|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dzięki za rady, już ciężko to wytrzymać, więc lece się zaopatrzyć do apteki.
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia i jeszcze o tym nie myśle- wydaje mi się to tak odległe... na razie mam na głowie remont- za tydzień przychodzi majster ocenić co i jak i za ile. Chciałabym w sierpniu to zrobić- musze łazienką i sypialnię zrobić żeby potem mieć spokój. Na razie nie będę miała pokoju dla dziecka- łóżeczko będzie stało w naszej sypilani. Potem jak będzie starsze zlikwidujemy garderobę (najmniejszy pokój) i tam zrobimy dziecięcy pokoik. Muszę tylko przenieść wtedy szafę do sypialni i zmienić łóżko bo się wszystko nie zmieści
|
|
|
#4473 | |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamy.
![]() Cytat:
Drobne rzeczy, typu ubranka i akcesoria zaczniemy kupować w jesieni. Łóżeczko i wózek poczeka na grudzień, bo i tak nie mamy gdzie tego trzymać i tylko będzie zawadzać. |
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym zawsze warto wziąć pod uwagę to, ze jak kupimy np wózek już teraz to on będzie stał i czekał nieużywany a gwarancja leci.
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Selena - każdy może uważać inny czas za ten dobry i odpowiedni. Ja na razie jeszcze o tym nie myślę.
|
|
|
|
#4476 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak myślicie kupić te furaginum :|? Bezpieczne to :P? Może lepiej zaopatrzyć się w Urosept? Cytat:
Ja uwielbiam mięcho tzn. teraz w ciąży trochę mi obrzydło ale taaaki tatarek! mmm.. pomyśleć, że jeszcze tyle będę musiała na niego czekać ![]() Spadam się pakować, bo jedziemy do tż na wioskę na weekend
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-06-28 o 16:13 |
||
|
|
|
#4477 | |||
|
Zadomowienie
|
Limonka, bardzo mi przykro
![]() Natali, to musiał być piękny ślub ...aż się rozmarzyłam Dla mnie pomysł bomba Cytat:
Jakbym czytała o sobie ![]() Cytat:
Kilianna, szybkiego powrotu do zdrówka. Lusso, witaj Cytat:
![]() angellek89, witaj Ja zaraz też zmykam na wizytę ...boję się
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Przy takiej wiedzy lekarki chyba jednak bym sie z kimś jeszcze skonsultowala.
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4480 |
|
Gang Iren
|
Ale mam dzien do d.upy. Nic mi nie wychodzi,wszystko z rak wypada,nerwowa jestem strasznie. Duzo mialam dzis dzwonienia i zalatwiania spraw i to wszystko wytracilo mnie z rownowagi,bo nic nie idzie tak jak powinno.
Musialam sie troche wyzalic.
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tak codziennie i strasznie mnie to wkurza
|
|
|
#4482 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Mnie gin kazala brac urosept, pic duzo kwasnych sokow, dodatkowo profilaktycznie biore tabletki z zurawina. Jak na razie jest poprawa. Co do furaginu to nawet na ulotce jest info zeby nie brac w 1 trymestrze ciazy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4484 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci tak. Obejrzyj cichcem w co on gra. Czy to są jakieś strzelanki, czy strategia, czy wyścigówki, itp. Po prostu przejrzyj jego gry i obczaj czego jest najwięcej. Potem sprawdź na necie na stronie jakiegoś renomowanego magazynu o grach ranking najpopularniejszych gier zeszłego roku, potem poprzedniego. Z tych rankingów wyłuskaj gry które mają dobre recenzje i są w tym typie co gry które Twój TŻ już posiada. Sprawdź czy TŻ nie posiada gier które już wytypowałaś, i kup którąś z nich ![]() Przed zakupem zorientowałabym się też, czy jego komp pociągnie grę którą chcesz kupić. Jeśli ma laptop, znajdź oryginalne pudełko od laptopa i spisz dokładnie model oraz specyfikacje: procesor, RAM, kartę graficzną, itp. Jeśli ma stacjonarny, mogę Ci na privie napisać jak to sprawdzić. Ze spisanymi specyfikacjami udaj się do sklepu z grami, i pytaj czy wybrana przez ciebie gra będzie na TŻowym kompie działać. Trochę szkoda by było kupić wypasioną grę w którą nie da się pograć bo komp za słaby ![]() Albo jeśli powiesz mi co TŻ mniej więcej z gier posiada, ja mogę Ci coś polecić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj szczawiówkę robię na obiad. Normalnie nie mogę się doczekać aż skończy się gotować, mam ślinotok ![]() Cytat:
Każdy je co mu pasuje, ale jak ktoś swoją ideologię zaczyna wciskać na siłę innym ludziom, to robi się mniej fajnie.Mój były tak miał, powtarzał że mięso to morderstwo i krzywdzenie innych istot czujących, będąc jednocześnie szczęśliwym posiadaczem masy elektronicznych gadżetów i markowych ciuchów wyprodukowanych przez wykorzystywaną tanią siłę roboczą w krajach trzeciego świata. Bo zwierzęta cierpią, a biedni mieszkańcy krajów trzeciego świata pracujący w koszmarnych warunkach to już nieistotne ![]() Cytat:
No bo przecież jak katolicy poszczą to rybę mogą jeść, np. w wigilię, a mięsa nie. W sensie taka naleciałość regionalna?Cytat:
gosia261282, też mam koszmarny dzień. Rano prysznic się zepsuł akurat jak byłam w połowie mycia głowy. Potem byłam z TŻem u klientki która niedawno urodziła dziecko, powiedzieliśmy jej że też się spodziewamy, ona na to jak objawy, a TŻ że ja cały czas płaczę. Nie minęło piętnaście sekund i zaczęłam płakać I w tym momencie oczywiście wszyscy zaczęli się śmiać, z TŻem na czele. Aż chce się coś rozwalić Pomponka, Lusso, angellek89 witajcie!
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-06-28 o 16:36 |
|||||||
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Na początku dzień dobry nowym mamom
![]() Próbowałam Was podczytać, ale nie ma nawet szans. u mnie spokoj- dużo śpię i nie lubię się z moim pecherzem W środę mam znow wizytę, bardzo się denerwuje. Poprzednia ciążą zakończyła się właśnie na mniej więcej tym etapie. Co do zakupów - jak trafi się coś fajnego, kupię. Na szczęście wózki i łóżeczka mamy już załatwione niektóre nieużywane - możemy wybierać A ja przez ta ciaze chyba też robie się wege (tak jasne- żyć bez pasztechku nie umiem) wczoraj wypadłam z kuchni jak strzała robiąc kurczaka na obiad, tak mi śmierdział :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też beczę... na reklamach z fundacji TVN jakoś wcześniej mnie to tak nie ruszało, a teraz.. na szczęście przeważnie TV oglądam sama, pobuczę, powycieram się i jest git![]() za to 2 dni temu byliśmy z mężem u znajomych w odwiedziny. Siedziałam sobie w fotelu i nawet nie wiem kiedy .. zdrzemnęłam się było mi trochę wstyd, ale starali się być wyrozumiali. Ale kilka razy usłyszałam jeszcze tekst "no zdrzemnij się"
|
|
|
#4487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje rączki zaczynają macać otoczenie w poszukiwaniu tasaka. Tak mnie to wkurza Co więcej wydaje mi się że gdyby nie hormony też uznałabym to za zabawne
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-06-28 o 17:55 |
|
|
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Patrycja
![]() Ja już po wizycie Wszystko jest w porządku Maleństwo mierzy 1,62 cm. Jutro zaczynam 9 tydzień Termin pozostaje bez zmian ![]() Perfuzja, trzymam kciuki za Twoją wizytę
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Cicici, perfuzja: Ja wczoraj dostałam takiego bólu jak na okres,chyba z pół godziny bolało wieczorem. Aż się zmartwiłam i to w wyniku nerwów tak rozbolało.
Ale już dzisiaj lepiej Mi lekarz też mówił,że normalne,bo więzadła się rozciągają czy coś,ale jak boli,to się położyć i pomaga też chodzenie na spacer o stałej porze chociaż na kilka minut. Mam nadzieję,że bóle nie wrócą,bo strasznie mnie to zawsze niepokoi ![]() magnusia: Łączę się w bólu. Papieroska mi nieziemsko brakuje. Ale może do nałogu już nie wrócę jak urodzę Nie po to teraz cierpię z rzuceniem palenie,żeby znowu wrócić. I tak mam smaka na piwo jabłkowe.... Zazdroszczę,że chociaż kawę możesz pić,bo u mnie teraz po kawie mam okropne mdłości ![]() _Kluska_: a mnie ciągnie jak ktoś koło mnie pali,że aż czasem się złapałam na myśleniu "a może by tak jednego?" ale nie... Jak dowiedziałam się z testu,że jestem w ciąży to jeszcze 3 pety zapaliłam w ciągu tygodnia,bo nie wierzyłam,że to prawda i uznałam,że test się pomylił,bo mnie to nie mogło spotkać ,ale potem Tż taką mi wojnę o to zrobił,że aż doszło do mnie,że jak najszybciej trzeba rzucić. I tak dziwne zapalić 3 papierosy w czasie 7 dni niż pół paczki w ciągu jednego dnia. kilianna : Dużo,dużo zdrówka dla was ![]() selena85: Ja planuję wszystko pokupować 2-3 miesiące przed rozwiązaniem,ale stroić łóżeczko i urządzić kącik dla maluszka,to jakoś może półtora miesiąca przed planowym porodem,bo wiadomo,zawsze może szybciej wyjść ![]() kootek_mamrotek: widzę nie tylko ja jestem taka wariatka co płacze na spotach fundacji w tv Aż czasem przełączam,bo mam oczy spocone![]() A ja dzisiaj widziałam w sklepie dziecięcym takie ładne skarpeciuszki Dzisiaj znowu nie w sosie jestem Wczoraj brzucho bolał aż płakałam ze zdenerwowania,bo się wystraszyłam,dzisiaj obudziłam się jak mój Tż szedł do pracy po 5 rano,potem spałam cały dzień i dalej oczy się kleją. Ale jestem już zaopatrzona na wieczór: Nowa książka,Cappy pomarańczowy i czekolada mleczna
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też zaczynam jutro 9 tydz. ![]() U mnie bez zmian - ciągłe mdłości. Ciągle też biorę duphaston ale dużo odpoczywam. Mam L4 i w pracy strasznie się wkurzają... |
|
|
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny- jakiś koszmar dziś
próbowałam "pożyć" jak dawniej, ale po co- w pracy lajtowe 4 godziny ledwo przeżyłam(i to dopiero po proszku od głowy), po spacerze do ośrodka boli lewy pośladek (napiszcie proszę jeszcze raz o co chodzi z tą rwą), omal się nie poryczałam u mechanika i zasypiałam w drodze powrotnej, teraz mi też głowa pękaWitam "dzisiejsze" nowe mamy, a kto już ma- gratuluję dobrych wyników i diagnoz ![]() padam na pysk i idę spać...
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Kciuki zadziałały
wyniki sa duuzo lepsze. Teraz mozemy wyluzowac.
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
super
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Roane dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź
poszłam do empiku i w końcu kupiłam mu StarCrafta, i NFS'a z czego to 2 to chyba bardziej dla mnie
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
No i o to chodziło
![]() Super wieści
|
|
#4499 | |
|
Zadomowienie
|
Negrid, idziemy "łeb w łeb"
Ja jeszcze pracuję, ale nie wiem ile dam radę ![]() Super Cytat:
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-06-28 o 20:08 |
|
|
|
|
#4500 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

Dla mnie pomysł bomba
Jakbym czytała o sobie
[/COLOR]

Każdy je co mu pasuje, ale jak ktoś swoją ideologię zaczyna wciskać na siłę innym ludziom, to robi się mniej fajnie.

jakoś wcześniej mnie to tak nie ruszało, a teraz..
Moje rączki zaczynają macać otoczenie w poszukiwaniu tasaka. Tak mnie to wkurza
Co więcej wydaje mi się że gdyby nie hormony też uznałabym to za zabawne