|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
![]() a słyszłaś o dwóch dietach-jestem na dwóch dietach, bo na jednej byłabym głodna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Raczkowanie
|
Boshe.... Jak juz mówiłam zaczęłam oglądać greys anatomy bo chciałam sie wciągnąć w jakiś serial i co ? Oglądałam teraz ostatni odcinek 2 serii i wylam jak bobr - najpierw bo psa usypiali a potem juz było wogole smutno.
Idzie @ i hormony z planety wenus dają mi we znaki Zreszta od niedzieli mam jakiegoś dola - głębszy niż rów marianski i wiecie co mój ukochany wczoraj powiedział ? " Ty masz depresję bo myślisz o jedzeniu " - padlam ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W 3 seri jest odcinek musicalowy, najpierw się na nim śmałam bo było to dziwne,potem wyłam jak bóbr, a do tej pory odtwarzam sobie muzykę z tego odcinka,jest przepiękna ![]() Teraz oglądam Glee ![]()
![]() |
#3186 |
Zakorzenienie
|
kala ja słyszałam, że dieta cud to seks i głód
![]() dziewczyny, a co do seriali, to polećcie jakiś taki pokroju Desperate Housewives, Gossip Girl, The L Word - coś z intrygaaami etc. bo nie wiem jaki zacząć, a mam trochę wolnego ![]() ![]()
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2013-06-27 o 00:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzien dobry, zaraz wstaje na sniadanko i lece do szkoly ![]() ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale TŻ se też wymyślił ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do seriali to ja trochę inny gatunek preferuję ale mogę polecić True Blood ![]() ![]() ![]() Także takie trochę "spaczone: seriale ![]() A ja właśnie wcinam śniadanko - jajecznicę z szynką, cebulką dymką i pomidorkiem ![]() No i dziś w końcu słoneczko ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Kurczak ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Zjadłam właśnie śniadanko-omlet z dwóch jajek z chudą szynką, szczypiorkiem i do tego sałata lodowa, ogóras zielony i cebulka ![]() ![]() Kala gdzie pracujesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty ? Pracujesz, uczysz się ? Opowiedz coś o sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
doberek
![]() widzę ze większość ma jajeczny poranek ![]() ja też pożarłam jajecznicę z pomidorem i się zastanawiam co wziac do pracy.... może kanapkę na razowcu z jakąś wędliną i ogórki malosolne (mam świeżutkie od babci) ![]() miłego dzionka wam życze ![]()
#3192 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
Ja na śniadanie w pracy jak zwykle mam owsiankę z truskawkami, trzeba jeść, bo już się kończą ![]() ![]() Kala - ja skończyłam teraz Gre o tron, jak ja doczekam do następnego sezonu? A teraz True Blood leci, kocham ![]() ![]() U mnie rano całkiem ładna pogoda, ubrałam się letnio, a w Olsztynie wieje i 12 stopni rano, ale zmarzłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zakorzenienie
|
![]() jednak dopiero dzisiaj wracam do Krk, bo koledze zepsuło się auto ![]() Ale porywam zapas wiejskich jajeczek;D W ogóle to chyba mam uczulenie na wodę w domu rodzinnym,zawsze jak tu jestem to straszliwie mnie zsypuje, zwłaszcza na twarzy, plecach i dekolcie, a reszta ciała swędzi. Miałam już taką podleczoną buzię a teraz pełno rozdrapanych strupów ![]() No nic, przyjadę do Krk,przyszła paczuszka z ZSK i będę testować ![]() Dziewczyny, które mogą. Mam prośbę,wrzucajcie swoje jadłospisy, może to będzie nas nawzajem inspirować ![]() Miłego dnia ![]()
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
A u mnie dzis na sniadanie byly gofry z serkiem homo i dzemem truskawkowym, bo po swieze truskawki nie chcialo mi sie isc
![]() Juz chyba od miesiaca tak wyglada moje sniadanie, tylko owoce na gofrach sie zmieniaja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Ogóreczki
![]() Też chce ! ![]() Cytat:
![]() I nie śmierdza jakoś... ![]() No gra o tron to za rok chyba dopiero, nie ![]() ![]() Ja teraz czekam na Dextera (za 3 dni) ![]() ![]() A True Blood tez oglądam i baaaardzo lubię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja obronę mam za sobą na szczęście ale 3mam kciuki za Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Promyczku a co studiowałaś w ogóle ![]() ![]() Ja ciekawska jestem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Wtajemniczenie
|
Kala - za mną też chodzi omlet, ale mam jeszcze kaszę gryczaną z wczoraj, to dziś moze zrobię z niej kotlety z twarogiem, jutro omlet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
![]() ![]() Technologię żywności i żywnienie człowieka z czego o żywieniu człowieka miałam 2 przedmioty przez pół roku ![]() ![]() Ja też należę do ciekawskich niestety,a może stety dzięki temu więcej wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
Promyczku to mamy trochę podobne studia ;D Z tym że ja o technologii miałam 2 przedmioty
![]() W ogóle uwielbiam planować sobie jadłospis, zwłaszcza będąc na diecie więc od rana przeglądam co ciekawsze przepisy: Co myślicie o tym na 1 fazie?: Kurczak curry z marchewką, cukinią i jajkiem. 1 pierś z kurczaka (ok 250g) 2/3 łyżeczki curry płaska łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka bazylii odrobina cynamonu 1 duża marchew 1 duży pomidor 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 średniej cukinii 1 ząbek czosnku 1/3 typowej kuli mozzarelli (o obniżonej zawartości tłuszczu) 2 jajka świeżo zmielony pieprz Pierś z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę i nacieramy solą, papryką, curry oraz bazylią, dodajemy też odrobinę cynamonu, choć jest to opcjonalny składnik, jeśli ktoś nie przepada. Mięso wkładamy do lodówki na 2-3 godziny aby przeszło aromatem przypraw. Przygotowanego kurczaka podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy utartą marchew, przecier oraz pokrojonego w kostkę pomidora, całość dusimy pod przykryciem kilka minut, a następnie odparowujemy nadmiar wody z warzyw. Cukinię ucieramy na dużych oczkach tarki, to samo w przypadku mozzarelli, całość łączymy w naczyniu wraz z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Do miseczek nakładamy zawartość patelni, a na nią warstwę cukinii, po czym na sam wierzch wbijamy jajko i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Oczywiście bez marchewki, reszta chyba zgodna z SB1? I to mnie kusi: Krem z młodej kapusty. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 młode pory, biała część pęczek koperku łyżka soku z cytryny bulion warzywny sól i pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Białe części porów pokroić w talarki. Na dnie garnka z grubym dnem rozgrzać oliwę, dodać pory i dusić je na małym ogniu. 2. W międzyczasie posiekać drobno kapustę i kiedy pory zaczną się szklić, dodać kapustę do garnka. Delikatnie wymieszać warzywa i zalać je bulionem warzywnym do wysokości kapusty, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 8 - 10 minut. Po tym czasie sprawdzić czy kapusta jest miękka i zdjąć garnek z ognia. 3. Do zupy dodać pęczek koperku, sok z cytryny i wszystko zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, jeść posypane zieleniną oraz skropione odrobiną oliwy. Uwielbiam kremy i to będzie chyba podstawa mojego wyżywienia na tej diecie ![]() ![]()
#3200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepisy super, tylko właśnie z tego pierwsze wywal marchewe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak robisz te kotlety z kaszą ? Sama kasza i twaróg ? Dobre to ? I kaszę gryczaną można normalnie tak ![]() Się człowiek codziennie uczy czegoś nowego no.... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Blond power !!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pysznie to wygląda;D Ja kończę teraz 2 rok ![]()
![]() |
#3203 |
Wtajemniczenie
|
Kala - na kaszę jest ograniczenie, 30g o ile pamietam. Do kaszy dodaję twaróg, cebulkę, można paprykę drobniutko posiekaną, albo pieczarki, pieprz, sól i jajko do sklejenia. I tak jak kotlety na patelni smażymy, można obtoczyć w bułce lub na SB w otrębach albo siemieniu mielonym
![]() Fajny ten przepis na kurczaka, jeszcze z cukinią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wy juz po śniadaniach, pewnie 2 zaraz będziecie jadły a ja dopiero wstalam , pije kawę a śniadanie poczeka jeszcze chwile bo ja zawsze tak :P nie jem od razu jak wstane ![]() A ja zaraz po maturze wyjechałam tutaj , pracowałam , pracowałam , zrobiłam 6 miesięczny kurs w collegu i teraz latam :P Nie mam żadnych studii ani nic i tak myśle sobie co ja zrobię jak kiedyś bede musiała wrócić do PL ![]() Jest nadzieja ze z angielskim coś mi przyjdzie robić bo to jedyne co umiem ![]() Chyba skocze do centrum po bikini ale jaki rozmiar skoro to dopiero na listopad ?? :P a trzeba juz teraz bo tu niedługo plaszcze zimowe beda w sklepach haha |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co polecacie na zaspokojenie "bóla na słodkie" na 1 fazie ? Normalnie chodzi za mną ochota na coś słodkiego i nie wiem
![]() Chyba zagoszcze tu u Was na dłużej, jeżeli można ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Raczkowanie
|
Ja na 1 fazie upieklam sobie czekoladowe ciasto fasolowe a do tego tutaj znalazłam jogurt grecki light kokosowy slodzony slodzikiem więc to mi wystarczało :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Wtajemniczenie
|
Mrs. - fasolowo - kakaowe wypieki również polecam, mozesz też kupić serek homo beztłuszczowy albo wieśniaka, dodać kakao gorzkie i słodzik, pycha, jeszcze z orzechami,migdałami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobię sobie na pewno bo osatnio coś kombinuję z jadłospisem bo dużo rzeczy mi się nudzi ![]() Cytat:
![]() ![]() O jeden dobry rozmiar w dół ![]() ![]() Cytat:
HEEEEEJ ![]() Co u Ciebie sis ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.