Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 14:18   #721
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41525204]Dorka - lekarka sprawdziła odruchy, jest ok, a mała ruchliwość brzuszna spowodowana prawdopodobnie wagą 7,8 kg poradziła, że spokojnie mogę iść do rehabilitanta po ćwiczenia prywatnie, bo ona mi wypisała nawet skierowanie do por. rehabilitacji, ALE mówi że... 3mce czekania :/ na neurologa tak samo, więc sensowniej tak. Co napsioczyła na nfz przy tym [/QUOTE]

super że jest ok
Stary 2013-06-27, 14:19   #722
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: super, że wszystko dobrze
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:30   #723
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Szaja,widzisz-wsio ok
Dziekujemy za miesiecznicowe buziaczki
Kurcze,az weszlam na fejsa zobaczyc ta fotke,co Szajka wstawila. Porazka... tak denne zarty sobie robic z dziecka,ponizej jakiegokolwiek poziomu... Dobrze,ze skomentowalas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:38   #724
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny które oglądają seriale, właśnie wyszedł nowy Under the Dome, dopiero pierwszy odc jest.
Horror, Sci-Fi na podstawie powieści Stephena Kinga. Zaje...fajny Polecam

http://www.filmweb.pl/serial/Under+the+Dome-2013-555086
Stary 2013-06-27, 14:52   #725
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No czym tam myjesz dziecko w kąpieli - ja np żelem z hippa.
Mokra tetrówka, minimalna ilośc tego żelu i myję rączki i buziaka.
ooo dobry patent muszę wypróbować a potem zmywasz samą wodą?
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja też tak kiedyś myłam, tylko Ona mi nie chce puścić tych wacików i zaś się ciciki zbierają od nowa Dlatego brałam chusteczki bo jak je międli to się nic nie urywa, a sama sobie przeciera przy okazji.

Masakra, jak dla mnie to lekka przesada bo chyba lepiej, żeby lekarz był wypoczęty, zanim do pracy przyjdzie Ale skoro tak ustalają

Kurde, w sumie masz rację. To spróbuję z ręczniczkiem
mój też ostatnio polubił taką zabawę
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
dziekujemy za zachwyty nad kotą już zaliczyłam z nią dzisiaj weta, bo coś mi kicha i jej z oczka łzawią no i ma koci katar dostała antybiotyk w zastrzyku i jeszzce dwa ją czekają i ma być lepiej

Filip nauczył się pluć wszystko wkoło mokre
i jaką ma zabawę ostatnio: leży na brzuszku, ciumka smoczka, kładzie go na macie, unosi się na rękach i spada na tego smoka jak jastrząb potem znowu wypluwa i tak w kółko

co do nicków, to mój wziął się stąd, że znajomi mówili do mnie elmirka, a że taki był zajęty, to jest jak jest

o łał, to fajny prezent gratulacje podwójne

i piękny brudasek

ale dzisiaj "urodzin" mamy

ale musiało być szaleństwo
za nową umiejętność, nie powiem bardzo przydatną
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mój mąż dzisiaj w delegacji i wraca dopiero jutro więc z młodym rządze sama a mam tyle roboty przed chrzcinami... Poza tym już czuje taką pustkę bez niego- na noc już dawno się nie rozstawaliśmy

Powiem wam hit dnia: wczoraj wygarnęłam mojej szanownej mamie co o tym wszystkim myślę (bo chyba by mnie rozniosło jakbym jej nie powiedziała ) i dziś kupiła Oskarowi NOWY KOMPLET DO CHRZTU
I teraz jest ubrany po jej myśli. O!
poka poka jaki?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41525204]Po łebkach i na szybko, bo lecę moich gimnazjalistó żegnać

Gluten - ja olałam przy Agatce kaszki i rozdziabałam pół biszkopta w jakiś owocach słoiczkowych, jadła pięknie i normalnie potem albo tak robiłam, albo kupowałam słoiczek z glutenem i tyle.

Dorka - lekarka sprawdziła odruchy, jest ok, a mała ruchliwość brzuszna spowodowana prawdopodobnie wagą 7,8 kg poradziła, że spokojnie mogę iść do rehabilitanta po ćwiczenia prywatnie, bo ona mi wypisała nawet skierowanie do por. rehabilitacji, ALE mówi że... 3mce czekania :/ na neurologa tak samo, więc sensowniej tak. Co napsioczyła na nfz przy tym

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Mała, padłam w co młodego ubierzesz? [/QUOTE]
uffff super, że wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Maja dziś zrobiła TŻ niespodziankę, miał wychodzić do pracy i się nachylił żeby jej dać buziaka, a ona się uśmiechnęła i powiedziała tak cicho TATA ale nie chciała powtórzyć

smażymy z Kubą naleśniki (dziś na obiad naleśniki ze szpinakiem), Kuba odpadł przy 4 naleśniku muszę go teraz przenieść do łóżeczka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:58   #726
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
lubie ten serial

Ja też Szkoda że już się skończył
Stary 2013-06-27, 14:59   #727
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mała pokaaaa jak go babcia ubrała
Zaraz cyknę fotke.

Szajka- fajnie że Dorce nic nie jest
A co do ubioru-
Babka miała gest bo przeszło stówe wydała

A! I jeszcze powiedziała że jestem teraz taka sama skrobidupa jak Mariusz (mąż) tylko coś mi tu nie pasuje... Nigdy nie wyliczaliśmy młodemu pieniędzy,ma wszystko co potrzeba-po prostu cuda na kiju i przypomniała mi się w tym momencie sytuacja z oballem(babcia była w biedronce i pytała co dla Oskara ma kupić? A ja że takie piłeczki są fajne i jak już coś chce kupić to właśnie to. Wróciła bez oballa podsumowując-za taką bądziewną piłeczke prawie 20zł? Toć to byle g**wno jest.
Na drugi dzień mąż pojechał i kupił i jeszcze tą siateczke na owoce). I ja się pytam kto tu jest skrobidupa?

A u niej skrobidupa znaczy to że nie rozrzucamy pieniędzy na lewo i prawo-kupujemy tylko do domu i dla małego a dla siebie jak starczy-wolimy odłożyć. No ale to już podlega chytrością

Albo kupiłam ostatnio mojej mamie buty-chciała oddać kasę ale nie wzięłam. Powiedziałam że to drobny prezent ode mnie (czasem pilnuje Oskara więc należy się coś). A ona czasami jak mi coś kupi i zapytam ile kosztowało-zaniose kasę to bez zawahania weźmie-mimo że to PODOBNO w prezencie. No i kto chytrzy?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:12   #728
mala_19kw
Zakorzenienie

Trza by w ramki oprawić co nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Babka.jpg (16,4 KB, 52 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:12   #729
Lenova
Wtajemniczenie

Witam

Cudownie wkońcu! zjeść śniadanie i nadrobić wizaż
Ktoś mi znowu podmienił dziecko i nie chce oddać. Noc znowu marudna. Niby się nie budzi ale ciągle przez sen buczy i buczy, no i jak zazwyczaj ma jedną pobudkę w ciągu nocy o 5 , potem śpi do 7-8, i potem do 10-11.
Tak dzisiaj obudziła się już o 2, potem chyba 5czy 6,i spania nie było do 9 no i potem maruuuuuuuuud .Dopiero od 30 min śpi, i modle się aby to potrwało chociaż jeszcze z godzinę

Wypije sobie kawę i lecę nadrabiać. Oby mi Blanka na to pozwoliła.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:13   #730
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A moj nick swoja droga juz dawno sama chcialam sie pytac jak to u was z tymi nickami
Moj nick to z ksiazki, przygody Drizzta d'ourden, takiego elfa, no i on sie chowal przed jakimis stworami w takim miescie portowym i tam byla taka Lady Szept, strasznie mi sie ta postac spodobala - bezzebna bezdomna pijaczka z tlustymi wlosami i chyba nawet bez oka byla czy cos
no Lady, cała Ty, wypisz wymaluj

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
aaa i dziś moja Niunka obrocila sie drugia raz z plecków na brzuszek i wyjęla rączkę spod siebie

i powiedziała dziś dada
no to

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
i znikam dziewczyny. TZ wziął wolne na dwa dni pod tytuł: Akcja przeprowadzka
powodzenia, żeby poszło szybko i sprawnie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja się muszę zacząć szykować pomału do wyjazdu. To znaczy poprać rzeczy moje, Tż, Darii. Przygotować już co nie co bo w poniedziałek rano jedziemy
Laptopa i neta będę miała przez pierwsze 2 tyg więc pewnie od czasu do czasu Was poczytam i dam znać co u nas
ehh, kolejna się będzie wczasować zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
młodemu dzis wyszło piękne baaaaaaabaaaaaaaaa bo mamamama to juz od kilku dni cieszy moje uszy

Cytat:
Powiem wam hit dnia: wczoraj wygarnęłam mojej szanownej mamie co o tym wszystkim myślę (bo chyba by mnie rozniosło jakbym jej nie powiedziała ) i dziś kupiła Oskarowi NOWY KOMPLET DO CHRZTU

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41525204]
Dorka - lekarka sprawdziła odruchy, jest ok, a mała ruchliwość brzuszna spowodowana prawdopodobnie wagą 7,8 kg -[/QUOTE]

no i jest ok na szczęście

Cytat:
Maja dziś zrobiła TŻ niespodziankę, miał wychodzić do pracy i się nachylił żeby jej dać buziaka, a ona się uśmiechnęła i powiedziała tak cicho TATA ale nie chciała powtórzyć
ale musiało mu sie fajnie zrobić

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
za nową umiejętność, nie powiem bardzo przydatną

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:15   #731
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No czym tam myjesz dziecko w kąpieli - ja np żelem z hippa.
Mokra tetrówka, minimalna ilośc tego żelu i myję rączki i buziaka.
aaaa, bo juz myslalam ze macie jakis nju specyfik o ktorym ja, zwierz allegrowy nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pierwszy problem - brakuje lekarzy.
Drugi - to sa pacjenci walczacy o zycie i tz mi tlumaczyl, ze lepiej, iz jedna osoba jest odpowiedzialna i stale sie danym pacjentem opiekuje, a nie ciagle zmiany
ooooooooooo, a czemu brakuje lekarzy?
co do drugiego t swieta racja, tylko szkoda ze takim kosztem

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://pl.gdefon.com/download/rolina...1336/2048x1338 to rozmycie takie kółkowe (od kształtu przysłony ) mozna tez samemu zrobic inne kształty
ładne

Cytat:
O Boziuchno!!!!!
pokaz

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41525204]Po łebkach i na szybko, bo lecę moich gimnazjalistó żegnać

Gluten - ja olałam przy Agatce kaszki i rozdziabałam pół biszkopta w jakiś owocach słoiczkowych, jadła pięknie i normalnie potem albo tak robiłam, albo kupowałam słoiczek z glutenem i tyle.

Dorka - lekarka sprawdziła odruchy, jest ok, a mała ruchliwość brzuszna spowodowana prawdopodobnie wagą 7,8 kg poradziła, że spokojnie mogę iść do rehabilitanta po ćwiczenia prywatnie, bo ona mi wypisała nawet skierowanie do por. rehabilitacji, ALE mówi że... 3mce czekania :/ na neurologa tak samo, więc sensowniej tak. Co napsioczyła na nfz przy tym [COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

no to supcio ze nic powaznego
ostatnie pyt - czyli jak mam kaszke manna, kupilam to musze jakas ja zuzyc to mam podawac powiedzmy po jednej malej lyzeczce do czegos przez miesiac, dwa i bedzie ok? zbytnio sie nie przejmowac wytycznymi?
sorki ze tak meczę

Cytat:
o jaaaaaaaaa, ale slodko!!!! a co na to tz? nie rozplakal sie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:25   #732
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz cyknę fotke.

Szajka- fajnie że Dorce nic nie jest
A co do ubioru-
Babka miała gest bo przeszło stówe wydała

A! I jeszcze powiedziała że jestem teraz taka sama skrobidupa jak Mariusz (mąż) tylko coś mi tu nie pasuje... Nigdy nie wyliczaliśmy młodemu pieniędzy,ma wszystko co potrzeba-po prostu cuda na kiju i przypomniała mi się w tym momencie sytuacja z oballem(babcia była w biedronce i pytała co dla Oskara ma kupić? A ja że takie piłeczki są fajne i jak już coś chce kupić to właśnie to. Wróciła bez oballa podsumowując-za taką bądziewną piłeczke prawie 20zł? Toć to byle g**wno jest.
Na drugi dzień mąż pojechał i kupił i jeszcze tą siateczke na owoce). I ja się pytam kto tu jest skrobidupa?

A u niej skrobidupa znaczy to że nie rozrzucamy pieniędzy na lewo i prawo-kupujemy tylko do domu i dla małego a dla siebie jak starczy-wolimy odłożyć. No ale to już podlega chytrością

Albo kupiłam ostatnio mojej mamie buty-chciała oddać kasę ale nie wzięłam. Powiedziałam że to drobny prezent ode mnie (czasem pilnuje Oskara więc należy się coś). A ona czasami jak mi coś kupi i zapytam ile kosztowało-zaniose kasę to bez zawahania weźmie-mimo że to PODOBNO w prezencie. No i kto chytrzy?
pierwsze słyszę takie określenie
moim zdaniem to tylko i wyłącznie Wasza sprawa na co wydajecie pieniądze i nikomu do tego
trzeba było jej powiedzieć, że tak Cię wychowała to tak ma
Cytat:
fiu fiu nie pogadasz
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
aaaa, bo juz myslalam ze macie jakis nju specyfik o ktorym ja, zwierz allegrowy nic nie wiem

ooooooooooo, a czemu brakuje lekarzy?
co do drugiego t swieta racja, tylko szkoda ze takim kosztem

ładne

O Boziuchno!!!!!
pokaz

no to supcio ze nic powaznego
ostatnie pyt - czyli jak mam kaszke manna, kupilam to musze jakas ja zuzyc to mam podawac powiedzmy po jednej malej lyzeczce do czegos przez miesiac, dwa i bedzie ok? zbytnio sie nie przejmowac wytycznymi?
sorki ze tak meczę

o jaaaaaaaaa, ale slodko!!!! a co na to tz? nie rozplakal sie?
zwierz allegrowy
Stary 2013-06-27, 15:36   #733
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dzis znow to samo. Pierwszy sen 3,5h, a potem juz dawaj co 2h
A na dodatek przed 2 w nocy zachcialo mu sie przewroty na brzuch uskuteczniac
Przepraszam ale wyobraziłam to sobie. Niby męczące dla Ciebie strasznie ale to tak słodko musi wyglądać.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
No Nawijko,nareszcie wylazl ten zabek:p A ja tez nie mam eksrtaktu z wanilii,ale mam swoj cukier waniliowy,smakuje o wiele lepiej niz kupny i jest bardziej aromatyczny W jakis pojemnik trza wsypac cukru(ja mam w cukierniczce starej) i dodac tam pestki z wanilii i w ogole ta laske tam wsadzic i niech tak sobie lezy a to ciasto tez robilam bez cukru perlowego A z truskawkami to jeszcze pyszne jest ciasto rabarbarowo-truskawkowe z tej strony, w ogole uwielbiam tego bloga a wczoraj robilam drozdzowki z truskawkami,nawet moge Wam pokazac i marchewkowy Marcinek w prezencie
mmmm pycha.
Marcinkowi najlepszego z okazji miesięcznicy!

Cytat:
Maja dziś skończyła pół roczku
Brawa dla Majeczki !

Cytat:
my dziś kończymy 4 miesiące jak ten czas leci
Oklaski dla Kubusia !

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41520135]https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater niektóre matki są rąbnięte[/QUOTE]
Dno...

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wiecie co...wczoraj miałam taką sytuację:
Byłam z Igim w Lidlu i tylko jedna kasa była czynna, ja byłam 5 w kolejce, za mną jeszcze 2 osoby. Patrzę idzie kobitka w ciąży (na oko 6-7 miesiąc) mniej więcej moja rówieśniczka i się rozgląda po innych kasach czy nikt nie przyjdzie. To ja ją zawołałam i mówię "Proszę, niech Pani przede mną stanie w kolejce". A ta zrobiła minę srającego kota, weszła przede mnie i nawet nie podziękowała....czaicie to? Tak mi się przykro zrobiło...ja z malutkim dzieckiem ją wpuściłam a ona nawet słowem się nie odezwała tylko zrobiła głupią minę....
I weź tu zgadnij jak takiej dogodzić

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaglosujcie na psice http://warszawa.naszemiasto.pl/plebi...,id,t,kid.html
Nomen, ale pysznie wygladaja!! i jaki przystojniak w bonusie

Amoje dziecko przysnelo kolo 8 teraz sie obudzilo, zjado i spi dalej.. w nocy tak nie mozna? :brzddal:
Zagłosowane. Ładny psiak

Cytat:
Halo halo ja zasnelam wczoraj dopiero po 2 w nocy i sie wkurzylam i przegladalam lozka z ikei mooooooze jakies kupimy.

No i baaaaardzo dziekujemy za pamiec tak tak Hanna konczy 5 mscy :O
Dla Marcinkowskiego buziole za zabek i 5mscy

Dla Majeczki za 6
I Kubusia 4 ****

Ide nakarmic glonojadka i wracam

Brawa dla dorosłej Hanny

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
w załączeniu zdjęcie jak wygląda mój Leo po zjedzeniu banana z siateczki- głowę też musiałam mu umyc a do tego ryjek sobie podrapał
Cóż za przystojniak

Fewcia Bardzo Wam współczuje tych nocek .Trzymam kciuki oby Wam to w końcu się odmieniło
Stary 2013-06-27, 15:48   #734
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz cyknę fotke.
Hmmm, z tego co pamietam to zbytniej roznicy nie widze
ladne, ale bardzo podobne do tamtego. troche nie widze sensu zakupu

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:

zwierz allegrowy
zeby nie bylo, sama sie tak nie nazwalam ktoras mnie tu tak ochrzcila, nie pamietam , Bokeh

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Bym zapomniala - oglaszam ze moj facecik zjadl UWAGA! caly duzy sloiczek Hippa!
a jeszcze kilka dni temu dzielilam mu maly sloiczek na dwa dni
wiem ze wasze pociechy to wciagaja nasem taki sloiczek na raz ale u nas to naprawde jest wyczyn

Stary 2013-06-27, 15:54   #735
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

zeby nie bylo, sama sie tak nie nazwalam ktoras mnie tu tak ochrzcila, nie pamietam , Bokeh

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

wiem ze wasze pociechy to wciagaja nasem taki sloiczek na raz ale u nas to naprawde jest wyczyn
to ja się dziś cieszyłam że mały zjedliśmy na dwa no ale cóż każdy ma inny wyczyn

miałąm wyjść ale była mała histeria więc teraz się tulimy małą śpi a potem może da mi wyjść do sklepa
Stary 2013-06-27, 15:56   #736
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Szaja Blanka zrobiła od 6 rano już 5 kupek. I to takich na całego pampersa. Niby kolor żółty,pierwsza była tylko zielona,konsystencja chyba ok,niby Wodnista ale z grudkami. Gorączki nie ma. Nie wiem czy się martwić? Może to być reakcja na mleko pepti? Bo od trzech dni dostaje dwie butelki w nocy i jedną w dzień.
Dokładnie takie kupki Blanka robiła jak zaczęła jesc Pepti także bez obaw
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
aaa i dziś moja Niunka obrocila sie drugia raz z plecków na brzuszek i wyjęla rączkę spod siebie

i powiedziała dziś dada
Ooo gratulacje !
Cytat:
A moj nick swoja droga juz dawno sama chcialam sie pytac jak to u was z tymi nickami
Moj nick to z ksiazki, przygody Drizzta d'ourden, takiego elfa, no i on sie chowal przed jakimis stworami w takim miescie portowym i tam byla taka Lady Szept, strasznie mi sie ta postac spodobala - bezzebna bezdomna pijaczka z tlustymi wlosami i chyba nawet bez oka byla czy cos

Cytat:
młodemu dzis wyszło piękne baaaaaaabaaaaaaaaa bo mamamama to juz od kilku dni cieszy moje uszy
Ale superancko !
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka śpi na moich kolanach z oczami na pół otwartymi
Śpij Blaneczeka śpiiiiij ..
Cytat:
hej
dziekujemy za zachwyty nad kotą już zaliczyłam z nią dzisiaj weta, bo coś mi kicha i jej z oczka łzawią no i ma koci katar dostała antybiotyk w zastrzyku i jeszzce dwa ją czekają i ma być lepiej

Filip nauczył się pluć wszystko wkoło mokre
i jaką ma zabawę ostatnio: leży na brzuszku, ciumka smoczka, kładzie go na macie, unosi się na rękach i spada na tego smoka jak jastrząb potem znowu wypluwa i tak w kółko
Zdrowia dla koty !
I brawa dla Fifiego za nową umiejętność

Cytat:
Mój mąż dzisiaj w delegacji i wraca dopiero jutro więc z młodym rządze sama a mam tyle roboty przed chrzcinami... Poza tym już czuje taką pustkę bez niego- na noc już dawno się nie rozstawaliśmy

No i dobrze że kupiła

Dorka - lekarka sprawdziła odruchy, jest ok, a mała ruchliwość brzuszna spowodowana prawdopodobnie wagą 7,8 kg poradziła, że spokojnie mogę iść do rehabilitanta po ćwiczenia prywatnie, bo ona mi wypisała nawet skierowanie do por. rehabilitacji, ALE mówi że... 3mce czekania :/ na neurologa tak samo, więc sensowniej tak. Co napsioczyła na nfz przy tym

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Mała, padłam w co młodego ubierzesz? [/QUOTE]
Super że z Dorką wszystko dobrze

Cytat:
ooo jak słodko )
Cytat:
No jaki schludny ubiór ! D

Moje jęczydło się obudziło...także bywajcie !
Stary 2013-06-27, 15:56   #737
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
rabarbarowe, bleeeeeeeeeeeeeeee
Ty, Tyyy, nie fikaj

Ufff, w koncu w domuuu.
Wyszlismy po 10 w oodwiedziny do tesciowej, TZ zabral resztke mojego pysznego ciasta i nic mi sie nie ostalo
Potem zdjecie u fotografa, kupno biletow na pociag i dzien zlecial.
A obiad w polu
Nakarmie Kube i ide jakas pizze na szybko ogarnac.

A poki moj ssaczek dziala na cycu to poczytam, co naskrobalyscie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:59   #738
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
ooo dobry patent muszę wypróbować a potem zmywasz samą wodą?
Tak, tzn drugi koniec tej samej pieluchy jest po prostu mokry, bez "mydełka".

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam

Cudownie wkońcu! zjeść śniadanie i nadrobić wizaż
Ktoś mi znowu podmienił dziecko i nie chce oddać. Noc znowu marudna. Niby się nie budzi ale ciągle przez sen buczy i buczy, no i jak zazwyczaj ma jedną pobudkę w ciągu nocy o 5 , potem śpi do 7-8, i potem do 10-11.
Tak dzisiaj obudziła się już o 2, potem chyba 5czy 6,i spania nie było do 9 no i potem maruuuuuuuuud .Dopiero od 30 min śpi, i modle się aby to potrwało chociaż jeszcze z godzinę

Wypije sobie kawę i lecę nadrabiać. Oby mi Blanka na to pozwoliła.
Moja się wczoraj budziła 3 razy, musiałam przytulić i do piersi przystawić i odpływała znowu.

Cytat:

Brawo! Ja na razie nadal 1 mały słoiczek dzielę na 3 razy...

Zaraz idę coś do szkoł pisać, ale wiecie co?

T poszła na spacer z dzieckiem (sama pierwszy raz, już mnie skręca oczywiście, ale muszę oddać raport w sobotę a nie napisany..) w TULI!
Stary 2013-06-27, 16:00   #739
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Kurde laski ja juz nie wiem, co z Malym jest :'( histeria za histeria.... Chcialam z nim pojsc na spacer, musialam isc do spoldzielni, to taka awanture zrobil ze masakra :'( mozliwe, ze po szczepieniu jeszcze tak? Goraczki juz nie ma..... W koncu wyszlismy po 40min od ubrania sie, wlaczylam suszare dalam telefon w lapki i dopiero dalo rade.....
Chusta nie, wozek nie, nasze lozko nie, lozeczko nie,raczki nie, cyc nie :'( ja juz nie wiem.... Wrocilismy ze spaceru, tylko weszlismy do domu - histeria...... Az sie boje, co nasi nowi sasiedzi sobie o mnie mysle

Moze to tez ta przeprowadzka???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:01   #740
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Lady a wy ząbki macie?
Stary 2013-06-27, 16:04   #741
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

no widzisz, a parę dni temu wyczynem był mały słoiczek

Cytat:
i jak Kubuś pozował?

Cytat:
T poszła na spacer z dzieckiem (sama pierwszy raz, już mnie skręca oczywiście, ale muszę oddać raport w sobotę a nie napisany..) w TULI!
o łał, chyba pierwsza wątkowa teściówka z nosidełkiem i jakie wrażenia?

Stary 2013-06-27, 16:06   #742
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz, a parę dni temu wyczynem był mały słoiczek

i jak Kubuś pozował?

o łał, chyba pierwsza wątkowa teściówka z nosidełkiem i jakie wrażenia?
Jeszcze nie wróciły...jak na razie to ja umieram z zazdrości
Stary 2013-06-27, 16:09   #743
bokeh
Zakorzenienie

o ja T w tuli niemożliwe

Lady, a może własnie zmiana otoczenia... kurcze nie wiem ? :nonie wiem: mój tulowy spioch już wstał także my idziemy się przejść

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Jeszcze nie wróciły...jak na razie to ja umieram z zazdrości
ja bym chyba nie dała nikomu innemu niż tż Hani do tuli.... tylko pewnie T sama chciała więc głupio odmówić nie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 16:10   #744
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Kurde laski ja juz nie wiem, co z Malym jest :'( histeria za histeria.... Chcialam z nim pojsc na spacer, musialam isc do spoldzielni, to taka awanture zrobil ze masakra :'( mozliwe, ze po szczepieniu jeszcze tak? Goraczki juz nie ma..... W koncu wyszlismy po 40min od ubrania sie, wlaczylam suszare dalam telefon w lapki i dopiero dalo rade.....
Chusta nie, wozek nie, nasze lozko nie, lozeczko nie,raczki nie, cyc nie :'( ja juz nie wiem.... Wrocilismy ze spaceru, tylko weszlismy do domu - histeria...... Az sie boje, co nasi nowi sasiedzi sobie o mnie mysle

moim zdaniem to najbardziej prawdopodobna przyczyna...

Stary 2013-06-27, 16:13   #745
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

ohoho dla Kubusia toż to wyczyn ogromny
Cytat:
to ja się dziś cieszyłam że mały zjedliśmy na dwa no ale cóż każdy ma inny wyczyn

miałąm wyjść ale była mała histeria więc teraz się tulimy małą śpi a potem może da mi wyjść do sklepa
dziewczynki jedzą mniej od chłopców dla Hani
Cytat:
Ty, Tyyy, nie fikaj

Ufff, w koncu w domuuu.
Wyszlismy po 10 w oodwiedziny do tesciowej, TZ zabral resztke mojego pysznego ciasta i nic mi sie nie ostalo
A obiad w polu
Nakarmie Kube i ide jakas pizze na szybko ogarnac.

A poki moj ssaczek dziala na cycu to poczytam, co naskrobalyscie
wszystko zjadła?
Cytat:
Tak, tzn drugi koniec tej samej pieluchy jest po prostu mokry, bez "mydełka".

Moja się wczoraj budziła 3 razy, musiałam przytulić i do piersi przystawić i odpływała znowu.

Brawo! Ja na razie nadal 1 mały słoiczek dzielę na 3 razy...

Zaraz idę coś do szkoł pisać, ale wiecie co?

dzięki muszę spróbować
t. w Tuli, na pewno nie wygląda tak dobrze jak Ty i na pewno Amelka tęskni za Tobą
Cytat:

może właśnie nowe miejsce? Tulę mocno
Stary 2013-06-27, 16:16   #746
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym chyba nie dała nikomu innemu niż tż Hani do tuli.... tylko pewnie T sama chciała więc głupio odmówić nie?
No dokładnie;( tym bardziej, że Amelcia nie chce za bardzo już w wózku leżeć.. ale zazdrosna jestem, że jest tak blisko T.;/
Stary 2013-06-27, 16:17   #747
elllmi
Zakorzenienie

Lady, wydaje mi się, że to przez przeprowadzkę, bo przecież dla Piotrusia od urodzenia domem było tamto mieszkanie i musi się przestawić; na tym nowym mieszkaniu wszystko jest dla niego obce przecież

http://www.heliantus.org/index.php/m...aniego-gniazda - podglądam dzisiaj ptaszydła i jaki był szał, jak dostawa żarcia przyszła, co się działo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 16:18   #748
Debrah
Zakorzenienie

Pytanie: nie mam na tym kompie Adobe Readera - a potrzebuję do otwarcia pdfa.

Ściągam go, ale domyślnie instalować ma się na dysku C, a ja tam nie mam miejsca...a nie widzę opcji do zmiany miejsca instalacji. Podpowiedźcie jak to obejść, bo się wkurzam...
Stary 2013-06-27, 16:22   #749
elllmi
Zakorzenienie

przeglądam kolejny raz krzesełka do karmienia, bo musimy oddać leżaczek Leosiowi, bo już w domu jest (no zapomniałam Wam napisać, że dzieciątko wróciło) i nie mogę się napatrzeć na to szkaradzieństwo http://allegro.pl/krzeselko-caretero...335496662.html

Stary 2013-06-27, 16:23   #750
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę..Bokeh: po tym co napisałaś to ja sobie teraz wizualizuję jak Mała nie daj boże śpi w Tuli przytulona do t. i dostaję szału
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości