Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 15:48   #931
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nadrobilam, to mozna sie po ludzku przywitac.
Czesc!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja teraz czytam Oszpecona i czytam ją jakieś ... 2,5 m-ca bo czasu nie mam... a potrafię połknąć książkę w ciągu jednego dnia

ehhh... u nas niedoczekanie... kciuki za badania

Jadłyście biedronkowe paluszki z nadzieniem paprykowo-serowym? pyyyyszne....

ooo musze spróbować!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko - nie chce zapeszac, ale musze......chyba zle diabelki wrocily nam naszego Pietraszka!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Po pobudce o 6,30 przez cholerny budzik mojego malza zasnelismy o 8 i.....spalismy do 10!!!!!!!!!!!!!! tu z kolei obudzil nas kurier z Holle :P
Maly lezy w lozeczku i bawi sie kwadratowym krolikiem od 15 min <3
Obym nie zapeszyla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pietraszko nasz wraca, oby!!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hejka. Jak tu dzisiaj spokojnie

My od 21 spaliśmy z synalem do 9;50
Tylko jedno karmienie o 7;50 i to sama mu dałam bo jeszcze spał ale skoro się obudziłam to zrobiłam papusiu

o to ladnie pospaliscie!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Fewcia- jak na moją 4 osobową rodzinę to jakieś 4-5 tysięcy mniej niż przez biuro
lot rezerwuje przez :
http://www.ryanair.com/pl

a hotel przez booking.com

i oto cała filozofia

taniości! Jedziecie na 2 tyg ofkors?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hejo melduje ze zyje, ledwo ale zyje, wczoraj bylam tak skonaa ze o 21.30 juz spalam ;;] nie to ze obrona sie zbliza. Po nocach sni mi sie juz komisja ;]

sluchajcie, od pewnego czasu mam strasznie zatkane uszy.... juz kiedys pisalam, ( myje, zeby nie bylo :P ) mozna kupic jakies kropelki czy cos? bo wizyta dopiero po 2o lipca;]

Deli, zdasz na pewno! Jestem z tobą

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam

Debrah-jak z mamą? Wyjaśniłyście już sobie? Nie martw się kochana zawsze tak będzie że babcie będą wzajemnie o siebie zazdrosne,tylko szkoda od zawsze to się odbija na nas.

Maluchna-miło że do naszajrzałaś. A Ola cudowna!

Fewcia-miło czytać że u Was nocka już lepsza. oby tak dalej

Lady-mam nadzieję że Pietraszko znów będzie aniołkiem tak jak dawniej

Słuchajcie byłam z Blanka u naszej pediatry i mówię jej co mi ta rehabilitantka powiedziała o stopach małej to ona mówi że ona nic nie widzi i że jakby miała szpotawe stopy to by miała wykrecone do wewnątrz a jej się tylko lekko paluchy odginaja do przodu i że to wystarczy masowąć,i że jak mnie to uspokoi to da mi skierowanie do ortopedy niech on się wypowie.
Ja ogólnie nie lubię naszej pediatry bo jest taka sukowata trochę i nieczuła wobec dzieci ale jakoś specjalista chyba jest dobra. Na pieczątce też ma sto tytułów więc może jakas wiedzę ma. No i nie wiem czy po prostu ja sobie wmawiam już czy nie ale wolę wierzyć w jej opinię że Blanka jest zdrowa.

W ogóle to byłam z szoku bo ona ani razu nie pisneła ,ba nawet się śmiała w głos do tej lekarki aż jej twarde serce zmiękczyła
A waży 7300

kurka siwa, powinnd się znać, mam nadzieję, że ma rację!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej
Wole nawet nie sprawdzać ile mam nadrabiania
Chciałam się tylko przywitać na razie, dać znać że żyję
Nie mam czasu za bardzo bo muszę się pomału szykować na wyjazd. Byłam dziś u gina po nowe tabletki bo już dawno piersią nie karmię. Przepisała mi Novynette, bierze któraś z Was takie?
Byłam też w rossmanie. Kupiłam zapas mlek BD na wyjazd, słoiczki i inne rzeczy. Ojj dużo kasy tam zostawiłam
Będę potem o ile Daria mi pozwoli.
Silver, a bierzesz nianie ze sobą? a tak serio to już tęsknię

Cytat:
Sarah-miałam już dawno pisać...
U nas też był problem z chrzestnym
Jak byliśmy załatwiać i powiedziałam księdzu kto ma być rodzicami chrzt. To mi zakomunikował że następnym razem jak przyjedziemy z aktem urodzenia mamy ze sobą przywieźć kandydata na chrzestnego i jak on go zobaczy i skojarzy że chodzi do kościoła (a nie chodzi) to wtedy podejmie decyzję czy się zgodzi. Bo rodzice chrzestni mają być nie tylko wierzącymi ale i praktykującymi i dopóki nasze dziecko samo nie będzie mogło przyjmować opłatka to właśnie rodzice chrzestni mają do tego czasu to za niego robić.

Ciężko było mi namówić brata żeby z nami wtedy pojechał bo wiedział że dostanie opierdziel. Ale jakoś jakoś się udało. Ksiądz oczywiście swoje pogadał ale że brat powiedział że był dwa tygodnie na pielgrzymce w częstochowie tak od razu temat był zmieniony i się zgodził.

A jak jeszcze przed tym było to mówiłam mamie że najwyżej dwie chrzestne będą bo tak można to mi powiedziała że ja odmieniec jakiś jestem i wszystko robię inaczej jak inni i że nie może być dwóch facetów albo dwóch kobiet-ile ja musiałam się jej natłumaczyć wtedy że tak może być
Mała, my bez kitu mamy jedną mamę !!

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:13   #932
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Charlizz-no mówiłam że łączy nas matka to nie chciałaś mi wierzyć

Jaki tu spokój -na na na na,nic się nie dzieje-na na na na

Dzieć mi śpi a wy się opindalacie gaduły?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:23   #933
sylwietta1988
Zakorzenienie

smacznego http://mistrzowie.org/534240/

wybaczcie kochane, ze jest mnie mniej, ale przy obecnym wydaniu mojego dziecia ledwo ogarnęłam dzisiaj obiad... marud maruda marudem pogania ledwo zipię już....

uspiłam go teraz i musze choc troche ogarnac dom, ile sie uda bo niedługo to mnie do perfekcyjnej wezmą nienawidze takiego bałaganu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:31   #934
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej kochane.
Wróciliśmy, mama bez sukienki, a TŻ z nową fryzurą i... nie mogę się na niego napatrzeć. Wieczorem wstawię fotkę, bo teraz poszedł umyć włosy - fryzjer mu wyprostował, a chcemy zobaczyć, jak będą się naturalnie same z siebie układały. Wygląda super. Dokładnie tak, jak sobie wyobrażałam i wcale nie jest mi szkoda jego długiej kity (którą notabene mamy ze sobą ).

Dzisiaj jeszcze to bierzmowanie, ehhh, ciężki tydzień. Chcę schudnąć ze stresu.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:36   #935
insolito
Zadomowienie

Hej
Zjadło mi cytaty , ale niemam już czasu się wracać bo idziemy z Piotrkiem do lekarza, kaszle coś biedula nam Trzymajcie kciuki, żeby to nie było nic poważnego i żeby w ogóle nas przyjęli, bo dzwoniłam to pani w recepcji powiedziała, że niema już miejśc, ale może ktoś nas przepuści

Buziaki dla wszystkich, które miały ciężkie noce i przytulas dla dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Otóż dobre wieści od Fewci
Nasza noc lepszą dużo od poprzednich. Blanka Zasnela o 21,obudziła się o 1,zjadła,parę razy zakwękała i Zasnela. Obudziła się po 3,zjadła mniej i zrobiła sobie nocną przerwę na płacz,około godziny,posmarowałam dziąsła i Mąż ją ululał i Zasnela grubo po 4. Obudziła się przed 7,dostała UWAGA-piers (z mojego czystego lenistwa bo nie chciało mi się wstawać i robić butli),pociumkała i kima z jednym otwartym okiem. Więc zaraz pobudka, ale nie mam co narzekać.
Ale wiecie ona chyba jest ciepłolubna. Ubralam ją na noc w body x krótkim rękawem,skarpetki długie i spodenki. Przykryłam kołderka i Położyłam pieluszke na głowie i tak Zasnela.
Ale ją wczoraj przeczyściło! 10kup! Tylko te ostatnie to już malutkie.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja tylko na bardzo szybko- przeczytałam, poodnosze sie pózniej
chwale mojego bobasa- spal od 19,45 do 7,00
Wow, to lepiej niz Piotrek ostatnio

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko bo muszę Wam cos napisać. Jesteśmy w tutejszym szpitalu bo mamy badanie krwi i oddział wygląda jak wielki plac zabaw. Zabawki z każdego rodzaju, , płaski tv gdzie lecą bajki a obok konsola z grami. Dzieciom napewno tutaj się nie nudzi.
A i dla każdego dziecka podczas badania jest oddzielna pani która zabawia, zagaduje, śpiewa żeby odwrócić uwagę dziecka.

Lepiej nie będę porównywać do oddziału na którym lezelismy w Pl.
Kciuki za badania Zazdroszczę warunków

Cytat:

acha i chciałam się pochwalić,że zrobiłam rezerwację wakacji- lecimy na Krete ale nie przez biuro a na własną rękę
mam nadzieję,że finanse nie pokrzyżują naszych planów bo wiecie jak to z sianem czasem jest
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello

A Wy wszystkie takie źle nastawione do NANa? U nas się sprawdzał i był OK. Zmieniliśmy na Gerbera tylko ze względu na cenę. 7 zł na paczce piechotą nie chodzi ;-)

Dziewczyny, nadążyć za Wami nie idzie. Dwa dni mnie nie ma a tu aż 30 stron do nadrobienia. Pozdrowionka dla wszystkich!
A my możemy się pochwalić, że jutro Martusia kończy 5 miesięcy a w buzi już dwa ząbki się świecą
Brawa za 5 miesięcy i ząbki

Cytat:
Witam

Słuchajcie byłam z Blanka u naszej pediatry i mówię jej co mi ta rehabilitantka powiedziała o stopach małej to ona mówi że ona nic nie widzi i że jakby miała szpotawe stopy to by miała wykrecone do wewnątrz a jej się tylko lekko paluchy odginaja do przodu i że to wystarczy masowąć,i że jak mnie to uspokoi to da mi skierowanie do ortopedy niech on się wypowie.
Ja ogólnie nie lubię naszej pediatry bo jest taka sukowata trochę i nieczuła wobec dzieci ale jakoś specjalista chyba jest dobra. Na pieczątce też ma sto tytułów więc może jakas wiedzę ma. No i nie wiem czy po prostu ja sobie wmawiam już czy nie ale wolę wierzyć w jej opinię że Blanka jest zdrowa.

W ogóle to byłam z szoku bo ona ani razu nie pisneła ,ba nawet się śmiała w głos do tej lekarki aż jej twarde serce zmiękczyła
A waży 7300
No widzisz. Pewnie tamten lekarz tylko niepotrzebnie Cię nastraszył

Cytat:
Uwaga chwale się
Polecam skazowym mamom kp,bez mleka i jajek,a w smaku cudo!

Fewcia Ty jesteś kobieta idealną Dzieckiem się zajmujesz, w domu porządek perfekcyjny, nie narzekasz i jeszcze takie cuda pieczesz

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:42   #936
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej
Zjadło mi cytaty , ale niemam już czasu się wracać bo idziemy z Piotrkiem do lekarza, kaszle coś biedula nam Trzymajcie kciuki, żeby to nie było nic poważnego i żeby w ogóle nas przyjęli, bo dzwoniłam to pani w recepcji powiedziała, że niema już miejśc, ale może ktoś nas przepuści

a moj kubuleslaw znow zjadl (bez dwoch lyzeczek-zostawil mamusi ) calego duzego hippa
a ze cyc mi zaraz peknie to juz nie wazne

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:46   #937
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Maluchna, hello!

Cala

Lenova, wiesz, jak nam ta durna neurolog zdiagnozowala wnp u Pietraszka i przyjechal do nas rehabilitant, to powiedzial, ze gdyby sie zachowywal jak ona to mialby chalupe na Hawajach i ze niestety, ale w jego zawodzie zdarzaja sie ludzie, ktorzy widzac skierowanie od neurologa i rodzicow, ktorzy dla dziecka chca jak najlepiej, po prostu rehabilituja zdrowe dziecko. Wiec....nie wiem, ale tak sobie pomyslalam, ze moze ona chce w jakis sposob was naciagnac czy cos?

Piotrus anioleczek tzn urzadzil awanture ale to ja glupia chcialam go na sile uspaclezy obok mnie na brzuszku a ja czytam ebooka.

Pamietacie ta moja kolezanke o ktorej pisalam, ze zaczela rodzic? wtedy to byl falszywy alarm, urodzila 2dni pozniej, na ip dojechala z rozwarciem 8cm, na porodowce spedzila....40min i jeszcze jadac na ip caly czas sie zastanawiala, czy to aby na pewno porod takze ekspresik japonski szinkansen? Meneq, dobrze kojarze?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 16:51   #938
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja chetnie przeczytam. Wyslalam pw
poleciało

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja byłam w sklepie dzisiaj to przechodziłam obok szkoły i wszystkie dzieciaki jakie widziałam to niosły storczyki Kiedyś to tylko cięte kwiaty się dawało.
bo tańsze

Cytat:

acha i chciałam się pochwalić,że zrobiłam rezerwację wakacji- lecimy na Krete ale nie przez biuro a na własną rękę
mam nadzieję,że finanse nie pokrzyżują naszych planów bo wiecie jak to z sianem czasem jest
faaajnie
rok temu szwagierka z facetem i córą do Chorwacji pojechali - w ciemno :d od razu znaleźli miejsce

Cytat:
Hello

A Wy wszystkie takie źle nastawione do NANa? U nas się sprawdzał i był OK. Zmieniliśmy na Gerbera tylko ze względu na cenę. 7 zł na paczce piechotą nie chodzi ;-)

Dziewczyny, nadążyć za Wami nie idzie. Dwa dni mnie nie ma a tu aż 30 stron do nadrobienia. Pozdrowionka dla wszystkich!
A my możemy się pochwalić, że jutro Martusia kończy 5 miesięcy a w buzi już dwa ząbki się świecą
gratuluję zębali

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hejo melduje ze zyje, ledwo ale zyje, wczoraj bylam tak skonaa ze o 21.30 juz spalam ;;] nie to ze obrona sie zbliza. Po nocach sni mi sie juz komisja ;]

sluchajcie, od pewnego czasu mam strasznie zatkane uszy.... juz kiedys pisalam, ( myje, zeby nie bylo :P ) mozna kupic jakies kropelki czy cos? bo wizyta dopiero po 2o lipca;]
pewnie, dużo tego, olivocap na przykład, otomer, spytaj w aptece to ci dadzą coś na usuwanie woskowiny

A propos - dzisiaj moja Agatka miała czyszczenie, strzykawą z wodą, płacz! ale pomogło nie bolało, tylko się bała. To też możesz idź do przychodni i poproś pielęgniarkę o czyszczenie.

Cytat:
Miałam jeszcze pisać, odebrałam wczoraj testy z krwi na skazę. I tak jak przypuszczałam, nic nie wykazały.

Gdzie jest Kija????
anoi, niemiarodajne

Agatka dzisiaj u alergologa też - skierowanie na testy skórne na pleśnie, grzyby, roztocza, kota, pokarmówkę i pylki

Cytat:
Fewciu i jak teraz z tą skazą będzie? Będziesz to jeszcze konsultować?
Ciekawe czy te wyniki miarodajne...
Też tak myśle żeby mojej testy zrobić bo się zastanawiam co z tą skazą
nie rób, nie wyjdzie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej kochane.
Wróciliśmy, mama bez sukienki, a TŻ z nową fryzurą i... nie mogę się na niego napatrzeć. Wieczorem wstawię fotkę, bo teraz poszedł umyć włosy - fryzjer mu wyprostował, a chcemy zobaczyć, jak będą się naturalnie same z siebie układały. Wygląda super. Dokładnie tak, jak sobie wyobrażałam i wcale nie jest mi szkoda jego długiej kity (którą notabene mamy ze sobą ).

Dzisiaj jeszcze to bierzmowanie, ehhh, ciężki tydzień. Chcę schudnąć ze stresu.
ty nie patrz, tylko gwałć

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Kija, gdzieś ty???

I właśnie, jak szwagierka Bokeh z rodzeniem???

A Dorotka zjadła dzisiaj CAŁĄ jarzynową słoiczkową
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 17:07   #939
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

a moj kubuleslaw znow zjadl (bez dwoch lyzeczek-zostawil mamusi ) calego duzego hippa
ściągnij dla TŻ do kawy

Cytat:
Hej

Fewcia Ty jesteś kobieta idealną Dzieckiem się zajmujesz, w domu porządek perfekcyjny, nie narzekasz i jeszcze takie cuda pieczesz
Kciuki za Piotrusia!
Dziękuję Prosty i szybki przepis

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Szaja to sporo alergenów.... i brawa dla małego żarłoczka
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 17:12   #940
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wisienko, Black, zazdraszczam wam tej goraczki przedslubnej.....!!! Chlonce kazda sekunde tych ostatnich dni przygotowan bo zleci tak szybko ze ani sie obejrzycie a juz bedzie po

Black jestem mega ciekawa fryzury Twojego tzmoj maz mial do polowy plecow wlosiska, jak ogladam teraz te zdjecia to mamy taka smiechawe ze szok

Stary 2013-06-28, 17:17   #941
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, na pewno - tylko że wieczorem, bo teraz nie ma jak.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 17:18   #942
LadyWhisper
Zakorzenienie

W srode ide do fryzjera

Stary 2013-06-28, 17:22   #943
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moj model o bardzo madrym wyrazie twarzy
Ale powaga

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Mamusie marzec/kwiecień 2014 na poczekalni... Która chce dołączyć?

Ja podziękuję

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
za zębola
to chyba tylko u nas jeszcze nic nie wylazło....
U nas też nie. Ani widu , ani słychu

Cytat:
Powodzenia w pakowaniu
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Silver już tęsknię

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zaraz idziemy do spowiedzi. Bo dzisiaj mamy bierzmowanie. Rany, zostały 2 tygodnie! Nie mogę się doczekaaaaać. Czekam na tego stresa, od którego się ponoć chudnie.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ze śląska ( sory za pytanie nie związane z tematem ) czy słyszałyście coś o Wyższej Szkole Ekonomi i Administracji w Bytomiu ? Jaką ma opinie ? Jest tam kierunek i specjalizacja która mnie bardzo interesuje ale boje się że to jakaś podrzędna szkoła.
Ja niestety nie wiem. Nie znam się na Bytomiu.

Black poka fryz Twojego Tż
i czekamy na historyjkę skąd się wziął Twój nick

mala, za ząbka

charlizz, za wagę Oleńki

maluchna, Fotka prześliczna!

Szaja, ja podaję już od dawna mleko BD i jestem zadowolona. Darii smakuje,brzuszek nie boli, na wadze ładnie przbiera no i ta cena!!

Szaja kurcze, wystraszyłaś mnie z tym moczem No Daria nagle jakoś straciła apetyt.
Dwa razy na dzień wypija całe 180ml, a tak to wydziwia i wypija 30-40ml, obiadki i deserki też przestały jej smakować. Hm. teraz będzie ciężko z tym moczem bo w poniedziałek jedziemy na wczasy, a już zarezerwowane mamy :/

Wisnienko, POWODZENIA!!!

idę nadrabiać dalej

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-28 o 17:24
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 17:29   #944
LadyWhisper
Zakorzenienie

Spiochy dwa

Trzymajcie kciuki, dzisiaj podajemy kaszke pierwszy raz ciekawe, czy z butli mlody bedzie chcial jesc

Silver, gdzie dokladnie jedziecie? Kolo Czestochowy tam???

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1372433315049.jpg (104,0 KB, 53 załadowań)

Stary 2013-06-28, 18:17   #945
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga chwale się
wyglądają przesmacznie!

Cytat:
a może napiszesz listę rzeczy które bierzesz?? Na ile czasu jedziecie??
Nie jestem pewna czy jedziemy na dwa tyg czy na miesiąc. To się jeszcze okaże.
To znaczy Tż jedzie z nami na 2 tyg bo tylko tyle ma urlopu.
Tż spakowany. Ja też. teraz tylko rzeczy Darii muszę popakować. I tu mam problem :/ nie mam pojęcia co i jak, ile czego nie mam pojęcia, buuuuuuuuuuuuuu

Cytat:
Wiecie jaki nr? gotuję sobie obiad i nagle... przyjechała moja siostra stanęłam jak wryta bo miała być dopiero w niedzielę i niespodziankę zrobiła
ooo ale niespodzianka

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Silver, a bierzesz nianie ze sobą? a tak serio to już tęsknię

niania już dawno od nas odeszła
Tż będzie pomagać więc może czasem Was poczytam

Cytat:
Zgadzam się

Cytat:
Pamietacie ta moja kolezanke o ktorej pisalam, ze zaczela rodzic? wtedy to byl falszywy alarm, urodzila 2dni pozniej, na ip dojechala z rozwarciem 8cm, na porodowce spedzila....40min i jeszcze jadac na ip caly czas sie zastanawiala, czy to aby na pewno porod takze ekspresik japonski szinkansen? Meneq, dobrze kojarze?
Ja pamiętam. Pytałam chyba 3 razy czy już urodziła ale chyba nie doczytałaś
SUPER że tak szybko urodziła

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41546326]
A Dorotka zjadła dzisiaj CAŁĄ jarzynową słoiczkową [/QUOTE]

dla Dorki

Cytat:
W srode ide do fryzjera

A co będziesz robić?

Cytat:
Spiochy dwa

Trzymajcie kciuki, dzisiaj podajemy kaszke pierwszy raz ciekawe, czy z butli mlody bedzie chcial jesc

fajne te Twoje śpiochy

Lady, tak. Jedziemy do Żarek Letnisko, koło Częstochowy. Pociągiem 1,5 h.

cała

insolito, za lekarza. Będzie dobrze.

Black, też jestem strasznie ciekawa jak teraz wygląda Twój Tż

Czas edycji: 2013-06-28 o 18:18
Stary 2013-06-28, 18:24   #946
LadyWhisper
Zakorzenienie

Teraz jedziecie w pn??? A mozna was tam odwiedzic??? Czw lub pt bedziemy w czwie wiec na chwilke na kawe bysmy wpadli jakbyscie mieli czas

Stary 2013-06-28, 18:46   #947
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Kiedy Wy dziewczyny macie czas na czytanie? Podziwiam, bo ja teraz na nic czasu nie mam, a też bym chciałam poczytać coś ciekawego. Eh
Też bym chciała mieć czas na czytanie. Ostatnio jedynie co czytam to wizaż A i tak ledwo z tym wyrabiam odkąd niani nie ma

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
super a ja Wam sie jeszcze nie chwialilam ze wprowadzilam synkowi juz marchewke i powiem ze nawet mu smakowalo

moze zabki
za marchewkę

A co do ząbków...nie wiem, możeeee

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko bo muszę Wam cos napisać. Jesteśmy w tutejszym szpitalu bo mamy badanie krwi i oddział wygląda jak wielki plac zabaw. Zabawki z każdego rodzaju, , płaski tv gdzie lecą bajki a obok konsola z grami. Dzieciom napewno tutaj się nie nudzi.
A i dla każdego dziecka podczas badania jest oddzielna pani która zabawia, zagaduje, śpiewa żeby odwrócić uwagę dziecka.

Lepiej nie będę porównywać do oddziału na którym lezelismy w Pl.
łoooooooooooooooooo
u nas to nigdy tak nie będzie. No chyba że w snach....

Cytat:
Jadłyście biedronkowe paluszki z nadzieniem paprykowo-serowym? pyyyyszne....
pyyyyyyyyyycha

Cytat:
Ja tak na szybko - nie chce zapeszac, ale musze......chyba zle diabelki wrocily nam naszego Pietraszka!!!!!!!!!!!!

oby tak zostało!!

Cytat:
Łaaał zazdroszcze

Cytat:
ooo już dwa??

Cytat:

A waży 7300
Napewno ma rację i wszystko jest ok

za wagę

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Teraz jedziecie w pn??? A mozna was tam odwiedzic??? Czw lub pt bedziemy w czwie wiec na chwilke na kawe bysmy wpadli jakbyscie mieli czas

O ja Cie NO JASNE!

Jedziemy teraz w pn.
A kojarzysz gdzie dokładnie są te Żarki Letnisko?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Dziś leci film "Wyspa". Oglądałyście?? Uwielbiam ten film.

Dziewczyny które kochają serial "Przyjaciele"
kojarzycie tą scenę??

KOCHAM ICH!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1013370_10151543263059576_1480433362_n.jpg (70,1 KB, 19 załadowań)

Czas edycji: 2013-06-28 o 19:07
Stary 2013-06-28, 18:50   #948
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Spiochy dwa

.

slodziak!

---------
ale mi malz niespodzianke zrobil
marudzilam mu ze ze taki dupiasty dzien, ze niby koniec roku, wakacje a ja tego w ogole nie czuje. zawsze tyle emocji tego dnia bylo a tu dzien jak co dzien... i tak mu marudze ze zawsze tyle kwiatkow przywozilam a dzis nic, nuda, zero
maz pojechal do sklepu po cos na kolacje a wrocil z bukietem roz na zakonczenie roku mi kupil

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:20   #949
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale tu ciszaaaaaaaaaaaa

Gdzie się pochowałyście dziołszki?

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:

slodziak!

---------
marudzilam mu ze ze taki dupiasty dzien, ze niby koniec roku, wakacje a ja tego w ogole nie czuje. zawsze tyle emocji tego dnia bylo a tu dzien jak co dzien... i tak mu marudze ze zawsze tyle kwiatkow przywozilam a dzis nic, nuda, zero
maz pojechal do sklepu po cos na kolacje a wrocil z bukietem roz na zakonczenie roku mi kupil
dla męża!!
Stary 2013-06-28, 19:28   #950
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

slodziak!

---------

no to wiesz, ze teraz musisz sie odwdzieczyc jakos
Jaaa zeby moj mi kupil tak kwiatki z wlasnej woli

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:36   #951
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki jutro o 8 rano-mam poprawkę
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:49   #952
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryniu, ale slodko!!! Super

Silver, to sie zgadamy, ale wpadniemy na chwile doslownie, kawucha i jedziemy dalej
Nie wiem gdzie to, musim sprawdzic

Pierwsza proba podania kaszki - porazka!!! Histeria doslownie juz wam jakis czas temu pisalam, ze nie chcial butli no i dalej nie chce musialam przytkac go cycem, troche pojadl, sprobowalismy dac butle, zas ryk. To go z lyzeczki zjadl 5 (slownie: piec) lyzeczek, z czego trzy wyplul. Oczywiscie musial dojesc cycem. Myslicie, ze sie jakos powoli przestawi? bo sie kurka zaczelam martwic
Normalnie mam w domu egzemplarz cyc i nic

Debrah, a jak wam idzie? Mala je z lyzeczki? A butla?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Lenova, kciuki

Stary 2013-06-28, 19:51   #953
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
mocno zaciśnięte!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 19:56   #954
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak na szybko - nie chce zapeszac, ale musze......chyba zle diabelki wrocily nam naszego Pietraszka!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Po pobudce o 6,30 przez cholerny budzik mojego malza zasnelismy o 8 i.....spalismy do 10!!!!!!!!!!!!!! tu z kolei obudzil nas kurier z Holle :P
Maly lezy w lozeczku i bawi sie kwadratowym krolikiem od 15 min <3
Obym nie zapeszyla
cieszę się razem z Tobą
Cytat:
zaczęłam gotować sama zupki- małemy smakują o wiele bardziej niż słoiczkowe
napisz przykładowe składy jak robisz
Dziś mąż przywiózł mi warzywa z działeczki i też ugotowałam trochę i zawekowałam w słoiczkach. Ja zrobiłam taką: marchewka, ziemniaczki, por, koperek,olej rzepakowy. Jutro dam pierwszy raz bo dzisiaj jeszcze Igi dojadał wczorajsze brokuły i zobaczę czy posmakuje, ja próbowałam i dobre to to
Cytat:

A waży 7300
za wagę
I wzięłaś to skierowanie?
Cytat:
Uwaga chwale się
Wyglądają przepysznie
Cytat:
W srode ide do fryzjera
Co znowu wymyśliłaś?
Cytat:
Spiochy dwa
Aleeee suuuper
Aaa jeszcze zapomniałam Ci napisać. Jak wstawiałaś zdjęcie takie jak Pietraszko spał z nogą zarzuconą na tą poduchę i ja w powiększeniu oglądałam to mój mąż mówi "Ooo nasz Igun" Ale się przyjrzałam i oni naprawdę na wielu zdjęciach podobnie wyglądają jak tyłem albo bokiem są, postura taka sama, włoski, udka takie tłuściutkie
Cytat:
dla męża

Mój Igi śpi na nockę od 16 Możemy przeprowadzić konkurs która zgadnie o której pobudka jutro

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Pierwsza proba podania kaszki - porazka!!! Histeria doslownie juz wam jakis czas temu pisalam, ze nie chcial butli no i dalej nie chce musialam przytkac go cycem, troche pojadl, sprobowalismy dac butle, zas ryk. To go z lyzeczki zjadl 5 (slownie: piec) lyzeczek, z czego trzy wyplul. Oczywiscie musial dojesc cycem. Myslicie, ze sie jakos powoli przestawi? bo sie kurka zaczelam martwic
To kolejne podobieństwo. Igi tez nie ruszy mleka ani kaszki z butli. Ja daję łyżeczką choć dłuuugo to trwało zanim się przekonał i na początku wyglądało to tak że zjadał malutko i dopychał cycem za chwilę Teraz już jest lepiej.
Stary 2013-06-28, 20:10   #955
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
wyglądają przesmacznie!

Tż spakowany. Ja też. teraz tylko rzeczy Darii muszę popakować. I tu mam problem :/ nie mam pojęcia co i jak, ile czego nie mam pojęcia, buuuuuuuuuuuuuu

niania już dawno od nas odeszła
Dziękuję
Ja też nie wyobrażam sobie spakowania nawet na tydzień
W końcu się przyznałaś, że była :P Słabe warunki miała?

Cytat:
Ja też! Właśnie się zaczyna

Cytat:

romantyczny małż

Cytat:

Cytat:

.
Jaki mały wybredny Nie martw się, moja koleżanka miała identycznie, tylko cycuś się liczył i Jej synek w końcu się przestawił.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Mój Igi śpi na nockę od 16 Możemy przeprowadzić konkurs która zgadnie o której pobudka jutro
.
Obstawiam 5.30
Stary 2013-06-28, 20:24   #956
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41534968]Nawijko, ja muszę na mm zacząć- raz, że we wrześniu praca i nie mam pojęcia w jakich godzinach - może być 8-11 a może być i 7-17, nie wiem jak mi się uda plan ułożyć. W dodatku ja autobusem dojeżdżam i np. kończąc o 12:40 autobus mam o 13:40 lub po 14 nawet, w domu o 15 jestem. Rano to samo, na 8 jadę - a z domu wyjśc muszę o 6:30.

Druga rzecz - Agatka. Dorotka BARDZO często je, ja nawet sama na spacer z Agu nie wychodzę - dzisiaj święto, rano zawiozłam ją autobusem do przedszkola, ona to lubi bardzo, ale muszę w godzinę się zmieścić. Dorotka jadła po 7, wracałam o 8:38 dokładnie! i płacz jak szlag był... A Agatka tęskni.[/QUOTE]
Akurat zbiega sie to w czasie ze sloiczkami/kaszkami/itp, wiec dolozysz porcje (lub dwie) mleka w dzien, w nocy i rano kp i bedzie git

Cytat:

wyczailas cos?
dla Kubuleslawa
A jakze
3 pary balerinek z licytacji
A wczesniej 2 kiecunie z kup teraz, wiec sie nie liczy

Cytat:
kojarzycie tą scenę??
KOCHAM ICH!!
Chyba zly link, ale i tak widzialam go na fb
Kojarzymy!!!

Do tylu cos jestem...
Niby przeczytalam wszystko, ale jakos nie moge sie wbic...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-06-28 o 20:25
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 20:30   #957
eff8
Zakorzenienie

piatek cisza przynajmniej jestem na biezaco

Cytat:
Spiochy dwa

no wlasnie Lady jak tam po pomiarach bo cos mi sie przypomina ze to dzis mialo byc???? ile Ci Pietraszko przytyl przez miesiac??

Powiem Ci ze u Nas z kaszka jest dokladnie tak samo juz kilka razy probowalam i nie chce sie chycic ;/ sprobuje z jakimis innymi zobaczymy

Cytat:
Też bym chciała mieć czas na czytanie. Ostatnio jedynie co czytam to wizaż A i tak ledwo z tym wyrabiam odkąd niani nie ma

za marchewkę

A co do ząbków...nie wiem, możeeee

łoooooooooooooooooo
u nas to nigdy tak nie będzie. No chyba że w snach....

pyyyyyyyyyycha

oby tak zostało!!

Łaaał zazdroszcze

ooo już dwa??

Napewno ma rację i wszystko jest ok

za wagę

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

O ja Cie NO JASNE!

Jedziemy teraz w pn.
A kojarzysz gdzie dokładnie są te Żarki Letnisko?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

kojarzycie tą scenę??

KOCHAM ICH!!
buhahah pamietam pamietam usmialam sie wtedy niezle

Cytat:
kciuki zacisniete

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 20:32   #958
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Dziękujemy

Brawa dla Kubusia , dzielny z niego chłopak

Cytat:

wow, takiej to dobrze

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41546326]

A propos - dzisiaj moja Agatka miała czyszczenie, strzykawą z wodą, płacz! ale pomogło nie bolało, tylko się bała. To też możesz idź do przychodni i poproś pielęgniarkę o czyszczenie.

Agatka dzisiaj u alergologa też - skierowanie na testy skórne na pleśnie, grzyby, roztocza, kota, pokarmówkę i pylki

A Dorotka zjadła dzisiaj CAŁĄ jarzynową słoiczkową [/QUOTE]

Biedna Agu, strachu się najadła Kciuki za badania, a dla Dorki ogromne za piękną szamę

Cytat:
ś

Kciuki za Piotrusia!
Dziękuję ] Prosty i szybki przepis
Dziękuje

Cytat:

insolito, za lekarza. Będzie dobrze.
Też bym nie umiała spakować Piotrka na tak długo Ale zaglądaj do nas na tych wakacjach choć raz na jakiś czas

Dziękuję

Cytat:

slodziak!

---------
Ale milutko, dla mężulka

Cytat:
Powodzenia

Dziękuje jeszcze raz za wszystkie kciuki za Piotrusia Tak jak myślałam wszytko jest ok Mi się w ogóle wydaję, że on nauczył sie tak zwracać na siebie uwagę ale stwierdziliśmy z mężem, że jutro weekend to co się mamy niepotrzebnie stresować . A tak wiemy, że wszytko jest dobrze

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 20:41   #959
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Uwaga chwale się

mniam mniam

Cytat:
wiesz my jesteśmy tacy,że akurat plackiem leżeć nie lubimy
na miejscu planujemy pożyczyć auto i zwiedzać wyspę,tym bardziej,że już byliśmy tam i parę miejsc mamy obcykanych
tam,gdzie autem nie wjedziemy to chusta da rade Leoś przyzwyczajony do podróżowania, mam nadzieję,że upał zniesie, wyjazd zaplanowaliśmy na wrzesień zatem liczę na niższe temperatury niż w szczycie sezonu
hotel mamy tylko ze śniadaniem niestety, chętnie wzięłabym z obiadokolacją ale takie opcje są najcześciej w większych hotelach a my znaleźliśmy mały,kameralny apartamentowiec
gotować na wyjazdach raczej nie zamierzam,w ciągu dnia będziemy się sałątką grecką żywić a Leoś na słoiczkach pewnie
super zazdraszczam
my tez wlasnie nie lubi lezec plackiem, dlatego tak podpytuje, bo na wyjazdach zorganizwanych to zawsze ma sie opiekuna i wycieczki plus wycieczki fakultatywne ale ja juz byliscie to fajnie, znacie teren

Cytat:
Hej
Wole nawet nie sprawdzać ile mam nadrabiania
Chciałam się tylko przywitać na razie, dać znać że żyję
Nie mam czasu za bardzo bo muszę się pomału szykować na wyjazd. Byłam dziś u gina po nowe tabletki bo już dawno piersią nie karmię. Przepisała mi Novynette, bierze któraś z Was takie?
Byłam też w rossmanie. Kupiłam zapas mlek BD na wyjazd, słoiczki i inne rzeczy. Ojj dużo kasy tam zostawiłam
Będę potem o ile Daria mi pozwoli.
ja bralam przed dzidziusiem i byly ok dla mnie, chyba jedne z najlepszych, bo bralalm tego duzo

Cytat:
Sarah-miałam już dawno pisać...
U nas też był problem z chrzestnym
Jak byliśmy załatwiać i powiedziałam księdzu kto ma być rodzicami chrzt. To mi zakomunikował że następnym razem jak przyjedziemy z aktem urodzenia mamy ze sobą przywieźć kandydata na chrzestnego i jak on go zobaczy i skojarzy że chodzi do kościoła (a nie chodzi) to wtedy podejmie decyzję czy się zgodzi. Bo rodzice chrzestni mają być nie tylko wierzącymi ale i praktykującymi i dopóki nasze dziecko samo nie będzie mogło przyjmować opłatka to właśnie rodzice chrzestni mają do tego czasu to za niego robić.

Ciężko było mi namówić brata żeby z nami wtedy pojechał bo wiedział że dostanie opierdziel. Ale jakoś jakoś się udało. Ksiądz oczywiście swoje pogadał ale że brat powiedział że był dwa tygodnie na pielgrzymce w częstochowie tak od razu temat był zmieniony i się zgodził.

A jak jeszcze przed tym było to mówiłam mamie że najwyżej dwie chrzestne będą bo tak można to mi powiedziała że ja odmieniec jakiś jestem i wszystko robię inaczej jak inni i że nie może być dwóch facetów albo dwóch kobiet-ile ja musiałam się jej natłumaczyć wtedy że tak może być
fajnie, ze u Was sie udalo
Cytat:
ale tu ciiiiiiiiiisza
maly mi zasnal wiec mam chwilke

, dzielna dama
a co do tych stopek... mi sie wydaje ze gdyby rzeczywiscie takie miala to od razu lekarz by zauwazyl, i Ty tez. a tak - widzialo ja pierdyliard razy kilku "specjalistow" i zaden tego nie zauwazyl wiec na moje oko wszystko jest ok

A Grzes nie ma dzis konca roku przypadkiem?

bosz a co to??????????, musze spr na all

yhy, juz widze te tabuny chrzestnych do komunii powoli kochani powoli, wystarczy dla wszystkich

i to jest dla mnie w tym wszystkim chore....
z jednej strony wiara w Boga, jakis mistycyzm, duchowe doznania a z drugiej surowe dupiaste zasady ktore utrudniaja ten kontakt z Bogiem tym, ktorzy naprade chca, czasem nawet potrzebuja
bez sensu sa niektore te "ich" wymogi
matka na komunii dziecka nie bedzie mogla przyjac oplatka bo jest po rozwodzie. lepiej zeby dziad lał ja i dziecko, nie?

no taki estare babki u nas plotkary jedne po oplatek ale jakby komus trzeba pomoc to nie, a w kosciele tylko lukaja kto jak ubrany, a oplatejk to po to zeby po calym kosciele sie przejsc i oblukac z bliska

a czlowiek chcialby i nie moze

Cytat:
Spiochy dwa

hehehe jakies spioszki, prawie takiej samej wielkosci

Cytat:

slodziak!

---------
dla męża

Cytat:
będą trzymane, powodzenia, tylko nie dziękuj

Delicjanko
A-cerumen

albo swiecowanie taką swiece kupisz w aptece lub zielarskim
i to podobno najskutnieczniejsze ze wszystkoch a akosztuje 10 zeta

A i dzis zakonczenie roku moja siostra zdala z nagrodą i czerwonym paskiem
srednia 5.0
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 20:49   #960
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
A i dzis zakonczenie roku moja siostra zdala z nagrodą i czerwonym paskiem
srednia 5.0
klask i:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości