![]() |
#91 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem molestowana przez chłopaka.
Cytat:
![]() Najpierw terapia, potem związek. Nie na odwrót. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Nie wiemy jak często się doprasza. Nie wiemy jak często ona chce i sprawia jej to frajdę a jak często udaje, że chce dla świętego spokoju. Tak naprawdę należałoby wysłuchać relacji faceta aby mieć całościowy obraz sytuacji, podejrzewam, że jego oczami wygląda to trochę inaczej. Jeśli on jest zwyrodnialcem to ona jest niestety masochistką. Nikt autorki na siłę przy nim nie trzyma, naprawdę. Po to między innymi przydałaby się jej terapia - aby nauczyła się, że nie musi wchodzić w rolę ofiary, że ma wybór, może powiedzieć 'nie'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Idziesz za daleko, serio. Gwałt jest wtedy, kiedy stosunek odbywa się wbrew czyjejś woli i za to idzie się do więzienia. Nazywanie w kontekście całej sytuacji chłopaka gwałcicielem jest grubą, bardzo krzywdzącą go przesadą. Może być tłukiem, może być mało wrażliwy, może być egoistą - ale gwałcicielem
Ale właśnie te stosunki z nim ,odbywają się wbrew jej woli!. Ona ich NIE CHCE . ale zmusza się.. nie wiadomo z jakiego powodu. No ale piszę wyraźnie że robi to dla święgo spokoju.. myślisz że on nie wiem, nie widzi tego ,nie dostrzega? Taaak bardzo to ukrywa? Ok,bo jeżeli chłop ,nie zdaje sobie sprawy z tego..jakoś mozna go wybielic.Ale dajmy na to że wie? A mimo to dalej sobi swoje, więc jak to nazwiesz? Molestowanie ,wykorzystywanie.. ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ją to męczy przez fakt, że jest tego za dużo i wbrew niej. I kota można zagłaskać na śmierć. I ciebie by drażnił partner, który wiecznie by chciał i się dopraszał ![]() Edytowane przez groza Czas edycji: 2013-06-28 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;41540637]
Ale właśnie te stosunki z nim ,odbywają się wbrew jej woli!. Ona ich NIE CHCE . ale zmusza się.. nie wiadomo z jakiego powodu. No ale piszę wyraźnie że robi to dla święgo spokoju.. myślisz że on nie wiem, nie widzi tego ,nie dostrzega? Taaak bardzo to ukrywa? Ok,bo jeżeli chłop ,nie zdaje sobie sprawy z tego..jakoś mozna go wybielic.Ale dajmy na to że wie? A mimo to dalej sobi swoje, więc jak to nazwiesz? Molestowanie ,wykorzystywanie.. ?[/QUOTE] Jak wie, że sprawia jej to ból i mimo to idzie po swoje - to jest kutasem. Ale w dalszym ciągu nie jest gwałcicielem. Dziewczyna daje mu przyzwolenie na seks. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wredny kotecek
|
Autorko a nie możesz powiedzieć stanowcze "nie" przed zbliżeniem? Tylko leżysz jak kłoda, czekasz aż skończy dla świętego spokoju a potem beczysz
![]() ![]() Może i ma większe potrzeby ale ty wg mnie też jesteś dziwna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
No sorry, ale tu nie trzeba być psychiatrą żeby widzieć jak duży dziewczyna ma ze sobą problem. Na tyle duży, że najpierw powinna go przepracować i wyjść na prostą by nie wnosić traumy do związku - tak jak tutaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Można tez go odepchnąć i powiedzieć ''nie''. Ale Autorka woli odbębnić pańszczyznę i popłakać w poduszkę.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tym bardziej, ze nie ma podstaw do takich stwierdzeń. Nie widzę w autorce wstrętu przed seksem - tylko kogoś pod stałym ostrzałem chceń. Mówi ona jasno, że sama by chciała... tylko wtedy kiedy sama wybierze, a nie ma po temu sposobności, bo on zawsze jest pół kroku przd nią. Ona nie odczuwa wstrętu przed seksem, jak również wstrętu przed dotykiem. Są to nadzwyczajne nadinterpretacje. Ona jest zmęczona naciskiem, dopraszaniem sie przegietym. Czy traktujesz ten wątek jako okazję do jałowych dyskusji o rzeczach pobocznych, czy też w jakikolwiek sposób przejęłaś się problemem autorki? Widze na razie jedynie to pierwsze. Takie wojny o pietruszkę, sofizmaty, niczemu w tym wątku nei służą ![]() Edytowane przez groza Czas edycji: 2013-06-28 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie, ona nie odbywa tych stosunków dobrowolnie, zmusza się do nich, boli ją, po fakcie płacze. On nie potrafi łap przy sobie utrzymać, bo ona taka piękna i on nie może się powstrzymać - co w ogóle jest klasycznym gwałcicielskim bełtem. On nie może się powstrzymać, bo ona jest taka i owaka - czyli na nią przenosi odpowiedzialność za swoje czyny. Jak dla mnie, to jest wypisz wymaluj charakterystyka gwałciciela, choć być może sąd by go za to nie skazał. Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2013-06-28 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wredny kotecek
|
No i jeszcze dopiszę: ten związek nie ma szansy przetrwania na dłuższą metę absolutnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to sprawa miałaby sie inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Konto usunięte
|
skoro tak twierdzisz... ja mam inne zdanie.
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak tak do końca oceny sytuacji się nie podejmuję. Po pierwsze może to tylko moje wrażenie ale wydaje mi się, że ona pisze dość dziwnie, po drugie mało, zdecydowanie za mało żeby to wszystko móc ocenić w 100% dobrze. Może być tak, że facet to po prostu zwykły niedojrzały chłopak ale kocha ją, może być tak, że ma ją w d. i zależy mu tylko na bzyknięciu, może być tak, że już w zasadzie sam nie wie co ma z nią robić bo dziewczyna też uporządkowana pod względem psychiki na pewno nie jest i to na związek i na niego musi mieć wpływ. Ale już przy takim opisie jak wątek idzie w stronę nazywania go gwałcicielem to ja odpadam
![]() Chociaż to sama autorka nadała taki bieg temu wszystkiego już choćby w tytule. To moje wrażenie, że ona dziwnie pisze polega na tym, że ona nas wcale o zdanie nie pyta a chłopaka już nie kocha i nie umie zapanować nad tym co się jej w głowie dzieje, każdy fizyczny kontakt ze strony chłopaka w jej głowie zaczyna nosić nazwę molestowania. Ja nie wykluczam, że facet to trochę taki głupek który nie wie co i jak i nie umie się ogarnąć, ale gwałciciel?! Za mało danych żeby go posądzać o inne rzeczy. Natomiast że ona popełnia błędy i ma wiele rzeczy nie przepracowanych widać od razu. Ale mi się zdaje że ona już jest nastawiona na nie wobec tego chłopaka no więc niech się z nim rozstanie, pójdzie na terapię i dopiero szuka nowego faceta, może to faktycznie będzie najlepsze wyjście bo tak to rani i siebie i jego. Tak, jego też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale jak raz powiedziała mu że jej sie to nie podoba .. popłakała się ,a sytuacje dalej się powtarzały.. to jak to wytłumaczysz? głuchy pewnie ![]() Myślisz że nie widac, jak ktos sie przymusza do zbliżenia? Że można to tak bardzo ukryc? Jak sex komuś nie sprawia frajdy ,tylko ból.. to raczej jakoś trzeba to dostrzec ? No ja nie wierze ,ze on ślepy i głuchy ,na wszystko ![]() On musi widziec że coś jest nie w porządku, ale zamiast się wstrzymac ,robi swoje..to jest dla mnie niewyobrażalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On wykorzystuje jej słabość, on wykorzystuje jej traumę. Być może dlatego, że jest tłukiem i troglodytą, pozbawionym uczuć wyższych manekinem zaopatrzonym w układ sterujący, potocznie nazywany kutasem - być może dlatego, że jest cynicznym ścierwem, które lubi dmuchać lalki z seksszopu, ale nie chce za nie płacić. W innych okolicznościach wymuszania seksu nazwałybyśmy go gwałcicielem - nie widze zatem powodu, by tu go bronić jakkolwiek. Laska ma problem, powinna pójść do terapeuty, ale zanim to zrobi, powinna tego kmiota wystawić za drzwi. Może też napluć mu na buty na odchodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Opisany przez autorkę chłopak, jeśli ogarnia co się z dziewczyną dzieje i mimo to zachowuje się tak jak się zachowuje, jest świnią ale do gwałciciela to mu jeszcze jednak dużo brakuje. Bo mimo wszystko z gwałcicielem przez 3 lata nie chodzi się do łóżka również wtedy gdy się na niego ma ochotę (autorka pisała, że czasem ma). |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-06-28 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wredny kotecek
|
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;41541125]No ale jak raz powiedziała mu że jej sie to nie podoba .. popłakała się ,a sytuacje dalej się powtarzały.. to jak to wytłumaczysz? głuchy pewnie
![]() Myślisz że nie widac, jak ktos sie przymusza do zbliżenia? Że można to tak bardzo ukryc? Jak sex komuś nie sprawia frajdy ,tylko ból.. to raczej jakoś trzeba to dostrzec ? No ja nie wierze ,ze on ślepy i głuchy ,na wszystko ![]() On musi widziec że coś jest nie w porządku, ale zamiast się wstrzymac ,robi swoje..to jest dla mnie niewyobrażalne.[/QUOTE] Jak komuś seks nie sprawia frajdy to się krzyczy/ nie pozwala/ wychodzi a nie "leży i czeka aż skończy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że tak przecież pracodawca wykorzystuje wtedy swoją nadrzędną pozycję nad pracownikiem. Jak to można przyrównywać do sytuacji w której jest dziewczyna i chłopak chłopak chce seksu dziewczyna nie mówi nie, jest seks a później się okazuje że ona jednak nie chciała. Nie ma żadnych zależności i nadrzędności. Ona nie straci środków na utrzymanie jak z nim do łóżka nie pójdzie.
Ok, może ten facet do najinteligentniejszych nie należy ale wątek, w którym zaczyna się wyzywanie go od ścierw, gwałcicieli itp. zaczyna iść naprawdę w dziwną stronę. Nie jestem żadnym jego adwokatem, może i ten chłopak to ostatni kretyn(choć ja nie znając tej sytuacji do końca uważam że może też być zupełnie inaczej)ale z niektórymi określeniami przeginka jak choler.a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zgadzam się z każdym słowem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno, to jest poukładać sobie w głowie sprawy związane z gwałtem, przede wszystkim kwestię poczucia winy. Do tego może być przydatny terapeuta, choć przecież nie jest konieczny. W tym konkretnym przypadku, zwłaszcza wobec tak starannego pielęgnowania traumy w związku, wydaje się niezbędny. Ale to tylko jedno. Drugie, co jest potrzebne, to dobry związek. Związek, w którym ona nauczy się, że jej potrzeby są ważne, że jej decyzje są ważne, że ma do nich prawo, że może odmówić i ta odmowa zostanie uszanowana, że może zaufać, czuć się pewnie, że jeśli coś jej w trakcie przestanie odpowiadać czy zaboli, będzie mogła powiedzieć - stop, i zostanie to uszanowane. Bo też ta wizja, że najpierw trzeba się naprostować, a później wchodzić w związki, jest bardzo naiwna. Sfera seksualna jest drażliwa, wrażliwa, czasem po prostu nie zdajemy sobie sprawy, że coś z przeszłości nam zaszkodziło i dlatego mamy jakieś zahamowania (nazwijmy to ogólnie); nie musi to być gwałt, może być niewłaściwa rozmowa z ważną osobą dorosłą w dzieciństwie, może być wzorzec, wbity do głowy w domu, mogą być przekonania, skądś wyniesione. I czasem dopiero w związku wychodzi, że jednak gdzieś jest problem. I że trzeba przepracować. Albo zaakceptować, jeśli przepracować się nie da. W tym konkretnym przypadku oczywiście, byłoby lepiej, gdyby dziewczyna poszła do terapeuty wcześniej. Ale najwyraźnie nie wiedziała - nie wszystkie dziewczyny są na tyle bystre, żeby wiedzieć, że mogą pójść. Była u psychologa, zrobiła coś zatem - psycholog jej nie posłał dalej. A najwyraźniej powinien; choć w gruncie rzeczy, nie wiadomo, na ile źródłem problemu jest trauma, a na ile zachowanie burka. Dlatego ciosanie jej kołków na głowie - to Twoja wina, to Ty jesteś nienormalna w tej relacji, taki przecież tu powstaje przekaz, to Ty masz problem i to Ty powinnaś się z niego wyleczyć - jest obrzydłe. To taka sama strategia, jak: jesteś taka piękna, że nie mogę się powstrzymać. No więc za nieumiejętność powstrzymania się odpowiedzialność ponosi niepowstrzymujący się, a nie jego ofiara. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.