Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 19:23   #4141
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

My wzieliśmy ślub głównie za moją namową i głównie po to żeby ułatwić sobie życie.
Np gdyby któremuś z nas coś się stało (tfu tfu...ale w życiu nigdy nic nie wiadomo) to żeby nie było jakiś problemów np z dziedziczeniem, z załatwianiem formalności, z uzyskaniem informacji czy dokumentów w urzędach czy szpitalach. Wiadomo że w miłości papierek nic nie zmienia, a w praktyce czasem może się przydać.
Poza tym wszelkie sakramenty dla synka też chcielismy przyjąć, co z tym zrobi w dorosłym życiu to będzie już jego sprawa, ale w razie gdyby chciał praktykować nie będzie już musiał "nadrabiać zaległości" a wiem z doświadczenia że czasami zacofani ksieża robią problemy związkom nie sakramentalnym i potem tylko niepotrzebne nerwy.
Więc stwierdzilismy że weźmiemy ślub konkordatowy, nawet małą imprezę zorganizowaliśmy z tej okazji i miło ją wspominamy.
Ale uwazam że nic na siłe. Każdy ma swoj poglad na sprawe i narzucanie komuś swojego zdania jako jedynego słusznego działa na mnie jak płachta na byka.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 19:24   #4142
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Też tak mam, niestety... wydaje mi się że to wina mdłości - cały dzień źle się czuję i po prostu wieczorkiem nie mam na nic ochoty. Mój tż to rozumie (przynajmniej takie sprawia wrażenie) ale wiem też jak dłuższy post działa na nerwy facetów...
Jak ktoś tu wcześniej napisał oboje partnerów powinno wiedzieć, że ciąża jest jednak trochę innym stanem no i niestety (jak w moim przypadku) tż odczuwa minusy, ale to przecież nie moja wina...
U mnie tez było podobnie. Teraz wreszcie wraca do normy.
Stary 2013-06-26, 19:26   #4143
lidkaa82
Zadomowienie

A informacyjnie dla par w związkach partnerskich, przed urodzeniem malucha trzeba pamietac o załatwieniu dokumentu z Urzędu stanu cywilnego o wpisaniu tatusia jako tatusia
Stary 2013-06-26, 19:43   #4144
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Ja Inke codziennie od ponad dwóch miesięcy, jakoś nagle mi się smak przestawił na zdrowsze heh. Czyżby organizm już wiedział, że będzie czas na odstawienie kawy ?? hęęę
ja się podczas starań mozolnie przestawiałam na coraz słabszą kawę, potem mieszałam z inką i prawie samą inkę i co? na nic wyrzeczenia, bo i taka mi już nie pachnie jak trzeba... trochę mi żal, ale wystarczy że powącham i odrzuca

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Trzymamy

Ojoj, przespalam chyba z pól dnia i dalej chce mi się spać a muszę czatować na kuriera z nowym materacem do łóżka :/
No i wypadało by uczynić jakiś obiadek dla TŻ bo ja dziś mogę wchłonąć tylko pieczonego łososia chyba hehehe ;p
ja też przespałam niemal cały... ale dziś mąż się zaoferował, że ugotuje po przyjściu, więc dalej leżę i walczę z bólem głowy

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Wiecie...tak poznaje to forum i zastanawia mnie jedna rzecz: czemu te tyłu wątków się rymują? Jakaś nowa moda? Może ja jakaś dziwna jestem ale dla mnie to jakieś dziecinne jakoś wolę tą nazwę naszego wątku
a jeszcze denerwujące, że wcale nie rymują się poprawnie, tylko początek rymowanki i... coś z czapy. też się cieszę, że nasz jest "normalny"
Stary 2013-06-26, 19:48   #4145
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
A informacyjnie dla par w związkach partnerskich, przed urodzeniem malucha trzeba pamietac o załatwieniu dokumentu z Urzędu stanu cywilnego o wpisaniu tatusia jako tatusia
Nie trzeba przed urodzeniem. Tylko tyle, ze jesli sie tego nie zrobi to dziecko muszą przyjść zarejestrować obydwoje rodzice.
Stary 2013-06-26, 19:53   #4146
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie...tak poznaje to forum i zastanawia mnie jedna rzecz: czemu te tyłu wątków się rymują? Jakaś nowa moda? Może ja jakaś dziwna jestem ale dla mnie to jakieś dziecinne jakoś wolę tą nazwę naszego wątku
Tak, tak, tak. Niektóre te tytuły są "bardzo ciekawe". Już myślałam, że będę musiała wymyślać jakieś rymowanki, bo już niedługo czeka nas nowy wątek. Ja też wolę zwykłe i nudne: "Noworoczne mamusie cz. 2."

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Zostałam dziś magistrem nie było strasznie ja bardzo opanowana ale oczywiście gro kobiet siało panikę - tych co najwyższą średnią miały i najbardziej obkute - jak zwykle
Gratuluję magisterki.
Stary 2013-06-26, 19:53   #4147
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nie trzeba przed urodzeniem. Tylko tyle, ze jesli sie tego nie zrobi to dziecko muszą przyjść zarejestrować obydwoje rodzice.
A to nie wiedziałam. Ale zanim oboje rodzice się wybiorą po urodzeniu to może chwile potrwać. Ja np ze szpitala wyszłam po 8 dniach dopiero :/
Stary 2013-06-26, 19:55   #4148
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Ja już dużo wcześniej o ślubie pisałam. Dla mnie był i jest ważny, ale nie mam nic do par, które go nie chcą. Tylko niech to działa w dwie strony...bo przykro mi było jak kilka koleżanek ze studiów wyśmiewało się z faktu że biorę ślub "bo to zacofanie w tym wieku". Chcą żyć bez ślubu - ok, ale niech mnie nie przekonują że jestem zacofana i ślub nic nie zmienia, bo w naszym przypadku zmienił praktycznie wszystko. Domyślam się, że to przykrość może też działać w drugą stronę, gdy nachalnie przekonuje się parę, że musi wziąć ślub i koniec, ale akurat mówię o swoich doświadczeniach w tej kwestii.
co do ślubu, to już nie wiem, komu odpisywać
też uważam, że każdy powinien żyć tak, jak chce i nie musi się tłumaczyć, ale też nie powinien wymagać tłumaczenia. ja jestem osobą wierzącą i dla mnie mój mąż nie jest towarzyszem (próbowałam się przestawić, żeby być tu "na miejscu, ale nie wyszło), tylko mężem, moją drugą połową i głównie tak o nim mówię do innych (a do niego kochanie), ale fakt że jesteśmy dopiero rok po ślubie i jeszcze się napawam
myślę jeszcze że nie ma nic gorszego niż para, która nie wierzy, ale chce mieć ślub w kościele. po co? wielką suknie można założyć i do urzędu, albo po prostu na bal (zresztą moja była skromna), "wesele" zrobić i po wizycie u notariusza! a rodzina (dziadkowie, czy rodzice)? to nie oni potem będą się borykać z konsekwencjami (bo jednak sakramenty mają swoje konsekwencje- nawet jak nie dla nas).
a tłumaczenie że jestem staroświecka? no to co? to w końcu moje (i męża a niedługo i dziecka życie i my o nim decydujemy nie rodziny, znajomi czy nawet obcy, którzy uważają za stosowne mnie pouczać.

a tak z innej beczki mój (dorosły!) kuzyn właśnie opowiadał, jak się wczoraj policjant dziwił, że ma takie samo nazwisko jak panieńskie matki. "to można tak?" - ech XXI wiek...
Stary 2013-06-26, 19:58   #4149
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie wiedziałam. Ale zanim oboje rodzice się wybiorą po urodzeniu to może chwile potrwać. Ja np ze szpitala wyszłam po 8 dniach dopiero :/
Pewnie, z łatwiej zrobic to w ciazy. Ale jesli z jakis powodów sie nie da, to nic straconego
Stary 2013-06-26, 19:59   #4150
gosia261282
Gang Iren

Bylam u poloznej. Duzo wypisywania papierow,pobieranie krwi,mierzenie cisnienia i opieprz,ze jestem za chuda. Poza tym dostalam kartke z telefonem,zeby dzwonic w poniedzialek zapisac sie na Usg. Mam nadzieje,ze szybko beda terminy.

Cytat:
Zostałam dziś magistrem nie było strasznie ja bardzo opanowana ale oczywiście gro kobiet siało panikę - tych co najwyższą średnią miały i najbardziej obkute - jak zwykle
Gratuluje

Cytat:
A mi sie podobaja rymowane tytuly. Sama lubie wymyslac rymowanki,synek strasznie lubi jak mu tak rymuje
Stary 2013-06-26, 20:04   #4151
karolinka85
Rozeznanie

Dziewczyny co robić?
od niedzieli boli mnie gardło, mam katar, kicham..
wczoraj poszłam do lekarza by zobaczyła czy to nie moja szanowna angina ropna..którą mam zawsze jak boli mnie gardło.no i wczoraj nie było żadnych czopów ropnych, więc kazała płukać wodą z woda utlenioną, psikać tantum verde i ssać prenalen, ale dzisiaj pojawiły sie 2 czopy ropne...które już mi przeszkadzają w przełykaniu śliny.. co robić?
bo angina ropna sama nie przechodzi..
strasznie sie boję bo to dopiero 6 tydzień..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:05   #4152
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Bylam u poloznej. Duzo wypisywania papierow,pobieranie krwi,mierzenie cisnienia i opieprz,ze jestem za chuda. Poza tym dostalam kartke z telefonem,zeby dzwonic w poniedzialek zapisac sie na Usg. Mam nadzieje,ze szybko beda terminy.
A takie coś jak prywatne USG tam istnieje, czy nie bardzo?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:09   #4153
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Pewnie, z łatwiej zrobic to w ciazy. Ale jesli z jakis powodów sie nie da, to nic straconego
Tak teraz sobie myślę że jednak w moim mieście troche inaczej jest. Położna na szkole rodzenia informowała o koniecznosci załatwienia tego dokumentu bo trzeba było go juz mieć w szpitalu ponieważ szpital załatwiał część formalności, on wysyłał info do urzędu a mąż zgłaszał się już tylko po gotowy akt urodzenia i jeśli nie miało się tego papierka dziecko dostawało nazwisko matki. Zapewne potem można to było zmienić ale to pewnie dużo zachodu. Mozliwe że w róznych miastach jest różnie

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Dziewczyny ale mam ochotę n KFC
Stary 2013-06-26, 20:10   #4154
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co robić?
wczoraj poszłam do lekarza by zobaczyła czy to nie moja szanowna angina ropna..którą mam zawsze jak boli mnie gardło.no i wczoraj nie było żadnych czopów ropnych, więc kazała płukać wodą z woda utlenioną, psikać tantum verde i ssać prenalen, ale dzisiaj pojawiły sie 2 czopy ropne...które już mi przeszkadzają w przełykaniu śliny.. co robić?

najlepsze jest kłącze tataraku do płukania- kupujesz w aptece, zaparzasz, rozcieńczasz i płuczesz. Nie wiem tylko czy w ciąży można
Stary 2013-06-26, 20:14   #4155
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
A takie coś jak prywatne USG tam istnieje, czy nie bardzo?

W duzych miastach sa polscy ginekolodzy i usg robia. Ja mieszkam w mniejszym,gin przyjezdza. Bylam zapisana na Usg,ale cos wypadlo i mi odwolali. Wiec wychodzi na to,ze bede miec pierwsze Usg wkraczajac w drugi trymestr.
Kiedys mialam ulotke Usg 3d prywatnie,ale teraz to juz te troche poczekam. Skoro tyle juz czekalam.
Stary 2013-06-26, 20:14   #4156
ejani
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluje

A mi sie podobaja rymowane tytuly. Sama lubie wymyslac rymowanki,synek strasznie lubi jak mu tak rymuje
ale synek chyba ma tylko kilka latek:pp

patrzcie, co znalazłam na fejsiku

https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-06-26 o 20:26
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:24   #4157
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Tak, tak, tak. Niektóre te tytuły są "bardzo ciekawe". Już myślałam, że będę musiała wymyślać jakieś rymowanki, bo już niedługo czeka nas nowy wątek. Ja też wolę zwykłe i nudne: "Noworoczne mamusie cz. 2."
To co można ściągnąć z innych wątków to to, że właśnie na początku pojawia się wiele fajnych informacji. Myślę, że i u nas można je umieścić żeby nie szukać wszystkiego na wątku (np. jakieś ciekawe linki).
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
co do ślubu, to już nie wiem, komu odpisywać
też uważam, że każdy powinien żyć tak, jak chce i nie musi się tłumaczyć, ale też nie powinien wymagać tłumaczenia. ja jestem osobą wierzącą i dla mnie mój mąż nie jest towarzyszem (próbowałam się przestawić, żeby być tu "na miejscu, ale nie wyszło), tylko mężem, moją drugą połową i głównie tak o nim mówię do innych (a do niego kochanie), ale fakt że jesteśmy dopiero rok po ślubie i jeszcze się napawam
myślę jeszcze że nie ma nic gorszego niż para, która nie wierzy, ale chce mieć ślub w kościele. po co? wielką suknie można założyć i do urzędu, albo po prostu na bal (zresztą moja była skromna), "wesele" zrobić i po wizycie u notariusza! a rodzina (dziadkowie, czy rodzice)? to nie oni potem będą się borykać z konsekwencjami (bo jednak sakramenty mają swoje konsekwencje- nawet jak nie dla nas).
a tłumaczenie że jestem staroświecka? no to co? to w końcu moje (i męża a niedługo i dziecka życie i my o nim decydujemy nie rodziny, znajomi czy nawet obcy, którzy uważają za stosowne mnie pouczać.
Też nie pojmuję brania ślubu w kościele jeśli młodzi nie wierzą i nie zamierzają żyć w wierze. Dziwny to dla mnie zwyczaj..a najlepsze, że to zawsze widać czy chodzili do kościoła czy nie...bo po prostu są takie pary młode które kompletnie nie wiedzą kiedy wstać, kiedy siąść, kiedy kleknąć. W młodych zamiast radości widać jakiś dziwny stres. Ja chłonęłam każdą sekundę naszego ślubu, chętnie wysłuchałam kazania, bo było na prawdę skierowane do nas (mówił je nasz kolega). Do tej pory wspominam moment przysięgi i tą miłość w oczach męża
Fajnie, że tak postrzegasz swojego męża
Cytat:
Z dziećmi to ja i lubię sobie porymować uwielbiam "recytować" dzieciakom wiersze brzechwy-można w nich świetnie modulować głosem

Dziewczyny czy macie problemy z matematyką i literówkami? Ja się łapię na tym że mam problem z prostymi obliczeniami...a literówki robię na potęgę i np. zamiast "sz" pisze "cz"i nagminnie przestawiam kolejność liter... jakby program nie podkreślił to bym tego nie widziała nie miałam tak wcześniej...nie wiem czy normalne

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Dziewczyny co robić?
Idziesz z tym jeszcze raz do lekarza jak najszybciej, bo może być tylko gorzej.
Stary 2013-06-26, 20:33   #4158
SunShineDoll
Rozeznanie

Dziękuję za gratulacje

Jeśli chodzi o ślub to każdy ma swoje zdanie i nie rozumiem tylko jednego jeśli ktoś chce żyć bez ślubu to czemu mówi się - to dla dziecka będzie gorzej ? Ale w czym gorzej? I nie uważam ślubów za staroświeckie. Natomiast uważam za staroświeckie kiedy pod naciskiem rodziców czy to kobiety czy mężczyzny ktoś się chajta jak dla mnie to kiedyś zdanie rodziców było "święte" i zarazem chore bo sorry ale w wieku prawie 30 lat nikt mi nie powie, że rodzic wie lepiej czy mam brać ślub bo żyje dłużej. Mi matka może powiedzieć swoje ale w dalszym ciągu to jest to co mówi, a nie to, co wezmę za swoje tak samo rodzice TŻa. Za nic w świecie nie dam sobie wkroczyć w moje granice i nawet jeśli popełniam błąd to zawsze mówię, że to mój błąd i ja chcę go przeżyć i czuję się z tym bardzo dobrze.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:33   #4159
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
W ogóle jak jesteśmy sami to mówimy do siebie innym "naszym" językiem, który mógłby być niezrozumiały dla postronnych Tak już mamy, ale ja nie ukrywam, że jesteśmy walnięci
To tak jak u nas

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:33   #4160
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny co robić?
Chyba musisz iść po jakiś antybiotyk. Bakterie mogą być dużo niebezpieczniejsze dla dziecka niż dobrze dobrany lek.
Stary 2013-06-26, 20:34   #4161
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Ale wlasciewie dlaczego sie boisz miec corke? Bo tak mysle i mysle i pojac nie moge.
Jakoś tak sie boje, w koło słychac tylko jakie te dziewczyny okropne, biją sie, puszczają na lewo i prawo, imprezy non stop, wyzywające stroje... Ja wiem, że to nie każda nastolatka tak robi, wiem, że to kwestia wychowania, ale ja sie boje i tak. Dziewczyna w życiu ma cieżej, o córke bym sie non stop martwiła.
Jak to mówią: Jak masz syna, pilnujesz syna, jak masz córke pilnujesz całe osiedle.
Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
mialam identyczna sytuacje jak Ty z TZ

a ja chce coreczke-2 takich lobuzow bedzie ciezko upilnowactakze chce Julke

ja po basenie,sykuje sie na USG...jade z TZ i synkiem ..prosze trzymajcie kciuki bo bardzo sie martwie!!
Ja lubie chłopaków, zawsze marzyłam o młodszym bracie, a teraz mam syna i chciałabym drugiego. Ale tż chciałby córke... Zobaczymy za kilka tygodni co mi tż zmajstrował
Stary 2013-06-26, 20:36   #4162
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję!

Jestem po pierwszej wizycie u ginki Mamy 7 tc i 2 dni
Groszka pięknie było widać Ma 9,6 mm.
Dostałam cała listę badań, jak najszybciej muszę zbadać mocz i udać się do internisty (najlepiej jutro), bo coś niedobrego dzieje mi się z pęcherzem
Na 24 lipca mam kolejną wizytę, a na 30 lipca umówiłam się na USG genetyczne
Dziwi mnie jedynie, że ginka nie przepisała mi żadnych witaminek ani innych tabletek dla kobitek w ciąży

ahaaa i zadzwoniłam do mamy W sumie spodziewałam się duuużo gorszej reakcji Przyjęła to całkiem dobrze, a tato nawet się cieszył Mama mówiła, że wczoraj cały dzień myślała o tym co by było gdybym była w ciąży :P No i sobie wygadała

Sheperdess już oficjalnie mogę poprosić abyś dodała mnie do pierwszego postu w wątku Termin z OM mam mniej więcej na 13 lutego, a z USG będę wiedziała na kolejnej wizycie aaa na imię mi Angelika

Idę robić sałatkę Trzeba naładować groszka witaminami

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-06-26 o 20:49
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:39   #4163
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
straciłam zainteresowanie seksem - serio, mógłby nie istnieć co u mnie jest dosyć dziwne tzn jesteśmy razem 7 lat i nigdy przenigdy tak nie miałam. Dla nas norma to było 2-3 razy w tygodniu a teraz...jestem w 8 tygodniu ciąży a w ostatnim miesiącu uprawiałam seks 2 razy bo zlitowałam się nam moim kochaniem ;p już tak się przytulał że postanowiłam się przemóc. powiedziałam mu że podobno w drugim trymestrze ma się większa ochotę wiec wtedy będzie mnie błagał o chwile spokoju a teraz musi się wypościć;p ma któraś tak?
U mnie identycznie.

W tamtej ciąży przez jej 7 miesięcy trwania kochaliśmy się może 3 razy. Zupełnie o tym nie myślałam i nie miałam ochoty, a wcześniej kochaliśmy się niemal codziennie, czasem 2x dziennie.

Instagram

Stary 2013-06-26, 20:40   #4164
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
To co można ściągnąć z innych wątków to to, że właśnie na początku pojawia się wiele fajnych informacji. Myślę, że i u nas można je umieścić żeby nie szukać wszystkiego na wątku (np. jakieś ciekawe linki).

Też nie pojmuję brania ślubu w kościele jeśli młodzi nie wierzą i nie zamierzają żyć w wierze. Dziwny to dla mnie zwyczaj..a najlepsze, że to zawsze widać czy chodzili do kościoła czy nie...bo po prostu są takie pary młode które kompletnie nie wiedzą kiedy wstać, kiedy siąść, kiedy kleknąć. W młodych zamiast radości widać jakiś dziwny stres. Ja chłonęłam każdą sekundę naszego ślubu, chętnie wysłuchałam kazania, bo było na prawdę skierowane do nas (mówił je nasz kolega). Do tej pory wspominam moment przysięgi i tą miłość w oczach męża
Fajnie, że tak postrzegasz swojego męża)
Dziewczyny czy macie problemy z matematyką i literówkami? Ja się łapię na tym że mam problem z prostymi obliczeniami...a literówki robię na potęgę i np. zamiast "sz" pisze "cz"i nagminnie przestawiam kolejność liter... jakby program nie podkreślił to bym tego nie widziała nie miałam tak wcześniej...nie wiem czy normalne[COLOR="Silver"]
Przychylam się do wniosku z góry pojawiły się już I u nas przydatne informację, ale teraz trudno je odszukać, więc jakby dało radę na początek...

Co do ślubu - dokładnie- ostatnio oglądałam film- to nie były tanie komplementy od gości ani motylki u mnie- było cudownie

Ja to mam stale, jakby mi szare komórki gdzieś uciekały (mam nadzieję, że to dziecko zabiera ), ciężko mi się kojarzy, ciężko prowadzi samochód, ciężko myśli - w ogóle nie mogę się do tego przyzwyczaić, bo jak zawsze milion spraw na sekundę...
Stary 2013-06-26, 20:43   #4165
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co robić?
Wracaj do lekarza. Jesli to naprawdę czopy ropne, to dostaniesz antybiotyk.
Stary 2013-06-26, 20:45   #4166
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
My jak się zdecydujemy już na ślub, to również cichy i skromny, dla najbliższych
Kiedyś już prawie miałam brać ślub, miało być weselisko na 102, szmery, bajery...i co rozstaliśmy się po 4 latach i zerwaliśmy zaręczyny, a z obecnym TŻ wcale nie jestem tak długo.
Ja się z TŻ znam niecałe 2,5 roku

Instagram

Stary 2013-06-26, 20:46   #4167
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
W duzych miastach sa polscy ginekolodzy i usg robia. Ja mieszkam w mniejszym,gin przyjezdza. Bylam zapisana na Usg,ale cos wypadlo i mi odwolali. Wiec wychodzi na to,ze bede miec pierwsze Usg wkraczajac w drugi trymestr.
Kiedys mialam ulotke Usg 3d prywatnie,ale teraz to juz te troche poczekam. Skoro tyle juz czekalam.
A angielscy ginekolodzy nie robią prywatnie? Dla mnie to paranoja, że nawet bicia serduszka Ci nie sprawdzili, w tym 7 tc i w ogóle to jest dla mnie dziwne, że tylko jeszcze w 20 tyg. przysługuje usg. No normalne to nie jest przecież bulwersuje mnie to normalnie ...

Cytat:
Dziękuję za gratulacje

Jeśli chodzi o ślub to każdy ma swoje zdanie i nie rozumiem tylko jednego jeśli ktoś chce żyć bez ślubu to czemu mówi się - to dla dziecka będzie gorzej ? Ale w czym gorzej? I nie uważam ślubów za staroświeckie. Natomiast uważam za staroświeckie kiedy pod naciskiem rodziców czy to kobiety czy mężczyzny ktoś się chajta jak dla mnie to kiedyś zdanie rodziców było "święte" i zarazem chore bo sorry ale w wieku prawie 30 lat nikt mi nie powie, że rodzic wie lepiej czy mam brać ślub bo żyje dłużej. Mi matka może powiedzieć swoje ale w dalszym ciągu to jest to co mówi, a nie to, co wezmę za swoje tak samo rodzice TŻa. Za nic w świecie nie dam sobie wkroczyć w moje granice i nawet jeśli popełniam błąd to zawsze mówię, że to mój błąd i ja chcę go przeżyć i czuję się z tym bardzo dobrze.
zgadzam się

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-26 o 20:47
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 20:49   #4168
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Co do płci dziecka, patrzałyście może na chiński kalendarz płci?
Bo mnie z poprzedniej ciaży sie sprawdziło

A jak było u Was? Te dziewczyny które już mają małe bąbelki?
Stary 2013-06-26, 20:51   #4169
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Jakoś tak sie boje, w koło słychac tylko jakie te dziewczyny okropne, biją sie, puszczają na lewo i prawo, imprezy non stop, wyzywające stroje... Ja wiem, że to nie każda nastolatka tak robi, wiem, że to kwestia wychowania, ale ja sie boje i tak. Dziewczyna w życiu ma cieżej, o córke bym sie non stop martwiła.
Jak to mówią: Jak masz syna, pilnujesz syna, jak masz córke pilnujesz całe osiedle.

Ja lubie chłopaków, zawsze marzyłam o młodszym bracie, a teraz mam syna i chciałabym drugiego. Ale tż chciałby córke... Zobaczymy za kilka tygodni co mi tż zmajstrował
Mnie z kolei troche przeraża, ze będę miec chłopca

Wiem jak sie wychowuje dziewczynki, natomiast nie mam bladego pojęcia o wychowaniu chłopców...

Juz nie mówiąc o tym, ze wydaje mj sie, ze jednak związek matki z córka jest duzo silniejszy niz matki z synem

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
A angielscy ginekolodzy nie robią prywatnie? Dla mnie to paranoja, że nawet bicia serduszka Ci nie sprawdzili, w tym 7 tc i w ogóle to jest dla mnie dziwne, że tylko jeszcze w 20 tyg. przysługuje usg. No normalne to nie jest przecież bulwersuje mnie to normalnie ...
Ale z drugiej strony, to po co częściej w fizjologicznej ciazy? To sa te dwa momenty, kiedy najwiecej widać, jesli chodzi o plod. Reszta usg to najczęściej tylko dla dobrego samopoczucia matki.
Stary 2013-06-26, 20:54   #4170
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny ale mam ochotę n KFC
Ja miałam przedwczoraj, TŻ kupił kubełek hot wingsów i ... nie weszły mi zupełnie Zjadłam może 5?

Za to wczoraj i dzisiaj zrobił ziemniaki w waflu i zjadlam ze smakiem.

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości