|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
![]() moja położna domowa też mówiła mi o MM wzrokiem zabiłam, swoje pomyślałam ;p ja nawet butelki w domu żadnej nie miałam.perse pod wypowiedziami kubek podpisuję się dwoma rękami, Strasznie żal mi was, że tak się męczycie . dużo sił dla was adunia,panika wszystkie te które się smucą całuję mocno wika, kocor czekamy ![]() Zeberko sto lat dla Kasi
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2013-06-28 o 22:42 |
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
ale to fakt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
(fabuła w ogóle go nie kręci, lekceważy moje talenta aktorskie podczas produkowania się przy Wróbelku Elemelku - który do czytania na głos jest cu-do-wny!)przy szpinaku zawsze jest historia o niecnych kalumniach, spiskach żydo-komuny i podłych oszczerstwach dotyczących pysznych zielonych warzyw
|
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ucałuj Kasię od e-cioci
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się przyzwyczaiłam, że trzeba z siebie robić pajaca niezłego, żeby Olka zabawić
|
#3815 | ||
|
Rozeznanie
|
dobry wieczór dziewczęta.
mam za swoje po nie podczytywalam jakiś czas i nie moge ogarnąć najważniejsze, że perse ma swoje szczęście kocur Ty nie fiksuj berbe ja jestem z Tobą chciałam poodpisywac na wiekle postów lecz wówczas mój byby za dlugi. póki co jestem na 19. Miłego woeczoru babeczki. Całuje Was wszyskie. Anitax co z piesiem? czasem trzeba podjąc rozsądną decyzję, chociaż łatwo nie jest, oj nie. Wile psów i kotów już pochowałam, Teraz czekam na mojego własnego prywatnego kotecka. jakoś damy radę we dwie, bo ja chcę kocicę. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Cytat:
wiecie co. w trudnych chwilach przypominają mi się slowa z dzienniczka siostry Faustyny. nie pamiętam czy to jest dosłowny cytat ale brzmi to mniej więcej tak, że Bog nigdy nie kładzie na człowieka więcej niż ten mógłby unieść.
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
anitax, BERBIE, measia- tule Was mocno
Kasia dziękuje za życzenia
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko na wierszyku Brzechwy o biedronce i żuku słucha dłużej ![]() teraz to oczywiście sam sobie czyta, a my pękamy ze śmiechu - z taką poważną minką gada sobie coś pod nosem i z zapałem pokazuje paluszkiem na obrazku różne elementy ![]() najczęściej wyłamuje wszelkie oczy (skutek nauki "gdzie jest oczko - tu jest oczko") teraz wszystkie kropki i kwiatki to oczy
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki życzę Wam miłego i udanego weekendu!!
|
#3819 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Measia, Barbie wiem co czujecie.. u mnie rok temu też było już po wszystkim.. wszelka nadzieja umarła tamtej nocy.. Te wspomnienia są dla mnie bardzo trudne, wręcz traumatyczne.. ale o dziwo nie płakałam wczoraj, czułam że nie muszę. Dzień i wieczór minął bardzo spokojnie, cicho. Nie rozmawialiśmy z Tż jakoś długo na ten temat wczoraj ale nasze spojrzenia mówiły zgodnie: tego co się wtedy stało nie da się zapomnieć. Myślę, że mogę powiedzieć że jestem dumna z siebie że tak spędziłam wczorajszy dzień. Na obecną chwilę mam w sobie duży wewnętrzny spokój. Cytat:
Cytat:
Pani Twoje teksty zawsze poprawiają mi humor Cytat:
![]() Trufla a z jakich powodów nie chciałaś ślubu??? Tobie też Agatko ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Perse mam wrażenie, że jesteś trochę oszołomiona nową sytuacją. Postaraj się trochę uspokoić, wyluzować - pomyśl Artur już jest z Wami - nic złego się mu nie dzieje. Ja osobiście zgadzam się z dziewczynami, że trzeba walczyć o kp. Moja sis też na początku miała ze swoją córą taki problem jak Ty. Mała też była wcześniakiem, malutkim i cały czas chciała spać. To normalne. Ona zgodnie z zaleceniami wybudzała ją przez pierwsze tygodnie regularnie co 1,5 lub dwie,max co 3 godziny (w dzień i w nocy) i przystawiała do piersi aby ssała. Nawet na chwilkę, ale to było dobre, bo z piersi zawsze coś zeszło a mała nabierała wprawy. Nie było łatwo, ale widziała że to dla nich najlepsze. Kochana życzę Ci dużo spokoju i wiary w to że dasz sobie świetnie radę w roli mamy!!! Głowa do góry!!! |
|||
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
witam się weekendowo
![]() ale się wyspałam jeju jak ja lubię takie dni kiedy nic nie muszę robić, bo wszystko jest gotowe ![]() Perse jak tam?? jak kp?? bądź silna ![]() Agatka widzę, że temperaturka rośnie ale Wam dziewczyny zazdroszczę...karmienie, książeczki, robienie z siebie pajaca...też tak chce ![]() miłego dnia !
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-06-29 o 11:42 |
|
|
|
#3822 |
|
Konto usunięte
|
hejka
byłam wczoraj i lekarki, która mi podeszła i jak zajdę w ciążę to będę u niej prowadzić: stwierdziła, że przyczyną poronień może być u mnie jakaś choroba autoimmunologiczna, że zanim zajdę w kolejną ciąże to żebym poszła do hematologa i immunologa na konsultacje, bo trzeba się zastanowić nad wprowadzeniem clexane oczywiście najpierw mam zrobić kariotyp, żeby wkluczyć czynnik genetyczny aha dostałam skierowanie na badania na trombofilię nie muszę już na to wydawać kasy
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
póki co u nas ja rządzę
![]() Cytat:
kosztem tego reeeelaksu, gdy nic nie będzie gotowe ![]()
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się..
Mnie boli brzuch jak na @ lub chce mi się spać Więc śpie albo leże bo boli..Szaleństwo... Dziś jeszcze mam gości wiec idę wstawić pranie, zacząć pakować torbę i zrobić coś ze sobą
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamieniłabym to w sekundę...
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() wiem...
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś jak się czujesz?
piję kawkę - ktoś chętny??
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-06-29 o 13:46 |
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje,bardzo dobrze
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie taką piję
dołączaj ![]() no dobra - poobijałam się trochę, ale zaczynam się nudzić
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-06-29 o 14:23 |
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Pani mi nie chodzilo nawet ze Michas powazny, ale bardziej takie rysy ma dojrzale, jak chlopiec nie bobas, piekne dziecko ![]() Co do pajacowania to pisalam jak wczoraj skakalam przed lustrem, dzis tez probowalam ale nie wyszlo, a mine mialam jak klaun ze w to lustro patrzyc nie moglam ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- A no I zaraz wybieramy sie po ksiazeczke |
|
|
|
#3832 |
|
Rozeznanie
|
nTo ja się dołączę do pijących kawę, ale z moją herbatką z liści malin
![]() Słodki ten Panikowy Michaś Ja też się próbuję spełniać w czytaniu i opowiadaniu bajek, jednak mój syn "toleruje" tylko jedną bajkę...więc nie mam pola do popisu ![]() Agatko i jak zaczęłaś brać Dupka??? A kiedy ewentualnie testowałabyś? Mlebidakin dobrze, że trafiłaś na tą dr Koocur jak tam sytuacja? My dziś mamy clining dej szurujemy, pucujemyJulek rano dostał kredki i kartkę do rysowania w swoim pokoju, rodzice (my)dosypiali u siebie...przyszedł za 15 min, że już narysował...pytamy co? - włosy... śliczne były te włosy...szkoda tylko, że na 2 m kw ściany...
|
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- ale tu dziś spokojnie - jak zawsze kiedy mam wolniejszy dzień kiedy tylko mam zajęty dzień, to naskrobane jest tyle, że ciężko nadrobić
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio dochodzę do wniosku, że coś ze mną nie tak, minęło tyle czasu a ja cięgle nie mogę pójść do przodu... ciagle wymyślą wymówki przed samą sobą, żeby odłożyć starania. nie wiem co mam ze sobą zrobić.... super, że nie musisz wydawać kasy
|
|
#3836 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Berbie nic nie jest z Tobą nie tak. To wcale nie jest taka prosta decyzja, zwłaszcza po dwóch stratach - wcale Ci się nie dziwię.
To muszą być naprawdę ciężkie dylematy ![]() ------------- U nas bez zmian, tzn. ogólnie jest super, gdyby nie to krztuszenie. Dziewczyny, nie zrozumcie mnie źle - ja też bym chciała karmić piersią, to byłoby dla mnie wygodniejsze niż odciąganie laktatorem, ale co ja zrobię, jeśli Mały w ciągu pół godziny przy piersi possie może z 10 minut, a cała reszta to jest budzenie go na wszystkie sposoby... On jest zmęczony, ja jestem zmęczona, a musi z czegoś rosnąć - to już z dwojga złego wolę go dokarmiać moim mlekiem w butelce niż mm całkowicie, a może uda nam się w końcu normalnie przystawić do piersi. A co do dokarmiania mm też mi się to nie podoba, tym bardziej, że Mały ewidentnie woli moje mleko, zobaczymy, co powie ta lekarka we wtorek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
Berbie
|
|
#3838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Strach musisz przełamać, duża część Nas jest po dwóch # i szczęśliwie doczekały się dzidziusiów lub dalej wytrwale walczą. tule mocno
|
||
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
maksi to nie jest kwestia tego co jest ważniejsze. dla mnie nie ma niczego ważniejszego niż dziecko.
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Witam
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41561533] U nas bez zmian, tzn. ogólnie jest super, gdyby nie to krztuszenie. Dziewczyny, nie zrozumcie mnie źle - ja też bym chciała karmić piersią, to byłoby dla mnie wygodniejsze niż odciąganie laktatorem, ale co ja zrobię, jeśli Mały w ciągu pół godziny przy piersi possie może z 10 minut, a cała reszta to jest budzenie go na wszystkie sposoby... On jest zmęczony, ja jestem zmęczona, a musi z czegoś rosnąć - to już z dwojga złego wolę go dokarmiać moim mlekiem w butelce niż mm całkowicie, a może uda nam się w końcu normalnie przystawić do piersi. A co do dokarmiania mm też mi się to nie podoba, tym bardziej, że Mały ewidentnie woli moje mleko, zobaczymy, co powie ta lekarka we wtorek. [/QUOTE] Tobiasz jest urodzony w terminie i też miałam na początku problem bo przy każdym karmieniu po 3 - 5 minutach zasypiał i nie umiałam go wybudzić bo tak twardo już spał. Ale obiecałam sobie, że zrobię wszystko, żeby karmić tylko (.)(.) i po długich męczarniach udało mi się. Tylko, że Tobiasz się nie krztusił. Przystawiaj małego jak najczęściej do piersi i nie dawaj mu mm jak masz dużo swojego mleczka.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

wzrokiem zabiłam, swoje pomyślałam ;p ja nawet butelki w domu żadnej nie miałam.

czytasz ją Michasiowi na głos? Tylko dlaczego w tej książce "Szpinak jest bleee"?
to życzę nam wszystkim aby w przyszłym roku te nasze bilanse się zmieniły na plus WIELKI PLUS ..

- ktoś chętny??
dołączaj