Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 16:16   #301
joooasia
Raczkowanie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Antoinette, anoxee, cudowne są Wasze Maluchy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 16:22   #302
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczynki

Happy, Leon to mały wrzaskun (pozdro komiksowa ), jak się wydrze, to mózgiem rusza, ale ogólnie jest kochany śpi właśnie, ale to pewnie żaden wyczyn .
kolejny maly wrzaskun (oj komiksowa, piękne to określenie i idealnie pasuje do nelkowej syreny )

Cytat:
A, diabli, tatuś był podczas porodu, bardzo dzielnie wszystko zniósł, przeciął pępowinę, był przy ważeniu, mierzeniu, pstryknął fotki, a jak mnie lekarz szyl, to patrzył do tej mydelniczki nie wiedząc o bożym świecie Mimo tego, że nie mógł mnie nawet tyknac ;-) podczas porodu, to mnie bardzo wspierał i spodziewał się, że będzie gorzej.

tatuś na medal cos ciężko mi idzie nadrabianie. wczoraj padlam o 21 idziemy na spacer...może dzisiaj wieczorem cos więcej poczytam.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wybiła godz. 23:01, więc Wiktorek oficjalnie kończy miesiąc
za skończony miesiąc my mamy kolejny tydzień...ale tezn czas zasuwa. niedługo nasze dzieci pojda na studia

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Mogę wam sprzedać parę przydatnych info ale to może nie teraz bo 5 rano jest
Tak na szybko - pani polecala Zawitkowskiego oglądać ;-)
sprzedaj koniecznie!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 16:29   #303
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Anoxe- Leoś przystojniaczek !!!
Antoinette- śliczna masz córeczkę

Veronic- super, ze Wojtus o jego jelitka maja sie lepiej

Nasz dzisiaj cały dzien śpi i nie przeżył sie przy cycku juz od wczoraj wieczór.. Mam nadzieje ze to były przejściowe problemy przez moja dietę i ta nietolerancja laktozy nas ominie..

A wiecie co mi dziś znajoma powiedziała.. Ze jej córka ulewala przez wir D i K. Ze te w kapsulkach są bardzo oleiste i ciężkie dla żołądka .. Jak zmieniła witaminy to problem minął

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Mamuski stosujecie jakiś krem do twarzy ??????
Ja niczym nie smaruje buzki i zastanawiam sie ze może powinnam.. Małemu powyskakiwaly krostki na policzku, brodzie i szyjce. Raczej nie uczulenie, obstawiam tradzik lub potowki...
Co z tym robić ????

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 16:43   #304
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Happy- co do ilości mleczka to nie wiem.. Sama sie nad tym glowilan i chciałam sprawdzić ile nasz może zjeść.. Tylko tak jak wcześniej pisałam nasz nie chce jeść z butli i cieżko mi to ocenić. Ale Pamietam jak Diabli pisała ze babcia w Nelcie tobpotrafila nawet 150ml Walc ale mi sie wydaje ze to stanowczo za dużo..
100-120 Nela ma na jeden pelny posiłek je co 3-4 godziny. oczywiście sa momenty, ze nie wypije wszystkiego. jak moja mama wlala w mala 150 to spala dluuuzej niż zwykle ale nie protestowala przy jedzeniu :P
pisalyscie kiedyś, ze dziecko od urodzenia codziennie powinno zjadac o 10 ml więcej, tak do 120 i na tym się zatrzymujemy, wiec wydaje mi się, ze to odpowiednia ilość. znajoma ma synka 5 dni starszego od nelki i on tez wypija 120 na jeden raz ale mm.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Acha melduje ze do menu dodalam ogorka, dzis probuje banana .
banany to nam już w szpitalu kazaly polozne jesc banany i jabłka.
a ogorki tez wcinam od powrotu do domu - to chyba mało "szkodliwe" warzywo? sama woda

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mój waży 6,5kg i nadal zakładam mu 2ki
natchnelas mnie, bo już kiedyś miałam pytac. jak to jest z ta waga? znajomej corka ma 4 miesiące i wazy 7kg - pediatra kazala mniej karmic a dziecko chce co godzine dwie i nie da się jej oszukać
z kolei sąsiadki malutka tez ma już 4 miesiące, wazy 9kg i pediatra wręcz nakazala odchudzać.
podobno w 6 miesiącu dziecko ma podwoić swoja mase urodzeniowa - czyli jeśli nela urodzila się z waga niecale 4kg, to w 6 miesiącu ma wazyc 8? slyszalyscie taka teorie?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Diabli ty piłaś szałwię na nawał pokarmu? Jak to się pije? Małej nie zaszkodzi na brzuszek?

Gratulacje dla nowych mamuś
pilam - jedna szklanke dziennie zaparzona z jednej torebki. mala chyba nie odczula, a mnie naprawdę pomoglo (do tego odciąganie non stop, gorace i zimne prysznice, okłady z kapuchy, masaze itd.)
ale pij tak max 3 dni, bo dluzsze stosowanie podobno może zatrzymać laktacje.

Malutka jest cudna! i podobna do mojej Nelci taka sama klusunia i podkowke robi podobna Nela ma trochę ciemniejsze i dluzsze wloski, ale naprawdę sa podobne
Stary 2013-06-29, 16:44   #305
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a ogorki tez wcinam od powrotu do domu - to chyba mało "szkodliwe" warzywo? sama woda

podobno w 6 miesiącu dziecko ma podwoić swoja mase urodzeniowa - czyli jeśli nela urodzila się z waga niecale 4kg, to w 6 miesiącu ma wazyc 8? slyszalyscie taka teorie?
ponoć zielony ogórek właśnie bardzo ciężki jest ja raz się skusiłam na pół filiżanki mizerii

nie wiem kiedy dziecko powinno podwoić masę urodzeniową, możliwe, że w 6. miesiącu

Lonely ja mam krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała i czasem buźkę smaruję

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 16:55   #306
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Teraz powinno zadziałać.

Nocka średnio, ciągle ulewal, a wtedy się drze jak szogun. Najlepiej jakby był cały czas przy cycu. Za to dziś cisza spokój, chyba mi podmienili dziecko.

slodziak! moja corka już nie wygląda jak taki noworodek mam już duza laseczke

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Ja też mam zielone huggies, aż 9 paczek, ale nie używałam ani razu. Póki co myję wacikami i wodą dupkę, zacznę jak mi się waciki skończą, ale jeszcze mam ich sporo, pewno na pół miesiąca.
te chusteczki ida jak woda my mielismy wielki zapas od Niunki, a już musiałam dokupic kolejne dwie paczki. od wyjścia ze szpitala chyba już z 10 paczek poooszlo

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
A wiecie co mi dziś znajoma powiedziała.. Ze jej córka ulewala przez wir D i K. Ze te w kapsulkach są bardzo oleiste i ciężkie dla żołądka .. Jak zmieniła witaminy to problem minął
nie wydaje mi się pewnie każdy szuka jakiegoś rozwiązania swoich problemów i stad taka teoria przecież witaminy podaja już w pierwszych dniach w szpitalu i wtedy dzieci nie ulewają...tak na chłopski rozum to ulewanie bierze się z niewykształconego do końca układu pokarmowego. stad te wszystkie refluksy - jakas zastawka nie zamyka sie i pokarm wraca zresztą te witaminy w kropelkach będą pewnie rownie tłuste :P
a z lekcji biologii pamietam, ze wit. zarówno k jak i d (A,D,E,K) sa rozpuszczalne w tłuszczach wlasnie. stad przypuszczam zamysl producenta - dziecko pije i lepiej się wchlaniaja jeśli sa oleiste...
Stary 2013-06-29, 16:57   #307
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Antoinette, Annoxe piekne maleństwa

Cytat:

P. już dawno podwoił wychodził ze szpitala to ważył 2600, teraz ma ponad 6 kilo (mam niedokładną wagę)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 16:58   #308
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ponoć zielony ogórek właśnie bardzo ciężki jest ja raz się skusiłam na pół filiżanki mizerii

nie wiem kiedy dziecko powinno podwoić masę urodzeniową, możliwe, że w 6. miesiącu

Lonely ja mam krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała i czasem buźkę smaruję
hehe no to ja mizerie jem i malej nic nie dolega :P

Lonely - Nela dostala krem z nivea http://www.abcmalucha.eu/638,nivea-b...jny-200ml.html pielęgnacyjny do twarzy i ciala. ma fajna lekka konsystencje, wiec smarujemy nim buzke i czasem mala po kapieli. nie wiem jak wypada składowo, ale na buzi zero krostek, a mala nie swieci się zbytnio, wiec jest ok :P
Stary 2013-06-29, 17:01   #309
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, my od wczoraj w domku. Malutka puki co grzeczna, w szpitalu nie mogła zrobić kupki i robili jej masażyk bo strasznie krzyczała. Teraz dużo śpi no chyba, że kupka nadchodzi to postękuje z godzinkę. Ja czuje się OK, tylko krocze boli, mam nacięcie 2 i 3 stopień i boli. W szpitalu miałam czopki to było OK, brałyście coś w domu na ból? Podobno mniej boli jak ściągną szwy, więc czekam z niecierpliwością do poniedziałku. Przedstawiam Wam moją Julię

Diabli ty piłaś szałwię na nawał pokarmu? Jak to się pije? Małej nie zaszkodzi na brzuszek?

Śliczna niunia! Gratuluję Antoinettee jeszcze raz!

Cytat:
Teraz powinno zadziałać.

Nocka średnio, ciągle ulewal, a wtedy się drze jak szogun. Najlepiej jakby był cały czas przy cycu. Za to dziś cisza spokój, chyba mi podmienili dziecko.

Jest nasz Leoś! Słodziak! Jak wczoraj się darł to dziś odsypia Korzystaj i też śpij

Vil i Can dzięki za słowa otuchy
Dziś niunia śpi po każdym karmieniu (może dlatego, że kładę ją na brzuszek ) ale dzięki temu jestem w stanie trochę popakować... Jeszcze sporo przede mną ale chcę do poniedziałku mieć wszystko w kartonach, żeby pon i wt mieć na ostateczne sprzątanie mieszkania...
Mam nadzieję, że TŻ znajdzie mieszkanie w pon i w środę będziemy mogły do niego już lecieć. Jeśli nie to lecimy dopiero w następną niedzielę i cały tydzień spędzimy już totalnie na kartonach
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 17:03   #310
puchatkowa
Zakorzenienie

I ja witam się na odchowalni
Małą wczoraj o 23 znów spinało i niestety dziś mamy powtórkę z rozrywki i to od 15 już Niedawno ją podkarmiłam i przebrałam i teraz śpi na brzuszku ale bąki nie idą, więc pewnie w nocy znów biedna będzie
W piątek idę do pediatry i mam nadzieję, że da mi coś na kolki dla Małej mimo, że będzie ona miała dopiero 17dni skończone, ale widzę, że Magiusy Darek też ma tyle a już coś dostaje i mu pomaga na dodatek. A mi tak szkoda Maleńkiej

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Puchatkowa, pytałaś o emolienty. Ja używam Emolium. Jeśli chcesz używać też czegoś do smarowania, to najlepiej weź z tej samej firmy co płyn do kąpieli.
Happy dzięki
Za późno doczytałam i w końcu do kąpania mam oilatum a do smarowania emulsję specjalną z emolium. Zresztą nie było u nas w aptece emulsji do kąpania z emolium, a tą do smarowania miałam już zakupioną. Mam nadzieję, że mimo to ten zestaw da u nas radę.

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ja i Leos witamy się w odchowalni;-) Od 6.05 rano jesteśmy z Wami we dwojke ;-)
Leoś urodził się 3250 i 56 dlugi;-) pozdrawiamy:-D
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
U mnie nie ruszyło po 7 godzinach spędzonych na zapisach ktg, chodzeniu po korytarzu z podpietą kroplowką, badaniach na fotelu i.liczeniu skurczy wróciłam na swoją salę, bo jak się skończyła kroplowka, to skończyły się i skurcze jedyne co mi pozostało powiedzieć to: ja pie..olę!
Jestem głodna, zmęczona i mam już dzisiaj dość... Jedyny plus - odszedł mi czop...

Joasiu współczuję U mnie po takiej akcji tzn. po podpięciu na 5h pod oxy na drugi dzień ruszyło samo i kolejna dawka oxy to podkręciła tak jak należało już.
Właśnie później czytałam, że witasz się już w 43tc No mam nadzieję, że w poniedziałek to już naprawdę coś poczynią z tym temacie i Jasiek będzie z Tobą

Cytat:
Melduje, że o 13:10 sn przyszedł na świat nasz Leon Mierzy 60 cm i waży 4000 g. W szpitalu byliśmy o 8 i przed 9-ta rozwarcie było na 2 palce. Porodu nie wspominam koszmarnie, ale miałam kryzys 7-10 cm. Ciężko mi szło parcie, może dlatego, że nie miałam ciśnienia "na kupę". Miałam zielone wody i co drugi skurcz było monitorowane tętno. Godzinę nam zeszło i chyba w ostatnim momencie się udało, bo już pachniało cc. Mały leży na noworodkach, a ja kombinuje jak się wygrzebać z poszyta doopa pod prysznic

Gratulacje
A synuś ma słuszne wymiary

Cytat:
a co do chustek jeszcze to mam teraz te zielone Huggies, baardzo fajne
Ja też je lubię, a zwłaszcza ich zapach

Cytat:
Hej, my od wczoraj w domku. Malutka puki co grzeczna, w szpitalu nie mogła zrobić kupki i robili jej masażyk bo strasznie krzyczała. Teraz dużo śpi no chyba, że kupka nadchodzi to postękuje z godzinkę. Ja czuje się OK, tylko krocze boli, mam nacięcie 2 i 3 stopień i boli. W szpitalu miałam czopki to było OK, brałyście coś w domu na ból? Podobno mniej boli jak ściągną szwy, więc czekam z niecierpliwością do poniedziałku. Przedstawiam Wam moją Julię

Antoinettee śliczna córcia
Trzymam kciuki żeby Ci ból szybko minął.

Cytat:
Teraz powinno zadziałać.

Śliczny Leoś

Cytat:
Ja niczym nie smaruje buzki i zastanawiam sie ze może powinnam.. Małemu powyskakiwaly krostki na policzku, brodzie i szyjce. Raczej nie uczulenie, obstawiam tradzik lub potowki...
Co z tym robić ????
Ja właśnie też się dziś zastanawiałam czy można Małej buźkę czymś smarować

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 17:27   #311
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

natchnelas mnie, bo już kiedyś miałam pytac. jak to jest z ta waga? znajomej corka ma 4 miesiące i wazy 7kg - pediatra kazala mniej karmic a dziecko chce co godzine dwie i nie da się jej oszukać
z kolei sąsiadki malutka tez ma już 4 miesiące, wazy 9kg i pediatra wręcz nakazala odchudzać.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 -------
No my chyba jabłek nietolerujemy, nawet tych z piekarnika...ale podejme próbę za kilka dni jeszcze raz.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 18:07   #312
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Veronic a jak wrócą upały będziesz mu podawała wodę w międzyczasie albo jakąś herbatkę? Czy wrócisz do karmienia na żądanie?

myślę, że będę karmić ciut częściej ,ale herbatkę koperkową też może będę podawać. zobaczymy

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Antoinette, Annoxe piekne maleństwa

P. już dawno podwoił wychodził ze szpitala to ważył 2600, teraz ma ponad 6 kilo (mam niedokładną wagę)
mój też już podwoił masę ciała

Cytat:
Anoxe- Leoś przystojniaczek !!!
Antoinette- śliczna masz córeczkę

Veronic- super, ze Wojtus o jego jelitka maja sie lepiej

Nasz dzisiaj cały dzien śpi i nie przeżył sie przy cycku juz od wczoraj wieczór.. Mam nadzieje ze to były przejściowe problemy przez moja dietę i ta nietolerancja laktozy nas ominie..

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Co z tym robić ????
-ja smaruję po kąpieli balsamem z hippa i buźkę ma piękną

-mi 2 położne sprzedały teorię o tych witaminach KiD ,
moim zdaniem to G prawda
nie wierzę, że dzieciaki prężą się i mają takie wzdęcia po witaminach

- Wojtuś raz ma dobry dzień , a raz zły

zaraz będziemy jeść robimy grilla elektrycznego na balkonie
to buźka
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 18:35   #313
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Jakie nudy. Mloda znow spi i spi. Sprzatnelam wszystko procz okin, nawet podlogi ponablyszczalam i film obejzalam

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 18:43   #314
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Odezwal sie.. Uf..
Laski z cgustami-mam slrawe. Jak idziecie same z maluchem w chuscie to bierzecie torebkę czy plecak? Boje sie ze nie podolam

ja nosze torbę małego i swoją torebke zazwyczaj

ale ładnie sdię rozpogodziło
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 18:46   #315
colorblue
Zakorzenienie

Witam

Nie mam sił nadrabiać:-/

Antoinet
Anoxe
Śliczne macie dzieciaczki:-*

Mały od rana miał problemy z purkaniem i kupką:-/ także nie miałam nawet jak się odezwać. Mnie złapał tak silny ból głowy że o mało wymiotami się nie kończyło:-/ tak mi było nie dobrze.głowa boli z tyłu,z przodu,skronie i oczodoły. Ruszać nie mogłam ani głową ani oczami. Młodego przejął mąż,ja tylko na karmienie brałam i cały dzień przespałam. Dalej boli:-/

Małemu mąż poleciał po herbatkę koperkową i jest już dobrze,

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 18:48   #316
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja nosze torbę małego i swoją torebke zazwyczaj

ale ładnie sdię rozpogodziło
wygodnie Ci tak?
ja w ogóle torebki na spacery nie noszę, to czego potrzebuję wrzucam do torby Młodego

no.. super się zrobiło wyszliśmy sobie jeszcze o 18:00 na spacer z tej okazji

Stary 2013-06-29, 19:06   #317
komiksowa
Raczkowanie

Anoxe - cudny blondasek!
Antoinette-corcia slodka, wyglada na bardzi grzeczna.
Eeee....upieklam karpatke. Krem wyszedl strasznie rzadki i ogolnie lipa. Czloqiek czasu na nic nie ma, chce sie wykazac, a tu taki badziew. :/
co do kremow, to dzisiaj kupilam Ziajke z filtrem 30 od pierwszyxh dni zycia i bede smarowac przed spacerem.
matki wrzaskunow laczmy sie! Dzisiaj po kapieli Mlodego myslalam, ze ogluchne
Stary 2013-06-29, 19:09   #318
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

mój dziś podczas spaceru dał czadu, jeszcze mi nigdy tak nie ryczał w wózku nie chciał być gorszy od Waszych wrzaskunów

Stary 2013-06-29, 19:11   #319
Magiusa
Zakorzenienie

Melduje ze pepek nam odpadl

A powiedzcie mi dziewczyny- bo pisalyscie o tych skokach w zapotrzebowaniu na mleczko - czy to moze byc w niecalym 3 tyg. Bo moj caly dzien dzis na cycku, co chwila glodny a ja niestety mam wrazenie ze nic w nich juz nie mam ale przystawiam wierzac ze ta laktacje zwiekszy, tylko pytanie czy to juz moze byc ten pierwszy kryzys?

Mam nadzieje ze za chwile sie unormuje.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 19:12   #320
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

A powiedzcie mi dziewczyny- bo pisalyscie o tych skokach w zapotrzebowaniu na mleczko - czy to moze byc w niecalym 3 tyg. Bo moj caly dzien dzis na cycku, co chwila glodny a ja niestety mam wrazenie ze nic w nich juz nie mam ale przystawiam wierzac ze ta laktacje zwiekszy, tylko pytanie czy to juz moze byc ten pierwszy kryzys?

Mam nadzieje ze za chwile sie unormuje.

niby są jakieś schematy ale u każdego może być inaczej... może Twój smyk już potrzebuje więcej i dlatego wisi na piesi i składa zamówienie
albo ma taki dzień, nasze maleństwa czasem potrzebują więcej bliskości

Stary 2013-06-29, 19:18   #321
lonely_lady
Zakorzenienie

Veronic, Diabli- tez mi sie wydaje ze ta teoria z wit to bzdura..

Veronic- ja tez smaruje balsamem Hipp po kąpieli całe cialko i jest śliczne.. Ale buzki nie smarujemy

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Color- Bidulko.. Dobrze ze koperek pomógł.. A co do bólu głowy mnie dzisiaj tez dopadł ale nie aż tak strasznie

Stary 2013-06-29, 19:18   #322
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Ide z mala na zalupy. Oby w wozku tez spala hihi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 19:26   #323
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam

Nie mam sił nadrabiać:-/

Antoinet
Anoxe
Śliczne macie dzieciaczki:-*

Mały od rana miał problemy z purkaniem i kupką:-/ także nie miałam nawet jak się odezwać. Mnie złapał tak silny ból głowy że o mało wymiotami się nie kończyło:-/ tak mi było nie dobrze.głowa boli z tyłu,z przodu,skronie i oczodoły. Ruszać nie mogłam ani głową ani oczami. Młodego przejął mąż,ja tylko na karmienie brałam i cały dzień przespałam. Dalej boli:-/

Małemu mąż poleciał po herbatkę koperkową i jest już dobrze,

biedna dobrze ze pospalas

i ze Tymkowi herbatka pomogla

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Jakie nudy. Mloda znow spi i spi. Sprzatnelam wszystko procz okin, nawet podlogi ponablyszczalam i film obejzalam

cies sie ale zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
myślę, że będę karmić ciut częściej ,ale herbatkę koperkową też może będę podawać. zobaczymy

mój też już podwoił masę ciała

-ja smaruję po kąpieli balsamem z hippa i buźkę ma piękną

-mi 2 położne sprzedały teorię o tych witaminach KiD ,
moim zdaniem to G prawda
nie wierzę, że dzieciaki prężą się i mają takie wzdęcia po witaminach

- Wojtuś raz ma dobry dzień , a raz zły

zaraz będziemy jeść robimy grilla elektrycznego na balkonie
to buźka
dawaj troche hee ja na sniadaniu dzisiaj tylko
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 19:39   #324
lonely_lady
Zakorzenienie

Magiusa- może mały chce powisiec na cycu.. Potrzebuje bliskości.. Nasz juz ma prawie 4tygodnie a tez ma takie dni ze tylko cyc i cyc.. I głodny nie jest, tylko ciumka, jak zasnie i go odłożenie do łóżeczka to pośpi 5min, budzi sie i upomina o cycka

Stary 2013-06-29, 19:41   #325
Elusiek
BAN stały

Anoxe i Antoinette śliczne dzieciaczki
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 19:44   #326
xal
Zakorzenienie

Veronic a jak przeciągasz to karmienie? Zatyczkami do uszu?
Poproszę lepszy patent.
Cytat:
U nas prawie 4kg, więc do podwojenia zostało 1kg, nie sądzę by trwało to do 6 miesiąca
Mój mąż już kazał małej mniej jeść, bo zamiast pchełki to się pulpet robi Stwierdził, że on nie chce później słuchać o odchudzaniu i dietach, o chlebie i wodzie będzie dziecko trzymać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:06   #327
nuna2
Zakorzenienie

Dziewczyny karmiące piersią proszę o poradę

Jako, że jesteście już bardziej obcykane:
bolą mnie piersi dosyć mocno, nakarmiłam małą ale tego pokarmu jest tyle, że odciągnęłam 100 ml i dalej sika... Tyle, że nie wiem czy zciągać do końca, bo boję się, że potem nie naprodukuje się mleka... A nie wiem ile potrzebuje czasu na wytworzenie nowego?? I tak ściągam któryś raz i wylewam Bo nie mam pojemników do mrożenia...
Stary 2013-06-29, 20:11   #328
joooasia
Raczkowanie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

bolą mnie piersi dosyć mocno, nakarmiłam małą ale tego pokarmu jest tyle, że odciągnęłam 100 ml i dalej sika... Tyle, że nie wiem czy zciągać do końca, bo boję się, że potem nie naprodukuje się mleka... A nie wiem ile potrzebuje czasu na wytworzenie nowego?? I tak ściągam któryś raz i wylewam Bo nie mam pojemników do mrożenia...
Nuna, wprawdzie ja jeszcze nie karmię, ale moja położna przestrzegała mnie przed opróżnianiem piersi do końca, ponieważ wtedy organizm będzie produkował więcej pokarmu i można sobie nie poradzić z jego iloscią.

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:13   #329
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

ściągaj tylko do poczucia ulgi! bo będziesz miała później naprawdę za dużo
a mleko produkuje się podczas ssania, nie martw się, nie zabraknie dla Julki.
i kup sobie jakieś pojemniki, szkoda marnować mleczko, może się przydać

Stary 2013-06-29, 20:16   #330
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
matki wrzaskunow laczmy sie! Dzisiaj po kapieli Mlodego myslalam, ze ogluchne
mój wrzeszczy regularnie przy kąpieli i przewijaniu

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości