|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() mój Kubuś leży na macie, patrzę a on a jednej ręce małpka ściągnięta z maty a w drugiej noga misia, który leżał obok. Aha dodałam przepisy do k.
|
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja
za lekarzaJa się muszę zacząć szykować pomału do wyjazdu. To znaczy poprać rzeczy moje, Tż, Darii. Przygotować już co nie co bo w poniedziałek rano jedziemy Laptopa i neta będę miała przez pierwsze 2 tyg więc pewnie od czasu do czasu Was poczytam i dam znać co u nas
|
#693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pogrubione- wypisz, wymaluj- cała ty Cytat:
pewnie, ze jestsmy kochane, jakzeby mogło byc inaczej ![]() miłej lektury zycze ale kusicie wypiekami a ja na diecie bo kupiłam sukienke na wesele w koncu, rozm. 36 bo 38 wisiało takze ciasta won, ciasteczka won, tylko bonitki od czasu do czasu, ale te zwyklaki bez czekolady czy cus ![]() kuuuurde, szyba do auta zamówiona na all 2 tyg juz idzie... a ja uziemiona,... dzis tez listonosz przejechal i nawet nie zwolnił młodemu dzis wyszło piękne baaaaaaabaaaaaaaaa bo mamamama to juz od kilku dni cieszy moje uszy |
|||
|
|
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż się ze mnie nabija, że ze wszystkich dziecięcych umiejętności najbardziej czekam na to, aż będę mogła Ewci myć rączki pod kranem
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też chciałabym móc już myć normalnie pod kranem
|
|
|
|
|
#697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
szklanko odpoczywac bedzie w szpitalu. Nawet oddzialu nie moze opuscic. 24h pod telefonem. Do domu ma 10min spacerkiem, a pewnie i tak nie dotrze.
hope powodzenia w przeprowadzce. My wlasnie jedziemy obladowani do domu, ale udalo sie zapakowac samochod na raz. |
|
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja czasem moczę w ciepłej wodzie pieluchę tetrową + odrabina środka do mycia dziecka i tym przecieram jej buzię i rączki.
Bo chusteczki to chyba jednak zostawiają taką śliską warstwę - jak czasem sama sobie ręce wytrę. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
tzn?
|
|
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanej podróży ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
to ja sypnę jeszczę jednym blogiem/wpisem dla szukających alternatyw
http://taniamama.blogspot.com/2011/0...a-ubogich.html
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
No czym tam myjesz dziecko w kąpieli - ja np żelem z hippa.
Mokra tetrówka, minimalna ilośc tego żelu i myję rączki i buziaka. |
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka śpi na moich kolanach z oczami na pół otwartymi
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że mam dużo nadrabiania ale tylko zarypałam się w akcji
![]() Meduza- za szczepienie i Szajka - za pediatrę.---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Oskar tak przeważnie śpi ![]() Ale co się stało że Twoja mała mało śpiąca teraz śpi?
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#707 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego brałam chusteczki bo jak je międli to się nic nie urywa, a sama sobie przeciera przy okazji. Cytat:
Ale skoro tak ustalają ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Drugi - to sa pacjenci walczacy o zycie i tz mi tlumaczyl, ze lepiej, iz jedna osoba jest odpowiedzialna i stale sie danym pacjentem opiekuje, a nie ciagle zmiany |
|
|
|
|
#709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziekujemy za zachwyty nad kotą dostała antybiotyk w zastrzyku i jeszzce dwa ją czekają i ma być lepiejFilip nauczył się pluć wszystko wkoło mokrei jaką ma zabawę ostatnio: leży na brzuszku, ciumka smoczka, kładzie go na macie, unosi się na rękach i spada na tego smoka jak jastrząb co do nicków, to mój wziął się stąd, że znajomi mówili do mnie elmirka, a że taki był zajęty, to jest jak jest ![]() Cytat:
gratulacje podwójneCytat:
![]() i piękny brudasek ![]() ![]() ![]() ale dzisiaj "urodzin" mamy ![]() Cytat:
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż dzisiaj w delegacji i wraca dopiero jutro więc z młodym rządze sama
a mam tyle roboty przed chrzcinami... Poza tym już czuje taką pustkę bez niego- na noc już dawno się nie rozstawaliśmyPowiem wam hit dnia: wczoraj wygarnęłam mojej szanownej mamie co o tym wszystkim myślę (bo chyba by mnie rozniosło jakbym jej nie powiedziała ) i dziś kupiła Oskarowi NOWY KOMPLET DO CHRZTU I teraz jest ubrany po jej myśli. O!
|
#715 |
|
Konto usunięte
|
Po łebkach i na szybko, bo lecę moich gimnazjalistó żegnać
![]() Gluten - ja olałam przy Agatce kaszki i rozdziabałam pół biszkopta w jakiś owocach słoiczkowych, jadła pięknie i normalnie potem albo tak robiłam, albo kupowałam słoiczek z glutenem i tyle. Dorka - lekarka sprawdziła odruchy, jest ok, a mała ruchliwość brzuszna spowodowana prawdopodobnie wagą 7,8 kg poradziła, że spokojnie mogę iść do rehabilitanta po ćwiczenia prywatnie, bo ona mi wypisała nawet skierowanie do por. rehabilitacji, ALE mówi że... 3mce czekania :/ na neurologa tak samo, więc sensowniej tak. Co napsioczyła na nfz przy tym ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Mała, padłam w co młodego ubierzesz?
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
Maja dziś zrobiła TŻ niespodziankę, miał wychodzić do pracy i się nachylił żeby jej dać buziaka, a ona się uśmiechnęła i powiedziała tak cicho TATA
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
przez przypadek znalazłam, chyba któraś z was o tym artykule pisala?
http://zwierciadlo.pl/2012/dziecko-2...wo-bliskosci/3 |
|
|
|
#718 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cudowności!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a on mięsiarz straszny jest.Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41515959]Próbowałam i dupka. Jeszcze jutro spróbuę na piłce, mam u mamy taką rehabilitacyjną specjalną. Ona główkę podnosi i tyle, sfinksa nie robiła, foki nie, obroty nie... Jutro idę do pediatry z tym, miałam do końca 6mca czekać, ale chyba nie ma na co. widzę psiurka, fajny a oczko - mi się podoba moja córa też wyróżniona pod nosem.Dokładnie tak właśnie to wygląda. I patrz - im więcej, tym gorzej - faktycznie za ciężkie dziewczyny i zmęczone od razu? boskość! nie, no luz, dawaj Lady! jak ty to nabierałaś? tę butelkę trzeba do góry nogami z tą strzykawką i dopiero nabrać ![]() od razu się naciąga strzykawka bez problemu. Fajnie, że spadła temp. Popróbuję tak, dziękuję ![]() ja ciągle słyszę tylko, ze ryba może uczulić ale tak naprawdę nie słyszałam o takim przypadku?[/QUOTE]Daj znać co powie pediatra. Cytat:
Cytat:
Dobrze że Blaneczka ma Ciebie, Was. Nie chcę myśleć, co dzieje się w patologicznych rodzinach, jak takie maleństwa płaczą, budzą się nocami, mają skazę, chore bioderka, już widzę jak rodzice o takie dzieciaczki dbają
|
||||||
|
|
|
#719 | ||
|
Lurker ;)
|
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczkow miesiecznicowych! Jak te nasze dzieci szybko rosna
![]() Cytat:
Cytat:
lubie ten serial ![]() Fewcia a probowalas ja wymeczyc wieczorem? Moze jak sie porzadnie zmeczy to padnie i nie bedzie sie budzic w nocy? Pierwszy raz dzis wykorzystalismy nosidlo. Malej sie podobalo, byla blisko tatusia i widziala wszystko przez szpare. Obok nas szla baba w wisiadle. Centralnie- dziecko przodem do swiata, nozki lataly tak, ze przykro bylo patrzec ![]() Dostalismy przesylke z Hippa, wszystko super tylko szkoda ze kupony wazne do 30 czerwca Kupilam malej w biedrze nalepki na sciane! Piekne sowki, na allegro stoja jakies 20 zl plus przesylka a w biedrze 6zl ![]()
|
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała pokaaaa jak go babcia ubrała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

za lekarza

ale też chciałabym móc już myć normalnie pod kranem 

za piękną Pietraszkową wagę 

dostała antybiotyk w zastrzyku i jeszzce dwa ją czekają i ma być lepiej
wszystko wkoło mokre
i od wczoraj mamy zabka
jak ten czas leci
Gdyby tak dzieci umiały powiedzieć co im jest, co boli
) i tam na jedną laskę mówią Sliver... no i tak zostało