|
|
#991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
wybaczcie że się nie odzywam, jestem na bieżąco, ale mam totalną deprechę mały marudno-histeryczny, pogoda taka że szlag mnie trafia, mam dość siedzenia w domu ![]() ![]() a czas ucieka, mały rośnie, chcę wykorzystać ten czas a tu pada i pada już właściwie miesiąc z tygodniową przerwą na czikę... z tż coraz gorzej, jesteśmy aktualnie w tematach rozstaniowo-alimentacyjnych - nie mam pojęcia jak to ugryźć, bo z 60% wynagrodzeniem nie mam szans wyżyć z małym choćby nie wiem jakie miał alimenty przyznane. Może później napiszę w k. bo tu nie chcę.. Ech dupa dupa dupaNie gniewajcie się że się nie odnoszę do tego co nagryzmoliłyście |
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Mama mi dziś mówiła że u nich w bloku będzie osobny kosz tylko na pampersy, już przywieźli z gminy. A ja teraz wsiowa to nie wiem jak u nas będzie, wsadzili nam podobno komplet worków do skrzynki na listy ale jeszcze ich nie oglądałam, mąż mówił że coś dali ale też nie przeglądał. Muszę jutro zajrzeć czy jest worek na pampersy. Podobno w RPGK mają obowiązek otwierać wory i sprawdzać czy jest dobrze segregowane, jak będzie coś nie tak to muszą zrobić zdjęcie i do 2 dni przesłac do gminy. Przynajmniej u nas tak sobie gmina wymyśliła. Jak się będą czepiać to na wierzch każdego wora podrzucimy otwarty pampers z zawartością, zapłacimy karę ale zemsta będzie słodka...I śmierdząca
![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Szajka ja mam czytnik, Onyx Boox i62 Espresso. Bardziej polecany i tańszy jest Kindle z Amazona ale ja chciałam mieć w pełni polskie oprogramowanie a nie po ang no i onyx czyta trochę więcej formatów. Generalnie fajna sprawa, właśnie od wczoraj robię porządek z ebookami i dlatego mam tyły na forum. Chcesz coś konkretnie wiedzieć o czytnikach? Trochę zgłębiałam temat przed zakupem więc coś tam wiem... Z tym że ja brałam pod uwagę tylko te dwa, kindle i onyx i62. W necie jest kilka fajnych porównań tych czytników.Miło mi że tyle z Was zauważyło moją nieobecność ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Yellow |
|
|
|
#993 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Cytat:
brakiem obiadu wychowujesz TZ ? ![]() Cytat:
a ja Dawałam 5.30,naiwna ![]() Cytat:
jak ja pozytywnie zazdroszczę urlopu męża! ![]() Cytat:
Yellow trzymaj się dzielnie! Mam nadzieję że jest jeszcze szansa na wyprostowanie wszystkiego ![]() Wczorajsza noc była fanaberią Blanki,dzisiejszej wszystko wróciło do "normy" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Illusion, jak tam u was???
Bo Pietraszko dzisiaj postanowil wstac o 4.50 ![]() Yellow, ja pierdacze...... Tak strasznie strasznie mi przykro....... Rany, taka fajna z Ciebie dziewczyna, z super synkiem..... Przytulam mocno ![]() Kija, hello gdzie to nam wsiaklas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:25 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- A czym sie rozni taki typowy czytnik od tableta z aplikacja? Ja mam Aldiko na swoim tabie i super mi sie czyta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
My pobudka o 4: 45 , ale nie jest źle
wczoraj Zuze zwazylam i wyszło 8 kilo A moja waga ehh super tyle to w liceum ważyłam, czyli milion lat temu 50 kg. Yellow przykro mi :-( Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-06-29 o 07:26 |
|
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O której by nie poszedł spać to wstaje o 5. Tylko niech ktoś mi powie jak zmienić to oprogramowanie żeby spał do 8 ![]() Wczoraj zaraz po kupie go ululałam i spał w swoim łóżeczku całą noc znowu...już duży ten mój chłopiec...nie chce z mamą spać ![]() ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- Yellow przykro mi Igi padł właśnie więc lecę dospać jeszcze...
|
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Jadę zaraz na poprawkę :-( .. Blanka spała dziś od 19 do 6 BEZ PRZERWY i kończy dziś 5 miesięcy! ![]() Yellow przykro,trzymaj się! |
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
O matulu Yellow to okropne! Na pewno da radę to naprawić
Mi też się wydaje, że z Ciebie taka wspaniała kobieta....
|
|
|
|
#999 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
dziec nie spi mi od 6.15 w ogole w nocy budzil sie chyba z 1258654852 razy i za kazdym razem cyc szedl w ruch. cos czuje ze laktacja mi sie po tej nocy tak rozkrecila ze moglabym ze 2 przedszkola wykarmic powodzenia! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
folia, i obkleic tasma porzadnie Cytat:
![]() Cytat:
jak nocka? zyjesz? ![]() Cytat:
Cytat:
dla malej ksiazniczki i kciuki raz jeszcze dla mamy ------------- dziekuje w imieniu meza! |
||||||||
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie czytałam wczorajszego dnia, ale słyszeliście w wiadomościach o tym noworodku ? Matka w maju tamtego roku urodziła, zabiła dziecko i przez rok czasu zwłoki leżały ma strychu w domu
No masakra, aż mnie ciary przeszły Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1001 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu spokojnie
toz to szok A wiecie,ja Marcinkowemu ludkowi sama gotuje zupki i kaszki. Ale smutno mi,bo kupne bardziej mu smakuja Tzn zje moje,ale widzialam,ze kupne zjadal ze smakiem i z wiekszym zaangazowaniem;( Yellow, to okropne ze tak zle sie u Was dzieje BidulkoWlasnie,zyjesz Illusion? Czy kupsztal-pogromca Cie dopadl Udanego dnia dziolchy |
|
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, może potem nadrobię, ale wpadłam po jedno
![]() Wisienko, duuuużo miłości i zrozumienia na wspólnej małżeńskiej drodze i oby dziś wszystko wypaliło tak jak sobie wymarzyliście ![]() ps. od rana dmucham na chmury, żeby sobie poszły w siną dal |
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Yellow.
Przykro mi... ![]() Wisienko kochana, jestem dzisiaj całym serduchem z Tobą. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie tak, jak to sobie wymarzyłaś i że dziś to Ty będziesz księżniczką i gwiazdą wieczoru. Buziak dla młodej pary!
|
|
|
|
#1004 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Yellow, nic się nie da zrobić?
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Wisienko! powodzenia dzisiaj i pamiętaj: TAK masz powiedzieć
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola ryby puki ci jadła tylko ryby w słoiczkach, bo czasu u mnie brak. Teraz po obronie to planuję zacząć jej gotować. W słoiczkach jest łosoś norweski i dorsz. Z tego co czytałam to właśnie te dwie ryby polecają na początek. A jakie jeszcze mozna to ciężka sprawa bo co strona to co innego piszą. W artykule pisanym przez dietetyka znalazłam takie coś: Najlepiej podawać dziecku ryby oceaniczne: dorsza, morszczuka, łososia norweskiego, węgorza oraz pstrąga. Ze względu na wysokie zanieczyszczenie ryb związkami rtęci oraz dioksynami nie wszystkie ryby mogą być spożywane przez małe dzieci, kobiety karmiące oraz kobiety ciężarne. Zaleca się niespożywanie następujących gatunków ryb: marlina, miecznika, szczupaka, rekina, tuńczyka, makreli i halibuta, a także śledzi, łososia bałtyckiego oraz pangi i mintaja. No i właśnie na innych stronach pisało, że szczupaka i halibuta można dawać dzieciom a tu pisze że nie. A właśnie planuję jej kupić halibuta, do szczupaków mam dostęp takich hodowanych w czyściutkich stawach przez lekarza. Tu cytat z innej: W diecie dziecka mogą pojawić się ryby zarówno słodkowodne, jak i morskie. Ideałem jest łosoś, który żyje w wodzie i słonej, i słodkiej. Dobrze, by dziecko jadło zarówno ryby chude tj.: dorsz, mintaj, morszczuk, sandacz, jak i tłuste: łososia, halibuta, makrelę. Możesz też podawać dziecku na zmianę z rybami owoce morza. Najlepiej by owoce morza i ryby były świeże lub mrożone. Najbezpieczniejsze w przygotowaniu są filety oczyszczone z ości. Tak jestem z niego zadowolona i Ola też, bo zajada i się najada. Jedyne to trzeba uważać gdzie się kupuje, bo wahania cen są niesamowite prawie 10 zł. W realu, leclercu kosztuje duża puszka ok. 46,50, w rosmmanie 42 zł (teraz z kartą rosne 39,06) a w tesco 36,99 zł. Kiedyś jeszcze kupowałam w oficjalnym internetowym salonie Hipp (dodomku.pl) tam było po 33 zł, ale juz kosztuje 45. Różnica niesamowita jak dla mnie. A co do kartonów po mleku to TŻ ma rację, bo we wnętrzu jest aluminium właśnie. Niewiele osob to wie nawet wczoraj z mojego TŻ się smiałam, bo też po Inżynierii Środowiska jak ja a nie wiedział. |
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie wczoraj wscieklam sama na siebie, Bartunio uspiony, mąz na nocce ja ponadrabiałam, odpisywałam, przełączałam karty na pasku i wyłączyłam wizaz
dzis obiecuje poodpisywac bo przy łikendzie na pewno bedzie spokój i nie bedzie pierdyliarda stron ![]() Bartulo spał od 19,50 do 8,05 Fewciu, wybacz
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienko kochana, sto lat, duzo milosci, niech ten dzien bedzie waszym wymarzonym, wysnionym dniem!!!!!!!!!!! I napisze po raz kolejny, chlonce kazda sekunde!!!!!!!!!!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1008 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a u nas jest na nie specjalny worek - biały- i są to odpady wielomateriałowe
czyli taki które są złożone z więcej niż 1 materiału, ale nie da się tych materiałów oddzielić ręcznie... Jakiś czas temu się doedukowałam z segregacji ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
ale moze lepiej zyc osobno niż męczyć sie całe życie? a finanse może się jakoś poprawią - teraz podono alimenty są wyższe... tulę ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziolchy
. Ponadrabiam pozniej Wlasnie ululalam mala i ide sie ogarniac bo jade z mama na szoping Zocha zostae z tatusiem a ja bede hulac ![]() No i pochwale sie, dziś w nocy tylko dwie pobodki !
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze fajniej w tym dodatkowym workiem. U nas w CK to segregacja kończy się na 3 workach. A im lepiej posegregowane śmieci to tym mniej śmieci na składowiskach. Wisienko - Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia !!! |
|
|
|
|
#1012 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Cytat:
![]() za 5 miesięcy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szajuś ja nic nie przekreśliłam, bo wiem że moglibyśmy się dogadać, ale do tego trzeba dwojga... Nie widzę żadnej chęci z jego strony, wiem że lepiej żebyśmy nie byli ze sobą ze względu na dziecko bo to nie zda egzaminu próbowałam rozmawiać ale to nic nie daje.. Muszę sobie tylko w głowie poukładać że bycie samotną mamą nie jest takie złe bo chyba z tym mam największy problem, Oli uwielbia tatę. Nie wiem jak to ugryźć. Wybaczcie jeśli kogoś pominęłam, dziś mnie nie będzie bo skończył mi się transfer neta i w komórce i w laptopie miłego weekendu kochane |
|||||||
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia, witaj w klubie, ja też dzisiaj na shopping z mamą i z siostrą.
Mała też pod opieką tatusia zostaje.
|
|
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Lenova, chociaż pewnie już jesteś po ![]() za dużo na wizażu siedziałam i się zbuntowała ![]() Zauważyłam że zły link wkleiłam ![]() Cytat:
postaram się zaglądać do WasSuper że z Piotrusiem wszystko ok ![]() Cytat:
mam nadzieję że nic mi po nich nie będzie
|
|
#1015 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, co z Bokeh
|
|
|
|
#1016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, na pewno chcialas byc kp i zrobilas wszystko, zeby sie udalo. Nie miej do siebie pretensji ![]() Cytat:
Jak nie mam kartonu to chyba musze jako list...? O, worek, mam cos takiego! dzieki! ![]() Cytat:
![]() ![]() Az tak powaznie? Nie widzicie juz zadnej nadziei...? ![]() Twarda babka z Ciebie |
|||
|
|
|
#1017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Na wychowanie juz za pozno
![]() Wkurzyl mnie na maxa, wiec niech sam sie martwi co do bebzuna wrzucic. Ale juz ok ![]() Cytat:
![]() I dla Blanki!Cytat:
dla meza za wczoraj!!No to piątka z nocka i pobudkami - u nas to samo ![]() Cytat:
![]() Straszne ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, ja wsadziłam ciuszki dzieciece do pudełka po butach
obkleiłam papierem pakowym i finał
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, brawa dla Blaneczki!!!
Jak ja bym chciala, zeby Pietraszenko choc jedna taka noc mial..... Znowu histeria przy kaszce ciezko mi.....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41554941]Dziewczyny, co z Bokeh
[/QUOTE]Jestem jestem, uprzejmie donoszę, ze wczoraj mialam wieczorem mini imprezke i sprzatalam robilam zakupy i pieklam ciasto ( limonkowe Marsi mniam mniam ) wiec jakos tak na wizaz jeszcze zabraklo mi czasu ![]() Z tego co z ostatnich stron widze to Yellow przykro mi strasznie dasz sobie rade! ![]() No i Wisienko kochana! Wszystkiego najpiekniejszego Wam zycze! I milosci do konca zycia buziaki!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

mały marudno-histeryczny, pogoda taka że szlag mnie trafia, mam dość siedzenia w domu 

po czym sie skrzywil i poplul wszystko w promieniu metra
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w ogole w nocy budzil sie chyba z 1258654852 razy
i za kazdym razem cyc szedl w ruch. cos czuje ze laktacja mi sie po tej nocy tak rozkrecila ze moglabym ze 2 przedszkola wykarmic 
toz to szok