|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
D O M C I Ą T K O ????????? Wszystko ok?
|
#4022 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Elaine ja nie chce być złośliwa, ale Ty tez już bys się mogla wziąć za rodzenie a nie dziewczyny poganiasz Cytat:
Też właśnie o niej myślalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cynamonowa tak jak juz pisałam, w Polsce jest dno, ale chyba w żadnym szpitalu u nas nie wypuściliby Cię do domu w takim stanie (chodzi mi o wcześniejsze porodowe skurcze i Twoją opuchliznę), i albo jak już akcja szła to by dali oxy żeby Mały się urodził, albo dostałabyś leki na zatrzymanie. Ale nie do domu. I wiesz, wydaje mi się, że owszem, Adaś jest happy baby ale to też nie pozostaje bez wpływu na niego - i leki i skurcze i generalnie ta cała sytuacja. Trzymam bardzo mocno kciuki, żebyś w końcu urodziła, bo spokojnie Adaś da sobie już radę na świecie ADASIU WYŁAŹ ![]() Idę spać, mam dzisiaj od popołudnia skurcze - raz na jakiś czas ![]() Mam nadzieję, że to bolesne braxtony-hicksy a nie jakieś inne, bo to za wcześnie ![]() Dobranoc |
||||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja dziewczyny ucieka, miłej nocki
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Spanie mnie łamie,Tz usnął przed tv.Nie wytrzymał i wypił Desperadosa.Zdiagnozował ze dziś nie urodze
|
#4025 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje, odpoczywaj i wracaj do siłCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Nadrobiłam ale jestem jakaś nie do życia, idę się prysznicować i spać. spokojnej nocy |
||||||
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
EWUSIA ale wiadomosc! Zaskoczylas nas fajowo. Sciskam Was i czekam na foto malego Przystojniaczka
![]() Tz wrocil wczesniej i ogarnelismy temat dywanow do prania. Leza i czekaja na odbior. Tz twierdzi ze mi sie brzuch opuscil ale cos sciemnia. Ja tego nie widze i nie czuje. Spiaca jestem. CyNAMONKU czy nie mozesz zasiegnac konsultacji u innych lekaezy w innym szpitalu? Nabijacie km, Ty sie meczysz, no ilez mozna? Przeciez Adas by sobie juz poradzil. Buziaki puszczam i zaciskam mocno kciuki zeby sie wreszcie wszystko wyjasnilo/rozwiazalo/wyklulo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Ide spać żabki.Do jutra
słodkich snów
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Przelecialam zaleglosci i chyba nie pominelam wpisu Domci?
Mam nadzieje ze wszystko ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę, mały ładnie rośnieCytat:
ja dzisiaj mało z wami jestem bo rano sprzątałam, szykowałam wszystko dla małego i można powiedzieć, ze jest gotowe a potem byłam spotkać się z koleżankami z byłej pracy i dopiero wróciłam
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku
Kathe obserwuj się i licz.. poza tym połóż się na lewym boczku... eveewe jajka na twardo z majonezem już wiem co bym z chęcią zjadła.. ale nie mam majonezu ![]() madi napisałaś o pogmeraniu przez gina i mi się przypomniało pobranie wymazu na paciora
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spac.
Dobranoc paaaaaaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam,że nie nadrabiam wszytskiego,ale dopiero wróciłam do domu
Zdążyłam przeczytać,że Ewusia już urodziła, gratulacje Jeśli chodzi o mnie- spędziłam pół dnia w szpitalu. Najpierw miałam wizytę, a od rana mam pobolewanie brzucha jak przy 1 dniu okresu, do tego w drodze na wizytę ból wszedł też na dole pleców. No i było tego sporo,ale nieregularnie,myślałam że się zaczyna rozkręcać,ale potem przeszło. W każdym razie- naczekałam się 1,5godz w kolejce do lekarza, wchodzę w końcu, on patrzy cukry, wyniki moczu itp, bada mnie-w sensie brzuch i mówi że wypisuje skierowanie do szpitala na patologię ciąży Mówi że cukry mu się bardzo niepodobają, za niskie, pozatym białko w moczu znowu i ketony no i obrzęki stóp, ponadto podczas badania brzucha, brzuch był twardy jak skała, doktor stwierdził że nawet dziś w nocy mogę zacząć rodzić (oby nie ). No więc lekko wystraszona biorę skierowanie i idę na IP. Zrobili mi tam ktg (wsio ok, skurczy brak mimo pobolewania), badanie szyjki (zamknięta, długa), badanie moczu (po 20 min w pęcherzu wyszły tylko ciała ketonowe 40) i kazali wymienić glukometr,bo najpewniej ten zaniża cukry, odesłali mnie do domu. Zdziwiłam się,że tak olali skierowanie od lekarza (prowadzę u niego ciążę w przychodni przyszpitalnej),no ale w sumie to dobrze że nie musiałam zostawać. W poniedziałek mam iść na kolejne ktg i przyjść z wynikami cukrów z innego glukometru. 10.07 mam przyjść się położyć-jeśli do tej pory nic się nie będzie dziać. małaczarnakejt Mam pytanko do ciebie,może się orientujesz jak to jest jak przychodzi się w dniu terminu i kładą wtedy z powodu cukrzycy ciążowej? Chodzi mi o to,czy jak już położą to wywołują odrazu poród lub robią cc jak się nie udaje wywołać, czy poprostu kontrolują i czekają ileś aż się samo zacznie rozkręcać?
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() |
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo współczuję przeżyć Ale nie załamuj się, na pewno już nidługo będzie po wszystkim i to będzie tylko złym wspomnieniem...Cytat:
|
||
|
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
|
|
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Dzoan, fajnie, ze na wizycie wszystko bylo ok
![]() Arrabiata, fajnie, ze juz jestes w domu no i super, ze mama sie Toba tak zajmowala. Super, ze domu nie zalalo i wszystko uratowane ![]() Cynamonowa, po opisie nie dziwie sie juz, ze nie zostalas w szpitalu. Chyba w tym wszystkim najbardziej frustrujacy jest brak kompetencji, a nawet mam wrazenie podstawowej wiedzy. Najgorszy jest tez brak przeplywu informacji miedzy lekarzami i kazdy zaczyna leczenie od nowa Mam nadzieje, ze w domu zrelaksujesz sie i dojdziesz do siebie zanim powrocisz do kolejnego lekarza. Oby tym razem udalo sie urodzic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia- super hiper!! Witamy Tymusia
![]() ( tylko ja na razie takiego wielkoluda poczelam??) Dzoan- brawa za wizyte pakuj sie lepiej :pKurde powiem wam, ze nie podoba mi sie kp..moze jestem wyrodna matka. .na razie bede jechac na laktatorze, bo Hanka nerwus i nie umie zlapac a teraz co 2, 5h musze jej na opalanko odciagac Cycki mnie bola jak nie wiem, sa ciezkie i twarde. W ogole jestem jakoś dziwnie skonstruowana i pod pacha zawsze mialam takie zgrubienie, które wygladalo na tluszcz a teraz widze ze to gruczoły, bo tam mega boli i porobily mi sie kulki
|
|
#4038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ogólenie to powinnaś mieć zakaz publikowania swoich fotek, żeby nas tu nie denerwować i nie dołować! Jesteś 1- za chuda, po 2- za ładna, po 3- masz fajniutki brzusio |
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
baloniku no rzeczywiście dziwne, że olali skierowanie.. z tego co napisałaś u nich wszystko wyszło bez zastrzeżeń i pewnie uznali, że się gin pospieszył trochę.. Może niedługo samo się u Ciebie rozkręci
|
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia gratuluje synka!!!!!!
)ja po wizycie i jestem troche rozczarowana...mala ok wszystko z nia wporzadku..szyjka ma 9mm niecale wszystko jest gotowe,szyjka..lozysko... i wogole..mowil ze moge urodzic dzis a moge za tydzien ze teraz to zalezy od malej kiedy bedzie chciala wyjsc...mowil ze mozna oklady z samca robic(ale co mi z okladow jak wlozyl palec a mnie zabolalo dziwne pewnie dlatego ze tak nisko kest...)oczywiscie jest juz prawie mala na wylocie wiec nie mogl jej zwarzyc bo mowil ze na wage sklada sie kosc udowa brUszek i glowka a glowki nie dal rady zmierzyc tzn dwa razy mierzyl mowi ze idealnie sie mala.rozwija i glowke ma idealna ale nie moze jej zwarzyc(oszacowac wagi) i wyszlo ze mala wazy 3300z jakimis groszami wiec wsumie tyle co 2tyg temu ale mowil zeby sie nie sugerowac tym wogole i ze na jego oko mala ma 3600i zeby sie tego trzymac.mowil ze jak skurcze beda co 10 to mam jechac... itp czyli nic nowego... Jest mi smutno nie nawidze czekac i myslalam ze powie mi cos wiecej chociaz czego moglam sie spodziewac?i ide spac bo juz kompletnie nie mam humoru ..dobranoc. |
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super prankoCytat:
Cytat:
Oliath Lilo jest cudna, śniłaś mi się dzisiaj, że mieszkałaś obok mnie a ja pilnowałam twojego mieszkania bo gdzieś pojechałaś. Co do brzuszka to szok jak ładnie Ci zszedł ciekawe jak Perse i Arturek Neni 5 godzin na stojąco prasować, masakra po prostu, super, ze wszystko poprasowane dla małego Karolajn oby was szybko wypuścili
|
|
#4045 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku
ale wy sie wycierpicie z Adaskiem.. ![]()
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisalam do domi ale cisza - martwie sie
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
moze panikuje... moze twardnieje przez zakupy bo chodzenie od 12 do 17.
Ewusia gratuluje synka )to twardnieje tez mi idzie jakby na koope a nie wiem co to skurcze bo jak tydzien temu u gin mialam te twardnienia to to gin mowil ze sa skurcze, a teraz to tak jakby mocniej bolalo, tzn nie boli, idze wytrzmac, to nie bol okresowy bynajmniej ....
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
d0tkaaa jakby nie patrzeć dobre wieści
nie znasz dnia ani godziny Kochana.. tak jak i lekarz zresztą ![]() To zaciskam kciuki, żeby Cię dorwało tej nocy ![]() Ja też już się kładę.. siedząc ciągle mam ochotę coś zjeść.. Śpijcie smacznie, a te co czekają na poród niech mają ciężką, a zarazem owocną w maleństwa noc ![]() (Dziękuję wszystkim za oklaski powizytowe ) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

)

gratulacje, odpoczywaj i wracaj do sił

już wiem co bym z chęcią zjadła.. ale nie mam majonezu 

Mówi że cukry mu się bardzo niepodobają, za niskie, pozatym białko w moczu znowu i ketony no i obrzęki stóp, ponadto podczas badania brzucha, brzuch był twardy jak skała, doktor stwierdził że nawet dziś w nocy mogę zacząć rodzić (oby nie
klask i:

maly jest tak duzy, ze ciezko go bylo pomierzyc, wiec waga niby 3400, ale ani glowy ani brzuszka ani kosci udowej w calosci sie nie udalo "zlapac". Szyjka sie juz skraca, na KTG wychodzily delikatne skurcze.
ale wy sie wycierpicie z Adaskiem.. 
12.06.2010
)