie mam cholestazy tylko teraz muszę rozgryźć co mi szkodzi, że tak mnie ciało swędzi-balsamy odstawiłam

Druga pozytywna wiadomość - najprawdopodobniej uda nam się wykręcić z wyjazdu na wieś

A trzecia pozytywna wiadomość, wchodzę do mieszkania i dzwoni domofon-kurier z przesyłką dzieciową mam już wszystko co mi trzeba

Teraz pędzę robić kalafior z serem na obiad i zaraz będę Was nadrabiać
należą się potrójne brawa

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Aaaaa zaczęłam się stresować. Zadzwoniła do mnie oddziałowa ze szpitala w którym mam rodzić, że zapraszają mnie na oddział 4.08. Bo mój neurolog jest na urlopie od 10.08, a chcą żeby był przy cc. I się wystraszyłam, bo oddziałowa powiedziała, że maksymalnie do 10 dni będę miała cc, aaaaa! Boję się strasznie.
nie bój się..szybciej będziesz miała maleństwo przy sobie

Cytat:
o jesuuuu jestem w szoku
dzwonił lekarz i mam cc na 9 lipca. 2 lipca jedziemy na wizyte. 8 klade sie w szpitalu a 9 cc....
boszeeeeee.... ale mam stracha
wow..już znasz termin

Cytat:
dziewczyny nawet nie wyobrażacie sobie jak te wczorajsze skurcze zjechały mi psychike, chodze i płacze po kątach, że jeszcze nie zobacze Zuzi, jestem mega wredna dla wszystkich, oddzywam sie do rodziny jak do najgorszych wrogów- a oni nic mi nie zrobili. Popłakałam sie nawet jak Tzt do pracy wychodził, bo on idzie do ludzi a ja znowu w domu...
Chyba po obiedzie spakuje siostre (bo tera zjuz wolałabym nie prowadzic auta sama) i pojdziemy na jakas kawe mrozoną czy coś bo zeswiruje.
Wszyscy znajomi odcieci ode mnie, od marca nie widziałam sie z przyjaciółmi- chociaż teraz sie zastanawiam czy naprawde nimi są, bo nawet nie zapytaja jak sie czuje, czy o cokolwiek.
Zostala mi ejdna znajoma, ale ona miala ślub na poczatku czerwac wiec ją usprawiedliwiam bo wtedy też duzo na głowie
ale czytałam że Margosia też miała juz rózne dziwne stany psychiczne, przed porodem, wiec mam nadzieje ze to lada dzień

jak po kawce z siostrą?

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziś mąż otrzymał mandat- zdjęcie z fotoradaru sprzed... ponad roku
rok temu jak wracaliśmy z Mazur coś nam błysnęło, no ale nic nie przyszło, więc zapomnieliśmy. do teraz
jaka przemiła niespodzianka, a zarazem pamiątka z urlopu

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41506060]Idziemy do domku [/QUOTE]

Cytat:

Fajnie, że się odezwałaś Miło słyszeć, że już sobie tak dobrze radzicie jeszcze tylko niech się Mały przyzwyczai, że ubranka trzeba czasami zmieniać

Cytat:
To zrozumiałe.. im więcej z nas urodzi, tym mniejszy będzie zapewne ruch tutaj mniejszy ruch=mniej nadrabiania=bycie na bieżąco w łatwy sposób nie wymagający wiele czasu

Cytat:

za wizytę
zzo i cesarka na żądanie.. nieźle

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości