Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 21:24   #811
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kuba ostatnio mnie zadziwia...
Pisalam Wam, ze 2 razy zasnal sam.
Dzis zasnal na cycu, pozwolil sie odlozyc, co mu sie zdarzylo pierwszy raz od okresu noworodkowego!! Wczesniej przygotowalam butle (zawsze po cycu jak odkladam to sie wybudza i daje mu mm) i teraz musze cale 180ml umiescic w zlewie

A mama szaleje na allegro Nie pstryku, nie robie Ci konkurencji
Zaczailam sie na kiecki i butki dla siebie
Widzisz? Rośnie chłopaczyna Więc czasem się zastanawiam czy te nauki "samodzielnego spania" sens mają, skoro dziecko prędzej czy później samo przeskakuje na kolejny level.

Oby u Was już szlo ku lepszemu
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 21:25   #812
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Moja żabka dzisiaj przekochana Ani razu nie zapłakała
Strasznie się cieszę

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Brawo dla Pstrykowego Kubula Kurcze,Pstryczku- przejmowalas sie "niesiadaniem"- to Kubus zaraz Cie zaskoczyl. Martwilas sie,ze jest niejadkiem,a tu caly DUZY sloiczek Mowisz-masz
Debrah,ahhh tesciowka z nosidlem:p tez bylabym zazdrosna:p Dalej mysle o tym,jak maly mial ze 3 tygodnie,byl mroz,poszlam do skarbowki i matka z Marcinem chwile zostala. Dossal sie do cycka jak wrocilam i mowie,ze tesknil za mna,a ona "ze cycek uspokaja i gdyby dostal innego niz moj do buzi,to tez by pomoglo,bo bezpiecznie by sie poczul"... Do tej pory o tym mysle i ciarki mnie przechodza,jak sobie wyobraze,ze byc moze ona swojego zwisa mu do pyszczka probowala zasadzic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bleee

Cytat:
Moj model o bardzo madrym wyrazie twarzy
O ja Cię, Kubuś wymiata

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Straszne, aż mnie w żołądku ścisnęło

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurdę...chyba się mama na mnie obraziła;/
Doczytałam już o co chodzi. Chciałaś dobrze, szkoda, że tak wyszło

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dziś znów rozjazdy i jutro tak samo. No cóż.

Jutro o 12:00 mój TŻ idzie pod nożyczki! Robię pod siebie. Masakra, aaaa!

W tym czasie, jak on będzie siedział u fryzjera, to ja idę z mamą i małą szukać sukienki dla niej (tzn dla mamy) na wesele. Także no. Śluboszał. Weseloszał i takie tam.

Podczytałam Was i - co do nicku, to ja o swoim wolę nie opowiadać.

A, no Oliwia dziś trafiła do klubu jęczących jęczydeł.
Teraz to juz musisz opowiedzieć historię swojego nicku

Powodzenia dla Tż u fryzjera

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ale miałam akcje z małą
Biedna malutka

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Czesć , dupeczki!
Ola była dziś na szczepieniu- płakała oczywiście, ale potem się uspokoiła i zasnęła w dordze powrotnej. Teraz też już śpi, musiałam ją wykąpać przed 19 bo nas obrzygała i to równo waży 6730 i ma 67cm

Jutro oprawiam mojego licencjata i mam ostatnią poprawkę jednak, trzymajcie kciuki, ja się biorę do roboty, bo mało czasu zostało do jutra
za szczepienie i wagę
Kciuki za poprawkę
z
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
chciałam Wam powiedzieć,że po kilkutygodniowym treningu samodzielnego zasypiania Leo od 3 dni opanował tę umiejętność
wczoraj myślałam,że to przypadek ale dziś już wiem,że nie- i już nie ma płaczu
tulimy się, głaszczmy,śpiewam mu a potem głaszczę po główcę i trzymam za rączkę
oczywiście w środku nocy śpimy już razem ale mi chodzi głównie o to by umiał sam uspiać
Dzielny Leoś

Mała, gratuluje ząbka

Sylwia, u nas też ząbków jeszcze niema

Nawijka, brawa dla Kubusia

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 21:39   #813
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis zasnal na cycu, pozwolil sie odlozyc, co mu sie zdarzylo pierwszy raz od okresu noworodkowego!! Wczesniej przygotowalam butle (zawsze po cycu jak odkladam to sie wybudza i daje mu mm) i teraz musze cale 180ml umiescic w zlewie

A mama szaleje na allegro Nie pstryku, nie robie Ci konkurencji
Zaczailam sie na kiecki i butki dla siebie
przyszedł jego czas po prostu
a czemu wylac? ja bym wypila zawsze konczyłam bebiko rózowe jak mój brat nie wypijał
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 21:53   #814
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo dla Pstrykowego Kubula Kurcze,Pstryczku- przejmowalas sie "niesiadaniem"- to Kubus zaraz Cie zaskoczyl. Martwilas sie,ze jest niejadkiem,a tu caly DUZY sloiczek Mowisz-masz
Debrah,ahhh tesciowka z nosidlem:p tez bylabym zazdrosna:p Dalej mysle o tym,jak maly mial ze 3 tygodnie,byl mroz,poszlam do skarbowki i matka z Marcinem chwile zostala. Dossal sie do cycka jak wrocilam i mowie,ze tesknil za mna,a ona "ze cycek uspokaja i gdyby dostal innego niz moj do buzi,to tez by pomoglo,bo bezpiecznie by sie poczul"... Do tej pory o tym mysle i ciarki mnie przechodza,jak sobie wyobraze,ze byc moze ona swojego zwisa mu do pyszczka probowala zasadzic

jezusiczku, wyobraziłam to sobie aaaa fuuuuuuuj
Cytat:
ooo proszę jaki elegant w bodach pod krawatem
Cytat:
Czesć , dupeczki!
Ola była dziś na szczepieniu- płakała oczywiście, ale potem się uspokoiła i zasnęła w dordze powrotnej. Teraz też już śpi, musiałam ją wykąpać przed 19 bo nas obrzygała i to równo waży 6730 i ma 67cm

Jutro oprawiam mojego licencjata i mam ostatnią poprawkę jednak, trzymajcie kciuki, ja się biorę do roboty, bo mało czasu zostało do jutra
za piękną wagę i za miarę
kciuki za poprawkę
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie - zaraz wezmę się za nadrabianie, ale najpierw chciałam Wam napisać, że dziś Domcia miała wprowadzony gluten. Raz jeden jedyny nie wybrałam mężowi, który ma słoiczek podać jej na obiad i co? Z dziesięciu różnych wybrał akurat rosołek z glutenem i podał jej od razu pół słoika
ehhhh te chłopy, ciemne strasznie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 21:59   #815
sylwietta1988
Zakorzenienie

ELLLMI, spcejalnie dla ciebie http://demotywatory.pl/4159574/Jakby-mnie-ktos-szukal
bo zycie z kotem jest pierdyliard razy ciekawsze niż zycie bez kota

dobrej nocki
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:00   #816
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ale kusicie wypiekami a ja na diecie bo kupiłam sukienke na wesele w koncu, rozm. 36 bo 38 wisiało i teraz musze utrzymac takze ciasta won, ciasteczka won, tylko bonitki od czasu do czasu, ale te zwyklaki bez czekolady czy cus
I jaką w końcu sukienkę kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i jaką ma zabawę ostatnio: leży na brzuszku, ciumka smoczka, kładzie go na macie, unosi się na rękach i spada na tego smoka jak jastrząb potem znowu wypluwa i tak w kółko
nagraj
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Powiem wam hit dnia: wczoraj wygarnęłam mojej szanownej mamie co o tym wszystkim myślę (bo chyba by mnie rozniosło jakbym jej nie powiedziała ) i dziś kupiła Oskarowi NOWY KOMPLET DO CHRZTU
I teraz jest ubrany po jej myśli. O!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Bym zapomniala - oglaszam ze moj facecik zjadl UWAGA! caly duzy sloiczek Hippa!
a jeszcze kilka dni temu dzielilam mu maly sloiczek na dwa dni
wiem ze wasze pociechy to wciagaja nasem taki sloiczek na raz ale u nas to naprawde jest wyczyn
Ooooo to ładnie, u nas najwięcej zjadł cały mały słoiczek...ale to tylko RAZ A jaki smak dałaś że tak ładnie wciągnął?
[QUOTE=Debrah;41527196
T poszła na spacer z dzieckiem (sama pierwszy raz, już mnie skręca oczywiście, ale muszę oddać raport w sobotę a nie napisany..) w TULI!
[/QUOTE]
Też by mnie skręcało....
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kurde laski ja juz nie wiem, co z Malym jest :'( histeria za histeria.... Chcialam z nim pojsc na spacer, musialam isc do spoldzielni, to taka awanture zrobil ze masakra :'( mozliwe, ze po szczepieniu jeszcze tak? Goraczki juz nie ma..... W koncu wyszlismy po 40min od ubrania sie, wlaczylam suszare dalam telefon w lapki i dopiero dalo rade.....
Chusta nie, wozek nie, nasze lozko nie, lozeczko nie,raczki nie, cyc nie :'( ja juz nie wiem.... Wrocilismy ze spaceru, tylko weszlismy do domu - histeria...... Az sie boje, co nasi nowi sasiedzi sobie o mnie mysle

Moze to tez ta przeprowadzka???
Lady a sprawdzałaś ząbki? U nas wyłazi dolna prawa jedynka, już czuję pod palcem ostre i Igi też nieznośny tzn. na rękach w miarę ok ale potrafi nagle zacząć przeraźliwie płakać w czasie zabawy albo snu...
No a może właśnie tak reaguje na przeprowadzkę, nie oarnia biedny tej zmiany otoczenia
Cytat:
o matulu, na samą myśl
Cytat:
Ale suuuuper!!!! A bodziaki jakie elegansio
Cytat:
Ale miałam akcje z małą
Zbliżała się pora kąpieli a ona już zaczyła maurdzić to ją pięknie wykąpałam,wtedy radośc wielka i wszystko się dobrze zapowidało.
Po kąpieli podczas ubierania zaczął się wrzask przeraźliwy nie dało jej się uspokoić ,rozebrałam się do naga i ją tak zaczęłam tulić do siebie a ona się pręży i krzyczy, nawet cyca jej wkładałam ale nie chciała .
Potem ja głupia nagle zrozumiałam że ona głodna ,zrobiłam mleko wypiła 240 ml i się uspokoiła na chwile .
No ale po bekaniu nagle znowu szał , stękała na kupę, ale mówię wam tak stękającego dziecka jeszcze nie widziałam. Oczy jej wychodziły z orbit , była dosłowni SINA i tak bardzo płakała ,potem robiła takie przeraźliwe miny jak człowiek przy ataku padaczki
Postanowiłam że dam jej czopek ,po minucie od włożenia zrobiła wielką mega cuchnącą kupe , a jak ją nosiłam to puściła ogromnego bełta na dwa metry przy tym tak ją strasznie zrywało.
Płakałyśmy obie. Biedna moja. W końcu zasnęła.

Wydaje mi się że to wina deseru jagodowego,kupa była czarna no i wcześniej te jagody tez zwróciła. Ale jeszcze nie widziałam żeby tak jedzenie mogło szkodzić.Nawet po marchewce takich akcji nie miała.
O kurde biedulka Aż się boję słoiczek z jagodami podać a mam...
Cytat:
Czesć , dupeczki!

za wagę i wymiary i trzymam kciuki za jutrzejszą poprawkę
Stary 2013-06-27, 22:00   #817
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Widzisz? Rośnie chłopaczyna Więc czasem się zastanawiam czy te nauki "samodzielnego spania" sens mają, skoro dziecko prędzej czy później samo przeskakuje na kolejny level.

Oby u Was już szlo ku lepszemu
Cytat:
przyszedł jego czas po prostu
a czemu wylac? ja bym wypila zawsze konczyłam bebiko rózowe jak mój brat nie wypijał
On nie rosnie, on sie juz wrecz starzeje

A myslalam, ze zawsze bedzie taki malutki

Wypic mleko? Nieeee, to ja juz wole rabarbar
(ten zapach mnie odpycha; a slodkie to cholerstwo......)

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:01   #818
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ELLLMI, spcejalnie dla ciebie http://demotywatory.pl/4159574/Jakby-mnie-ktos-szukal

dobrej nocki
dobre
Stary 2013-06-27, 22:02   #819
maluchna30
Zadomowienie

Witajcie mamunie! Na szybko przesyłam pozdrowienia od Oli. Gratuluję Wam pierwszych ząbków i magicznych obrotów z brzusia na plecki o odwrotnie. Ola nauczyła się też przewrotów z plecy na brzunio i robi to bez przerwy. Poza tym u nas ok. Mała waży 5190, strasznie rwie się do siadania. Na spacerze trzeba jej pilnować, żeby z wózka nie wypadła. Nadal praktycznie w dzień nie śpi i wymaga ode mnie ciągłej obecności. Niedługo zmieniam telefon, więc może uda się powrócić na forum, bo na siedzenie w pokoju komputerowym przy mojej Oli to nie ma szans. Cały czas myślami jestem z Wami. Czasami uda mi się coś podczytać, ale na pisanie brak czasu niestety. Ściskam Was mocno i do miłego pisania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ola 5 miesiecy 044.jpg (71,3 KB, 47 załadowań)
Stary 2013-06-27, 22:07   #820
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
mały przystojniak

gratulacje!

Biedna Blaneczka Tak strasznie mi szkoda tych naszych dzieciaczków, że już od małego muszą się męczyć nawet z kupą

Szaja super, że z Dorcią wszystko ok
Silver już tęsknię

Dziewczyny, a jak się wprowadza mleko modyfikowane 2? Po trochu czy od razu?

wlasnie sprawdzalam w zaleceniach WHO i pisza o tym, zeby zaczac od jednego karmienia dziennie

dziewczyny, dzisiaj Was nie nadrobie, caly dzien z Boryskiem spedzilam - jak juz chcialam zabrac sie za wizaz - to akurat chcial byc na raczkach

co do brafitingu (black, szaja) - pewnie macie racje, ale na razie nie zaglebiam sie w ten temat - w ciazy mialam chyba najlepszy biust w zyciu przed ciaza byl maly ale bylam zadowolona - teraz go nie ma, wiec nawet te 80 zl na stanik dla mnie to duzo

Borysek - like a boss

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-06-27 o 22:11
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:09   #821
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
On nie rosnie, on sie juz wrecz starzeje

A myslalam, ze zawsze bedzie taki malutki

Wypic mleko? Nieeee, to ja juz wole rabarbar
(ten zapach mnie odpycha; a slodkie to cholerstwo......)
wiem co czujesz
Stary 2013-06-27, 22:10   #822
meduzza
Zadomowienie

Ewik- a to pech z tym glutenem....
Nawijko-Kuba mi wygląda na takiego co w przyszłości niezły biznes rozkręci i będzie miał kupę kasy Serio, będziesz ustawiona Mamuśka I gratuluję samodzielnego zasypiania!
Mała No to super! Ząbek z góry, no no kto by pomyślał
Marsi Ale fajnie w tym basenie się kąpiecie. Ja bym się trochę strachała jednak, bo dziecko takie śliskie jest Ale koniecznie chcę nauczyć małą pływać!!
Fewciu Super się tulicie, może to będzie dobre rozwiązanie na wasze płaczki?
Lenova-biedna Blaneczka
Meneq-Biednaś Ty z tą pracą męża... No ale lekarz to lekarz-bardzo wymagający zawód.
Black ale jestem ciekawa nowego fryza TŻta
Szaja To wybierasz się do rehab.? Powiesz mi później co zlecił. Mój klocek też 7,5kg waży.

Właśnie, my po szczepieniu. Nie było miło oooj nie było Takiego wrzasku to ja jeszcze nie słyszałam, na szczęście tylko chwilowe ale teraz biedulka zasypia już 2 godzinę i popłakuje I w ogóle to do mam tą pediatrę traktuje te dzieciaczki jak produkt na taśmie: następny i następny
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:14   #823
blogerka
Wtajemniczenie

W ogole to jakis czas temu chwalilam sie Wam ze Borys zaczal na wadze przbierac i dupa .. waga znowu sie zatrzymala, dzisiejszy dzien wygladal tak, ze ja z nim ciagle "walczylam" mam wrazenie ze caly dzien tylko podawalam mleko i dorabialam kolejne porcje ajk poprzednie juz odstaly za dlugo a i tak jedno karmienie praktycznie ominal. Znowu straszny z niego niejadek, glowa kreci na wszystkie strony, rzuca mi sie na rekach, wypluwa mleko, wszytsko jest upaprane jak je dzisiaj to juz rece zalamywalam bo nic tylko go karmilam - usypialam i nosilam
Stary 2013-06-27, 22:31   #824
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie cytuję, tylko sobie w 2 oknach wizaż otworzyłam i piszę

Rączki, buzię - myję normalnie wacikami jak chcę w dzień przetrzeć, wacikc moczę pod kranem i dawaj.

Meneq, czytam teraz książkę Clive Cusslera "Smok", dużo z Japończykami motywów, właściwie główny i ciągle myślę o Tobie ciekawa jestem, jak byś tę książkę odebrała, jak masz ochotę to ebooka dam, bo tak czytam

Treselle, aż poleciałam na all babydream kaszki oglądać, faktycznie są! i fajne! dzięki

Białą Masajkę czytałam, tak mnie ta laska wpieniła, że szok. Normalnie krótko: zaswędziało ją między nogami i tyle. Nie ogarniam - pizgnąć w kąt CAŁE życie i lecieć bo mi się Masaj spodobał? no ludzie...

i od razu pytanie do dziewczyn o mleko babydream - która je stosuje (bo pamiętam, że Black chyba?) i jak oceniacie?

Elllmi, też leczyłam kociakom koci katar, da się spokojnie a krzesło nie dość, że brzydkie, to jeszcze wielkie - widziałam na żywo w sklepie.

Skoro tyle "urodzin" to ja dowalę - Dorotka ma 5,5 mca

Mała, ale ubranko super kupiła, portki - rewelacja! sama bym takie chciała dla moich dziewczyn wybrałabym ten zestaw i zęba gratuluję!

Pstryniu, co do kaszki manny nie wiem ile na łyżeczkę wchodzi :d ale nie wiem jaką kupiłaś, taką nie do gotowania? manna o tyle fajna, że możesz zagęścić nią i zupkę, i do deserku na przykład podać a jak nie chcesz wyrzucać, to ja bym sama zjadła ugotuj dla siebie i już.

Gratuluję pożartego słoiczka

A mleko spokojnie podaj, nic się nie stanie

Lady, Pietraszko pewnie zmianę miejsca odreagowuje...

Nawijko, tak, przejdę się po week do rehabilitanta, właśnie po to by pokazał ćwiczenia do rozruszania mojej Klusi to nie zaszkodzi przecież, a i chyba Dorotce się spodoba możliwość ruchu a młoda 7,8kg waży!

Co ciekawe - wiecie, że lekarka pytała też o ogólne zachowanie dziecka, czy jest pogodna, wesoła?

Silver, zbadaj mocz jeśli niejedzenie nagle się pojawiło, koniecznie.

Black, ale mi się miło wasz śuboszał szalony czyta

Lenova, bo jagody bardzo zatwardzają.

Mleko modyfikowane normalnie przechodzi się z 1 na 2, z 2 na 3, bez mieszania - one zazwyczaj mają po prostu większą ilość witamin i takich tam, ale firma ta sama, smak ten sam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:32   #825
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
skopiowanr z jednej ze stron parafii
Chrzestni powinni ukooczyd 15 lat.
2. chrzestni mają byd katolikami wyznającymi swą wiarę życiem zgodnym z nauką Kościoła nie wolno np. dopuszczad do pełnienia tej funkcji osób żyjących w niesakramentalnym związku małżeoskim oraz młodzieży nie uczęszczającej na katechizację (żądad odpowiednich zaświadczeo).
3. Duszpasterz powinien żądad od rodziców chrzestnych, których nie zna, odpowiedniego świadectwa kwalifikacyjnego z parafii, w której mieszkają.

W niedziele byłam chrzestną i nie zdążyłam donieść zaświadczenia i po mszy podpisujemy dokumenty a tu proboszcz nadchodzi i pyta czy zaświadczenia są no to ja że są. Patrzy patrzy i pyta gdzie S....(mojam iejscowość) no to mu tłumaczę, a on że jak to się stalo że z tak daleka jestm, a ja mu że ślub tu brałam dwa lata temu i to mój brtat... ale oczy zrobił
Cytat:
Siedzę i płacze razem z Blanka ;(;( śpi po 20-30min i budzi się z okropnym placzem Nie potrafię jej pomoc. Nie chce ani piersi,ani butelki,ani wody,nawet koperek zaparzyłam i nic. Dałam bobotic i nic. Jestem bezsilna. Tak mi Jej szkoda

Fewciu biedactwa, może jak w końcu szelek się pozbędziecei to się zmieni.
Doczytałam że w dzień spoko
Cytat:
Lady dziękuje Pietraszko nie ma już gorączki? My to musimy założyć klub nieprzespanych nocy A poważnie mam nadzieję że już będzie dobrze. Szczepienie było dwa dni temu i wierze że dolegliwości już nie wrócą
Ja też nienawidzę głośnego dzwonka TZ

Meneq ale Twoja Yae jest tylko troszkę starszą od Blanki i tak ładnie śpi. Jak Ty to robisz? Mojej małej nie zdarzyło się jeszcze przespać nocy bez pobudki. Raz jedynie spala od 20 do 2,karmienie i sen do 4,karmienie,sen do 6. Ale to było jednorazowe

U mniue to wygląda podobnie, a jak zje dużo albo późno to budzi się tylko raz ale to żadko :P
Cytat:
Hej dziewczyny, dziś znów rozjazdy i jutro tak samo. No cóż.

Jutro o 12:00 mój TŻ idzie pod nożyczki! Robię pod siebie. Masakra, aaaa!

W tym czasie, jak on będzie siedział u fryzjera, to ja idę z mamą i małą szukać sukienki dla niej (tzn dla mamy) na wesele. Także no. Śluboszał. Weseloszał i takie tam.

Podczytałam Was i - co do nicku, to ja o swoim wolę nie opowiadać.

A, no Oliwia dziś trafiła do klubu jęczących jęczydeł.
Zazdroszczę tych przygotowań
Może ktoś zamienił nasze Oliwki bo moja jak zaklęta nawet trzy razy spała w ciągu dnia i prawei sama w łóżeczku zasnęła
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Chwale się: MAMY ZĘBA!!!

Spodziewałam się że wyjdą na dole bo widać dwa białe ślady a tu górny wylazł. I bym nie wiedziała gdyby Oskar mnie nie ugryzł potem bach łyżeczka żeby sprawdzić i stuka a nawet widać
Gratulacje
Cytat:
Ale miałam akcje z małą
Zbliżała się pora kąpieli a ona już zaczyła maurdzić to ją pięknie wykąpałam,wtedy radośc wielka i wszystko się dobrze zapowidało.
Po kąpieli podczas ubierania zaczął się wrzask przeraźliwy nie dało jej się uspokoić ,rozebrałam się do naga i ją tak zaczęłam tulić do siebie a ona się pręży i krzyczy, nawet cyca jej wkładałam ale nie chciała .
Potem ja głupia nagle zrozumiałam że ona głodna ,zrobiłam mleko wypiła 240 ml i się uspokoiła na chwile .
No ale po bekaniu nagle znowu szał , stękała na kupę, ale mówię wam tak stękającego dziecka jeszcze nie widziałam. Oczy jej wychodziły z orbit , była dosłowni SINA i tak bardzo płakała ,potem robiła takie przeraźliwe miny jak człowiek przy ataku padaczki
Postanowiłam że dam jej czopek ,po minucie od włożenia zrobiła wielką mega cuchnącą kupe , a jak ją nosiłam to puściła ogromnego bełta na dwa metry przy tym tak ją strasznie zrywało.
Płakałyśmy obie. Biedna moja. W końcu zasnęła.

Wydaje mi się że to wina deseru jagodowego,kupa była czarna no i wcześniej te jagody tez zwróciła. Ale jeszcze nie widziałam żeby tak jedzenie mogło szkodzić.Nawet po marchewce takich akcji nie miała.

Masakra ale u mnie wczoraj było podobnie tylko w ciągu dnia: wrzask, wierzganie na ręach a potem maega kupa i tak trzy razy. Do teraz nie wiem po czym. Moze po czereśniach bo dużo zjadłam???
Cytat:
Czesć , dupeczki!

Kciuki są

Co do krzesełek, brat mi takie z Anglii przytachał, dzisiaj wyprałam jutro ramę wyszoruję i będzie jak nowe
http://valcoobaby.pl/krzeselko-do-ka...empo,id81.html
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:33   #826
sarah67
Zadomowienie

no i tak

ksiadz w innej parafii nie zgodzil sie ze bez zaswiadczenia, mowilam, ze to wyjatkowy chloak, dobry, itd itp, a ze zaswiadczenia nie dostanie bo ksiadz do niego cos ma, a ten ksiadz, ze oni sie znaja i nie bedzie kwestionowal jego decyzji,

wrocilam z powrotem do swojej parafii i wiecie ten dalej w uparte a nie wyglada jak ksiadz ylko jak jakis lovelas, z Nati bylam a On nic do Niej, ani nie zagadal ani nie zwrocil uwagi, no i dzidzka moja bedzie miala dwie matki chrzestne bo jakby sie na to nie zgodzil to juz zrobilabym nurde niezla, a pytal czy koscielny planujemy to ja mowie ze mial byc w tym roku ale maz zachorowal i wszystkie oszczednosci poszly na lecznie i wiecie co juz po wszystkim ja sie pytam ile sie nalezy za chrzest

a on, ze jak bedziemy miec to wtedy damy na ofiarę, chyba mu sie glupio zrobilo a ja na to prosze ksiedza az tak zle to u nas nie jest i polozylam koperte na biiurku i wyszlam

mialam dwie w jednej 50 w drugie 100 i chialam wyciagnac to 100 ale nie przypomnialy mi sie moje łzy i przykrosc jaka zrobil Dawidkowi i dalam 50

ale glupio mi troche, ale to w sumie nie specjalna msza tylko normalna podczas, ktorej bedzie chrzest
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:36   #827
nafiyqa
Zakorzenienie

sarah, dlaczego Ci glupio?? Jemu i te 50zl sie nie nalezy!!!!

Stary 2013-06-27, 22:41   #828
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
sarah, dlaczego Ci glupio?? Jemu i te 50zl sie nie nalezy!!!!
no niby nie chcial nic
ale swoj honor mam polozylam na biurku i juz
a tak nawiasem mowiac to ciekawe co oni z tym robia, czy kazdy taki uczciwy pewnie niektorzy biora w kieszen, dlatego pozniej takie wozy
Stary 2013-06-27, 22:46   #829
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nawijko-Kuba mi wygląda na takiego co w przyszłości niezły biznes rozkręci i będzie miał kupę kasy Serio, będziesz ustawiona Mamuśka I gratuluję samodzielnego zasypiania!

Właśnie, my po szczepieniu. Nie było miło oooj nie było Takiego wrzasku to ja jeszcze nie słyszałam, na szczęście tylko chwilowe ale teraz biedulka zasypia już 2 godzinę i popłakuje I w ogóle to do mam tą pediatrę traktuje te dzieciaczki jak produkt na taśmie: następny i następny
Ale mnie tym rozbawilas

Bidulka mala, ciocia caluje

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41534539]i od razu pytanie do dziewczyn o mleko babydream - która je stosuje (bo pamiętam, że Black chyba?) i jak oceniacie?

Nawijko, tak, przejdę się po week do rehabilitanta, właśnie po to by pokazał ćwiczenia do rozruszania mojej Klusi to nie zaszkodzi przecież, a i chyba Dorotce się spodoba możliwość ruchu a młoda 7,8kg waży!
[/QUOTE]
Kubus wypil 1 opakowanie. Akurat zbieglo sie to w czasie z wierceniem sie nad ranem z powodu duzej ilosci bąkow (po Bebiko tego nie mial i nadal nie ma) i przejsciem od kupy w kazdej pieluszce do kupy co 2 dni...
Ale nie wiem czy to mleko ma jakis wplyw, chyba nie...
Profilaktycznie wrocilismy do Bebiko.

Wkurzalo mnie tylko robienie go - Bebiko robie w normalnej, pokojowej temp.
A BD trzeba robic w cieplejszej, bo inaczej slabo z rozpuszczaniem.

Ale cena to niewatpliwie zaleta...

Chcesz przejsc na mm?

7,8kg? Cudowne mleko masz

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
no niby nie chcial nic
ale swoj honor mam polozylam na biurku i juz
a tak nawiasem mowiac to ciekawe co oni z tym robia, czy kazdy taki uczciwy pewnie niektorzy biora w kieszen, dlatego pozniej takie wozy
Nie powinno byc Ci glupio!

Stary 2013-06-27, 22:51   #830
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Ale mnie tym rozbawilas

Bidulka mala, ciocia caluje

Kubus wypil 1 opakowanie. Akurat zbieglo sie to w czasie z wierceniem sie nad ranem z powodu duzej ilosci bąkow (po Bebiko tego nie mial i nadal nie ma) i przejsciem od kupy w kazdej pieluszce do kupy co 2 dni...
Ale nie wiem czy to mleko ma jakis wplyw, chyba nie...
Profilaktycznie wrocilismy do Bebiko.

Wkurzalo mnie tylko robienie go - Bebiko robie w normalnej, pokojowej temp.
A BD trzeba robic w cieplejszej, bo inaczej slabo z rozpuszczaniem.

Ale cena to niewatpliwie zaleta...

Chcesz przejsc na mm?

7,8kg? Cudowne mleko masz

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Nie powinno byc Ci glupio!
skoro tak mówisz
Stary 2013-06-27, 22:51   #831
Konto usunięte

Nawijko, ja muszę na mm zacząć- raz, że we wrześniu praca i nie mam pojęcia w jakich godzinach - może być 8-11 a może być i 7-17, nie wiem jak mi się uda plan ułożyć. W dodatku ja autobusem dojeżdżam i np. kończąc o 12:40 autobus mam o 13:40 lub po 14 nawet, w domu o 15 jestem. Rano to samo, na 8 jadę - a z domu wyjśc muszę o 6:30.

Druga rzecz - Agatka. Dorotka BARDZO często je, ja nawet sama na spacer z Agu nie wychodzę - dzisiaj święto, rano zawiozłam ją autobusem do przedszkola, ona to lubi bardzo, ale muszę w godzinę się zmieścić. Dorotka jadła po 7, wracałam o 8:38 dokładnie! i płacz jak szlag był... A Agatka tęskni.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:52   #832
nancykenator
Zakorzenienie

sarah temu księdzu to nawet te 50 zł to się nie należało, głupi buc a swoją drogą ciekawe co on ma tak naprawdę do tego chłopca
Stary 2013-06-27, 22:55   #833
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, my sobie chwalimy, bo - w momencie, gdy zmieniliśmy mleko (przeszłam od razu, jedna butelka NAN, następna już BD) przeszły nam kolki, jak ręką odjął... No i smak, zapach o niebo lepsze, niż NAN. Oliwka ładnie na nim rośnie (7100g 1,5 tygodnia temu), nie ma problemów z brzuszkiem, kupy ma regularne (raz dziennie, rano), także no, dla nas jest okej. Ale wiadomo, że każde dziecko inne - u nas się sprawdza, a u drugiej osoby może się nie sprawdzić.

Sarah, baran z tego księdza, szkoda tych 50zł dla niego... Ehhh.

I wiecie, co zrobiłam a propos butów? Kupiłam nowe, inne. Przecież nie mogę iść do ślubu w poplamionych butach, a poza tym te mi lekko odstają na pięcie, nie wygląda to ładnie. Cóż, oddam je mamie, może jej się przydadzą na jakąś imprezę...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-27 o 22:58
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:58   #834
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę Szajka, ale przykra sytuacja..wiem, że bardzo chciałaś kp Dorotkę bo Wam pięknie szło..ale cóż zrobić jak jest jeszcze drugi, bardzo potrzebujący maluch - no bo trzeba pamiętać, że Agu to wciąż malutka dziewczynka potrzebująca mamy..to, że jest Dorka nie sprawiło, że Agu dorosła.. ja bym się czuła mocno rozdarta i ty pewnie biedna też tak masz... ale ty świetny rodzic i pedagog - dacie radę*
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:02   #835
Konto usunięte

Ano rozdarta, ale powtarzam sobie, że mam 2 córki, nie jedną. Żal mi bardzo, bo pomijając oczywistość,że najlepsze kp, to zwyczajnie - wygodne na razie jeszcze karmię, no bo mi ... żal i tak się jak do jeża zabieram...
Stary 2013-06-27, 23:07   #836
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie debiutuje jako sprzedawczyni na tablicy bede miec 5 dyszek na zakupy dla małego i tu mam pytanie- jak ciuszki waża około 1 kg to już musze jako paczke wyslac czy ujdzie jako list?
jako list możesz wysyłać do 2 kg tu masz fajną stronkę do wyliczania kosztów przesyłki http://www.kody-pocztowe.info/poczta_cennik.php

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
nagraj
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Nagraj to koniecznie

Czyli z Leosiem już wszytko dobrze, tak?
postaram się jak znów wpadnie w trans

no właśnie nie tak dobrze niestety laurka też chyba pytała o małego wcześniej; napiszę w klubie

Cytat:
no szaleństwo normalnie

Cytat:

dobrej nocki

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witajcie mamunie! Na szybko przesyłam pozdrowienia od Oli.
jaka drobinka wesolutka

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
ehh, te szczepienia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41534539]
Skoro tyle "urodzin" to ja dowalę - Dorotka ma 5,5 mca [/QUOTE]

to połówki też sie liczą?

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Co do krzesełek, brat mi takie z Anglii przytachał, dzisiaj wyprałam jutro ramę wyszoruję i będzie jak nowe
http://valcoobaby.pl/krzeselko-do-ka...empo,id81.html
fajne bardzo

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
I wiecie, co zrobiłam a propos butów? Kupiłam nowe, inne. Przecież nie mogę iść do ślubu w poplamionych butach, a poza tym te mi lekko odstają na pięcie, nie wygląda to ładnie. Cóż, oddam je mamie, może jej się przydadzą na jakąś imprezę...
już zdążyłaś kupić? poka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:11   #837
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
sarah temu księdzu to nawet te 50 zł to się nie należało, głupi buc a swoją drogą ciekawe co on ma tak naprawdę do tego chłopca
nie wiem, powiedzial, ze w kosciele go nie widzial, na pewnomu sie nie narazil bo to spokojny chlopiec, malomowny, taki samotnik, odstajacy od innych dzieci, a ja bedac u tamtego ksiedza i wiedzac ze proboszcz ktory uczy go religii ma zdecydowac to bylam przekonana, ze jest ok ze widzi chlopca wie jaki jest grzeczny i normalnie szok jak zadzwonilma i uslyszalam, ze nie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41535159]Ano rozdarta, ale powtarzam sobie, że mam 2 córki, nie jedną. Żal mi bardzo, bo pomijając oczywistość,że najlepsze kp, to zwyczajnie - wygodne na razie jeszcze karmię, no bo mi ... żal i tak się jak do jeża zabieram...[/QUOTE]

wiem jak Ci trudno,
Stary 2013-06-27, 23:26   #838
hope01
Zakorzenienie

nie nadrobie dziś

ale życzę Wam wsio dobrego

(Mietek mi przyszedł )

PS. posmarowałam się serum termoaktywnym z Perfecty. Wiecie jak wygląda pies jeżdżący dupą po dywanie?
No właśnie GRZEJE!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:27   #839
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziękujemy za wszystkie gratulacje

Lenova-tak to nasz pierwszy,predzej miał takie białe kropki ale gdzieś zniknęły
Na dole już widać dwa białe ślady jak otwiera dziobaka także te też niebawem wylezą (i tych się najpierw spodziewałam).

Biedna Twoja niunia

Sylwietta- Oskar też już dwa miesiące walczy z uzębieniem. Nie pamiętasz jakie cyrki z nim czasem miałam przez to? A dopiero wczoraj (dzisiaj skojarzyłam) jak smarowałam mu dziąsła czułam szorstkie miejsce i dzisiaj już przebił zębal

Szajka- ubiore to co mateczka kupiła chociażby dla spokoju z resztą dała za to kupę kasy więc nie rzuce tego w kąt bo zwyczajnie zrobiłabym jej przykrość.

I to nie jest tak (wiele z was tak to odebrało) że chciała mi się POKAZAĆ że kupi lepsze. I mi zrobić na złość... Nie
Cały czas mi powtarzała że my do chrztu każde z osobna mieliśmy nowe ubrania kupione (to nowe ale dostałam) i nie wstydziła się że źle ubrała dziecko. Potem mi tłumaczyła że chrzest jest raz w życiu i Oskar ma wygladac elegancko i tyle (dokładnie z tego powodu że chrzest tylko raz dla mnie trochę bezsensu jest wywalanie tyle kasy skoro ubranko leży w domu). Mamy trochę inne priorytety i dlatego nie mogę się z nią zgodzić. Ona np chce żeby ludzie widzieli że dzieciak nie jest w byle czym ubrany a ja szczerze mówiąc leje na ludzi.

Co do mleka BD dla mnie super-podzielam opinię Black
Jest bardzo dobre i tanie. Nan się przy nim chowa.

Dzisiaj pisałam że mąż w delegacji więc z Oskarem cały dzień sama i powiem wam że jak zawsze mam problem z usypianiem go tak dziś wypił mleko i usnął- przełożyłam tylko do łożeczka. No i usnął o 21 co jest rzadkością u niego bo zwykle zasypia grubo po 21 albo tuż po 22
W ogóle dziś był grzeczny,chyba wiedział że sami rządzimy i musi mamie dać odsapnąć

Nawet ogarnęłam to co zaplanowałam-i no właśnie... Zakładałam firane i tak mi coś chrupło w szyi że teraz ledwo ruszam głową bo mnie boli teraz i ta szyja z kręgosłupem

Nawijko-Kuba jaka powaga

Fewcia-fajnie że dziś mała nie płacząca-
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:33   #840
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41535159]Ano rozdarta, ale powtarzam sobie, że mam 2 córki, nie jedną. Żal mi bardzo, bo pomijając oczywistość,że najlepsze kp, to zwyczajnie - wygodne na razie jeszcze karmię, no bo mi ... żal i tak się jak do jeża zabieram...[/QUOTE]

Szaja,przepraszam,ze się wtrynię,tak przypadkiem tu przylazłam...

a jakbyś karmić mieszanie spróbowała?

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości