|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
#1082 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
mam nadziję, że dzisiaj Cię wypuszczą Cytat:
i nie wiem czy to Ty pytałaś czy ktoś inny, ale długi ochraniacz zawsze można zawinąć na łóżeczku tak żeby dziecię było widać np tak jak na tym zdjęciu: chodzi mi o 2 fotkę - widać, że ochraniacz jest do tyłu zaiwnięty http://tablica.pl/oferta/lozeczko-dl...tml#0bb761a558 Cytat:
wygodna jest ntaka długość ![]() ![]() moja koleżanka co prawda jak juz prawie rodzić miała to dostała wysypki, ale na całym ciele, w nocy drapała się do krwi bo tak ją to swędziało...okazało się, że ma jakąś infekcję więc jeśli Cię to swędzi i jeszcze tego przybędzie to ja bym zasuwała do lekarzaCytat:
Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||
|
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NA pewno pięknie Ci będzie z zielonymi włosami Cytat:
Mnie wczoraj bolał brzuch, stwardniał mi zaraz po wyjściu z domu i tak trzymał, miałam kłucie w boku okropne. ;/ A mnie boli kroczeee;( OD dwóch tygodni, będę u gina w pn po zwolnienie (ale się z nim nie zobaczę), to chociaż położna zapytam czy się martwić tym... Normalnie nogi nie mogę podnieść jak się ubieram ;(;( Kasiu, wszystkiego naj naj i udanej wizyty! Misia, fajowa fryzura, ja tez się w takiej najlepiej czujję, a teraz mam mega odrośnięte, poniżej łopatki i już mi przeszkadzają i chyba je ciachnę Ja kupilam ochraniacz na całe łózeczko w ikei, biały (ale nie śnieżnobiały) i do tego 2 prześcieradełka. Stwierdziłam, że potem ochraniacz do każdej pościeli będzie potrzebny inny,a tak będzie uniwersalny i tylko kolorowe zabawki młodej powieszę. Napaliłam się wczoraj na zakupy na allegro, ale chyba się wstrzymam, muszę zrobić miejsce na te wszystkie graty. Na razie dwie duże szuflady w komodzie zajmują ciuszki małej + w szafie stoi karton z pieluchami tetrowymi etc. oraz mata edu, karuzelka i bujaczek w kartonie ogromnym Ale wczoraj wymyślilismy kolejne mebelki do pokoju, więc może się jeszcze jakoś pomieścimy
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
dzien dobry, witam sie z zajec. nuda masakryczna ale zyje. gorzej ze musze siedziec 9 godzin na krzesle aplecy bola.
i co chwile wychodze siku. patrza na mnie dziwnie hehe Cytat:
ja tez mam takie lozeczko ale na poczatek kupie mniejsza posciel, male dziecko, lato bedzie wiec chyba taka wielka koldra bez sensu ale nie znam sie tylko takie mam przemyslenia i fantazje Cytat:
mam dobra wiadomosc, to nie jest rwa kulszowa. moze cie strzyklo, ale przy rwie nie da sie dzialacdalej promieniuje do nogi, paralizuje ja. wygina kregoslup i napierdziela niemilosiernie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
teraz się ładnie z Wami przywitam
ależ się wyspałam tak to się całą noc męczę, kręcę ![]() rano lał u nas deszcz, ale teraz wyszło słoneczko i nawet w miarę ciepło jest ![]() i zapomniałabym KAŚKA czarownico
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-06-29 o 11:04 |
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
To ja się tylko przywitam w III trymestrze
![]() Kaśka, NAJLEPSZEGO!!
|
|
#1087 |
|
BAN stały
|
No ja już zrobiłam miejsce w garderobie, powinno wejść wszystko, tylko jakaś komoda by się przydała na inne akcesoria.
Jaka ja się padnięta czuję, nie mam na nic siły, ta ciąża wykańcza człowieka |
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Matal dzięki ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-29 o 11:13 |
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Cytat:
coś takiego weszło mi nad jednym póldupkiem, że ie mogłam siedziec czy schylac sie, zginac, i do tej pory troche mi to dokucza... to moze lepiej zeby ta rwa mnie nie dopadla bo skoro to jeszcze wiekszy bol to masakra ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- |
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i byl grubszy niz ten z ikei wiec nie byl taki plastyczny. ikeowskie sa dosyc cienkie i mozna je na wszyskie strony swiata wywijac ![]() matko, czekam do 12 zeby isc na drzemke z Blanka bo inaczej padne. w ogole dzisiaj mnie wszystko denerwuje :/ zle sie czuje, do tego kazdy gada mi ze mam nisko brzuch, no bez jaj.... |
|
|
|
|
#1092 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
U mnie znowu wspaniała pogoda 13 stopni i deszcz.To postęp bo przez parę dni było po 10-11
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
lola to moze byc poczatek rwy jak ci cos weszlo. lepiej uwazaj teaz zeby zwgos nie dzwignac luv sie nie przeciazycbo sie moze zle skonczyc. lepiej od razu odpuscic i ci przejdzie a jak cie zlapie mocno to u mnie pare tygodni trzyma
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
na zmiane z oliwka i jest czad mialam.watpliwosci bo oliwka.tolpy mnie.zawiodla.ale.krem jest.gigant Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaśka sto latek
Misia bardzo ładnie wyglądasz Amelka jakby co to ja mam kupione dwa komplety pościeli łącznie z ochraniaczem ale częściowym. Matal udanej sesji zdjęciowej Wszystkim gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() No i dzień dobry wszystkim
|
|
#1095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz z kolei mam problem z odróżnieniem bólu pęcherza, jelit i macicy :/ dziś rano mnie bardzo bolało i mam problem co, ale na szczęście nospa dobra na wszystko ![]() Cytat:
nad takim się zastanawiałam, żeby do każdej pościeli pasował: http://allegro.pl/juramba-ochraniacz...289576040.html ale jak się nie da go odwinąć częściowo to lipa. Chyba najpierw zamówię częściowy a jak mała będzie się już rzucać po łóżeczku to albo dokupię na całość, albo obłożę kocykami. Nie wiem Rozglądnę się nad całym kompletem pościeli jak radzicie, żeby nie było problemu z kompletowaniem, bo też nie lubię jak jest wszystko z innej parafii ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
No to co, że masz nisko? ja też mam nisko od początku. Taki urok. Dziewczynki widać osadzają się niżej
|
|||
|
|
|
#1096 | |
|
Zadomowienie
|
Ty się tam fociuj, a nie forum śledzisz ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kaska, sto lat wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze ![]() Cytat:
![]() Kurcze, ja bym chciała taki zestaw: rożek, poszewki, ochraniacz cześciowy i ew. przybornik, ale nie ma... jak jest rożek i ochraniacz to też wsady, a jakoś wolałabym wsad na żywo pomacać ![]() Ooo... szybciorem Cytat:
Ja też, ja też, jupiiiii III Trymestr to brzmi dumnie ![]() Cytat:
![]() Bosz... coś mi wlazło (przesunęło się) w kręgosłup i jak się jakoś źle ruszę, to normalnie jakby mi kto szpilę wbijał Nie mogę na przykład podnieść lewej nogi i się do niej schylić, ergo, mam ogromny problem z ubraniem spodni - nie da się nogi w nogawkę włożyć
|
|||
|
|
|
#1098 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieje, że po wszystkim wrócą na swoje miejsce
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Pewnie coś w tym jest, miałam w tym tygodniu ciężki tydzień w pracy, więc by się zgadzało, że z przepracowania. |
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
to wlasnie jest rwa, uwazaj na siebie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyno, spełnienia marzeń!
|
|
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
laseczki ja uciekam do rodziców, będę jakoś późnym popołudniem, małż się wybiera dzisiaj na pępkowe więc będę miała czas na wizaz
|
|
|
|
|
#1103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kaśko najlepszości!!!!!
![]() Dziękuję za rady i troskę dziewczyny Mąż pojechał mi po tę małą Nospę, niby gin mówiła,żebym brała dwie na raz, ale wzięłam najpierw jedną i przeszło, także już normalnie chodzę. Ale masakra, nigdy nic takiego nie miałam...Cytat:
U tego sprzedawcy co wstawiałam wczoraj są całkiem fajne ceny. Nie chcę żadnych przyborników ani baldachimów, więc kupuję zestaw 5 części-ochraniacz, poszewki i ich wypełnienie.U innego sprzedawcy z kolei kupiłam ochraniacz z poszewkami na podusię i kołderkę. No i dokupuję rożki,które pasują.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na początek i tam będę dawać do łóżeczka tylko ochraniacz a małą kłaść w rożku. Jak już będzie bezpieczniej i troszkę podrośnie to dopiero potem kołdra, a poduszki jak najdłużej się da nie będę używać. Ale kupuję już teraz po np. za 6 miesięcy już może nie być tych wzorów pościeli i nic mi nie będzie do siebie pasować.
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Upatrzyłam sobie taki 8el. zestaw: http://allegro.pl/posciel-haft-8el-1...316081215.html (kołdra i poduszka z poszewkami poczeka na strychu), czyli narazie przyda się tylko ochraniacz, rożek i prześcieradło. Czy kołderka 120x90 nie będzie za duża?
Do tego wzięłabym u sprzedawcy śpiworek: http://allegro.pl/spiworek-haft-0-12...343744257.html i prześcieradło http://allegro.pl/przescieradlo-jers...343751764.html Niestety nie mają przewijaka usztywnianego :/ |
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja póki co wstrzymuję się ze śpiworkiem bo najpierw zobaczę,czy mała lubi leżeć w rożku,czyli być tak ciasno owinięta. Niektóre dzieci podobno nie znoszą
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Czekamy jeszcze na jedną koleżanke, więc jeszcze sesji nie ma
Na razie mam make-up.
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem panikara wiec napewno bedzie spiworek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- matal powodzenia i milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem panikarą i za dużo się nasłuchałam o śmierci łóżeczkowej,mam nadzieję,że brak pościeli + monitor oddechu mnie trochę uspokoją...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

Zastanawiam się skąd to się wzięło
Julek 18.09.2013

mam nadziję, że dzisiaj Cię wypuszczą 

Chodzę zgięta prawie do ziemi, przy każdym kroku boli
Ale wczoraj wymyślilismy kolejne mebelki do pokoju, więc może się jeszcze jakoś pomieścimy

tak to się całą noc męczę, kręcę 

no i byl grubszy niz ten z ikei wiec nie byl taki plastyczny. ikeowskie sa dosyc cienkie i mozna je na wszyskie strony swiata wywijac