Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 15:19   #4321
nattalli
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Super przepis na pewno skorzystam następnym razem, bo brzmi mega smakowicie, a z czym podaje ziemniaczki i jakaś suróweczka?

a to różnie podaje albo ziemniaczki i surówka albo ryż z curry. bardzo ładnie to wygląda jak jest podane na talerzu i przekrojone już na pół. Boże ja chcę na obiad do teściowej

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:21   #4322
usia198
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc dla mnie to jest dziwne bardzo.

sama tam nie mieszkałam nigdy, ale moja przyjaciółka od 6 lat w manchasterze żyje i zdarzyło się, że na cito leciała do polski do ginekologa i to wcale nie z ciążą - miała nawracające zapalenia, tak ostre, że nie mogła funkcjonować. a do ginekologa w uk skierować jej nie chcieli dostawała jakieś globulki na chybił-trafił i po tygodniu problem nawracał. przyleciała do polski, z lotniska do ginekologa. wymaz na cito, dobre leki i spokój na dłuższy czas.

pomijając już to, że tam nie doprosisz się badania czy cytologii jeśli nic się nie dzieje, więc te rzeczy robi jak przyjeżdża do Polski.

ja osobiście nie czułabym się dobrze bez opieki ginekologicznej. mam problemy - częste nadżerki, jeszcze częstsze infekcje. i nie ma tu znaczenia jaką opiekę mają inni ludzie - to, że inni o siebie nie dbają mam w poważaniu, ale ja nie mam zamiaru zaniedbywać badań.
To ja muszę się ostro z tym nie zgodzić bo wezwanie na cytologię dostaję ciągle (nie idę bo byłam w grudniu w Polsce). Koleżanka była prócz cytologii zrobili jej usg, stwierdzili jakieś problemy z jajnikami i wysłali na badania do szpitala do ginekologa. Ja sama gdy byłam na pierwszej wizycie u położnej a ta zobaczyła wypis ze szpitala z poprzedniej ciąży stwierdziła że ona się tego nie podejmuje i dostałam skierowanie do dużego szpitala do kliniki przedporodowej do ginekologa i mam też mieć więcej usg i jeszcze innych lekarzy po drodze. Gdy wykryli infekcję w moczu dostałam telefon że recepta na antybiotyk czeka i tylko go odebrać (oczywiście leki za darmo). W Polsce nie tak łatwo o tak dobrą opiekę.
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:28   #4323
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Nie powinno się używać surowych jajek ponieważ mogą wywołać salmonelle i ogólnie powinno się ograniczyć spożywanie jajek .
A dlaczego niby ograniczyć spożywanie jajek? Pierwsze słyszę. Surowe,a na miękko to jednak też różnica.
Stary 2013-06-27, 15:35   #4324
usia198
Raczkowanie

limonka84 współczuję trzymam kciuki by następnym razem wszystko się udało

perfuzja zdrowia dla teściowej

lejdi_aga13 zdrówka dla męża oby to nie było nic poważnego

Tak was czytam dziewczyny i widzę że może znajdę jakąś inspirację na dzisiejszy obiad
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:48   #4325
upadly_aniol00
Zakorzenienie

gosia wiem , że czytałam coś o ograniczeniu jajek . Wiadomo , że każda kobieta robi jak uważa .
Cytat:
Dokładnie myj skorupkę jajka przed gotowaniem. Jeśli pęknie w trakcie gotowania, masz pewność, że do białka nie dostaną się żadne zanieczyszczenia. Kogel-mogel lub jajko na miękko może być zakażone salmonellą – nie jedz ich! Unikaj też produktów, do których dodaje się surowe jajko, np. kremów, a zwłaszcza tiramisu.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

dodam jeszcze , że jest wiele produktów " zakazanych " ja jestem zdania , że w małych ilościach nic nie zaszkodzi . Chociaż staram się bardzo uważać może przez to , że w mojej okolicy było wiele poronień i problemów z ciążami . Kawę np. Kocham ale zrezygnowałam z niej nawet z rozpuszczalnej.
Stary 2013-06-27, 15:52   #4326
magnusia
Zakorzenienie

jeśli chodzi o jedzenie to ja zrezygnowałam z surowego mięsa i serów pleśniowych- np lazur (pycha!!!), surowych jajek nigdy nie jadłam- nie przepadam za koglem-moglem a deserów nie robię .
Kawę piję jedną dziennie z mlekiem i jem wszystko na co mam ochotę
Odstawiłam tez alkohol i cyfrowego fajka choć przyznaję, że dymka mi brakuje
Stary 2013-06-27, 15:54   #4327
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
gosia wiem , że czytałam coś o ograniczeniu jajek . Wiadomo , że każda kobieta robi jak uważa .

