Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 15:44   #4471
kosta6
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi lekarz w szpitalu dał paracetamol bo mnie głowa strasznie bolała, było to w 7 tc.
Dzięki za rady, już ciężko to wytrzymać, więc lece się zaopatrzyć do apteki.

kosta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 15:45   #4472
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobietki jak myślicie?

Kiedy jest odpowiedni czas na organizowanie pokoju w tym łózeczka, wózka i ogólnie rzeczy dla maleństwa?

Coby nie było za wcześnie ani też za późno

nie mam pojęcia i jeszcze o tym nie myśle- wydaje mi się to tak odległe...
na razie mam na głowie remont- za tydzień przychodzi majster ocenić co i jak i za ile. Chciałabym w sierpniu to zrobić- musze łazienką i sypialnię zrobić żeby potem mieć spokój.
Na razie nie będę miała pokoju dla dziecka- łóżeczko będzie stało w naszej sypilani. Potem jak będzie starsze zlikwidujemy garderobę (najmniejszy pokój) i tam zrobimy dziecięcy pokoik. Muszę tylko przenieść wtedy szafę do sypialni i zmienić łóżko bo się wszystko nie zmieści
Stary 2013-06-28, 15:47   #4473
Sheperdess
Rozeznanie

Witam nowe mamy. Na forum już nowy wątek mamusiowy, a nas ciągle przybywa.

Cytat:
Napisane przez angellek89 Pokaż wiadomość
Trochę o mnie: właśnie obrobiłam licencjat z pedagogiki opiekuńczej i od października wybieram się na magisterkę, na dzienne. Usilnie zastanawiam się też nad szukaniem pracy, oczywiście w zawodzie. Myślicie, że ktoś zatrudni kobietę w ciąży i to jeszcze pedagoga z terminem porodu w samym środku roku szkolnego?
Podziwiam chęci, ale szczerze mówiąc wątpię, czy ktoś zechce zatrudnić kobietę w ciąży, żeby zaraz być zmuszonym szukać zastępstwa. Ale oczywiście zawsze możesz spróbować, a nuż się uda.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobietki jak myślicie?

Kiedy jest odpowiedni czas na organizowanie pokoju w tym łózeczka, wózka i ogólnie rzeczy dla maleństwa?

Coby nie było za wcześnie ani też za późno
Drobne rzeczy, typu ubranka i akcesoria zaczniemy kupować w jesieni. Łóżeczko i wózek poczeka na grudzień, bo i tak nie mamy gdzie tego trzymać i tylko będzie zawadzać.
Stary 2013-06-28, 15:55   #4474
mezaga
Zakorzenienie

Poza tym zawsze warto wziąć pod uwagę to, ze jak kupimy np wózek już teraz to on będzie stał i czekał nieużywany a gwarancja leci.
Stary 2013-06-28, 15:56   #4475
Malgos_12
Zakorzenienie

Selena - każdy może uważać inny czas za ten dobry i odpowiedni. Ja na razie jeszcze o tym nie myślę.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:09   #4476
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Nie martw się ja też to miałam - bakteryjne zapalenie pęcherza. Bardzo częste w ciąży. Dostaniesz pewnie jakiś antybiotyk. Ja dostałam Monural. A teraz profilaktycznie łykam 2xdziennie żurawinę w tabletkach.
Byłam przed chwilą u internisty i przepisała mi furaginum. Ogólnie to nie jestem pewna co do kompetencji tej pani doktor :P Jest bardzo młodziutka i wypaliła z tekstem ''hm.. chyba mogę przepisać furaginum, hmm.. chyba tak. Moja koleżanka brała będąc w ciąży, a tak poza tym to przypomniała mi pani, ze muszę odebrać becikowe''

Jak myślicie kupić te furaginum :|? Bezpieczne to :P? Może lepiej zaopatrzyć się w Urosept?

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A nie jarosze jedzą ryby? A wegetarianie nie jedzą ich ani mięsa,ale jedzą produkty odzwierzęce. A weganie nie jedzą niczego co od zwierząt pochodzi. Tak mi się wydaje.
Dlatego ktoś jedzący ryby,a nie jedzący mięsa powinien powiedzieć,że jest jaroszem.
Ja kiedyś próbowałam zostać wege, 4 miesiące wytrzymałam,aż nie przysniło mi się,że goni mnie kotlet,żebym go zjadła
haha
Ja uwielbiam mięcho tzn. teraz w ciąży trochę mi obrzydło ale taaaki tatarek! mmm.. pomyśleć, że jeszcze tyle będę musiała na niego czekać

Spadam się pakować, bo jedziemy do tż na wioskę na weekend

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-06-28 o 16:13
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:13   #4477
cherubinka
Zadomowienie

Limonka, bardzo mi przykro

Natali, to musiał być piękny ślub ...aż się rozmarzyłam Dla mnie pomysł bomba

Cytat:
Ja jeszcze nadwagi nie mam, ale zaraz się pojawi ta ciążowa, bo już wyglądam jak z otyłością brzuszno-udowo-dupną , tak ją nazwałam
Świetnie ujęłaś sprawę Jakbym czytała o sobie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Tak dokładnie ta jakoś nie przepadam za oliwkami ale ta jak dla mnie jest super i ładnie pachnie widziałam tam jeszcze mleczko do kąpieli z tej samej serii i zastanawiam się nad nim, może używałaś go [/COLOR]

Mi też pasowała ta oliwka (używałam nawet przed ciążą), bo świetnie nawilża, teraz zmuszam się do używania, bo nie pasuje mi zapach (mdli mnie). Muszę kupić coś innego
Mleczko też mi pasowało (tylko znów ten zapach teraz mnie dobija)
Witaj AgatkaL

Kilianna, szybkiego powrotu do zdrówka.
Lusso, witaj
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wizyta dopiero koło 19h, wiec sie naczekam jeszcze. Stracha mam
Mam nadzieje, ze juz w poradni nie będę długo czekać - nie mam ustalonej wizyty, tylko mam wejść miedzy pacjentami. Wiec jesli czyjeś usg sie przedłuży, to będę tam siedzieć do 21h...
Perfuzja, wielkie kciuki za wizytę

angellek89, witaj

Ja zaraz też zmykam na wizytę ...boję się
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:14   #4478
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Byłam przed chwilą u internisty i przepisała mi furaginum. Ogólnie to nie jestem pewna co do kompetencji tej pani doktor :P Jest bardzo młodziutka i wypaliła z tekstem ''hm.. chyba mogę przepisać furaginum, hmm.. chyba tak. Moja koleżanka brała będąc w ciąży, a tak poza tym to przypomniała mi pani, ze muszę odebrać becikowe''

Jak myślicie kupić te furaginum :|? Bezpieczne to :P?
W ulotce jak byk stoi, zeby nie stosować w pierwszym trymetrze ciazy

Przy takiej wiedzy lekarki chyba jednak bym sie z kimś jeszcze skonsultowala.
Stary 2013-06-28, 16:15   #4479
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Jak myślicie kupić te furaginum :|? Bezpieczne to :P? Może lepiej zaopatrzyć się w Urosept?
dla pewności zadzwoń do gina
Stary 2013-06-28, 16:16   #4480
gosia261282
Gang Iren

Ale mam dzien do d.upy. Nic mi nie wychodzi,wszystko z rak wypada,nerwowa jestem strasznie. Duzo mialam dzis dzwonienia i zalatwiania spraw i to wszystko wytracilo mnie z rownowagi,bo nic nie idzie tak jak powinno.
Musialam sie troche wyzalic.
Stary 2013-06-28, 16:19   #4481
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam dzien do d.upy. Nic mi nie wychodzi,wszystko z rak wypada,nerwowa jestem strasznie. Duzo mialam dzis dzwonienia i zalatwiania spraw i to wszystko wytracilo mnie z rownowagi,bo nic nie idzie tak jak powinno.

ja mam tak codziennie i strasznie mnie to wkurza
Stary 2013-06-28, 16:23   #4482
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia i jeszcze o tym nie myśle- wydaje mi się to tak odległe...
na razie mam na głowie remont- za tydzień przychodzi majster ocenić co i jak i za ile. Chciałabym w sierpniu to zrobić- musze łazienką i sypialnię zrobić żeby potem mieć spokój.
Na razie nie będę miała pokoju dla dziecka- łóżeczko będzie stało w naszej sypilani. Potem jak będzie starsze zlikwidujemy garderobę (najmniejszy pokój) i tam zrobimy dziecięcy pokoik. Muszę tylko przenieść wtedy szafę do sypialni i zmienić łóżko bo się wszystko nie zmieści
U nas też zapewne tak będzie, ze po przeprowadzce małe będzie z nami w sypialni,a później się pomyśli.

Cytat:

Ja bym nie kupowała tego co przepisała ta kobieta, skoro sama nawet nie wie czy może. A z tego co się orientuje to tego nie wolno zażywać. Mnie Monural przepisał mój ginekolog prowadzący. Powiedział mi, że to jeden z nielicznych antybiotyków które mogą kobiety w ciąży zażywać.

Cytat:
Głowa do góry, większość z nas ma "depreche" w ciąży
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:30   #4483
maruda80
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Mnie gin kazala brac urosept, pic duzo kwasnych sokow, dodatkowo profilaktycznie biore tabletki z zurawina. Jak na razie jest poprawa. Co do furaginu to nawet na ulotce jest info zeby nie brac w 1 trymestrze ciazy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:32   #4484
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny grają Wasi Tż, mężowie w coś na kompie? Bo mój ma jutro urodziny i nie mam pojęcia co mu kupić, więc pomyślałam, że może jakąś grę? możecie coś polecić?
Ja gram Powiem Ci tak. Obejrzyj cichcem w co on gra. Czy to są jakieś strzelanki, czy strategia, czy wyścigówki, itp. Po prostu przejrzyj jego gry i obczaj czego jest najwięcej. Potem sprawdź na necie na stronie jakiegoś renomowanego magazynu o grach ranking najpopularniejszych gier zeszłego roku, potem poprzedniego. Z tych rankingów wyłuskaj gry które mają dobre recenzje i są w tym typie co gry które Twój TŻ już posiada. Sprawdź czy TŻ nie posiada gier które już wytypowałaś, i kup którąś z nich
Przed zakupem zorientowałabym się też, czy jego komp pociągnie grę którą chcesz kupić. Jeśli ma laptop, znajdź oryginalne pudełko od laptopa i spisz dokładnie model oraz specyfikacje: procesor, RAM, kartę graficzną, itp. Jeśli ma stacjonarny, mogę Ci na privie napisać jak to sprawdzić. Ze spisanymi specyfikacjami udaj się do sklepu z grami, i pytaj czy wybrana przez ciebie gra będzie na TŻowym kompie działać. Trochę szkoda by było kupić wypasioną grę w którą nie da się pograć bo komp za słaby
Albo jeśli powiesz mi co TŻ mniej więcej z gier posiada, ja mogę Ci coś polecić

Cytat:
Póki co mam dystans do siebie, ale zobaczymy jak długo jeszcze
Noś luźne koszule to nie powinien się skapnąć, a można wiedzieć gdzie pracujesz?
Pracuję w sklepie z dość specjalistycznej branży, a szefa i tak w kółko nie ma, widuję go raz na trzy tygodnie maks (sama otwieram bałaganik i sama zamykam). Tak pewnie zrobię, będę się luźno nosić, tyle że boję się że mi Dziecior za szybko urośnie, a jeśli mi umowy nie przedłużą, to nie dostanę macierzyńskiego, bo nie będę miała wystarczająco tygodni podatkowych wypracowanych w tym roku (w IE system działa trochę inaczej niż w PL, w sumie jest trochę mniej korzystny). W sumie z jednej strony mam ciut przegięte, bo muszę pracować do 24 lutego, żeby nazbierać wystarczająco tygodni podatkowych żeby dostać macierzyńskie. A wg moich obliczeń termin mam około walentynek, więc mam nadzieję że mylę się w obliczeniach. Trochę głupio by było jakbym nie dostała macierzyńskiego, bo zabrakłoby mi dwóch tygodni, a tak pewnie wyjdzie. Mimo to zamierzam zrobić wszystko co w mojej mocy aby macierzyńskie dostać, więc będę chować brzucha

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Mam pytanie- czy słyszałyście o tym, że w ciąży nie wolno używać mocnych detergentów i żeby np. wc lepiej mył partner niż kobieta w ciąży właśnie ze względu na chemikalia. Ja jak sprzątam to używam płynów mocniejszych bo czasem inaczej się nie da a mąż zanim coś w domu zrobi to by wszystko zaszło brudem.
Oparów nie można wdychać, np domestora czy coś, można się przytruć. Ja otwieram okna, robię przeciąg, i gumowe rękawiczki. Wydaje mi się że to tylko o opary chodzi.

Cytat:
Zrobiłam pomidorówkę, na drugie będzie zapiekanka makaronowa z warzywami (papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek, fasola czerwona) szyneczką, serkiem żółtym i polane sosem śmietanowym
Już z nudów nie wiem co wymyślać na te obiady
Pomidorówka... Smaka mi robisz
Ja dzisiaj szczawiówkę robię na obiad. Normalnie nie mogę się doczekać aż skończy się gotować, mam ślinotok

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dla mnie niezrozumiałe jest robienie szopek z tego powodu- każdy je to co lubi i to co mu smakuje. Jeśli ktoś nie je mięsa to OK jego wybór ale nie znoszę jak mnie umoralnia, że białko zwierzęce to trucizna i zabójstwo (a znam takie osoby).
Szczytem śmieszności była niedawna sytuacja na grillu u znajomych: dziewczyna, która od roku stała się wegetarianką zrobiła awanturę bo ktoś na grillu obok jej cukinii położył kaszankę i ta kaszanka dotykała cukinii . Zaczęła się drzeć że ktoś jej jedzenie skaziłno szopka mówię Wam
Taka wesoła wegetarianka, lubi rozweselać innych ludzi Każdy je co mu pasuje, ale jak ktoś swoją ideologię zaczyna wciskać na siłę innym ludziom, to robi się mniej fajnie.
Mój były tak miał, powtarzał że mięso to morderstwo i krzywdzenie innych istot czujących, będąc jednocześnie szczęśliwym posiadaczem masy elektronicznych gadżetów i markowych ciuchów wyprodukowanych przez wykorzystywaną tanią siłę roboczą w krajach trzeciego świata. Bo zwierzęta cierpią, a biedni mieszkańcy krajów trzeciego świata pracujący w koszmarnych warunkach to już nieistotne

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Są różne rodzaje wegetarianizmu
Ale żaden z nich nie zakłada jedzenia mięsa.
Też słyszałam o takim rodzaju "wegetarianizmu" który je produkty pochodzenia zwierzęcego typu nabiał i jaja oraz je ryby, tylko mięsa jako takiego nie je. Nawet chyba ma to swoją fachową, trudną do wypowiedzenia nazwę. Wydaje mi się że to może wynikać z tego katolickiego przekonania, że ryba to nie mięso No bo przecież jak katolicy poszczą to rybę mogą jeść, np. w wigilię, a mięsa nie. W sensie taka naleciałość regionalna?

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Poza tym zawsze warto wziąć pod uwagę to, ze jak kupimy np wózek już teraz to on będzie stał i czekał nieużywany a gwarancja leci.
Ja zamierzam kupić używany wózek, więc myślę że na szukanie używanego najlepiej mieć jak najwięcej czasu, bo nie zawsze od ręki da się znaleźć upatrzony model w odpowiednim stanie. Ale nowy pewnie najlepiej kupić jak najpóźniej.

gosia261282, też mam koszmarny dzień. Rano prysznic się zepsuł akurat jak byłam w połowie mycia głowy. Potem byłam z TŻem u klientki która niedawno urodziła dziecko, powiedzieliśmy jej że też się spodziewamy, ona na to jak objawy, a TŻ że ja cały czas płaczę. Nie minęło piętnaście sekund i zaczęłam płakać I w tym momencie oczywiście wszyscy zaczęli się śmiać, z TŻem na czele. Aż chce się coś rozwalić

Pomponka, Lusso, angellek89 witajcie!

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-06-28 o 16:36
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 17:35   #4485
patrycjja
Zadomowienie

Na początku dzień dobry nowym mamom
Próbowałam Was podczytać, ale nie ma nawet szans. u mnie spokoj- dużo śpię i nie lubię się z moim pecherzem
W środę mam znow wizytę, bardzo się denerwuje. Poprzednia ciążą zakończyła się właśnie na mniej więcej tym etapie.

Co do zakupów - jak trafi się coś fajnego, kupię. Na szczęście wózki i łóżeczka mamy już załatwione niektóre nieużywane - możemy wybierać

A ja przez ta ciaze chyba też robie się wege (tak jasne- żyć bez pasztechku nie umiem) wczoraj wypadłam z kuchni jak strzała robiąc kurczaka na obiad, tak mi śmierdział :p

Stary 2013-06-28, 17:46   #4486
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

gosia261282, też mam koszmarny dzień. Rano prysznic się zepsuł akurat jak byłam w połowie mycia głowy. Potem byłam z TŻem u klientki która niedawno urodziła dziecko, powiedzieliśmy jej że też się spodziewamy, ona na to jak objawy, a TŻ że ja cały czas płaczę. Nie minęło piętnaście sekund i zaczęłam płakać I w tym momencie oczywiście wszyscy zaczęli się śmiać, z TŻem na czele. Aż chce się coś rozwalić

Pomponka, Lusso, angellek89 witajcie!
Nie wszyscy potrafią zrozumieć, że TO przez co teraz przechodzimy jest nie do ogarnięcia. Mój mąż cały zestaw moich zachowań określa nazwaniem mnie "Hormonkiem". Wiecznie buzująca, zmienna.. Wcześniej nazywał mnie tak w czasie PMS i wiele moich wybryków przypisywał moim stanem a nie moim charakterem...

ja też beczę... na reklamach z fundacji TVN jakoś wcześniej mnie to tak nie ruszało, a teraz.. na szczęście przeważnie TV oglądam sama, pobuczę, powycieram się i jest git

za to 2 dni temu byliśmy z mężem u znajomych w odwiedziny. Siedziałam sobie w fotelu i nawet nie wiem kiedy .. zdrzemnęłam się Obudziłam się właśnie przez ich chichot było mi trochę wstyd, ale starali się być wyrozumiali. Ale kilka razy usłyszałam jeszcze tekst "no zdrzemnij się"
Stary 2013-06-28, 17:54   #4487
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Nie wszyscy potrafią zrozumieć, że TO przez co teraz przechodzimy jest nie do ogarnięcia. Mój mąż cały zestaw moich zachowań określa nazwaniem mnie "Hormonkiem". Wiecznie buzująca, zmienna.. Wcześniej nazywał mnie tak w czasie PMS i wiele moich wybryków przypisywał moim stanem a nie moim charakterem...
Mój TŻ pierwsze parę razy jak zaczęłam płakać był w panice, bo wcześniej płaczącą widział mnie dosłownie jeden raz. Jak już przywykł, to teraz zwyczajnie widzę że go to bawi. Nie jest jakiś złośliwy, przytula mnie żebym się uspokoiła i wogóle, ale po prostu widzę że dla niego to śmiesznie wygląda. Za każdym razem, jak to zauważam, następuje ten moment: Moje rączki zaczynają macać otoczenie w poszukiwaniu tasaka. Tak mnie to wkurza Co więcej wydaje mi się że gdyby nie hormony też uznałabym to za zabawne

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-06-28 o 17:55
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 18:08   #4488
cherubinka
Zadomowienie

Witaj Patrycja

Ja już po wizycie Wszystko jest w porządku Maleństwo mierzy 1,62 cm. Jutro zaczynam 9 tydzień Termin pozostaje bez zmian

Perfuzja, trzymam kciuki za Twoją wizytę
Stary 2013-06-28, 18:15   #4489
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cicici, perfuzja: Ja wczoraj dostałam takiego bólu jak na okres,chyba z pół godziny bolało wieczorem. Aż się zmartwiłam i to w wyniku nerwów tak rozbolało.
Ale już dzisiaj lepiej Mi lekarz też mówił,że normalne,bo więzadła się rozciągają czy coś,ale jak boli,to się położyć i pomaga też chodzenie na spacer o stałej porze chociaż na kilka minut. Mam nadzieję,że bóle nie wrócą,bo strasznie mnie to zawsze niepokoi

magnusia: Łączę się w bólu. Papieroska mi nieziemsko brakuje. Ale może do nałogu już nie wrócę jak urodzę Nie po to teraz cierpię z rzuceniem palenie,żeby znowu wrócić.
I tak mam smaka na piwo jabłkowe....
Zazdroszczę,że chociaż kawę możesz pić,bo u mnie teraz po kawie mam okropne mdłości

_Kluska_: a mnie ciągnie jak ktoś koło mnie pali,że aż czasem się złapałam na myśleniu "a może by tak jednego?" ale nie...
Jak dowiedziałam się z testu,że jestem w ciąży to jeszcze 3 pety zapaliłam w ciągu tygodnia,bo nie wierzyłam,że to prawda i uznałam,że test się pomylił,bo mnie to nie mogło spotkać ,ale potem Tż taką mi wojnę o to zrobił,że aż doszło do mnie,że jak najszybciej trzeba rzucić. I tak dziwne zapalić 3 papierosy w czasie 7 dni niż pół paczki w ciągu jednego dnia.

kilianna : Dużo,dużo zdrówka dla was

selena85: Ja planuję wszystko pokupować 2-3 miesiące przed rozwiązaniem,ale stroić łóżeczko i urządzić kącik dla maluszka,to jakoś może półtora miesiąca przed planowym porodem,bo wiadomo,zawsze może szybciej wyjść

kootek_mamrotek: widzę nie tylko ja jestem taka wariatka co płacze na spotach fundacji w tv Aż czasem przełączam,bo mam oczy spocone

A ja dzisiaj widziałam w sklepie dziecięcym takie ładne skarpeciuszki Chciałam kupić dla mojego ktosia,ale powiedziałam sobie"NIE" za wcześnie. Jakoś boję się kupować cokolwiek i wiem,że jak dostanę od kogoś w prezencie ciuszki to nawet ich oglądać nie będę. Jakieś głupie obawy mam. Chyba robię się przesądna.

Dzisiaj znowu nie w sosie jestem Wczoraj brzucho bolał aż płakałam ze zdenerwowania,bo się wystraszyłam,dzisiaj obudziłam się jak mój Tż szedł do pracy po 5 rano,potem spałam cały dzień i dalej oczy się kleją.
Ale jestem już zaopatrzona na wieczór: Nowa książka,Cappy pomarańczowy i czekolada mleczna Czas na odpoczynek i obżeranko z Bobem moim

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 18:46   #4490
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Witaj Patrycja

Ja już po wizycie Wszystko jest w porządku Maleństwo mierzy 1,62 cm. Jutro zaczynam 9 tydzień Termin pozostaje bez zmian

Perfuzja, trzymam kciuki za Twoją wizytę

Ja też zaczynam jutro 9 tydz.
U mnie bez zmian - ciągłe mdłości. Ciągle też biorę duphaston ale dużo odpoczywam. Mam L4 i w pracy strasznie się wkurzają...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 18:50   #4491
ejani
Zadomowienie

Hej dziewczyny- jakiś koszmar dziś próbowałam "pożyć" jak dawniej, ale po co- w pracy lajtowe 4 godziny ledwo przeżyłam(i to dopiero po proszku od głowy), po spacerze do ośrodka boli lewy pośladek (napiszcie proszę jeszcze raz o co chodzi z tą rwą), omal się nie poryczałam u mechanika i zasypiałam w drodze powrotnej, teraz mi też głowa pęka

Witam "dzisiejsze" nowe mamy, a kto już ma- gratuluję dobrych wyników i diagnoz

padam na pysk i idę spać...
Stary 2013-06-28, 19:06   #4492
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Kciuki zadziałały wyniki sa duuzo lepsze. Teraz mozemy wyluzowac.
Stary 2013-06-28, 19:15   #4493
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście, inaczej być nie mogło. Gratuluję.
Stary 2013-06-28, 19:21   #4494
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
super
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:35   #4495
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

super
Stary 2013-06-28, 19:35   #4496
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
super wieści

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:50   #4497
tajeczka
Zadomowienie

Roane dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź poszłam do empiku i w końcu kupiłam mu StarCrafta, i NFS'a z czego to 2 to chyba bardziej dla mnie
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:52   #4498
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
No i o to chodziło
Super wieści
Stary 2013-06-28, 20:07   #4499
cherubinka
Zadomowienie

Negrid, idziemy "łeb w łeb" Ja jeszcze pracuję, ale nie wiem ile dam radę

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Roane dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź poszłam do empiku i w końcu kupiłam mu StarCrafta, i NFS'a z czego to 2 to chyba bardziej dla mnie
Czyli prezent dla Was dwojga, takie 2 w 1

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-06-28 o 20:08
Stary 2013-06-28, 20:08   #4500
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Teraz się trzeba cieszyć widzisz nie było co się denerwować oby tak dalej
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości