Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 19:10   #4111
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Bezplatne badania usg 3d 4d 28-29 czerwca AKS Centrum Handlowe Chorzow, ul. Parkowa 20 godzina. 12-18
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:10   #4112
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Już są mamusie marzec/kwiecień

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

gratuluję
Właśnie ostatnio zastanawiałam się kiedy będzie wątek mamuś III-IV

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Roztwór soli, emulsje do kąpieli/szampon i krem już mam wiec dlatego nie wpisałam na listę

Ale mogę dopisać i będzie można wrzucić na pierwszą stronę, tak p pomyślałam, zawsze to jakaś ściąga dla Was wszystkich

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Acha bo myślałam że piszesz taka ogólną od początku do końca.

Maomami Nie no Zuzka chyba sobie nie zakpi z rodziców

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:10   #4113
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
wstawiam foto bo chyba jeszcze nie pokazywałam wam mojego brzucha miesiąc temu wydawał się ogromny a teraz chyba przestał rosnąć bo jak na 5-ty miesiąc to nie wydaje mi się aż taki duży;D
okrąglutki

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dzięki za info

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Jestem w domu Póki co lekarz widzi ... DZIEWCZYNKĘ!! Chociaż mówi, że nie jest pewny. Pewnie pojedziemy za jakieś 2 tygodnie do Luxmedu żeby potwierdzić
super, że dziewczynek nam przybywa, Gratuluję

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
D się podaje do roku dziecka, a K przy karmieniu piersią przez 3 miesiące chyba (przy karmieniu mm nie).
Już doczytałam. A powiedz mi w jakiej formie te witaminki można kupić i jak podawać dziecku? Kropelki? I czy są specjalne dla noworodków?
Wogóle to będe robiła paczkę z apteki polskiej i doświadczone mamusie proszę o pomoc co kupić do niemowlęcej apteczki? Jakie leki na gorączkę itp. co sie przydaje od początku??

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Głupio mi po takim czasie sie pokazywać... Mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego źle.
Niestety ale źle znoszę tą ciążę, do tej pory (18tc, jutro już zaczynam 19) mam mdłości i wymioty. Do tego cały czas pracuję a u mnie sezon teraz i urlopy, więc roboty dużo. Poza tym syn, wykańczanie domu, goście przez tydzień...
wiem, że niektórzy moga odebrać to jako wymówki ale tak jest.
W każdym razie chciałam dać znać że poza złym samopoczuciem, to wszystko u mnie ok, jeśli kogoś to interesuje. Płci nie znamy ale czuję, że drugi chlopak będzie.
Planuję za 2 tyg na wizycie poprosic o kilka dni zwolnienia, to może będę sie pojawiać.
Całuję !
Współczuję dolegliwości i rozumiem, ze nie masz czasu sie udzielać, ale wpadnij czasem i daj znac co u Was No i jak masz możliwość to leć na zwolnienie, odpoczniesz trochę

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Gratuluję!

Melduję się i ja po wizycie z Naszym 100(%) procentowym synkiem. Maly był dziś skory do rozkładania nóżek i już na wstępie Pani doktor Nam powiedziała,że to chłopczyk i pokazała siusiaka
Sobie dziś ładnie dokazywał na USG, troszkę się rączką zasłaniał ale i tak widzieliśmy jego piękną twarzyczkę w 4d (mamy filmik).
Nasz klopsik waży już 543g, przez 2 tygodnie przybrał 235g, i jak tu się nie dziwić że mi kg lecą w górę.Wszystkie parametry w normie, także Nasz Kamilek jest cały i zdrowy
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wizyty, przez dobrą godzinę po wizycie banan nie schodził mi z buzi
Po wizycie byliśmy na zakupach więc od razu pognałam do działu dziecięcego i kupiłam 3 pary body (były na promocji za 5 zł,a naprawdę ładne) i skarpetki

Zdjęcie Kamilka wrzucę później

A właśnie,Rybka,możesz wpisać mi na 1 stronę Kamila
super, że synuś się potwiedził Czekamy na foteczki Kamilka

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo, byłam dzisiaj w lumpku który poleciła któraś z Was -Szwajcar się zwał(przepraszam że nie pamiętam ale rano bardzo szybko przeglądałam wizaż), kupiłam jeansy ocieplane i leginsy i parę skarpetusi, a jeszcze w H%M kupiłam skarpeteczki mąż mnie chyba ukatrupi jak mu znowu pokaże że coś kupiłam, ale żeby nie było myślę także o nim i nie kupiłam nic różowego bo ostatnio trochę marudził że w każdym ciuszku jest coś różowego a przecież córcia może być ubrana we wszystkie kolory. Ja też nie jestem fanką różowego ale powiem Wam że ciężko jest znaleźć coś nie różowego albo fioletowego dla dziewczynki, np zielonego, niebieskiego, żółtego.

Jak byłam na tych zakupach to mała tak mi dokazywała jakby mi chciała powiedzieć "kupuj mamusiu kupuj"

Gratuluję poznanych i potwierdzonych płci, póki co 1:1, ale jeszcze czekamy na pozostałe relacje z wizyt. Ja czekam do środy żeby się upewnić że ta Nasza Zuzanka to faktycznie Zuzanka chociaż lekarz był bardzo pewny.
udane zakupki
Ja dzisiaj w Lidlu tez zostałam skopana

Budowniczko co tam u Ciebie? Jak się czujesz??

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-06-27 o 19:13
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:16   #4114
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Bezplatne badania usg 3d 4d 28-29 czerwca AKS Centrum Handlowe Chorzow, ul. Parkowa 20 godzina. 12-18
Pisz co u Was. Martwiłyśmy się

Paula ja polecam jakiś espumisan albo coś innego w tym sensie, jakiś żel na ząbkowanie na zapas możesz (dentinox np.), są takie czopki viburcol, na takie różne stany niepokoju(infekcje, ząbkowanie, po szczepieniach), p/gorączce towarto mieć i jakiś nurofen i coś z paracetamolem, bo nie na każdego dzieciaczka oba działają fajnie, no i jak więcej trzeba podawać to na zmianę

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-27 o 19:20
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:17   #4115
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
okrąglutki

dzięki za info

Już doczytałam. A powiedz mi w jakiej formie te witaminki można kupić i jak podawać dziecku? Kropelki? I czy są specjalne dla noworodków?
Wogóle to będe robiła paczkę z apteki polskiej i doświadczone mamusie proszę o pomoc co kupić do niemowlęcej apteczki? Jakie leki na gorączkę itp. co sie przydaje od początku??

Współczuję dolegliwości i rozumiem, ze nie masz czasu sie udzielać, ale wpadnij czasem i daj znac co u Was No i jak masz możliwość to leć na zwolnienie, odpoczniesz trochę

udane zakupki

Odpoczywam, mam czas na przemyslenia. Funduję sobie przyjemnosci, chodze na zakupy, kupuje ubrania kosmetyki, czasami myślę, ale staram sie myslec tylko o Maksymku. Bardzo kopie... Az mnie to przeraza jaki to bedzie pilkarz
wczesniej czulam go tylko jak lezalam,a teraz to nawet widoczne kopniaki sa glym okiem jak siedzę

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Pisz co u Was. Martwiłyśmy się
Dziekujemy za pamiec
Tak naprawde to nawina sie jeden jeszcze powazniejszy problem, ale o tym napisze za chwilke jak znajde czas..
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:20   #4116
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w domu Póki co lekarz widzi ... DZIEWCZYNKĘ!! Chociaż mówi, że nie jest pewny. Pewnie pojedziemy za jakieś 2 tygodnie do Luxmedu żeby potwierdzić
Cytat:
Gratuluję!

Melduję się i ja po wizycie z Naszym 100(%) procentowym synkiem. Maly był dziś skory do rozkładania nóżek i już na wstępie Pani doktor Nam powiedziała,że to chłopczyk i pokazała siusiaka
Sobie dziś ładnie dokazywał na USG, troszkę się rączką zasłaniał ale i tak widzieliśmy jego piękną twarzyczkę w 4d (mamy filmik).
Nasz klopsik waży już 543g, przez 2 tygodnie przybrał 235g, i jak tu się nie dziwić że mi kg lecą w górę.Wszystkie parametry w normie, także Nasz Kamilek jest cały i zdrowy
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wizyty, przez dobrą godzinę po wizycie banan nie schodził mi z buzi
Po wizycie byliśmy na zakupach więc od razu pognałam do działu dziecięcego i kupiłam 3 pary body (były na promocji za 5 zł,a naprawdę ładne) i skarpetki

Gratuluję poznanych płci dziewczyny

Ja za chwile wychodzę na swoją wizytę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:21   #4117
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Odpoczywam, mam czas na przemyslenia. Funduję sobie przyjemnosci, chodze na zakupy, kupuje ubrania kosmetyki, czasami myślę, ale staram sie myslec tylko o Maksymku. Bardzo kopie... Az mnie to przeraza jaki to bedzie pilkarz
wczesniej czulam go tylko jak lezalam,a teraz to nawet widoczne kopniaki sa glym okiem jak siedzę

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Dziekujemy za pamiec
Tak naprawde to nawina sie jeden jeszcze powazniejszy problem, ale o tym napisze za chwilke jak znajde czas..
jakby mało jeszcze było

Anoula czekamy na wieści

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-27, 19:25   #4118
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziekujemy za pamiec
Dobrze,że się odezwałaś
Najważniejsze,że skupiasz się na sobie i synku,miejmy nadzieję że reszta się jakoś sama ułoży.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Gratuluję poznanych płci dziewczyny

Ja za chwile wychodzę na swoją wizytę
Czekamy na relację!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:29   #4119
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Paula ja polecam jakiś espumisan albo coś innego w tym sensie, jakiś żel na ząbkowanie na zapas możesz (dentinox np.), są takie czopki viburcol, na takie różne stany niepokoju(infekcje, ząbkowanie, po szczepieniach), p/gorączce towarto mieć i jakiś nurofen i coś z paracetamolem, bo nie na każdego dzieciaczka oba działają fajnie, no i jak więcej trzeba podawać to na zmianę
dziekuję za rady

Mamusie jak możecie to piszcie nazwy leków, które się u Was sprawdziły, z góry wielkie dzięki

Cytat:

Dziekujemy za pamiec
Super, że tak fajnie spędzasz czas Maluszek wspiera mamusię

Stary 2013-06-27, 19:31   #4120
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:

Dziekujemy za pamiec
dobrze, że zajęłaś się sobą choć wiadomo, że problemy się same nie rozwiążą

paulinaizabela dziękuję
co do leków to można zaopatrzyć się jeszcze w maść majerankową dobra na zatkany nosek i katarek a bardzo delikatna, jeśli chcesz tez już tak na zaś kupić bo będziesz tą paczkę robiła to może wapno dla dzieci w syropku, to na uczulenia i wysypki, coś przeciwgorączkowego z paracetamolem bo z ibuprofenem to za mocne na początek, dla starszych dzieci to syrop Lipomal przy lekkim przeziębieniu i kaszelku, witaminę C w kropelkach, na ból gardła używamy coś jak tantum verde ale z informacją, że dla dzieci tez można podawać ale to też dla starszych (chyba po 1 roku), tormentiol na odparzenia i krostki np przy wysypce (ale to trzeba chyba indywidualnie dobrać do pupci dziecka bo u nas inne smarowidła nie działały), jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę;D

a witaminy K i D można kupić razem (w kapsułkach) - wygodnie się je podaje ale drogo wychodzi, coś koło 30zł za 30 kapsułek. Można oddzielnie też w kapsułkach albo kropelkach.

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2013-06-27 o 19:34
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:34   #4121
anulka2205
Wtajemniczenie

Paula tylko sporo leków trzeba w lodówcw trzymać (no głównie czopki) to nie wiem jak z dostawą

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-27, 19:37   #4122
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Paula tylko sporo leków trzeba w lodówcw trzymać (no głównie czopki) to nie wiem jak z dostawą
o właśnie! na początek przeciwbólowe/przeciwgorączkowe to tylko czopki

♥37/40♥
Stary 2013-06-27, 19:47   #4123
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam ponownie
Odwiedziłam lumpka i oczywiście nie mogłam wyjść z pustymi rękoma, ale było ciężko bo ciągle wpadały mi w ręce kolorki dla dziewczynki a my przecież jeszcze nie wiemy co tam rośnie.
Kupiłam 2 pary jeansów: jedne na 3-6 miesięcy, a drugie na 9 miesięcy, bluzeczkę taką na 6-9 chyba, i jeden bodziak tak na oko 62 cm. I wydałam jedyne 33 zł Niech no ja się dowiem co nam się urodzi to jak pójdę w regały...
Euforia wczorajszego kopania trzyma mnie do teraz, mam nadzieję, że jak się położę to dzisiaj bąbel powtórzy popisy

Odnośnie aptecznych rzeczy to Viburcol jest na receptę. P/bólowe to najlepiej na początek czopki z Paracetamolem 50 mg bo łatwiej podać. Sól fizjologiczną w ampułkach do przemywania, gaziki niejałowe i jałowe, tak jak dziewczyny pisały Vit D i VitK+D w kapsułkach twist-off takich otwieranych. Do 3 miesiąca przy karmieniu piersią podaję się K+D, a D nawet do 2 roku życia. Vit D jest też w kropelkach (Devikap) ale na receptę. Octenispet do pępuszka i ewentualnie odkażania w zagięciach nóżek itd, Tormentiol (albo Tormentalum jest bez toksycznego tetraboranu sodu) na odparzenia, do pupci Linomag w maści zielony. Później na ząbkowanie są takie kropelki homeopatyczne Camilla. Maść majerankowa przy katarku tak jak ktoś pisał wcześniej. Jakaś Frida do odciągania. Podkłady na łożko dla mamy i ew. do przewijania. Więcej mi do głowy w tej chwili nie przychodzi.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Zapomniałam się pochwalić : Milka ma dwa ząbki i nareszcie ruszyła z raczkowaniem.
Gratulujemy! Zdolna bestia

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A tak przyszłam Wam powiedzieć, że Was kocham zaraz będę płakać. Ahh te hormony a spowodowało je to ,że 3 tygodnie nie mieliśmy butli z gazem i nici z gotowania i dzisiaj nam w końcu koleś założył i piję pierwszą herbate od 3 tygodni i jest pyszna
Uśmiałam się. Zrob sobie z miodem i cytryną to w ogole się rozpłyniesz!

Cytat:
: oklaski: nawet jak będzie córa to się tatus zakoooocha!

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Głupio mi po takim czasie sie pokazywać... Mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego źle.
Niestety ale źle znoszę tą ciążę, do tej pory (18tc, jutro już zaczynam 19) mam mdłości i wymioty. Do tego cały czas pracuję a u mnie sezon teraz i urlopy, więc roboty dużo. Poza tym syn, wykańczanie domu, goście przez tydzień...
wiem, że niektórzy moga odebrać to jako wymówki ale tak jest.
W każdym razie chciałam dać znać że poza złym samopoczuciem, to wszystko u mnie ok, jeśli kogoś to interesuje. Płci nie znamy ale czuję, że drugi chlopak będzie.
Planuję za 2 tyg na wizycie poprosic o kilka dni zwolnienia, to może będę sie pojawiać.
Całuję !
Dobrze, że zajrzałaś! Nie tłumacz się, zabiegana jesteś i tyle. Życzę Ci lepszego samopoczucia. A nie możesz na L4 iść wczesniej jak się tak kiepsko czujesz? Zaglądaj jak będziesz mogła i pisz co u Was! Kiedy będziesz miała USG, żeby można bylo wypatrzyć płec?

Cytat:
Gratuluję!

BRAWO! Kolejny chłopaczek Cieszę się, że zdrów jak ryba ten Twój klocuszek! Zrób fotki zakupów!!!!

