Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 18:42   #4351
Sheperdess
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę i liczę na to że lekarz mi zrobi USG bo to 12tc już tak chciałabym zobaczyć moją kruszynkę czytałam gdzieś że jak kobieta przed USG zje coś słodkiego to dzidzia niezłego powera dostaje i bryka koziołki więc już postanowione że to jutro wypróbuje
Moja brykała i bez słodyczy. Wyglądało to tak, jakby ją wkurzało szturchanie głowicą i machała z oburzeniem rękami i podskakiwała.
Stary 2013-06-27, 19:01   #4352
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Jutro mam wizytę i liczę na to że lekarz mi zrobi USG bo to 12tc już tak chciałabym zobaczyć moją kruszynkę czytałam gdzieś że jak kobieta przed USG zje coś słodkiego to dzidzia niezłego powera dostaje i bryka koziołki więc już postanowione że to jutro wypróbuje

Ja gdy dlugo nie czulam ruchow to zjadalam cos slodkiego i kladlam sie na lewym boku i wtedy szybko sie pojawialy.

A w Polsce tez trzeba na Usg przychodzic z pelnym pecherzem? Bo z pierwszej ciazy jakos tego nie pamietam. A tutaj nawet na kartce dostaje sie wytyczne,zeby przed badaniem wypic minimum pol litra plynu.
Stary 2013-06-27, 19:16   #4353
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
natlalli i san_g, ja mam właśnie 12 tydzień a właściwie już do końca zmierzam i powiem Wam cierpiącym z powodu mdłości, że w tym tygodni wszystko przechodzi jak ręką odjął - wiem, że to nie reguła ale życzę każdej która cierpiała jak ja, żeby tak było ! Mi pomagało jedzenie małych porcji niestety imbirowy napój nie, a i nie mogłam też się przejeść.
Mi w tamtej ciąży przeszło dopiero w 5 miesiącu

Mezaga:
jesteś z NS lub okolic?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Może jak będę w Sączu to podjadę. Hosenka jest w Sączu H&M?
Ja mam problem z kupnem, bo niewiele jest ciuchów sensownych ciążowych w moim rozmiarze. Większość to takie worki ziemniaczane.
Jest w Sandecji, ale nie ma tam działu ciążowego bo sklep za mały.

Ubrania ciążowe kupowałam w lumpkach, lub normalne a w odpowiednim fasonie. Nowe w sklepach drogie, a tak naprawdę zakup na krótki czas.

Nie kupowałam jednak dużo, bo w wielu ubraniach w których chodziłam przed ciążą moglam chodzić w trakcie. Problem jak miałam to z biustem niż brzuchem, bo i ile na brzuchu się naciągnęło albo bluzka/sweterek był szerszy to w biuście się nie mieściłam.

Nowe kupiłam tylko leginsy na allegro.

Wszystko mam w szafie, więc nie będę nic już kupować, podobnie jak wszystko dla dziecka.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:30   #4354
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
23Paula23 tą oliwkę Babydream o której pisałam? Świetna jest. Ja też mam na dekoldzie takie coś. Podejrzewam, że to od ostatnich upałów, coś jak potówki.

TŻ wrócił z pracy, zjadł obiadek i poszedł pod prysznic, między czasie wybłagał coś słodkiego (przecież on też w ciąży). Lecę pobyć z tatusiem mego dzieciątka, miłego popołudnia i wieczorku mamuśki

Tak dokładnie ta jakoś nie przepadam za oliwkami ale ta jak dla mnie jest super i ładnie pachnie widziałam tam jeszcze mleczko do kąpieli z tej samej serii i zastanawiam się nad nim, może używałaś go

Właśnie to na pewno nie są potówki bo mnie to już drugi miesiąc męczy

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja gdy dlugo nie czulam ruchow to zjadalam cos slodkiego i kladlam sie na lewym boku i wtedy szybko sie pojawialy.

A w Polsce tez trzeba na Usg przychodzic z pelnym pecherzem? Bo z pierwszej ciazy jakos tego nie pamietam. A tutaj nawet na kartce dostaje sie wytyczne,zeby przed badaniem wypic minimum pol litra plynu.

Pierwszy raz o tym słyszę ja raczej przed samym wejściem do gabinetu lecę siusiu
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:33   #4355
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
pięknie aż musiałam komputer odpalić, bo w telefonie nie ma zdjęć ale warto było.

w sumie o to właśnie chodzi, żeby mieć ten dzień dokładnie według swoich planów, bo co by się nie zrobiło rodzina i tak będzie to musiała zaakceptować- u Ciebie jak widać podziałało)
Ja musiałam wiele razy postawic na swoim, dzięki czemu wszystko było jak chciałam.

Począwszy od mojego wyglądu (bez welonu, ciemny makijaż, fuksjowe paznokcie zamiast tipsów i frencza, bez białych rajstop i fuksjowe szpilki z platformą zamiast białych butów z koronkami, swiecidełkami), poprzez samochód (bez tabli typu "droga do raju" i bez zbędnej dekoracji - jedynie przy klamkach były małe fuksjowe kokardki), poprzez wesele - dj zamiast orkiestry, tort bez gołąbków, serduszek itp, na scianie za nami brak "ołtarzyka" typu zdjęcie czy serduszka.
Teściowa upierała sie przy "ogrywajkach" czy jak to tm się nazywa, absolutnie się nie zgodziłam, żeby jakiś chłop chodził po gościach, śpiewał głupie rymowanki i kasę od nich brał. Teściowa chciała prosić sąsiadów itp (taki u nich zwyczaj), co też nie przeszło, podobnie jak zapraszanie siostry i brata TŻ z osobą towarzyszącą mimo, że ich nie mieli.

Postawiłam na swoim (łącznie z inną zupą niż rosół, który każdy może sobie w domu zrobić), w zasadzie bez jakiś wielkich kłótni i wesele było bardzo udane - wszyscy super się bawili, ostatni gość wyszedł ok 6 mimo, że po ślubie na sali byliśmy już przed 14.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
to ja proponuję swoje usługi i porady, zawsze naleśniki mi wychodzą mama ostatnio wspomniała że robiła naleśniki na obiad i przyszedł mój 14 letni brat i mówi : fajnie że na obiad naleśniki ale wiesz wolałbym Natalki sobie zjeść bo ona najpyszniejsze robi))))
teraz mnie doceniają jak tam nie mieszkam
Za mną chodzą naleśniki z pieczarkami, polane keczupem

Instagram

Stary 2013-06-27, 19:39   #4356
magnusia
Zakorzenienie

zrobiłam sobie kolacje- tosty z serem zapiekane i do tego.... kefir
Stary 2013-06-27, 19:43   #4357
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
23Paula23 tą oliwkę Babydream o której pisałam? Świetna jest. Ja też mam na dekoldzie takie coś. Podejrzewam, że to od ostatnich upałów, coś jak potówki.

TŻ wrócił z pracy, zjadł obiadek i poszedł pod prysznic, między czasie wybłagał coś słodkiego (przecież on też w ciąży). Lecę pobyć z tatusiem mego dzieciątka, miłego popołudnia i wieczorku mamuśki
Kupiłam Hipp, bo Babydream w tamtej ciąży wysuszyła mi skórę

Instagram

Stary 2013-06-27, 19:59   #4358
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kupiłam Hipp, bo Babydream w tamtej ciąży wysuszyła mi skórę
a od którego tygodnia używacie? czekacie, aż się jakieś rozstępy pojawią, czy wcześniej profilaktycznie?

ja na razie próbowałam oliwki z oriflame, ale za tłusta dla mnie myślicie, że inne są "rzadsze" czy wszystkie takie same?

a co do pobudzania dzidzi słodyczami to żałuję, że jeszcze nie ma jak sprawdzić, bo na ostatniej wizycie nie miałam usg (szyjka ok, macica odpowiednio napięta... ale co z dzieciakiem?) a teraz mam to specjalne (w 12 tygodniu) 10.lipca i panikuję, czy na pewno wszystko ok. niby mdłości to w takiej sytuacji dobry znak, ale mam drażliwe jelita, więc mdłości często i przed ciążą były w stresie a jak panikuję, to stres jest

no i zauważyłam, że jestem z Was najstarsza, taki dinozaur tego forum
Stary 2013-06-27, 20:09   #4359
23Paula23
BAN stały

Cytat:
a od którego tygodnia używacie? czekacie, aż się jakieś rozstępy pojawią, czy wcześniej profilaktycznie?

ja na razie próbowałam oliwki z oriflame, ale za tłusta dla mnie myślicie, że inne są "rzadsze" czy wszystkie takie same?

a co do pobudzania dzidzi słodyczami to żałuję, że jeszcze nie ma jak sprawdzić, bo na ostatniej wizycie nie miałam usg (szyjka ok, macica odpowiednio napięta... ale co z dzieciakiem?) a teraz mam to specjalne (w 12 tygodniu) 10.lipca i panikuję, czy na pewno wszystko ok. niby mdłości to w takiej sytuacji dobry znak, ale mam drażliwe jelita, więc mdłości często i przed ciążą były w stresie a jak panikuję, to stres jest

Właśnie ta z babydream z rossmana nie jest taka tłusta jak standardowe oliwki bynajmniej moim zdaniem właśnie dlatego mi bardzo pod pasowała jak już wyjdą rozstępy to ich usuniecie raczej niemożliwe uważam że trzeba zapobiegać
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:11   #4360
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja dziś nie czuje się najlepiej chyba mdłości powróciły i strasznie kluje mnie w brzuchu,zaczełam 10 tydz.Dziś dzwoniłam do mojej lekarki i umówiłyśmy się na przyszły tydz i wezme l4 bo dziś w pracy zamiast zajmować się klientami to ja nad muszlą siedziałam...dziewczyna która się przyucza calkiem dobrze sobie radzi więc sytuacja opanowana
Widziałam ze powstał nowy wątek mamusiowy i to już marzec-kwiecień..jak ten czas szybko leci dopiero my kreseczki liczyłyśmy a już w 2 trymestr wchodzimy
Stary 2013-06-27, 20:14   #4361
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja zaczęłam od razu się smarować- profilaktycznie

Wcale nie jesteś najstarsza- obawiam się że to ja jestem dinozaurem
Stary 2013-06-27, 20:17   #4362
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam wszystkie mamusie i każdej z osobna gratuluję rosnącej fasolki!
Zajrzałam do Was bo mam do sprzedania nowiusieńki Dziennik Ciąży frimy BRIOKO taki jak tu:
http://www.brioko.pl/dzienniczki/dzi...zek-ciazy.html

Na życzenie mogę Wam przesłać zdjęcia ze środka. Płaciłam za niego 35 zł + 5 zł koszt przesyłki, sprzedam oczywiście taniej.

Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana proszę o kontakt na PW.

Mamusia Listopadowo-Grudniowa

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:26   #4363
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Taka moja historia z bajki
Naprawdę bajka! Bardziej romantycznie już się chyba nie da A zdjęcia magiczne!

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Jedyne co mi przeszkadza to fakt, że na prawdę jestem głupsza i tak się czuję...mąż opowie jakiś dowcip a ja jak jakaś kretynka załapuję o co chodzi po 15 minutach więc myślę, że u mnie właśnie w tej kwestii hormony na mózg siadły
Mam dokładnie tak samo. TŻ coś zażartuje, rzuci jakimś subtelnym sarkazmem, a ja "coooooo?" i muchy łapię

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Powiem z punktu widzenia mojego, od dziecka nie lubiłam jak ktoś mówił do mnie po imieniu w jego formalnym brzmieniu. Lubiłam być Majką, tak też zawsze się przedstawiałam - dzieciom w szkole, czy w każdej innej sytuacji, kiedy trzeba było się przedstawić. Jak mama powiedziała do mnie Maja, to był foch, bo przez ten brak zdrobnienia czułam się mniej kochana :P Obcym, nieświadomym popełnianego faux pas oczywiście wybaczałam taki duperel, ale tak to odbierałam. I do dziś wolę być Majką, niż Mają, a jestem już starą dupą
A ja średnio właśnie lubię zdrobnienia. Mam traumę z dzieciństwa na ten temat. Zanim jeszcze do szkoły chodziłam to było, zawsze jak mama wołała mnie na obiad, to wyglądała przez okno (blok) i krzyczała na podwórko "Milka! Milunia". Mam na imię Emilia. Podwórko podłapało i zostałam krówką Milką. Teraz wydaje mi się to w sumie zabawne, ale jak sobie wspominam, to dzieci jednak potrafią być okrutne.

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
Ja mega powera dostalam,sprzatam caly dom.Teraz usiadlam i...mdlosci xxl ehhhhpytalam o ginka co na mdlosci mowi: imbir - woda-spanie
Wicie gniazda, podobno zostało nam jeszcze po czasach jaskiniowych. Ja ostatnio tak kuchnię sprzątałam że nawet daty na żarciu sprawdzałam

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
zawsze mi się wydawało, że drugi trymestr liczy się od 13 tygodnia. ostatnio na innym watku zostałam oświecona, że od 14 tygodnia a teraz to...?
to takie gonienie króliczka trochę zależy kto na którą stronę wejdzie poczytać.
Tak na logikę, skoro ciążą trwa 40 tygodni, to każdy trymestr trwa 13 tygodni i dwa dni.

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Roane - spoko, rozumiem w takim razie co miałaś na myśli
za ile przeprowadzasz się na South-side?
(...)
nie wiem jak dokładnie jest w UK z opieką lekarską, ale tutaj jeśli są jakieś niepokojące objawy to wysyłają do gin bez problemu. Cytologię robi się za darmo po 25-tym roku życia (co jakiś czas)...
poza tym dość dziwne, bo koleżanka z Belfastu (tam prowadziła swoją ciążę), miała więcej badań i wizyt i USG - w każdym bądź razie wystarczyło poprosić i nie było z tym problemu
Za dwa tygodnie, a osiedle nazywa się Kiltipper, Tallaght.
Ja mam bardzo złe wspomnienia o opiece medycznej w UK.
Poszłam z ostrą grypą do lekarza. Ledwo się na nogach trzymałam. W przychodni mnie nie przyjęto, bo nie było już miejsc na dany dzień, i kazano mi wrócić jutro. W nocy dostałam takiej gorączki że miałam halucynacje więc poszłam na pogotowie (mieszkałam 200 metrów od szpitala). Tam, po 5 godzinach czekania, lekarz poświęcił mi 45 sekund, nawet płuc nie posłuchał ani ciśnienia nie zmierzył, tylko "painkillers and rest for a couple of days". Myślałam że zejdę, poszłam prywatnie do polskiego lekarza, zapłaciłam majątek, dostałam receptę, i po paru dniach antybiotyku odżyłam.
Mojego kolegę poszedł na pogotowie z zapaleniem migdałków. Odesłano go do domu z zalecienie "paracetamol i odpoczywać". Pomogła mu znajoma pielęgniarka, która miała jakiś tam własny zapas leków, ale ile się przecierpiał, to jego.

Cytat:
Przed 8 to wczesnie?
Dla mnie luksus jak do 7 pospie
No ale spij poki mozesz. Szkoda,ze wyjazd nie wyszedl...
Ja sobie wmawiam że dzieć tryb aktywności odziedziczy po mnie. Zwykle wstaję o 8.30, ale z bólem serca. Najchętniej do 11 bym spała
Stary 2013-06-27, 20:33   #4364
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dokładnie ta jakoś nie przepadam za oliwkami ale ta jak dla mnie jest super i ładnie pachnie widziałam tam jeszcze mleczko do kąpieli z tej samej serii i zastanawiam się nad nim, może używałaś go
dla mnie beznadziejne jest to mleczko i wysusza mi skórę

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja musiałam wiele razy postawic na swoim, dzięki czemu wszystko było jak chciałam.

Począwszy od mojego wyglądu (bez welonu, ciemny makijaż, fuksjowe paznokcie zamiast tipsów i frencza, bez białych rajstop i fuksjowe szpilki z platformą zamiast białych butów z koronkami, swiecidełkami), poprzez samochód (bez tabli typu "droga do raju" i bez zbędnej dekoracji - jedynie przy klamkach były małe fuksjowe kokardki), poprzez wesele - dj zamiast orkiestry, tort bez gołąbków, serduszek itp, na scianie za nami brak "ołtarzyka" typu zdjęcie czy serduszka.
Teściowa upierała sie przy "ogrywajkach" czy jak to tm się nazywa, absolutnie się nie zgodziłam, żeby jakiś chłop chodził po gościach, śpiewał głupie rymowanki i kasę od nich brał. Teściowa chciała prosić sąsiadów itp (taki u nich zwyczaj), co też nie przeszło, podobnie jak zapraszanie siostry i brata TŻ z osobą towarzyszącą mimo, że ich nie mieli.
Bywam często na weselach - przeważnie mieliśmy po 5 wesel rocznie i to przez bardzo długi okres czasu i rzadko widywałam te rzeczy które opisujesz typu torty z gołąbkami, czy ołtarzyki za młodymi. Kolorowe buty to prawie już standard, białe rajstopy już raczej też z mody wyszły... dlatego wcale się nie dziwię, że nie chciałaś słuchać teściowej ... ale wiecie co wam powiem, poszłam bym teraz na takie prawdziwe wiejskie wesele, gdzie rozkładało się podłogę obok domu, domki na przyjęcie, oranżada była w butelkach - miało to swój klimat

Cytat:
tak? to ile masz lat? ale też mi się wydaje, że najstarsza nie jesteś, choć mogę się mylić

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Roane - współczuję jedynie pakowania i przewożenia tego wszystkiego, ale mieszkanie samemu to jednak świetna rzecz. Mimo, że na moich dawnych współlokatorów złego słowa nie mogę powiedzieć i jeśli ktoś z kim mieszka to wszystkim takich życzę.

Ja po jednym sms-ie mogę mieć pół apteki w domku zresztą jak na razie choruję 1-2 razy do roku i to czasem jakieś grypsko złapie, więc nie ma jak naturalne sposoby.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:51   #4365
Roane
Wtajemniczenie

lejdi_aga13 zdrowia dla TŻa!

Cytat:
Swiadomość że dwoje ludzi chce być ze sobą, nie ważne co mówią i robią inni. Chcą żyć swoim zyciem, w miłości, na dobre i te gorsze dni, bo każdy z nas ma takie.
Piękne słowna, po prostu uczciliście własny związek, zrobiliście to dla siebie i tak jak Wy chcieliście. O niczym więcej nie mogłabym marzyć

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pytanie co do jajek, ja dostałam od rodzinki Tż ze wsi 30 szt typowo wiejskich, od szczęśliwych kurek :P:P i normalnie je sparzam i np. używam do deseru surowych żółtek, nigdy mi to wcześniej nie zaszkodziło teraz zastanawiam się czy za bardzo nie ryzykuję ale marzy mi się jajko sadzone z płynącym żółtkiem....(tym bardziej, że zółtka są piękne aż pomarańczowe a często trafiają się dwa na jajko mmm )
Ja tam nie jem surowych żółtek, boję się salmonelli, ale dziewczyny wcześniej pisały że wyparzają i jedzą.

Cytat:
Patrzcie na te spodnie i jakie tanie http://www.hm.com/pl/product/77158?article=77158-A
Fajne!
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Wiecie ja mam zamiar przechodzić ciążę w legginsach i tunikach mam wiele takich luźniejszych które mam nadzieję posłużą mi długo a jak będzie zima tym bardziej grubsze legginsy i sweterki. Na szczęście lubię górę oversize i taką odzież mam
Mam taki plan, żeby ciążowych ciuchów możliwie miało kupić - znaczy tylko ze dwie pary spodni z taśmą, no bo trochę bez sensu tak się obkupywać na kilka miesięcy Bluzki oversize będą musiały ogarnąć

Cytat:
Mnie też coś ostatnio raz kłuje, raz delikatnie ćmi jak na @, a czasem nie zupełnie mi nie jest ale myślę, że wszystko tam się kształtuje, więc to przecież troszkę trzeba odczuwać.
Gadałam z jedną babką, ona 8 tygodni temu urodziła. Ale chłopak jej się udał I ona mówiła mi, że też tak miała, i że gin jej powiedział że to zwyczajnie macica się rozciąga i że w pierwszym trymestrze to normalne jak troszkę boli albo ciągnie.
Stary 2013-06-27, 20:57   #4366
isia4891
Zadomowienie

[QUOTE=ejani;41530976]a od którego tygodnia używacie? czekacie, aż się jakieś rozstępy pojawią, czy wcześniej profilaktycznie?

Ja oliwke wycieram w mokra skórę i tylko lekko dotykam ręcznikiem lub daje jej samej wyschnac
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 21:01   #4367
Malgos_12
Zakorzenienie

Roane - no właśnie tak sobie to tłumaczę i dlatego staram się nie panikować i jakoś dość spokojnie podchodzę do tych moich bóli - gdyby się jakoś mocno nasiliły pewnie poszłabym do gina, albo GP.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Isia - a ja jeśli biorę kąpiel to wlewam trochę oliwy z oliwek lub właśnie oliwki Johnsosn's Baby do wody i wychodząc lekko wycieram skórę. Nie jest wtedy taka tłusta, a jest miękka i nawilżona.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-06-27 o 21:08
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 21:10   #4368
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o jedzenie to ja zrezygnowałam z surowego mięsa i serów pleśniowych- np lazur (pycha!!!), surowych jajek nigdy nie jadłam- nie przepadam za koglem-moglem a deserów nie robię .
Kawę piję jedną dziennie z mlekiem i jem wszystko na co mam ochotę
Odstawiłam tez alkohol i cyfrowego fajka choć przyznaję, że dymka mi brakuje
Też mi brakuje niebieskiego pleśniaka I camemberta. I roqueforta. I tatara
W sumie o fajkach myślę coraz mniej, dzięki bogom. Bo spodziewałam się że bez dymka zwariuję, a nie jest tak źle. No i nikt wokół mnie nie pali, więc mnie nie kusi.

Cytat:
Ja też jestem w pierwszej ciąży, ale mimo to nie chcę popadać w paranoję jakąś. Jem normalnie, prawie jak przed ciążą, tylko kilka rzeczy wyeliminowałam jajek na miękko nie odpuszczę bo kocham, poza tym gotując je 3 min. w 100 stopniach wszystko się ścina przecież i zabija bakterie
W jajku na miękko żółtko się nie ścina, no nie?

Cytat:
Ja jeszcze nadwagi nie mam, ale zaraz się pojawi ta ciążowa, bo już wyglądam jak z otyłością brzuszno-udowo-dupną , tak ją nazwałam
Fajne określenie. Nie ma to jak odrobina dystansu do siebie Jak u Ciebie tak równomiernie to sadełko sie rozłozyło, to pewnie bardziej harmonijnie, kobieco wyglądasz. A u mnie sama otyłość brzuszka, która ni cholery nie chce wyglądać na ciążę.
Chociaż w sumie dobrze że nie wygląda na ciążę. Jestem teraz na umowie na okres próbny, która kończy się w sierpniu. Więc na początku września brzuch musi być jeszcze niewidoczny, żeby mi umowę przedłużyli A z moich rachunków wynika że to bedzie jakiś 15-a6 tydzień, więc muszę pilnować żeby szef nie zjarzył się że mam fasolkę

Cytat:
[/COLOR]Roane - współczuję jedynie pakowania i przewożenia tego wszystkiego, ale mieszkanie samemu to jednak świetna rzecz. Mimo, że na moich dawnych współlokatorów złego słowa nie mogę powiedzieć i jeśli ktoś z kim mieszka to wszystkim takich życzę.
No ja właśnie mogę złe słowo lub dwa powiedzieć o moich współlokatorach bez wyrzutów sumienia, więc baaaardzo się ciesze z przeprowadzki. A przewożenie zwalę na TŻa, ja nie mogę dźwigać
Stary 2013-06-27, 21:42   #4369
Cicici
Rozeznanie

Tak czytam i czytam i rozchorowalam sie normalnie, przez was mam ochote na fasolke i na smalec!!!
Co do oliwki ja uzywam juz od dluzszego czasu Bubchen dla kobiet w ciazy , zawsze sie smaruje lezac w lozku albo robi to tatus dzidziusia (takie rodzinne przytulanki), do tego uzywam zelu do mycia z tej samej marki. Pieknie pachna i jak dla mnie nie sa zbyt tluste
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 21:51   #4370
em ma
Zadomowienie

Ja się nie odzywam, bo dziś cały dzień źle się czuję. Jeszcze rano było znośnie, a potem coraz gorzej i gorzej jestem już zmęczona, bo praktycznie cały dzień jeść nie mogłam. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej a teraz muszę jakoś przetrwać noc-miska stoi obok łóżka bo nie mam już nawet siły iść do wc
Stary 2013-06-27, 21:56   #4371
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Witam sie wieczornie.
Dziewczyny jak mnie brzuch boli... no masakra... Od cmienia po ból jak na @... mam nadzieje, że to normalne bo martwi mnie to.

Dziewczyny jedno pytanko, jaki macie śluz?
Bo ja mam rozciągliwy jak żelek To mnie dziwi na prawde, bo w ciąży to taki biały grudkowaty miałam.

Ide pod prysznic i zmykam do łóżka, spałam dziś popołudniu, bo teściowa zabrała mi syncia na spacer. Także chwilke dla siebie miałam

Dobranoc kochane, postaram sie nadrobic co u Was, wybaczcie, że tak tylko o sobie
Doczytałam jedynie o tych przecenach w H&M... ale bym poszalała

Perfuzja trzymam kciuki za jutro! Oby wyniki były bardzo dobre!!
Stary 2013-06-27, 21:58   #4372
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:

To dlatego, że przy USG brzusznym we wczesnej ciąży lepiej widać przy pełnym pęcherzu. Na pierwsze badanie tak się opiłam, że było po prostu bolesne. W Polsce dosyć długo robi się transwaginalnie, więc to bez znaczenia.
Stary 2013-06-27, 22:11   #4373
Cicici
Rozeznanie

Ja mam niedużo sluzu, a jak juz mam to normalny, rozciagliwy, rzadko sie zdarza zeby bylo go duzo..
Stary 2013-06-27, 22:20   #4374
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja się nie odzywam, bo dziś cały dzień źle się czuję. Jeszcze rano było znośnie, a potem coraz gorzej i gorzej jestem już zmęczona, bo praktycznie cały dzień jeść nie mogłam. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej a teraz muszę jakoś przetrwać noc-miska stoi obok łóżka bo nie mam już nawet siły iść do wc

Oj wspolczuje,obys szybko dobrze sie poczula

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
To dlatego, że przy USG brzusznym we wczesnej ciąży lepiej widać przy pełnym pęcherzu. Na pierwsze badanie tak się opiłam, że było po prostu bolesne. W Polsce dosyć długo robi się transwaginalnie, więc to bez znaczenia.

No wlasnie,zeby lepiej bylo widac. Ja tez tyle wypilam i prawie bym sie posikala w ciazy z Erykiem,to babka co robila Usg mowila,ze dobrze dla niej,bo dobrze widzi,ale dla mnie juz nie koniecznie.
Stary 2013-06-27, 22:27   #4375
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

oj biedna odpoczywaj
Stary 2013-06-27, 22:32   #4376
isia4891
Zadomowienie

Hej ale narobilyscie smaka na noc tymi kotlecikami z ogródkiem, nalesnikami i golabkami
Jeśli chodzi o śluz to ja nie mam żadnego, ale lekarz na wizycie mi mówił, ze jak jest biały trochę jak serek , takie małe grudki i nie śmierdzi to jest ok. Z kolei jak boli z prawej strony to trzeba podciągnąć do siebie prawa zagieta nogę,a jak z lewej to lewą. Ja natomiast rano nie mogę spać z powodu uczucia ciężkich nóg, muszę wtedy smarować balsamem i pomasowac chwilę :-(
Stary 2013-06-27, 22:38   #4377
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Hej ale narobilyscie smaka na noc tymi kotlecikami z ogródkiem, nalesnikami i golabkami
Jeśli chodzi o śluz to ja nie mam żadnego, ale lekarz na wizycie mi mówił, ze jak jest biały trochę jak serek , takie małe grudki i nie śmierdzi to jest ok. Z kolei jak boli z prawej strony to trzeba podciągnąć do siebie prawa zagieta nogę,a jak z lewej to lewą. Ja natomiast rano nie mogę spać z powodu uczucia ciężkich nóg, muszę wtedy smarować balsamem i pomasowac chwilę :-(
Ja mialam tak po spacerze kiedy bylo bardzo goraco, upocilam sie i jak poszlam do lekarki to okazalo sie ze bakterie i grzyby :/
Stary 2013-06-27, 22:43   #4378
gosia261282
Gang Iren

A ja ostatnio codziennie mam zgage.
Ktos tez tak ma?
Zawsze mialam w ostatnim trymestrze,a teraz w pierwszym
Stary 2013-06-27, 22:43   #4379
isia4891
Zadomowienie

Ale taki właśnie śluz? - cicici
Stary 2013-06-27, 22:50   #4380
Cicici
Rozeznanie

Ja to nie chce nikogo straszyc, ale ja bardzo czesto mialam rozne zapalenia i bakterie i jezeli nie smierdzialo to byla grzybica (serek) a jezeli smierdzialo to bakterie. Jestem w 14 tyg ciazy a juz mialam 2 antybiotyki w czopkach na grzyby i bakterie :/

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

a swedzi albo piecze?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości