|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
I ja po wizycie.
Niestety, ale doktor nawet nie próbował zgadnąć co tam między nogami siedzi mojemu maluchowi - po 1) bo za mały jeszcze, a po 2) chyba spał bo jakiś taki nieruchliwy Ale co najważniejsze - wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo. Następna wizyta za miesiąc - 26.07, będzie to wtedy już jakoś 22 tydzień i mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej
|
#4142 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
jestem już po wizycie, wyszło że 17 tydzień maleństwo wazy 136 gram. Pani doktor stwierdziła że nic tam nie dynda ale nie jest pewna jeszcze. Mam zrobić morfologie bo mam jakieś duszności możliwe że to anemia,
Ale się ucieszyłam jak maluszek do mnie pomachał, a leżał sobie z rączkami za głową i strasznie się wiercił. Następna wizyta 1,07. Między 20 a 24 tyg mam się zapisać na usg. |
|
|
|
#4143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do glukozy to warto zrobić nawet na własną rękę bo mi pierwsze wyniki wyszły ok a przy obciążeniu glukozą w 20 którymś tygodniu miałam zagrożenie cukrzycą ciążową i musiałam bardziej dbać o to co jadłam więc moim zdaniem sensowne badanie zwłaszcza że ta cukrzyca może wyjść dopiero w późniejszej ciąży... Znam takie przypadki o wtedy bardzo ścisła dieta. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na następnej wizycie już na pewno się ujawni ![]() Cytat:
tez pewnie na następnej wizycie się dowiesz ![]() za dobre wyniki
|
|||
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po całym dniu i ja
![]() Przepraszam że nie cytuję ale jestem okropnie zmęczona i coś czuję że czas najwyższy się położyć i odpocząć. Problemy z brzuchem nadal nie minęły... mam nadzieję że jutro już bedzie lepiej bo zwariuje Gratuluję udanych wizyt, poznanych płci i kopniaczków |
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najważniesze że dzidziole czują się dobrze ![]() Jak to jest jedne babeczki wiedzą już w 12 tygodniu, a inne muszą jeszcze poczekać do 20 (włącznie ze mną, a ja naprawdę wielkie jajo już sadzę |
||
|
|
|
#4147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja to już z 5 zniosłam
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-27 o 21:22 |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nemosku za tydzień na pewno się dowiesz ![]() Beatka to żeby się ginek zrobił jutro usg.
|
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też sugerował gin na badaniu w 13t płeć ale nie kazał jeszcze nikomu mówić bo jeszcze to nie na 100% więc milczę i tylko tż powiedziałam ale czekam do wtorkowego usg tak jakbym nic nie wiedziała a ty kiedy teraz masz usg?
|
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
a zapomniałam, pochłonęło mnie robienie ściągi
,gratuluję dziewczynom wizyt,dobrze we dzieciaki rosną
|
|
|
|
#4152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi pani doktor powiedziała że dużo zależy od aparatu do USG. Pocieszyła mnie że na następnym już będzie widać. Płeć poprzedniego synusia poznałam w 22 tyg dopiero. Ale i tak się cieszę ze wszystko jest dobrze bo to najważniejsze. Muszę jeszcze się wybrać do internisty ze względu że odczuwam tętnienie w brzuszku ale tak wyżej w okolicy żołądka, w ogóle mam jakiś puls mocno wyczuwalny i czuję taki dyskomfort. Muszę częściej ciśnienie sobie mierzyć. Dziś miałam 130/80 to dość dużo jak na mnie zawsze miałam niskie. |
|
|
|
|
#4153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Podaje linka do ciucholandu:
http://www.szwajcar.info.pl/?krakow,16 Cytat:
![]() Cytat:
Muszę się tam przejść bo z miesiąc temu mnie tam ostatni raz widzieli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz jak Ci bardzo zależy i że dziewczyny z forum są ciekawe![]() A jak to się stało że na połówkowym nie widziałaś płci bo mi umknęło ![]() Cytat:
Ale im bliżej tym dalej Już mi się włącza syndrom marudzenia przedwizytowego |
||
|
|
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję babeczki za pamiec i mile słowa!
Mialam pisac o dodatkowych problemach, ale napisze jutro bo dziś był piękny dzień Spacerowałam, udane zakupy, wreszcie uśmiech na twarzy i śpiewałam. Moja koleżanka, abym dobrze podjela decyzje robi mi sesje np. opowiadam o tym jak sie poznałam z TŻtem, pozniej o pierwszych zbliżeniach ![]() Pozniej o latach dziecinstwa, a także jak Maksymek kopie i jak do niego śpiewam ![]() Bardzo mi to pomaga, nie patrze na to wszystko, tylko przez wizje ostatniego miesiaca, ale calej znajomosci z nim i co wniosl dobrego a co złego w moim a teraz naszym (Maksyma) życiu... Złw wiesći, to moj stan zdrowia. Dodaje zdjątko z 21 tc z dzisiaj
|
|
|
|
#4156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Issia Dzięki,kurczemyślałam że może gdzieś bliżej dworca
|
|
|
|
|
#4158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyty!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla koleżanki, że pomaga Ci w tych trudnych chwilach. A za zdrówko trzymam kciuki ![]() Zaokrągla się |
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dobrze dbaj o siebie i Małego Maksymuska.Należy Ci się teraz dużo odpoczynku od tych stresów. Mam nadzieję że kłopoty ze zdrowiem przejściowe i wróci wszystko do normy w szybkim czasie |
|
|
|
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek na połówkowym to sama nie wiem
ja zrozumiałam że lekarz powiedział ze patrzy ale upewni się na nast wizycie i nam powiea mój mąż zrozumiał że nic nie widać bo dziecko źle ułożone i powie na nast. wizycie. No więc widzisz na jednej wyzycie byliśmy i każdy słyszał co chciał. ![]() Budowniczka no widać że Maksym się rozpycha |
|
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja po wizycie i jestem tak w średnim nastroju... wnerwił mnie dziś mój gin, ma gorszy sprzęt niż ten u którego byliśmy prywatnie i jest dużo młodszy ale prywatnie to było 4 tyg. temu ! Wyraźnie nnie wiedział jakiej płci jest dziecko, jak ode mnie wyciagnął co powiedział tamten, no to stwierdził, że na 90 % chłopaka widzi (tak, tak akurat na moje to zgadywał, a tamten określił płeć w 12 tyg. bez błędu trójce moich znajomych i się zgadzało, a ja jestem w 22 tyg.).
Pozostałe parametry ok, ale tak myślę, że ma taki sprzęt lub oko do płci to czy dobrze pomierzył, co miał pomierzyć? Najbardziej niepokoi mnie, ze dziecko leżało wg niego z dziwnie skrzywioną główka, najpierw mnie nastraszył potem się dopytywałam czy to tak się ułożył, czy to jakaś zmiana fizjologiczna/wada to niby że tak się ułożył, ale przez to wszystko to już sama nie wiem co myśleć. Kazał mi leżeć kiedy to jest możliwe zamiast siedzenia np. podczas oglądania tv, czytania i po spacerze. Nie na żarty się przestraszyłam o Krzysia czy to ułożenie główki na pewno "odskoczy" jak to powiedział gin, ogólnie mimo, że pozostałe parametry ok to nastrój ![]() Zastanawiam się nad kolejną wizytą prywatną u tamtego gina, no i martwi mnie że w pracy będę siedziała po 8 godz. i uciskała mu na główkę? Oczywiście to wszystko uruchomiło lawinę domysłów i wizji w mojej głowie, bo usg robił chyba z dobre 30 min tak się wpatrywał i czasami długo nic nie mówił , aż się wystraszyłam ![]() Gratuluje wszystkich dobrych wieści i udanych wizyt
|
#4163 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się uda i już jutro będziesz wiedziała.Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4165 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak zdążę to pojade po pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte Cytat:
ale urośnie już pięknie sie zaokrągla Poza tym dobrze że się odezwałaś ![]() Kruszynka- ale dziwny gin.. może miał taki sprzęt kiepski albo nie zna się na rozpoznaniu płci... a co do główki- oby wszystko było ok! Jestem załamana. Jutro wizyta, mam nadzieje ze szybko zleci a potem sie odezwę czy wszystko ok. Chyba że mi przejdzie to rano sie odezwę. Póki co mam ochotę zasnąć i się nie obudzić. Dobranoc
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam taki problem...
Dałam przedwczoraj mocz na posiew do laboratorium "Diagnostyki". Zawsze tam daję badania, jak robię prywatnie i potem sobie sprawdzam wynik w necie. Do tej pory pisało: "Wynik wykonywany!" Co znaczy tyle, że jeszcze go nie było Teraz patrzę mam napisane: "Wynik wysłano w formie papierowej dnia 27.06.2013". Ale kurde: GDZIE go wysłano? Bo pdf z wynikiem jest z tego samego laboratorium- więc gdzie oni mi go wysłali? Jak tam zadzwoniłam, to kobita jakaś półprzytomna [a informacja rzekomo całodobowa!] powiedziała mi, ze nie mają tego u siebie i widocznie faktycznie go wysłano. Ale również nie potrafiła powiedzieć gdzie i dlaczego. Czy któras miała takie jazdy z tą firmą? bez jaj, nie zapłacę kolejnych 28zł za badanie, a co gorsza: nie będę sie kolejnych kilka dni stresować. |
|
|
|
#4167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ryba
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-27 o 22:35 |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście lepiej do tamtego pójść A na zwolnienie nie możesz iść skoro masz więcej odpoczywać? ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co się tak stresować..Na pewno wszystko z Krzysiem ok Wymiary to pewnie dobrze pomierzył, bo do tego chyba nie musi być najnowszy sprzęt ![]() Cytat:
![]() za wizytę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

Na następnej wizycie już na pewno się ujawni 
za dobre wyniki
jedne babeczki wiedzą już w 12 tygodniu, a inne muszą jeszcze poczekać do 20 (włącznie ze mną, a ja naprawdę wielkie jajo już sadzę

Pozniej o latach dziecinstwa, a także jak Maksymek kopie i jak do niego śpiewam 
jak zdążę to pojade po pracy