|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Co do wózka ja w UK porozglądam się za używanymi, albo od znajomej wezme co w tym mieście mieszka i ma duże bliźnięta już. A jak nie to widziałam, całkiem fajne na Amazon.co.uk za 189 funtów 3 w 1 o takie: klik, bardzo mi się podoba zielony kolor-uniwersalny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam coś ugotować póki mam siły
pewnie też trzeba uzupełnić zapasy w lodówce Miłej soboty Wam życzę!
|
#4563 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Witajcie "z rana"
jakoś odespałam wczorajszy dzień, ale ciągle mi się kręci w głowie, a przede mną też zakupy, porządki i ogólnie życie domoweCo do mamy to ostatnio się zastanawiam, o co mojej chodzi... Że "dobre" rady i najmądrzejsza z wioski to zawsze tak było (ostatnio ugotowała mi 4(!) Jajka (prosiłam o 1 ) bo ona jak była w ciąży jadła po 6... Poza tym jako jedyna jeszcze ani razu nie zapytała się np.po pracy jak się czuję, za to ostatnio obudziła się jej choroba karuzelowa (bo mi się ciągle w głowie kręci?)Nie wiem już, czy to hormony (u mnie), czy może mamie trochę "odbija"... Fakt, że wsparcia nie mam od niej żadnego, nawet wręcz odwrotnie ![]() Gotujemy mojej babci, jednak mamie ciągle się zapomina, albo nie może znaleźć jedzenia (w lodówce!) i w ogóle nie przejmuje się stałymi godzinami, albo że z raz babcia nie dostanie... Nie wspomnę o porządkach. Martwię się, bo plan jest taki, że ma się zająć dzieckiem, jak wrócę do pracy, ale jak się będzie zajmować tak samo, to trochę strach A co do kotów, to też chcę mieć-zawsze były w domu, więc ją już po toxo, i nawet mieliśmy sobie sprawić jak wykończymy górę, ale "sprawiamy" sobie dziecko, więc kot może w przyszłym roku. Mamy tu myszy, więc kot musi być
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
nie mówiąc że tyle się na wsi wychowywałam i też się nie zaraziłam... ale mniejsza z tym, niektórzy wiedzą lepiej ![]() może masz rację z tym zrzucaniem winy w czasach ciemnogrodu na koty... w końcu to niby czarne charaktery, zawsze towarzyszyły wiedźmom, a ja dodatkowo mam czarnego hahahahha Muszę sobie przygotować napój ze zmielonego skrzydła nietoperza, pazura sępa i jadu węża hahahhahahahahah |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze miałam dachowca w domu i nigdy nic się nie stało
A i kuweta w domu stała i się ją sprzątało i czasem nawet kotek narobił po za kuwetą i wszyscy są i byli cali i zdrowi Śmieszą mnie czasem te teorie dot. kotów
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kotka często mnie budzi w nocy (trąca mnie łapką po policzku), jak życzy sobie pospać u mnie na brzuchu, a ja niedobra śpię akurat na boku ![]() Cytat:
Cytat:
Takie rady są ...bez komentarza. Powiem Wam, że mi też zarzucali, że nic nie jem i to jeszcze przed zajściem w ciążę. Był czas, że ważyłam znacznie więcej. Jednak spadło mi kilka kg (to akurat na dobre, bo było za dużo) i jeszcze śmiało mogło trochę spaść, bo i tak dobrze wyglądam. Nic dziwnego, że schudłam -szkoła, praca, stres, dodatkowy kurs i dlatego. No, ale ja na pewno na siłę się odchudzałam (życzliwe osoby z rodziny tż-a). Najbardziej jednak mnie zabolało, jak usłyszałam gdzieś przypadkiem, że na pewno nie mogę zajść w ciążę, bo ja nic nie jem
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak mnie wkurza temat toxo ... powiem tak ponieważ uwielbiam koty i psy wszelkie zwierzęta, kiedys oglądałam bardzo ciekawy program o toxo , ze to również jest od zwierząt, ale przede wszystkim kobiety w ciąży nie powinny przesądzać kwiatów i dotykać mięsa mielonego bez rekawiczek, bo w mięsie mogą być bakterie, a w ziemi larwy glizd, nie widoczne gołym okiem i mając mala ranę można się zarazić.
Z kolei moja kuzynka brała całą ciążę antybiotyki bo miała toxo, a sama nie dotyka kotów i psów bo się ich boi. Więc skąd jeśli od kotów których nie cierpi.. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Ja idę na genetyczne i pappa we wtorek, płatne bo mam 29 lat,nie mam wskazań ku temu ale lekarz zaproponował a my chcemy być pewni ze oki wszystko mimo ze kosztowne badania bo mam400 zł... trochę się boję, ale wierze ze będzie dobrze trzymajcie za nie kciuki...za nas ![]() Milego dnia dziewczynki, co raz więcej jest nowych - super gratulacje. Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu, więc bądźmy dobrej myśli ![]() Idę dziś na kabarety więc może ucisze móje wybuchowe zachowanie, które mam od kotów3 dni ...i warczenie ... |
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
W związku z toxo...
W swoim życiu miałam 10 psów i przez mój dom w ciągu całego mojego życia przewineło sie około 150 kotów - kociaków, przybłedy, moje, czyjeś. Kuweta stoi w łazience odkąd pamiętam, sprzątałam w niej cały czas. W miedzy czasie koty miały tasiemce, robaki - przybłędy, poradziłam sobie z tym. Koty są/były zdrowe. Toxo nigdy nie miałam, nie jestem nosicielem. Także albo miałam cholerne szczęście, albo po prostu bardzo trudno zarazić sie od kota, a łatwiej przez ziemie czy mieso. |
|
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Myślę że trzeba mieć duzego pecha zeby zarazić sie toxo akurat w ciąży, aczkolwiek choroba paskudna. I jeśli już to nie od kota a bardziej własnie z surowego miesa albo nieumytych owoców, więc chodzenie na jagody i jedzenie prosto z krzaczka odradzam w tym roku.
Co do kota w domu, to nie mam ale najbardziej obawiała bym się że połozy mi się na niemowlaczku jak to koty mają w zwyczaju. Bo jednak kotek lubi się zwinąć w kłębuszek na czyms/kimś miękkim i ciepłym. Niestety w przypadku malutkiego dziecka jest to bardzo niebezpieczne bo klatka piersiowa nie da rady się unieść i maluch może się udusić. Dlatego trzeba po prostu bardzo uważać jak sie w domu ma takiego pieszczocha co sie lubi na brzuszku przespać.Poza tym nie wierze zeby kot zrobił dziecku krzywdę. |
|
|
|
#4571 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może jeszcze na takim grubym, no bo przecież może się zerwać i wózek przewrócić jak skoczy W sumie kaganiec też by się przydał ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Skórzana, na chromowanych rurkach, marzenie!A w Diablo nie da się inaczej tłuc niż tłuc jak głupi, taka gra
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-06-29 o 13:08 |
||||
|
|
|
#4572 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem to może być jednym z czynników,ale nie jedynym. Ja nie palę ani mąż,nie przebywam w dymie nigdy,więc ten problem odpada. Tu np artykuł: http://www.ciazowy.pl/artykul,nagla-...ia,1352,1.html
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zwariowałam
Słucham jednej nutki pana Piasecznego i normalnie łzy mi ciurkiem lecą Znowu Tż będzie się śmiał,że wyję bez powodu ![]() A ja mam już wózek załatwiony do kupienia Od koleżanki użyty 2 razy,bo dzieciaczek jej nie lubił wózia i łóżeczko nowe,nieużyte ani razu,bo wyżej wymienione dziecko nigdy nie chciało w nim spać,ba, nawet usiąść Także czeka mnie kupowanie najprzyjemniejszych rzeczy,czyli ciuszków I dobrze,bo nie chciałam bawić się w szukanie wózków i łóżeczek Za to wypatruje powoli pościeli do łóżeczka i aż mi oczy się świecą patrząc na te allegro
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Powiem Wam szczerze, że Was podziwiam. Ja sobie postanowiłam, że nie będę czytać tych okropienstw i wchodzić na głupie fora z głupimi rozmowami.
Przede wszystkim, żeby się nie stresować i nie myśleć później o tym. I tak martwie się o moje ziarenko więc po co mam myśleć jeszcze o jakiś chorobach, uduszeniach na zaś. Będę się martwić jak urodzę wszystko po kolei ![]() Jest wątek na biochemii "biochemia w ciąży", jakiś czas temu zaczęłam czytać i generalnie wyszło na to, że najlepiej to tylko szare mydlo i filtr psloneczny fizyczny albo kosmetyki powyżej 60 złotych za opakowanie bo reszta to wszystko szkodzi ![]() Oczywiście nie dalam się zwariować ale akurat na składy zawsze zwracałam uwagę. Odstawiłam lakiery do paznokci, balsamy z konserwantami ale wyjścia do pracy bez podkładu sobie nie wyobrażam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4576 |
|
Gang Iren
|
Metamfetaminax to rozumiem,ze tamto dziecko spalo z rodzicami,ale czym jezdzilo? Bylo caly czas noszone?
|
#4577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
kurde fatalnie się czuję... zawaliło mi całe zatoki- mam tam po prostu beton
Zdaje się, że moje plany pójścia do pracy w pon spalą na panewce...
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4580 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz jak to ludzie ze wsi tu zwierz nie ma prawa być w domu i takie chore poglądy, chyba liczy na to że jak mi naopowiada jak to pies czy kot zabił dziecko że swoje powywalam ale może pomarzyć Cytat:
|
||
|
|
|
#4581 |
|
Gang Iren
|
Spalilam placek
Ale juz wstawilam drugi,mam nadzieje,ze ten dopilnuje.
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zjadłabym taki kruchy z wiśniami i kruszynką ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę prywatnie i np za badanie krwi i moczu, które są refundowane przez NFZ płacę, a gdybym była na wizycie na NFZ to dostałabym skierowanie i nie płaciła.
|
|
#4584 |
|
BAN stały
|
To ja jeszcze odnośnie kotów morderców:
www.demotywatory.pl/4159104/Zabij-albo-przytul |
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszukam i wstawię go na forum.
Dziewczyny, złamałam się. Byliśmy za zakupach, natknęłam się na cudeńko zamieszczone na poniższym zdjęciu, i kupiłam Kompletowanie wyprawki uznaję za oficjalnie zainaugurowane
|
#4586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jesteśmy w podobnym wieku pozdrawiam Dzięki za dobre słowa...sama jestem dobrej myśli...tzn.staram die....bo dziś już miałam swoje przejścia...buuuuu
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wymiotów to moja mama ze mną w ciąży wymiotowała do 8 miesiąca, przez całą ciążę "przytyła" 6kg, choć sama schudła - wszystko poszło we mnie, łożysko, ciężar powiększonej macicy itp.
|
#4588 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
boję się o zeby czasem...bo mi się szyjki odsłonił i wielokrotne mycie miękka szczotki, pasta p/bolowa, a boli jak cholera:-(
|
|
#4589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dopiero co wróciliśmy z zakupów. Zamówiliśmy wreszcie podłogi i wkład do kominka. Jeszcze muszę ścignąć meblarza, bo się od tygodnia nie odzywał a miał nam wycenę kuchni i łazienki przysłać.
|
|
|
#4590 | |
|
Gang Iren
|
Drugi placek juz udany i juz nie ma pol blaszki
![]() Cytat:
Musi byc dobrze!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

pewnie też trzeba uzupełnić zapasy w lodówce
Miłej soboty Wam życzę!
Nawet położna wypisując kartę ciąży i wpisując wyniki toxo powiedziała żeby się z kotem nie całować. Odpowiedziałam że się caałuję i nie mam zamiaru przestać bo całuję w przednią część kota a nie tylnią. Stwierdziła, że w razie czego można kota oddać
powiedziałam, żeby się sama oddała no i się zamknęła a mój gin miał bekę 
Moja kotka często mnie budzi w nocy (trąca mnie łapką po policzku), jak życzy sobie pospać u mnie na brzuchu, a ja niedobra śpię akurat na boku
Takie rady są ...bez komentarza. Powiem Wam, że mi też zarzucali, że nic nie jem i to jeszcze przed zajściem w ciążę. Był czas, że ważyłam znacznie więcej. Jednak spadło mi kilka kg (to akurat na dobre, bo było za dużo) i jeszcze śmiało mogło trochę spaść, bo i tak dobrze wyglądam. Nic dziwnego, że schudłam -szkoła, praca, stres, dodatkowy kurs i dlatego. No, ale ja na pewno na siłę się odchudzałam (życzliwe osoby z rodziny tż-a). Najbardziej jednak mnie zabolało, jak usłyszałam gdzieś przypadkiem, że na pewno nie mogę zajść w ciążę, bo ja nic nie jem

Może jeszcze na takim grubym, no bo przecież może się zerwać i wózek przewrócić jak skoczy 

16.06.2012