|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
eee no to nie idę... nie ma sensu... Ale mnie dzisiaj mały kopie beatka- ja wiem jak robić chłopca- u nas sprawdziło się że w dzień ow to na chłopca, ![]() trele- mi usosły znacznie, masakra jakas,wszyscy mi sie na cyce patrza
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
). Później miałam przejścia z dziadkami więc zapomniałam o całej tej sytuacji tym "próbowaniem" itd... Zajęłam się dziadkami bo potrzebowali stałej opieki, wszyscy wykręcali się pracą, szkołą więc ja i mama na zmianę zajmowałyśmy się nimi... Przez całe to zamieszanie nawet nie zauważyłam że nie miałam tyle czasu okresu... dopiero pod koniec marca (przed samymi świętami) coś mnie ruszyło że przecież tyle czasu okresu nie miałam, a od lutego było mi niedobrze ale wmawiałam sobie że to przez to że martwię się o dziadków (odeszli... dziadziuś 15 marca, babcia 15 kwietnia - przy babci śmierci nawet byłam, trzymałam ją za rękę i nikt mi nie wmawiał że nie powinno mnie tu być tak jak wmawiali Rybce że nie powinna iść na pogrzeb itd). W każdym bądź razie jak mnie coś przed świętami ruszyło zrobiłam test licząc na jedną kreskę a tu pojawiły się 2 i wpadłam w panikę, jak się już uspokoiłam to zaczęłam się cieszyć a jednocześnie bać jak to wszystkim powiedzieć... Poszłam do lekarza i dowiedziałam się że zaczęłam 3 miesiąc (to był wtedy 9t i któryś tam dzień już nie pamiętam który) i tak wyglądała cała moja historia ![]() Teraz wiem że cuda się zdarzają, tłumaczę sobie to tak że Bóg zabrał mi 2 najwspanialsze osoby żeby dać mi mojego małego "pukaczu" Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-29 o 11:34 |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
USG genetyczne + testy pappa to standard . Pozniej w 20 tc polowkowe - 40min badali totalnie wszystko. Rodzic jeszcze nie rodzilam - ale zlych opini o porodowkach nie slyszalam - podobno to najlepsze z calej ciazy w UK. Problem jest w tym ze do 12 tc nie zobaczysz lekarza - jesli wstepie nie masz komplikacji ( a ciaza pozamaciczna? Odklejajaca kosmowka? ) I po 20 tc jesli polowkowe wyszlo OK tez juz lekarza nie zobaczysz , tylko polozne ktore badaja Cie rekami .. Sa kobiety jak moja szwagierka ze im to odpowiada.. Ja juz bylam dodatkowo 4 razy prywatnie wiec 500f moge doliczyc Taszanta gdzie mialabys rodzic ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dobrze że tak się stało![]() RYbko & Domi ja to miałam jak to się mówi klasyczną wpadkę nie zabezpieczyliśmy się . Z tym że wtedy kochaliśmy się w ostatni dzień mojego okresu, i na następny dzień, z tego co pamiętam( potem okazało się że owulacja przyszła na conajmniej 1,5 tyg wcześniej, a mali przyjaciele buszowali sobie we mnie)i takim to sosobem zaszłam w ciążę. A co najlepsze to od tego okresu którego nie dostałam miałam brać tabletki anty.Byłam zrobic wszystkie badania, potem znów u lekarza po dobór tabletek( a juz byłam w ciąży przez kilka dni), wykupiłam tabletki i czekałam na okres. NIe pojawił się, więc pojechaliśmy do apteki po testy, wchodzę do apteki, a tam matka z dzieckiem, taką mała córeczką( myśle sobie"jestem w ciąży) a potem jak jestem w ciązy to będzie córka( bo ta dziewczynka tam była)> tak sobie dobrałam do głowy.Testy wyszły pozytywne, i prawdopodobie będzie córka. I jak tu nie wierzyć w przeznaczenie czy jak to innaczej nazwać. |
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko u mnie też możesz wpisać córeczkę
Co prawda lekarz jeszcze nie był pewny, no ale pierwsze co powiedział to że na chwilę obecną widzi tu dziewczynkę Kolejne USG zrobimy chyba 6 lipca, jesteśmy strasznie ciekawi czy prywatnie się potwierdzi na nieco lepszym sprzęcie. Oczywiście nic nie będziemy mówić lekarzowi, że coś już wiemy, nich się nie sugeruje
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja sytuacja jest na tyle skomplikowana że ciężko nazwać to wpadką czy ciążą planowaną chcieliśmy, wiedzieliśmy że się tak kiedyś może stać ale nie liczyliśmy że tak szybko
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zamieniłabym się z nikim
( moje dziecię teraz mocno kopnęło)Dziecko tylko wszytki przyspieszyło, ale może i dobrze, został mi rok mgr. więc jak skończę studia dzidziuś będzie miał już rok a potem już z górki![]() A swoją drogą ci dziwne jest to że niektórzy się muszą długo starać a inni w ogóle się nie starają, ale taki świat
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-29 o 12:00 |
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj przywitałam 23tc, i tym samym 6ty m-c!
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego że jedni się starają i dzieci nie mają, a drudzy w ogóle i dzieci mają... Daleko szukać nie muszę. Mojego TŻta siostra stara się już kilka lat, poroniła już 2 razy i nadal dziecka nie ma... My ni z tego ni z owego oczekujemy na dziecko, miała i być może nadal ma do nas żal i chodziła i wszystkim rozpowiadała że życie jest niesprawiedliwe bo to ona powinna być na naszym miejscu
|
|
|
|
|
#4421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie To powodzenia na obiadku A autko bardzo fajne Cytat:
Wyślę później męża to mi kupi ![]() Cytat:
Cytat:
A co do ciąży to naprawdę niespodzianka Ja się wręcz modliłam żeby okresu nie dostać i sto tysięcy razy sprawdzałam i dwa dni po terminie zrobiłam test to był 4tydz
|
||||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ciąża była sporym zaskoczeniem. Nie muszę mówić, że nie była planowana
Bardzo długo jesteśmy razem, bo prawie 10 lat, ale ślub planowaliśmy dopiero za 2 lata. Ostatecznie cieszę się, że stało się jak się stało, bo pewnie świadomie nie prędko zdecydowalibyśmy się na dziecko. Ja nie mam pracy, pewnie najpierw zależałoby mi żeby znaleźć coś stałego na umowę a dopiero później myślelibyśmy o dziecku, czyli pewnie koło 30 najwcześniej. Teraz jakoś będziemy musieli sobie radzić. Podchowam dziecko i dopiero wtedy będę myśleć o pracy. Nie ja jedna jestem w takiej sytuacji. Do tego czasu będę jakoś kombinować. Mam świetny lumpeks do którego chodzę. Zawsze mogę nakupować trochę ubrań i drożej sprzedać na all, zawsze to jakiś grosz wpadnie. Kilka razy zdarzyło mi się coś sprzedać z kilkukrotnym zyskiem, np. takie legginsy z Zary kupione za 10 zł a sprzedane za 120 zł Można powiedzieć, że poszłam w ślady siostry bo ona podobnie jak ja wychodziła za mąż będąc w ciąży. Teraz ma wspaniałą 6 letnią córkę (moją chrześnicę) i a maju urodziła drugą córeczkę Tylko szwagier u nich pracuje i nigdy nie narzekali. Dużo pomagają im moi rodzice. Nam też na pewno będą |
|
|
|
#4423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kolejnych tygodni
![]() U Nas maluszek był planowany, udało się w 7cs więc jak zrobiłam test to jednocześnie cała się trzęsłam i mega cieszyłam, po zrobionym teście od razu pobiegłam na betę i wszystko się potwierdziło... to był ok. ok 3-4 tydzień,a teraz leci już 23...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak dziecko podrośnie to pojdę do pracy( obym w miarę szybko znalazła)ale do tego czasu trochę czasu minie![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
a potem dziecko skończy 10 lat
|
||
|
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Modliłaś się żeby okresu nie dostać i wymodliłaś ![]() Cytat:
. A reszta jakoś sama się poukłada tym bardziej że piszesz że masz wszystko zaplanowane, tak najlepiej .Ja też stwierdziłam że odchowam dziecko, a później otworze salon fryzjerski u mojego TŻta w domu (bo ma obok domu starą kuchnie letnią która idealnie nadaje się na salon fryzjerski) jestem zdania że na wsiach baaaardzo potrzebują fryzjerów bo tym starszym paniom nie chce się jeździć do miasta żeby się obciąć czy pofarbować, więc liczę na to że interes może wypalić... przede wszystkim będę blisko domu i dziecka
|
||
|
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak miała interes to łapała za telefon i dzwoniła do mnie żebym jej fryzure zrobiła bo na wesele idzie lub gdzieś :/ Ostatnio zadzwoniła że nam wózek u koleżanki załatwiła (właśnie ten który wzięliśmy i który tutaj pokazywałam) także totalnie nie rozumiem o co jej chodzi... ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Przeoczyłam Twojego posta Gratuluję 23 tygodnia i 6 miesiąca w jednym ![]() Musimy to opić !
|
|
|
|
|
#4429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może poprostu nie potrafi się odnaleźć w tej sytuacji, chyba z jednej strony jest na was zła, ze wam się udało,a z drugiej widać że o was myśli bo pomogła wam , chociażby z tym wózkiem. Ludzie są różni> A kobiety to już wogóle, sama wiesz. A inna kwestia jest to jak jest z rodziną czy z twojej strony czy z męża. Trzeba jej życzyc szybkiego zajścia w ciąże, to od razu zmieni podejście
|
|
|
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
za wasze nowe tygodnie ![]() ![]() U mnie to było tak że miałam ostatni dzień płodny w cyklu , takie już minimum szans no i poszliśmy z małżem na żywioł ![]() Powiem Wam że udało nam się za pierwszym razem, a i tak to był dla mnie szok, nie spodziewałam się jakoś że tak szybko pójdzie Ale teraz oczywiście bardzo się cieszę
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ahh dzisiaj przyszłam do pracy i jaki porzadeczek jest moje darcie się wczoraj było warte bólu gardła![]() Aaby gratuluję 6 miesiąca Witam również nową mamusię ![]() Widzę, że rozmawiacie o ciąży z zaskoczenia No ja z tż stwierdziliśmy jak miałam koniec @, że może dzidziusia sobie zrobimy. Dosłownie tak było, lezymy w łóżku a ja mówię do niego: Moze zrobimy sobie dzidziusia? Myslałam, że się nie zgodzi, bo męczyłam go juz kawał czasu, a on powiedział, że tak No i obliczyłam dni płodne, kupiłam test i się tuliliśmy myślałam,że nie zajdę w 1cs bo dużo dziewczyn ma problemy, a ja lubię mieć wszystko zaraz ale zrobiłam pierwszy test i negatywny to wtedy uświadomiłam sobie, że ktoś będzie mówił do mnie niedługo mamo, to taka abstrakcja dla mnie, że szok. Jak pomyślę, że ktoś może mnie darzyć taką miłością jaką ja darzyłam swoją mamę---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- A najlepsze było jak dowiedziałam się jak się "robi" dziewczynkę |
|
|
|
#4432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Raczkowanie
|
Sobotnio witamy się z Ninulinkiem w 17 tygodniu!
![]() Szkoda tylko że zimnica taka, no ale nic nie poradzimy! Wczoraj wieczorem Nasza Ninka po raz pierwszy była wyczuwalna pod ręką i maleńkie puknięcia było widać przez skórę Ale rano dzisiaj nawet TŻt wyczuł. Pokazuje się równo między pępkiem a kością łonową i jest to uczucie któe zapamiętam do końca życia No i brzuszek mi dzisiaj coś wywaliło, wczoraj był taki mniejszy, a dzisiaj jest już bardzo widoczny ![]() Widzę że temat dot. zaskoczenia ciążowego. U Nas zaskoczenie było połowiczne, bo staraliśmy się dość długo, 8 cykli minęło i nic. Akurat ten który okazał się owocny spisałam na straty, mimo że pierwszy raz był to cykl monitorowany paskami owulacyjnymi, akurat w dniu kiedy były najmocniejsze kreseczki były przytulanki i leżenie na Ize Kune z Lejdis z du**ą i nogami w górze , później to samo po 2 dniach, ale miałam przeczucie że się nie udało, chciałam jeszcze więcej przytulanek, ale akurat popsztykaliśmy się z Mążem, więc byłam na niego obrażona I tak w czwartek po świętach wielkanocnych , 2 dni przed spodziewaną @ naszło mnie żeby zrobić test z rana bo byłam taka ciekawa, a tu 2 kreski, jedna bladziuteńka, TŻt stwierdził że mieni mi się w oczach już od tego zakręcenia, ale popołudniu test i znów II, rano w piątek znów II tym razem już bardzo widoczne, to był 29dc, od razu po południu do gina jak wariatka gnałam i endometrium powiększone, macica rozpulchniona i 2mm pęcherzyk ciążowy.. A po 2 tygodniach Ninuli już biło serduszko Gratuluję kolejnych tygodni ![]() Uciekam do sprzątania bo mam w sypialni kosmos!
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-29 o 12:56 |
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
no o tych żeńskich plemnikach, które dłużej się utrzymują niż męskie.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to chyba najbardziej niesamowite w tym wszystkim, że już niebawem dla tej małej osóbki będziemy całym światem
Na początku trudno było mi zaakceptować ciążę, bo to totalna rewolucja w życiu i zwyczajnie myślałam, że nie podołam. Tysiąc myśli na minutę jak to będzie. Nigdy jakoś nie przepadałam za dziećmi, drażniły mnie i brakowało mi cierpliwości. Swoje pokocham bezapelacyjnie i pewnie zrobię wszystko, żeby być jak najlepszą matką |
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CO do Nin ja mam przyjaciółkę Nine i mówię jej zdrobniale NINISKO
|
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Cytat:
![]() Ja tam wolę żeby mi moje cycuszki wróciły do normalnych rozmiarów,bo już mi kręgosłup wysiada dźwigając takie 2 bimbałki. Cytat:
![]() Gratki za 6 ![]() Issia Taki przeciągający się długi kaszel to nic dobrego przez tak długi czas.Koniecznie zapytaj gina co robić tymbardziej że nic Ci nie pomaga. Aaby Gratki za 6 ![]() Miki, Beatka Nie Wy jedne w takiej sytuacji ![]() Tak czytam Wasze historie i się rozkminiam. Ja też cieszę się że nam się szczęśliwie udało bo ciągłe odkładanie i nigdy by nie było dobrego momentu.Tż chciał wcześniej,ale ja stawiałam opór,brak pracy,perspektyw,mieszkan ia...zawsze coś ![]() Ale u nas jest inna sytuacja,my byliśmy rozdzieleni więc nie chciałam się decydować dodatkowo jeszcze na samotną ciążę i macierzyństwo. I poszliśmy pewnego razu na żywioł,uda się to będzie super a jak nie to będziemy próbować dalej.I A zawsze myślałam że będą problemy bo leczyłam się na prolaktynę i miałam cykle bezowulacyjne. Podziwiam pary które mają problemy i tyle samozaparcia żeby walczyć o upragnionego dzidziusia |
||
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Witam się popołudniową porą.
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie mojego uczulenia od słońca. Konsultowałam się z ginekologiem i tak jak myślałam nie mam po co iść do dermatologa. Pomogłam sobie jedynie wapnem, do tego nałożyła się sprzyjająca pogoda (brak słońca) i powoli żegnam się ze swędzącymi krostkami. Ciekawa jestem co będzie jak znów pojawi się takie tropikalne słońce Przy okazji strasznie się cieszę, że zrezygnowałam z zagranicznych wakacji, bo muszę przyznać, że ochotę miałam wielką. Jak zawsze zresztą Dopiero bym się tam umęczyła z tym uczuleniem...Pisałyście o swoich wagach. Ja według karty ciąży przytyłam 4 kg. Trochę boję się, bo podobno teraz dopiero tak naprawdę zaczyna się tyć. Ja jestem dosyć niska i zawsze byłam bardzo szczupła. Chce żeby tak zostało A muszę powiedzieć, że brzuch mam wieeelki i mówi mi to wiele osób. Co śmieszne do tej pory, to wręcz wypinałam brzuch i chciałam mieć jak największy. Teraz natomiast chciałabym słyszeć, że wcale nie widać, że jestem w ciąży Niestety takie słowa usłyszałam ostatnio może ze dwa razy Jak zwykle nie dogodzi mi się.A i jeszcze dopiszę, że w środę wybieram się do Łodzi na usg połówkowe i mam nadzieje poznać w końcu płeć mojego maluszka. Proszę o dopisanie mojego usg na listę 03.06 godz 15.30 usg połówkowe i od razu dodam, że pewnie dopiero na drugi dzień się odezwę pochwalić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

hahah żartuje

i tak wyglądała cała moja historia
KCIUKI DLA ANI 

A autko bardzo fajne
Miałam cichą nadzieję że to jeszcze chociaż z tydzień a to już 

No i obliczyłam dni płodne, kupiłam test i się tuliliśmy