|
|
#781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
miałam miłe popołudnie, znajoma zadzwoniła i wyrwała nas na basen
co prawda kurs się skończył ale chcę chodzić by mały nie zapomniał zaraz do klubu wrzucę photkę Cytat:
po co psu oddaj którejś z dziewczynCytat:
ja ostatnio widziałam w ikei takie jak na zdjęciu, podoba mi się bo są takie inne my zaś mamy chicco jeszcze po kuzynie ale jest spoko Cytat:
Szaja super że wszystko ok Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-06-27 o 18:36 |
|||
|
|
|
#782 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chyba zzieleniała z zazdrości ![]() Cytat:
A jak się czuje Leoś?Brawo Blaneczko, tak trzymaj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ogólne wyszło w porządku Ale słodki ![]() Cytat:
![]() Misiek już śpi na noc, dziś się o 4 obudził i mnie szarpał za cyce, koszulę nocną a z męża ściągał kołdrę i po brodzie głaskał. A spał z nami, bo jak go wzięłam na karmienie, to się uśpiliśmy na amen
|
||||||
|
|
|
#783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale model! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam masę agrestu, ma któraś jakiś przepis na ciacho czy coś z agrestu? Zrobię chyba trochę konfitury, ostatnio robiłam drożdżowe z agrestem, pycha było. |
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę...chyba się mama na mnie obraziła;/
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, dziś znów rozjazdy i jutro tak samo.
No cóż. Jutro o 12:00 mój TŻ idzie pod nożyczki! Robię pod siebie. Masakra, aaaa! W tym czasie, jak on będzie siedział u fryzjera, to ja idę z mamą i małą szukać sukienki dla niej (tzn dla mamy) na wesele. Także no. Śluboszał. Weseloszał i takie tam. Podczytałam Was i - co do nicku, to ja o swoim wolę nie opowiadać. ![]() A, no Oliwia dziś trafiła do klubu jęczących jęczydeł.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-27 o 19:44 |
|
|
|
#789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam w lodówce od 2 tygodni nie tknięta![]() super wyszedł ![]() Cytat:
tylko może być niewygodne i nie rozkłada się chybawłasnie wiem, że pisałaś o tej lamie i jak zaczął tak robić, to od razu sobie to przypomniałam ![]() jak kiedyś nawijka wstawiła takie zdjęcie Kubulka w kaszkiecie chyba, to mi się skojarzył z takimi starymi filmami, gdzie tacy kombinatorzy stoją w bramach i coś sprzedają, coś kupują, zawsze spadną na cztery łapy jak jest jakaś afera... tylko się nie obraź nawijko---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Chwale się: MAMY ZĘBA!!!
Spodziewałam się że wyjdą na dole bo widać dwa białe ślady a tu górny wylazł. I bym nie wiedziała gdyby Oskar mnie nie ugryzł potem bach łyżeczka żeby sprawdzić i stuka a nawet widać
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, jest podekscytowany. Nie ma wybranej fryzury, więc ja mu wybrałam i taka będzie.
Nie będę już nic mówić, jutro się Wam pochwalę efektem metamorfozy. Mam nadzieję, że będzie dobrze wyglądał, bo jak nie, to ja nie wiem, co z tym ślubem będzie... ![]() Laski, help - mam na ślub buty w kolorze ecru, kupiłam je ponad rok temu i teraz widzę, że na kokardkach mają jakieś żółte plamki. Jak to zmyć? Albo może znacie jakiś sposób, żeby szybko pofarbować tkaninę na czarno? |
|
|
|
#792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale miałam akcje z małą
![]() Zbliżała się pora kąpieli a ona już zaczyła maurdzić to ją pięknie wykąpałam,wtedy radośc wielka i wszystko się dobrze zapowidało. Po kąpieli podczas ubierania zaczął się wrzask przeraźliwy nie dało jej się uspokoić ,rozebrałam się do naga i ją tak zaczęłam tulić do siebie a ona się pręży i krzyczy, nawet cyca jej wkładałam ale nie chciała .Potem ja głupia nagle zrozumiałam że ona głodna ,zrobiłam mleko wypiła 240 ml i się uspokoiła na chwile . No ale po bekaniu nagle znowu szał , stękała na kupę, ale mówię wam tak stękającego dziecka jeszcze nie widziałam. Oczy jej wychodziły z orbit , była dosłowni SINA i tak bardzo płakała ,potem robiła takie przeraźliwe miny jak człowiek przy ataku padaczki Postanowiłam że dam jej czopek ,po minucie od włożenia zrobiła wielką mega cuchnącą kupe , a jak ją nosiłam to puściła ogromnego bełta na dwa metry przy tym tak ją strasznie zrywało. Płakałyśmy obie. Biedna moja. W końcu zasnęła.Wydaje mi się że to wina deseru jagodowego,kupa była czarna no i wcześniej te jagody tez zwróciła. Ale jeszcze nie widziałam żeby tak jedzenie mogło szkodzić.Nawet po marchewce takich akcji nie miała. Black ,zazdrocze Ci tego śluboszału.Jak sobie przypomnę co u mnie było to aż mam motylki w brzuchu. Ciekawa jestem jak Twój tż będzie wyglądał ![]() Debrah, czemu mama się na Ciebie obraziła? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() A to Wasz pierwszy? U nas już ząbkowanie trwa chyba od 2 miesięcy i nadal nic nie wyszło,Blanka już piłuje wszystko dosłownie i tak się męczy, a one zębiska nadal nie chcą wyjść
|
|
|
|
|
#793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noooo, od razu mi sie pokojarzylo, ze Kubolek Nawijkowy podobny do tych gosci w stylu :nie masz cwaniaka nad warszawiaka ![]() czyzby wpadła do nas na forum co sie stało?Cytat:
![]() Cytat:
za zębola to chyba tylko u nas jeszcze nic nie wylazło.... co tu taki spokój? Cała nie odzywa sie od wczoraj, ciekawe co tam z Julaskiem |
|||
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
mala
za zębablack twój TŻ u fryzjera będzie ostroW końcu dostałam jakąś paczuszkę
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mamy - kurdę, chyba jest zazdrosna o moją teściową ;/ Boo zawsze jak ja jadę na studia (Tż co drugą sobotę pracuje) to organizuję opiekę do dziecka. Moja mama właśnie zaczęła urlop, na dniach na działkę ma jechać (dołączyć do taty bo on już tam jest) i nie wiedząc kiedy mama planuje sobie jechać - nie chciałam jej blokować urlopu tym, żeby musiała z małą zostać..a teściówka dzwoniła, pytała o sobotę i się zaoferowała. To ja się zgodziłam, myślę, no w sumie - najwyżej moja mama wpadnie sobie do Amelci na chwilę na kawkę potem, a nie że będzie miała zablokowany cały dzień - tylko wpadnie a potem sobie ewentualnie na tą działkę pojedzie... Usypiam małą, dzwoni moja mama - to oddzwoniłam. I jej mówię jak sprawy się mają, że teściowa się zaoferowała wcześniej, ale, że ja z nią chętnie mogę iśc na spacer czy się zobaczyć jak wrócę z uczelni - tyle, że nie musi z małą zostawać (od 7:30 rano bo wtedy wychodzę na uczelnię).. a ona coś tam przebąkiwać zaczęła, że no ale chciała Amelkę zobaczyć...i że myślała, że ma przyjść..chyba jej się przykro zrobiło, zazdrosna się poczuła i się obraziła bo szybko skończyła rozmowę, nie dała mi nawet za bardzo dojść do słowa.. Teraz mi jest też przykro... Nomen: booże ale tekst z tym cyckiem, jeej jak mi by było przykro ;( aż sobie wyobraziłam moją t jak coś takiego mówi, lub proponuje - a propos - idę do klubu się powywnętrzać, mogę?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Czesć , dupeczki!
Ola była dziś na szczepieniu- płakała oczywiście, ale potem się uspokoiła i zasnęła w dordze powrotnej. Teraz też już śpi, musiałam ją wykąpać przed 19 bo nas obrzygała i to równo waży 6730 i ma 67cm Jutro oprawiam mojego licencjata i mam ostatnią poprawkę jednak, trzymajcie kciuki, ja się biorę do roboty, bo mało czasu zostało do jutra
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bodziak z krotkim ![]() A Wy mi nie wierzycie, ze lobuz ![]() Dziekujemy za wszystkie mile slowa
|
|
|
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
to cię wziął z zaskoczenia
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do butów, to mam taki sam problem na adidasach, tam są takie materiałowe paseczki i próbowałam różnych rzeczy i dalej te kropeczki są; nie wiem, co z tym zrobić; a farbowanie - moja mama farbowała tacie sprane spodnie barwnikiem do tkanin i super wyszło oj biedactwo maleńkie jak to przez te jagody, to strasznie zareagowałaCytat:
i
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Debrah jasne że możesz
![]() Mamy już takie są-Zazdrosne o kontakty z teściowymi swoich dzieci. ![]() Mała gratuluje ząbka! ![]() Lenova biedną Blanka. ![]() Charliz aby nie było skutków ubocznych szczepienia i noc była spokojna ![]() Cała gdzie jesteś?? Odezwij się do nas! Black koniecznie dawaj jutro zdjęcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam jedno - jak wyglada, tak sie zachowuje ![]() Czyli cwaniak nad cwaniaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kuponow niet.edit: glupia pipa jestem, wlasnie znalazlam te kupony
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-27 o 21:27 |
||||
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Ale on jest śliczny <3 taka delikatna mordka.
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
chciałam Wam powiedzieć,że po kilkutygodniowym treningu samodzielnego zasypiania Leo od 3 dni opanował tę umiejętność
wczoraj myślałam,że to przypadek ale dziś już wiem,że nie- i już nie ma płaczu tulimy się, głaszczmy,śpiewam mu a potem głaszczę po główcę i trzymam za rączkę oczywiście w środku nocy śpimy już razem ale mi chodzi głównie o to by umiał sam uspiać Cytat:
a tu dupa troszkę białe coś i dalej cisza.....a cala pisała w klubie,że ma problemy ![]() Lenova u nas też kino po jagodach Mala gratuluję zębola |
|
|
|
|
#803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noooo, od razu mi sie pokojarzylo, ze Kubolek Nawijkowy podobny do tych gosci w stylu :nie masz cwaniaka nad warszawiaka ![]() czyzby wpadła do nas na forum co sie stało?Cytat:
![]() Cytat:
za zębola to chyba tylko u nas jeszcze nic nie wylazło.... co tu taki spokój? Cała nie odzywa sie od wczoraj, ciekawe co tam z Julaskiem |
|||
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta : idź do klubu, Cała pisała.
No i ja się też wywnętrzyłam teraz.. |
|
|
|
#805 | ||
|
Zakorzenienie
|
dwa arzy mi posta dodało
![]() Cytat:
no i mam nadzieje, ze nocka bedze spokojna Cytat:
Leos duzy facet juz jest to i elegancko sie zachowuje chyba muszę zaczac tak Bartula uczyc bo jak na razie to tylko kołysanie na rączkach skuteczne jest ![]() wlasnie debiutuje jako sprzedawczyni na tablicy i tu mam pytanie- jak ciuszki waża około 1 kg to już musze jako paczke wyslac czy ujdzie jako list?
|
||
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie - zaraz wezmę się za nadrabianie, ale najpierw chciałam Wam napisać, że dziś Domcia miała wprowadzony gluten. Raz jeden jedyny nie wybrałam mężowi, który ma słoiczek podać jej na obiad i co? Z dziesięciu różnych wybrał akurat rosołek z glutenem i podał jej od razu pół słoika
|
|
|
|
#807 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla koty ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41525204]Po łebkach i na szybko, bo lecę moich gimnazjalistó żegnać ![]() Gluten - ja olałam przy Agatce kaszki i rozdziabałam pół biszkopta w jakiś owocach słoiczkowych, jadła pięknie i normalnie potem albo tak robiłam, albo kupowałam słoiczek z glutenem i tyle. Dorka - lekarka sprawdziła odruchy, jest ok, a mała ruchliwość brzuszna spowodowana prawdopodobnie wagą 7,8 kg poradziła, że spokojnie mogę iść do rehabilitanta po ćwiczenia prywatnie, bo ona mi wypisała nawet skierowanie do por. rehabilitacji, ALE mówi że... 3mce czekania :/ na neurologa tak samo, więc sensowniej tak. Co napsioczyła na nfz przy tym ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Mała, padłam w co młodego ubierzesz? [/QUOTE]Super, że z Dorką ok A ten artykuł co na fejsa wrzuciłaś Aż się wierzyć nie chce, że można tak dziecko potraktować i jakie ta kobieta życie teraz prowadzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kubuś zuch Cytat:
Cytat:
|
|
#808 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skoro mocz ogolny ok bo doktor mowil ze to zawsze moze byc jakis blad my lapalismy do jalowego pojemniczka mowie a doktor ze to i tak po skorze przeleci troszke czy pojemniczjiem dotknie sie skory a to bakterie przeciez i jak mocz ogolny jest ok to nic nie robic a jak cos bedzie ni e tak to powtorzyc posiew ja robie mocz co miesiac bo my coli mie;ismy, raz wyszlo nam bialko w moczu spporo i nerwowka ale zlapalam kolejne siczki i do jednego laba drugie do drugiego i bialka nie bylo a madry rodzinny antybiotyk dal odrazu ale nawet nie wykupilam tylko zbadalam siczki jeszcze raz i pediatra do mnie pozniej ze prawidlowo postapilanm dziec na rekach dlatego tak pisze Cytat:
![]() za zebolaCytat:
![]() u nas tez nic a slini sie od 3 miechow prawie Cytat:
![]() za wage
|
||||
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba ostatnio mnie zadziwia...
Pisalam Wam, ze 2 razy zasnal sam. Dzis zasnal na cycu, pozwolil sie odlozyc, co mu sie zdarzylo pierwszy raz od okresu noworodkowego!! Wczesniej przygotowalam butle (zawsze po cycu jak odkladam to sie wybudza i daje mu mm) i teraz musze cale 180ml umiescic w zlewie ![]() A mama szaleje na allegro Nie pstryku, nie robie Ci konkurencji ![]() Zaczailam sie na kiecki i butki dla siebie
|
|
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
mały przystojniak
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szaja super, że z Dorcią wszystko ok ![]() Silver już tęsknię ![]() Dziewczyny, a jak się wprowadza mleko modyfikowane 2? Po trochu czy od razu? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

) i nie mogę się napatrzeć na to szkaradzieństwo
ja ostatnio widziałam w ikei takie jak na zdjęciu, podoba mi się bo są takie inne
wszystko wkoło mokre

Kurcze,Pstryczku- przejmowalas sie "niesiadaniem"- to Kubus zaraz Cie zaskoczyl. Martwilas sie,ze jest niejadkiem,a tu caly DUZY sloiczek
Mowisz-masz
Do tej pory o tym mysle i ciarki mnie przechodza,jak sobie wyobraze,ze byc moze ona swojego zwisa mu do pyszczka probowala zasadzic

Mleko jej muszę wciskać to wtedy wypija trochę.

No cóż. 

W końcu zasnęła.
- a propos - idę do klubu się powywnętrzać, mogę?
i 
i jakie ta kobieta życie teraz prowadzi