Nasze blogi kosmetyczne - cz. XVI - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 00:38   #4651
Nana93klb
Zakorzenienie

GG do Nana93klb
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XVI

A ja codziennie od jakiś dwóch miesięcy, dostaję minimum 5 anonimowych komentarzy ze spamem. Komentarz jest po angielsku, a na koniec : biuro rachunkowe albo plytki scienne lub sterydy. I to cały czas pod tą samą notką! Nie mam pojęcia skąd to się mogło wziąśc i już nie wiem jak sobie z tym radzić ...
Nana93klb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 00:39   #4652
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aswertyna Pokaż wiadomość
Sondrina to jest takie robienie wszystkiego u mnie

a co do tych dziwnych stron.. u mnie sa wejscia z jakiegos blogstrating czy coś w ten deseń i tez obawiam się wejsc w ten link za bardzo lubie swojego laptopa żeby go jakimś syfem zapakowac, jeśli czai się tam jakis wirus

czaje się na zamowienie w Pat&Rub ale nie wiem co konkretnie bym chciała i czy warto inwestowac taka kasę w te kosmetyki, jak uwazacie?
Ja również mam sporo wejść z blogsrating i jakiejś dziwnej strony t.co Szanuję swój sprzęt, pracę i czas, dlatego nie odwiedzam podejrzanych stron Niby mam antywirusa, ale każdy program ma dziury.

Zależy, jakie kosmetyki budzą Twoje zainteresowanie Uważam, że w przypadku Pat&Rub warto inwestować w specyfiki do pielęgnacji twarzy. Kremy do rąk i masła do ciała budzą sporo kontrowersji, poza tym można znaleźć tańsze odpowiedniki tych kosmetyków
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 07:20   #4653
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
czaje się na zamowienie w Pat&Rub ale nie wiem co konkretnie bym chciała i czy warto inwestowac taka kasę w te kosmetyki, jak uwazacie?
Ciężko powiedzieć, mi osobiście te kosmetyki opowiadają, ale patrząc na recenzje w Internecie to nie wiem... Piling do ust, piling do ciała, ampułka młodości, masła... To by mnie interesowało
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 07:32   #4654
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość

Zależy, jakie kosmetyki budzą Twoje zainteresowanie Uważam, że w przypadku Pat&Rub warto inwestować w specyfiki do pielęgnacji twarzy. Kremy do rąk i masła do ciała budzą sporo kontrowersji, poza tym można znaleźć tańsze odpowiedniki tych kosmetyków
Są fajne eko ampułki do twarzy, ale ja osobiście wolę kupić żel hialuronowy i olejek.
Kupiłam maskę i szampon do włosów( z czerwonej serii), szamponu jeszcze nie wypróbowałam, a maska mnie nie powaliła.

Kremy do twarzy mają za dużo trójglicerydów, więc się dla mnie nie nadają, wolę kupić np clinique moisture surge np.

Jeśli chodzi o masła do ciała to obawiam się średniego zapachu (muszę to jeszcze sprawdzić) wolę kupić masło bbw, albo coś niedrogiego i też dobrego jak np. green pharmacy.

I tak oto chyba nie zostanę fanką marki.

Cytat:
Napisane przez madlen345 Pokaż wiadomość
Zawsze się znajdzie powód do narzekania a to , że za zimno a to , że za gorąco
Poszłam do sklepu a to samo zło, a to chipsy a to ciasteczka
Ja tam nie narzekam na deszcz, po ostatnich upałach to cieszę się z pogody, przy której da się żyć.

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
a ja od trzech dni biegam codziennie po ok. 5km, nie ma zmiłuj dziś w lekkiej mżawce, ale było super kto ze mną zaczyna biegać?
Ja nie umiem biegać, zanudziłabym się Za to ćwiczę na orbitreku, przy serialu.

Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość

Co ciekawego będziesz czytać? Uwielbiam książki z biblioteki W kolejce mam książkę o Max Factorze
co to za książka?

Ja znowu będę czytać (niedługo) to http://kulturalnysklep.pl/WHP/pr/-ws...h-brandon.html

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 07:54   #4655
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

co to za książka?

Ja znowu będę czytać (niedługo) to http://kulturalnysklep.pl/WHP/pr/-ws...h-brandon.html
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksi...648,Max-Factor

Tak w ogóle DZIEŃ DOBRY KOBITKI!
Ja zmykam właśnie do pracki, dziś ostatni dzień
Stary 2013-06-27, 08:24   #4656
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez Nana93klb Pokaż wiadomość
A ja codziennie od jakiś dwóch miesięcy, dostaję minimum 5 anonimowych komentarzy ze spamem. Komentarz jest po angielsku, a na koniec : biuro rachunkowe albo plytki scienne lub sterydy. I to cały czas pod tą samą notką! Nie mam pojęcia skąd to się mogło wziąśc i już nie wiem jak sobie z tym radzić ...
ustaw sobie moderowanie komentarzy w notkach starszych np. 7 dni u mnie się supokoiło
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:43   #4657
madlen345
Zakorzenienie

Dzień dobry z kawą

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
ustaw sobie moderowanie komentarzy w notkach starszych np. 7 dni u mnie się supokoiło
Dokładnie, zrobiłam to samo i jest lepiej. Już nie atakują spamem co godzinę po 5 komentarzy

Jest tak przyjemnie chłodno po tych upałach, ale wrócił mi katar czyli za mocno się schłodziłam eh. Tak źle i tak nie dobrze
madlen345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:11   #4658
Aswertyna
Rozeznanie

Heeej
Najpierw bede sie cieszyć JEST JEST JEST! uzbierało mi sie 300 mordeczek slicznych kochanych (obserwatorów) a tymbardziej się tak złozylo ze dzis jest półrocznica mojego bloga
Miało być z tej okazji rozdanie, aleeee stało się to szybciej niz planowałam i rozdanie będzie w przyszłym tygodniu

Co do Pat&Rub chce zamówić eko ampułke dla naczynkowców i maskę do wlosów co do peelingów i masel --> ich zapachy kojarzą mi się z łazienkowymi cytrynowymi nutami dlatego nie chce ich no i prawie 100 zł na masło to jednak mrozi moje łapki przy klikaniu N

Przebiegły Rudy Lis

Mądrale Świata żaby na jęzorach Wam wyrosną !
Aswertyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 13:15   #4659
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
Co ciekawego będziesz czytać? Uwielbiam książki z biblioteki W kolejce mam książkę o Max Factorze
też uwielbiam będę czytać o Katarzynie Wielkiej a później inne historyczne które uwielbiam

dziewczyny roznosiłyście kiedyś CV po sieciówkach w galerii? dawałyście zdjęcie czy nie? i w ogóle był odzew czy oni od razu do kosza wywalają te papiery?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 13:25   #4660
emememsik
po prostu Em :)

Zawsze lepiej dać zdjęcie, takie cv o wiele bardziej rzuca się w oczy.
Stary 2013-06-27, 14:01   #4661
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
też uwielbiam będę czytać o Katarzynie Wielkiej a później inne historyczne które uwielbiam
A czytałaś: "Król Kazimierz Wielki bigamista"??

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Cholera Naczelna Pokaż wiadomość
mnie irytuje, że mnie wylogowuje z obserwacji, i co jakiś czas muszę przejść po blogach i sie zalogować.. ale przynajmniej nie wywala [albo mi nic o tym nie wiadomo]
Mnie też wylogowuje (chyba), ale się nie loguję. Normalnie pokazują mi się posty na tylko blogu, więc to chyba nie ma jakiegoś większego znaczenia?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:14   #4662
Aswertyna
Rozeznanie

tak, tak Cv ze zdjęciem zawsze na plus

Przebiegły Rudy Lis

Stary 2013-06-27, 14:20   #4663
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Zawsze lepiej dać zdjęcie, takie cv o wiele bardziej rzuca się w oczy.
Cytat:
Ja z kolei na szkoleniu od pana zajmującego HR usłyszałam, że zdjęcia nie powinno się załączać do CV, chyba że jest to wyraźnie wymagane. Pan mówił, że do osoby rekrutującej powinny przemawiać kwalifikacje, a nie ładna/brzydka buzia na udanym (lub mniej wystrzałowym) zdjęciu.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:29   #4664
nicRu
maszyna, nie człowiek

Bo to zależy od wielu czynników
Jeśli dajesz CV do sklepu i kierownik jeszcze nie wyszedł z przełomu wieków to może wręcz źle odebrać brak zdjęcia - bo przecież CV musi być ze zdjęciem! A tak naprawdę być nie musi, o ile tego nie ma zaznaczonego np. w ogłoszeniu. Z drugiej strony do poważnych firm wręcz nie powinno się wysyłać CV ze zdjęciem, jest to niemile widziane a w amerykańskich korpo pojawia się kolejny problem - CV nie może zawierać zdjęcia, bo potem obawiają się podejrzeń o rasizm, gdy kogoś odrzucą :p
Stary 2013-06-27, 14:33   #4665
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
A czytałaś: "Król Kazimierz Wielki bigamista"??
nie, nie czytałam

czyli zdjęcie może ale nie musi być..

swoją drogą, dostała któraś z Was pracę w jakiejś sieciówce gdzie zanosiła CV?
Stary 2013-06-27, 15:24   #4666
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o masła do ciała to obawiam się średniego zapachu (muszę to jeszcze sprawdzić) wolę kupić masło bbw, albo coś niedrogiego i też dobrego jak np. green pharmacy.
Kosmetyki do ciała nie pachną zbyt przyjemnie;/ Przypominają mi cytrynowy płyn do mycia naczyń
Cytat:
Heeej
Najpierw bede sie cieszyć JEST JEST JEST! uzbierało mi sie 300 mordeczek slicznych kochanych (obserwatorów) a tymbardziej się tak złozylo ze dzis jest półrocznica mojego bloga
Miało być z tej okazji rozdanie, aleeee stało się to szybciej niz planowałam i rozdanie będzie w przyszłym tygodniu

Co do Pat&Rub chce zamówić eko ampułke dla naczynkowców i maskę do wlosów co do peelingów i masel --> ich zapachy kojarzą mi się z łazienkowymi cytrynowymi nutami dlatego nie chce ich no i prawie 100 zł na masło to jednak mrozi moje łapki przy klikaniu N
Gratuluję okrągłej liczby obserwatorów

Ja mam ekoampułkę dedykowaną suchej i wrażliwej skórze, z której jestem zadowolona Kosmetyki do pielęgnacji ciała nie przekonują mnie ze względu na cytrynową woń, która przypomina mi płyn do naczyń.
Cytat:
dziewczyny roznosiłyście kiedyś CV po sieciówkach w galerii? dawałyście zdjęcie czy nie? i w ogóle był odzew czy oni od razu do kosza wywalają te papiery?
Ja do każdego CV załączam zdjęcie z dyplomu. Podobno fotografia nie jest wymagana, ale rekruterzy łatwiej zapamiętują aplikację, jeśli widzą jakiś element graficzny.

Dostałam się na drugi etap rekrutacji w firmie, która znajduje się w moim mieście. W poniedziałek będę musiała się wykazać, że radzę sobie z zadaniami, które są wymagane na stanowisku, na które aplikuję. Mam nadzieję, że przekonam rekruterkę.

Dzisiaj wywoływałam zdjęcia w Rossmannie, ochroniarz musiał mieć przy tym niezły ubaw. Weszłam do sklepu i zobaczyłam komputer nieopodal szamponów, toteż zaczęłam szukać wejścia USB. Kucałam, patrzyłam po bokach i z tyłu. W końcu kliknęłam w ekran, żeby zobaczyć, co to za sprzęt i okazało się, że służy do przeglądania informacji o aktualnych promocjach, a sprzęt do wywoływania zdjęć znajduje się w innej części sklepu. Na szczęście zrozumiałam swój błąd
Stary 2013-06-27, 15:52   #4667
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się w 100%

A ja już po pracy mam oficjalnie trzy miesiące wakacji
Stary 2013-06-27, 16:10   #4668
Aswertyna
Rozeznanie

Sondrina ja kiedyś tez próbowałam wydrukować zdjęcie w Rossmanie i powiem tyle -->nie udało mi się

Trzymam kciuki za rozmowę

Przebiegły Rudy Lis

Stary 2013-06-27, 16:51   #4669
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Skusiłam się na Color Tattoo z Maybelline, robiła może któraś z Was recenzję? Chętnie bym poczytała
Robiła. http://wszystkocomniezachwyca.blogsp...permanent.html

Cytat:
W sieciówkach nie, ale znam też trochę temat od drugiej strony. W Polsce jednak cv ze zdjęciem są milej przyjmowane.

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Ja z kolei na szkoleniu od pana zajmującego HR usłyszałam, że zdjęcia nie powinno się załączać do CV, chyba że jest to wyraźnie wymagane. Pan mówił, że do osoby rekrutującej powinny przemawiać kwalifikacje, a nie ładna/brzydka buzia na udanym (lub mniej wystrzałowym) zdjęciu.
Są różne praktyki i różne miejsca. Dużo zależy od tego gdzie się aplikuje i na jakie stanowisko. Pan dobrze mówił- "powinny przemawiać", ale w praktyce bywa różnie. A wystrzałowego zdjęcia radzę nie załączać
Znam też sytuację, że zdjęcia pomagały kandydatom. I nie chodzi o urodę, a o ujęcie czy no profesjonalny wygląd.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Bo to zależy od wielu czynników
Jeśli dajesz CV do sklepu i kierownik jeszcze nie wyszedł z przełomu wieków to może wręcz źle odebrać brak zdjęcia - bo przecież CV musi być ze zdjęciem! A tak naprawdę być nie musi, o ile tego nie ma zaznaczonego np. w ogłoszeniu. Z drugiej strony do poważnych firm wręcz nie powinno się wysyłać CV ze zdjęciem, jest to niemile widziane a w amerykańskich korpo pojawia się kolejny problem - CV nie może zawierać zdjęcia, bo potem obawiają się podejrzeń o rasizm, gdy kogoś odrzucą :p
Zgadzam się.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:13   #4670
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Robiła. http://wszystkocomniezachwyca.blogsp...permanent.html

W sieciówkach nie, ale znam też trochę temat od drugiej strony. W Polsce jednak cv ze zdjęciem są milej przyjmowane.

Są różne praktyki i różne miejsca. Dużo zależy od tego gdzie się aplikuje i na jakie stanowisko. Pan dobrze mówił- "powinny przemawiać", ale w praktyce bywa różnie. A wystrzałowego zdjęcia radzę nie załączać
Znam też sytuację, że zdjęcia pomagały kandydatom. I nie chodzi o urodę, a o ujęcie czy no profesjonalny wygląd.

Zgadzam się.
Na spotkaniach z osobami prowadzącymi rekrutacje właśnie często wspominano o tym nieszczęsnych zdjęciu - i czasem może ono przemówić jako "o, jak ta pani sympatycznie wygląda *luknięcie w CV* o, i zna bardzo dobrze dwa języki obce! *CV przerzucane jest na stertę/do katalogu >>zaprosić na rozmowę<<" jak i "o, ładna fotka, pewnie wstawiła bo nic w praktyce nie umie *zamknięcie pliku/odłożenie kartki*". Więc właśnie na dwoje babka wróżyła...
Stary 2013-06-27, 17:27   #4671
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nana93klb Pokaż wiadomość
U mnie póki co się uspokoiło, bardzo mało dostaję takich komentarzy.

Póki co mam niewiele czasu dla siebie, uczę się do obrony, która już we wtorek.

Śpieszę donieść, że byłam dzisiaj na USG i na chwilę obecną lekarz widzi ... DZIEWCZYNKĘ! Pewności niestety nie daje, bo sprzęt ma słaby (robiłam na fundusz w szpitalu). Za tydzień pojedziemy potwierdzić prywatnie Wszystko rozwija się prawidłowo, to najważniejsze

Ładnie rośniemy, dobrze że póki co tylko w brzuchu i biuście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (48,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (25,0 KB, 28 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:27   #4672
ama09
Zakorzenienie

hm.. do pracy jako nauczyciela - nie załączam zdjęcia, bo tutaj chyba moje kwalifikacje mają zagrać główną rolę...
natomiast do pracy do ''odzieżówek'' załączę zdjęcie (ładne mam dyplomowe :P)

słusznie czy nie? ah, to poszukiwanie pracy w zawodzie i poza nim
Stary 2013-06-27, 17:28   #4673
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dostałam od Tż Lolitę Lempicką Jak ja kocham ten zapach

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:33   #4674
Aswertyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Śpieszę donieść, że byłam dzisiaj na USG i na chwilę obecną lekarz widzi ... DZIEWCZYNKĘ! Pewności niestety nie daje, bo sprzęt ma słaby (robiłam na fundusz w szpitalu). Za tydzień pojedziemy potwierdzić prywatnie Wszystko rozwija się prawidłowo, to najważniejsze

ale masz ladniusi brzusio
myslałam juz nad imieniem?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
ooo tak! to tez moj ulubiony zapach ja swoja dostalam od Tz na urodziny iiii raz ja zbiłam ale po kryjomu odkupiłam sobie

Przebiegły Rudy Lis

Stary 2013-06-27, 18:04   #4675
Alex_07
Zadomowienie

Cytat:

Jaki ładny brzuszek. Aż mi tęskno za swoim
Alex_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 18:42   #4676
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Sondrina ja kiedyś tez próbowałam wydrukować zdjęcie w Rossmanie i powiem tyle -->nie udało mi się

Trzymam kciuki za rozmowę
Kciuki się przydadzą Bardzo mi zależy na tej pracy, ponieważ firma jest pewna Zawsze wypłaca pensje w terminie
[QUOTE]
Widzę,
Cytat:
Uwielbiam jabłuszka od Loli Wyglądają efektownie i pachną nieziemsko
Stary 2013-06-27, 18:51   #4677
lele
Zakorzenienie

No na dwoje, dwoje. Z tym, że jednak w Polsce większość osób roznosi CV ze zdjęciem. Wiesz, z rekrutacją nigdy do końca nie przewidzisz. Ale szczerze? Przeglądając setki zdjęć na zdjęciach się nawet nie skupiasz, tylko wypatrujesz w cv tego, czego poszukujesz u kandydata. Bo to działa w dwie strony- z jednej strony ciężko złapać pracę, a z drugiej ciężko znaleźć idealnego kandydata. Jeżeli ktoś ma wstawić zdjęcie biustu/ z imprezy/ z plaży/ z dziubkiem itp. to lepiej zdjęcie odpuścić.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Na spotkaniach z osobami prowadzącymi rekrutacje właśnie często wspominano o tym nieszczęsnych zdjęciu - i czasem może ono przemówić jako "o, jak ta pani sympatycznie wygląda *luknięcie w CV* o, i zna bardzo dobrze dwa języki obce! *CV przerzucane jest na stertę/do katalogu >>zaprosić na rozmowę<<" jak i "o, ładna fotka, pewnie wstawiła bo nic w praktyce nie umie *zamknięcie pliku/odłożenie kartki*". Więc właśnie na dwoje babka wróżyła...
.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:

Będzie miał kto przejąć bloga

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
A ja nie mogę go znieść.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:20   #4678
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ojej, jak słodko, GRATULACJE!!!!!!!!!!
Mała wizażanka!

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Ale farciara!

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
hm.. do pracy jako nauczyciela - nie załączam zdjęcia, bo tutaj chyba moje kwalifikacje mają zagrać główną rolę...
natomiast do pracy do ''odzieżówek'' załączę zdjęcie (ładne mam dyplomowe :P)

słusznie czy nie? ah, to poszukiwanie pracy w zawodzie i poza nim
Kurczę, ja zawsze dają CV ze zdjęciem i na rozmowach zawsze ważniejsza była moja wiedza w temacie niż wygląd, może zależy to od branży... W sumie wiadomo, że są stanowiska, gdzie nie oszukujmy się, wygląd jest mega ważny... Zdjęcie w CV wygląda dla mnie jakoś bardziej profesjonalnie
Stary 2013-06-27, 19:35   #4679
emememsik
po prostu Em :)

Dziewczyny, udało mi się wreszcie podpiąć domenę pod bloga, taka jestem z siebie dumna!

Mój nowy adres to www.lusterko.net
Stary 2013-06-27, 19:38   #4680
Takajakaya
Wtajemniczenie

Ja jednak uważam, że warto zdjęcie wstawić. Później dana osoba jakoś Ci się kojarzy, a nie jest no name'm.

Mixi ale duże brzusio

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości