Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 13:06   #4441
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cześć dziewczyny

witam w końcu przy odrobinie lepszej pogodnie (odrobine lepsza czyli nie wyglądająca na listopad/grudzień i bez zimnej mżawki, jest dzisiaj pieknie pochmurnie )

moja ciąża też była wielkim zaskoczeniem dla nas, mimo iż nie uzywlismy środków antykoncepcyjnych no bo jak to? ta, której szanse są bliskie zeru, ta która bez in vitro nie da rady ma mieć dziecko? 18 marca własnym oczom nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam dwie keski na teście.
Najlepsze jest to, że oboje pamiętamy tę noc, w której to się stało. tego cylku zapomnialam kiedy wypadł @ i nawet nie wiedziałam że spóźnia mi się okres. w okresie luty/marzec chodziłam jak lunatyk wiecznie zadowolona i usmiechnięta jak na haju (moje życie zmieniło się na ogromny plus i dlatego) i czas strasznie szybko mi leciał. 34 dnia ocknęłam się, że okres powinien chyba juz być bo jakos dawno nie miałam zaszczytu krwawić? no i miałam zapasowy test w szafce. mechanicznie i bez żadnych mysli o dziecku zaczęłam go robić po południu, no dosłwonie "czysta formalność" i.... zamarłam po kilku sekundach z niedowierzania

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 13:07   #4442
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Jak się robi? bo my sobie zrobiliśmy przypadkiem

Tak jak pisałam ja i MYa, żeńskie plemniki żyją dłużej więc mogą przeczekać kilka dni i jak pojawi się jajeczko to atakują. męskie z kolei są szybsze ale żyją krócej więć jak chcesz chłopca to najlepiej kochać się w dzień owulacji żeby to one dotarły do jajeczka.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 13:11   #4443
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tego że dziecko wszystko przyspieszyło, u nas wszystko stanęło w miejscu... masakra jakaś ale to temat rzeka, szkoda moich nerwów... Jak zrobimy z moim TŻtem krok do przodu to za chwilę robimy 2 kroki do tyłu

Co do tego że jedni się starają i dzieci nie mają, a drudzy w ogóle i dzieci mają... Daleko szukać nie muszę. Mojego TŻta siostra stara się już kilka lat, poroniła już 2 razy i nadal dziecka nie ma... My ni z tego ni z owego oczekujemy na dziecko, miała i być może nadal ma do nas żal i chodziła i wszystkim rozpowiadała że życie jest niesprawiedliwe bo to ona powinna być na naszym miejscu
Straszne to jest .. Nie wyobrazam sobie siebie w sytuacji gdy bardzo chce I nie moge miec dziecka.
My to juz sie smialisny ze musimy uwazac bo predyspozycje do rozmnazania mamy jak kroliki ..
Pierwsza ciaza z 1 cyklu , a druga tak naprawde jeszcze przed pierwszym cyklem takze z zachodzeniem ja napewno nie mam problemow )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 13:14   #4444
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam ja i MYa, żeńskie plemniki żyją dłużej więc mogą przeczekać kilka dni i jak pojawi się jajeczko to atakują. męskie z kolei są szybsze ale żyją krócej więć jak chcesz chłopca to najlepiej kochać się w dzień owulacji żeby to one dotarły do jajeczka.
TŻ chce żeby drugi był synuś, więc wtedy moze sie zastosujemy do przepisu

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A i jeszcze dopiszę, że w środę wybieram się do Łodzi na usg połówkowe i mam nadzieje poznać w końcu płeć mojego maluszka.
Proszę o dopisanie mojego usg na listę 03.06 godz 15.30 usg połówkowe i od razu dodam, że pewnie dopiero na drugi dzień się odezwę pochwalić
Możesz jeszcze raz wpisać datę, bo domyślam się, że nie o czerwiec chodziło. masz USG w lipcu czy sierpniu?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 13:19   #4445
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
CO do Nin ja mam przyjaciółkę Nine i mówię jej zdrobniale NINISKO
U Nas TŻt mówi: Ninka a ja: Ninulinek, Ninusia, Ninulka, Ninu a także Ina

Ale ja jestem mistrzynią wymyślania końcówek do imion więc narodzi się tego pewnie mnóstwo
Stary 2013-06-29, 13:20   #4446
nemosek
Zakorzenienie

Mya Widzisz darcie podziałało

A dzisiaj rano tż zauważył że zrobiła mi się krecha ciążowa i rzeczywiście przyglądnęłam się i jest taka blada ale ją widać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 13:21   #4447
babku
Zadomowienie

U nas starania trochę jak u Trele, czyli zachodzenie w ciąże wychodzi mi dosyć łatwo. Pierwsza ciąża w pierwszym cyklu starań, a właściwie nie był to nawet cykl starań tylko po prostu cieszyliśmy się sobą Niestety szybko wszystko się zakończyło. Później pierwsza miesiączka po poronieniu i znów odstawiamy gumki, ale bez zwracania uwagi na owulacje, temperatury itp. Znów się udaje i zaczyna się nerwówka czy tym razem będzie podobnie.Na szczęście tym razem wszystko jest inaczej. I tak jestem w 20 tygodniu, czuje ruchy mojego maluszka i jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 13:22   #4448
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

A dzisiaj rano tż zauważył że zrobiła mi się krecha ciążowa i rzeczywiście przyglądnęłam się i jest taka blada ale ją widać
Mój w zeszłym tygodniu tak patrzy na mój brzuch i pyta "a co to jest?" no i to była krecha
Stary 2013-06-29, 13:23   #4449
ryba91
Zakorzenienie

no jak my byśmy patrzeli na to że będzie lepsza pora to nigdy NIGDY ale to prze nigdy nie zdecydowałabym sie na dziecko... życie coraz droższe, wypłaty coraz mniejsze... wiec wiecznie byłoby mówione ze nie ma kasy...
teraz ciesze sie Kacperkiem, póki co w brzuszku, ale wiem że jak sie urodzi to i tak damy radę ,musimy! Dla NIEGO my planowaliśmy kosciely ślub na wrzesień 2013 ale jak sie dowiedziałam to odwołalismy bo w 8 miesiącu to sie bałam jeszcze by sie mały za wczas urodził i ja na porodówce a goście na sali by imprezowali :d
Stary 2013-06-29, 13:26   #4450
babku
Zadomowienie

Anoula oczywiście chodziło mi o lipiec
Stary 2013-06-29, 13:27   #4451
Mya1989
Zakorzenienie

[QUOTE=Azealia;41557434]cudownie tyle że ja głupia jak poczuję leciuteńkiego to cała się śmieje więc trzęsę brzuchem a potem cisza [/QUOT]

Cytat:

też mam krechę, już dawno nad pępkiem tż wypatrzył

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 13:30   #4452
anka_85
Zakorzenienie

U mnie kreski ani widu ani słychu. Nic na skorze ni ma

Ani

Stary 2013-06-29, 13:35   #4453
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mój w zeszłym tygodniu tak patrzy na mój brzuch i pyta "a co to jest?" no i to była krecha
ja jakoś wcześniej nie zauważyłam ,smaruję się w łazience przy sztucznym świetle i nia nic nie było widać

Mya ja mam od pępka w dół

Coś jeszcze miałam pisać ale mi wyleciało

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

A już wiem

Liczycie przyrost wagi od momentu 1 wizyty,wpisania do karty ciąży czy jak zrobiłyście test?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 13:40   #4454
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakoś wcześniej nie zauważyłam ,smaruję się w łazience przy sztucznym świetle i nia nic nie było widać

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

A już wiem

Liczycie przyrost wagi od momentu 1 wizyty,wpisania do karty ciąży czy jak zrobiłyście test?
ja mierzę zarowno wagę jak i brzuszek. Przez niedowagę jaką miałam na początku zaczęłam od samego początku widocznie się zaokrąglać (na szczęście w idealny wręcz sposób i kocham te kształty )

Pytanko do Trele Morele jesteś zarejestrowana w klubie Bounty? ja dzisiaj dopiero finalnie dopełnilam rejestracji i mają duuuuuże obniżki dla nas, MAM

Ani

Stary 2013-06-29, 13:45   #4455
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
U nas starania trochę jak u Trele, czyli zachodzenie w ciąże wychodzi mi dosyć łatwo. Pierwsza ciąża w pierwszym cyklu starań, a właściwie nie był to nawet cykl starań tylko po prostu cieszyliśmy się sobą Niestety szybko wszystko się zakończyło. Później pierwsza miesiączka po poronieniu i znów odstawiamy gumki, ale bez zwracania uwagi na owulacje, temperatury itp. Znów się udaje i zaczyna się nerwówka czy tym razem będzie podobnie.Na szczęście tym razem wszystko jest inaczej. I tak jestem w 20 tygodniu, czuje ruchy mojego maluszka i jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie
** widzialAs ze Mona1 z watku po poronieniu zalozyla mamy marzec- kwiecien?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
ja mierzę zarowno wagę jak i brzuszek. Przez niedowagę jaką miałam na początku zaczęłam od samego początku widocznie się zaokrąglać (na szczęście w idealny wręcz sposób i kocham te kształty )

Pytanko do Trele Morele jesteś zarejestrowana w klubie Bounty? ja dzisiaj dopiero finalnie dopełnilam rejestracji i mają duuuuuże obniżki dla nas, MAM
Tak jestem kupilam juz z tamtad sporo rzeczy bo roznica w cenie jest ogromna .. Mam juz lozeczko z materacem na ktorym zaoszczedzilam 100f . Ostatnio kupilam wklad do przewijaka za 12f zamiast 35f I pieluchy z tetry z 45f na 19. Co niedziele wrzucaja nowe obnizki , takze warto obserwowac
Widze teraz ze maja wozek Jane ktory bardzo mi sie podobal z 700f na 460f :O

Zaloguj sie jeszcze na Emmasdiary - jakos tak - wysla Ci rabaty do Argosa na rozne rzeczy .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-29, 14:04   #4456
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Tak jestem kupilam juz z tamtad sporo rzeczy bo roznica w cenie jest ogromna .. Mam juz lozeczko z materacem na ktorym zaoszczedzilam 100f . Ostatnio kupilam wklad do przewijaka za 12f zamiast 35f I pieluchy z tetry z 45f na 19. Co niedziele wrzucaja nowe obnizki , takze warto obserwowac
Widze teraz ze maja wozek Jane ktory bardzo mi sie podobal z 700f na 460f :O

Zaloguj sie jeszcze na Emmasdiary - jakos tak - wysla Ci rabaty do Argosa na rozne rzeczy .

ooo, dzięki za info
Pierwszą rzeczą jaką dostałam była ta paczuszka z róznymi próbkami od Bounty (w bootsie mają gotowe do odebrania, ale się zdziwiłam ), Pierwszą rzeczą dla dziecka był biały ręczniczek z kapturkiem
Ach, będę to pamiętać nic szczególnego, ale mam sentyment już.
W paczce był też katalog, wybrałam już wózek, fotelik do auta i pare drobiazgow, super obniżki, aktualnie wciąż zbieram pieniążki z TŻ na mega zakupy dla bobo.
Tyle pięknych rzeczy, marze o wygraniu loterii i kupnie domu z bajkowym pokoikiem dla dziecka... Marzenia

Ani

Stary 2013-06-29, 14:06   #4457
babku
Zadomowienie

Cytat:
Teraz to już liczę od momentu założenia karty ciąży, bo lepiej brzmi 4 kg niż... przemilczę może ten temat

Cytat:
Widziałam i aż weszłam na tamten wątek, ale się pipka nawet nie pochwaliła. Lubię czasem tam zaglądać i cieszę się strasznie jak kolejnym dziewczynom się udaje. Choć za każdym razem myślę sobie o matko jak współczuję im pierwszego trymestru.
Stary 2013-06-29, 14:10   #4458
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

A już wiem

Ja kontroluję wagę od zrobienia testu...
Przed ciążą byłam na diecie, tzn zdrowe odżywianie.. udało mi się zrzucić 7kg i dlatego praktycznie co tydzień się ważę już odruchowo
Po ciąży mam zamiar się ostro wziąść za siebie

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:14   #4459
Anoula
Zakorzenienie

Nemosek ja liczę wagę od pierwszej wizyty, ale była wtedy taka sama jak przed ciążą

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-06-29 o 14:21
Stary 2013-06-29, 14:14   #4460
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, dzięki za info
Pierwszą rzeczą jaką dostałam była ta paczuszka z róznymi próbkami od Bounty (w bootsie mają gotowe do odebrania, ale się zdziwiłam ), Pierwszą rzeczą dla dziecka był biały ręczniczek z kapturkiem
Ach, będę to pamiętać nic szczególnego, ale mam sentyment już.
W paczce był też katalog, wybrałam już wózek, fotelik do auta i pare drobiazgow, super obniżki, aktualnie wciąż zbieram pieniążki z TŻ na mega zakupy dla bobo.
Tyle pięknych rzeczy, marze o wygraniu loterii i kupnie domu z bajkowym pokoikiem dla dziecka... Marzenia
A w tej paczce Bounty jest cos ciekawego? Ja jeszcze tego niebodebralam moze jutro skocze .. Ten reczniczek to z tej paczki?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-29, 14:15   #4461
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Co do moich dziadków, ich śmierć nie była dla nas zaskoczeniem... mieliśmy czas (pół roku) żeby się z tym oswoić, wiadome ból niesamowity bo każdy z nas miał nadzieję że jednak się uda, że będą żyć... no ale. Także liczyliśmy się z tym że w każdej chwili może się coś stać, dziękowaliśmy Bogu za każdy kolejny dzień i za to że byli z nami. Przy śmierci dziadka nie byłam bo tatusiek nie dał mi możliwości pojechać i się pożegnać (dziadek był w szpitalu 20km od mojego miasta na oddziale paliatywnym), stwierdził że będę to przeżywać, do babci też mnie wziąć nie chcieli, tyle że dziadkowie mieszkali w tym samym bloku co ja tyle że na partrze i nikogo o pozwolenie prosić nie musiałam tylko po prostu tam poszłam żeby być z babcią i żeby móc się z nią pożegnać. Nie powiedziałam jej wtedy o tym że zostanie prababcią, zabrakło mi odwagi przy wszystkich ciotkach (chciałam żeby to była taka moja i babci tajemnica) ale moja mama szepnęła jej na ucho w ostatnich chwilach życia, więc być może jeszcze wtedy przyjęła to do wiadomości.
Modliłaś się żeby okresu nie dostać i wymodliłaś

Najlepszy sposób to nie załamywać się i cieszyć się z tego co się ma tak jak robisz to Ty . A reszta jakoś sama się poukłada tym bardziej że piszesz że masz wszystko zaplanowane, tak najlepiej .
Ja też stwierdziłam że odchowam dziecko, a później otworze salon fryzjerski u mojego TŻta w domu (bo ma obok domu starą kuchnie letnią która idealnie nadaje się na salon fryzjerski) jestem zdania że na wsiach baaaardzo potrzebują fryzjerów bo tym starszym paniom nie chce się jeździć do miasta żeby się obciąć czy pofarbować, więc liczę na to że interes może wypalić... przede wszystkim będę blisko domu i dziecka
U nas też brakowało we wsi fryzjera, w końcu otworzyli, ale fryzjerki to pożal się Boże :/ a jakby były dobre to sama byłabym stałą klientka :/ salon maja ładny, ale ścinać i farbować to one w ogóle nie umieją :/ Jeśli masz taka możliwość to pewnie, ze warto spróbować - blisko domu no i zawsze jakieś zajecie

U nas tez było wiadomo, ze nadejdzie ten dzień kiedy babcia odejdzie, tym bardziej, ze była już w stanie wegetatywnym. Przestała sama jeść, mówić, chodzić, patrzyła w jeden punkt itd. Ja ją odwiedzałam raz w tyg jak miałam wolne bo wtedy pracowałam od pon do nd od 10 do 20 i nie miałam za bardzo jak do niej jeździć, a po 20 nie wpuszczali już na oddział. I pamiętam jak dziś, była niedziela, siedziałam z mężem w domu - co chwile cos stukało, cos samo spadło, cos w okno uderzyło i wieczorem pomyślałam: żeby skały srały idę do pracy na 12 i do niej pojadę. Nikomu nic nie powiedziałam, ze jadę do babci. W poniedziałek pojechałam, byłam o 10, o 11 dostałam tel od kolegi z pracy, ze o 12 mam masaż i musze być wcześniej. o 11:30 pożegnałam się z babcia, powiedziałam, ze ma zdrowieć i przyjdę jutro bo mam wolne i wtedy po raz pierwszy popatrzyła się na mnie i się uśmiechnęła. O 13 po masażu zobaczyłam 2 poł nie odebrane od taty - zmarła o 12:04. Do dziś się zastanawiam co by się stało gdybym została: czy zmarłaby przy mnie czy jednak by żyła dalej. Tłumacze sobie tez jej śmierć tak, ze czekała na mnie, bo wszyscy ja odwiedzali, a ja nie miałam kiedy przez prace, a nie mogłam się zwolnic.

Nie wiem jak to jest, ale raczej wydaje mi się, ze osoby przed śmiercią wiele są w stanie zrozumieć Może Twoja babcia usłyszała o prawnuku i teraz cierpliwie patrzy z góry i czeka I otacza Cię troska i opieka tam z góry

Cytat:
Bardzo przykro się czegoś takiego słucha, tym bardziej że jak się dowiedziała że jestem w ciąży przestała się do mnie odzywać, nawet mi "dzień dobry" nie odpowiadała (bo zażyczyła sobie żeby jej przez pani mówić ).
A jak miała interes to łapała za telefon i dzwoniła do mnie żebym jej fryzure zrobiła bo na wesele idzie lub gdzieś :/
Ostatnio zadzwoniła że nam wózek u koleżanki załatwiła (właśnie ten który wzięliśmy i który tutaj pokazywałam) także totalnie nie rozumiem o co jej chodzi...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Przeoczyłam Twojego posta
Gratuluję 23 tygodnia i 6 miesiąca w jednym
Musimy to opić !
Może nie mogła się pogodzić z tym, ze innym się udaje, a jej nie. Z kolei moja "przyjaciółka" jak się dowiedziała, ze jestem w ciąży to ani razu nie napisała mi smsa jak się czuje. A jak się dowiedziała, ze wychodzę za mąż to nawet nie napisała mi życzę wam nieszczęścia :/ A ona z kolei ma taka sytuacje, ze ona chce dziecko, bo czas ja goni, ze względu na jakąś tam chorobę, a on już ma dziecko i mu się nie spieszy ani do dziecka ani do ślubu. I bądź tu mądra

Cytat:
U mnie kreski ani widu ani słychu. Nic na skorze ni ma
Ja tez nie mam krechy :P
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:23   #4462
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to już liczę od momentu założenia karty ciąży, bo lepiej brzmi 4 kg niż... przemilczę może ten temat

Widziałam i aż weszłam na tamten wątek, ale się pipka nawet nie pochwaliła. Lubię czasem tam zaglądać i cieszę się strasznie jak kolejnym dziewczynom się udaje. Choć za każdym razem myślę sobie o matko jak współczuję im pierwszego trymestru.
Dokladnie mysle to samo. Ciesze sie a potem mysle co te dziewczyny beda teraz przechodzic przez pierwsze miesiace ..
Wogole to dzis mialabym 3t do porodu

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Przed ciążą byłam na diecie, tzn zdrowe odżywianie.. udało mi się zrzucić 7kg i dlatego praktycznie co tydzień się ważę już odruchowo
Ja tez . Wczoraj widzialam na profilu Ewy chodakowskiej metamorfoze w 3 mies I dlugo nie moglam przestac o tym myslec .. Babka przed cwiczeniami miala brzuch jak moj ciazowy , a po 3 mies wygladala jakby cale zycie byla szczupla .. Tylko czy ja bede miala tyle sily ????

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-29, 14:27   #4463
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
A w tej paczce Bounty jest cos ciekawego? Ja jeszcze tego niebodebralam moze jutro skocze .. Ten reczniczek to z tej paczki?

Tak, ręczniczek jest z tej paczki
Dodatkowo kremik do buzi z witaminami z serii Simple (wartości około 10 funtow, z milym dla skóry składem), próbka kremu na rozstępy, kupony rabatowe na różne rzeczy (proszki, plyny do prania, niezły off na sesje zdjęciowe po porodzie, próbke napoju coś a la owsianka instant , kilka tabletek do prania, kilka zaszetek płynu fairy sensitive dla dzieci, pamiętnik ciąży, katalog Babys R us, rabaty na witaminy w ciąży Pregnacare.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

jeszcze 2 paczki przed nami. po porodzie i dla dzieciaczka jedna to już w szpitalu dostaniemy

Ani

Stary 2013-06-29, 14:30   #4464
issia88
Zakorzenienie

Bożeeeee.... oglądam na TVN perfekcyjna panią domu i sobie zaraz
Masakra jakaś, jak można mieć taki chlew w domu
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:33   #4465
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
za 23 tydzień
Cytat:
Przeoczyłam Twojego posta
Gratuluję 23 tygodnia i 6 miesiąca w jednym
Musimy to opić !
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Aaby gratuluję 6 miesiąca
Cytat:
Aaby Gratki za 6
Dzięki dziewczyny!
A więc zdrówko wszystkich naszych Maluchów!

Tak piszecie o zajściu i o zaskoczeniu...
U nas decyzja o dziecku od jakiegoś czasu wisiała w powietrzu. I pewnie gdyby nie moja konieczność zaplanowania sobie wszystkiego, zapewnienia stabilności itp., już bym rodziła
U męża w pracy było mocno sinusoidalnie (z resztą wciąż jest ) i ja wciąż widziałam jakieś "ale" - głównie pod kątem finansowym. Że nie zdążymy zebrać na wyprawkę, że nie zdążymy odświeżyć mieszkania i zmienić mebli w pokoju, a przecież w życiu się w stanie obecnym nie pomieścimy, że coś tam, że coś tam... Zawsze muszę mieć wszystko poukładane
W końcu uznaliśmy, że jednak pracę mamy, zarobki nienajgorsze, owszem - jakieś zobowiązania, ale w końcu je spłacimy, a jeśli - odpukać! - nic się nie przydarzy, to w trójkę sobie poradzimy. I uznaliśmy, że może by tak od nowego roku zacząć
Na początku stycznia poszłam do nowego gina, żeby poniekąd "sprawdzić" go jaki jest (nie chciałam prowadzić ewentualnej ciąży u swojego dotychczasowego) i generalnie sprawdzić, co tam w podwoziu słychać. I mówię, że chcemy starać się o dziecko. Powiedział, że jest piękny pęcherzyk więc proszę wracać i działać I żadnych kalendarzyków, obserwacji... Mamy się cieszyć.
Oczywiście po powrocie kilka dni zachowywaliśmy się jak króliki Naczytałam się, że z tyłozgięciem to koniecznie od tyłu, że potem nogi w górze, cuda wianki! I jakoś się nastawiłam, że uda nam się w pierwszym cyklu. Nie udało się, lekki zawód... i totalne odpuszczenie! Tzn. oczywiście nie było zabezpieczenia, ale już nie liczyłam, nie myślałam... I wyjechaliśmy do Zakopanego. Codziennie narty, totalny luz, wieczór co dzień bardzo miły (wiadomo, jak to na wyjazdach - nawet jak libido jest nieobecne, to i tak się chce )
Jak widać któryś z tych wieczorów był owocny - dwa tygodnie po powrocie dwie kreski
I jakoś to tak naturalnie przyjęliśmy. Nie musieliśmy starać się kilka m-cy, więc nie wiem, co przeżywają takie pary, ale po tych dwóch miesiącach wiem, jak dużo robi nastawienie

To taka historia

Dziś idziemy na grilla do znajomych, jutro od rana jedziemy na działaczkę. A Mała rozpycha się coraz częściej

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:36   #4466
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ręczniczek jest z tej paczki
Dodatkowo kremik do buzi z witaminami z serii Simple (wartości około 10 funtow, z milym dla skóry składem), próbka kremu na rozstępy, kupony rabatowe na różne rzeczy (proszki, plyny do prania, niezły off na sesje zdjęciowe po porodzie, próbke napoju coś a la owsianka instant , kilka tabletek do prania, kilka zaszetek płynu fairy sensitive dla dzieci, pamiętnik ciąży, katalog Babys R us, rabaty na witaminy w ciąży Pregnacare.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

jeszcze 2 paczki przed nami. po porodzie i dla dzieciaczka jedna to już w szpitalu dostaniemy
To pojade , moze I dzis )

Wogole moj Tz wczoraj stwierdzil ze do tego remontu zrobimy jeszcze panele na calym dole bo on sobie nie wypbraza zeby mu dziecko po tym dywanie raczkowało .. No wiec rozpisal mi na kartce co I jak , dal karte I poszedl do roboty a ja mam pojechac I kupic panele I wszystko co potrzebne , z dostawa do domu .. Haha z kad on ma tyle zaufania do mnie? Ciekawe czy po moich zakupach mu zostanie )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-29, 14:38   #4467
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Też mam zamiar po ciąży ostro wziąć się za siebie. Moja przyjaciółka jest trenerem personalnym i cały czas zapowiadam jej, że będzie musiała się mną zająć. Na razie to wyobrażam sobie to tak, że po prostu tatuś zostaje z dziadzią sobie sam na sam, a mamusia leci na ćwiczenia. Obawiam się tylko, że życie zweryfikuje te moje plany

Cytat:
Dokladnie mysle to samo. Ciesze sie a potem mysle co te dziewczyny beda teraz przechodzic przez pierwsze miesiace ..
Wogole to dzis mialabym 3t do porodu

Ja tez . Wczoraj widzialam na profilu Ewy chodakowskiej metamorfoze w 3 mies I dlugo nie moglam przestac o tym myslec .. Babka przed cwiczeniami miala brzuch jak moj ciazowy , a po 3 mies wygladala jakby cale zycie byla szczupla .. Tylko czy ja bede miala tyle sily ????

Ja miałabym chyba 2 tyg do porodu. Tak mi się wydaje, bo koleżanka, która zaszła dwa tygodnie przede mną właśnie urodziła. Myślę, że gdyby nie to, że jestem teraz w ciąży, to trochę bym to przeżyła. A tak to myślę sobie, że chociaż trochę więcej mam czasu na przygotowanie wszystkiego
Stary 2013-06-29, 14:39   #4468
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Wogole moj Tz wczoraj stwierdzil ze do tego remontu zrobimy jeszcze panele na calym dole bo on sobie nie wypbraza zeby mu dziecko po tym dywanie raczkowało .. No wiec rozpisal mi na kartce co I jak , dal karte I poszedl do roboty a ja mam pojechac I kupic panele I wszystko co potrzebne , z dostawa do domu .. Haha z kad on ma tyle zaufania do mnie? Ciekawe czy po moich zakupach mu zostanie )

Oprócz Bootsa masz jeszcze Superdrug tam też realizują kupony. Co do dywanów... moje mieszkanie będzie pokryte dywanem/wykladziną w zaledwie kilku procentach, bo to takie niehigieniczne... dziwie się Anglikom że mają takiego fioła na punkcie dywanów i wykładzin... nie cierpię tego.

Ani

Stary 2013-06-29, 14:44   #4469
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jak to u Was jest, ale do mnie mąż miałby zaufanie pod względem koloru jaki ma być. Wszystko inne kupiłabym źle
i pewnie nie wysłał by mnie do takiego sklepu

a ja zaraz kończe
Stary 2013-06-29, 14:45   #4470
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Bożeeeee.... oglądam na TVN perfekcyjna panią domu i sobie zaraz
Masakra jakaś, jak można mieć taki chlew w domu
Musialabys widziec angielskie domy, szczegolnie te w ktorych kasa sie wylewa dziurkami .. Posciel Zmieniana co 6 mies , kamien w muszli klozetowej taki ze ledwo cos splywa , lodowki nie myte od nowosci . Moglabym takich przykladow podawac miliardy , jako byla cleanerka. Te domy ktore pokazuja w PL to jest naprawde pikus. , choc nie zmienia to faktu ze to jest oblesne , szczegolnie gdy w domu sa male dzieciaczki.

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości