|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Antoinette, anoxee, cudowne są Wasze Maluchy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tatuś na medal ![]() ![]() za skończony miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sprzedaj koniecznie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Anoxe- Leoś przystojniaczek !!!
![]() Antoinette- śliczna masz córeczkę ![]() Veronic- super, ze Wojtus o jego jelitka maja sie lepiej ![]() Nasz dzisiaj cały dzien śpi ![]() A wiecie co mi dziś znajoma powiedziała.. Ze jej córka ulewala przez wir D i K. Ze te w kapsulkach są bardzo oleiste i ciężkie dla żołądka .. Jak zmieniła witaminy to problem minął ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Mamuski stosujecie jakiś krem do twarzy ?????? Ja niczym nie smaruje buzki i zastanawiam sie ze może powinnam.. Małemu powyskakiwaly krostki na policzku, brodzie i szyjce. Raczej nie uczulenie, obstawiam tradzik lub potowki... Co z tym robić ???? |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
![]() ![]() pisalyscie kiedyś, ze dziecko od urodzenia codziennie powinno zjadac o 10 ml więcej, tak do 120 i na tym się zatrzymujemy, wiec wydaje mi się, ze to odpowiednia ilość. znajoma ma synka 5 dni starszego od nelki i on tez wypija 120 na jeden raz ale mm. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- banany to nam już w szpitalu kazaly polozne jesc ![]() a ogorki tez wcinam od powrotu do domu - to chyba mało "szkodliwe" warzywo? sama woda ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- natchnelas mnie, bo już kiedyś miałam pytac. jak to jest z ta waga? znajomej corka ma 4 miesiące i wazy 7kg - pediatra kazala mniej karmic ![]() ![]() z kolei sąsiadki malutka tez ma już 4 miesiące, wazy 9kg i pediatra wręcz nakazala odchudzać. podobno w 6 miesiącu dziecko ma podwoić swoja mase urodzeniowa - czyli jeśli nela urodzila się z waga niecale 4kg, to w 6 miesiącu ma wazyc 8? slyszalyscie taka teorie? ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ale pij tak max 3 dni, bo dluzsze stosowanie podobno może zatrzymać laktacje. Malutka jest cudna! i podobna do mojej Nelci ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
![]() ![]() nie wiem kiedy dziecko powinno podwoić masę urodzeniową, możliwe, że w 6. miesiącu ![]() Lonely ja mam krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała i czasem buźkę smaruję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a z lekcji biologii pamietam, ze wit. zarówno k jak i d (A,D,E,K) sa rozpuszczalne w tłuszczach wlasnie. stad przypuszczam zamysl producenta - dziecko pije i lepiej się wchlaniaja jeśli sa oleiste... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Antoinette, Annoxe piekne maleństwa
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lonely - Nela dostala krem z nivea http://www.abcmalucha.eu/638,nivea-b...jny-200ml.html pielęgnacyjny do twarzy i ciala. ma fajna lekka konsystencje, wiec smarujemy nim buzke i czasem mala po kapieli. nie wiem jak wypada składowo, ale na buzi zero krostek, a mala nie swieci się zbytnio, wiec jest ok :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Vil i Can dzięki za słowa otuchy ![]() Dziś niunia śpi po każdym karmieniu (może dlatego, że kładę ją na brzuszek ![]() Mam nadzieję, że TŻ znajdzie mieszkanie w pon i w środę będziemy mogły do niego już lecieć. Jeśli nie to lecimy dopiero w następną niedzielę i cały tydzień spędzimy już totalnie na kartonach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#310 | ||||||||
Zakorzenienie
|
I ja witam się na odchowalni
![]() Małą wczoraj o 23 znów spinało i niestety dziś mamy powtórkę z rozrywki i to od 15 już ![]() ![]() W piątek idę do pediatry i mam nadzieję, że da mi coś na kolki dla Małej mimo, że będzie ona miała dopiero 17dni skończone, ale widzę, że Magiusy Darek też ma tyle a już coś dostaje i mu pomaga na dodatek. A mi tak szkoda Maleńkiej ![]() Cytat:
![]() Za późno doczytałam i w końcu do kąpania mam oilatum a do smarowania emulsję specjalną z emolium. Zresztą nie było u nas w aptece emulsji do kąpania z emolium, a tą do smarowania miałam już zakupioną. Mam nadzieję, że mimo to ten zestaw da u nas radę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie później czytałam, że witasz się już w 43tc ![]() ![]() Cytat:
![]() A synuś ma słuszne wymiary ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby Ci ból szybko minął. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#312 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę, że będę karmić ciut częściej ,ale herbatkę koperkową też może będę podawać. zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() -mi 2 położne sprzedały teorię o tych witaminach KiD , moim zdaniem to G prawda ![]() nie wierzę, że dzieciaki prężą się i mają takie wzdęcia po witaminach ![]() - Wojtuś raz ma dobry dzień , a raz zły ![]() zaraz będziemy jeść ![]() ![]() to buźka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Jakie nudy. Mloda znow spi i spi. Sprzatnelam wszystko procz okin, nawet podlogi ponablyszczalam i film obejzalam
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ładnie sdię rozpogodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Witam
Nie mam sił nadrabiać:-/ Antoinet Anoxe Śliczne macie dzieciaczki:-* Mały od rana miał problemy z purkaniem i kupką:-/ także nie miałam nawet jak się odezwać. Mnie złapał tak silny ból głowy że o mało wymiotami się nie kończyło:-/ tak mi było nie dobrze.głowa boli z tyłu,z przodu,skronie i oczodoły. Ruszać nie mogłam ani głową ani oczami. Młodego przejął mąż,ja tylko na karmienie brałam i cały dzień przespałam. Dalej boli:-/ Małemu mąż poleciał po herbatkę koperkową i jest już dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogóle torebki na spacery nie noszę, to czego potrzebuję wrzucam do torby Młodego ![]() no.. super się zrobiło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Anoxe - cudny blondasek!
Antoinette-corcia slodka, wyglada na bardzi grzeczna. ![]() Eeee....upieklam karpatke. Krem wyszedl strasznie rzadki i ogolnie lipa. Czloqiek czasu na nic nie ma, chce sie wykazac, a tu taki badziew. :/ co do kremow, to dzisiaj kupilam Ziajke z filtrem 30 od pierwszyxh dni zycia i bede smarowac przed spacerem. matki wrzaskunow laczmy sie! Dzisiaj po kapieli Mlodego myslalam, ze ogluchne
#318 |
Zakorzenienie
|
mój dziś podczas spaceru dał czadu, jeszcze mi nigdy tak nie ryczał w wózku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Melduje ze pepek nam odpadl
![]() A powiedzcie mi dziewczyny- bo pisalyscie o tych skokach w zapotrzebowaniu na mleczko - czy to moze byc w niecalym 3 tyg. Bo moj caly dzien dzis na cycku, co chwila glodny a ja niestety mam wrazenie ze nic w nich juz nie mam ale przystawiam wierzac ze ta laktacje zwiekszy, tylko pytanie czy to juz moze byc ten pierwszy kryzys? Mam nadzieje ze za chwile sie unormuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo ma taki dzień, nasze maleństwa czasem potrzebują więcej bliskości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Veronic, Diabli- tez mi sie wydaje ze ta teoria z wit to bzdura..
Veronic- ja tez smaruje balsamem Hipp po kąpieli całe cialko i jest śliczne.. Ale buzki nie smarujemy ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Color- Bidulko.. Dobrze ze koperek pomógł.. A co do bólu głowy mnie dzisiaj tez dopadł ale nie aż tak strasznie |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Ide z mala na zalupy. Oby w wozku tez spala hihi
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() i ze Tymkowi herbatka pomogla Cytat:
cies sie ale zazdraszczam Cytat:
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Magiusa- może mały chce powisiec na cycu.. Potrzebuje bliskości.. Nasz juz ma prawie 4tygodnie a tez ma takie dni ze tylko cyc i cyc.. I głodny nie jest, tylko ciumka, jak zasnie i go odłożenie do łóżeczka to pośpi 5min, budzi sie i upomina o cycka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
BAN stały
|
Anoxe i Antoinette śliczne dzieciaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Veronic a jak przeciągasz to karmienie? Zatyczkami do uszu?
![]() ![]() Poproszę lepszy patent. Cytat:
![]() Mój mąż już kazał małej mniej jeść, bo zamiast pchełki to się pulpet robi ![]() ![]()
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny karmiące piersią proszę o poradę
![]() Jako, że jesteście już bardziej obcykane: bolą mnie piersi dosyć mocno, nakarmiłam małą ale tego pokarmu jest tyle, że odciągnęłam 100 ml i dalej sika... Tyle, że nie wiem czy zciągać do końca, bo boję się, że potem nie naprodukuje się mleka... A nie wiem ile potrzebuje czasu na wytworzenie nowego?? I tak ściągam któryś raz i wylewam ![]()
#328 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mleko produkuje się podczas ssania, nie martw się, nie zabraknie dla Julki. i kup sobie jakieś pojemniki, szkoda marnować mleczko, może się przydać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.