|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Boli mnie brzuch z lewej strony ale tak bliżej środka na dole (jajnik?), ból nasila się podczas wstawania i siadania. Miała tak któraś?
|
|
|
|
|
#3723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Kurde Kamilek to nawet ostatnio smoczka nie lubi. Jak mu wkładam do buzi to się ze mnie śmieje ale po chwili znów marudzi
![]() Co do CC to widze że ten ból jednak może być, mnie boli troszke tzn. tak szarpie jak się balsamuje, ale jak mnie mały kopnie, a kopa to on ma że hej, to jęczę z bólu.. Co do sikania to musieli mi coś popsuć bo tylko ja tak mam. Tak jakbym miała pęcherz za wysoko ![]() Cytat:
A może u Ciebie dobre by było Bebilon comfort? Czytałas o nim? Cytat:
![]() z jedzeniem mam to samo, niby byl spokoj ale od paru dni znów się zaczęło. I jak jadł dwa cyce to teraz zje jednego, albo po troszke z dwóch o dziwo czasami mu sie wraca takim strawionym i faktycznie zaczęłam się zastanawiać czy się nie przejada ale jak? Jak dawniej jadl pół godziny minimum a teraz w 5-10 minut by się przejadał?Mamy identyczny dylemat ![]() Nam chyba trochę pomógł debridat ale pewna nie jestem.. Cytat:
Pospał 15 minut i znów się piekli |
|||
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Kmagg - nie przejmuj sie lekarka. Ja karmie bardzo czesto i dlugo, Jakub non stop by na mnie wisial a jaka chudzina... do tego mimo przystawiania dziecka non stop brakuje mi pokarmu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Raczkowanie
|
Jak karmiłam piersią to miałam zakaz picia mleka i nadużywania produktów mlecznych, jedynie w małych ilościach, bo mały miał problemy z brzuszkiem, a poza tym ja jestem alergikiem i ze względu na to mały jest bardziej podatny na alergie, dlatego HA
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka zrobilam dzisiaj to ciasto http://www.mojewypieki.com/przepis/k...dyniowa-pianka
wyszlo dobre, ale mogloby byc lepsze, mam kilka uwag ![]() masa wedlug mnie jest ciut za slodka, pianka nie wyrosla tak jakbym sobie tego zyczyla i w komentarzach na dole wyczytalam, ze to przez olej, wiec lepiej mniej oleju niz wiecej, a nawet mozna z niego zrezygnowac. No i moja pianka ma taki lekki posmak tego proszku budyniowego - ale moze tak ma byc? a moze wlasnie to przez to, ze nie wyrosla bardziej? Smacznego ![]() a jakie mialas wyniki przed i po?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-06-27 o 13:19 |
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Ale Jakub sie dzis wiercil w nocy. O 1 znalazlam go w poprzek lozeczka wcisnietego w szczebelki z nogami na bocznych szczebelkach bo sie nie miescil a lozeczko praktycznie cale wolne bylo. Przelozylam a god pozniej lezal do gory nogami..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Miałam się już dawno zapytać ale ciągle zapominam. Ma któraś z was X-landera? Ja mam model nie z tego roku tylko straszy. Ogolnie jestem bardzo zadowolaona ale nosidełko (bo mamy 3w1) jest masakrycznie ciężkie! Czy we wszystkich x-landerach tak jest? Ledwo Kinge udźwignę...
|
|
|
|
|
#3730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za wage i szczepienie... jak moj sie kreci albo marudzi to go odbijam nosze albo maz nosi az sie odbije, bo czesto przez to marudzenie u nas, albo idzie kupka nie lubie tego jak idzie tak pozno a szczegolnie jak zaczynamy ukladac do snu i karmic ![]() [/QUOTE] dzieki za gratulacje wagi, chociaz mnie ona przeraża... Co do krmienia to my podczas karmienia odbijamy czasem nawet 3-4 razy, zeby ulzylo i żeby Kacper sie uspokoił... Cytat:
PAni doktor nazwała go "dorodnym" skojarzyło mi się z jakimś grzybem w lesie;D Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jestem wyrodna matka...tata zadzwonił po tzta zeby mu pomogl jakis daszek na balknie zrobic , to ja spakowalam też Kacpra;p pieluchy, zapasy jedzenia i wysłałąm ich obu;p Mama sie ucieszyła, tz się zdziwił, a ja mam chwile dla siebie od nie pamiętam kiedy Ale proza wzywa-góra prasowania...
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-06-27 o 13:15 |
|||||
|
|
|
|
#3731 |
|
MBZ♥
|
w ciąży zaczynałam od dawki 25 euthyroxu przy wyniku troszkę ponad 2, potem miałam wyższe dawki żeby utrzymywać wynik w pobliżu bo tak się najlepiej czułam
po porodzie miałam wrócić do naniższej dawki ciążowej i zrobić badanie po 6 tygodniach. Niestety czułam sę źle i zrobiłam wcesniej i wynik był w pobliżu 11 więc dawka poszybowała w górę. Teraz mam zrobić znów badania za tydzień
|
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nosidełko mam z firmy Mimas - brat bliźniak maxi cosi więc nie pomogę |
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja na 112 jestem takze luz po cc i mojej gestozie tez mi polecialo w kosmos i jeszcze mi serducho chcialo wyskoczyc ale ustawil mi lekarz i jest oki. moze zmien na letrox? bo czasem to nie kwestia dawki a podloza. u mnie tak bylo.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3734 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaCytat:
wow niezly sen - na szczescie to tylko sen byl Cytat:
Cytat:
![]() ad 2 - biedna Rozyczka na pewno bolalo - mojemu tez ost raz zdarzylo sie uderzyc w raczke o ''porecz'' od lozka i tez bolalo bo az ustka w podkowke zrobil ad 3 - NAJLEPSZEGO z okazji Imieninow Cytat:
i oczywiscie sa i beda Cytat:
![]() no ale pozyjemy zobaczymy aaaaa i wiecie co w konuc bylo mnie ''stac'' i wykupilam sobie 2miesiace tv ktos mi zaczarowal dziecko - od 45 min siedzi na lezaczku i sie bawi ![]() mamusia zdarzyla robic sobie obaidek i zjesc wstalismy dzis o 8.45 - miedzy 11.30 a 12.15 sobie spal po wypiciu 80 ![]() a jak sie dzis do mnie slicznie usmiechnol - fiuu fiuu - kocham go najmocniej na swiecie |
||||||
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniała napisac, ze morfologie mam dobra ale do łysiejących mam należe nadal.Ja wyparzam co drugi dzien, a gotujeco 3-4 dni-a wiecie co mi sie przytrafiło? dzis szykuje Kacpra do mamy, wyciagam butle, a tam dziura wytopiona w butelce lovi....Qrde wszedzie pisza na etykietach, ze gotowac 5 minut, ja zawsze gotuje krócej to skąd ta dziura?butla poszłana smieci... |
|
|
|
|
|
#3736 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja mama opowiadala mi ze jak jechala w poniedzialek do mnie pociagiem to byla tez jakas wycieczka dzieci 4 moze 5 klasa wsiadaja do pociagu i babka sprawdza liste i nagle ale zosiu ciebie nie ma na liscie. a dziewczynka: ale ja zaplacilam prosze pani , a pani: ale ja ciebie nie mam na liście weź walizke i wysiadz z pociagu Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a nasz Kamilek ma kuzynkę dokładnie o miesiąc młodszą która teraz ma 2 mies. i waży tyle co on jak się urodził czyli 4300g ![]() Jest prze maleńka przy nim, ale co z tego jak tak samo zdrowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wciaz nadrabiam, reszta potem ide na seriale teraz wróce po rezydencji może, tylko spokojnie z dopisywaniem nowych stron
|
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby miec refundowane to musiałabym alergologa odwiedzić i zaswiadczenie wziasc i wtedy pediatra wypisałby mi ze zniżką :/ Moja dostawała HA ale dostała plam czerwonych na ciele , popuchly jej rece i nozki i miała opuchniete gardlo i kazano nam dawac jej Bebilon Pepti bo to hydrolizat białka krowiego. Oprócz pepti jeszcze nutramingen jest ale nie wiem jak on cenowo wypada, ale on chyba tylko na recepte jest choc nie jestem pewna. |
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Maria28, najlepszości!
Mam banana jak stąd do Chin ![]() Pani neurolog bardzo zadowolona z Miśka boshe jaki kamień mi spadł z serca... asymetrię zlekcewazyla (bo jesli rehabilitujemy, to wszystko OK), za to wychwaliła mi syna bardzo. że pogodny (tja...), że nad podziw kontaktowy, że kumaty itp sama radość słuchać ![]() jak usłyszała, że wczoraj karmiłam 16 razy to... się ucieszyła (stwierdzila, ze widocznie tyle potrzebowal, bo kryzysowe sytuacje sie zdarzaja i wtedy tak trzeba) cały wywód o korzyściach z kp wygłosiła... (swoja droga mi w to graj, w kontescie ostatnich gadek tesciowej ![]() - bardzo sie ciesze, ze konkubent przy tym byl)no, ale wiadomo, jak to u neurologa, aktualnie bez zastrzezen.....
|
|
|
#3742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle że w kropelkach. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() AAA: zapomniałam napisać,że 12 zł to płaciłam za bebilon pepti. Natomisat siostrzeniec pije Nutramigen i na receptę kosztuje około 9.50, tyle siostra płaci. Tez nie byla u alergologa tylko pediatra wypisuje recepty. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-06-27 o 14:54 |
||
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
no widzisz, mój mi tak rzekł :/ skazy moja jako takiej nie ma, popuchła mi , wysypki nie bylo, tylko plamy czerwone
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też...ale takie matoły wszędzie się zdarzają. U nas Oliwii klasa kiedyś poszla z siostrą do kina (do galerii) i siostra wsiadając do autobusu się kapnęła że 4 dzieci zgubila
Cytat:
za☠☠☠iście Maria- najlepszego!
|
|
|
#3747 | |||
|
Zadomowienie
|
Biedny Różak
![]() Najlepszego dla Ciebie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wspaniale!!! Mi tez włosy zaczęły wyłazić :/ ale trochę ich mam więc luz ![]() A tak w ogóle to cześć ![]() Jasiek zasnął wczoraj o 22:30, wstał o 7:00 a teraz sobie w najlepsze śpi już 3 h, i weź tu bądź mądry
|
|||
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi listonosz przyniósł paczkę z bobovity a tam pierwszy słoiczek marchewka
hehe poczeka sobie troszkę
|
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3750 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra była kiedys gadka jakiej firmy witaminy k+d to teraz powiedzcie jakie macie witaminy D? ja mam Vitbaby ale jakoś ciężko się odrywa łepki w tych kapsułkach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

mogę to przemyć oktaniseptem? Czy niczym nie ruszać?

leca w waszym kierunku
Piękna waga 

haha
- mojemu tez ost raz zdarzylo sie uderzyc w raczke o ''porecz'' od lozka i tez bolalo bo az ustka w podkowke zrobil