|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
nemosek- przepraszam Cię najmocniej
Sprawdze jutro czy da się anulować sonde albo edytować.. przepraszam dobranoc
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Zapiszę ![]() Będą na później ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:21 ---------- Cytat:
Nie wybaczę bo nie mam czegoNie będziemy robić już zamieszania Sonda niech zostanie taka jaka jest.Będą na następny raz
|
||
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kolejna z tych gorszych nocy za mną, jestem niewyspana, obolała i w ogóle czuję się średnio... W moim własnym łóżku już teraz nie mogę znaleźć sobie miejsca i nie mogę się wyspać... Wolę jednak spać u TŻta ![]() Jak nigdy zaliczyłam w nocy wc dobre 5 razy ![]() Mój "pukaczu" jakiś mało ruchliwy od wczoraj ![]() Życzę miłego dnia i miłego weekendu
|
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
Trzymajcie kciuki w poniedziałek dzwonię do kliniki zapytać czy są wyniki amnio
Czytałam że tyjecie ja przytyłam tylko 1 kg lub można powiedzieć że wcale, bo na początku ciąży schudłam kilo a teraz przytyłam z powrotem kilogram. Szkoda że cycki po porodzie nie zostaja takie dużę tylko jak się skończy karmić to się zmniejszają
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno wszystko będzie dobrze .Ja przytyłam 1.5kg póki co, chyba że od ostatniej wizyty się coś zmieniło i już mam więcej na +, boję się wejść na wagę żeby sprawdzić
|
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale rozumiem że masz bardzo przykre doświadczenia z polską służbą zdrowia, tylko chyba w międzyczasie dużo się zmieniło. Mi dla odmiany "grozi " poród za granicą i jestem bardzo niezadowolona z tego powodu
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, i całkiem zapomniałam- dziewczyny pytałam lekarza o ten nieszczęsny Apap Extra. Przypominam, że mój lekarz to zagorzały przeciwnik witamin dla ciężarnych, twierdzący, że to trucizna dla płodu
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Dzień dobry. Ja wczoraj spać nie mogłam co jest bardzo dziwne w obecnych okolicznościach.
Co do tycia ja mam +2,5 kg, ale jak się miało niedowagę przed ciążą to ponoć można przytyć trochę więcej |
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Agnieszka ja tam Dziękuję za te wielkie cyce. Moje po porodzie były 2 razy takie jak główka dziecka. Nu nu.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie ciesze ze nie zostają, moje są ogromne i mi przeszkadzają a kupienie stanika to jakaś magia Ja przytyłam już 6 kg do 25tyg Dzisiaj już mam lepszy nastrój. Mąż źle mnie zrozumiał przez teefon.. powiedział ze pójdzie w poniedziałek i napisze skargę na tego lekarza za obrazę i podejście do pacjentki.. ni wiem czy to dobry pomysł.. w każym bądź razie na pewno będę zmieniać lekarza czy któraś była w chorzowie na tym 3D? bo nie wiem czy jechać dzisiaj po pracy
|
|
#4392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaciśnięte!U mnie 23 tydzień i +4kg na plus. Ja podobnie jak Ryba cieszę się,ze cycki po porodzie maleją... bo moje mi póki co przeszkadzają i denerwują strasznie;D Dzień Dobry Widzę,że niektóre ciężkie noce miały za sobą... Ja o mało nie wstałam już o 3:30... bo siora mnie obudziła, była w pubie z znjomymi z okazji zdania matury i zapomniała kluczy więc dzwoniła dzwonkiem...nikt nie raczył wstać prócz mnie..., wróciłam do łóżka i jakoś ciężko mi było ponownie zasnąć, wierciłam się z jednej strony na drugą ale na szczęście udało się![]() Idę jeść śniadanko
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-29 o 09:50 |
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny !
U mnie w końcu dziś słoneczko wyjrzało mam nadzieję że się trochę cieplej zrobi bo już za zimno było Nie piszcie nawet nic o tyciu , ja od początku przytyłam 8 kg a kończę 20 tydzień. W sumie na samym początku miałam ok. 3 kg niedowagi, ale wcale mnie to jakoś nie pociesza Teraz to aż się boję na wagę stanąć
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, lubię swoje cycki takie jakie są choć teraz mi przeszkadzają i jeszcze te pojawiające się rozstępy .Pewnie że dobry pomysł żeby mąż poszedł i napisał skargę, żaden lekarz nie ma prawa w ten sposób traktować swojej pacjentki, tym bardziej że on Cię obrażał i nie zainteresował się Tobą w ogóle a przecież to jego obowiązek. Bardzo dobrze że zmieniasz lekarza, będziesz spokojniejsza kiedy zajmie się Tobą ktoś normalny a nie jakiś debil |
|
|
|
|
#4395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego męża 3tyg przed ślubem prosiłam żeby załatwił akt urodzenia, który musieli mu wysłać z Zielonej Góry do Krakowa. I jaki był efekt? Akt urodzenia dostał pocztą 3 dni przed ślubem bo on miał czas. I dwa dni przed ślubem poszliśmy spisać dokumenty do USC i potem do Księdza. On na wszystko miał czas - garnitur tez kupowaliśmy parę dni przed ślubem - krótko mówiąc: FACECI ![]() Jasne, witamy ![]() Cytat:
i udanych zakupów Muszę się kiedyś przejechać do tego Pepco, tylko u nas jest on na drugim końcu świata ![]() Cytat:
bo taki lekarz to tylko strata czasu i nerwów :/Witam w deszczowy ranek ![]() Ja od 4 nie śpię, czuje się tragicznie! ;( Weekend spędzam w łóżku, w pon chce iść do mojej ginki, boje się o dzidzie od tego mojego kaszlu. Nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ czy nie :/ Dlatego chyba chce iść i zrobić usg żeby wiedzieć ze wszystko jest w porządku. Nie wiem, może poproszę ginke o skierowanie do pulmonologa!?! przecież kaszleć 2tyg to nie jest normalne :/ momentami mam ochotę płakać - dusze się tym kaszlem, a nie mam nic co mogłoby mi pomoc i jeszcze martwię się o dzidzie
|
|||
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oczywiście dla spokoju idź w poniedziałek do ginekologa i podglądnij maleństwo .Byłaś u lekarza z tym kaszlem i nikt Ci nie powiedział od czego to ? |
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
U dwóch byłam, jeden spoko, a drugi wydarł ryja, że na kontrolę to do swojej przychodni, a nie do dyżurnego lekarza :/ obaj mnie osłuchali i płuca i oskrzela czyste. Taki okres na przeziębienia. U mnie w przychodzi to przez 3 dni było pół dnia czekania w kolejce - tyle było ludzi, a mieszkam na wsi :/ Tata mój też przeziębiony, mama ma zapalenie ucha, a mnie trzyma ten kaszel z katarem :/ Mnie wzięło na 3 dzień po weselu, ale żeby aż tak trzymało :/
|
|
|
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
ja niedawno wstałam , wróciłam wczoraj padnięta po egzaminie, na który ja spożniłam się 15 minut, a nasza pani doktor aż godzine, , do tego strasznie się spieszyłam i brzuch mnie później bolał i miałam małe skurczeDziś już jest lepiej. Przejrzałam pobieżnie posty i wiem że mamy nową mamusie WITAM![]() Dziękuje za kciuki. Wiecie z wami bardzo dobrze pisze mi się egzaminy, powinnam zdać chociaż jedna cześć egzaminu, więc najwyżej zostanie mi jedna do poprawy więc teraz mam 2,5 miesiąca wakacji, i moge myśleć o mojej córce, chociaż wczoraj jak informowałam że córeczka ma być , to dało się słyszeć teksty typu: siusiak się podwinął czy coś w tym stylu:, no cóż.A teraz zamierzam zacząć sprzątać, zobaczymy co mi wyjdzie
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem tak myślę, że fajnie by było gdyby jakiś meteoryt walną w tą naszą służbę zdrowia jak i w cały nasz polski rząd marzenie
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to zostaje mi życzyć Ci tylko szybkiego pozbycia się tego cholerstwa i żeby w końcu trafił Ci się jakiś normalny lekarz który będzie potrafił Ci pomóc. Przede wszystkim nie martw się bo napewno z dzidzią wszystko jest w porządku ![]() A ostatnie zdanie rozłożyło mnie na łopatki |
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem gapa
Zapomniałam napisać że witam się w 23 tygodniu (22t i 1d czyli chyba dobrze liczę że to 23 tydzień)I czy to prawda że zaczynam dziś 6 miesiąc czy dopiero za tydzień ? Bo gubię się w tym już ![]() |
|
|
|
#4404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się przemęczę, ale najważniejsze jest dla mnie zdrowie dzidzi - jak tak kaszle, to się zastanawiam czy ona odczuwa jakieś turbulencje mam nadzieję, że nie Hehe... to jest marzenie, które się nigdy nie spełni a lepiej u nas to już chyba nigdy nie będzie :/Cytat:
Najlepiej będzie go dorwać w jakimś ciemnym zaułku
|
||
|
|
|
#4405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam weekendowo! Ale jestem łajza właśnie sobie upaprałam bluzkę dżemem :P
Cytat:
Cytat:
Szczerze myślę, że po pracy to nic tam nie załatwisz ![]() Cyt: "Byłam na miejscu o 10.30 i byłam 9 w kolejce, zaczynali zapisywać i badać o 12 i przed 14 weszłam ja. Później było tyle dziewczyn jeszcze, że się nie załapały a z tego co się zorientowałam to część chyba zapisali na jutro. Ale to też tak nie fer bo jak ktoś jutro przyjedzie 2 godziny wcześniej to się okaże, że nie jest na początku kolejki ale na końcu a może i wcale się nie załapie…" Cytat:
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-06-29 o 11:05 |
|||
|
|
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałąm ten sam problem w poniedziałek, i też miałam 22t, i 1 dz, i jesteś już w 23 tyg, więc w 6 miesiącu, Więc gratuluję
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam cichą nadzieję że to jeszcze chociaż z tydzień a to już . Przecież dopiero co się dowidziałam że jestem w ciąży a tu już niedługo będę na wylocie (fakt faktem że dowiedziałam się o ciąży będąc w 3 miesiącu Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-29 o 11:38 |
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I musimy umówić się na indywidualne, bo jeszcze nie mamy zaliczonych. Nie wiedzieliśmy do wczoraj co z samochodem, bo znajomy niedawno sprzedał ale wczoraj kupił nowy Taki jak w załączniku. Dekoracje tą zamówimy http://allegro.pl/dekoracja-na-samoc...308237000.html Idziemy dzisiaj z rodzicami na obiad do teściów
|
|
|
|
|
#4409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to czemu tak późno?, ja wiedziąłm już w 3 tyg że w ciąży jestem, i też niespodziankę miałam, teraz wiem kiedy dziewczynkę zrobić hahah żartuje
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Dziwne to jest dla mnie z tymi cyckami , bo mi urosly moze z rozmiar ? Az wydaja mi sie takie nie ciazowe I male .. No chyba ze moj brzuch jest tak wielki ze cycki sie wtopiły w calosc :brzudal: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

napewno wszystko będzie dobrze
a ginekolog o którym mowa, jest skandaliczny.

Teraz to aż się boję na wagę stanąć
innej opcji nie ma jak po pracy, bo USC do 16, a Tż pracuje do 15. W końcu się zgodził, bo pewnie wyczuł moje zdenerwowanie. Poza tym menu nieustalone, nawet nie raczył rzucić jakichś propozycji, pewnie nawet tego nie przeglądał. Jutro spotkamy się z jego i moimi rodzicami to może w końcu coś ustalimy. Nie cierpię takiego odkładania na ostatnią chwilę
Później będzie nerwówka, że tyle rzeczy nie mamy
. Oczywiście dla spokoju idź w poniedziałek do ginekologa i podglądnij maleństwo
, do tego strasznie się spieszyłam i brzuch mnie później bolał i miałam małe skurcze
Miałam cichą nadzieję że to jeszcze chociaż z tydzień a to już