Cytat:
Budowniczko odzywaj się bo my sie tutaj martwimy o Ciebie. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.
Dzięki za info o USG, zaraz poszukam coś więcej w necie, może się wybierzemy! Och jak bym chciala poznać pleć!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:55   #4124
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam ponownie
Odwiedziłam lumpka i oczywiście nie mogłam wyjść z pustymi rękoma, ale było ciężko bo ciągle wpadały mi w ręce kolorki dla dziewczynki a my przecież jeszcze nie wiemy co tam rośnie.
Kupiłam 2 pary jeansów: jedne na 3-6 miesięcy, a drugie na 9 miesięcy, bluzeczkę taką na 6-9 chyba, i jeden bodziak tak na oko 62 cm. I wydałam jedyne 33 zł Niech no ja się dowiem co nam się urodzi to jak pójdę w regały...
Euforia wczorajszego kopania trzyma mnie do teraz, mam nadzieję, że jak się położę to dzisiaj bąbel powtórzy popisy

Odnośnie aptecznych rzeczy to Viburcol jest na receptę. P/bólowe to najlepiej na początek czopki z Paracetamolem 50 mg bo łatwiej podać. Sól fizjologiczną w ampułkach do przemywania, gaziki niejałowe i jałowe, tak jak dziewczyny pisały Vit D i VitK+D w kapsułkach twist-off takich otwieranych. Do 3 miesiąca przy karmieniu piersią podaję się K+D, a D nawet do 2 roku życia. Vit D jest też w kropelkach (Devikap) ale na receptę. Octenispet do pępuszka i ewentualnie odkażania w zagięciach nóżek itd, Tormentiol (albo Tormentalum jest bez toksycznego tetraboranu sodu) na odparzenia, do pupci Linomag w maści zielony. Później na ząbkowanie są takie kropelki homeopatyczne Camilla. Maść majerankowa przy katarku tak jak ktoś pisał wcześniej. Jakaś Frida do odciągania. Podkłady na łożko dla mamy i ew. do przewijania. Więcej mi do głowy w tej chwili nie przychodzi.

Gratulujemy! Zdolna bestia

Uśmiałam się. Zrob sobie z miodem i cytryną to w ogole się rozpłyniesz!

: oklaski: nawet jak będzie córa to się tatus zakoooocha!

Dobrze, że zajrzałaś! Nie tłumacz się, zabiegana jesteś i tyle. Życzę Ci lepszego samopoczucia. A nie możesz na L4 iść wczesniej jak się tak kiepsko czujesz? Zaglądaj jak będziesz mogła i pisz co u Was! Kiedy będziesz miała USG, żeby można bylo wypatrzyć płec?

BRAWO! Kolejny chłopaczek Cieszę się, że zdrów jak ryba ten Twój klocuszek! Zrób fotki zakupów!!!!

Budowniczko odzywaj się bo my sie tutaj martwimy o Ciebie. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.
Dzięki za info o USG, zaraz poszukam coś więcej w necie, może się wybierzemy! Och jak bym chciala poznać pleć!
na dziąsełka też warto właśnie coś mieć, my używaliśmy w żelu ale nazwy nie podam bo za każdym razem inną kupowałam i w sumie bez różnicy w działaniu ale za to w cenie...

♥37/40♥
Stary 2013-06-27, 20:02   #4125
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
Witam się w 17tc

podczytałam Was trochę ale nie wszystko..mam dzisiaj dołka jakiegoś, i nie mogę się ogarnąć ze sobą ;/ jakaś się czuje nijaka. Martwię się też o Bąbelka już bym chciała poczuć ruchy...

gratuluje poznanych płci i udanych wizyt!!
Spokojnie jeszcze masz czas.Spojrzałam do kalendarza ciąży i mam takie zdanie napisane:
Poczułam ruchy dziecka: pod koniec 17 tyg. ale czy to to?Takie delikatne odbicia coś jakby bańki mydlane mi pękały.Niedowierzam chyba za wcześnie,pewnie to jelita.
Ale za tydzień już mam wyraźny wpis o bąboladzie

Budowniczka
dobrze że się odezwałaś

A dziewczyny można podawać czopki z paracetamolem?Bo czytałam że od 3 miesiąca,a poniżej po konsultacji z lekarzem

Czytałam i nawet sobie zapisałam że Tormentiol absolutnie ale Tormental .Chyba nawet ze sroki to wzięłam.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-27, 20:04   #4126
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Gratulacje czyli tak jak obstawialam , mialas mniej wiecej te same smaki ;D

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:11   #4127
ktosiula
Wtajemniczenie

Zgadza się. Są m. in. Bobodent, Dentinox N, Citrovital (ale ten jest bez środka znieczulającego chyba), Dentibaby. Ja bym kupiła jakiś z lidokainą ona znieczula.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

A dziewczyny można podawać czopki z paracetamolem?Bo czytałam że od 3 miesiąca,a poniżej po konsultacji z lekarzem
Można, można. Od noworodka nawet. Tak się zabezpieczają i piszą, że po konsultacji. Ale w razie gorączki można podać, najmniejszą dawkę. Zwykle 10mg na kg masy ciała.

Chce sprzedać "DZIENNIK CIĄŻY" BRIOKO. Jakoś nie mogę się zabrać za pisanie. Nowiusieńki, chce ktoś?

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-06-27 o 20:12
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:16   #4128
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Spokojnie jeszcze masz czas.Spojrzałam do kalendarza ciąży i mam takie zdanie napisane:
Poczułam ruchy dziecka: pod koniec 17 tyg. ale czy to to?Takie delikatne odbicia coś jakby bańki mydlane mi pękały.Niedowierzam chyba za wcześnie,pewnie to jelita.
Ale za tydzień już mam wyraźny wpis o bąboladzie

Budowniczka
dobrze że się odezwałaś

Czytałam i nawet sobie zapisałam że Tormentiol absolutnie ale Tormental .Chyba nawet ze sroki to wzięłam.
pewnie to już "to" czopki można ale to przy zaleceniach lekarza bo to się odpowiednią dawkę do wagi dziecka podaje i chyba na początek to nie więcej jak pół czopka ale ręki uciąć sobie nie dam bo to już taaaak daaaawno było Co do Tormentiolu to my kupiliśmy dopiero jak inne zawiodły a zaczynaliśmy od Sudokremu i Linomagu więc Tormentiol był dużo później i do dziś dnia stosuję jak mu coś wyłazi czy to na pupci czy na ciałku np od ugryzień...

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Gratulacje czyli tak jak obstawialam , mialas mniej wiecej te same smaki ;D

a przypomnij co to za smaki to może i ja coś "wywróżę" u siebie;D

♥37/40♥
Stary 2013-06-27, 20:17   #4129
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Gratuluję!

Gratuluje facecika ale jedtem ciekawa zdjecia
200g w dwa tygodnie?? To moj klopsik juz na bank ma 1kg ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 20:22   #4130
basiula19
Zadomowienie

dziewczyny po porodzie przez 2 miesiące jesteście pod obieką położnej z dzieckiem bedzie przychodzić ważyć maluszka dużo porad i ją o wszystko można spytać (przynajmniej u nas taka jest).....

ja na brzuszek miałam kropelki SS z niemiec specjalnie mi koleżanka sprowadzała ważne żeby były właśnie orginalne niemieckie......tormentio l przy odparzeniu (położna poleciła) super sprawa.....przeciwbólowe i gorączkowe jest pedicetamol (paracetamol w kropelkach bo ja np bałam sie czopki małemu wkładać bo taka ta dupunia malutka).....do czyszczenia noska disnemar niebieski......na pępuszek octanisept (chociaż ja bałam sie małemu tam gmerać chyba tyko 2 razy mu czyściłam i odpadł nam po 7 dniach) ale fajny jest ogólnie na rany......wapno w syropku ja chyba miałam sanosvit czy jakoś tak u takiego maluszka ma działanie wzmacniające dodatkowo.....na przeziębienie katarek warto mieć maść pumex baby ( pisze, że od 6 miesiąca jest ale można mniejszemu dziecku smarować tylko wczesniej jakimś tłustym kremem trzeba i tym pulmexem tak cieniutko...fajna jest rozgrzewająca)........... ...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:23   #4131
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
paulinaizabela dziękuję
co do leków to można zaopatrzyć się jeszcze w maść majerankową dobra na zatkany nosek i katarek a bardzo delikatna, jeśli chcesz tez już tak na zaś kupić bo będziesz tą paczkę robiła to może wapno dla dzieci w syropku, to na uczulenia i wysypki, coś przeciwgorączkowego z paracetamolem bo z ibuprofenem to za mocne na początek, dla starszych dzieci to syrop Lipomal przy lekkim przeziębieniu i kaszelku, witaminę C w kropelkach, na ból gardła używamy coś jak tantum verde ale z informacją, że dla dzieci tez można podawać ale to też dla starszych (chyba po 1 roku), tormentiol na odparzenia i krostki np przy wysypce (ale to trzeba chyba indywidualnie dobrać do pupci dziecka bo u nas inne smarowidła nie działały), jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę;D

a witaminy K i D można kupić razem (w kapsułkach) - wygodnie się je podaje ale drogo wychodzi, coś koło 30zł za 30 kapsułek. Można oddzielnie też w kapsułkach albo kropelkach.
a jak się te kapsułki czy kropelki podaje?? Do jedzenia?? a jak na poczatku tylko piersią będę karmiła to jak?? Sorki za tak głupie pytania, ale jestem zielona jeszcze w tym temacie

Cytat:
Dzięki za info w czopki w takim razie będę się zaopatrywała tutaj

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam ponownie

O to udane zakupki

Dzięki Kochana

Basiula

Czas edycji: 2013-06-27 o 20:26
Stary 2013-06-27, 20:25   #4132
89Beatka
Wtajemniczenie

Budowniczka dobrze że wszystko ok, jeśli ta nieobecność spowodowana jest tym ze odpoczywasz i nabierasz sił, to nawet 2 tyg wagaruj, byleby było dobrze
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:26   #4133
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Po powstających wątkach mamusiowych widać jak ten czas Nam leci...
już coraz bliżej...

Dziękuje dziewczyny za gratulację ;-*
Ja tez jestem w szoku ze to juz :O w sumie u nas to juz zaraz kazda bedzie miała połòwke lada chwila )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 20:30   #4134
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
a jak się te kapsułki czy kropelki podaje?? Do jedzenia?? a jak na poczatku tylko piersią będę karmiła to jak?? Sorki za tak głupie pytania, ale jestem zielona jeszcze w tym temacie
to są takie miękkie kapsułki otwierane i wyciskasz maluszkowi do buzi, trzeba buziaka przytrzymać żeby to wlać ale to malucio tego jest to może na brodawkę też jak się maleństwo do cyca dosadza albo na smoczka ale z tego to może spaść zanim zdążysz smoka do buzi wsadzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (13,2 KB, 9 załadowań)

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2013-06-27 o 20:35
Stary 2013-06-27, 20:33   #4135
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie to już "to" czopki można ale to przy zaleceniach lekarza bo to się odpowiednią dawkę do wagi dziecka podaje i chyba na początek to nie więcej jak pół czopka ale ręki uciąć sobie nie dam bo to już taaaak daaaawno było Co do Tormentiolu to my kupiliśmy dopiero jak inne zawiodły a zaczynaliśmy od Sudokremu i Linomagu więc Tormentiol był dużo później i do dziś dnia stosuję jak mu coś wyłazi czy to na pupci czy na ciałku np od ugryzień...

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------
a przypomnij co to za smaki to może i ja coś "wywróżę" u siebie;D
To były wspominki wypocinki moje
Teraz to już stuku puku czuję

Będąc dzisiaj w Pepco widziałam takie pyci czapusie i tak sobie wzięłam do ręki i pomyślałam eee jak taka malutka główka będzie to ja ją spokojnie przez siebie przepuszczę:coje st:
Wiem wiem mam przemyślenia

A do dziewczyn tarnowskich i okolicznych.Jutro są bezpłatne badania spirometryczne w przychodzni na ul. PCK
Zapraszają też kobiety w ciąży
Zapisałam się zwłaszcza, że nigdy nie miałam robionej a przed ciąża paliłam.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-27, 20:35   #4136
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
okrąglutki

dzięki za info

udane zakupki

Podpinam sie pod liste apteczna ..
I mam pytanie? Badaja u Was potion cukru ? Chodzi mi o te badanie gdzie pije sie glukoze przed? Ja pytalam ostatnio lekarza ogolnego to wytrzeszczył oczy o co biega ?? Sama zgłupiałam ..

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:

Dziekujemy za pamiec
Dobrze ze u Ciebie wszystko wporzadku, a najwazniejsze ze dzidzius zdrowy I szczesliwy. Reszta sie uloży . Buziaki

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 20:37   #4137
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
I mam pytanie? Badaja u Was potion cukru ? Chodzi mi o te badanie gdzie pije sie glukoze przed? Ja pytalam ostatnio lekarza ogolnego to wytrzeszczył oczy o co biega ?? Sama zgłupiałam ..

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Dobrze ze u Ciebie wszystko wporzadku, a najwazniejsze ze dzidzius zdrowy I szczesliwy. Reszta sie uloży . Buziaki

lista już prawie gotowa wyżej a ja pisałam do ciebie i cisza

♥37/40♥
Stary 2013-06-27, 20:40   #4138
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
to są takie miękkie kapsułki otwierane i wyciskasz maluszkowi do buzi, trzeba buziaka przytrzymać żeby to wlać ale to malucio tego jest to może na brodawkę też jak się maleństwo do cyca dosadza albo na smoczka ale z tego to może spaść zanim zdążysz smoka do buzi wsadzić
Wielkie dzięki

Cytat:

U nas robią, bo jak byłam na tej pierwszej wizycie w szpitalu, to babki z większymi brzuchami siedziały godzinę i czekały na powtórne badanie. A zamiast glukozy dają do picia Lucozade ale się zdziwiłam, czemu te babki wszystki z butelką półlitrową Lucozade siedzą, czy dają gdzieś za darmo czy jak

A koleżanka mi mówiła, ze nie miała, bo podobno robią tylko tym co dużo przytyły

Ja mam następną wizytę w 27 tc to pewnie wtedy jak będzie trzeba to mi zrobią

A jak w niedzielę byłam na wizycie prywatnie u polki, to jedna dziewczyna miała to badanie robione bo pielęgniarka tez jest i różne badania można płatnie zrobić sobie. Nie wiem czy jej lekarka zleciła, czy sama dla siebie zrobiła, ale widziałam jak wychodziła od pielęgniarki z jakimś pojemniczkiem z płynem i ta jej kazała to wypić i za 2h wrócic znowu. Ale słyszałam,bo ta laska jak wychodziła to w poczekalni pytała czy może sobie gdzieś wyjść i pochodzić i za te 2h wrócić i ta pielęgniarka jej pozwoliła. A pisałyście, ze ruch fałszuje wynik

Czas edycji: 2013-06-27 o 20:47
Stary 2013-06-27, 20:47   #4139
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
lista już prawie gotowa wyżej a ja pisałam do ciebie i cisza
Do mnie? Gdzie co jak? Ja w pracy z pod biurka nadrabiam cichaczem wiec moglam przegapic.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Wielkie dzięki

U nas robią, bo jak byłam na tej pierwszej wizycie w szpitalu, to babki z większymi brzuchami siedziały godzinę i czekały na powtórne badanie. A zamiast glukozy dają do picia Lucozade ale się zdziwiłam, czemu te babki wszystki z butelką półlitrową Lucozade siedzą, czy dają gdzieś za darmo czy jak

A koleżanka mi mówiła, ze nie miała, bo podobno robią tylko tym co dużo przytyły

Ja mam następną wizytę w 27 tc to pewnie wtedy robią
Ja mam za tydzien w 28 .
Pytalam teraz znajomej ktora urodzila dwojke tutaj I mowi ze jesli przy pierwszych badaniach w 12 tv zwykly cukier z krwi jest ok to juz pozniej nie badaja .. Ona przy pierwszej ciazy nie miala tych badan, a przy drugiej juz tak - wiec sama nie wiem

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 20:51   #4140
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.sosrodzice.pl/test-obciaz...ukoza-w-ciazy/

jest napisane że wszystkim kobietom między 24. a 28. tygodniem

tylko nie podoba mi się to że nie można jeść przez 12 godzin przed wykonaniem testu+ oczywiście 2 godziny po wypiciu glukozy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości