|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja gdy dlugo nie czulam ruchow to zjadalam cos slodkiego i kladlam sie na lewym boku i wtedy szybko sie pojawialy. A w Polsce tez trzeba na Usg przychodzic z pelnym pecherzem? Bo z pierwszej ciazy jakos tego nie pamietam. A tutaj nawet na kartce dostaje sie wytyczne,zeby przed badaniem wypic minimum pol litra plynu.
|
|
#4353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Mezaga: jesteś z NS lub okolic? ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Ubrania ciążowe kupowałam w lumpkach, lub normalne a w odpowiednim fasonie. Nowe w sklepach drogie, a tak naprawdę zakup na krótki czas. Nie kupowałam jednak dużo, bo w wielu ubraniach w których chodziłam przed ciążą moglam chodzić w trakcie. Problem jak miałam to z biustem niż brzuchem, bo i ile na brzuchu się naciągnęło albo bluzka/sweterek był szerszy to w biuście się nie mieściłam. Nowe kupiłam tylko leginsy na allegro. Wszystko mam w szafie, więc nie będę nic już kupować, podobnie jak wszystko dla dziecka.
|
|
#4354 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak dokładnie ta widziałam tam jeszcze mleczko do kąpieli z tej samej serii i zastanawiam się nad nim, może używałaś go![]() Właśnie to na pewno nie są potówki bo mnie to już drugi miesiąc męczy ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Pierwszy raz o tym słyszę ja raczej przed samym wejściem do gabinetu lecę siusiu
|
||
|
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Począwszy od mojego wyglądu (bez welonu, ciemny makijaż, fuksjowe paznokcie zamiast tipsów i frencza, bez białych rajstop i fuksjowe szpilki z platformą zamiast białych butów z koronkami, swiecidełkami), poprzez samochód (bez tabli typu "droga do raju" i bez zbędnej dekoracji - jedynie przy klamkach były małe fuksjowe kokardki), poprzez wesele - dj zamiast orkiestry, tort bez gołąbków, serduszek itp, na scianie za nami brak "ołtarzyka" typu zdjęcie czy serduszka. Teściowa upierała sie przy "ogrywajkach" czy jak to tm się nazywa, absolutnie się nie zgodziłam, żeby jakiś chłop chodził po gościach, śpiewał głupie rymowanki i kasę od nich brał. Teściowa chciała prosić sąsiadów itp (taki u nich zwyczaj), co też nie przeszło, podobnie jak zapraszanie siostry i brata TŻ z osobą towarzyszącą mimo, że ich nie mieli. Postawiłam na swoim (łącznie z inną zupą niż rosół, który każdy może sobie w domu zrobić), w zasadzie bez jakiś wielkich kłótni i wesele było bardzo udane - wszyscy super się bawili, ostatni gość wyszedł ok 6 mimo, że po ślubie na sali byliśmy już przed 14. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie kolacje- tosty z serem zapiekane i do tego.... kefir
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
a od którego tygodnia używacie? czekacie, aż się jakieś rozstępy pojawią, czy wcześniej profilaktycznie?
ja na razie próbowałam oliwki z oriflame, ale za tłusta dla mnie myślicie, że inne są "rzadsze" czy wszystkie takie same?a co do pobudzania dzidzi słodyczami to żałuję, że jeszcze nie ma jak sprawdzić, bo na ostatniej wizycie nie miałam usg (szyjka ok, macica odpowiednio napięta... ale co z dzieciakiem?) a teraz mam to specjalne (w 12 tygodniu) 10.lipca i panikuję, czy na pewno wszystko ok. niby mdłości to w takiej sytuacji dobry znak, ale mam drażliwe jelita, więc mdłości często i przed ciążą były w stresie a jak panikuję, to stres jest ![]() no i zauważyłam, że jestem z Was najstarsza, taki dinozaur tego forum
|
#4359 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak już wyjdą rozstępy to ich usuniecie raczej niemożliwe uważam że trzeba zapobiegać |
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś nie czuje się najlepiej chyba mdłości powróciły i strasznie kluje mnie w brzuchu,zaczełam 10 tydz.Dziś dzwoniłam do mojej lekarki i umówiłyśmy się na przyszły tydz i wezme l4 bo dziś w pracy zamiast zajmować się klientami to ja nad muszlą siedziałam...dziewczyna która się przyucza calkiem dobrze sobie radzi więc sytuacja opanowana
![]() Widziałam ze powstał nowy wątek mamusiowy i to już marzec-kwiecień..jak ten czas szybko leci dopiero my kreseczki liczyłyśmy a już w 2 trymestr wchodzimy
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczęłam od razu się smarować- profilaktycznie ![]() Wcale nie jesteś najstarsza- obawiam się że to ja jestem dinozaurem
|
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie i każdej z osobna gratuluję rosnącej fasolki!
Zajrzałam do Was bo mam do sprzedania nowiusieńki Dziennik Ciąży frimy BRIOKO taki jak tu: http://www.brioko.pl/dzienniczki/dzi...zek-ciazy.html Na życzenie mogę Wam przesłać zdjęcia ze środka. Płaciłam za niego 35 zł + 5 zł koszt przesyłki, sprzedam oczywiście taniej. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana proszę o kontakt na PW. Mamusia Listopadowo-Grudniowa ![]()
|
#4363 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Naprawdę bajka! Bardziej romantycznie już się chyba nie da
A zdjęcia magiczne!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam bardzo złe wspomnienia o opiece medycznej w UK. Poszłam z ostrą grypą do lekarza. Ledwo się na nogach trzymałam. W przychodni mnie nie przyjęto, bo nie było już miejsc na dany dzień, i kazano mi wrócić jutro. W nocy dostałam takiej gorączki że miałam halucynacje więc poszłam na pogotowie (mieszkałam 200 metrów od szpitala). Tam, po 5 godzinach czekania, lekarz poświęcił mi 45 sekund, nawet płuc nie posłuchał ani ciśnienia nie zmierzył, tylko "painkillers and rest for a couple of days". Myślałam że zejdę, poszłam prywatnie do polskiego lekarza, zapłaciłam majątek, dostałam receptę, i po paru dniach antybiotyku odżyłam. Mojego kolegę poszedł na pogotowie z zapaleniem migdałków. Odesłano go do domu z zalecienie "paracetamol i odpoczywać". Pomogła mu znajoma pielęgniarka, która miała jakiś tam własny zapas leków, ale ile się przecierpiał, to jego. Cytat:
|
|
#4364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak? to ile masz lat? ale też mi się wydaje, że najstarsza nie jesteś, choć mogę się mylić ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Roane - współczuję jedynie pakowania i przewożenia tego wszystkiego, ale mieszkanie samemu to jednak świetna rzecz. Mimo, że na moich dawnych współlokatorów złego słowa nie mogę powiedzieć i jeśli ktoś z kim mieszka to wszystkim takich życzę. Ja po jednym sms-ie mogę mieć pół apteki w domku zresztą jak na razie choruję 1-2 razy do roku i to czasem jakieś grypsko złapie, więc nie ma jak naturalne sposoby.
|
||
|
|
|
#4365 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
lejdi_aga13 zdrowia dla TŻa!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bluzki oversize będą musiały ogarnąć ![]() Cytat:
I ona mówiła mi, że też tak miała, i że gin jej powiedział że to zwyczajnie macica się rozciąga i że w pierwszym trymestrze to normalne jak troszkę boli albo ciągnie.
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ejani;41530976]a od którego tygodnia używacie? czekacie, aż się jakieś rozstępy pojawią, czy wcześniej profilaktycznie?
ja na razie próbowałam oliwki z oriflame, ale za tłusta dla mnie myślicie, że inne są "rzadsze" czy wszystkie takie same?Ja oliwke wycieram w mokra skórę i tylko lekko dotykam ręcznikiem lub daje jej samej wyschnac
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Roane - no właśnie tak sobie to tłumaczę i dlatego staram się nie panikować i jakoś dość spokojnie podchodzę do tych moich bóli - gdyby się jakoś mocno nasiliły pewnie poszłabym do gina, albo GP.
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Isia - a ja jeśli biorę kąpiel to wlewam trochę oliwy z oliwek lub właśnie oliwki Johnsosn's Baby do wody i wychodząc lekko wycieram skórę. Nie jest wtedy taka tłusta, a jest miękka i nawilżona. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-06-27 o 21:08 |
|
|
|
#4368 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I camemberta. I roqueforta. I tatara ![]() W sumie o fajkach myślę coraz mniej, dzięki bogom. Bo spodziewałam się że bez dymka zwariuję, a nie jest tak źle. No i nikt wokół mnie nie pali, więc mnie nie kusi. Cytat:
Cytat:
Jak u Ciebie tak równomiernie to sadełko sie rozłozyło, to pewnie bardziej harmonijnie, kobieco wyglądasz. A u mnie sama otyłość brzuszka, która ni cholery nie chce wyglądać na ciążę.Chociaż w sumie dobrze że nie wygląda na ciążę. Jestem teraz na umowie na okres próbny, która kończy się w sierpniu. Więc na początku września brzuch musi być jeszcze niewidoczny, żeby mi umowę przedłużyli A z moich rachunków wynika że to bedzie jakiś 15-a6 tydzień, więc muszę pilnować żeby szef nie zjarzył się że mam fasolkę ![]() Cytat:
|
|
#4369 |
|
Rozeznanie
|
Tak czytam i czytam i rozchorowalam sie normalnie, przez was mam ochote na fasolke i na smalec!!!
Co do oliwki ja uzywam juz od dluzszego czasu Bubchen dla kobiet w ciazy , zawsze sie smaruje lezac w lozku albo robi to tatus dzidziusia (takie rodzinne przytulanki), do tego uzywam zelu do mycia z tej samej marki. Pieknie pachna i jak dla mnie nie sa zbyt tluste
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nie odzywam, bo dziś cały dzień źle się czuję. Jeszcze rano było znośnie, a potem coraz gorzej i gorzej
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczornie.
Dziewczyny jak mnie brzuch boli... no masakra... Od cmienia po ból jak na @... mam nadzieje, że to normalne bo martwi mnie to. Dziewczyny jedno pytanko, jaki macie śluz? Bo ja mam rozciągliwy jak żelek To mnie dziwi na prawde, bo w ciąży to taki biały grudkowaty miałam.![]() Ide pod prysznic i zmykam do łóżka, spałam dziś popołudniu, bo teściowa zabrała mi syncia na spacer. Także chwilke dla siebie miałam ![]() Dobranoc kochane, postaram sie nadrobic co u Was, wybaczcie, że tak tylko o sobie ![]() Doczytałam jedynie o tych przecenach w H&M... ale bym poszalała ![]() Perfuzja trzymam kciuki za jutro! Oby wyniki były bardzo dobre!!
|
|
|
|
#4372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Polsce dosyć długo robi się transwaginalnie, więc to bez znaczenia.
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam niedużo sluzu, a jak juz mam to normalny, rozciagliwy, rzadko sie zdarza zeby bylo go duzo..
|
|
#4374 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj wspolczuje,obys szybko dobrze sie poczula Cytat:
No wlasnie,zeby lepiej bylo widac. Ja tez tyle wypilam i prawie bym sie posikala w ciazy z Erykiem,to babka co robila Usg mowila,ze dobrze dla niej,bo dobrze widzi,ale dla mnie juz nie koniecznie.
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj biedna
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Hej ale narobilyscie smaka na noc tymi kotlecikami z ogródkiem, nalesnikami i golabkami
![]() Jeśli chodzi o śluz to ja nie mam żadnego, ale lekarz na wizycie mi mówił, ze jak jest biały trochę jak serek , takie małe grudki i nie śmierdzi to jest ok. Z kolei jak boli z prawej strony to trzeba podciągnąć do siebie prawa zagieta nogę,a jak z lewej to lewą. Ja natomiast rano nie mogę spać z powodu uczucia ciężkich nóg, muszę wtedy smarować balsamem i pomasowac chwilę :-( |
|
|
|
#4377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4378 |
|
Gang Iren
|
A ja ostatnio codziennie mam zgage.
Ktos tez tak ma? Zawsze mialam w ostatnim trymestrze,a teraz w pierwszym
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
Ale taki właśnie śluz? - cicici
|
|
|
|
#4380 |
|
Rozeznanie
|
Ja to nie chce nikogo straszyc, ale ja bardzo czesto mialam rozne zapalenia i bakterie i jezeli nie smierdzialo to byla grzybica (serek) a jezeli smierdzialo to bakterie. Jestem w 14 tyg ciazy a juz mialam 2 antybiotyki w czopkach na grzyby i bakterie :/
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- a swedzi albo piecze?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

tak chciałabym zobaczyć moją kruszynkę czytałam gdzieś że jak kobieta przed USG zje coś słodkiego to dzidzia niezłego powera dostaje i bryka koziołki więc już postanowione że to jutro wypróbuje

widziałam tam jeszcze mleczko do kąpieli z tej samej serii i zastanawiam się nad nim, może używałaś go

16.06.2012 

jak już wyjdą rozstępy to ich usuniecie raczej niemożliwe uważam że trzeba zapobiegać 

więc myślę, że u mnie właśnie w tej kwestii hormony na mózg siadły
pytalam o ginka co na mdlosci mowi: imbir - woda-spanie
zawsze mi się wydawało, że drugi trymestr liczy się od 13 tygodnia. ostatnio na innym watku zostałam oświecona, że od 14 tygodnia a teraz to...?
Jak u Ciebie tak równomiernie to sadełko sie rozłozyło, to pewnie bardziej harmonijnie, kobieco wyglądasz. A u mnie sama otyłość brzuszka, która ni cholery nie chce wyglądać na ciążę.