|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() ja Was podczytuje od rana Tzt umyl podłogi, poodkurzał, wyszorował łazienke, ja tylko starłam kurze i parapety, noo musze go pochwalic nie ma co mama pichci obiad i mi juz tu tak pachnie,że umre z głodu zanim ziemniaki sie ugotują ![]() a nasza super bryka jedo nadal stoi pusta,a taka fajna pogoda w sam raz na spacerek z maleństwm... ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Oliath czyli mała nie ciągnie bo zasypia, a Ty odciagasz pokarm i dajesz jej też swój (nie mm??) z butli? bo ja nie wiem czy dobrze zrozumialam |
||
|
|
|
#332 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
Nie nawidze takich osob ktore zasypuja nas milionem porad. Denerwuja mnie tez Ci co maja jedno dziecko i tez co sie spotkamy to maja dla nas mnustwo porad. Kupcie taki smoczek bo najlepszy, kupcie nosidelko bo sie przyda, nie ma nic lepszego niz alantan. uhhh czasem mam ochote ich rozstrzelac Cytat:
![]() Ja siebie zrobilam. Teraz czas na zrobienie mieszkania.
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41557433] na 14 mam wizytę u położnej... zobaczymy co powie[COLOR="Silver"] )[/QUOTE] Czekamy na relacje No i ![]() Elaine- za skurczyki na ktg ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Mykam.Na obiad robimy grila
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----- Dzoan, możesz dodać inne owoce, np. mrożone maliny, borówki co masz pod ręką albo w sklepie. Możesz zrobić z czereśniami ale albo z pestką albo dochodzi Ci drylowanie ![]() Oliath, no widzisz... nie tylko ja chcę zdjęcia bez smoka (jeszcze Teso )Teso, współczuje ganiania kici. Z moją też tak mam jak nie wezmę jej sposobem Misiaczka, nie nadrabiaj, pisz na biezaco ![]() ---- dwie szuflady z duperelami i sztućcami ogarnięte, drzwiczki w dolnych szafkach kuchennych umyte (na siedząco), wielkie szuflady ze sciereczkami i innymi pierdółkami też sprzątniete w szafkach nie sprzatam, Syn i tak tam nie zajrzy przez jakiś czas, Tesciowa też nie
|
||
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Hej brzusie! Witam się w nowym wątku!
![]() Idę nadrabiać, ale tylko nowy, do starego już nie wracam:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie,
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Musze nadrobic tyyyleeee stron
bylismy na zakupach..ale zaraz zjem bob i ide w tango chcialam kupic medele reczna do odciagania z cyca wsumie to niewiem po co ale pewnie po to zeby odciagnac mleczko jak bede chciala.zgrzeszyc jakims bobeb,truskawka czy piwkiem...wyrodna matka..wieczor chyba na grila idziemy a jutro rozkladamy lozeczko niunki ale zagladam i mam Was na oku! )
|
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku
juz tyle naskrobane![]() OLIATH piekne zdjęcia LILO w poprzednim watku ![]() Ja po obiadku już teraz czas na relaks
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam nowa cześć od początku
i zmeczylam sie jak nie wiem. Zjadłam szparagi z maselkiem i wolam TZ na drzemkeEwusia Tymuś przystojniak En współczuje ze musicie wprowadzić sie do teściów Karolajn Neni biedactwo paznokiec sie złamał ![]() Elein jak na ktg? Kurcze oczy mi sie kleja, idę w objęcia mojego meżusia
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja miałam posprzątać łazienkę i doopa, obejrzałam mecz , zjadłam obiad, dostałam mega zgagi i leżę dalej
no taki leń że szok. Ale to też chyba wina pogody bo jest tak jakoś szaro i pochmurno ![]() Nie mam do niczego weny. |
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
looknelam co u Was, ale sorki nie odniose sie do postow
Zrobilam tego c.h.o.l.e.rnr.go 3 bita szwagierce i maselko czosnkowe, wywiesilam 2 tury prania i opadlam calkiem z sil. Poprosilam TZ, wiec poodkurzal i umyl podlogi, bo kurze to wczoraj scieralam. Mala u tesciowej za sciana - ma wolne i ja wziela. dzwonilam godzine temu to usnela tam, wiec sie byczylam. Teraz wyslalam TZ po obiadek - zachcialo mi sie dania orientalnego, a niedaleko mamy super bar, gdzie 11 zl kosztuje porcja: piers z indyka w sosie z warzywkami, ryzem i surowka - a jest to mega duza porcja. Takze moze zaraz bede jadla. Na 18 mamy msze za TZ wujka, a pozniej ta nieszczesna impreza - wroce zajechana. lece bo zarelko przyjechalo
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, ze wg tego co jest na 1 str to dzis porodzik powinien byc
![]() co drugi dzien, która rodzi dzisiaj??? |
|
|
|
#343 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak zamieszkaliśmy razem, TŻ szybko się przekonał, że to już nie wróci. U mnie w domu oboje rodzice pracowali i na obiad zwykle było coś szybkiego, żeby mama nie musiała stać 2 godziny przy garach po pracy. I ja też nie stoję![]() A galaretkę to i ja dzisiaj robię I nie bądź taka surowa dla siebie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sliczne macie dzieciaczki!Ewusia niepamietam czy Ci gratulowalam,jak nie to gratuluje
)gratuluje nowych tyg tez..:-* En..nieraz tak w zyciu bywa ale dacie rade napewno..moze bedzie Ci tam lepiej i Ci tesciowa pomoze? wiadomo niema jak na "swoim"ale jestes madra i zaradna dziewczyna i dasz rade a jak bezik przyjdzie na swiat to wogole wszystko wyda sie niewqzne!!pozatym tak jak Margos napisala masz nas tu na forum..i kolezanki z Krakowa tez pamietaj o nas jak cos to wal i bedziemy sie spotykac,spacerowac i zachlejemy ryjocha jak bd chciala )):-****buzzzziaaaczzzkkkiiii
|
|
|
|
#345 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby wszystko się ułożyło
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Pan już prawie skończył łazienkę, w poniedziałek przyjdzie tylko na drobne rzeczy
![]() Już wstawiłam 1 pranie w nowej pralce |
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() przyjechalam po 12 z egzaminu, polozylam sie i spalam do 14... bylam mega zmeczona, a jeszcze na 18 czeka mnie grill, ja chce rodzic, dzis juz moge, egzamin poszedl fatalnie znow poprawka wrrrrrr....MAłY WYCHODZIMY!!!!!!!! mamusia juz ma koniec egzaminow
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia sliczny Tymuś
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Elain czekamy na info co do ktg ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
Mam chwilkę bo Tymuś śpi więc dokończenie wydrukuje naszej przygody
![]() Więc leżałam sobie spokojnie na łóżku szpitalnym i przyjechała po mnie pielęgniarka, zgarnęła moje rzeczy i mówi że mam z nią iść, zapakowala mnie na wózek i zabrała na.... Sale porodowa, tak się już mną zajęły mile pielęgniarki, zapakowaly na łóżko do porodów, i zajęły się papierologia, wypełniły za mnie wszystkie druczki i tylko podpisy skladalam. Martwilam się czy Mąż zdąży z tymi 'torbami i czy nas znajdzie, ale za moment pojawił się przy mnie. Później przyszła Pani anestezjolog i mówi że będę znieczulona ogólnie, czyli uspiona że względu na mój stan zdrowia. Chwilę później byłamjuż na stole operacyjnym dostałam tlen, do wenflonu wypuścili mi znieczulenie i następna rzecz jaką pamiętam to że obudziłam się ogromnie szczesliwa że łzami wzruszenia na oczach, byłam wieziona na łóżku, był też mój mąż i mu nawijalam jaką jestem szczęśliwa i jak bardzo go kocham Było po wszystkim, Tymuś jest z nami. Muszę kończyć więc napiszę jeszcze później
|
|
#351 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie sobie zamówiłam w czwartek dwie kolejne porcje na all. Plus jakieś przyprawy mąż wybrał do gotowania bez glutaminianu.. Muszę powiedzieć,że Oliath fajnego sprzedawcę poleciła Taniej niż w sklepie wychodzi.[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41557433] na 14 mam wizytę u położnej... zobaczymy co powie [/QUOTE]powodzenia! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba całkiem nieźle 3małyście kciuki, bo coś na tym ktg wyszło. Raczej nie porodowe,bo doszły do 75, ale generalnie coś się zaczyna dziać. A ile się jeszcze będzie działo ciężko powiedzieć. Mam w środę przyjść znowu. Poza tym mały panią położną skopał i się śmiali z lekarzem że wojownik będzie.Co do ruchów mówił, że niepokoić trzeba się wtedy gdy na koniec dziecko nagle zaczyna być bardzo ruchliwe, a wcześniej było ospałe i odwrotnie.
|
|
#352 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udane zakupkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja mama jak miała czas to w tyg też coś lepszego, bardziej czasochłonnego zrobiła..ale bez przesady.. czasami zupa.. czasami coś ze sklepu gotowego.. czasami nic.. i się żyło. Dla mnie nie było problemem zjedzenie na obiad kanapek. Wystarczyło, że na weekend obiadki piękne były Cytat:
![]() Cytat:
już wyniki były, że jesteś pewna poprawki?
|
||||||||
|
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
wyniki beda dopiero w przyszlym tyg, ale punkty ujemne itp ;/ juz myslalam ze bede mogla sie poswiecic tylko malemu, no ale jedna poprawka to nie dramat chyb :P
|
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane My nareszcie w domciu Spoglądam przez okno na drzewo pełne czerwieniutkich czereśni i .... muszę obejść się smakiem ![]() Mała grzecznie śpi i nawet w nocy nas zbytnio nie budziła. Jak poszła spać o 22 to spała do 3:30 a później do 7 więc wyspaliśmy się. A w dzień budzi się co dwie godzinki na jedzonko. Właśnie się przebudza więc będę musiała uciekać.Wstawiam Wam moją małą Księżniczkę |
|
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby się skurczyki rozkręciły mocniej
|
||
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a jak przeczytalam, ze ewusia urodzila to sie sama do siebie usmiechnelam![]() en mam nadzieje, ze sytuacja u ciebie wkrotce sie ulozy po Twojej mysli Malinka slicznota z tej Twojej kruszynki
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-29 o 15:30 |
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Elain powiedz mi, na ktg chodzisz do szpitala? tam zawsze zapis oglada lekarz czy tylko położna? jak długo dzisiaj tam leżałaś? czy oprócz tego ktg lekarz jeszcze Cie bada czy cos?
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia:
![]() Malinka: słodziak super, ze już w domku jesteście!! ))Dzoan: thx! ![]() dostałam skierowanie do szpitala i jakby coś się działo, skurcze itd które będę czuła to mam jechać.
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hormony mi szaleja
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
iwonka: byłam prywatnie u mojego lekarza.. tam robi jego położna..ktg. Generalnie miał już wychodzić, bo gdzieś na jakąś imprezę wychodził w Toruniu, ale został jak tylko skurcz sie pojawił...bo ja to oczywiście że żadnych skurczów to ja nie czuję za bardzo. Może 2-3 na dzień i tyle. Także od razu [popatrzył na to ktg. Zresztą cieszę się, bo tak się umawiałam, że on jeszcze będzie. W szpitalu jak byłam, to po ktg też jeszcze miałam usg u lekarza i patrzył na ktg.. no ale wtedy to jechałam ze skurczami co 5 min, więc musieli sprawdzić wszystko.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Lepiej znikam 

.
.
.
za baaardzo poważny tydzień!

12.06.2010

bo miałam w planie ogarnąć pięknie mieszkanko, ziemniaczki do wczorajszych kotlecików doobierać, zrobić sałatkę, galaretkę.. A tu zaraz wróci, a ja jeszcze NIC nie zrobiłam..jestem be i sama wymierzam sobie karę 
Jak zamieszkaliśmy razem, TŻ szybko się przekonał, że to już nie wróci. U mnie w domu oboje rodzice pracowali i na obiad zwykle było coś szybkiego, żeby mama nie musiała stać 2 godziny przy garach po pracy. I ja też nie stoję
także posiedzę dziś z wami i może wybiorę się na jakieś zakupy
Odnośnie badania wewnętrznego, czemu Ci nie zrobił Twój szef? prosiłaś go o to?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)