Ile dzisiaj zjadłam ? :) - Strona 531 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-17, 14:55   #15901
Atram
xxyy

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
DO ATRAM!

widzialam twoje zdjecie, ladna i szczupla z Ciebie dziewczyna, wiec nie wiem czego oni chca od Ciebie?
Dziękuję, ale widzisz... zawsze tak było, nawet jak ważyłam 47 kg to niby w żartach non stop słyszałam, że jestem gruba, wtedy byłam gówniarą i wszystko chłonęłam jak woda, chyba każdy tak miał. Przez to naprawdę mam niską samoocenę. Wogóle moja mama uważa, że powinnam ważyć max 55 kg. Przez to cały czas mi powtarza, że powinnam schudnąć. Przy każdym spotkaniu rodzinnym, czy to z babcią czy z ciotkami słyszę, że "ale przytyłaś..."itp. Już zauważyli, że mnie to boli, bo wybuchałam płaczem za każdym razem, bo przecież ja tego nie chciałam, i co jest najgorsze, że to nie była wina tego, że się zaniedbałam bo złożyły się na to różne rzeczy i anamia, którą musiałam leczyć i wysoki niedobór magnezu, kłopoty z serduchem. Ja naprawdę od tych leków przytyłam i poprostu puchłam, nikt mnie nie uświadomił, że tak będzie ani lekarz ani mama która o tym wiedziała. Teraz wreszcie ze zdrowiem nie mam takich problemów ale za to psychika... Zawsze byłam taka drobniutka, przyzwyczaiłam się do tego, że nie przekraczałam 50 kg a teraz?Już tyle czasu walczę z tym, ale każda drastyczniejsza dieta kończyła się tym, że to właśnie przez moje zdrowie skopane nie mogłam jej przetrwać.
Teraz jestem tu z Wami i mam nadzieję, że to Wy i to forum mi pomoże!
to okropne ze bliscy ludzie potrafia az tak czasem ranic. a ile teraz wazysz i ile masz wzrostu - jelsi mozna wiedziec?
moim zdaniem masz idealna figure i ja bym na Twoim miejscu sie nie odchudzala. a komentarze innych postaraj sie olac.. wiem ze to ciezkie, ale musisz uwierzyc w siebie troszke przeraza mnie Twoj podpis - ze cale zycie sie bedziesz odchudzac, na pocztaku myslalam ze pewnie wazysz ze 100 kg, i ogolnie masz tendencje do tycia, wyobrazalam sobie Ciebie w ogole inaczej.. chcesz cale zycie sie odchudzac bo inni tego chca? nie warto

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
ale dzisiaj tu cisza!
przynajmniej narazie..

moje dzisiejsze jedzonko:
S:banan, jogurt, rodzynki
IIS: pomarancza kwasna jak cholera :P kanapka z serkiem twarogowym
O: warzywa gotowane (kalafior,brokuly,marchew ka) 4 kotleciki sojowe, kasza jęczmienna
dalej zobaczymy ale cos czuje ze jakies lody będą
ladnie, chociaz ja bym dodala do sniadanka jakies bialko np ser bialy albo moze jakis chlebek?
gujana, Ty sie odchudzasz bo juz nie pamietam?
Stary 2007-04-17, 14:57   #15902
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
śniadanie 3 kromki chleba sojowego z twarozkiem ( 100 g sera bialego, 100 g kefiru piatnicy 0%, 4 rzodkiewki, sczypiorek i rzerzucha) i polowa pomidora
II śniadanie jogurt sanok light duzy, surowka z jednej marchewki i jablka
przekąska 100 g orzechow ziemnych ( wiem ze sa kaloryczne, ale nie jem ich codziennie, tata mi kupil i sie skusilam.. to bardzo bardzo zle? wiem ze maja 50 g tluszczu i 600 kalorii, ale pocieszam sie ze rowniez 25 g bialka )
obiad: 3 ziemniaki ( 2 male, 1 duzy), boczniak ( taki grzyb) i 300 gkefiru piatnicy 0%
podwieczorek: jogobella light mala ( mrozona )
kolacja: 150 g wiesniaka 3% z 3 rzodkiewkami i fit-upem

prosze o ocene i koemntarz co do tch orzeszkow - czy bardzo zawalilam sprawe?
mam nadzieje ze spale je dzisiaj bo planuje 1,5 h na rowerku pojezdzic bo jest sliczna pogoda, a wieczorem 50 min krecenia hulahopem
ja bym sie orzechami nie przejmowala chociaz ktos tu mowil, ze ziemne sa be, ale mi sie nie wydaje. w kazdym razie slyszalam, ze jak sie nie je miesa to sie powinno te orzeszki jesc, ze wzgledu na bialko.
gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 15:03   #15903
kasiag-01
Wtajemniczenie

Cytat:
mam nadzieje ze spale je dzisiaj bo planuje 1,5 h na rowerku pojezdzic bo jest sliczna pogoda, a wieczorem 50 min krecenia hulahopem
kurcze a ja mam hulahop a krecic nie umiem
kiedys umialam!!!!!
jak sie mozna nauczyc???
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 15:03   #15904
Atram
xxyy

Cytat:
ja bym sie orzechami nie przejmowala chociaz ktos tu mowil, ze ziemne sa be, ale mi sie nie wydaje. w kazdym razie slyszalam, ze jak sie nie je miesa to sie powinno te orzeszki jesc, ze wzgledu na bialko.
to jestem usprawiedliwiona, przynajmniej dostarczylam mojemu organizmowi troszke potrzebnego bialka
Stary 2007-04-17, 15:06   #15905
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez kasiag-01 Pokaż wiadomość
kurcze a ja mam hulahop a krecic nie umiem
kiedys umialam!!!!!
jak sie mozna nauczyc???
ja tez na pocztaku nie umialam, na pocztaku krecilam 10 s i spadalo ale nie poddawalam sie.. wlanczalam muzyke w winampie i liczylam ile najdluzej dam rade krecic bez spadniecia.. jak udawalo mi sie dluzej to mnie to motywowalo.. z czasem krecilam 1 minute bez spadniecia, potem 10, a teraz moge krecic przez godzine podczas ogladania serialu i nie spada..
trening czyni mistrza
Stary 2007-04-17, 15:06   #15906
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:

ladnie, chociaz ja bym dodala do sniadanka jakies bialko np ser bialy albo moze jakis chlebek?
gujana, Ty sie odchudzasz bo juz nie pamietam?

a po jadlospisie co bys powiedziala? pewnie nei pamietasz tych moich wczesniejszych..

a pytam tak z ciekawosci, jak to po jadlospisach wyglada.

ale nie odchudzam sie,ani nie chce przytyc. nie wiem czy powinnam sie odchudzac, ale pisalam juz kiedys, ze ja od kilku lat waze mniej wiecej tyle samo, nigdy sie nie odchudzalam i nie mam jakichs specjalnych tendencji do tycia. moze ostatnio troche przybralam siedzacy tryb zycia, ale teraz wiosna sie zaczyna wiec wszystko wroci do normy, bedzie wiecej ruchu itd. mam 178 wzrostu i waze cos kolo 62 kg juz nie pamietam a nie posiadam wagi wiec czasem jak ejstem u kogos to sie waze. nie wiem czy to duzo, ale od kilku lat tak waze, czy to jestem chudsza, np po mega aktywnych wakacjach gdy wszyscy mi mowia ze b. schudlam, czy to jest zima i nie ruszam sie wcale. zawsze waze okolo 60 kg. czy z miesniami czy z tluszczem
Stary 2007-04-17, 15:09   #15907
Atram
xxyy

Cytat:
a po jadlospisie co bys powiedziala? pewnie nei pamietasz tych moich wczesniejszych..

a pytam tak z ciekawosci, jak to po jadlospisach wyglada.

ale nie odchudzam sie,ani nie chce przytyc. nie wiem czy powinnam sie odchudzac, ale pisalam juz kiedys, ze ja od kilku lat waze mniej wiecej tyle samo, nigdy sie nie odchudzalam i nie mam jakichs specjalnych tendencji do tycia. moze ostatnio troche przybralam siedzacy tryb zycia, ale teraz wiosna sie zaczyna wiec wszystko wroci do normy, bedzie wiecej ruchu itd. mam 178 wzrostu i waze cos kolo 62 kg juz nie pamietam a nie posiadam wagi wiec czasem jak ejstem u kogos to sie waze. nie wiem czy to duzo, ale od kilku lat tak waze, czy to jestem chudsza, np po mega aktywnych wakacjach gdy wszyscy mi mowia ze b. schudlam, czy to jest zima i nie ruszam sie wcale. zawsze waze okolo 60 kg. czy z miesniami czy z tluszczem
jadlopsis na utrzymanie wagi moim zdaniem
60 kg przy 178 jest w sam raz moim zdaniem, moze troszke nawet za malo najwazniejsze ze masz swoja stala wage i nie masz tendencji do tycia
Stary 2007-04-17, 15:15   #15908
orzeszek01
Zakorzenienie

Sn:
owsianka
2gieŚn:kanapka z chelba litewskiego,serka top szynki,rogal z czekoladą,kawalątek twixa
Ob:jarzyny,2plasterki serka light top+ketchup
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 15:17   #15909
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Sn:
owsianka
2gieŚn:kanapka z chelba litewskiego,serka top szynki,rogal z czekoladą,kawalątek twixa
a gdzie jakies weglowodany zlozone i bialko w obiadku?
Stary 2007-04-17, 15:22   #15910
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
jadlopsis na utrzymanie wagi moim zdaniem
60 kg przy 178 jest w sam raz moim zdaniem, moze troszke nawet za malo najwazniejsze ze masz swoja stala wage i nie masz tendencji do tycia

wlasnie, bardzo sie ciesze ze nie mam jakichs mega skokow wagi.chooc nie ukrywam ze kiedys, jak bylam siksą przyszlo mi do glowy zeby sie odchudzac. na szczescie za bardzo lubie jesc i po jednym dniu "diiety" spasowalam

ale milo jest jesc zdrowe rzeczy, a odkad jem mniej miesa, wlasciwie juz chyba wcale, zaczelamprzygladac sie temu co jem, stad moja kariera w tym watku (jak to ktos tu kiedys okreslil).
Stary 2007-04-17, 15:22   #15911
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie jakies weglowodany zlozone i bialko w obiadku?

Yyy...
węglowodany(te złe )własnie wcianm w postaci batonika/ów.
co ja poradze ze mnie ciagnie do słoydczy
Stary 2007-04-17, 15:45   #15912
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

a co powiecie na mój dzisiejszy jadłospis?
1śn.2 kromkz sałatą polędwicą i pomidorem zielona herbata
2śn.serek activia ze śliwką łyżką otrąb i sezamem jabłko herbata czerwona
ob. gotowana fasola rzodkiewka i marchewka gotowana na parze maślanka
planuję
podw. jeszcze raz fasola bo mi została maślanka
potem idę na aerobik
kol.serek wiejski
może być czy coś zmienić?Proszę o opinię
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 15:56   #15913
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Sn:
owsianka
potem poleciało 3bit,princepolo czarno białe,4tiki taki

najgorsze ze mnie dalej do słodyczy ciagnie i pewnie je zjem
czy to sa początki kompulsów?

Staram sie słuchac orgaznizmu, ale jak to mozliwe ze on sie ciagle domaga słodyczy?
czy to sa kompulsy? czy obzeranie sie?
dodam ze jestem ciagle głodna prawie.
help;/
Stary 2007-04-17, 15:57   #15914
Atram
xxyy

Cytat:
Yyy...
węglowodany(te złe )własnie wcianm w postaci batonika/ów.
co ja poradze ze mnie ciagnie do słoydczy
wiec wcinaj tez w postaci zdrowej czyli weglowodanow zlozonych. od 50 g kaszy/ makaronu razowego/ ryzu brazowego nic Ci sie nie stanie, a one maja duzo blonnika
Stary 2007-04-17, 16:02   #15915
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez ewaw71 Pokaż wiadomość
a co powiecie na mój dzisiejszy jadłospis?
1śn.2 kromkz sałatą polędwicą i pomidorem zielona herbata
2śn.serek activia ze śliwką łyżką otrąb i sezamem jabłko herbata czerwona
ob. gotowana fasola rzodkiewka i marchewka gotowana na parze maślanka
planuję
podw. jeszcze raz fasola bo mi została maślanka
potem idę na aerobik
kol.serek wiejski
może być czy coś zmienić?Proszę o opinię
na sniadanie mozesz zjesc spokojnie 3 kromki jesz jakis zdrowy chlebek czy bialy?
2 śniadanie bardzo ładne, obiad i podwieczorek ok. do kolacji do serka wiejskiego dodalabym jakies warzywko
ogolnie ladnie
Stary 2007-04-17, 16:05   #15916
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:

Staram sie słuchac orgaznizmu, ale jak to mozliwe ze on sie ciagle domaga słodyczy?
help;/

jak napisala Atram wyzej, wcinaj weglowodany w zdrowej postaci. Mi sie zdaje ze wtedy na te slodyczowe juz miejsca nie bedzie. chociaz mnie tez ciagnie do slodyczy ostatnio najbardziej do sliwek i rodzynek w czekoladzie
Stary 2007-04-17, 16:05   #15917
Atram
xxyy

Cytat:

help;/
a wiesz ze ja tez jestem caly czas glodna. troche mnie martwi ze mam taki apetyt. dzis zjadlam sniadanie o 7:45 a potem o 10 bylam juz glodna zaczelam nawet zastanwiac sie nad zakupem jakis tabletek ktore hamuja apetyt, ale w sumie to nie chce za bardzo sie faszerowac tabletkami.

to nie sa kompulsy Lolcia kiedys pisala co to sa kompulsy. 3 bit i princepolo to nie jest duza ilosc slodyczy
orzeszku, mialas sie nie zamartwiac tym co jesz
ja dzis zjadlam duzo orzeszkow ziemnych i nie marudze
Stary 2007-04-17, 16:10   #15918
Atram
xxyy

Cytat:
wlasnie, bardzo sie ciesze ze nie mam jakichs mega skokow wagi.chooc nie ukrywam ze kiedys, jak bylam siksą przyszlo mi do glowy zeby sie odchudzac. na szczescie za bardzo lubie jesc i po jednym dniu "diiety" spasowalam

ale milo jest jesc zdrowe rzeczy, a odkad jem mniej miesa, wlasciwie juz chyba wcale, zaczelamprzygladac sie temu co jem, stad moja kariera w tym watku (jak to ktos tu kiedys okreslil).
fajnie, bo niezaleznie od tego czy jest sie grubym czy chudym, czy takim w sam raz powinno sie patrzec na to co sie je i dbac o zdrowie
Stary 2007-04-17, 16:11   #15919
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
na sniadanie mozesz zjesc spokojnie 3 kromki jesz jakis zdrowy chlebek czy bialy?
2 śniadanie bardzo ładne, obiad i podwieczorek ok. do kolacji do serka wiejskiego dodalabym jakies warzywko
ogolnie ladnie
dzięki dołożę trochę ogórka pomidorka i rzodkiewki.
a jeśli chodzi o chleb ti od miesiąca tylko ciemny
Stary 2007-04-17, 16:12   #15920
aajjii
Zadomowienie

Cytat:
śniadanie 3 kromki chleba sojowego z twarozkiem ( 100 g sera bialego, 100 g kefiru piatnicy 0%, 4 rzodkiewki, sczypiorek i rzerzucha) i polowa pomidora
II śniadanie jogurt sanok light duzy, surowka z jednej marchewki i jablka
przekąska 100 g orzechow ziemnych ( wiem ze sa kaloryczne, ale nie jem ich codziennie, tata mi kupil i sie skusilam.. to bardzo bardzo zle? wiem ze maja 50 g tluszczu i 600 kalorii, ale pocieszam sie ze rowniez 25 g bialka )
obiad: 3 ziemniaki ( 2 male, 1 duzy), boczniak ( taki grzyb) i 300 gkefiru piatnicy 0%
podwieczorek: jogobella light mala ( mrozona )
kolacja: 150 g wiesniaka 3% z 3 rzodkiewkami i fit-upem

prosze o ocene i koemntarz co do tch orzeszkow - czy bardzo zawalilam sprawe?
mi si epodoba tlyko moglas cos do obiadku takiego bardziej odzywczego dodac
a orzeskzi napewno nei zaszkodza bo it ak ci kalori wyszlo malo bo kolo 1500-1600 a na codzien z tego co widze to jesz malo tluszczu wiec nawet dobrze ze raz troszke zdrowych tluszczy Ci wpadlo
aajjii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 16:12   #15921
sweetpinky
Zakorzenienie

[quote=Atram;4156310]to okropne ze bliscy ludzie potrafia az tak czasem ranic. a ile teraz wazysz i ile masz wzrostu - jelsi mozna wiedziec?
moim zdaniem masz idealna figure i ja bym na Twoim miejscu sie nie odchudzala. a komentarze innych postaraj sie olac.. wiem ze to ciezkie, ale musisz uwierzyc w siebie troszke przeraza mnie Twoj podpis - ze cale zycie sie bedziesz odchudzac, na pocztaku myslalam ze pewnie wazysz ze 100 kg, i ogolnie masz tendencje do tycia, wyobrazalam sobie Ciebie w ogole inaczej.. chcesz cale zycie sie odchudzac bo inni tego chca? nie warto

Możesz wiedzieć, a więc mam 163 cm wzrostu i ważę no właśnie 60 kg

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 16:13   #15922
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

chcę dodać że systematycznie czytam wasz wątek choć rzadko piszę super wątek
Stary 2007-04-17, 16:20   #15923
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez aajjii Pokaż wiadomość
mi si epodoba tlyko moglas cos do obiadku takiego bardziej odzywczego dodac
a orzeskzi napewno nei zaszkodza bo it ak ci kalori wyszlo malo bo kolo 1500-1600 a na codzien z tego co widze to jesz malo tluszczu wiec nawet dobrze ze raz troszke zdrowych tluszczy Ci wpadlo
no, tez doszlam do takiego wnisoku, ze na codzien raczej "boje sie" tluszczy, wiec raz na jakis czas nie zaszkodzi. obiadel maly, mialy do niego jeszcze byc kotlety sojowe, ale te orzeszki to zjadlam w oczekiwaniu na obiad wiec juz nie mialam sily nic w siebie wcisnac

Cytat:
Możesz wiedzieć, a więc mam 163 cm wzrostu i ważę no właśnie 60 kg
szczerze to...
nie widac tego po Tobie

Cytat:
Napisane przez ewaw71 Pokaż wiadomość
dzięki dołożę trochę ogórka pomidorka i rzodkiewki.
a jeśli chodzi o chleb ti od miesiąca tylko ciemny
to ladnie

uciekam na rowerek
Stary 2007-04-17, 16:22   #15924
sweetpinky
Zakorzenienie

Wiem o tym być może dlatego, że jestem cienko koścista i co zmieniłaś zdanie bym się nie odchudzała?

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 16:27   #15925
Safira
Raczkowanie

- płatki otrebowe z jogurtem naturalnym + zielona herbata
- zupa bambusowa od chinczyka ;-)
- 3 kawy z mlekiem of kors bez cukru - ale do tego 3 jezyki
- no i jeszce kolacja
I jak???

Safira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 16:28   #15926
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Ś: rogal, owsianka, banan
IIŚ: jabłko zielone, grahamka z masłem, szynką ogórkiem i rzodkiewką
O: miseczka mizerii, 1/3 ryżu brązowego, gotowany cycek
P: jabłko zielone, jogurt naturalny

Co mogę zrobić z tofu? Kupilam a nie mam pomysłow...
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 16:35   #15927
Atram
xxyy

Cytat:
Wiem o tym być może dlatego, że jestem cienko koścista i co zmieniłaś zdanie bym się nie odchudzała?
dalej mysle ze gdybym miala taka figure jak Ty to bym sie nie odchudzala waga nie jest wazna, wazne jak sie wyglada

a o co chodzi z ta cienkokoscistoscia? bo moj TZ mowi mi ze ja jestem grubokoscista, ale nie wiem co to oznacza oprocz tego ze mam pewnie grube kosci czy to znaczy ze powinnam wazyc mniej niz inne osoby przy tym samym wzroscie?
Stary 2007-04-17, 16:37   #15928
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Ś: rogal, owsianka, banan
IIŚ: jabłko zielone, grahamka z masłem, szynką ogórkiem i rzodkiewką
O: miseczka mizerii, 1/3 ryżu brązowego, gotowany cycek
P: jabłko zielone, jogurt naturalny

Co mogę zrobić z tofu? Kupilam a nie mam pomysłow...
a na jaki posilek?
pokroj w plasterki i daj na kanapke, do tego jakas przyprawa i moze byc jakies warzykow
zrob salatke z 2 pomidorow, ogorka, cebulki, szczypiorku, ewentualnie salaty i dodaj pokrojony w kostke tofu, do tego moze byc tez lyzka oliwy
Stary 2007-04-17, 16:37   #15929
Atram
xxyy

dubel
Stary 2007-04-17, 16:37   #15930
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez Safira Pokaż wiadomość
- płatki otrebowe z jogurtem naturalnym + zielona herbata
- zupa bambusowa od chinczyka ;-)
- 3 kawy z mlekiem of kors bez cukru - ale do tego 3 jezyki
- no i jeszce kolacja
I jak???
malo

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości