|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
nena obrażam się
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Zaczęło się od jednego słowa, a skończyło na awanturze, powiedziała TŻtowi, że my jesteśmy problemem, bo zajmujemy duży pokój z najwygodniejszym łóżkiem, gdzie powinna go zająć któraś z sióstr.
I ogólnie, że TŻ zmienił się na gorsze, że nigdy taki nie był, a teraz kłótliwy i nic mu nie pasuje. Wszystko moja wina. Wiec stwierdziłam, że nawet nie będę jej prosić o zamledowanie, tylko ja z małym będę zameldowana u siebie, a TŻ ze względu na krus u siebie.
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, idę zjeść śniadanie i jedziemy na zakupejro
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bepanthen do codziennego stosowania, po kupce (ja na noc używałam jeszcze). U nas teraz jak się zaczerwieni sikorka to też używam.W ogóle to polecam ten tort http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...i/przepis.html. Wiem, że nie lubicie kwestii smaku ale wychodzi zawsze |
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
badz spokojna dla siebie i Kornelka![]()
|
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Mój syn dziś ukończył szkołę podstawową
od września gimnazjum co to będzie
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie umiem używać nożyczek i używałam obcinacza z canpola. Dobra czas na mnie, bo wszystkie truskawki wykupią
|
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Gorguulek, czyli Bepanthen trochę jakby zamiast tego zielonego Linomagu stosujesz? Czy Linomag to po każdym przewijaniu neizależnie od zawartości pieluszki?;>
Pysznie ten tort wygląda Ja podobny robilam parę razy mężusiowi na urodziny, ale z gotowego kremu z torebki
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak mialam ale mi wystarczyly dwie male (takie jak te do wozka) - jedna na moje rzeczy i druga na dzieciowe), wygodniej mi bylo niz gmerac w jednej wielkiej torbie i tachac ja, dzieciowa przywiozl maz na porodowke a ta druga przywiozlam sama (bo sama jechalam)
|
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Hahaha No dobra ale całokształt na pewno był inny niż np tutaj
![]() http://www.demoty.pl/reklamowka-z-biedronki-46725 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#611 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
superrrrrrrCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() .... no a reszte mi zezarlo hmmmm i juz nie wiem co mialam pisac - znaczy pora wracac do pracy hehe a nie prywate odwalac |
||||
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piątek piątek piątek-a jutro mój kochany mąż w końcu robi sobie wolną sobotę
Lola brawa za wyniki ![]() Amelkaa i pszczoua gratuluję wizyt Cytat:
staraj się ją olewać.Widzę,że rozmawiałyście o nożyczkach.My mamy dziecięce chicco-kupiłam je jak byłam w ciąży z Natalką.Są używane 5,5 roku a nie stępiły się w tym czasie ani odrobinę ciągle są tak samo ostre.Ja polecam. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę pupę przemywać wodą i wacikami, smarować bepanthenem i mam nadzieję, że obejdzie się bez odparzeń. Cytat:
|
||
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Stawiam dziś wszystkim pysznego bezalkoholowego drina
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
sto lat i zdrówka dużo![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sytuacja wczoraj, TZ poszedł kupić jej nowa siekierę do rąbania drewna na rozpałkę, kupił najlżejszą z najdroższej firmy ( 450 zł) za nasze pieniądze. Powiedziałam ok, bo ja mamie tez kupiłam parę rzeczy. A ona kręci nosem, że nie taka, że co to w ogóle jest. Tż się wkurzył masakrycznie, rzucił siekierę w głąb garażu i powiedział, ze ma w dópie to wszystko. Najgorsze, że ona go prowokuje. Aha, chrzciny robimy u mnie, bo TŻ powiedział, że nie bedzie dziecka stresował w grudniu. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() wszystkiego naj Ika
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem od Ciebie starsza o całe 28dni tylko ![]() U nas mała od września drugi rok do zerówki. Jako rodzice dziecka z 2007 roku mieliśmy jeszcze wybór czy sześciolatka wysyłamy do zerówki czy pierwszej klasy. Wybraliśmy zerówkę. Decyzję ułatwił nam fakt,że Natalka jest z końca grudnia . W przyszłym roku jak już pójdzie do pierwszej klasy do na bank się rozpłaczę na rozpoczęciu roku szkolnego. Moja mała dziewczynka-dopiero Ją rodziłam
|
|
|
|
|
#618 |
|
BAN stały
|
misia332 współczuję bardzo.
Na Twoim miejscu to bym tam nie przyjeżdżałała. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- ja-ika wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
ja ika wszystkiego dobrego i spelnienia wszelkich marzen
![]() przeczytalam umowe...chyba zadnych kruczkow tam nie ma, aczkolwiek zostaly opisane wszelkie przypadki i nie wszystko do konca rozumiem patrzylam tylko czy gdzies pisze ze za cos mam zaplacic hahateraz musze jeszcze zadzwonic do lekarza bo wybieram sie do niego jak sojka za morze a koncza mi sie tablety i dawno nie kontrolowalam tsh...ogarnac sie i ide na poczte, do sklepu i na spotkanie z kumpelami... |
|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Na tvn24 jakiś palant były min. sprawiedliwości broni tej durnej katechetki co matall wczoraj pisała... bo odsiedziała karę to wyrok się zatarł
![]() ![]() Skoro pedofil dostałby zakaz wykonywania zawodu nauczyciela to dzieciobojczyni chyba też powinna no nie mogę...Dobra idę coś porobić w tym zapuszczonym domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Ja ika wszystkiego naj naj naj
![]() ![]() Czemu żaden sprzedawca na allegro nie ma wszystkiego?! Ja już się gubię:P Każda poleca co innego, co tu robić, co tu robić ;> Mężuś wróci, to będę mu marudzić
|
#623 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#624 | |
|
BAN stały
|
Załatwiłam sobie wczoraj ubezpieczenie niemieckie.
Skusiłam się też na truskawki, drogie tu jak diabli i jeszcze gorsze niz w pl, no o pogoda gorsza.Zjadłam pół kilo i oczywiście zgaga.Parę też zakupów metycznych zrobiłam.Mąż chce żebym całkiem rozjaśniła włosy, tylko nie wie, że ja łysa po tym zostanę.Kupiłam ten sam rozjaśniacz co do ombre kiedyś i chyba zrobię nim odrosty. Co do coli bezkofeinowej owszem est, nawet 2 firm, ale tylko w wersji light słodzona aspartamem więc dałam sobie spokój ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- A właściwie to witam w 29 tygodniu. Czasami mam doła, taj już blisko coraz bliżej.Nie wiem jak ja sobie poradzę z dwojgiem małych dzieci, jak ktoreś zaniedbam?Zazwyczaj matki nie mogą się doczekać jak ich dzidzia będzie na świecie, a ja czym bliżej terminu tym bym trochę go opóźniła. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-06-28 o 09:45 |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę z dwójką, nie martw się kochana. Ja się dowiedziałam, że będę niedobrą matką, nieogarniętą. I w ogóle jestem za młoda, żeby być ze swoim TŻ i mieć z nim dziecko.
|
|
#626 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Za młoda?!To chyba dobrze, że młoda.A co ma mieć dziecko z 45 latką jakąś?! |
||
|
|
|
#627 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawa za glukoze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z poaczatku najlepiej obcinac jak dziecko spi, wtedy sie nie wierci a kotu to tylko ja pazurexy obcinam, bo tylko ja sie nie boje ze mnie pazurem przeciagnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do nozyczek... na poczatku uzywalam obcinaczek TT, pozniej bylo mi juz niewygodnie i przeszlam na nozyczki akurat canpola, uzywam do dzisiaj i nie zdarzyla sie sytuacja by cos bylo nie tak, nie szarpie paznokci ani nic. a mam juz ktores z kolei bo ciagle gubie ![]() a podpachy uzywalam bella mama, nie narzekalam na nie, wiec teraz tez takie kupilam. co do ich grubosci, dla mnie zaleta, bo miekko w pipke po nacieciu bylo i szlo jakos siadac ![]() Witam sie w 30/31 tc ![]() 70 dni do planowanego termiinu
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-06-28 o 09:55 |
|||||||
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie za młoda, 8 lat !!, fakt, że między teściową a tatą TZ było 9 lat i mają piątkę dzieciaków.
|
|
#629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, głupie gadanie. za młoda to jest może 16-latka spodziewająca się dziecka,a nie dorosła kobieta, która ma zawód, męża i stabilną sytuację. A swoją droga ile teściówka miała lat jak rodziła?
Maharet, myslę, że Twoje obawy są naturalne, ja się boję jak ogarnę się przy jednym dzieciątku, a Ty będziesz miała dwójke, jeszcze pewnie nie wszystko się nauczyłaś robić przy córci, a tu drugie maleństwo... Ale na ppewno dasz rade, a dzieciaki będą się dobrze razem rozwijać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Bajka to jeszcze powedz, że co bym nie kupiła to się nada i będzie dobrze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

badz spokojna dla siebie i Kornelka
co to będzie

z gotowego kremu z torebki 
superrrrrrr

powiedziałam jej tylko żeby się tym nie trapila bo wszystko jest wg lekarzy w normie a przytyłam 8 kg gdzie inni na tym etapie mają już ze 20. Piłam wyraźnie do niej bo wiem że przytyła w ciąży 30 z haczykiem
eh