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

dodam jeszcze , że jest wiele produktów " zakazanych " ja jestem zdania , że w małych ilościach nic nie zaszkodzi . Chociaż staram się bardzo uważać może przez to , że w mojej okolicy było wiele poronień i problemów z ciążami . Kawę np. Kocham ale zrezygnowałam z niej nawet z rozpuszczalnej.
A ten cytat to z czego? Bo jak z jakiegoś forum to mało rzetelne informacje. W ciąży jestem trzeci raz i nigdy nie spotkałam się z tym,żeby jajka ograniczać. Tzn wiadomo,że jak będziesz spożywać po 10 dziennie to będzie za dużo.
Stary 2013-06-27, 15:55   #4328
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
o kurka ja kocham naleśniory z żółtym serem i szczypiorkiem, do tego robię mega za**bisty sos: dwie łyżki chrzanu, dwie łyżki majonezu i sporo cukru do smaku (wiem wiem, brzmi dziwnie ale jest naprawdę, NAPRAWDĘ cudowny)

mniami!!

TZ wraca do domkuma nakaz diety
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:58   #4329
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o jedzenie to ja zrezygnowałam z surowego mięsa i serów pleśniowych- np lazur (pycha!!!), surowych jajek nigdy nie jadłam- nie przepadam za koglem-moglem a deserów nie robię .

Ale lazur to chyba z pasteryzowanego mleka? Takie można jadać,tylko tych prawdziwych pleśniowych,z niepasteryzowanego nie można. Tak,że smacznego
http://www.niam.pl/pl/ots/1287-ser_p...azur_turkusowy

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

Super!
A od czego to było?
Stary 2013-06-27, 15:59   #4330
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
dbajcie o siebie nawzajem

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:00   #4331
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale lazur to chyba z pasteryzowanego mleka? Takie można jadać,tylko tych prawdziwych pleśniowych,z niepasteryzowanego nie można. Tak,że smacznego

niby tak ale o tą pleśń chodzi... gin mówił aby nie jeść. Nie wiem tylko jak takie serki camembert (takie krążki) bo pleśni ne mają a są z pasteryzowanego no ale zawsze tam jakiś grzyb w nich jest...
Stary 2013-06-27, 16:03   #4332
upadly_aniol00
Zakorzenienie

gosia z forum ale gdzieś w jakieś książce też coś czytałam i nie chodzi mi o zrezygnowanie tylko ograniczenie jaj . wiadomo , ze codzienne jedzenie jajek też nie jest zdrowe ze względu na cholesterol i z tego co mi się przypomniało to nadmiar witaminy A( przy nadużyciu jaj ) . Ale każdy organizm jest inny . Dla mnie to jest pierwsza ciąża dlatego uważam Ty już jesteś 3 raz w ciąży to wiadomo że wiesz co dla ciebie jest dobre a co nie .
Znam kobiety w ciąży które nie zrezygnowały ani z kawy czy wątróbki albo paliły całą ciąże Lub popijały wino . Ja pewnie przy kolejnej ciąży też już będę mądrzejsza i inaczej do całej ciąży podejdę .
Stary 2013-06-27, 16:09   #4333
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
byłam palaczką na całego, i zwykłe i epapierska jarałam. jak zaszłam analogi odstawiłam od razu, a cyfrowego popalałam przez kilka dni. potem nagle zaczęło mi być niedobrze na samą myśl o paleniu - i tak zostało jeszcze teraz mega mnie mdli jak widzę, że ktoś się zaciąga, i to gorzej mnie odrzuca od cyfry niż zwykłego peta

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:10   #4334
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrezygnowałam z surowego mięska a tak kocham "tatara" no sery plesniowe też uwielbiam. Nie wiem tylko czy można wędzonego łososia surowego jeść, bo to mój przysmak również. Ja kawę całkiem odstawiłam, piję inkę . Alkoholu zero i papierosów też. TŻ gonie z papierosami, może tylko na zewnątrz palić, zresztą u nas nigdy się nie paliło w domu. A i przed snem ma nakaz mycia zębów jak zapali

Cytat:
mniami!!

No to super a co mu zdiagnozowali?

Cytat:
Tu chyba bardziej o pleśń chodzi, mi ginekolog zakazał jakichkolwiek serów pleśniowych i pleśniopodobnych. Tylko biały twaróg i ser żółty, ewentualnie mozzarella

Cytat:
gosia z forum ale gdzieś w jakieś książce też coś czytałam i nie chodzi mi o zrezygnowanie tylko ograniczenie jaj . wiadomo , ze codzienne jedzenie jajek też nie jest zdrowe ze względu na cholesterol i z tego co mi się przypomniało to nadmiar witaminy A( przy nadużyciu jaj ) . Ale każdy organizm jest inny . Dla mnie to jest pierwsza ciąża dlatego uważam Ty już jesteś 3 raz w ciąży to wiadomo że wiesz co dla ciebie jest dobre a co nie .
Znam kobiety w ciąży które nie zrezygnowały ani z kawy czy wątróbki albo paliły całą ciąże Lub popijały wino . Ja pewnie przy kolejnej ciąży też już będę mądrzejsza i inaczej do całej ciąży podejdę .
Ja też jestem w pierwszej ciąży, ale mimo to nie chcę popadać w paranoję jakąś. Jem normalnie, prawie jak przed ciążą, tylko kilka rzeczy wyeliminowałam jajek na miękko nie odpuszczę bo kocham, poza tym gotując je 3 min. w 100 stopniach wszystko się ścina przecież i zabija bakterie

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-27 o 16:11
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:12   #4335
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:

Super!
A od czego to było?
ciąża--jednoczy sie ze mnaale tak szczerze to nie wiadomo,ma robic badania kolejne ale moze byc w domku

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-06-27, 16:14   #4336
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
byłam palaczką na całego, i zwykłe i epapierska jarałam. jak zaszłam analogi odstawiłam od razu, a cyfrowego popalałam przez kilka dni. potem nagle zaczęło mi być niedobrze na samą myśl o paleniu - i tak zostało jeszcze teraz mega mnie mdli jak widzę, że ktoś się zaciąga, i to gorzej mnie odrzuca od cyfry niż zwykłego peta
zazdroszczę Ci, też miałam nadzieję, że mnie będzie odrzucać a tu dupa....

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
ciąża--jednoczy sie ze mnaale tak szczerze to nie wiadomo,ma robic badania kolejne ale moze byc w domku
to niech szybko porobi badania, dobrze że do domku wrócił
Stary 2013-06-27, 16:18   #4337
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też jestem w pierwszej ciąży, ale mimo to nie chcę popadać w paranoję jakąś. Jem normalnie, prawie jak przed ciążą, tylko kilka rzeczy wyeliminowałam jajek na miękko nie odpuszczę bo kocham, poza tym gotując je 3 min. w 100 stopniach wszystko się ścina przecież i zabija bakterie
nie no ja też nie popadłam w paranoję, żeby nie było . Ja teraz staram się jeść zdrowiej ze względu na nadwagę ale uważam na tzw. zakazane produkty. Chociaż od czasu do czasu pozwalam sobie na słodycze czy jakąś pizze .
Stary 2013-06-27, 16:25   #4338
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no ja też nie popadłam w paranoję, żeby nie było . Ja teraz staram się jeść zdrowiej ze względu na nadwagę ale uważam na tzw. zakazane produkty. Chociaż od czasu do czasu pozwalam sobie na słodycze czy jakąś pizze .
Ja jeszcze nadwagi nie mam, ale zaraz się pojawi ta ciążowa, bo już wyglądam jak z otyłością brzuszno-udowo-dupną , tak ją nazwałam
Stary 2013-06-27, 16:29   #4339
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja niestety mam, zaniedbałam się potem delegacja jedzenie byle jakie i wyszło . Ale sama jestem sobie winna więc nie mam co narzekać
Stary 2013-06-27, 16:34   #4340
tajeczka
Zadomowienie

ja już po wizycie u lekarza wszystkie wyniki ok (tokso, różyczka, WR) jutro idę zrobić grupę krwi i na razie tyle w ogóle tłumaczył mi chyba z pół godziny dlaczego nie wypisał mi skierowania na wszystko na raz, tylko przy każdej wizycie coś mi dodaje i narzekał na nowy system jakiś punktowy czy coś
mąż poszedł spać na godzinkę, a ja się biorę za gotowanie obiadku dzisiaj spaghetti
lejdi_aga dobrze, że TŻ już w drodze do domu
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:35   #4341
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nadwagi nie mam, ale zaraz się pojawi ta ciążowa, bo już wyglądam jak z otyłością brzuszno-udowo-dupną , tak ją nazwałam

genialne określenie
Stary 2013-06-27, 16:36   #4342
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

No wiadomo,że każdy robi jak uważa,tylko to ograniczanie jajek mnie zaskoczyło.
Co do serów pleśniowych to mi gin w Polsce mówił,że z pasteryzowanego mleka można,tak że czasem jadam,bo lubię. Więc pewnie widać,że ilu lekarzy,tyle opinii. Mogliby się zdecydować w sumie co wolno,a czego nie
Łosoś wędzony jest surowy,więc jak wszystko co surowe niepolecany. Też bardzo lubię. Pierwszą rzeczą jaką zjadłam gdy skończyłam karmić piersią był łosoś wędzony,a zaraz po nim tatar
Stary 2013-06-27, 16:37   #4343
san_g
Zadomowienie

Cytat:
hehe to ja taką też już mam, brzuszna przoduje :P

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:45   #4344
ejani
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Kurcze, dziewczyny, złamałam się I zjadłam 3 kanapki ze smalcem (do wczoraj "nie pachniał" a dziś nic innego nie byłam w stanie przełknąć)... A teraz mdłości wróciły wraz z wyrzutami sumienia(
Stary 2013-06-27, 16:46   #4345
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
genialne określenie
Tez mi się podoba bo w sumie nazywanie siebie słoniem to takie oklepane

Cytat:
No wiadomo,że każdy robi jak uważa,tylko to ograniczanie jajek mnie zaskoczyło.
Co do serów pleśniowych to mi gin w Polsce mówił,że z pasteryzowanego mleka można,tak że czasem jadam,bo lubię. Więc pewnie widać,że ilu lekarzy,tyle opinii. Mogliby się zdecydować w sumie co wolno,a czego nie
Łosoś wędzony jest surowy,więc jak wszystko co surowe niepolecany. Też bardzo lubię. Pierwszą rzeczą jaką zjadłam gdy skończyłam karmić piersią był łosoś wędzony,a zaraz po nim tatar
Ja tak uwielbiam łososia ale jak skończę karmić to tak się za przeproszeniem tego wszystkie "nażrę" że padnę chyba

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
hehe to ja taką też już mam, brzuszna przoduje :P
u Ciebie tylko brzuszna u mnie dupno-udowa jeszcze Wyglądam teraz jak kobieta o rubensowskich kształtach
Stary 2013-06-27, 16:47   #4346
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Nie rozpedzajmy sie, kawa i wątrobka to ZUPEŁNIE inna kategoria niż alkohol, nie mówiąc o paleniu. Dwa pierwsze wystarczy ograniczyc, nie trzeba z nich rezygnować. Sytuacja z alkoholem czy nikotyna jest oczywista - należy odstawić i kropka.
Stary 2013-06-27, 17:24   #4347
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Wczoraj na USG miałam 12w2d więc na logikę dziś jest 12w3d
Owsianka i tak do mnie nie przemawia, nawet w wersji de lux
Gdyby sugerować się kalendarzem ciąży stą, http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx to 2 trymestr rozpoczyna się od 16 tygodnia.
Bądź tu mądry i pisz wiersze
Trochę z czapy to podzielili, bardzo nierówne te trymestry.

Cytat:
Mam piersi z kurczaka i zastanawiam się co z nich zrobić na drugie danie, oprócz panierowanych...jakieś pomysły?

Mezaga bluzeczka miodzio
Co do kurczaka, to ja ostatnio odkryłam to:
http://www.winiary.pl/produkt.aspx/4...zaka-z-papryka
Całkiem smaczne i bardzo szybko się robi. Chyba, że ktoś nie lubi dań mocno przyprawionych, to wtedy raczej odpada.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja jeszcze się mieszczę w swoje dzinsy, ale wygodniej mi w ciążowych i chodzę w nich coraz częsciej.

Z sukienkami, spódnicami i bluzkami jest jeszcze totalnie bezproblemowo.
Zazdroszczę, ja od miesiąca nie wcisnę się w dżinsy, a w ulubionych zdążyłam urwać guzik. Dla mnie już tylko spodnie na gumie. Na szczęście jeszcze nie ciążowe.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Też mnie ćmi. A do tego doszło kłucie w dole brzucha, mało przyjemne, więc wybrałam się wczoraj do gina. Zbadał, powiedział, że napięcie macicy ok, szyjka zamknięta, więc nie ma powodów do obaw. I że to normalne, bo początek drugiego trymestru to szybki wzrost płodu i może pobolewać. Dostałam doraźnie no-spę, magnez i nakaz wypoczywania
Zaczęłam właśnie 2. trymestr i właśnie ciągle mnie coś kłuje, ciągnie i uwiera w brzuchu. I plecy coraz bardziej bolą, co dziwne często rano, zaraz jak wstanę.

Cytat:
Bardzo dobra nazwa. Mnie też troszkę przybyło tu i tam. A mąż tylko się gapi i oblizuje jak kot na widok śmietany.
Stary 2013-06-27, 17:46   #4348
lejdi_aga13
Rozeznanie

ja ie wykapalam i cala nakremowałam:

ktos(nie pamietam juz nicka)pytal o probke spiewu a wiec tu mam z przyjaciolka(ona glowny ja podbitki+chorek)
http://www.youtube.com/watch?v=G1s2h8D6TDQ

tz jeszcze nie ma:C

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-06-27 o 17:48
Stary 2013-06-27, 18:30   #4349
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Same smutne informacje Oby było dobrze!

Cóż za zgranie Fasolka jeszcze u nas droga ale taka młoda bez tych twardych części jest pychaaa... i będzie z masełkiem i bułką tartą oczywiście.
Ech w pracy się rozmarzyłam a to dopiero wieczorem.

Jeszcze mam pytanie co do jajek, ja dostałam od rodzinki Tż ze wsi 30 szt typowo wiejskich, od szczęśliwych kurek :P:P i normalnie je sparzam i np. używam do deseru surowych żółtek, nigdy mi to wcześniej nie zaszkodziło teraz zastanawiam się czy za bardzo nie ryzykuję ale marzy mi się jajko sadzone z płynącym żółtkiem....(tym bardziej, że zółtka są piękne aż pomarańczowe a często trafiają się dwa na jajko mmm )
Ja mam wiejskie jajka i bez obaw je jem i w ciastach(kremach) i sadzone z płynnym zółtkiem

Cytat:
w c&a kupiłam spodnie ciążowe, tylko wstydzę się je założyć mam wrażenie, że koszulka się opina na tym klinie na brzuchu i jeszcze bardziej go widać. podobno to tylko moja schiza, ale no cóż.
przeglądałam też ciuchy ciążowe na allegro, sensownie jest całkiem
Mi też się tak właśnie wydaje że ciążowe jakoś tak podkreślają ten mój brzuch że wygląda na dwa razy większy ale moj tż twierdzi że mi się wydaje

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Trochę z czapy to podzielili, bardzo nierówne te trymestry.

Co do kurczaka, to ja ostatnio odkryłam to:
http://www.winiary.pl/produkt.aspx/4...zaka-z-papryka
Całkiem smaczne i bardzo szybko się robi. Chyba, że ktoś nie lubi dań mocno przyprawionych, to wtedy raczej odpada.

Zazdroszczę, ja od miesiąca nie wcisnę się w dżinsy, a w ulubionych zdążyłam urwać guzik. Dla mnie już tylko spodnie na gumie. Na szczęście jeszcze nie ciążowe.

Zaczęłam właśnie 2. trymestr i właśnie ciągle mnie coś kłuje, ciągnie i uwiera w brzuchu. I plecy coraz bardziej bolą, co dziwne często rano, zaraz jak wstanę.

Bardzo dobra nazwa. Mnie też troszkę przybyło tu i tam. A mąż tylko się gapi i oblizuje jak kot na widok śmietany.
Mam tak od tygodnia kluje mnie jakby mi ktoś szpile wbijał, ciągnie jakby mi miał brzuch pęknąć i plecy bolą ale mnie to raczej wieczorami męczą

Witam zakupiłam sobie tą oliwkę o której któraś z Was wspominał z rossmana i jest naprawdę rewelacyjna jak dla mnie i na dodatek była w promocji po 8,99

Jutro mam wizytę i liczę na to że lekarz mi zrobi USG bo to 12tc już tak chciałabym zobaczyć moją kruszynkę czytałam gdzieś że jak kobieta przed USG zje coś słodkiego to dzidzia niezłego powera dostaje i bryka koziołki więc już postanowione że to jutro wypróbuje

Mam problem na całym dekoldzie mam takie krostki z wodą jakby lekarz internista stwierdzil samo przyszlo samo przejdzie ale to wyglada okropnie nalozyłam na to maseczke wysuszającą to tylko to podrazniła i bylo strasznie zaognione a jak chcialam kupić linomag to pani w aptece stwierdzila że jej zdaniem trzeba to raczej wysuszać a nie nawilżać i jestem w kropce czy ktoras z Was ma może podobny problem??
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 18:32   #4350
_Shiloh_
Wtajemniczenie

23Paula23 tą oliwkę Babydream o której pisałam? Świetna jest. Ja też mam na dekoldzie takie coś. Podejrzewam, że to od ostatnich upałów, coś jak potówki.

TŻ wrócił z pracy, zjadł obiadek i poszedł pod prysznic, między czasie wybłagał coś słodkiego (przecież on też w ciąży). Lecę pobyć z tatusiem mego dzieciątka, miłego popołudnia i wieczorku mamuśki

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-27 o 18:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości