Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 14:00   #331
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wracam do sprzątania, bo inaczej do wieczora się z tym nie uporam. Dopiero pozmywałam i odkurzyłam u rodziców na dole i u siebie. A trzeba jeszcze kurze zetrzeć, umyć podłogi, ogarnąć obiad, łazienkę ogarnąć. Jejku- schody jeszcze chciałam umyć i kominek wyszorować Lepiej znikam
no jasne zrób wszystko a potem pedzikiem na porodowke

ja Was podczytuje od rana
Tzt umyl podłogi, poodkurzał, wyszorował łazienke, ja tylko starłam kurze i parapety, noo musze go pochwalic nie ma co
mama pichci obiad i mi juz tu tak pachnie,że umre z głodu zanim ziemniaki sie ugotują
a nasza super bryka jedo nadal stoi pusta,a taka fajna pogoda w sam raz na spacerek z maleństwm...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Jak wszyscy tak uciekają to ja też, wypuszczę się na zakupy i na spacer z psem
Ty sie nie wypuszczaj za daleko tylko z psem a co jak zaczniesz rodzic ?? on Ci nie pomoze

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Oliath czyli mała nie ciągnie bo zasypia, a Ty odciagasz pokarm i dajesz jej też swój (nie mm??) z butli? bo ja nie wiem czy dobrze zrozumialam
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:03   #332
Marionette18
Raczkowanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Neni to zaciskaj mocno nóżki.

Dzoan widzisz jaki dobry Twój Tż. Ja mam z moim tak samo. Jak wróci do domu z pracy to robota w domu i tak mi Go szkoda, bo sobie biedny nawet odpocząć nie może.

Arabiata to jak będzie chciał dziabanie to tez mu powiesz zrób sobie sam??

Niunia życzę wytrwałości co do teściowej.

Dotka za baaardzo poważny tydzień!

Marionette ja też biorę się ostro za siebie. Mam nadzieję, że na chęciach się nie skończy. Tż mówi, że ładnie wyglądam, ale jak spojrzałam na niego z pod byka to od razu powiedział, że On się Małym zajmie jeżeli ja będę chciała chodzić nas jakiś fitness.

Fiazo jak malujesz paznokcie u nóg? Ja wczoraj zmywałam lakier i już mi brzuch przeszkadza.

Brzusie
Wróciłam z zakupów i mam wszystko. No oprócz podpasek i wkładek laktacyjnych. Strasznie się cieszę, ale padam na ryj po tych zakupach. Czekam aż Tż wróci z pracy żeby mu pokazać moje zakupy. Miałam nadzieję, że odpocznę, ale przypomniało mi się, że idziemy na urodziny koleżanki. Ciekawe ile się dzisiaj nasłucham "wujków" i "ciotek" dobra rada. Co to sami dzieci nie mają, ale najlepiej wiedzą co jest dobre dla mojego.
Ja mam fitness niedaleko i zamierzam chodzic
Nie nawidze takich osob ktore zasypuja nas milionem porad. Denerwuja mnie tez Ci co maja jedno dziecko i tez co sie spotkamy to maja dla nas mnustwo porad. Kupcie taki smoczek bo najlepszy, kupcie nosidelko bo sie przyda, nie ma nic lepszego niz alantan. uhhh czasem mam ochote ich rozstrzelac

Cytat:
Wracam do sprzątania, bo inaczej do wieczora się z tym nie uporam. Dopiero pozmywałam i odkurzyłam u rodziców na dole i u siebie. A trzeba jeszcze kurze zetrzeć, umyć podłogi, ogarnąć obiad, łazienkę ogarnąć. Jejku- schody jeszcze chciałam umyć i kominek wyszorować Lepiej znikam
o ho ho. Ambitnie! ktos tu chyba chce wykurzyc malenstwo z apartamentu

Ja siebie zrobilam. Teraz czas na zrobienie mieszkania.

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:10   #333
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

póki nie doczytałam, to nie wiedziałam
:

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Złamałam paznokcia i musiałam obciąć wszystkie

Tak wiem - poważne mam problemy
znam ten ból,ostatnio takie nieszczescie i mnie spotkało :/
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Powyciągałam wszystkie rzeczy z szaf i szafek w sypialni, ładnie pomyłam meble, ale traz nie chce mi się tego wkłądać
Tz umył okno u Laury a ja poscierałam kurze itp. ,poukładałam graty,jeszcze tylko podłoga
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41557433]

na 14 mam wizytę u położnej... zobaczymy co powie[COLOR="Silver"]

)[/QUOTE]

Czekamy na relacje No i

Elaine- za skurczyki na ktg

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Mykam.Na obiad robimy grila
Stary 2013-06-29, 14:22   #334
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
kurcze, nie mam jeszcze wyniku na paciora, a badanie miałam robione w poniedziałek

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

ja też
chiba coś hodują bo długo

Cytat:
napięty plan no i zapomniałaś dopisać...że jeszcze urodzić

-----

Dzoan, możesz dodać inne owoce, np. mrożone maliny, borówki co masz pod ręką albo w sklepie. Możesz zrobić z czereśniami ale albo z pestką albo dochodzi Ci drylowanie

Oliath, no widzisz... nie tylko ja chcę zdjęcia bez smoka (jeszcze Teso )

Teso, współczuje ganiania kici. Z moją też tak mam jak nie wezmę jej sposobem

Misiaczka, nie nadrabiaj, pisz na biezaco

----

dwie szuflady z duperelami i sztućcami ogarnięte, drzwiczki w dolnych szafkach kuchennych umyte (na siedząco), wielkie szuflady ze sciereczkami i innymi pierdółkami też sprzątniete
w szafkach nie sprzatam, Syn i tak tam nie zajrzy przez jakiś czas, Tesciowa też nie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:30   #335
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Hej brzusie! Witam się w nowym wątku!
Idę nadrabiać, ale tylko nowy, do starego już nie wracam:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:32   #336
idzia111
Zakorzenienie

witajcie,

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Znalazłam Was na nowym wątku, nadaje oczywiście że szpitala. Chciałam się wcześniej odezwać ale wczoraj czułam się okropnie i nie dałam rady, naprawdę to było dla mnie na tyle straszne że już zaczęłam wątpić czy dam radę :-(

Wczoraj miałam pierwszą dobę po Cc i brzuch bolał przeokrutnie, nie miałam siły się na łóżku obracać i czułam się jakbym wazyla z 200kg, dodatkowo miałam okropne skurcze brzucha, takie ze bałam się ze zemdleje z bólu. Poskarzylam się na te dolegliwości wczoraj na ochodzie, dostałam jakiś dziwny czopek na noc i czuję się o niebo lepiej

W załączeniu niespodzianka dla Was. Przedstawiam naszego wspaniałego i najdrozszegoskarbka Tymoteuszka.

Napiszę Wam później jak to u nas wszystko się potoczyło, jak tylko Tymuś mi pozwoli,, bo on jest wymagający ssaczek i pięknie się przysysa ale trzeba być na zawołanie co chwilka

Teraz sobie śpi obok mnie, jest przecudowny
codo

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Enlevee

Fotki toaletowe - Lila wita w sobotni poranek wszystkie wizazowe ciocie
ucałuj mała ode mnie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:36   #337
d0tkaaa
Zakorzenienie

Musze nadrobic tyyyleeee stron bylismy na zakupach..ale zaraz zjem bob i ide w tango chcialam kupic medele reczna do odciagania z cyca wsumie to niewiem po co ale pewnie po to zeby odciagnac mleczko jak bede chciala.zgrzeszyc jakims bobeb,truskawka czy piwkiem...wyrodna matka..wieczor chyba na grila idziemy a jutro rozkladamy lozeczko niunki ale zagladam i mam Was na oku!)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:39   #338
sarna405
Zadomowienie

Witam w nowym wątku juz tyle naskrobane
OLIATH piekne zdjęcia LILO w poprzednim watku
Ja po obiadku już teraz czas na relaks
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:44   #339
misiaczka555
Wtajemniczenie

Przeczytałam nowa cześć od początku i zmeczylam sie jak nie wiem. Zjadłam szparagi z maselkiem i wolam TZ na drzemke

Ewusia Tymuś przystojniak
En współczuje ze musicie wprowadzić sie do teściów
Karolajn super ze jesteście w domku
Neni biedactwo paznokiec sie złamał
Elein jak na ktg?

Kurcze oczy mi sie kleja, idę w objęcia mojego meżusia

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:45   #340
magolina
Wtajemniczenie

A ja miałam posprzątać łazienkę i doopa, obejrzałam mecz , zjadłam obiad, dostałam mega zgagi i leżę dalej no taki leń że szok.

Ale to też chyba wina pogody bo jest tak jakoś szaro i pochmurno

Nie mam do niczego weny.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:52   #341
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

looknelam co u Was, ale sorki nie odniose sie do postow

Zrobilam tego c.h.o.l.e.rnr.go 3 bita szwagierce i maselko czosnkowe, wywiesilam 2 tury prania i opadlam calkiem z sil. Poprosilam TZ, wiec poodkurzal i umyl podlogi, bo kurze to wczoraj scieralam. Mala u tesciowej za sciana - ma wolne i ja wziela. dzwonilam godzine temu to usnela tam, wiec sie byczylam. Teraz wyslalam TZ po obiadek - zachcialo mi sie dania orientalnego, a niedaleko mamy super bar, gdzie 11 zl kosztuje porcja: piers z indyka w sosie z warzywkami, ryzem i surowka - a jest to mega duza porcja. Takze moze zaraz bede jadla. Na 18 mamy msze za TZ wujka, a pozniej ta nieszczesna impreza - wroce zajechana. lece bo zarelko przyjechalo

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:52   #342
idzia111
Zakorzenienie

Wiecie, ze wg tego co jest na 1 str to dzis porodzik powinien byc

co drugi dzien,

która rodzi dzisiaj???
Stary 2013-06-29, 14:53   #343
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Niestety tak to jest, że każdy i każda z nas wynosi z domu różne przyzwyczajenia, nawyki.. dobre i złe.. No i trzeba nauczyć partnera przestawić się na ten lepszy tor. Trochę to zajmie czasu i nerwów, ale na pewno uda Ci się wprowadzić porządek w jego główce
Ja mojego przestawiałam długo, że wczorajszy obiad też jest zjadliwy i nie będzie u nas gotowania, smażenia i suróweczek co dzień świeżych. U niego co się nie dojadło, to później zalegało w lodówce, aż się wyrzucało. Zero poszanowania do jedzenia i włożonej w to pracy matki..choć wg mnie sama sobie winna.
Podobnie było z wycieraniem naczyń, rąk i ust w ściereczkę służącą jedynie do naczyń! Całe rodzeństwo się babrało w jednej biednej ściereczce
Na szczęście oduczyłam tego patologicznego podejscia

Mąż dzwonił, że już skończyli robotę A ja na to eek.. bo miałam w planie ogarnąć pięknie mieszkanko, ziemniaczki do wczorajszych kotlecików doobierać, zrobić sałatkę, galaretkę.. A tu zaraz wróci, a ja jeszcze NIC nie zrobiłam..jestem be i sama wymierzam sobie karę
Moja teściowa nigdy nie pracowała tylko zajmowała się domem. Codziennie 2 dania, koniecznie ze świeżą surówką - chociaż nie wiem czy w tym syfie mogła być świeża Jak zamieszkaliśmy razem, TŻ szybko się przekonał, że to już nie wróci. U mnie w domu oboje rodzice pracowali i na obiad zwykle było coś szybkiego, żeby mama nie musiała stać 2 godziny przy garach po pracy. I ja też nie stoję

A galaretkę to i ja dzisiaj robię I nie bądź taka surowa dla siebie

Cytat:
No i dupa blada zostajemy w domu także posiedzę dziś z wami i może wybiorę się na jakieś zakupy
Co się stało?

Cytat:
Brzusie
Wróciłam z zakupów i mam wszystko. No oprócz podpasek i wkładek laktacyjnych. Strasznie się cieszę, ale padam na ryj po tych zakupach. Czekam aż Tż wróci z pracy żeby mu pokazać moje zakupy. Miałam nadzieję, że odpocznę, ale przypomniało mi się, że idziemy na urodziny koleżanki. Ciekawe ile się dzisiaj nasłucham "wujków" i "ciotek" dobra rada. Co to sami dzieci nie mają, ale najlepiej wiedzą co jest dobre dla mojego.
Pochwal się co kupiłaś A dobre rady olej po prostu.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja dzis rano pognalam do labo zostawić mocz i zrobić TSH. Z tym moczem miałam stresa bo w nocy MUSZE iść ze dwa razy i martwilam sie ze rano nic nie wysikam ale pecherz mnie nie zawiódł
Zdecydowałam ze chce rodzic 3.08 bo to sobota i dzis zauważyłam ze parking pusty, IP pusta także luuuuuz
W sensie, że tak sobie wybrałaś termin i liczysz, że dzidziol się zgodzi? Tłumacz, może akurat się uda
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 14:59   #344
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny sliczne macie dzieciaczki!Ewusia niepamietam czy Ci gratulowalam,jak nie to gratuluje)

gratuluje nowych tyg tez..:-*

En..nieraz tak w zyciu bywa ale dacie rade napewno..moze bedzie Ci tam lepiej i Ci tesciowa pomoze? wiadomo niema jak na "swoim"ale jestes madra i zaradna dziewczyna i dasz rade a jak bezik przyjdzie na swiat to wogole wszystko wyda sie niewqzne!!pozatym tak jak Margos napisala masz nas tu na forum..i kolezanki z Krakowa tez pamietaj o nas jak cos to wal i bedziemy sie spotykac,spacerowac i zachlejemy ryjocha jak bd chciala)):-****buzzzziaaaczzzkkkiiii

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:05   #345
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
U mnie będzie drugi dzień z rzędu.
Mąż położył się już spać, ale kiedy wchodził do sypialni powiedziałam do niego
Ja: Obudzę cię.
Mąż: Dobrze. A co powiesz jak dobudzisz?
Ja: Dziabnij mnie.
Mąż: No!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Witam się...
Zryczalam się i przynajmniej lepiej zasne, chociaż Filip się zestresowal biedny i rzuca się w brzuchu :-(

Nie chce mi się pisać teraz skąd teby humor. Mąż wyszedł się przewietrzyc jak przyszły moje dziewczyny i wrócił po 22... już się martwilam. Później się Zryczalam kolejny raz, przyszedł i pogadaliśmy.
Ale miło i tak nie jest. Poszedł spać a ja idę się myć... Już mam dość wszystkiego... Chciałabym mieć wszystko gotowe dla Fi i niech wychodzi.

Poza tym jestem podlamana wizytą, bo mój szef nie jest dokładny, czuje się niedobadana i przeszkadza mi to na tym etapie. Ani razu nie byłam badana wewnętrznie. Nie wiem nic o szyjce. Nic nie wiem :-( a to, że Filip ma zmierzoną główkę nic mi nie daje... :-( chce wtorek i jakieś badanie w szpitalu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej

Kejt- ściskam mocno i mam nadzieję, że będzie dzisiaj już lepszy humor Odnośnie badania wewnętrznego, czemu Ci nie zrobił Twój szef? prosiłaś go o to?

Kathe- za egzamin!

Jestem dziewczyny, jakby tego bylo malo wczoraj doszły naprawdę ogromne problemy finansowe, których się niestety nei da rozwiązać doraźnie i zmuszeni jesteśmy opuścić nasze mieszkanie i przenieść się do rodziców Tzta na okres urlopu 6msc macierzynskiego, którzy mieszkają poza Krk.. niestety u mnie w domu rodzinnym poki co to niemozliwe ze wzgledu na klotnie Tzta z moimi rodzicami, ktora sie juz ciagnie 2 rok..
to jednak prawda, ze nieszczescia chodzą nie parami, a całymi stadami, no ale dosc juz łez wylanych- trzeba się wziąć w garść dla tego małego szkraba co we mnie siedzi.

Ponadto zauwazyłam bóle skurczowe od dwóch dni co jakis czas, w nocy budzę się bo tak mnie ćmi jak na @.. już mam dość ciąży

Miłego dnia

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Ja mam Aventu, ale jeszcze ich nie testowałam bo nie miałam na kim

żeby wszystko się ułożyło
pragnie."
Stary 2013-06-29, 15:07   #346
surka
Zakorzenienie

Pan już prawie skończył łazienkę, w poniedziałek przyjdzie tylko na drobne rzeczy Jak będę miała ładnie wysprzątane zrobię zdjęcia

Już wstawiłam 1 pranie w nowej pralce
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:08   #347
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hejo
przyjechalam po 12 z egzaminu, polozylam sie i spalam do 14... bylam mega zmeczona, a jeszcze na 18 czeka mnie grill, ja chce rodzic, dzis juz moge, egzamin poszedl fatalnie znow poprawka wrrrrrr....
MAłY WYCHODZIMY!!!!!!!! mamusia juz ma koniec egzaminow

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:13   #348
sarna405
Zadomowienie

Ewusia sliczny Tymuś
pragnie."
Stary 2013-06-29, 15:16   #349
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hejo
przyjechalam po 12 z egzaminu, polozylam sie i spalam do 14... bylam mega zmeczona, a jeszcze na 18 czeka mnie grill, ja chce rodzic, dzis juz moge, egzamin poszedl fatalnie znow poprawka wrrrrrr....
e tam nie wiesz czy nie zdąłaś czy zdałaś, kiedy masz wyniki???

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Elain czekamy na info co do ktg

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

co drugi dzien,

która rodzi dzisiaj???
wg 1szej strony to ja powinnam jutro rodzic
Stary 2013-06-29, 15:17   #350
Ewusia709
Zadomowienie

Mam chwilkę bo Tymuś śpi więc dokończenie wydrukuje naszej przygody

Więc leżałam sobie spokojnie na łóżku szpitalnym i przyjechała po mnie pielęgniarka, zgarnęła moje rzeczy i mówi że mam z nią iść, zapakowala mnie na wózek i zabrała na.... Sale porodowa, tak się już mną zajęły mile pielęgniarki, zapakowaly na łóżko do porodów, i zajęły się papierologia, wypełniły za mnie wszystkie druczki i tylko podpisy skladalam. Martwilam się czy Mąż zdąży z tymi 'torbami i czy nas znajdzie, ale za moment pojawił się przy mnie. Później przyszła Pani anestezjolog i mówi że będę znieczulona ogólnie, czyli uspiona że względu na mój stan zdrowia. Chwilę później byłamjuż na stole operacyjnym dostałam tlen, do wenflonu wypuścili mi znieczulenie i następna rzecz jaką pamiętam to że obudziłam się ogromnie szczesliwa że łzami wzruszenia na oczach, byłam wieziona na łóżku, był też mój mąż i mu nawijalam jaką jestem szczęśliwa i jak bardzo go kocham Było po wszystkim, Tymuś jest z nami. Muszę kończyć więc napiszę jeszcze później

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:20   #351
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
o prosze a polozna nam podawala ze od 36 tc a to juz moge zaczac pic. Kobitki jakie to w smaku?
mi smakuje wlasnie sobie zamówiłam w czwartek dwie kolejne porcje na all. Plus jakieś przyprawy mąż wybrał do gotowania bez glutaminianu.. Muszę powiedzieć,że Oliath fajnego sprzedawcę poleciła Taniej niż w sklepie wychodzi.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41557433]

na 14 mam wizytę u położnej... zobaczymy co powie

[/QUOTE]
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ja mam fitness niedaleko i zamierzam chodzic
Nie nawidze takich osob ktore zasypuja nas milionem porad. Denerwuja mnie tez Ci co maja jedno dziecko i tez co sie spotkamy to maja dla nas mnustwo porad. Kupcie taki smoczek bo najlepszy, kupcie nosidelko bo sie przyda, nie ma nic lepszego niz alantan. uhhh czasem mam ochote ich rozstrzelac
a ja wlasnie lubię posłuchać znajomych którzy mają dzieci, szczególnie takich w moim wieku

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

dwie szuflady z duperelami i sztućcami ogarnięte, drzwiczki w dolnych szafkach kuchennych umyte (na siedząco), wielkie szuflady ze sciereczkami i innymi pierdółkami też sprzątniete
w szafkach nie sprzatam, Syn i tak tam nie zajrzy przez jakiś czas, Tesciowa też nie
a tesciowa gdzies zagląda?:P

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Zrobilam tego c.h.o.l.e.rnr.go 3 bita szwagierce i maselko czosnkowe, wywiesilam 2 tury prania i opadlam calkiem z sil. Poprosilam TZ, wiec poodkurzal i umyl podlogi, bo kurze to wczoraj scieralam. Mala u tesciowej za sciana - ma wolne i ja wziela. dzwonilam godzine temu to usnela tam, wiec sie byczylam. Teraz wyslalam TZ po obiadek - zachcialo mi sie dania orientalnego, a niedaleko mamy super bar, gdzie 11 zl kosztuje porcja: piers z indyka w sosie z warzywkami, ryzem i surowka - a jest to mega duza porcja. Takze moze zaraz bede jadla. Na 18 mamy msze za TZ wujka, a pozniej ta nieszczesna impreza - wroce zajechana. lece bo zarelko przyjechalo
udanej imprezy!

Cytat:
Pan już prawie skończył łazienkę, w poniedziałek przyjdzie tylko na drobne rzeczy Jak będę miała ładnie wysprzątane zrobię zdjęcia

hurra! bardzo fajnie. czekamy na zdjęcia.

Cytat:
hejo
przykro mi, że oblany... następnym razem..

chyba całkiem nieźle 3małyście kciuki, bo coś na tym ktg wyszło. Raczej nie porodowe,bo doszły do 75, ale generalnie coś się zaczyna dziać. A ile się jeszcze będzie działo ciężko powiedzieć. Mam w środę przyjść znowu. Poza tym mały panią położną skopał i się śmiali z lekarzem że wojownik będzie.

Co do ruchów mówił, że niepokoić trzeba się wtedy gdy na koniec dziecko nagle zaczyna być bardzo ruchliwe, a wcześniej było ospałe i odwrotnie.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:21   #352
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Brzusie
za udane zakupki

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No i dopiero teraz wróciłam z miasta, ciagle na nogach i ledwo żyje. Niestety truskawek nie kupiłam czyżby sezon sie kończył
Mam jedynie czeresnie
Cytat:
Wymienię truskawki na czereśnie
Wymienię kotlety mielone na truskawki

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzoan, możesz dodać inne owoce, np. mrożone maliny, borówki co masz pod ręką albo w sklepie. Możesz zrobić z czereśniami ale albo z pestką albo dochodzi Ci drylowanie
muszę się rozejrzeć dzisiaj po sklepie..coś wykminię

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
chcę taką porcyję

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

co drugi dzien,

która rodzi dzisiaj???
jak już któraś ma rodzić, to dawajcie dziewczynkę.. bo wg moich obliczeń tak by wypadało

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Moja teściowa nigdy nie pracowała tylko zajmowała się domem. Codziennie 2 dania, koniecznie ze świeżą surówką - chociaż nie wiem czy w tym syfie mogła być świeża Jak zamieszkaliśmy razem, TŻ szybko się przekonał, że to już nie wróci. U mnie w domu oboje rodzice pracowali i na obiad zwykle było coś szybkiego, żeby mama nie musiała stać 2 godziny przy garach po pracy. I ja też nie stoję

A galaretkę to i ja dzisiaj robię I nie bądź taka surowa dla siebie
A moja teściowa pracuje cały czas i jeszcze średnio co drugi dzień było kotlecicho, ziemniaczki i suróweczka..wszystko świeże..no bo przecież chłopaki muszą się posilić Moja mama jak miała czas to w tyg też coś lepszego, bardziej czasochłonnego zrobiła..ale bez przesady.. czasami zupa.. czasami coś ze sklepu gotowego.. czasami nic.. i się żyło. Dla mnie nie było problemem zjedzenie na obiad kanapek. Wystarczyło, że na weekend obiadki piękne były

Cytat:

czekamy na zdjęcia

Cytat:
hejo
ojej, może jednak nie aż tak źle? już wyniki były, że jesteś pewna poprawki?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:25   #353
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

wyniki beda dopiero w przyszlym tyg, ale punkty ujemne itp ;/ juz myslalam ze bede mogla sie poswiecic tylko malemu, no ale jedna poprawka to nie dramat chyb :P

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:25   #354
malinka0525
Zadomowienie

Cześć Kochane
My nareszcie w domciu Wyszłyśmy wczoraj ze szpitala, ale wybaczcie że wczoraj nie dałam Wam znać. Musiałam się domem nacieszyć i mężem Spoglądam przez okno na drzewo pełne czerwieniutkich czereśni i .... muszę obejść się smakiem ale wolę takie tortury niż szpitalne mury
Mała grzecznie śpi i nawet w nocy nas zbytnio nie budziła. Jak poszła spać o 22 to spała do 3:30 a później do 7 więc wyspaliśmy się. A w dzień budzi się co dwie godzinki na jedzonko. Właśnie się przebudza więc będę musiała uciekać.
Wstawiam Wam moją małą Księżniczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080103_1024x768.jpg (67,7 KB, 76 załadowań)

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:26   #355
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Mam chwilkę bo Tymuś śpi więc dokończenie wydrukuje naszej przygody

Więc leżałam sobie spokojnie na łóżku szpitalnym i przyjechała po mnie pielęgniarka, zgarnęła moje rzeczy i mówi że mam z nią iść, zapakowala mnie na wózek i zabrała na.... Sale porodowa, tak się już mną zajęły mile pielęgniarki, zapakowaly na łóżko do porodów, i zajęły się papierologia, wypełniły za mnie wszystkie druczki i tylko podpisy skladalam. Martwilam się czy Mąż zdąży z tymi 'torbami i czy nas znajdzie, ale za moment pojawił się przy mnie. Później przyszła Pani anestezjolog i mówi że będę znieczulona ogólnie, czyli uspiona że względu na mój stan zdrowia. Chwilę później byłamjuż na stole operacyjnym dostałam tlen, do wenflonu wypuścili mi znieczulenie i następna rzecz jaką pamiętam to że obudziłam się ogromnie szczesliwa że łzami wzruszenia na oczach, byłam wieziona na łóżku, był też mój mąż i mu nawijalam jaką jestem szczęśliwa i jak bardzo go kocham Było po wszystkim, Tymuś jest z nami. Muszę kończyć więc napiszę jeszcze później
szybciutko poszło

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
chyba całkiem nieźle 3małyście kciuki, bo coś na tym ktg wyszło. Raczej nie porodowe,bo doszły do 75, ale generalnie coś się zaczyna dziać. A ile się jeszcze będzie działo ciężko powiedzieć. Mam w środę przyjść znowu. Poza tym mały panią położną skopał i się śmiali z lekarzem że wojownik będzie.

Co do ruchów mówił, że niepokoić trzeba się wtedy gdy na koniec dziecko nagle zaczyna być bardzo ruchliwe, a wcześniej było ospałe i odwrotnie.
żeby się skurczyki rozkręciły mocniej

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 15:27   #356
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
e tam nie wiesz czy nie zdąłaś czy zdałaś, kiedy masz wyniki???

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Elain czekamy na info co do ktg

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

wg 1szej strony to ja powinnam jutro rodzic
chodzi o to, ze ostatnio porody co drugi dzien sa, nawet chcialam pisac 26 ze jutro porod bedzie (chociaz sama w to nie wierzylam), a jak przeczytalam, ze ewusia urodzila to sie sama do siebie usmiechnelam

en mam nadzieje, ze sytuacja u ciebie wkrotce sie ulozy po Twojej mysli bedzie dobrze, zobaczysz

Malinka slicznota z tej Twojej kruszynki

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-29 o 15:30
Stary 2013-06-29, 15:28   #357
iwona335
Zakorzenienie

Elain powiedz mi, na ktg chodzisz do szpitala? tam zawsze zapis oglada lekarz czy tylko położna? jak długo dzisiaj tam leżałaś? czy oprócz tego ktg lekarz jeszcze Cie bada czy cos?
Stary 2013-06-29, 15:28   #358
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ewusia:

Malinka: słodziak super, ze już w domku jesteście!!))
Dzoan: thx!

dostałam skierowanie do szpitala i jakby coś się działo, skurcze itd które będę czuła to mam jechać.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-29, 15:31   #359
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Cześć Kochane
My nareszcie w domciu Wyszłyśmy wczoraj ze szpitala, ale wybaczcie że wczoraj nie dałam Wam znać. Musiałam się domem nacieszyć i mężem Spoglądam przez okno na drzewo pełne czerwieniutkich czereśni i .... muszę obejść się smakiem ale wolę takie tortury niż szpitalne mury
Mała grzecznie śpi i nawet w nocy nas zbytnio nie budziła. Jak poszła spać o 22 to spała do 3:30 a później do 7 więc wyspaliśmy się. A w dzień budzi się co dwie godzinki na jedzonko. Właśnie się przebudza więc będę musiała uciekać.
Wstawiam Wam moją małą Księżniczkę
piękna, kolejna czarnulka wątkowa, jejku jejku nic tylko schrupać a niedawno ogladałysmy ją przy łóżeczku ale jak była jeszcze w brzuszku
hormony mi szaleja
Stary 2013-06-29, 15:32   #360
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

iwonka: byłam prywatnie u mojego lekarza.. tam robi jego położna..ktg. Generalnie miał już wychodzić, bo gdzieś na jakąś imprezę wychodził w Toruniu, ale został jak tylko skurcz sie pojawił...bo ja to oczywiście że żadnych skurczów to ja nie czuję za bardzo. Może 2-3 na dzień i tyle. Także od razu [popatrzył na to ktg. Zresztą cieszę się, bo tak się umawiałam, że on jeszcze będzie. W szpitalu jak byłam, to po ktg też jeszcze miałam usg u lekarza i patrzył na ktg.. no ale wtedy to jechałam ze skurczami co 5 min, więc musieli sprawdzić wszystko.

Galeria pazurkowa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości