|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
) to się dowiedziałam, że mama nie może rozmawiać, bo jest w wannie. Nie doczekałam się telefonu zwrotnego i stwierdziłam że mam to w du*ie. Z jednej strony przykre, ale z drugiej - wiem na czym stoję i na jej wsparcie już nawet nie liczę.Przekonałam się za to w tych ciężkich chwilach jak fantastycznego mam Męża. Dzisiaj szczerze mówiąc mam kupę nerwów dzięki niemu, bo idzie na noc do pracy, a jest policjantem i podobno tam gdzie pracuje ma być dziś po meczu ustawka kiboli - 150 sztuk chłopa. Znowu nie zasnę aż wróci ![]() Perfuzja gratuluję dobrych wyników Dziewczyny, mimo że wypadłam z kolejki na jakiś czas, czasem zapuszczam żurawia i czasami coś skrobnę, bo bardzo podoba mi się atmosfera na tym wątku. Cały czas Wam kibicuję
|
|
#4592 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Znam to uczucie o którym mówisz...mój mąż też jest policjantem...przez 2 lata jeździł w prewencji i nigdy nie spalam gdy byl na służbie...ale tak jak i Twój jest cudownym, ciepłym i czułym mężem Trzymam kciuki aira za Wasze starania!!!:-***
|
|
#4593 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Zawsze jestes tu mile widziana
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Przespałam 2 godz na hamaku w ogrodzie
Było bosssko! ![]() Zastanawiam się na jaki kolor pomalować sypialnie
|
|
#4595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze od 11 do do 13 tyg a drugie od 18 do 24 tyg. Jestem pewna ze nie będę za to badanie płacić,zapłaciłam już za badania krwi 216 zł i o tym mnie poinformowała ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() W czwartek będę na wizycie więc ją zapytam dlaczego dostałam skierowanie.
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-06-29 o 21:00 |
||
|
|
|
#4597 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczny Ja jeszcze się nie przełamałam-zresztą nie chodzę na zakupy to i nie mam jak![]() Cytat:
![]() Cytat:
My jesteśmy na etapie wybierania paneli Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie robiłam fotek, bo czekam na obraz z naszym zdjęciem, który ma zawisnąć nad łóżkiem Wymyśliłam, że chcę mieć nad łóżkiem zdjęcie ślubne tak jak to mieli nasi dziadkowie dostałam już projekt jak to będzie wyglądać...i się Wam pochwalę, a co
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Aira - takie zdjęcie mieli wasi dziadkowie? czy chodzi o to, że w sepii??
|
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
Nie... chodzi o to ze w ogóle mieli. Moi rodzice nie kultywowali tej tradycji.
Wpisz sobie w google "monidło" to w grafice zobaczysz o co mi chodzi
|
#4602 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia ma taki obrazo-zdjęcie (nie nad łóżkiem), teście też mają
A my nie mamy żadnych zdjęć powystawianych czy na ścianach. Leci drugi rok od ślubu a my dalej nie mamy zdjęć w albumie, oprócz albumu od fotografa. Nad łóżkiem w sypialni nie mamy nic, bo bałabym się że spadnie nam na głowy
|
#4605 |
|
Raczkowanie
|
Hosenka trzeba leżeć spokojnie to nic nie spadnie
|
#4606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mnie nogi bolą, cały dzień łaziliśmy po parku i wesołym miasteczku. Nie mogłam pojechać żadną kolejką górską, bo na każdej była informacja, że nie wpuszczają kobiet w ciąży:-( |
|
|
|
|
#4607 | |
|
Wtajemniczenie
|
On nie jest zimowy, raczej takiej grubości jak wiosenna kurtka. Jak dziecko ma się pod koniec lutego urodzić, to marzec kwiecień jeszcze w IE mogą być ciut chłodne, więc taki kombinezon jak znalazł.
Znalazłam go w outlecie za 3 euro, tylko temu się przełamałam że kosztował tyle co nic, inaczej byłabym twarda ![]() W sumie to miałam wrażenie że kolor dla chłopaka nieteges (głęboko wierzę w chłopca ) ale TŻ stwierdził że jego syna męskości nie będzie dyktował kolor ubranka, i w fioletowym będzie wyglądał jak facet ![]() Cytat:
![]() aira nie przejmuj się. Nie wspiera Cię, ale też nie truje i kołków w głowie nie ciska. Mogło być gorzej. Wsparcie masz w TŻie, no i w nas tutaj troszkę też ![]() Swoją drogą, fajny, hmm, jak to się nazywa? Pięcioptyk? W każdym razie naprawdę ciekawy
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
gosia261282: Tamto dziecko od początku nie chciało w wózku i płakał strasznie,to koleżanka zaczęła nosić go w chuście
A łóżeczka nienawidził,bo upatrzył sobie fotelik samochodowy,ale z racji,że na nim niewygodnie został posłany do dużego łóżka,bo próba przyjaźni z łóżeczkiem zakończyła się fiaskiem. Mam kryzys dzisiaj ze sobą. Odechciało mi się żyć i nawet zaczęłam odizolowywać się od ludzi. Źle się ze mną dzieje i gdyby nie maluszek,to chyba dawno bym myślała o rzuceniu tego wszystko w cholerę
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4610 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() nie wiem, czy w takim razie nie lepiej, że Twoja mama jest daleko, przynajmniej Ci na codzień krwi nie psuje choć fakt, że jak na mojej się skupiają hormony, to przynajmniej mąż bezpieczny, bo też wspiera, więc dla niego zostają te pozytywne ale fakt, przykro nie mieć wsparcia, szczególnie w takiej chwili... trzymam kciuki, za "ustawkę" i szybki powrót męża do domu a Ciebie do "kolejki" ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
kryzys to hormony, czy coś poważnego się dzieje? nie poddawaj się (choć izolacja brzmi kusząco )---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
i zazdroszczę Wam etapu, ja ciągle nie mogę ekipy znaleźć (choć i z szukaniem kiepsko), ale się przejechaliśmy na takiej z ulicy i teraz trudno obcemu zaufać
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Mystiquee: Niestety nie dołek hormonalny,ale lekceważące podejście niektórych moich najbliższych. I jestem strasznie zawiedziona i na obecną chwilę bardzo bym chciała zostać sama z dzieckiem,bez nikogo. Ale może jutro słońce zapuka w moje okna...
ejani: Znam dużo przypadków,że mama się stresowała a dziecko wyszło wariackie Ja raczej jestem spokojna ale potrafię się wściec. To moje dzieciątko będzie smutnym dzieckiem,bo dzisiaj przepłakałam cały wieczór.A nic w sumie poważnego,napisałam wyżej. Mam kryzys z moim Tż i czuję do niego straszną niechęć. Ale z dwojga złego,dzisiaj poczułam,że muszę wziąć odpowiedzialność za dwojga i starać się mniej denerwować ze względu na dziecko. Bo mimo,że ja nie chcę widzieć i gadać z moim Tż i kiedyś może i odejdę od niego jak będzie między nami nie tak,ale dziecko będzie przy mnie zawsze. I bardzo się cieszę,że niedługo będę je miała w swoich ramionach i będę mogła dać komuś tyle ciepła z największą wzajemnością na świecie. I zaczęłam czuć,że na prawdę kocham tą istotkę
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może właśnie takie sprawy zdarzają się po to, żeby zawczasu przewartościować swoje priorytety i wiedzieć kiedy i na kogo można liczyć? że tylko na siebie? jak to tylko? może jak Twój tż zobaczy już wierzgającą istotkę, albo jak się ono do niego uśmiechnie, to wtedy się trochę ogarnie?
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż się cieszy z naszej istotki,ale kolega ma nową "przyjaciółkę" a on opowiada mi o niej w samych superlatywach.
Jak mi powiedział,że ma fajne ciało to się rozpłakałam,wiadomo każdej byłoby przykro. I się dziwi,że ja nie chciałam jechać z nim do znajomych i do wyżej wymienionej koleżanki. A podobno latawica jakich mało,ale fajna,śmieszna i w ogóle. I cały dzień tylko o niej gada i,że jedziemy z nimi nad jezioro.Niedoczekanie. A mi przykro,bo chciałabym,żeby dzisiaj mi swoją uwagę poświęcił a nie wściekał się na mnie,że ja wymyślam i mam fochy o byle co.
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() albo po prostu nie rozumie... i tak na poprawę humoru na dobranoc: http://demotywatory.pl/4160302/Czuje...czasem-samotny
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-06-30 o 01:36 |
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
On raczej nie z tych,co lubią dać powód do zazdrości. Ale on szybciej powie niż przemyśli i potem wychodzą takie akcje.
Szkoda tylko,że akurat teraz mi to powiedział,kiedy zrobiło się ze mnie zakompleksione dziecko,czuję się pominięta w wielu rzeczach i szybko robi mi się przykro... Ale póki co wolę z nim nie gadać,bo wolę żyć w spokoju.
|
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
hej
my w trakcie mini remontu nowego mieszkanka, a przeprowadzka na dniach. Niestety czuję się ostatnio gorzej więc leżę w łóżku a mąż zajmuje się malowaniem i zakupem mebli (na szczęście mieliśmy już wszystko wybrane miesiąc temu więc nie muszę się martwić, że kupi coś złego). Cieszyłam się bardzo z przeprowadzki ale ostatnio mi przeszło tzn czuję się obojętna na wszystko co dzieje się wokoł mnie. Jedyne co mnie interesuje to skupianie sie na chociaz troszke lepszym samopoczuciu i spaniu....jestem okropna! z rajcji przeprowadzki też planujemy powiesić coś nad naszym łóżkiem, moje ulubione zdjęcie
|
#4617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
TŻ jeszcze śpi, a ja już po śniadaniu. Nie wytrzymałam i musiałam coś zjeść tak mnie ssało od rana. Wczoraj byliśmy w galerii i weszliśmy do Smyka, oglądaliśmy wózki i łóżeczka. Byłam w szoku z jakim zapałem i ochotą mój mężczyzna oglądał i sprawdzał wszystkie detale . Powiedziałam mu, że cieszę się że wykazuje takie zaangażowanie. Ostatnio powiedział mi, że w kwestii dzidziusia jest i będzie przewrażliwiony haha Dziś planujemy kolejny dzionek razem, dlatego pewnie nie będzie mnie do jutra na forum ![]() Życzę wszystkim udanej niedzieli - mamusie ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Gang Iren
|
Teraz widzę,a wtedy nie pokazało mi się.
Super pomysł,świetne zdjęcie
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
_Shiloh_: A myślisz,że nie dałam popalić? Zarządziłam ciche dni a jak długo potrwają to nie wiem,teraz w ciąży stałam się bardziej pamiętliwa i honorowa
![]()
|
|
|
#4620 |
|
Rozeznanie
|
Witam, mamusie
Nie odzywałam się ale to wina mojej pracy mgr nad którą ślęczałam przez ostatnie dwa tygodnie od rana do wieczora, ale na szczęście praca już oddana. 10 lipca obrona o 10-tej i koniec-wakacje takie dłuższe ![]() Mam do Was pytanie czy Wy też odczuwacie taki ssący głód? Złapałam się na tym, że jem już 5 niedużych posiłków dziennie bo jak nie to głodna chodzę. Aaa jeszcze jedno w pracy redukują nam etat-wiadomo mnie to nie obejmie bo dłużej już tam pracuję, ale żeby uchronić jedną przed zwolnieniem (co prawda dziewczyna się też uczy i po prostu nam szkoda) zdecydowałyśmy z kierowniczką, ze od połowy sierpnia pójdę na zwolnienie. Co o tym myślicie? Miłej niedzieli życzę Wam wszystkim
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

jakoś odespałam wczorajszy dzień, ale ciągle mi się kręci w głowie, a przede mną też zakupy, porządki i ogólnie życie domowe
) to się dowiedziałam, że mama nie może rozmawiać, bo jest w wannie. Nie doczekałam się telefonu zwrotnego i stwierdziłam że mam to w du*ie. Z jednej strony przykre, ale z drugiej - wiem na czym stoję i na jej wsparcie już nawet nie liczę.

16.06.2012r.
Było bosssko! 

Śliczny