|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
cześć kobietki
rano was podczytywałam ale z tel więc nie odpisałam już ale za wizyty których dziś aż tyle i koniecznie pochwalcie się jak będziecie po![]() wstawiam foto bo chyba jeszcze nie pokazywałam wam mojego brzucha miesiąc temu wydawał się ogromny a teraz chyba przestał rosnąć bo jak na 5-ty miesiąc to nie wydaje mi się aż taki duży;D
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
Tak z tego coja wiem to można podać na L4 adres zamieszkania, a nie zameldowania
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie przerwę od pakowania bo zaczął mnie boleć brzuch
![]() Ale jestem głodna... A w domu tylko jajka, a ja zjadłam już dwa na śniadania ![]() Mam ochotę płakać i nie wiem dlaczego A na 15 do pracy, echhhhhh |
|
|
|
#4056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4057 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko właśnie siedzę obok mojego synka i uświadomiłam sobie, jaka ze mnie zła matka
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładny brzuszek, ani za mały ani za duży! Kurde ciężko z tym L4 leżącym... oby do mnie kontrola nie wparowała... Przecież nie będę się kisić całymi dniami w domu...
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- dziewczyny, fajna stronka z używanymi rzeczami dla dzieci: szafka.pl
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Tak na L4 mozna podać adres zamieszkania lub taki tylko "chwilowy" bo np. w domu nie ma osoby, która mogłaby nam pomóc. Jak byłam w zeszłym roku na L4 od 30 tyg. to na wakacje pojechałam, tylko że to było jeszcze w tych 33 dniach, które wypłaca pracodawca. Poza tym przy tym leżącym nie trzeba przecież leżeć lackiem. Zawsze możesz mieć wizytę, badania krwi lub inne, pójść do apteki po lekarstwa. Ja ubranka prałam tylko w dzidziusiu. Raz prałam i raz płukałam, małej nic nie było. Zapomniałam się pochwalić : Milka ma dwa ząbki i nareszcie ruszyła z raczkowaniem. Co do dziedziczenia rozmiarów to nie wiem. Ja miałam 3500 g, mąż chyba 3200 g a nasza dzidzia 3870 gram. Gratuluję kopniaczków i trzymam kciuki za wizyty. A jeszcze mi się przypomniała jak tu pisalyście o nastawieniu w ciąży. Nie nastawiajcie się źle Ja zeszłym razem bałam się cieszyć i też ciągle coś było nie tak. Teraz wierzę, że będzie ok i jak na razie jest. Oczywiście nie twierdzę, że tak będzie ok ale o ileż jestem zdrowsza psychicznie. Nie zamęczam się i nie zamartwiam, wizytę mam raz na mc-choć prywatnie chodzę z zeszłym razem biegałam co 2-3 tyg.
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
A tak przyszłam Wam powiedzieć, że Was kocham
zaraz będę płakać. Ahh te hormony a spowodowało je to ,że 3 tygodnie nie mieliśmy butli z gazem i nici z gotowania i dzisiaj nam w końcu koleś założył i piję pierwszą herbate od 3 tygodni i jest pyszna |
|
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pocytowałam, to nie wiem czy wszystko spamiętałam, ale tak
1)gratuluję kopniacków i rozpoczętych tyg. 2)Motylek brzuś śliczny, a że karzesz dziecko czasem jak jest niegrzeczne, to wcale nie znaczy, ze jesteś złą matką i to dobrze, że synek rozumie konsekwencję złego zachowania i przenosi to na swoje zabawy 3) Elena gratuluję postępów córeczki 4) no i kciuki za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek, na szafce trzeba uważać, bo to ta sama grupa co szafa.pl i tam dużo oszustów
|
|
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do mazideł. Ja stosowałam tylko oliwkę w żelu i mleczko na rozstępy z babydream. Ani jeden mi nie wyszedł. Zobaczymy jak teraz. ![]() Aż w domu sprawdzę ile Milka miała wtedy. Choć usg to ściema. Mi dzień przed porodem pokazało wagę 3400 gr a dziecko miało prawie pół kilo więcej.
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mya ja już robiłam tam zakupy i ok tylko trzeba jak na allegro patrzeć komentarze a herbata musiała mieć na prawdę wyjątkowy smak skoro z wyznaniami miłości przyszłaś
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a herbata pyszna |
|
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula a powiedz mi ile czasu jesteś na L4??? Chodzi mi o to po jakim czasie szanowni Państwo się u Ciebie zjawili?
A powiedzcie mi jak nie mam napisane że leżące, to jak mnie nie będzie np w domu to mogę im powiedzieć że byłam np u teściów w odwiedzinach, na spacerze, w sklepie itp??
|
#4069 | |
|
Zadomowienie
|
no normalne jest heheh moje suty też są teraz ogromne i ciemnno brązowe a zobaczycie jakie będą jak zaczniecie karmić hehehe
Cytat:
u nas pochmurnie bez opadów....ide sie położyć do syneczka bo coś mnie głowa zaczyna napitalać
|
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() Przede wszystkim się witam i od razu ściskam za dzisiejsze wizyty ![]() Ja od wczoraj mam jakby zakwasy na samiuteńkim dole brzucha, tzn przy dotyku nie boli ale jak się dźwigam z łóżka to tak jakbym zylion brzuszków zrobiła. Rozciągająca się macica? Bo poza tym nie mam bóli ani nic... Miałam ponadrabiać, to robię setki innych rzeczy w trakcie czytania a potem nie wiem co gdzie i jak ![]() W każdym razie wczoraj miałam przykład ciężarówki wariatki na własnej skórze. Odpaliliśmy sobie z Mążem krótki kilkuminutowy klip z Naszego wesela, to się tak rozczuliłam, że wyłam do nocy że było taaak faaajnie i w ogóleeee i tak się użalałam, a potem wpadłam w nastrój euforii bo Ninulek wczoraj delikatnie mnie puknęła od środka- a do tej pory czułam tylko bombelki więc w ogóle Lubi gadzinka słodkie ![]() Aha! Wiem! Ja jestem lumpeksiara i mam dla Dzidziura mnóstwo ubranek0 na razie dla chłopca i dziewczynki, więc jak Ninulek zostanie dziewczynką to zrobię dla Was internetowy sh z rzeczami dla kawalera ![]() I wyprałam je raz normalnie jak swoje ubrania, a przed porodem wypiorę w jakimś dzidziusiowym i tyle. Aha! No i jeszcze coś, wczoraj zamiast worków z lodem włożyłam do zamrażarki pilota od TV
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-27 o 13:57 |
|
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
motylek piekny brzuszek
Synek mojej siostry sam się kładzie do kąta jak tylko mama krzywo popatrzy![]() Cytat:
Doskonale rozumiem jednak te wahania,mam tak samo A herbata moze rzeczywiście wzruszyć![]() Za wszystkie wizyty dzisiaj wielkie kciuki!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Ogarnęłam chatę a teraz relaksuję się przy latte i pączusiu
Zaraz ruszam na miasto, odwiedzić mężusia w pracy i na małe zakupki ![]() Lineczka - przeczytałam Twoją listę wyprawkową i mi się przypomniało, że miałam Was pytać po co witaminy K i D?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oficjalnie ogłaszam, że nie mam co na siebie włożyć. A na allegro nic nie ma... Chociaż wyhaczyłam spodnie z HM skórzane z pasem za 30 zł, muszę poczekać do końca licytacji
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, podobno ostro się musiała wykłucać później w zusie) a że możesz chodzić to np możesz pójść do apteki (musisz mieć paragon)/przychodni (potwierdzenie z przychodni) ewentualnie w przyp kobiet w ciąży przejdzie że byłaś na spacerze bo Ci lekarz zalecił, takie info mam od kuzynki która pracuje w zusie oczywiście wszystko zależy od osoby która wydaje decyzję.... a jak to stwierdziła kuzynka że baby w zusie to wredne są
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-06-27 o 14:42 |
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w domu Póki co lekarz widzi ... DZIEWCZYNKĘ!!
Chociaż mówi, że nie jest pewny. Pewnie pojedziemy za jakieś 2 tygodnie do Luxmedu żeby potwierdzić |
|
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
Miki
za dziewczynkę ![]() Zaczynają doganiać chłopców :P Kurcze z tym L4 to niezłe cyrki.. To co, jak pójdę w 7mcu na L4 bo tak planuję, to np nie wybiorę się na zakupy w sobote po południu bo jestem na L4 i mogą mi robić problemy? Dziwne.. Chyba kobiecie w ciąży się należy odpoczynek od pracy biorąc pod uwagę ile wysiłku fizycznego kosztuje ją ciąża
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

rano was podczytywałam ale z tel więc nie odpisałam już ale
za wizyty których dziś aż tyle
i koniecznie pochwalcie się jak będziecie po
miesiąc temu wydawał się ogromny a teraz chyba przestał rosnąć bo jak na 5-ty miesiąc to nie wydaje mi się aż taki duży;D

Ślub 25.08.2012

Ja zeszłym razem bałam się cieszyć i też ciągle coś było nie tak. Teraz wierzę, że będzie ok i jak na razie jest. Oczywiście nie twierdzę, że tak będzie ok ale o ileż jestem zdrowsza psychicznie. Nie zamęczam się i nie zamartwiam, wizytę mam raz na mc-choć prywatnie chodzę z zeszłym razem biegałam co 2-3 tyg.