|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Super niespodzianka od kuzynki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Cytat:
))brawa za tygodnie! Cytat:
![]() Cytat:
właśnie troszkę pieniążków męża zostawiłam na all:PPP stwierdził że proszę o dostęp do konta ze słodką minką ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cynamonkowo: biedactwo Ty!! najeździcie się z tym ADasiem waszym...nie chciałaś zostać na noc? skoro jutro rano i tak wracasz?
|
|
#3993 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakby mi teściowa przylazła na porodówkę, to bym ją pogryzła chyba ![]() Ja już w końcu w domu... Jest prąd, jest woda, jest super Ale w sumie u rodziców było fajnie, śniadanko, obiadek podany O boszze ale się obżarłam... 3 kromki chleba z szynką i na deser się zastanawiałam, czy zjeść batonika musli czy deserek czekoladowy... w końcu zjadłam jedno i drugie Muszę trochę spasować, bo te +14 już mi w zupełności starczą aż nadto ![]() Dziewczyny, będziecie tak dobre i przyjmiecie mnie do Klubu?
|
|||
|
|
|
#3994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udana wizyteCytat:
Cytat:
I tak sie zastanawiam co u Domciatka... Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-06-27 o 21:22 |
|||
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Miała wizytę o 15:00 i cisza. --> Domi!!
Dziś też myślałam o Asiunii. Ostatnio skarżyła się na bóle brzucha, ciągnięcie i później się chyba nie pojawiła, chyba, że przegapiłam.
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia- serdeczne gratulacje ![]() Mignęło mi też, że eveewe ma termin cc na 5 lipca- Będzie dobrze- przynajmniej wiesz kiedy będziesz tulić swojego synka ![]() Dzięki madi za przekazanie informacji ode mnie Już Wam piszę co i jak. Jak zwykle pojechaliśmy na kontrolę do szpitala. Ktg, mocz, krew, ciśnienie. Przed wyjazdem z domu zadzwoniliśmy żeby zapytać jak duże opóźnienie mają. Powiedzieli, że pół godziny- czekaliśmy dwie w poczekalni więc już ciśnienie zaczęło mi rosnąć ).Położyli mnie i zaczęli mierzyć cyklicznie ciśnienie- przez ponad godzinę co 10 minut. Pierwszy pomiar- wyskoczył im błąd. Drugi pomiar 139/109, czyli ups. No ale dobra. Kolejny pomiar i znowu wyskoczył błąd. Okazało się, że ciśnieniomierz mają przedpotopowy i przynieśli drugi. Tam już ciśnienie całkiem, całkiem- 134/ na +/- 90. Czym dłużej leżałam tym spadało, czasem robiło się wyższe ale generalnie jak na mnie bardzo ok. Pobrali krew, mocz i wysłali do analizy. Podpięli mnie pod ktg- Adaś fikał jak szalony- z małym wszystko ok. Badania skończone, ja zadowolona, że ciśnienie znośne i nagle przychodzi pani ginekolog i mówi, że jej się to ciśnienie 139/109 nie podoba i chce mnie zostawić na oddziale. No a poza tym przyszły wyniki krwi i też COŚ (nigdy nie mówią co Zapytałam ją w jakim więc celu chce mnie zatrzymać na noc w szpitalu skoro i tak nie będą mnie monitorować- bo w nocy żadnych badań mi nie robią no i ciśnienia też mi nie mierzą )Dlatego powiedziała, że nie zostanę bo dla mnie to jest bez sensu i wolę wyspać się w domu a w razie gdyby coś zaczęło się dziać to mogę przyjechać do szpitala w każdej chwili. Poza tym mam w domu zapas tych samych leków, które dadzą mi ewentualnie w szpitalu. Najlepsze jest to, że na te moje kiepskie wyniki krwi, opuchliznę żadnych leków mi nie dadzą bo nie bardzo wiedzą jak się za to zabrać i jednym planem jest monitorowanie mnie. Dlatego podpisałam oświadczenie, że wychodzę ze szpitala na własną odpowiedzialność i wrócę jutro na dalsze monitorowanie mojego stanu i w razie czego zostanę na oddziale już jutro bo dzisiaj zwyczajnie nie mam na to siły.I teraz będę się żalić- wkurza mnie niesamowicie to, że na każdej kontroli widzi mnie inna położna, inny lekarz, na oddziale podczas obchodu jeszcze inne położne i inni lekarze. Na kontroli w szpitalu panikują, że ze mną jest źle a podczas obchodu wszystko jest nagle ok i wypisują mnie do domu. Więc się pytam o co kurde chodzi? Jedni twierdzą, że zaraz się przekręcę a inni, że wszystko jest w normie. W ciągu ostatniego tygodnia przybyły mi 3 kg- jestem coraz bardziej spuchnięta z dnia na dzień- niestety ginekolog nie widzi w tym nic złego- no ręcę mi opadają... ![]() Męczy mnie to strasznie- bo nie czuję się dobrze i wiem, że coś nie do końca ze mną jest nie tak ale w szpitalu nie potrafią mnie dokładnie zdiagnozować a dodatkowo takie jeżdżenie co chwila do szpitala jest dla mnie męczące fizycznie (psychicznie w sumie też), nie wspomnę już o kosztach i tym, że mąż zarywa pracę. Chciałabym żeby Młody już się urodził |
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dziś podobny problem i zrobiłam identycznie ![]() Usprawiedliwiam się tym, że po porodzie wielu smakołyków będę musiała sobie odmawiać
|
|
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
czy mega twardnienie brzucha to poczatek porodu? a najbardziej na dole? monitoruje co jaki czas i napisze
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ikonkę ma taka położną. Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-27 o 21:44 |
|
|
|
|
#4000 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Rocky śliczny, różowiutki kącik Laurki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O ja.... Ja też nie chciałabym wracać teraz do I trym, aczkolwiek miło go wspominam bo nie miałam praktycznie żadnych nieprzyjemnych objawów. Tyle co mnie trochę mdliło czasem. No i byłam bardzo aktywna, bo od 4 miesiąca już się twardnienia brzucha u mnie zaczęły ![]() Cytat:
i aspirator na większe problemy katarkowe.Cytat:
za zakupyCytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i same dobre wieści to przeczyszczenie podejrzane ![]() Ja poleżałam, prawie zasnęłam, wrócił Tż z pracy, usmażył mi naleśniki, tak mnie rozśmieszał, że myślałam, że urodzę, a brzuch twardy jak skała bez przerwy. Nie mogę dojść do siebie po wtorkowej wizycie - brzuch non stop się stawia, kapa rwie i boli, nie mam siły, słabo mi, nie wiem co jest grane daje na przeczekanie...Cynamonki ![]() Dotkaa zazdroszczę widoku Piotrusia Margosiowego na żywo ![]() En mam nadzieję, że dla Ciebie jutro nastanie lepsiejszy dzień Idzia Ty też dzisiaj miałaś humor nie za bardzo, więc też życzę jutro słoneczka i uśmiechu Zmykam spać dziewczynki, dobrej nocy |
|||||||
|
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
En Kochana jakbyś mogła mi zapisać na 12 lipca KTG
Cytat:
za chluśniecie skoro już się wypiękniłaś ![]() Cytat:
A później się znudził i szał pał ![]() To ja może pójdę pod prysznic ochlapać się po raz któryś dzisiaj.. jedno jest pewne, kapa nie wyschnie |
||
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Idę się położyć, bo Młody tak mi maltretuje jakiś narząd w środku, że zaraz się przekręcę Enlevee |
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Ale super ewusiu!!!! Kuż mi brakowało kolejnego dzieciaczka tutaj ![]() ![]() Mam nadzieję, że z małym i tobą wszystko ok! ![]() ![]() Boskie wieści ![]() Tak to ja mogę się budzić
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa nie dziwię ci się, ze masz już dość
|
|
|
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
no wiec takie twardnienia mam od popoludia ale bylam na zakupach w galerii i nie mialam czasu zeby mierzyc, teraz w sumie zaczelam wiec drugi byl po 17 min a teraz ostatni po 12
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogloby to wszystko juz sie skonczyc szczesliwie
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- tak bardzo mi przykro, że musisz się tak stresować, jeździć, użerać... Nie wiem co ci radzić. Postaraj się nie denerwować. Zrelaksuj się, wyśpij i rano raz jeszcze pojedź do szpitala.
A nie można już wywołać u ciebie porodu skoro masz takie problemy z ciśnieniem, obrzękami? Trzymaj się kochana ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonowa
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
tylko dôl Ci twardnial? kiedys wstawialam link do tabelki jak odroznic skurcze przepowiadacze od prawdziwych
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takie dlugie zwolnienie dostalas -supercynamonku niestety taka tam jest sluzba zdrowia, pisalam juz tu o mojej bratowej, nie bede sie powtarzac, ale w jej przyadku robili jej biegiem CC, zeby ratowac malego. Trzymam kciuki, aby Adasiek sie juz zdecydowal i abyscie juz byli we dwoje tzn troje. Uspilam Marysie, siebie tez przy okazji, ale juz wstalam, bo zachcialo mi sie jajeczek na twardo z majonezem
|
|
#4012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem lepiej wyłączyc emocje ![]() ![]() ![]() Cytat:
No właśnie,cisza na morzu....... ![]() Cytat:
![]() a boli Cie to? Masz skurcze?
|
|
#4013 | ||
|
Zakorzenienie
|
musimy zasiąść przy okrągłym stole, zasęgnąć w tabele FIAZO i podumać...wiesz bo to już nie przelewki
![]() PS. myslałąm ze rodzisz bo na czerwono a to kolorek do porodów:P Cytat:
dobrze, ze powróciłaś jako tako do nas ![]() Cytat:
![]() przeczysciło powiadasz..... czyzby gin pogmerał i jakies przyspieszenie porodu masz:P? |
||
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonku biedulko Trzymam kciuki cały czas Niech sie juz te Wasze przejscia szczesliwie skonczą
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chce mieć pary, to siedzi na sraczyku z poranną kupką i wczorajsze szyje (wygodne to, bo suszą się już parami, a potem tylko do szuflady - aaaaaa i nie mogą być w kulkach - jak moje - tylko w parę i złożone na pół )
|
||
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedulka nasza! Chore to jest i niech nikt mi nie mówi, ze to jest dobre co oni wyprawiają!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Nie dziwię Ci się że wyszłaś na żądanie!!! A Wy np. możecie im zasugerować cesarkę czy co...no cholercia bo skoro organizm nie daje rady...żeby potem coś nie było za późno....no szlag mnie trafia ich bezczynność...co za tępaki no!!!! Ściskam Cię mocno i trzymam mocno kciuki żeby wkoncu cos mądrego wymyslili lub sie na cos zdecydowali .... WRRRR Az samej mi sie cisnienie podniosło jak to przeczytałam..... |
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Porodu mi nie wywołają bo wciąż jesteśmy "niedonoszeni" a poza tym jeszcze mają pole do popisu żeby zwiększyć dawkę leku na ciśnienie- tyle, że niestety większe dawki guzik dają póki co. No i ich sztandarowe powiedzenie "baby is happy" więc nie będą szczęśliwego Adasia wyciągać żeby mnie uszczęśliwić. Tylko oni sobie nie zdają chyba sprawy z tego, że jak coś przegapią i mnie się coś stanie to ani ja nie będę szczęśliwa ani tym bardziej Młody. Dzięki Kochane za wsparcie i dobre słowo Dobra- idę spać, poprzeklinam sobie w poduszkę a jutro rano wtoczę swoje słodkie 100kg ciąży do samochodu i pojadę na ich kontrolę ![]() Spokojnej nocy- dobranoc P.S. Adaś- weź no dziecko rypnij matkę w szyjkę raz a porządnie a nie tak tylko miziasz i miziasz...
|
||
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
http://fajnamama.pl/40-tydzien-ciazy/ tutaj tez cosik o porodziku,moze sie przyda,ja dzis czułam takie bóle krzyzowo-lędźwiowe
ale juz ustały ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- szkoda, że ci lekarze mają takie, a nie inne podejście, bo to co opisujesz dla mnie przechodzi wszelkie granice.. o takich rzeczach się nieraz czyta, ale człowiekowi aż nie chce się w to wierzyć
![]() Dziewczyny, zaraz umrę po prostu
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

Super niespodzianka od kuzynki 
Mały nadal rośnie średniaczkowo..ciężko było go zmierzyć na monitorku, bo już się brzuszek w kadrze nie mieści
[COLOR="Silver"]

i TZ musi przejąć jego obowiązki
))

Muszę trochę spasować, bo te +14 już mi w zupełności starczą aż nadto
to moze tak jak pisałam-wyjedzcie gdzies blizutko na weekend.Zawsze to jakies oderwanie sie od rzeczywistosci...... A moj Tz ma teraz urlop i obawiam sie ze jak wyjde z Laurą do domu to juz bedzie po i bd z nią sama
ale coz zrobic :/

klask i:
mogloby to wszystko juz sie skonczyc szczesliwie
12.06.2010