Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 21:59   #3961
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wiecie co, od kiedy zaszłam w ciążę borykam się z zajadami.. I kurde bolało, nawet jak łyżką dużą jadłam.. I tak myślałam, że do końca ciąży się będę borykać, a położna mi ostatnio "maścią z witaminą A na noc i zniknie" pomyślałam "taaaa.... zniknie...". A TU PSIKUS: zniknęło aż muszę do niej zadzwonić i powiedzieć, ze jest moim idolem

Odkryłam, że mam jedną brodawkę ciemniejszą od drugiej - wygląda to jak dwie piersi od dwóch róznych kobiet

TŻ pracuje nad projektem, zabronił mi pakować rzeczy "bo się przemęczę" i tak w sumie nie mam co robić...
To tą maść można w ciąży stosować? bo ja sobie umyśliłam że wit a jest niebezpieczna dla dziecka, no ale skoro w jedzeniu się pojawia to jak to jest z ta maścią?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:02   #3962
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
no buty zamawiają, ubrania zamawiają o kosmetykach chyba nie wiem, ale wiem, że dziewczyny "rozbierają" perfumy - np. jedna kupuje, rozlewa je na małe buteleczki i o. Ale tam się nei zagłębiam już lepiej

a butów już mam mało, uspokoiłam się, niestety mam rozmiar 41 i nie wszystkie są mi dobre. Wolę przymierzyć
Ojjj ile ja się minerałków nakupowałam po porzedniej ciąży . Uwielbiam je, ale jestem tak leniwa, że nawet efekt mnie nie przekonuje do regularnego makijażu

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:02   #3963
anulka2205
Wtajemniczenie

Beatka
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Witaj w klubie ja ostatnio uwielbiam połączenie laptopa z łóżkiem.
wiecie, że laptopy mają na dole wentulację i nie można tego stawiać na niczym miękkim? Ja nie wiedziałam tak mi było dobrze z lapkiem na łóżeczku, że chwila moment i musieliśmy zapitalać po nowego, bo na starym wszystkie programy księgowe, kupa dokumentów, a już ledwo zipał, zagrzałam go
żeby nie było dalej leżę z laptopem w łóżku, tylko już teraz z podstawką

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Ależ miałam dziś ciężki dzień w pracy. Tzn. ogólnie lajt, ale ten mój dysk Nie wiedziałam już, jak siedzieć, tak mnie rwało i bolało

Wieczorem pojechaliśmy dziś do Tesco, bo niby od dziś wyprzedaże. Na dziale dziecięcym była JEDNA rzecz przeceniona o parę zł Wkurzyłam się :wnerw: A że już się na coś nastawiłam, to pojechaliśmy do smyka i kupiliśmy parę rzeczy Musiałam zaspokoić swój zakupowy głód
Kupiliśmy bodziaki z krótkim i długim rękawkiem, dwupak półśpiochów i pajaca Przesłodkie są te rzeczy!

Peggy, pytałaś o lumpka... Ja kupiłam sporo rzeczy i planuję jeszcze trochę Można wyhaczyć fajne rzeczy za parę zł. A wiadomo, że po domu dziecko nie musi nie wiadomo w czym chodzić...

Któraś z Was pytała o termometr. Ja też słyszałam dobre opinie o termometrach Beurer Za to moja przyjaciółka ma Kardioline, też bezdotykowy. No ale niestety takie kosztują...

Ja dziś 5 min mam zgłowy przy każdej zmianie pozycji Mam nadzieję, ze wstanę jak nowa, bo jeszcze takiego bólu pleców to w życiu nie mialam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:06   #3964
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ja dziś 5 min mam zgłowy przy każdej zmianie pozycji Mam nadzieję, ze wstanę jak nowa, bo jeszcze takiego bólu pleców to w życiu nie mialam
Tylko ja niestety mam dyskopatię i rwę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:07   #3965
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
To tą maść można w ciąży stosować? bo ja sobie umyśliłam że wit a jest niebezpieczna dla dziecka, no ale skoro w jedzeniu się pojawia to jak to jest z ta maścią?
Maść można. Nie można jej spożywać zbyt dużo. Ale maść jest bezpieczna do stosowania w ciąży. Zaleciła położna, pani farmaceutka potwierdziła [ja też nie wierzyłam na początku ]
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:08   #3966
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatka

wiecie, że laptopy mają na dole wentulację i nie można tego stawiać na niczym miękkim? Ja nie wiedziałam tak mi było dobrze z lapkiem na łóżeczku, że chwila moment i musieliśmy zapitalać po nowego, bo na starym wszystkie programy księgowe, kupa dokumentów, a już ledwo zipał, zagrzałam go

ja wiedziałam o tej wentylacji i tak spaliłam bratu laptopa, dobrze że już był stary i muu tylko pomogłam, ale teraz też uważam i mam wiatraczek, także nie martwie się że go upieke
Stary 2013-06-26, 22:08   #3967
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Beatka

....
zależy jaki; mój ma wentylację po bokach i z tyłu na panelu . na podstawie ni ma

Dziewczyny, czy wy też macie często wrażenie ulatniania się powietrza z pochwy? Ja co chwilę i wkurza mnie to, bo ciągle przypomina mi krwotok i biegam, sprawdzam...

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-26, 22:09   #3968
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ojjj ile ja się minerałków nakupowałam po porzedniej ciąży . Uwielbiam je, ale jestem tak leniwa, że nawet efekt mnie nie przekonuje do regularnego makijażu
Ja chciałam się troszkę zagłębić w minerałki ale naprawdę głęęęęęboko tam jest i nie chciało mi się wczytywać

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:09   #3969
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Tylko ja niestety mam dyskopatię i rwę
Auć

Dzidzia ja nie czuję nic takiego

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-26 o 22:12
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:09   #3970
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Beatka, mnie wywalili za statystykę i rachunkowość matematyczną z ekonomika znaczy statystykę bym pokonała, ale rachunkowość to kretynizm który według mnie z zarządzaniem nie ma nic wspólnego

Dziewczyny, bo ja to z przełomu listopada i grudnia będę mieć dziecia to już jakiś kombinezon by się przydał, kupię w 68cm, ale pytanie - jakiego typu ten kombinezon: taki jak mają starsze maluchy z takiego śliskiego materiału, czy może być z tzw"misia"? na all wszedzie prawie "miś" jest
ja mam synka z połowy listopada ur. 56 cm i mam taki kombinezon 0-3 miesiące to pewnie na polskie to 62 jest i na długo nam starczył....

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Mi jeszcze daleko do szykowania wyprawki, ale z doświadczenia siosty mogę Ci doradzić że kombinezonik "grubszy miś" sprawdzał się najlepiej. W wózku otulala Małego jeszcze kołderką i już Śliskie wydawały się hmm za słabo przewiewne i niezbyt mile w dotyku (oczywiście to Jej opinia). Młody przyszedł na świat 20 pażdziernika i potrzebowała trzech kombiznezonów (pierwszy kupiła na noworodka i użyła go tylko dwa razy bo zaraz wyrósł, więc radzę kupować ciut większe). Widziałam dla naprawdę małych dzieci takie a la beciki i wydaje mi się że praktyczna rzecz (foto)
bierzcie pod uwagę przy zakupie kombinezonów, że dziecko bedzie też jeździło w foteliku a tam musi mieć szparke między nogami żeby zapiąc pasy........to z foto fajne jest do wózka....

ja w pierwszej ciąży kupowałam dużo rzeczy używanych dla dziecka bo czasami naprawde super są jak nowe.....prałam normalnie w 60 stopniach raz potem wszystko prasowałam i gotowe. Moim zdaniem też niema co szaleć ze sterylnością. Ja synkowi jak miał 6 miesięcy to prałam już w normanym proszku (wczesniej w dzidziusiu) tylko sensitiv a jak miał 9 chyba to juz z naszymi ubraniami juz normanie prałam i nic mu nie było.

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:11   #3971
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Maść można. Nie można jej spożywać zbyt dużo. Ale maść jest bezpieczna do stosowania w ciąży. Zaleciła położna, pani farmaceutka potwierdziła [ja też nie wierzyłam na początku ]
Zrobiłaś mi dobrze ja ją totalnie odłożyłam a potrzebuje jej na łokcie i usta, a teraz na piersiach po bokach taka sucha skóra mi się zrobiła, przypuszczam że od stanika bo na rozstępy to nie wygląda
Stary 2013-06-26, 22:17   #3972
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłaś mi dobrze ja ją totalnie odłożyłam a potrzebuje jej na łokcie i usta, a teraz na piersiach po bokach taka sucha skóra mi się zrobiła, przypuszczam że od stanika bo na rozstępy to nie wygląda
Tzn: jest bezpieczna na zajady - nie wiem, czy w dużych ilościach też ale położna powiedziała: "nie przenika do płodu", pani w aptece "tak, bezpiecznie można stosować". Na ulotce nie było info, zeby uważać w ciąży

I jeszcze: moja maść to Retimax 1500,

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-06-26 o 22:21
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:17   #3973
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ja mam synka z połowy listopada ur. 56 cm i mam taki kombinezon 0-3 miesiące to pewnie na polskie to 62 jest i na długo nam starczył....

bierzcie pod uwagę przy zakupie kombinezonów, że dziecko bedzie też jeździło w foteliku a tam musi mieć szparke między nogami żeby zapiąc pasy........to z foto fajne jest do wózka....

ja w pierwszej ciąży kupowałam dużo rzeczy używanych dla dziecka bo czasami naprawde super są jak nowe.....prałam normalnie w 60 stopniach raz potem wszystko prasowałam i gotowe. Moim zdaniem też niema co szaleć ze sterylnością. Ja synkowi jak miał 6 miesięcy to prałam już w normanym proszku (wczesniej w dzidziusiu) tylko sensitiv a jak miał 9 chyba to juz z naszymi ubraniami juz normanie prałam i nic mu nie było.

Pracowałam swojego czasu we włoskim domu gdzie było 3 letnie dziecko,( dom bardzo czysty, zadbany, szczerze powiedziawszy to po czystym sprzatałam) ale do czego zmierzam. Z okazji tego że było tam 3 letnie dziecko nie mogłam używać zadnych płynów do sprzątania typu CIF czy jakieś Pronto do mebli, bo dziecko po tym chodzi, dotyka wszystkiego, a potem może ręce do buzi włożyć a to chemia, do sprzątania miałam płyny takie odkażające, z alkoholem ( ale we Włoszech jest dużo dobrych płynów tego typu). Jeśli chodzi o pranie i prasowanie, osobne proszki , płyny do płukania a potem wszystko dokładnie no i pięknie wyprasowane. Wszystko strasznie sterylne.
Stary 2013-06-26, 22:28   #3974
basiula19
Zadomowienie

nie wiem moze sie mylę ale dziecko musi mieć kontakt z "brudem bakteriami" bo potem tylko alergie uczulenia itp gdzieś czytałam kurcze nie wiem czy nie na wątku mojego synka to właśnie dziecko jakiegoś uczulenia dostało bo chodziło chyba o smoczek, ze wyparzany 15 razy dziennie po każdym upadku przelany wrzątkiem po wyparzeniu sterylnie zapakowany itp ale juz dokładnie nie pamietam o co to chodziło.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:31   #3975
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy też macie często wrażenie ulatniania się powietrza z pochwy? Ja co chwilę i wkurza mnie to, bo ciągle przypomina mi krwotok i biegam, sprawdzam...
nie mam,
Stary 2013-06-26, 22:47   #3976
nemosek
Zakorzenienie

Nie nadążam za Wami,nie mogę się wbić i w ogóle coś mnie dołek dopadł smutowy.Odwiedziłam chorego kolegę w szpitalu i najgorsze wspomnienia wróciły.Chyba czas na spanko.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
http://kotlet.tv/ciasto-3bit to robie w niedziele zapraszam
Jadłam ostatnio pychotka

Cytat:
Jestem zrozpaczona, Po co ja poszła na uniwersytet ekonomiczny jak matematyki nie umiem pomijając że rachunkowość ni jak ma sie do mojego kierunku:m ur::m ur:

moge uczyc się wszystkiego tylko nie matematyka i liczenie. A został mi tylko ten egzamin;/

Musiałam się wyżalić.

Ja też anty matematyczna

Peggy Odpoczywaj
ja nie mam kompletnie NIC żadnej grzechotki,ani skarpetek ni bodziaków
Ale jakieś ciuszki na pewno od siostry dostanę.
I też zamierzam napaść na ciucholand

Lynette

Mya Widziałam że sobie trampeczki zamówiłaś

Cytat:

no baa- cały nasz wątek

spodobało mi się wątek gwiazd

Nanusia
I jak wrócisz to pokaż nam te hamerykańskie cuda

Newtrend
To przynajmniej masz pretekst do zakupów

Aaby
Współczuję tych bóli

Dzidzia

Paulina No no no sexy mamuśka z mega fryzem,extra spodniami i nówką komórą

Fajno macie z laptokami i wygodnie tak sobie z łóżka nadawać

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Pracowałam swojego czasu we włoskim domu gdzie było 3 letnie dziecko,( dom bardzo czysty, zadbany, szczerze powiedziawszy to po czystym sprzatałam) ale do czego zmierzam. Z okazji tego że było tam 3 letnie dziecko nie mogłam używać zadnych płynów do sprzątania typu CIF czy jakieś Pronto do mebli, bo dziecko po tym chodzi, dotyka wszystkiego, a potem może ręce do buzi włożyć a to chemia, do sprzątania miałam płyny takie odkażające, z alkoholem ( ale we Włoszech jest dużo dobrych płynów tego typu). Jeśli chodzi o pranie i prasowanie, osobne proszki , płyny do płukania a potem wszystko dokładnie no i pięknie wyprasowane. Wszystko strasznie sterylne.
O mamo jak na sali operacyjnej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:51   #3977
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
nie wiem moze sie mylę ale dziecko musi mieć kontakt z "brudem bakteriami" bo potem tylko alergie uczulenia itp gdzieś czytałam kurcze nie wiem czy nie na wątku mojego synka to właśnie dziecko jakiegoś uczulenia dostało bo chodziło chyba o smoczek, ze wyparzany 15 razy dziennie po każdym upadku przelany wrzątkiem po wyparzeniu sterylnie zapakowany itp ale juz dokładnie nie pamietam o co to chodziło.....
jestem tego samego zdania

dzięki dziewczyny za odpowiedzi

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-26, 22:53   #3978
domii29
Zakorzenienie

Wróciłam do domu bo jutro od rana z mamą do pracy idę więc musiałam i mam jakiegoś mega doła bo z dala od TŻta jestem czuje że to będzie ciężka noc.

Pisałam Wam wczoraj że umyślałam sobie dresy ciążowe i wysłałam wczoraj bratu linki z allegro żeby mi zamówił i olał sprawę a się cieszyłam że mi zamówi i teraz go uprosiłam i zaraz się tym zajmie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:59   #3979
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Nie nadążam za Wami,nie mogę się wbić i w ogóle coś mnie dołek dopadł smutowy.Odwiedziłam chorego kolegę w szpitalu i najgorsze wspomnienia wróciły.Chyba czas na spanko.

Paulina No no no sexy mamuśka z mega fryzem,extra spodniami i nówką komórą

Fajno macie z laptokami i wygodnie tak sobie z łóżka nadawać
Kochana pomysl teraz o swoim maluszku, pogłaskaj sie po brzuszku i będzie lepiej

toś mnie podsumowała

o tak lapek to duża wygoda

Domi szybko zleci i znów będziecie razem
dla brata

za jutrzejsze wizyty!!!

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-06-26 o 23:01
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:02   #3980
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie lubiłam wizyt w szpitalach bo zawsze mnie przygnębiały, więc wiem co czujesz
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:09   #3981
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Wiecie... może jestem dziwna ale... chyba zazdroszczę coniektórym z Was, ktore mogą cosik odziedziczyć czy dostać w prezencie. My nic nie dostaniemy, nawet na pajacyka czy grzechotkę liczyć nie możemy (rodzina i bliscy w PL). Koszty maluszka nie są małe. Na dzień dzisiejszy myślimy z TZ że okolo 1000Ł pójdzie.
Zapytam tak hmmm nieśmiało. Kupujecie w cucholandach ciuszki dla dzieci? Bo ja już przejżalam kilka i... naprawdę się opłaca (np. śliczy kombinezonki za niecale 3Ł ) Tylko... czy to da się doprać na cacy?

Wizytę u Położnej mamy 19.07
Za tydzień 03.07 mamy USG (wykonuje go Pani, która nie jest lekarzem ale zna się na maszynach)
Ja mysle ze juz wydalam tyle , choc tak naprawde wòzek kosztował prawie połowe I to nie kompletny reszte od poczatku kupuje na promocjach I dzieki temu naprawde duzo zaoszczedzilam .. Troszke mi jeszcze brakuje , nie mam nic dla siebie .. Co do ciuszkow mam oczywiscie tez nowe rzeczy ale duzo kupilam w lumpeksie I nie zaluje bo wiekszosc z nich jest nowiusienka , wiec po co placic podwojnie ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:09   #3982
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Kochana pomysl teraz o swoim maluszku, pogłaskaj sie po brzuszku i będzie lepiej

toś mnie podsumowała

o tak lapek to duża wygoda

Domi szybko zleci i znów będziecie razem
dla brata

za jutrzejsze wizyty!!!

Ale ten teges to było takie wiesz bardzo pozytywne Więcej nam trzeba takich mamusiek zadbanych i dopieszczonych

Anoula No nic przyjemnego...

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-26, 23:16   #3983
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:

Nie jestes dziwna, to normalne. Ja dostanę wózek, łóżeczko, baldachim, ochranicze, wanienkę ciuszki do 3 lat posegregowane na wiek dla dziewczynki( więc lepiej, żeby Ula siedziała w brzuchu), jakis mały rowerek do pchania To jest super oszczędność i nei ma się co dziwić. A ciuchy z lumków są super za grosze można spokojnie dostać super ciuchy, które często są nowe z metkami Wiadomo, że jak coś poplamione to czasami ciężko wywabić, ale się wybiera ciuchy bez plam a potem tylko pranie i prasowanie wysoka temperaturą i jest ok

Wypraszam sobie, ja cały czas gadam do siebie, do brzucha. Całe życie prowadzę konwersacje ze sobą, a dla tż to dziwne jest i się zawsze ze mnie nabija, że gadam do siebie. Ale taka już jestem
Ty juz idz na to USG bo ja Twojego lokatora powoli jestem ciekawa prawie jak swojego

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-26, 23:17   #3984
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ten teges to było takie wiesz bardzo pozytywne Więcej nam trzeba takich mamusiek zadbanych i dopieszczonych

Anoula No nic przyjemnego...
Nemosku to Ty ostatnio pisałaś o tym koledze który trafił do szpitala w ciężkim stanie ? Czy coś pomieszałam. Jeśli to Ty pisałaś to pewnie u niego byłaś, co z nim ?
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:21   #3985
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnym aspektem odziedziczania wyprawki jest też to że dość szybko trafia ona do nas do domu

My nie mamy zlej sytuacji finansowej. Wręcz przeciwnie, jest naprawdę OK. Mąż dobrze zarabia, ja też pracowałam w UK przez pięc lat. Odłożyło się conieco. No ale... jesteśmy oszczędni (a zwlaszcza ja) bo wiemy że któregoś dnia wrócimy do PL a tam tyle zarabiać nie będziemy (zwlaszcza że planujemy bym została w domu z dziećmi najdlużej jak się da). Uważam że wydanie dużej kwoty na wyprawkę (licząc cena=jakości) mogło by mić sens gdybyśmy wiedzieli że te żeczy posłużą i drugiemu dziecku, ale nie wiadomo czy opłacać się będzie wynajmować przeprowadzkę do Polski i wieźć te wszystkie bajery. A jeśli nie wieźć to co? Albo opchniemy na ebayu za bezcen, albo zwyczajnie zaniesiemy do lumpka.

No to jak już wiem że kupujecie to... jak pierzecie ubranka? Ja myslę że 2 razy w proszku dziecieńcy w wysokiej temp. i raz na konec w orzechach piorących (by wypłukać chemie).

A w ogóle... jest Tu jakaś Mamuska która jeszcze nic nie ma dla dziecka? Bo ja poza jedną sztuką pampersa (grati do gazety) nie mam nic. Ba, nie planuje zakupów przed końcem sierpnia (nie jestem przesądna, zwyczajnie ni czuje że już na to czas, a po za tym myslimy o zmianie mieszkania albo remoncie).
Ja kupilam proszek non Bio z Fairy specjalny dla malucha I w tym bede prala. Uzywki w 60 stopniach a nowki w 40. A Wy jak?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-26, 23:24   #3986
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja kupilam proszek non Bio z Fairy specjalny dla malucha I w tym bede prala. Uzywki w 60 stopniach a nowki w 40. A Wy jak?

Moja mama na początek poleca płatki mydlane.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:29   #3987
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nemosku to Ty ostatnio pisałaś o tym koledze który trafił do szpitala w ciężkim stanie ? Czy coś pomieszałam. Jeśli to Ty pisałaś to pewnie u niego byłaś, co z nim ?
Tak to ja.
Jest lepiej,ale mega słaby.Dzisiaj miał gorszy dzień,brak uśmiechu i dołek,a do tego jeszcze ciągłe bóle.
Dopiero zaczął powolutku jeść przecierane zupki i pić małe ilości (po 5 dniach).
Na szczęście tomograf nie wykazał martwicy trzustki więc wielka ulga.I jeszcze nie wiadomo jaka przyczyna,nic tak po prostu wzięło się z nikąd.
Ta sytuacja mnie zdołowała też.Siedzi mi w głowie cały czas.Ale jest nadzieja.
Dziękuję że pytasz

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

No tam miałam iść spać :/
Dobrej nockimamusie i dzieciaczki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-26, 23:39   #3988
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć że tam są teraz jelita . Człowiek uczy się całe życie .
Wzięłam 2 nospę i jest zdecydowanie lepiej choć jeszcze nie do końca przeszło. Zjadłam nawet jabłko bo z kibelkowymi sprawami dzisiaj jakoś ciężko a jabłko mi zawsze pomagało w takich sytuacjach
I co przeszlo? Mnie to tez zdziwilo bo czesto mialam problemy z jelitami I bolalo pod brzuchem. Teraz macica urosla wiec wszystko sie po przestawialo I jelita co na okolo macicy . Tak? Pogoncie mnie jak glupoty pisze. Mnie wlasnie one pobolewaja tak jakbym miala kolke ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 00:31   #3989
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

No i wszyscy śpią a ja smęcę ;(

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-27, 00:56   #3990
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja nie spie. Zaraz sie dopiero poloze .. Wiec do zasniecia dlugo droga .. Tymbardziej ze czekam az sie mloda odezwie bo dzis ma dzien ciszy .. A ja sie nie moge nadal do tego przyzwyczaic . Wogole to kiedy dziecko obraca sie do wyjscia ? To sie da wyczuc?

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości