Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 09:06   #601
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

nena obrażam się ja wczoraj naginałam z reklamówką z biedry

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:08   #602
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Zaczęło się od jednego słowa, a skończyło na awanturze, powiedziała TŻtowi, że my jesteśmy problemem, bo zajmujemy duży pokój z najwygodniejszym łóżkiem, gdzie powinna go zająć któraś z sióstr.

I ogólnie, że TŻ zmienił się na gorsze, że nigdy taki nie był, a teraz kłótliwy i nic mu nie pasuje.

Wszystko moja wina. Wiec stwierdziłam, że nawet nie będę jej prosić o zamledowanie, tylko ja z małym będę zameldowana u siebie, a TŻ ze względu na krus u siebie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:09   #603
kaska87
Zakorzenienie

dobra, idę zjeść śniadanie i jedziemy na zakupejro

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:10   #604
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hmmm,a ten Bepanthen to zamiast Sudocremu jest? i na poranione krocze też się nadaje?
Patrz, a tych wkładek to nie dojrzałam
Hehhhhhh, to już nei wiem ile podpach

alee fajowo, tort z truskawkami mniammmmmm. Na pewno się uda imprezki Zuzki
Sudocrem na odparzenia.
Bepanthen do codziennego stosowania, po kupce (ja na noc używałam jeszcze). U nas teraz jak się zaczerwieni sikorka to też używam.

W ogóle to polecam ten tort http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...i/przepis.html. Wiem, że nie lubicie kwestii smaku ale wychodzi zawsze Ja wolę mięcho gotować, piec nie lubię a wychodzi. Wszyscy się nim zajadają i nigdy mi nie zostaje nawet kawałek. Robiłam już z wiśniami, truskawkami i malinami. Najlepszy w wiśniami ale u nas na drzewie jeszcze niedojrzałe.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:11   #605
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Zaczęło się od jednego słowa, a skończyło na awanturze, powiedziała TŻtowi, że my jesteśmy problemem, bo zajmujemy duży pokój z najwygodniejszym łóżkiem, gdzie powinna go zająć któraś z sióstr.

I ogólnie, że TŻ zmienił się na gorsze, że nigdy taki nie był, a teraz kłótliwy i nic mu nie pasuje.

Wszystko moja wina. Wiec stwierdziłam, że nawet nie będę jej prosić o zamledowanie, tylko ja z małym będę zameldowana u siebie, a TŻ ze względu na krus u siebie.
ona jest jakaś nienormalna ta baba! bez urazy, a TŻ na pewno ma dość jej i dlatego to odbija sie na Was, spróbuj z nim pogadać, to wy jestescie najwazniejsi i powinniscie sie cieszyc tymi dniami, choc wiadomo, ze te ostatnie dni prezd subem bywaja nerwowe, ale nie daj sie badz spokojna dla siebie i Kornelka
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:12   #606
ja-ika
Zakorzenienie

Mój syn dziś ukończył szkołę podstawową od września gimnazjum co to będzie
Stary 2013-06-28, 09:12   #607
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Co za franca

Ja w ogóle nie umiem używać nożyczek i używałam obcinacza z canpola.

Dobra czas na mnie, bo wszystkie truskawki wykupią
Stary 2013-06-28, 09:13   #608
teacherka
Zakorzenienie

Gorguulek, czyli Bepanthen trochę jakby zamiast tego zielonego Linomagu stosujesz? Czy Linomag to po każdym przewijaniu neizależnie od zawartości pieluszki?;>

Pysznie ten tort wygląda Ja podobny robilam parę razy mężusiowi na urodziny, ale z gotowego kremu z torebki
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:13   #609
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Wiecie co, tak czytam o tych torbach i nie wiem dlaczego, ale mi sie wydawało, że trzeba mieć dwie - jedną taką stricte porodową - koszula, ręcznik, przekąska i woda, etc... i drugą większą na oddział...
Coś mi się pomerdało?
ja tak mialam ale mi wystarczyly dwie male (takie jak te do wozka) - jedna na moje rzeczy i druga na dzieciowe), wygodniej mi bylo niz gmerac w jednej wielkiej torbie i tachac ja, dzieciowa przywiozl maz na porodowke a ta druga przywiozlam sama (bo sama jechalam)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:13   #610
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nena obrażam się ja wczoraj naginałam z reklamówką z biedry
Hahaha No dobra ale całokształt na pewno był inny niż np tutaj
http://www.demoty.pl/reklamowka-z-biedronki-46725
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:14   #611
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Hej. Troche zabiegany dzien dzis byl...ale owocny. Oficjalnie nabylismy nowe lokum, co poswiadcza akt notarialny
Jutro TZ jedzie z gosciem od remontu pokazac, co chcemy zrobic z salonem.
A w sobote wywozka pierwszych rzeczy, choc zanim odbierzemy klucze, to jeszcze moment.
Generalnie, padam ze zmeczenia.

superrrrrrr

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Matko chyba padnę. Od 15:30 jest u nas "fachowiec", który ma zamontować szafkę w wc, normalnie 120x80x20. Jest prawie 20:00 a końca nie widać, w dodatku uciął źle jedną deskę i będzie musiał wrócić jutro. Biega mi miezy przedpokojem a balkonem, bo tam sobie warsztat urządził, wali w całej chacie od szlifierki, a ja chciałam o 20:00 film oglądać. MASAKRA. I jeszcze co chwile woła mojego męża, żeby mu poradził, jak coś uciąć albo przymocować. A to szafka robiona na wymiar i on miał ją tylko zamontować
jakas porazka a nie fachowiec ... skonczyl juz chociaz

Cytat:

A ja na podpaski to jestem wyczulona, nie cierpię ich, same tampony stosowałam i co teraz, każde będą mnie wkurzać, ale zwijające sie itp. to juz w ogóle...
qcze to tak jak ja... cale zycie praktycznie tampony i teraz jestem totalnie zielona co trzeba do tego szpitala kupic zeby bylo dobrze, a opisy nic mi nie mowia bo nie wiem czy maxi to dlugosc czy grubosc buuu

Cytat:
Jeszcze tydzień tutaj, a mnie szlag już trafia, wczoraj teściowa wyczerpała moje resztki godności, wyszłam i rozpłakałam się na dworze.

idę dzisiaj do fryzjera na 13
dasz rade Kochana - glowa do gory

.... no a reszte mi zezarlo hmmmm i juz nie wiem co mialam pisac - znaczy pora wracac do pracy hehe a nie prywate odwalac
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:18   #612
Diorisha
Zakorzenienie

Piątek piątek piątek-a jutro mój kochany mąż w końcu robi sobie wolną sobotę Pierwszą w tym roku

Lola
brawa za wyniki
Amelkaa i pszczoua gratuluję wizyt

Cytat:
Jeszcze tydzień tutaj, a mnie szlag już trafia, wczoraj teściowa wyczerpała moje resztki godności, wyszłam i rozpłakałam się na dworze.

Współczuję takiej zouzy staraj się ją olewać.

Widzę,że rozmawiałyście o nożyczkach.My mamy dziecięce chicco-kupiłam je jak byłam w ciąży z Natalką.Są używane 5,5 roku a nie stępiły się w tym czasie ani odrobinę ciągle są tak samo ostre.Ja polecam.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
A we wrześniu to gimnazjalista będzie Ci wózek z małą prowadzał
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:19   #613
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gorguulek, czyli Bepanthen trochę jakby zamiast tego zielonego Linomagu stosujesz? Czy Linomag to po każdym przewijaniu neizależnie od zawartości pieluszki?;>

Pysznie ten tort wygląda Ja podobny robilam parę razy mężusiowi na urodziny, ale z gotowego kremu z torebki
Ja linomagu nie miałam to się nie wypowiem. Ale tak, to zamiast linomagu. Zamierzam kupić tylko bepanthen. Sudocrem przy Zuzi miałam i nie używałam, drażnił mnie, taki tępy, okropny.
Będę pupę przemywać wodą i wacikami, smarować bepanthenem i mam nadzieję, że obejdzie się bez odparzeń.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Stary 2013-06-28, 09:19   #614
ja-ika
Zakorzenienie

Stawiam dziś wszystkim pysznego bezalkoholowego drina z okazji moich 33 urodzin
Stary 2013-06-28, 09:22   #615
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Aaaaaa 'JEZUSOWE' sto lat i zdrówka dużo

Stary 2013-06-28, 09:24   #616
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ona jest jakaś nienormalna ta baba! bez urazy, a TŻ na pewno ma dość jej i dlatego to odbija sie na Was, spróbuj z nim pogadać, to wy jestescie najwazniejsi i powinniscie sie cieszyc tymi dniami, choc wiadomo, ze te ostatnie dni prezd subem bywaja nerwowe, ale nie daj sie badz spokojna dla siebie i Kornelka
no własnie chodzi o to, że TŻ pokrzykuje po wszystkich, tylko nie po mnie. I ona uważa, że ja go tak "ustawiłam", że on do mnie ma tylko szacunek, a ja go nastawiam przeciwko nim.

ale sytuacja wczoraj, TZ poszedł kupić jej nowa siekierę do rąbania drewna na rozpałkę, kupił najlżejszą z najdroższej firmy ( 450 zł) za nasze pieniądze. Powiedziałam ok, bo ja mamie tez kupiłam parę rzeczy.
A ona kręci nosem, że nie taka, że co to w ogóle jest. Tż się wkurzył masakrycznie, rzucił siekierę w głąb garażu i powiedział, ze ma w dópie to wszystko.

Najgorsze, że ona go prowokuje.

Aha, chrzciny robimy u mnie, bo TŻ powiedział, że nie bedzie dziecka stresował w grudniu.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
wszystkiego naj Ika

Stary 2013-06-28, 09:27   #617
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Iwonko wszystkiego naj naj najlepszego

Jestem od Ciebie starsza o całe 28dni tylko

U nas mała od września drugi rok do zerówki. Jako rodzice dziecka z 2007 roku mieliśmy jeszcze wybór czy sześciolatka wysyłamy do zerówki czy pierwszej klasy. Wybraliśmy zerówkę. Decyzję ułatwił nam fakt,że Natalka jest z końca grudnia . W przyszłym roku jak już pójdzie do pierwszej klasy do na bank się rozpłaczę na rozpoczęciu roku szkolnego. Moja mała dziewczynka-dopiero Ją rodziłam
Stary 2013-06-28, 09:28   #618
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

misia332 współczuję bardzo.
Na Twoim miejscu to bym tam nie przyjeżdżałała.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

ja-ika wszystkiego najlepszego
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:29   #619
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Ale raszpla
Stary 2013-06-28, 09:30   #620
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ja ika wszystkiego dobrego i spelnienia wszelkich marzen

przeczytalam umowe...chyba zadnych kruczkow tam nie ma, aczkolwiek zostaly opisane wszelkie przypadki i nie wszystko do konca rozumiem patrzylam tylko czy gdzies pisze ze za cos mam zaplacic haha

teraz musze jeszcze zadzwonic do lekarza bo wybieram sie do niego jak sojka za morze a koncza mi sie tablety i dawno nie kontrolowalam tsh...ogarnac sie i ide na poczte, do sklepu i na spotkanie z kumpelami...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:31   #621
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Na tvn24 jakiś palant były min. sprawiedliwości broni tej durnej katechetki co matall wczoraj pisała... bo odsiedziała karę to wyrok się zatarł
Skoro pedofil dostałby zakaz wykonywania zawodu nauczyciela to dzieciobojczyni chyba też powinna no nie mogę...

Dobra idę coś porobić w tym zapuszczonym domu

Stary 2013-06-28, 09:35   #622
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Ja ika wszystkiego naj naj naj

Czemu żaden sprzedawca na allegro nie ma wszystkiego?! Ja już się gubię:P Każda poleca co innego, co tu robić, co tu robić ;> Mężuś wróci, to będę mu marudzić
Stary 2013-06-28, 09:37   #623
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Phi, 10 kg, wielkie mi co
Ja mam 13, w porywach do 14 kg na plusie
A w sobotę 28 tc zaczynam
Dzisiaj na fejsie znajoma dodała post, w który pisała, że po 4 tygodniach po porodzie spadło jej 14 kg, a przytyła w ciąży 25kg.

Cytat:
A propos komplementów dla ciężarnych to spotkałam dzisiaj moją szefową ☠☠☠☠olinę... dowiedziałam się ze mam pryszcze na czole (no mam prawda ale co z tego? Całą ciążę mam) i że mam duży brzuch jak na ten tydzień ciąży (powtarza się). Ale duży w porównaniu do kogo bo nie czaje powiedziałam jej tylko żeby się tym nie trapila bo wszystko jest wg lekarzy w normie a przytyłam 8 kg gdzie inni na tym etapie mają już ze 20. Piłam wyraźnie do niej bo wiem że przytyła w ciąży 30 z haczykiem nic nie kmentowała ale założę sie że będzie mnie jutro opisywać dziewczynom w pracy, nienawidzę francy... tak to jest jak się nie ma własnego życia to się żyje życiem innych. ..
To jest perfidne. W zeszłym roku w moje urodziny, family party ja wnoszę tort, a wujek do mnie czy mi się ostatnio nie przytyło? Fakt faktem miała z 5 kg więcej, ale luźną sukienkę, a poza tym jak można coś takiego powiedzieć komuś w urodziny. Paradoksem jest to, że wujek zawsze był obfitych kształtów, tak jak mój kuzyn i jego żona.

Cytat:
Kiedyś jechaliśmy już wieczorem i dojeżdzamy do dużego skrzyżowania i koleżanka z przodu mówi: ooo pan żul z reklamówką biedronki. Podjechaliśmy do przejścia dla pieszych, na którym gość przechodził, poświeciliśmy, a tu się okazało, że to jakiś dresik wracający pewnie z siłowni, bo miał dodatkowo dużą torbę no i tą nieszczęsną reklamówkę z biedry także uważajcie, żeby nie zostać przypadkowo 'panią żulową' :P

Cytat:
wszystkiego naj!!!

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:44   #624
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Załatwiłam sobie wczoraj ubezpieczenie niemieckie.

Skusiłam się też na truskawki, drogie tu jak diabli i jeszcze gorsze niz w pl, no o pogoda gorsza.Zjadłam pół kilo i oczywiście zgaga.Parę też zakupów metycznych zrobiłam.Mąż chce żebym całkiem rozjaśniła włosy, tylko nie wie, że ja łysa po tym zostanę.Kupiłam ten sam rozjaśniacz co do ombre kiedyś i chyba zrobię nim odrosty.

Co do coli bezkofeinowej owszem est, nawet 2 firm, ale tylko w wersji light słodzona aspartamem więc dałam sobie spokój

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Dzisiaj na fejsie znajoma dodała post, w który pisała, że po 4 tygodniach po porodzie spadło jej 14 kg, a przytyła w ciąży 25kg.

Mam nadzieję, że też mi tak duzo spadnie

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

A właściwie to witam w 29 tygodniu.

Czasami mam doła, taj już blisko coraz bliżej.Nie wiem jak ja sobie poradzę z dwojgiem małych dzieci, jak ktoreś zaniedbam?Zazwyczaj matki nie mogą się doczekać jak ich dzidzia będzie na świecie, a ja czym bliżej terminu tym bym trochę go opóźniła.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-06-28 o 09:45
Stary 2013-06-28, 09:48   #625
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Załatwiłam sobie wczoraj ubezpieczenie niemieckie.

Skusiłam się też na truskawki, drogie tu jak diabli i jeszcze gorsze niz w pl, no o pogoda gorsza.Zjadłam pół kilo i oczywiście zgaga.Parę też zakupów metycznych zrobiłam.Mąż chce żebym całkiem rozjaśniła włosy, tylko nie wie, że ja łysa po tym zostanę.Kupiłam ten sam rozjaśniacz co do ombre kiedyś i chyba zrobię nim odrosty.

Co do coli bezkofeinowej owszem est, nawet 2 firm, ale tylko w wersji light słodzona aspartamem więc dałam sobie spokój

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Mam nadzieję, że też mi tak duzo spadnie

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Czasami mam doła, taj już blisko coraz bliżej.Nie wiem jak ja sobie poradzę z dwojgiem małych dzieci, jak ktoreś zaniedbam?Zazwyczaj matki nie mogą się doczekać jak ich dzidzia będzie na świecie, a ja czym bliżej terminu tym bym trochę go opóźniła.
A mąz Cię ubezpiecza czy sama ?
Dasz radę z dwójką, nie martw się kochana.

Ja się dowiedziałam, że będę niedobrą matką, nieogarniętą. I w ogóle jestem za młoda, żeby być ze swoim TŻ i mieć z nim dziecko.

Stary 2013-06-28, 09:51   #626
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Dziewczyny, podkłady higieniczne Seni kupujecie? Czy inne? Bo upatrzyłam sobie dwie większe rzeczy u jednego sprzedawcy i mogłabym dorzucić do zamowienia... 40x60cm czy 90x60?

Ja mam Hartman, a pospaski Bella.Wcześniej się sprawdziły

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
A mąz Cię ubezpiecza czy sama ?
Dasz radę z dwójką, nie martw się kochana.

Ja się dowiedziałam, że będę niedobrą matką, nieogarniętą. I w ogóle jestem za młoda, żeby być ze swoim TŻ i mieć z nim dziecko.
Mąż.On pracuje więc żona i dzieci mogą mieć ubezpieczenie rodzinne.

Za młoda?!To chyba dobrze, że młoda.A co ma mieć dziecko z 45 latką jakąś?!
Stary 2013-06-28, 09:53   #627
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ah no to faktycznie emocje niezłe, jeszce raz brawo
ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze nasza recenzentka dala mojej kolezance 3,5 za prace i czekam na wyniki bo boje sie ze i mnie tak slabo ocenila, swoja droga dziwne, ze ocenila gorzej o promotorki
i teraz mam nerwa bo promotorka ostra i widac, ze ta recenzetka ostra i boje sie tej obrony eh

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Śpicie już ale pochwale się wynikami glukozy 73 a po 2 godzinach 89
także odetchnęłam
u nas taka sama sytuacja z recenzjami, promotorka 5 powstawiala za prace a recenzentka 3-3,5

brawa za glukoze
Cytat:

Hm hm hm... Czyli Seni vs. Hartmann.
Widzisz, boję się właśnie takiej wpadki, ze kupię coś a potem doczytam, że tej JEDNEJ firmy to aakurat nei są dobre
A ja na podpaski to jestem wyczulona, nie cierpię ich, same tampony stosowałam i co teraz, każde będą mnie wkurzać, ale zwijające sie itp. to juz w ogóle...
ja przy pierwszej mialam seni i teraz tez, generalnie wg mnie to jest to samo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A właśnie-macie zamiar kąpać codziennie?Bo nam polecano tak co 2 dni.
ja starsza kapalam i kapie codziennie i mlodsza tez mam zamiar, ze wzgledu na to ze dziecko uczy sie rytualow i jakos nie pasi mi taki rozjazd co dwa dni

Cytat:

kochana jeszcze troche i ten koszmarek sie skonczy, ale wspolczuje przeogromnie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kaśka u nas też mąż będzie obcinał, ja się boję.On zawsze kotu obcina
nic strasznego z poaczatku najlepiej obcinac jak dziecko spi, wtedy sie nie wierci a kotu to tylko ja pazurexy obcinam, bo tylko ja sie nie boje ze mnie pazurem przeciagnie

Cytat:
bedzie pieklo

Cytat:
wszystkiego najlepszego!

co do nozyczek... na poczatku uzywalam obcinaczek TT, pozniej bylo mi juz niewygodnie i przeszlam na nozyczki akurat canpola, uzywam do dzisiaj i nie zdarzyla sie sytuacja by cos bylo nie tak, nie szarpie paznokci ani nic. a mam juz ktores z kolei bo ciagle gubie

a podpachy uzywalam bella mama, nie narzekalam na nie, wiec teraz tez takie kupilam. co do ich grubosci, dla mnie zaleta, bo miekko w pipke po nacieciu bylo i szlo jakos siadac

Witam sie w 30/31 tc

70 dni do planowanego termiinu
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-06-28 o 09:55
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:53   #628
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Hartman, a pospaski Bella.Wcześniej się sprawdziły

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Mąż.On pracuje więc żona i dzieci mogą mieć ubezpieczenie rodzinne.

Za młoda?!To chyba dobrze, że młoda.A co ma mieć dziecko z 45 latką jakąś?!
Wiem, ze w każdym kraju inne przepisy, ale jakie dokumenty musiałas miec ?

zdecydowanie za młoda, 8 lat !!, fakt, że między teściową a tatą TZ było 9 lat i mają piątkę dzieciaków.

Stary 2013-06-28, 09:55   #629
niebede
Raczkowanie

Cytat:

Dasz radę żołnierzu!

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:57   #630
teacherka
Zakorzenienie

Misia, głupie gadanie. za młoda to jest może 16-latka spodziewająca się dziecka,a nie dorosła kobieta, która ma zawód, męża i stabilną sytuację. A swoją droga ile teściówka miała lat jak rodziła?

Maharet, myslę, że Twoje obawy są naturalne, ja się boję jak ogarnę się przy jednym dzieciątku, a Ty będziesz miała dwójke, jeszcze pewnie nie wszystko się nauczyłaś robić przy córci, a tu drugie maleństwo... Ale na ppewno dasz rade, a dzieciaki będą się dobrze razem rozwijać

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Bajka to jeszcze powedz, że co bym nie kupiła to się nada i będzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości