|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
W 17 tc lekarka powiedziala ze bedzie dziewczynka I od tego momentu zaczelam wciagac slodkie. Nadal wole ogòra czy kefir ale slodkiego cos musze zaraz miec na zagryche )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Kruszynka wszystko na pewno dobrze, ale też bym poszła do tego drugiego, bo stres wcale Ci nie jest potrzebny Rybka Budowniczka cieszę się, że jakoś sobiewszystko układasz powoli, a za zdrówko mocno kciuki trzymam |
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
ale Tobie ewidentnie podchodzi![]() Zawsze lubiałam szczególnie latem do ziemniaczków młodych popijać.Ale od jakiś 3 tygodni to wypijam nieraz dziennie jeden zamiast smakowych jogurtów.Bardziej mi podchodzi. No i na słone,ostre miałam/mam ochotę i słodyczy do niedawna też nie jadłam,bo mi nie smakowały. A teraz jak mnie najdzie ochota to muszę wszamać batonika. Ciekawa jestem czy się potwierdzi tak jak u Ciebie córa. Ciekawe jak Anoula po wizycie Ona jedyna się nie odezwała.---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Dobranoc |
|
|
|
|
#4175 |
|
Rozeznanie
|
a u mnie dziś dzień jakis zakręt....najpierw rano TZ miał wypadek, jechał do pracy na rowerze i babsko w niego wjechało- jeszcze sie okazalo ze to lekarka a nawet nie zastanowiła sie czy nic mu nie jest...rzucała sie pyskowala i w koncu skonczylo sie na policji i 6 pkt i 300zł mandatem dla niej...no i ma ubezpieczyciel zwrocic za rower....troche sie natnie bo rower drogi i czesci tylko na zamowienie....
miałam jechac dzisiaj do mieszkanie i juz nie dojechałam ale za to wybralismy sie na basen. Chlopaki szaleli a ja nie za bardzo sie czułam, brzuch mi sie w wodzie przelewal i jakis taki dyskomfort czułam... zmyakam spac jutro na 9 mam rozprawe w sądzie( znajomi sie rozwodza i mnie na swiadka powołano) wcale mi sie nie usmiecha ale nie chce kary dostac.... |
|
|
|
#4176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Waga chyba w normie przynajmniej z tego co mówił lekarz ![]() Cytat:
![]() Na ogół córki są bardziej za ojcami, pewnie będę zazdrosna
|
|||
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy na kolejnym USG się potwierdzi dziewczynka. Niezły babiniec będziemy mieć w rodzinie. Siostra dwie córki, ja póki co czekam na jedną ![]() Cytat:
Ty chyba też z tych drobniutkich dziewczyn ![]() Mam nadzieję, że wszystko pozytywnie się ułoży Skup się tylko na synku, a o innych problemach zapomnij ![]() |
||
|
|
|
#4178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Cytat:
i czekamy na potwierdzenie dziewczynkiCytat:
Cytat:
Tak późno pisze bo po wizycie TŻ wyciągnął mnie do knajpy bo jego znajomy z Norwegii przyjechał. To po kolei, dzidz dziś mierzył ponad 12 cm (według jednego pomiaru nawet ponad 12,5) i ważył 155 g. I był dziś bardzo mało ruchliwy. Data porodu znowu poleciała 2 dni wcześniej, na dzień dzisiejszy 10.12.13. Coś mi mówi że urodzę na przełomie listopada i grudnia. Z badań krwi które miałam robione przy genetycznym wynika że ryzyko wad wrodzonych jest znikome co nas bardzo cieszy .Przytyłam 0,5 kg od ostatniej wizyty. Jako że dziś prawie zaliczyłam omdlenie w autobusie to oczywiście morfologia się kłania. I wiadomość na którą wszyscy czekają... Junior na 70% jest... Dziewczynką ;DTŻ po pewnej ilości % przyznał że będzie córeczka tatusia. Zdjęcia dzidzi jutro (mam też fotkę bułeczki) i jak będę miała wenę to moje na dodatek. |
||||
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Mya1989;41519666]Tak, na ich stronie internetowej jest możliwość zakupu online, wysyłka bezpłatna jak się płaci kartą i zwroty też bezpłatne Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze pytanie, jak dostawałyście płytkę od lekarza z nagraniem zdjęć/ filmu z USG to jaka to była płytka? DVD, RV cośtam, chodzi mi o rodzaj, na którym można robić nagrania z USG
|
|
#4181 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Witam się w ten szary poranek, a dla mnie jakiż słoneczny! Od wczoraj wiem, że w moim brzuchu rośnie mała Nina...
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje
|
||
|
|
|
#4183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Anoula no proszę i gonisz mnie! Jednak będziesz pierwsza rodząca w Narutowiczu, chętnie poczytam opinie później o szpitalu od Ciebie ![]() No i za dziewczynkę Czyli jednak odrzut od słodkości nie oznacza od razu chłopca Gratuluję wszystkich udanych wizyt Oby na kolejnej wizycie wstydnisie pokazały co mają między nóżkami! Ja wczorajszy wieczór spędziłam z koleżankami, byłyśmy na kolacji w knajpie, obżarłam się jak świnka, jak wracałam po 22 to już mi się tak odbijało i miałam taką zgagę że myślałam, że zostawie auto w rowie i pobiegnę szybciej na nogach bo tak mi się chciało pić W każdym razie wróciłam do domu, Mążul już kimał, położyłam się a on do brzuszka: Tęskniłem za Wami dziewczyny A ja w ryk... Ciężarówka wariatka!
|
|
#4184 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Już mam dość tego chłodu :P Albo za gorąco albo za zimno, no nie dogodzisz ![]() Wczoraj lawina ujawnionych płci na wątku więc ja postanowiłam dzisiaj jechać na te darmowe USG do Chorzowa. Może się uda załapać i może lekarz coś wypatrzy Trzymajcie kciuki, żeby mi to USG zrobili ![]() Wyczekiwałam wczoraj wieczorem jak głupia kopniaczków a dzidź był spokojny, ze dwa razy szturchnął tak lekko i tyle. Może jak się uda dzisiaj to USG to będzie na nim bardziej ruchliwy Oj jakbym bardzo chciała wiedzieć czy to syn czy córka... ![]() ![]() ![]() Kociak, Newtrend gratuluję wizyt! Kociak za miesiąc już pewnie się dowiecie co tam siedzi, ale wiem jak męczy to oczekiwanie :P Najważniejsze, że wszystko jest ok. Newtrend nieśmiało gratuluję prawdopodobnej córeczki! Oby się potwierdziło! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taszanta ja mam nagranie na zwykłej płycie CD-R.\ Cytat:
![]() ![]() klask i: moje wielkie ogromne gratulacje!Budowniczko mam nadzieję, że będzie dobrze ze zdrówkiem. Trzymaj się dzielnie. Brzusio maleńki Ty nasz chudzinko
|
|
#4185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Musze się zmobilizować i włączyć stacjonarkę, żeby zdjęcia zeskanować ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- No i TŻ zabronił mi pracować przez to moje wczorajsze prawie-omdlenie. |
|||
|
|
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
Anoula dawaj foto!! Jestem ciekawa jak u Was to wygląda
|
#4187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się jeszcze próbuję nie nastawiać na dziewuszkę bo moja siostra tak miała że najpierw miała być dziewczynka a później okazał się chlopiec. Pamiętam jak wróciła od lekarza i wkurzona powiedziała - I tak będzie Wiktoria - no i ma Wiktora trzeciego synusia. |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc chyba ja Wam zdam relację.Witam się dzisiaj z domku, mam dziś wolne od opiekowania się siostrzeńcem męża więc mam zamiar coś porobić w domu pożytecznego, hmmm ile z tego wyjdzie jeszcze nie wiem. Anoula super że kolejna dziewczynka mój mąż oszalał z radości jak się dowiedział że będzie córusia tatusia Budowniczka super że odpoczywasz, dbaj o siebie i Maksyma, a ze zdrowiem mam nadzieję będzie wszystko dobrze Ryba co się dzieje kochana?? Oj przydałoby CI się kilka dni urlopu, ba nawet z tydzień żebyś mogła się zregenerować i zresetować
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
No to zdjęcia mojego małego ufoludka
i moje z dziś rano, wieczorem oczywiście brzusio większy jest.
|
|
|
|
#4190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Cytat:
pisałaś cały czas "junior" i nastawiłam się że jednak będziesz mieć chłopaka a tu taka niespodzianka Gratuluję dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Budowniczko dobrze że u Ciebie wszystko w porządku Rybko co się dzieje ? ![]() Dzień dobry mamusie i maluszki ![]() Jestem dzisiaj przeszczęśliwa, wszystko wróciło do normy... brzuch mam już taki jak być powinien, Jaśko stuka i puka coraz mocniej i póki co bez przerwy . Nawet wczoraj "ujawnił" się babci i pokazał gdzie się chowa ależ moja mamcia była szczęśliwa jak widziała jak mi brzuszek podskakuje Trzymam kciuki za wizyty !
|
|||
|
|
|
#4191 |
|
Rozeznanie
|
Witam
na wstępie ogromne za wizyty i poznane płci. Dziewczynki gonia chłopców Czekam na zdjęciaRybko nie zamartwiaj się i nie pisz takich głupot !!! Przydałoby Ci sie Kochana troche wolnego Budowniczko ale masz zgrabniutki brzusio ale powoli sie zaokrągla. Ty musisz być bardzo drobnej budowy. Anoula piękne zdjęcia A ja z niecierpliwością czekam na wieczór kiedy to mój mąż wróci z tej delegacji... i oczywiście na poniedziałek na wizytę za dzisiejsze wizyty
Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-06-28 o 10:01 |
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Cytat:
Mówiliśmy Junior bo jeszcze zanim w ogóle zaszłam w ciążę i zaczęliśmy rozmawiać o wspólnej przyszłości to nasze hipotetyczne dziecko zostało nazwane roboczo Juniorem. Było oczywiste, że jak zaszłam w ciążę to brzyszek został Juniorem również. Teraz tez pewnie od razu się nie odzwyczaję i dopóki nie będzie miała mienia to zostanie Juniorem albo Juniorą A imienia może długo mieć nie będzie miała bo TŻ ma inną koncepcję na imię dla córki niż ja.
|
|
|
|
|
#4193 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam nic nie widzę ![]() U mnie to były ewidentnie nóżki na za piętnaście 3 a między nimi żadnych wystawaczy...
|
|
#4194 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję udanych wizyt! Pochwalcie się zdjęciami
![]() Anoula piękny brzuszek i oczywiście zdjęcia maleństwa! ![]() Mam pytanko do dziewczyn z późniejszych tygodni, co czują ruchy...Kiedy zaczęłyście czuć kopniaki? U nas jutro stuknie 19 tydzień i jeszcze nic nie czuję
Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-06-28 o 10:04 |
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Tam gdzie kursor widać 2 wargi sromowe a siusiaka pomiędzy nóżkami nie ma
|
|
|
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja nie wiem czemu o tym nie wiesz??
A nazwisko lekarza napisałam Ci na priv
|
#4197 |
|
Rozeznanie
|
ja jutro zaczne 19 tydzień ale tez jeszcze ruchów nie czuję... a juz tak bardzo czekam na nie. Tylko że ja mam trochę sadełka wiec pewnie i przez to
|
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mam
Witanko
Znowu mnie na wieczór katar zaatakował ![]() Anoula - ale fajnie, coraz więcej dziewczynek się ujawnia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za dzisiejsze wizytyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4199 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak jadę i widzę przede mną rower na jezdni to jadę za Nim tak długo i wolno aż drugi pas z naprzeciwka się nie zwolni i wtedy dopiero wymijam... Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Taszanta;41537509] takie normalne jeansy, one były przecenione na 29 PLN, rozmiar 38 ale wielgachne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień Dobry Ja dziś w miarę wypoczęta i humor nadal mnie nie opuszcza ![]() Zaraz biorę się za zmywanie naczyń bo cały zlew już na mnie czeka 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() Wrzucam obiecane Przedstawiam Wam Kamilka ).Później może wrzucę jeszcze wczorajsze łowy ciuszkowe.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||
|
|
|
#4200 | |
|
Zadomowienie
|
Hej !
gratuluję udanych wizyt i poznanych płci ! ![]() Cytat:
Także spokojnie lada dzień poczujesz i nie będziesz miała żadnych wątpliwości że to jest to ![]() Dzastin Kamilek śliczny Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-06-28 o 10:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

KCIUKI DLA ANI 
ja zrozumiałam że lekarz powiedział ze patrzy ale upewni się na nast wizycie i nam powie
Ona jedyna się nie odezwała.
Pozniej o latach dziecinstwa, a także jak Maksymek kopie i jak do niego śpiewam
Skup się tylko na synku, a o innych problemach zapomnij 

Trzymajcie kciuki, żeby mi to USG zrobili 
klask i: moje wielkie ogromne gratulacje!