Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 12:24   #4441
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wbić sie nie wbije. Będę mogła wejść jak mnie zawołaja...
No ale tam poczekalnia jest całkiem przyjemna i sa mega wygodne fotele
Zazdroszczę..w mojej są twarde krzesła...jak siedzę tam godzinę to już nie wiem co mam robić przybieram mega różne pozy

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
antybełtny eliksir- woda, imbir, miód, cytryna
A u mnie sam zapach imbiru sprawia, że zbiera mi się wymioty...
na mnie działają słone przekąski.
Stary 2013-06-28, 12:28   #4442
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
antybełtny eliksir- woda, imbir, miód, cytryna
antybełtny dobre ...

Zrobiłam pomidorówkę, na drugie będzie zapiekanka makaronowa z warzywami (papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek, fasola czerwona) szyneczką, serkiem żółtym i polane sosem śmietanowym
Już z nudów nie wiem co wymyślać na te obiady
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 12:33   #4443
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Dziewczyny, ja chyba na następny tydzień idę na l4. źle się czuję, głowa mi spada totalnie. do tego pobolewają zatoki, dziś rano trochę gardło. już przeszło, ale boję się, bo generalnie osłabiona się czuję. najgorsze jest to, że mam wyrzuty sumienia, że zostawiam pracę i klienta. ciężko mi sobie z tym poradzić, szczerze mówiąc. z jednej strony wiem, że pracuję więcej niż wg prawa powinnam, a z drugiej widzę, że u nas dziewczyny prawie do samego końca pracują normalnie i ja na tle reszty wypadam jako leń. no i dodatkowo męczy mnie bardzo to, że teraz funkcjonuję w miarę ok tylko wtedy, kiedy moje życie ogranicza się do dwóch aspektów: pracy i spania. jeżeli cokolwiek robię po pracy, jadę na zakupy, spotykam się z koleżanką czy cokolwiek to jest to dla mnie już zbyt duże obciążenie i czuję się ledwo żywa wkurza mnie to, bo nie da się tak żyć na dłuższą metę.

a daj Ty spokój- co się na innych oglądasz, każda ciąża jest inna. Najważniejsze teraz to Twoje zdrowie i zdrowie fasolki Skoro się źle czujesz to idź do lekarza bo niewinny katarek może się zamienić w jakieś paskudne przeziębienie

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Zrobiłam pomidorówkę, na drugie będzie zapiekanka makaronowa z warzywami (papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek, fasola czerwona) szyneczką, serkiem żółtym i polane sosem śmietanowym
Już z nudów nie wiem co wymyślać na te obiady

ja jem od wczoraj tosty z serem
Stary 2013-06-28, 12:50   #4444
ciamber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
ja dziś umieram. wstałam co prawda o 7 z dobrym samopoczuciem ale z minuty na minutę było coraz gorzej. Przed 10 miałam wyjść do pracy ale o 9.30 dałam znać że nie przychodzę, że źle się czuję. Po chwili super samopoczucie, energii tyle że hej a gdy wybiła 10.15 przytulałam namiętnie toaletę. Mój żołądek jest pusty i obecnie nie chce żadnych pokarmów. Zastanawiam się czy to nie jest przypadkiem wina soku pomarańczowego, już 3 raz zdarzyło się że po jego wypiciu trafiłam do toalety. A miałam kilka dni spokoju od wymiotów. już myślałam że wszystko powoli zmierza ku lepszemu...jutro zaczynam 9 tydzień, wytrzymie jeszcze trochę. Tak was czytam i czytam i Wam zazdroszczę, wszystkie latacie na usg co chwilę i widzicie maluszki a ja miałam pierwszą wizytę u lekarza 13czerwca a następna dopiero 8 sierpnia. Tez bym chciała podziwiać postępy w rozwoju mojego malucha.
Sprawdzałam ten chiński kalendarz o którym pisałyście wyszła mi dziewczynka ale ja jakoś ciągle myślę że to chłopak będzie
natalli ja zauwazyłam, że mój kochany pomarańczowy sok cappy nie jest tolerowany przez maleństwo i wystarczy ze wypije łyk a zaraz i niestety zgrzewka tego kiedyś uwielbianego soku będzie wypita przez męża bo ja już nie ryzykuje. Podobnie mam z kubusiem i tego typu soczkami kiedyś litr na raz to pikuś a teraz pół szklaneczki i rośnie w buzi...

Edytowane przez ciamber
Czas edycji: 2013-06-28 o 13:05
ciamber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 13:01   #4445
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Bywam często na weselach - przeważnie mieliśmy po 5 wesel rocznie i to przez bardzo długi okres czasu i rzadko widywałam te rzeczy które opisujesz typu torty z gołąbkami, czy ołtarzyki za młodymi. Kolorowe buty to prawie już standard, białe rajstopy już raczej też z mody wyszły... dlatego wcale się nie dziwię, że nie chciałaś słuchać teściowej ... .
Pisząc "ołtarzyk" miałam na myśli ozdobioną ścianę za młodymi - wspólne zdjęcie, serduszka, baloniki itp.

U mnie niestety kolorowe buty są jeszcze rzadkością

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 13:07   #4446
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Na sw. Macieja do przychodni, na nfz. Nawet nie narzekam, pierwsza wizyta byla srednia, ale juz kolejne sa ok, jak nie jestes dla lekarza anonimowa. A Ty gdzie chodzisz?
Ja chodzę do przychodni 'Kozanów', jak na razie sobie chwalę

Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi i moczu i coś mnie nie pokoi. Może dlatego, że nie umiem dobrze odczytać wyników. Idę o 15 do internisty, bo mam w moczu liczne bakterie i boli mnie pęcherz Może zajrzy do innych moich wyników i powie mi czy wszystko ok.
Stary 2013-06-28, 13:11   #4447
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja chodzę do przychodni 'Kozanów', jak na razie sobie chwalę

Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi i moczu i coś mnie nie pokoi. Może dlatego, że nie umiem dobrze odczytać wyników. Idę o 15 do internisty, bo mam w moczu liczne bakterie i boli mnie pęcherz Może zajrzy do innych moich wyników i powie mi czy wszystko ok.
Nie martw się ja też to miałam - bakteryjne zapalenie pęcherza. Bardzo częste w ciąży. Dostaniesz pewnie jakiś antybiotyk. Ja dostałam Monural. A teraz profilaktycznie łykam 2xdziennie żurawinę w tabletkach.
Stary 2013-06-28, 13:15   #4448
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Teraz i ja mogę dołączyć OM 21.04.2013
termin na 27 styczeń.
Nudności mam całe dnie , chodzić częściej do toalety zaczęłam dopiero z 4 dni temu i niestety jak większość muszę wstawać w nocy
usg miałam robione 19 czerwca i to sama poszłam na nie do szpitala bo lekarz powiedział że za wcześnie i abym przyszła 10 lipca. Dobrze , że poszłam to moja pierwsza ciąża wiec jestem przewrażliwiona i chce aby wszystko było ok, Pani ginekolog stwierdziła że "Misio" nie przyczepił się dobrze macicy, że mój organizm odrzuca ciąże dała mi duphaston 2*1 , leżeć nie męczyć się i bardzo dbać. Wczoraj na usg kontrolnym okazało się , że jest już super i nawet zobaczyłam jak moja mala fasolka macha do mnie nogami nawet Pani doktor się śmiała, to było coś pięknego teraz wiem ze lepiej iść wcześniej , bo przecież nic nam nie zaszkodzi a pomóc może bardzo
kolejna wizyta 16.lipca i już się doczekać nie mogę kiedy znowu zobaczę kruszynkę
Witaj

Cytat:
Napisane przez angellek89 Pokaż wiadomość
Witajcie Można się przyłączyć?
Mam 24 lata, a mój Maluszek 13 tygodni i ma się urodzić na początku stycznia. Oboje z Mężem już nie możemy się doczekać
Witaj

Cytat:
ja jem od wczoraj tosty z serem
Miałam już fazę tostów z serem

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 13:24   #4449
gosia261282
Gang Iren

Byłyśmy z córą w nowej szkole,bo przyszedł wczoraj list,że jest dla niej miejsce i bardzo sympatycznie się wydaje. Zresztą szkoły w Anglii to zupełnie co innego niż ja pamiętam z edukacji w Polsce.
Od poniedziałku zaczyna i już nie może się doczekać.

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
CZeść dziewczyny
U mnie 5tg i od tygodnia zmagam się z bólami głowy, nic nie biorę na nie bo nie chce zaszkodzić Fasolce. Zmaga się któraś może z podobnymi objawami? Jak z nimi walczycie?
Weź paracetamol. Jest bezpieczny,a ból dla fasolki gorszy niż paracetamol. Ja miałam w ciąży przepisany paracetamol w ilości 8 tabletek ta dobę,więc ta jedna na pewno ci nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
No ja raczej już do pracy nie pójdę, będąc w 4 miesiącu nie wiem czy ktoś mnie przyjmie to raz (zresztą szybko będzie znać brzuszek), a dwa TŻ chyba będzie przeciwko temu.

Więc pytam, żeby go sobie załatwić dla formalności tylko, żeby po porodzie mogła benefity pobierać.
To twój wybór. Gdybyś jednak chciała to nie powinno być problemów z przyjęciem nawet jeśli byś powiedziała,że jesteś w ciąży. Tutaj spotykam się z tym,że chętnie przyjmują i ciężarne i ludzi w starszym wieku. Generalnie nie ma dyskryminacji.
A z ciekawości: teraz pracujesz?
Stary 2013-06-28, 13:30   #4450
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Mam pytanie- czy słyszałyście o tym, że w ciąży nie wolno używać mocnych detergentów i żeby np. wc lepiej mył partner niż kobieta w ciąży właśnie ze względu na chemikalia. Ja jak sprzątam to używam płynów mocniejszych bo czasem inaczej się nie da a mąż zanim coś w domu zrobi to by wszystko zaszło brudem.
Chodzi tu głównie o opary, które się wdycha używając np. domestosa.

Instagram

Stary 2013-06-28, 13:31   #4451
karolinka85
Rozeznanie

Hej dziewczyny ale nadrabiania u mnie już powoli lepiej..obyło się jeszcze bez antybiotyku, chyba że z 5 dni nie przejdzie to wtedy...ale chyba powolutku już sobie przechodzi..
dostałam rutinoscorbin, wapno, flegamine na ten cholery kaszel.. płukam gardło tymi roztworami z wodą utleniona, solą, szałwią..psikam tantum verde, marimer do nosa i mam nadzieje, że w końcu odejdzie i już nie powróci..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 13:35   #4452
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
W ciąży można brać paracetamol.
Na mnie on niestety nie działa, więc leżę zdechła plackiem jak mnie dopadnie. [COLOR="Silver"]
MEZAGA
Czytałam że paracetamol owszem można, ale od 2 trymestru..
Chyba że w artykule był błąd
Mi lekarz w szpitalu dał paracetamol bo mnie głowa strasznie bolała, było to w 7 tc.

Instagram

Stary 2013-06-28, 13:41   #4453
gosia261282
Gang Iren

Wiecie co ja nie bardzo rozumiem stwierdzenie: jestem wegetarianką,ale jem ryby. Przecież jak się je ryby czy jakiś rodzaj mięsa to już nie jest wegetarianizm...
Stary 2013-06-28, 13:47   #4454
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja nie bardzo rozumiem stwierdzenie: jestem wegetarianką,ale jem ryby. Przecież jak się je ryby czy jakiś rodzaj mięsa to już nie jest wegetarianizm...
mi się wydaje, że są teraz różne "odmiany" wegetarianizmu.
Jedni nie jedzą mięsa ale jedzą ryby, produkty odzwierzęce np masło, mleko, jajka a inni nie tkną nawet np masła- niczego co zawiera jakiekolwiek białko i tłuszcz zwierzęcy (to się chyba veganizm nazywa).

Dla mnie niezrozumiałe jest robienie szopek z tego powodu- każdy je to co lubi i to co mu smakuje. Jeśli ktoś nie je mięsa to OK jego wybór ale nie znoszę jak mnie umoralnia, że białko zwierzęce to trucizna i zabójstwo (a znam takie osoby).
Szczytem śmieszności była niedawna sytuacja na grillu u znajomych: dziewczyna, która od roku stała się wegetarianką zrobiła awanturę bo ktoś na grillu obok jej cukinii położył kaszankę i ta kaszanka dotykała cukinii . Zaczęła się drzeć że ktoś jej jedzenie skaziłno szopka mówię Wam
Stary 2013-06-28, 13:50   #4455
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Są różne rodzaje wegetarianizmu
Stary 2013-06-28, 13:55   #4456
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
To twój wybór. Gdybyś jednak chciała to nie powinno być problemów z przyjęciem nawet jeśli byś powiedziała,że jesteś w ciąży. Tutaj spotykam się z tym,że chętnie przyjmują i ciężarne i ludzi w starszym wieku. Generalnie nie ma dyskryminacji.
A z ciekawości: teraz pracujesz?
Nie pracuję od marca. Zwolniłam się z własnej woli. Pracowałam w firmie IT. Dostałam na czas studiów umowę zlecenie, z tym że ze stałą pensją i możliwością wychodzenia do szkoły. Ale nagle w marcu (na moim 5 roku studiów) im zaczęło wielce przeszkadzać, że wychodzę na uczelnię dwa razy w tygodniu. Zaczęli kombinować, że mi obniżą pensję itp. Jak usłyszałam ile chcą mi obniżyć to im podziękowałam (i tak już mieliśmy plany wyjazdu do UK, więc stwierdziłam, że się przemęczymy te 3 miesiące, a nie będę psychicznie wykończona chodziła) A prawdziwym powodem był fakt, że zaczęłam sie upominać po 2 latach pracy wreszcie o umowę o pracę prez jakiś czas, zanim zaplanowaliśmy wyjazd. Bali się pewnie, że w ciąży jestem, a nie byłam i nawt o niej nie myślałam. Tak się ceni u Nas w Polsce pracowników, kobiety.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-28 o 13:57
Stary 2013-06-28, 13:58   #4457
gosia261282
Gang Iren

A nie jarosze jedzą ryby? A wegetarianie nie jedzą ich ani mięsa,ale jedzą produkty odzwierzęce. A weganie nie jedzą niczego co od zwierząt pochodzi. Tak mi się wydaje.
Dlatego ktoś jedzący ryby,a nie jedzący mięsa powinien powiedzieć,że jest jaroszem.
Ja kiedyś próbowałam zostać wege, 4 miesiące wytrzymałam,aż nie przysniło mi się,że goni mnie kotlet,żebym go zjadła
Stary 2013-06-28, 13:59   #4458
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Są różne rodzaje wegetarianizmu
Ale żaden z nich nie zakłada jedzenia mięsa.
Stary 2013-06-28, 14:01   #4459
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś próbowałam zostać wege, 4 miesiące wytrzymałam,aż nie przysniło mi się,że goni mnie kotlet,żebym go zjadła
Stary 2013-06-28, 14:08   #4460
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
A nie jarosze jedzą ryby? A wegetarianie nie jedzą ich ani mięsa,ale jedzą produkty odzwierzęce. A weganie nie jedzą niczego co od zwierząt pochodzi. Tak mi się wydaje.
Dlatego ktoś jedzący ryby,a nie jedzący mięsa powinien powiedzieć,że jest jaroszem.

Jarosz to to samo, co wegetarianin Słowo "jarosz" jest po prostu starsze, używane w Polsce zanim przywędrowało angielskie "vege".
Jarosz/wegetarianin to osoba, która nie je mięsa (w tym ryb, bo to przecież też mięso), ale spożywa produkty pochodzenia zwierzęcego (nabiał, jajka). Są jeszcze podziały na dietę laktowegetariańską (bez mięsa i jajek, ale z nabiałem) i owowegetariańską (bez mięsa i nabiału, ale z jajkami). No a weganizm zakłada całkowite wyłączenie produktów pochodzenia zwierzęcego (mięsa, jajek, nabiału, a nawet miodu).

Tyle w teorii a w praktyce każdy sobie
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 14:28   #4461
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie niezrozumiałe jest robienie szopek z tego powodu- każdy je to co lubi i to co mu smakuje. Jeśli ktoś nie je mięsa to OK jego wybór ale nie znoszę jak mnie umoralnia, że białko zwierzęce to trucizna i zabójstwo (a znam takie osoby).
Szczytem śmieszności była niedawna sytuacja na grillu u znajomych: dziewczyna, która od roku stała się wegetarianką zrobiła awanturę bo ktoś na grillu obok jej cukinii położył kaszankę i ta kaszanka dotykała cukinii . Zaczęła się drzeć że ktoś jej jedzenie skaziłno szopka mówię Wam
to jest trochę tak, jak z tym braniem /nie braniem ślubu. każdy ma prawo do swojej decyzji i niefajne jest narzucanie drugiej osobie swojego punktu widzenia.

ja nikogo nie zmuszam do wegetarianizmu, mężowi gotuję mięso i jestem przyzwyczajona do tego, że inni jedzą.
niestety zdarza mi się wiele przykrych sytuacji związanych z moim niejedzeniem mięsa - na grillu została na rożnie kiełbaska i ktoś się zaśmiewa, że to na mnie specjalnie czeka. teściowa w wielkanoc mówi "no, przy święcie możesz zjeść szyneczki". babcia tżta regularnie tłumaczy "korona ci z głowy nie spadnie jak zjesz kotlecika". i inne takie. generalnie ludzie nie rozumieją, że ja się nie zmuszam do niejedzenia mięsa - ja po prostu nigdy nie mam na nie ochoty. ktoś nie lubi czosnku, ktoś marchewki, kto inny baleronu. a ja mięsa.

Cytat:
co do jedzenia ryb, to kiedyś ich zupełnie nie jadłam. ewentualnie mama przemycała czasem jakieś paluszki rybne, zdarzało mi się to jeść. teraz dorosłam i po pierwsze zaczęło mi ciążyć to, że w bardzo wielu miejscach ja nie mam co jeść. a jednocześnie wiem, że ryby są bardzo zdrowe - zatem racjonalizując moją dietę zdarzało mi się powiedzmy 3 razy w roku zjeść rybę.
teraz jestem w ciąży i codziennie odczuwam, jak organizm zmienia się pod wpływem lokatora. teraz zaczęłam mieć ochotę na ryby, w połączeniu ze świadomością, że są zdrowe dla organizmu i polecane ciężarnym nie mam zamiaru ich sobie odmawiać.

mogę nie mówić o sobie wegetarianka, dla mnie to żaden zaszczytny tytuł. uważam po prostu, że w potocznej mowie to jest dość jasne uproszczenie i w jednym słowie zawiera podstawowe aspekty mojej diety.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 14:29   #4462
23Paula23
BAN stały

Dziewczyny mam bardzo ważne pytanie czy któraś z Was wie coś na temat stosowania w ciąży środków przeciw komarom? Czy któraś używa? Bo zapomniałam się zapytać lekarza a komary mnie już wykańczają mamy dom obok lasu i rzeczki i to tragedia wieczorem to się z domu nie da wyjść bynajmniej ja nie mogę bo moja krew je chyba wyjątkowo przyciąga
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 14:36   #4463
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
to jest trochę tak, jak z tym braniem /nie braniem ślubu. każdy ma prawo do swojej decyzji i niefajne jest narzucanie drugiej osobie swojego punktu widzenia.

ja nikogo nie zmuszam do wegetarianizmu, mężowi gotuję mięso i jestem przyzwyczajona do tego, że inni jedzą.
niestety zdarza mi się wiele przykrych sytuacji związanych z moim niejedzeniem mięsa - na grillu została na rożnie kiełbaska i ktoś się zaśmiewa, że to na mnie specjalnie czeka. teściowa w wielkanoc mówi "no, przy święcie możesz zjeść szyneczki". babcia tżta regularnie tłumaczy "korona ci z głowy nie spadnie jak zjesz kotlecika". i inne takie. generalnie ludzie nie rozumieją, że ja się nie zmuszam do niejedzenia mięsa - ja po prostu nigdy nie mam na nie ochoty. ktoś nie lubi czosnku, ktoś marchewki, kto inny baleronu. a ja mięsa.

.

tak, tak "przekonywanie" na siłę w drugą stronę to też przegięcie.
Tak z ciekawości- zawsze nie lubiłaś mięsa czy "nagle" przestałaś lubić i dlaczego?
zawsze mnie to ciekawiło szczególnie u osób które jadły mięso i nagle przestały
Stary 2013-06-28, 14:50   #4464
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak "przekonywanie" na siłę w drugą stronę to też przegięcie.
Tak z ciekawości- zawsze nie lubiłaś mięsa czy "nagle" przestałaś lubić i dlaczego?
zawsze mnie to ciekawiło szczególnie u osób które jadły mięso i nagle przestały
ja nie pamiętam takiego momentu, żebym nagle przestała lubić mięso. jak byłam mała przez bardzo długo jadłam tylko jeden rodzaj szyneczki, który dziadek załatwiał od swojego kolegi - i żadnego innego mięsa. potem przez jakiś czas tylko pulpeciki babci. a potem nagle odmówiłam wszelkiego mięcha.

trochę mogłam mieć na myśli, że to ze zwierząt - bo od zawsze kochałam pieski, kotki, wlóbelki itp. może też trochę wpłynęło to, że rodzice stosowali stary dobry sposób, o którym już pisałam czyli "nie wstaniesz dopóki nie zjesz" (ostatecznie brat po cichu zjadał mojego kotleta a mi przerzucał swoją surówkę )

miałam momenty, że nagle prosiłam babcię o pierś z kurczaka na obiad i potem 2 lata nic (a babcia rwała sobie włosy z głowy, że mi pewnie nie smakowało )

nie wiadomo więc, dla mnie to zagadka z tym moim odżywianiem

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 14:57   #4465
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
mogę nie mówić o sobie wegetarianka, dla mnie to żaden zaszczytny tytuł. uważam po prostu, że w potocznej mowie to jest dość jasne uproszczenie i w jednym słowie zawiera podstawowe aspekty mojej diety.

Ale mi nie chodzilo,ze nie masz tak mowic,tylko lubie wiedziec konkretnie i drazyc temat. No tak mam.

A wlasnie to jest tez istotne dlaczego sie tego miesa nie je.
Ja nie chcialam jesc,bo mi strasznie zal zwierzat. Przemowila tez do mnie teoria,ze niejedzac miesa,gdyby wszyscy ludzie na swiecie go nie jedli bylby zlikwidowany problem glodu. Wiec tym mozna by uratowac tylu glodujacych ludzi. No ale nie dalam rady. Tyle,ze ja miesa duzo jednak nie jadam. No ale nieraz lubie wszamac kotleta czy kielbaske.
Stary 2013-06-28, 15:02   #4466
mezaga
Zakorzenienie

Ja za mięsem nie jestem teraz - w ogóle mało mięsa jadłam i przed ciążą. Ale problemem ogromnym są dla mnie ryby. Ja jako dziewczyna wychowana w rodzinie wędkarskiej z dziada pradziada, gdzie ryba na obiad lub kolację była średnio 3 razy w tygodniu teraz nie mogę nawet spojrzeć na rybę. I bardzo mnie to boli, bo uwielbiałam ryby a już takie złowione przez tatę i podsmażone przez mamę okoniki to wciągałam na raz 4-5 sztuk Mąż się cieszy, bo on ryb nienawidzi i znikał zawsze z kuchni jak ja jadłam rybę. Mówi, że się robal do tatusia wrodził i ryb nie lubi A dla mnie to naprawdę katastrofa.
Stary 2013-06-28, 15:03   #4467
selena85
Wtajemniczenie

Kobietki jak myślicie?

Kiedy jest odpowiedni czas na organizowanie pokoju w tym łózeczka, wózka i ogólnie rzeczy dla maleństwa?

Coby nie było za wcześnie ani też za późno
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 15:06   #4468
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobietki jak myślicie?

Kiedy jest odpowiedni czas na organizowanie pokoju w tym łózeczka, wózka rzeczy itd dla maleństwa?

Pewnie wtedy, kiedy uznasz to za stosowne
Zależy ile Ci z tym czasu zajmie.

U nas jako, ze jesteśmy w trakcie budowy to na razie mamy pomalowany pokój. Może za dwa, trzy tygodnie dopiero będą kładzione podłogi. A samym meblowaniem zajmiemy się pewnie w okolicach października, listopada.
Stary 2013-06-28, 15:08   #4469
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Kobietki jak myślicie?

Kiedy jest odpowiedni czas na organizowanie pokoju w tym łózeczka, wózka i ogólnie rzeczy dla maleństwa?

7-8 miesiąc, moim zdaniem
Stary 2013-06-28, 15:25   #4470
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Kobietki jak myślicie?

Kazda kobieta indywidualnie do tego podchodzi.
Ja duperele kupowalam od poczatku w poprzedniej ciazy,czyli ciuszki,posciel,smoczki,g rzechotki itp,a duze rzeczy typu wozek,lozeczko,fotelik samochodowy w 7-8 miesiacu jakos.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości