Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 11:46   #301
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Co ja zrobiłam
W nocy się obudziłam, jak zwykle siku, poszłam do lodówki napić się wody i zobaczyłam czereśnie w miseczce było chyba pół kg zjadłam wszystkie a rano na czczo cukier 108
Stary 2013-06-27, 11:50   #302
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
dziękuję ci bardzo za pomoc dzisiaj wybieram się do apteki i zamierzam iść z całą litanią i zakupić rzeczy do wyprawki.
W ogóle jakoś tak zaczęłyście pisać o tym że zaraz trzeba będzie do pakowania torby przymierzyć że aż poczułam taką potrzebę pokupowania brakujących rzeczy że po szkole rodzenia i wizycie w aptece jadę jeszcze po kapcie i klapki pod prysznic do szpitala
a widzisz, dobrze ze piszesz bo o tym bym zapomniala musze dopisac do listy zakupow na niedługo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:51   #303
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Co ja zrobiłam
W nocy się obudziłam, jak zwykle siku, poszłam do lodówki napić się wody i zobaczyłam czereśnie w miseczce było chyba pół kg zjadłam wszystkie a rano na czczo cukier 108
ale to w sumie średnio na czczo było wiec sie nie liczy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:53   #304
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ale to w sumie średnio na czczo było wiec sie nie liczy
tylko ta moja przepadlistość no po porostu nie mogłam się powstrzymać i jadłam je tak szybko, jakby ktoś miał mi je zaraz zabrać
Stary 2013-06-27, 11:53   #305
tancerka212
Zakorzenienie

no dobra zgromadziłam listy zakupów do apteki i innych sklepów- jeśli kogoś to interesuje to od jutra w Rossmanie są w promocji różne kosmetyki w takich mini opakowaniach do 50ml po dosłownie 2-3zł i ja chyba zakupię sobie mini pastę do zębów, mini szampon, mini żel pod prysznic itp żeby mieć jak najmniejszą torbę do szpitala a jednocześnie żeby mieć wszystko co potrzeba
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:55   #306
dirtymagic85
Zadomowienie

eeee, nadrobiłam trzy strony wstecz, ale nie mam weny, wezmę się może za coś konkretnego, mam taki dobry humor, że warto go spożytkować na coś pożytecznego

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
no dobra zgromadziłam listy zakupów do apteki i innych sklepów- jeśli kogoś to interesuje to od jutra w Rossmanie są w promocji różne kosmetyki w takich mini opakowaniach do 50ml po dosłownie 2-3zł i ja chyba zakupię sobie mini pastę do zębów, mini szampon, mini żel pod prysznic itp żeby mieć jak najmniejszą torbę do szpitala a jednocześnie żeby mieć wszystko co potrzeba
ooo, dobry pomysł, dzięki za info tancia
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:56   #307
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam mini kosmetyki, a w mini torbę się nie pomieściłam i tż mi rzeczy dowoził
Ale warto takie mieć

Lecę na pocztę i do wulkanizatora, bo trzeba auto dopieścić przed wyjazdem. I znów kasa idzie, ja już nie wiem, skąd brać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:56   #308
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
tylko ta moja przepadlistość no po porostu nie mogłam się powstrzymać i jadłam je tak szybko, jakby ktoś miał mi je zaraz zabrać

też myślę, że to średnio na czczo było, chyba 8 godz bez jedzenia jest na czczo. Nie zamartwiaj
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:04   #309
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pomysł! Dzięki

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:05   #310
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A tak poza tym to nie rozumiem jak można wykorzystywać nfz? Jak płacę za ubezpieczenie to potem mam prawo z niego korzystać, nfz nie da mi więcej niż mi się należy, ewentualnie może dać mniej więc jak się wykorzystuje nfz?
jak wykorzystac? trzeba isc w tym samym dniu do kilku lekarzy zz tym samym schorzeniem, ale niepotrzebnie (np. do neurologa, chirurga i internisty z sercem bo sie jeszcze u kardiologa nie bylo...) albo jest sie zle wysylanym przez lekarzy do specjalistow np. niepotrzebnie do neurologa jak powinno sie isc do poradni eeg zrobic najpierw... (mialam tak) i wychodza dwie wizyty zamiast jednej. sa jeszcze przypadku ze sam szpital cos zawyza - mi porzy porodach zawsze niby oxy dawali, gdzie przy 1 nawet wenflonu nie mialam, a przy 2 sama powiedzialam ze maja nie dawac bo urodze w ciagu 30 minut, obiecuje (troche szybciej mi poszlo). na wypisie mam oxy podaną...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:09   #311
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Lola, bo tak niestety mają przechlapane osoby pracujące na tzw. froncie, z tobą maja pierwszy kontakt, rejestratorki, pielęgniarki z IP, sekretarki, na słuchawce jak siedzisz gdziekolwiek w sumie tak samo. Spore obciążenie psychiczne jak ci się przewali takich buraków kilkanaście w ciągu kilku godzin, fakt...do dyrekcji na skargę idą juz najwięksi desperaci, a większość właśnie daje upust przy pierwszym kontakcie.
Zgadzam się. Doznania z własnego frontu "Ignorancja to siła"

Byłam u gina po wyniki z usg. W ogóle napisał, że wszystko ma, tylko buźki nie widzieliśmy, bo był pleckami do góry. Wagowo mam dodatkowo 1 kg nabrane przez 3 tygodnie, więc +4kg od początku i gin powiedział, że to bardzo dobrze. A teraz czeka mnie gluzkoza, mocz i powtórne toxo.

Wklejam focie mojego grzbietowca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasz dzidzius_mały.jpg (21,5 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez niebede
Czas edycji: 2013-06-27 o 12:12
niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:13   #312
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja miałam mini kosmetyki, a w mini torbę się nie pomieściłam i tż mi rzeczy dowoził
Ale warto takie mieć
też pewnie będę po torbie musiała skakać żeby ją dopiąć do tego szpitala ale mini kosmetyki nabędę chociażby dla dobra zamka od mojej torby
Stary 2013-06-27, 12:20   #313
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak wykorzystac? trzeba isc w tym samym dniu do kilku lekarzy zz tym samym schorzeniem, ale niepotrzebnie (np. do neurologa, chirurga i internisty z sercem bo sie jeszcze u kardiologa nie bylo...) albo jest sie zle wysylanym przez lekarzy do specjalistow np. niepotrzebnie do neurologa jak powinno sie isc do poradni eeg zrobic najpierw... (mialam tak) i wychodza dwie wizyty zamiast jednej. sa jeszcze przypadku ze sam szpital cos zawyza - mi porzy porodach zawsze niby oxy dawali, gdzie przy 1 nawet wenflonu nie mialam, a przy 2 sama powiedzialam ze maja nie dawac bo urodze w ciagu 30 minut, obiecuje (troche szybciej mi poszlo). na wypisie mam oxy podaną...
Myślę, że nawet jak pójdziesz niepotrzebnie na jakąś wizytę to i tak nigdy nie odbijesz składek które zapłaciłaś i zapłacisz w przyszłości Ty i Twoja rodzina.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
też pewnie będę po torbie musiała skakać żeby ją dopiąć do tego szpitala ale mini kosmetyki nabędę chociażby dla dobra zamka od mojej torby
Ja to nie mam pojecia jaką torbę wziąć...Poprzednia już dokonała żywota swojego.Najgorsze jest to, że 2 szlafroki to już pół torby.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-06-27 o 12:24
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:24   #314
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cabrio? najtaniej 439
a ja z kolei słyszałam że cabrio i citi to tak naprawdę to samo, tylko cabrio ma możliwości wpinania do bazy i z trochę innego materiału zrobiona jest tapicerka...ale że konstrukcyjnie to to samo

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
I tak do porodu odzieją Cię w tą seksowną koszulkę z dziurami
nie zawsze, ja rodziłam w swojej koszuli

pierwszy dzień L4 a ja padam już ze zmęczenia młoda mnie po placu zabaw przeciągnęła, teraz śpi więc i ja się chyba położe...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:27   #315
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Ja niestety też.Teraz mam nadzieję, że szpitalną dostanę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 12:29   #316
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja to nie mam pojecia jaką torbę wziąć...Poprzednia już dokonała żywota swojego.Najgorsze jest to, że 2 szlafroki to już pół torby.
ja wezmę jakąś od siostry, ona właśnie studia kończy a studenci mają różne torby z pewnością do podróżowania ze słoikami z jedzeniem od mamy
a co do wielkości to hmmm... szlafrok, ze 2 ręczniki, koszule nocne, kapcie, klapki pod prysznic, paczka podkładów higienicznych i już mamy pół torby.... jeszcze musi wejść kosmetyczka z całym niezbędnikiem do higieny osobistej, pewnie papier toaletowy trzeba wziąć swój, butelkę wody niegazowanej, chusteczki higieniczne, parę pieluch dla bobasa i jakieś ubranko choć jedno pierwsze, kocyk albo rożek dla dzidzi, ja mam na liście jeszcze pomadkę bezbarwną, talerzyk, kubeczek i sztućce swoje oraz paczkę biszkoptów jakbym przymierała głodem na oddziale
Stary 2013-06-27, 12:32   #317
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
a po co dwa? cienki i gruby?

u nas na SR mówiła położna żeby koszula do porodu była 100 % bawełniana żeby się nie kisić tyle godzin bo gorąco w sztucznych wiec tania tak ale bawełniana
Stary 2013-06-27, 12:34   #318
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ja też w swojej

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-27, 12:35   #319
butterfly20
Zakorzenienie

Heeej wróciłam. Oczywiście słyszałam na temat mojego małego brzucha,ale im wypaliłam że póki mała rośnie to mało mnie to obchodzi...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nam na Sr mówili, żeby czopki mieć bo dzieciaczki lubią szybko gonić z temperaturką

ledwo słońce wyszło a sąsiad juz na kosiarce jeździ wiecie, że on tak codziennie potrafi? nabijamy się z małżem z niego, bo on kosi po kawałku i w jednym miejscu już odrośnie, a on jeszcze całego trawnika skosić nie zdąży

znalazłam cabriofixa za 399zł kolor mi wisi, więc chyba zamówię
http://www.abcgps.com.pl/_var/gfx/32...85f2d625ad.jpg
Moim zdaniem ładny kolorek dla chłopca

Cytat:
Czopki, np. Paracetamol 50 mg (niby poniżej 3 m-ca tylko z zalecenia lekarza, ale przydatność mają na jakieś dwa lata, a przy szczepieniu duża szansa, że i tak kupicie, a 6 zł kosztują )

Na brzuszek jest cała gama, u nas działa jedynie Bobotic. A z innych: Espumisan, Esputicon, Infacol, Colinex. Cała masa ich jest

Jest jeszcze Delicol (bez simetikonu, ma laktazę, czyli enzym konieczny do trawienia laktozy, często dzieci mają kolki, bo jest go za mało produkowanego).

Można też jakiś probiotyk mieć w kropelkach, np. Dicoflor.

Ja na pewno zaopatrzę się w Paracetamol i Bobotic, Dicoflor mam, bo Edzikowi podaję A jak się okaże, że coś nie działa, to będę dalej szukać, tak, jak z Edą, gdzie wypróbowałam WSZYSTKO.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Jest taka piosenka:

"A ja z garażu codziennie rankiem
Błyszczącą wyprowadzam piekną kosiarkę
I po trawniku z nią spaceruję
Kontakt z przyrodą bardzo mnie pasjonuje..."

http://www.youtube.com/watch?v=QikwJ5jGaVw

Może powinnaś mu puścić na pełny regulator
Ty to masz łeb jak sklep,że pamiętasz te wszystkie nazwy

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Doznania z własnego frontu "Ignorancja to siła"

Byłam u gina po wyniki z usg. W ogóle napisał, że wszystko ma, tylko buźki nie widzieliśmy, bo był pleckami do góry. Wagowo mam dodatkowo 1 kg nabrane przez 3 tygodnie, więc +4kg od początku i gin powiedział, że to bardzo dobrze. A teraz czeka mnie gluzkoza, mocz i powtórne toxo.

Wklejam focie mojego grzbietowca
Nic nie widzę na tym zdjęciu

A u mnie dzisiaj na obiad "pyry z gzikiem" i eskalopki z kuraka. I jakaś sałatka z pomidorów.

Mam pytanie.

Wyszedł mi taki kącik w ustach (zajad czy coś) na pewno nie opryszczka. Nigdy nie miałam czegoś takiego. I dziewczyny mi powiedziały,że to przez brak wit. B, a ja jeszcze wyczytałam,że przez anemię (ja mam lekki niedobór żelaza i biorę je).
Moja ginka twierdzi,że skoro wyniki wszystkie inne mam dobre to nie muszę się dodatkowo suplementować żadnymi witaminami, bo dostarczam ich wystarczająco w tym co jem. No ale teraz nie wiem co robić-czy zacząć brać jakieś suplementy z wit. B??
Wy wszystkie łykacie takie tabsy?

Ja mam tylko żelazo, kwas foliowy w zwiększonej dawce no i DHA.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 12:39   #320
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

u nas na SR mówiła położna żeby koszula do porodu była 100 % bawełniana żeby się nie kisić tyle godzin bo gorąco w sztucznych wiec tania tak ale bawełniana
Ja mialam najtańsza bawełniana z auchan z promocji za 10 zl

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Heeej wróciłam. Oczywiście słyszałam na temat mojego małego brzucha,ale im wypaliłam że póki mała rośnie to mało mnie to obchodzi...

Moim zdaniem ładny kolorek dla chłopca

Ty to masz łeb jak sklep,że pamiętasz te wszystkie nazwy

Nic nie widzę na tym zdjęciu

A u mnie dzisiaj na obiad "pyry z gzikiem" i eskalopki z kuraka. I jakaś sałatka z pomidorów.

Mam pytanie.

Wyszedł mi taki kącik w ustach (zajad czy coś) na pewno nie opryszczka. Nigdy nie miałam czegoś takiego. I dziewczyny mi powiedziały,że to przez brak wit. B, a ja jeszcze wyczytałam,że przez anemię (ja mam lekki niedobór żelaza i biorę je).
Moja ginka twierdzi,że skoro wyniki wszystkie inne mam dobre to nie muszę się dodatkowo suplementować żadnymi witaminami, bo dostarczam ich wystarczająco w tym co jem. No ale teraz nie wiem co robić-czy zacząć brać jakieś suplementy z wit. B??

Haha, jakbyś przeszla to, co ja z kolkami Edy, też byś pamiętała

Zajady to nic nadzwyczajnego, ja nam co najmniej 3 razy w roku nawet z idealnymi wynikami

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-27, 12:43   #321
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie.

Myślę że większość łyka ja np co drugi dzień czyli mniej niż zalecaja na opakowaniu. Zajady to właśnie brak witaminy B, obniżona odporność, wirus, cukrzyca.. Mam na to domowy sposób ... przykładać gąbką od mycia naczyć kilka razy dziennie.. oczywiście ze swojego sprawdzonego zlewu.. sposób starty domowy ale mi pomaga
Stary 2013-06-27, 12:45   #322
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

cześć
Cytat:
Ja teraz kupiłam trochę rzeczy u tego sprzedawcy i te podkłady http://allegro.pl/hartmann-podklady-...319581481.html bo potem jak będzie za dużo to je zużyję do przewijania w miejscach publicznych albo właśnie do transportera Lilki

I też kupiłam u niego podpachy z Hartmanna, widziałam je na żywo na SR, są bardzo polecane
a polecali konkretny rodzaj podpasek? bo widzę że dużo ich

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
D. mi obiecał, że pod koniec lipca oddaję to mieszkanie, które wynajmuję i przenosimy się po weselu (czyli gdzieś od 22 lipca) do naszego w jakimkolwiek stanie by nie było
super, my też mieszkaliśmy na początku w bardzo surowym stanie,najważniejsze żeby już za wynajem nie płacić

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle chciałam się pochwalić, że mama jakby podświadomie wyczuła spełnienie mojego marzenia...iiii ja dzisiaj mam wątróbkę na obiad !!!
przyszły tydzień jestem u mamci na wakacje, zamówie wątróbkę

Cytat:
Witam w nowym watku !
Zaczelam nadrabiac bylo 6 stron teraz juz 10. Lubie to !

Ide na arbuza i gruszke na dol w ramach drugiego sniadania.

Bylam wczoraj w PEPCO i wyprzedaze sa. Nic niekupilam ale chyba tam wroce. Dostalam troche wyprawki tej najmniejszej i w sobote dostane druga ture typowo na chlopca i ocenie czego bedzie brak.
dzięki za info o wyprzedażach, zamierzam zaopatrzyć się w śpiochy i pajace

Cytat:
Ja mialam najtańsza bawełniana z auchan z promocji za 10 zl
w sobotę będę w auchan,zwrócę uwagę co tam mają ciekawego

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:48   #323
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
2 grube.Ze mnie po porodzie tak leciało ostatnio, że chyba jeden to za mało.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 12:48   #324
karolson
Zakorzenienie

czy naprawdę przy tej morfologi jaką nam robią w ciązy mozna stwierdzić czy nie mamy za malo: witamin z grupy B,C,D3,E, żelaza, kwasu foliowego, jodu, wapnia, magnezu, cynku??
--szczerze wątpie, ale ja się nieznam..
Stary 2013-06-27, 12:51   #325
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Chyba muszę na dobre zacząć nosić pasy ciążowe, bo mi bluzki już nie stykaja.
Stary 2013-06-27, 12:54   #326
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
2 grube.Ze mnie po porodzie tak leciało ostatnio, że chyba jeden to za mało.
a ok, wiesz ja nie mam pojęcia jak to wygląda, myślałam że te podpaski, majtki siateczkowe, podkłady w zupełności wystarcza.. i koniec.. reszta uratowana przeraża mnie to... mam nadzieje że u mnie będzie łagodnie
Stary 2013-06-27, 12:55   #327
ewacia85
Wtajemniczenie

witam wszystkie moje panie poszpitalnie zctery dni to za dużo dla mnie...wczoraj miałam jakąś załamke w szpitalu i jak tylko o Adim pomyślałam to ryk ale jak mi wieczorem powiedzieli że wyjde w czwartek to moja radość bezcenna Skurcze ustąpiły , szyjka i rozwarcie takie jak było w dniu przyjęcia więc jest git ....nadal mam fenoterol 3x dziennie i za dwa tyg do kontroli ( przynajmniej taki pisało w wypisie- w poniedziałek sie zarejestruje do mojego gina) . W ogóle to mój gin bardzo fajny cały czas jak miał we wtorek dyżur to do mnie zaglądał i pytał jak tam i nawet jak na drugi dziń konczył dyżur to przed wizytą tez był u mnie ( a chodze do niego na NFZ). 24 godz miałam pompe z fenoterolem ale zniosłam bez skutków ubocznych tylko to leżenie i odpinanie tylko na siku to po prostu człowieka wykańcza. Jak już całkiem mnie odłączyli to też zakaz chodzenie bo obserwacja...ehh na szcęście mam już to za sobą i mam nadzieję że więcej takich wizyt szpitalnych miec nie będę. Póki co jestem osłabiona ...chyba przez to ciągłe leżenie (przy śniadaniu zrobiło mi się słabo i przy obiedzie też) .musze się troche rozruszać i pooddychać świeżym powietrzem Ale wszystko z umiarem. Tż na mnie krzyczy że mam nie wariowac i nic nie robić Póki co to nawet was nie nadrabiam bo chce ogarnąć Adiego i nadrobić stracony czas Rzuciłam tylko okiem na 1 stronę jak nam ślicznie dzieciaczki rosną i jakie już są duże. Pozdrawiam i odezwe się później
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:58   #328
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a ok, wiesz ja nie mam pojęcia jak to wygląda, myślałam że te podpaski, majtki siateczkowe, podkłady w zupełności wystarcza.. i koniec.. reszta uratowana przeraża mnie to... mam nadzieje że u mnie będzie łagodnie
Tzn nie chodzi o krew mi akurat, tylko pot.Chyba ta woda co się w ciąży zatrzymała wychodzi.
Chociaż niektóre kobiety mają bardzo obfite krwawienia, nawet łóżko się zabezpiecza.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-06-27 o 13:00
Stary 2013-06-27, 13:01   #329
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam wszystkie moje panie poszpitalnie zctery dni to za dużo dla mnie...wczoraj miałam jakąś załamke w szpitalu i jak tylko o Adim pomyślałam to ryk ale jak mi wieczorem powiedzieli że wyjde w czwartek to moja radość bezcenna Skurcze ustąpiły , szyjka i rozwarcie takie jak było w dniu przyjęcia więc jest git ....nadal mam fenoterol 3x dziennie i za dwa tyg do kontroli ( przynajmniej taki pisało w wypisie- w poniedziałek sie zarejestruje do mojego gina) . W ogóle to mój gin bardzo fajny cały czas jak miał we wtorek dyżur to do mnie zaglądał i pytał jak tam i nawet jak na drugi dziń konczył dyżur to przed wizytą tez był u mnie ( a chodze do niego na NFZ). 24 godz miałam pompe z fenoterolem ale zniosłam bez skutków ubocznych tylko to leżenie i odpinanie tylko na siku to po prostu człowieka wykańcza. Jak już całkiem mnie odłączyli to też zakaz chodzenie bo obserwacja...ehh na szcęście mam już to za sobą i mam nadzieję że więcej takich wizyt szpitalnych miec nie będę. Póki co jestem osłabiona ...chyba przez to ciągłe leżenie (przy śniadaniu zrobiło mi się słabo i przy obiedzie też) .musze się troche rozruszać i pooddychać świeżym powietrzem Ale wszystko z umiarem. Tż na mnie krzyczy że mam nie wariowac i nic nie robić Póki co to nawet was nie nadrabiam bo chce ogarnąć Adiego i nadrobić stracony czas Rzuciłam tylko okiem na 1 stronę jak nam ślicznie dzieciaczki rosną i jakie już są duże. Pozdrawiam i odezwe się później
wypoczywaj i za szybki powrót sił

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 13:04   #330
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no tak zgodziłam się już, że są hipochondrycy, którzy wykorzystują. Tylko, że tutaj nie działa coś w systemie, a potem panie w rejestracji są tym sfrustrowane a pacjenci denerwują się nimi i strzelają fochy i koło się zamyka.
Cytat:
Myślę, że nawet jak pójdziesz niepotrzebnie na jakąś wizytę to i tak nigdy nie odbijesz składek które zapłaciłaś i zapłacisz w przyszłości Ty i Twoja rodzina.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

ewacia hej

idę się pouczyć trochę... co nuda robi z człowieka...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości