Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 10:39   #4021
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
ja też mam przeczucie,że Nasze dziecię będzie drobne...
Ja ważyłam 3200,a Tż nie wiem ale chyba też nie wiele
Nie straszcie mnie ze to sie dziedziczy ?? ja mialam 4,3kg przynoszona tydzien a moj TZ 4.850kg tydzien prze terminem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
mam podstawkę pod laptop więc chyba nic się nie stanie

A witam w pochmurny dzień, dziś mam wizytę i już panikuję, mam nadzieję że wszystko oki u maluszka, może uda się podpatrzeć co tam za niespodzianka między nóżkami. Trzymajcie kciuki żeby nie było siusiaczka.
Musze się pochwalić że nudności i wymioty od ponad tygodnia poszły w zapomnienie a ja czuję już delikatne ruchy zwłaszcza po jedzonku jak cichutko leżę.
przydałaby sie w końcu jakas dziewczynka , bo nam sie tutaj chłopaki rozszalały

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:41   #4022
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
przydałaby sie w końcu jakas dziewczynka , bo nam sie tutaj chłopaki rozszalały
Przecież były ostatnio dziewczynki

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:44   #4023
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No właśnie chowam je przed nim, chyba jeszcze do końca ich nie widział

Kochana, a te spodnie to kupiłaś może te malinowe? Jaki rozmiar?

U nas z wagą Małej nie wiadomo... Ja miałam 3560, mąż raptem 3200, ale Mała w 21tc już ma 422g, także się okaże

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Sutki mnie dziś bolą, zwłaszcza lewy Ale jak!
Myslisz ze duzo wazy czy malo? Moja w 25tc wazyla 788g . To tylko 4tc roznicy a waga prawie o polowe wieksza ..
Ale mi teraz dalyscie do myslenia ciekawe ze moj lekarz mowil ze to raczej drobniutkie dziecko

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 10:45   #4024
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
No właśnie chowam je przed nim, chyba jeszcze do końca ich nie widział
a ja nie chowam :P jak mu się podobają to niech chłopak sięe pocieszy dopóki dotykać może
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witamy się w 20 tygodniu Połówka za nami.

A wczoraj z tej okazji dostałam 2 mocniejsze kopniaczki tak poczułam pierwszy raz jakby się mi brzuch bardziej poruszył.
za 20 tydzień i za kopniaczki
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

W poniedziałek wieczorem poczułam takie muśnięcie motyla, nawet nie byłam pewna czy to faktycznie to, a wczoraj późnym wieczorem puściłam brzuszkowi kołysanki i rozszalał się na całego! Cała seria mocnych kopniaczków, wyczuwalnych ręką nawet przez TŻta! Na początku mu nie chciałam uwierzyć, że poczuł to pod ręką, myślałam, że jakiś czas minie zanim on to poczuje a tu taka niespodzianka! Faktycznie TŻ trzymając dłoń na brzuszku reagował dokładnie w tych momentach kiedy ja czułam kopa! I były to wyraźne kopniaczki, pewnie nóżką jeden za drugim
Aż się wzruszyłam i łezka mi poleciałą, to coś niewyobrażalnego, takie realne... Co ciekawe nie wiem czy to przypadek, ale jak wyłączyłam muzykę to żadnych ruchów a jak włączyłam to się zaczynało. Ciekawe czy bąbel chciał przez to powiedzieć, że mu się podoba czy raczej go wkurza

super!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Zazdroszczę ja tak czasami miałam u siebie w pracy, że podczas wyprzedaży np jakiś ciuszek się zawieruszył na magazynie i później nagle cena za sukienkę 16 zł zamiast 109 no i pierwsza wiedziałam o kolejnych obniżkach cen

abby, lineczka ja też mam podobne brodawki - ale strasznie ich nie lubię :/ kiedyś może nawet wybiorę się na operację laserową zmniejszenia brodawek.
mi tam brodawki nie przeszkadzają gorzej jak mi zostaną flaczki zamiast moich cycków, bo na prawdę je lubiłam/ lubię, a w razie co TŻ powiedział, że będziemy się nad operacją plastyczną zastanowimy co mnie bardzo cieszy bo i ta kiedyś chciałam powiększyć cycochy i tak

mam na liście wyprawkowej 30 pozycji i nie wiem co jeszcze dopisać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:46   #4025
89Beatka
Wtajemniczenie

Witam.

Trzymam kciuki za wizyty, żeby dzieciaczki wszystko pokazały

Jak widać na razie mamy przewagę chłopców ale zobaczymy jak to się poźniej ułozy jak mamy grudniowe będą się dowiadywać

I miłego dnia życzę, bez nerwów i kłótni

Ktosiulaklask i: teraz się zacznie

Ryba przydało by się wam jakieś wolne, wakacje z mężem z dala od rodziny i codziennych spraw, i życzę żeby to szybko nastąpiło, odstresujecie się

O już jest ponad 4000 postów

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-06-27 o 10:50
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:51   #4026
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej pozdrawiam z Chicago
Wyprawka juz kupiona ale jeszcze poluję na okazje. Boję się że przesadziłam z zakupami i będę musiała wysłać paczkę bobędzie nadbagaż jak nic . Jak wrocę to postaram się obfocić wszystko i wam pokazać. Zostawiłam też rachunki więc ceny też poddam do porównania. Jak zwykle obkupiłam swoich chłopaków a sobie tlko kilka kosmetykow z ELF i stanik DKNY za 13$
Pozdrawiam jeszcze raz
Wow, to super, że obkupiłaś maluszka i siebie przy okazji Jak się opłaca to nie ma co żałować I czekamy na fotki jak wrócisz

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Wiecie... może jestem dziwna ale... chyba zazdroszczę coniektórym z Was, ktore mogą cosik odziedziczyć czy dostać w prezencie. My nic nie dostaniemy, nawet na pajacyka czy grzechotkę liczyć nie możemy (rodzina i bliscy w PL). Koszty maluszka nie są małe. Na dzień dzisiejszy myślimy z TZ że okolo 1000Ł pójdzie.
Zapytam tak hmmm nieśmiało. Kupujecie w cucholandach ciuszki dla dzieci? Bo ja już przejżalam kilka i... naprawdę się opłaca (np. śliczy kombinezonki za niecale 3Ł ) Tylko... czy to da się doprać na cacy?

Wizytę u Położnej mamy 19.07
Za tydzień 03.07 mamy USG (wykonuje go Pani, która nie jest lekarzem ale zna się na maszynach)
My też nic nie dostaniemy w spadku, chociaż koleżanka mówiła, że da nam ubranka po swojej córci, ale zanim to zrobi to ja zdążę obkupić wszystkie sklepy, a prosić się też przecież nie będę Ubranka kupuje w lumpkach, oczywiście wybieram takie nie zniszczone, ale jak mam dać od 1zł do 10zł za coś co w sklepie kosztuje od 20zł zwyż to się nawet nie zastanawiam

Dla dziewczyn z Krk mogę polecić ciucholand Szwajcar - ubranka na wycenie dla niemowląt są po 3zł, a na wagę to za grosze, a wybór strasznie wielki - także polecam się tam przejechać

Witam z rana

Mąż mi na noc i rano zrobił mleko z miodem i chyba trochę pomogło, bo mnie już tak nie dusi Syrop chyba odstawię, bo on nic mi nie pomaga, a bez sensu zatruwać organizm :/ ale dziś pójdę na kontrolę się przebadać czy wsio w porządku

Trzymam kciukasy za wszystkie wizyty!!

A mnie tak cycki bolą, że aż boje się ich dotykać, tak dziwnie bola, inaczej niż na początku ciąży :/ a sutki to lepiej nie dotykać, bo gryzę z bólu

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-06-27 o 10:52
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:53   #4027
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witamy się w 20 tygodniu Połówka za nami.

A wczoraj z tej okazji dostałam 2 mocniejsze kopniaczki tak poczułam pierwszy raz jakby się mi brzuch bardziej poruszył.

Anoula,Newtrend,Miki,Dzas tin,Kruszynka
wszystkie macie dzisiaj USG pięknie
I liczę na fotki,zwłaszcza Dzastin bo Ty masz w 4dale na inne też czekam

Tak się wtrącę dorzuciłabym jeszcze gumtree ,właśnie tam wczoraj znalazłam interesująca ofertę, której nie ma nigdzie.
Czasem patrzę też na allegro i na lokalne serwisy.

Do popołudnia
za połowe , teraz już z gòrki

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 10:55   #4028
89Beatka
Wtajemniczenie

Nemosek jeszcze 20 tygodni i będziesz miała dzidziusia przy sobie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:03   #4029
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Zanim jeszcze zacznę czytać zaległości
uroczyście donoszę, że mój maluszek wczoraj skopał mamusię i tatusia!!!!!!!!

W poniedziałek wieczorem poczułam takie muśnięcie motyla, nawet nie byłam pewna czy to faktycznie to, a wczoraj późnym wieczorem puściłam brzuszkowi kołysanki i rozszalał się na całego! Cała seria mocnych kopniaczków, wyczuwalnych ręką nawet przez TŻta! Na początku mu nie chciałam uwierzyć, że poczuł to pod ręką, myślałam, że jakiś czas minie zanim on to poczuje a tu taka niespodzianka! Faktycznie TŻ trzymając dłoń na brzuszku reagował dokładnie w tych momentach kiedy ja czułam kopa! I były to wyraźne kopniaczki, pewnie nóżką jeden za drugim
Aż się wzruszyłam i łezka mi poleciałą, to coś niewyobrażalnego, takie realne... Co ciekawe nie wiem czy to przypadek, ale jak wyłączyłam muzykę to żadnych ruchów a jak włączyłam to się zaczynało. Ciekawe czy bąbel chciał przez to powiedzieć, że mu się podoba czy raczej go wkurza

Superowe uczucie nie?
A co brzuszkowi puscilas? Moze ja tez zaczne obierac taktyke na tego mojego lenia??

Wczoraj wieczorem dalej nic , jakby brzuch pusty.. Rano wstalam juz przestraszona , mowie Tz ze to 3 dzien gdzie naprawde nic .. Po za tym ze czulam wtedy to obrocenie takie . No to ten zaczol mi do pepka mowic gwizdac , ciumkac , popukal pare razy I nagle czuje jakby mi z brzucha chciala na sile wyjsc - ewidentne przeciaganie , chyba ja tatus obudził. Poruszala sie troszke I spokoj znowu ale jestem prawie pewna ze lezy w zdłuz I z tad pewnie takie ruchy jakby ich nie bylo , inne a ja przyzwyczajona do tamtych. Tak czy siak ja jeszcze poobserwuje , bo cos za twardo spi ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 11:11   #4030
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Dziewczyny dziś nie nadrabiam,

Poszukuję do konsultacji prawnika (radcy prawnego) i policjanta. Czy któraś dysponuje takim kontaktem/kontaktami?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:15   #4031
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Hejka
Zaznaczyłam sobie kilka postów do cytowania i mi je wcięło

Najważniejsze to za dzisiejsze wizyty! Niech się wszystkie maluszki ujawnią

Gratuluję kolejnych tygodni i kopniaczków

I przytulam wszystkie ze złym samopoczuciem

Ja jeszcze w wyrku ale zaraz się zbieram na śniadanko i trzeba trochę odgruzować chatę

Stary 2013-06-27, 11:20   #4032
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś nie nadrabiam,

Poszukuję do konsultacji prawnika (radcy prawnego) i policjanta. Czy któraś dysponuje takim kontaktem/kontaktami?

Ja znam kogos Kto jest emerytowanym policjantem , aktualnie radca prawnym. Tylko ze po pierwsze nie Wiem czy zajmuje sie sprawami Twijego typu a po drugie jest ze slaska wiec ewentualnie pomoze Ci telefonicznie. Jesli to cos Ci daje to juz szukam namiaròw ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 11:28   #4033
Madzik 89
Zadomowienie

Witam Mamusie i Dzidziusie
Znalazłam ciekawy artykuł https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,100135 https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.htm
20.08.2016

Edytowane przez Madzik 89
Czas edycji: 2013-06-27 o 11:30
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:31   #4034
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dzięki Trele.
Emerytowanych mam i ja bo mieszkam w bloku policyjnym (tata byl policjantem).
Zależy mi na czynnym funkcjonariuszu.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:31   #4035
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Zanim jeszcze zacznę czytać zaległości
uroczyście donoszę, że mój maluszek wczoraj skopał mamusię i tatusia!!!!!!!!

Cudowne uczucie
Poczekaj aż zacznie bombardować na dobre
Mój uwielbia szaleć w nocy

Cytat:
Nie straszcie mnie ze to sie dziedziczy ?? ja mialam 4,3kg przynoszona tydzien a moj TZ 4.850kg tydzien prze terminem
Ale małe klocki z was były
Nie wiem czy to się dziedziczy ale może jakieś małe powiązanie z tym też jest

Ja uwielbiam te kołysanki: http://www.youtube.com/watch?v=eqAHpa2vX_Y

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:34   #4036
niunia_20
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie

za dzisiejsze wizyty- a sporo ich dzis bo wczoraj chyba nie było żadnej
mam nadzieję że dzieciaczki pokażą co maja między nóżkami.

mam wrażenie że od 2 tygodni mój brzuch stoi w miejscu tzn nie rośnie...
i zaczynam powoli schizować czy napewno wszystko jest ok.... a dopiero w poniedziałek wizyta

mąż pisał że w stolicy fajnie i ma ładne widoki z hotelu bo pokój jest na 18 piętrze w sumie w centrum... ehh jak ja mu zazdraszczam

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:34   #4037
lineczka1989
Zakorzenienie

która z Was ostatnio wspominała że pisałam listę z wyprawką? Ryba, Ty może?!

gdyby któraś chciała to mogę wrzucić swoją listę, tylko bez typowo ubrankowo rzeczy bo większość mam na strychu i podopisuję w sobotę

zobaczcie czy link działa: https://docs.google.com/document/d/1...aN4/edit?hl=pl

gdyby coś to mówcie o czym jeszcze zapomniałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-27 o 11:39
Stary 2013-06-27, 11:39   #4038
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dzięki Trele.
Emerytowanych mam i ja bo mieszkam w bloku policyjnym (tata byl policjantem).
Zależy mi na czynnym funkcjonariuszu.

Aha .. To chyba nie wiele pomoge . Mam jeszcze kolezanke - dzielnicowa, ale tez ślask no I ona radca nie jest ..

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Cudowne uczucie
Poczekaj aż zacznie bombardować na dobre
Mój uwielbia szaleć w nocy

Ale małe klocki z was były
Nie wiem czy to się dziedziczy ale może jakieś małe powiązanie z tym też jest

Ja uwielbiam te kołysanki: http://www.youtube.com/watch?v=eqAHpa2vX_Y
Ja tez a raczej nic innego nie znam - to pamietam jeszcze jak mi mama spiewala, wiec to nuce do brzucha ale nie widze poki co jakis reakcji

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
która z Was ostatnio wspominała że pisałam listę z wyprawką? Ryba, Ty może?!

gdyby któraś chciała to mogę wrzucić swoją listę, tylko bez typowo ubrankowo rzeczy bo większość mam na strychu i podopisuję w sobotę

zobaczcie czy link działa: https://docs.google.com/document/d/1...aN4/edit?hl=pl
Mi wyskakuje strona do logowania na gmail.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 11:41   #4039
ktosiula
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty bo widzę, że sporo z Was je dzisiaj ma Oby dzieciaczki były zdrowe i się ujawniały grzecznie!

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej pozdrawiam z Chicago
Wyprawka juz kupiona ale jeszcze poluję na okazje. Boję się że przesadziłam z zakupami i będę musiała wysłać paczkę bobędzie nadbagaż jak nic . Jak wrocę to postaram się obfocić wszystko i wam pokazać. Zostawiłam też rachunki więc ceny też poddam do porównania. Jak zwykle obkupiłam swoich chłopaków a sobie tlko kilka kosmetykow z ELF i stanik DKNY za 13$
Pozdrawiam jeszcze raz
Pewnie same cuda przywieziesz! Koniecznie musisz wszystkiemu zrobić foty, żeby zaspokoić naszą ciekawość

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
No to jak już wiem że kupujecie to... jak pierzecie ubranka? Ja myslę że 2 razy w proszku dziecieńcy w wysokiej temp. i raz na konec w orzechach piorących (by wypłukać chemie).
Ja planuję prać jeden raz w jakimś plynie lub proszku dla niemowląt - w jakim to jeszcze nie wiem. Tylko jak będę miała coś z lumpka to chyba najpierw wypiore normalnie z naszymi rzeczami a potem jeszcze raz z dzieciowymi.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wiecie co, od kiedy zaszłam w ciążę borykam się z zajadami.. I kurde bolało, nawet jak łyżką dużą jadłam.. I tak myślałam, że do końca ciąży się będę borykać, a położna mi ostatnio "maścią z witaminą A na noc i zniknie" pomyślałam "taaaa.... zniknie...". A TU PSIKUS: zniknęło aż muszę do niej zadzwonić i powiedzieć, ze jest moim idolem
Muszę spróbować. Też mam problem z zajadami od jakiś 3 tygodni, smaruję na noc Chlorchinaldinem H i pomaga, ale lepiej tak sporadycznie to stosować w ciąży na wszelki wypadek, jednak to steryd. Ponoć w ciąży przy niedoborach żelaza się robią te zajady a ja mam anemię. Przed ciążą zawsze łykałam b-complex i mi się goiło, ale robiły mi się rzadziej niż teraz. Teraz z jednek strony się zagoi to pękna z drugiej...

Cytat:

Wolałabym, żeby łączyły nas milsze rzeczy

A ja melduję się z pierwszymi rozstępami na piersi
Wiem, że najważniejsze, by Iskra była zdrowa, ale... ciężko obserwować (i akceptować) nieodwracalne zmiany zachodzące w ciele
Smaruj, smaruj może nowe nie wyjdą. Ja mam na piersiach i biodrach rozstępy które mi się zrobiły podczas wahania wagi parę lat temu, więc sklonności mam...

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
\
Witam z rańca MIAŁAM TAKIE SKURCZE W NOCY ŻE NIE DAJE RADY :/ dobrze że jutro wizyta... i w nocy pokłóciłam sie z mężem ja pierd.ole co ze mną jest nie tak?????????? :/
Dobra nie bede sie użalać.. jade na to miasto :/

za wizyty
Martwią mnie te Twoje skurcze... nie przemęczaj się i koniecznie powiedz lekarzowi co i jak.

Cytat:
Superowe uczucie nie?
A co brzuszkowi puscilas? Moze ja tez zaczne obierac taktyke na tego mojego lenia??
Różne kołysanki między innymi "Spij laleczko", "Siwa chmurka", "W sukieneczkach z pajęczynki", "Kolysanka dla okruszka"

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:43   #4040
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Ulala, i jak wyszło? wszystko ok? Ich trzeba wpuścić do domu czy jak?

Jaka tam słonica?! bardzo ładne mieszkanko ma Twoja dzidzia

Gratuluję!

Spóźnione życzonka urodzionowe! Wszystkiego Naaaajlepszego!

Dzień Dobry

Ale naskrobałyście...ale już wszystko nadrobiłam
Wczoraj wieczorem coś się kiepsko czułam, nie dobrze mi było...i o 21 poszłam już spać.
Dzis pogoda już lepsza,bardziej słonecznie
No i dziś USG ,ciekawe czy Nasz 80 procentowy (%) synek jest nadal synkiem

za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Tak trzeba ich wpuścić, dali mi papierek do podpisania ijuż,,, Niby jak nie ma Cię na kontroli to mogą sianko wstrzymać;/

Czekam na info z usg!
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:46   #4041
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Nie działają mi te linki

Mnie też sie wydaje, że nasz okruszek będzie mały. Ja się urodzilam w 39 tygodniu z wagą 2800 i 50 cm długości, Tż był duży mial 60 cm, ale nie pamiętam ile ważył, muszę teściową zapytać. Wole małego bobaska urodzić

Stary 2013-06-27, 11:49   #4042
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Tak trzeba ich wpuścić, dali mi papierek do podpisania ijuż,,, Niby jak nie ma Cię na kontroli to mogą sianko wstrzymać;/

Czekam na info z usg!
Moja kuzynka na L4 miała wpisany adres zameldowania i pod ten adres przyszła kontrola z Zusu,a że jej mamy nie było w domu to zostawili karteczkę,ze wstrzymują zasiłek dopóki nie złoży wyjaśnień, pojechała szybko do Zusu i powiedziała,że zamieszkuje pod innym adresem..wyjaśnienia przyjeli ale kilka dni po tym dostała wezwanie na komisję lekarską do lekarza orzecznika...

Mi rejestratorka nie wiem czemu wypisuje L4 leżące... więc na następnej wizycie chyba wspomnę lekarce żeby dawała chodzone.. bo przyjdzie co do czego i będą kłopoty

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:51   #4043
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Myslisz ze duzo wazy czy malo? Moja w 25tc wazyla 788g . To tylko 4tc roznicy a waga prawie o polowe wieksza ..
Ale mi teraz dalyscie do myslenia ciekawe ze moj lekarz mowil ze to raczej drobniutkie dziecko
No jak przeczytałam, że norma to tak 300-350g, to mówię "O matko, jak ja ją wypchnę!"

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-06-27, 11:51   #4044
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Mi wyskakuje strona do logowania na gmail.

a teraz:https://docs.google.com/document/d/1...aN4/edit?hl=pl bo w sumie nie wiem jak to zrobić :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-27, 11:54   #4045
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a teraz:https://docs.google.com/document/d/1...aN4/edit?hl=pl bo w sumie nie wiem jak to zrobić :P
Jest

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 11:55   #4046
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Moja kuzynka na L4 miała wpisany adres zameldowania i pod ten adres przyszła kontrola z Zusu,a że jej mamy nie było w domu to zostawili karteczkę,ze wstrzymują zasiłek dopóki nie złoży wyjaśnień, pojechała szybko do Zusu i powiedziała,że zamieszkuje pod innym adresem..wyjaśnienia przyjeli ale kilka dni po tym dostała wezwanie na komisję lekarską do lekarza orzecznika...

Mi rejestratorka nie wiem czemu wypisuje L4 leżące... więc na następnej wizycie chyba wspomnę lekarce żeby dawała chodzone.. bo przyjdzie co do czego i będą kłopoty
No ja mam chodzone a i tak przyszli;/ Lepiej niech Ci zmieni.
No lepiej być w domu bo potem są problemy;/
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:01   #4047
ktosiula
Wtajemniczenie

Post Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Kurde ja też mam zaznaczone leżące... poproszę następnym razem, żeby inaczej wypisała.

Stary 2013-06-27, 12:03   #4048
aaby
Zakorzenienie

O kurde, teraz mnie nastraszyłyście z tym L4, bo ja mam inny adres zameldowania, a pod innym fizycznie jestem, a na L4 rzeczywiście jest chyba tylko rubryka adresu zameldowania
I co wtedy?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-06-27, 12:10   #4049
Madzik 89
Zadomowienie

Wklejam jeszcze raz,piszę z telefonu i opornie mi to idzie..
To jest o skurczach i twardnieniu brzuszka
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
O kurde, teraz mnie nastraszyłyście z tym L4, bo ja mam inny adres zameldowania, a pod innym fizycznie jestem, a na L4 rzeczywiście jest chyba tylko rubryka adresu zameldowania
I co wtedy?
Jestem w identycznej sytuacji
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:16   #4050
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:

to jakby na leżącym by Cię nie zastali to jedynym wyjaśnieniem dla nich byłby paragon z apteki z danej godziny lub potwierdzenie że byłaś w tym czasie w przychodni, ale i tak nie wiadomo czy by to przyjęli...
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
No ja mam chodzone a i tak przyszli;/ Lepiej niech Ci zmieni.
No lepiej być w domu bo potem są problemy;/
pytałam się kuzynki bo w zusie pracuje że czy chodzone czy nie to mogą skontrolować... ale chodzone łatwiej wytłumaczyć.. np mówiła że powiedzieć że lekarz zalecił spacery... ja mam o tyle dobrze że pracowałam 4 lata w przychodni i moje koleżanki jakby co wystawią mi zaświadczenie dla zusu że w tym czasie byłam w przychodni

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
I co wtedy?
jaki podasz adres taki Ci wpiszą, to nie jest zameldowania... a najlepiej zgłosić w zusie pod jakim adresem przebywacie aktualnie (w zusie chyba jest taki druk)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości