Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 17:26   #1051
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Ciszaaa tu
Wisienka- zycze Ci, aby Wasze wspolne zycie pelne bylo wzajemnego szacunku i milosci. Zebyscie zawsze mieli w sobie wsparcie i aby spelnily sie Wasze marzenia. Kochajcie sie
Nawijko. Hmm zupka to moze za duzo powiedziane:p Marcinkowski zjada narazie marchew,bulwy i brokula. Gotuje to, blenduje i dodaje troszke mojego mleka do smaku i rozrzedzenia- przeszkadza mu takie geste. A kasze gotuje jaglana, sama mu nie pasi,wiec zrobilam krem marchewkowy,albo z duszonym jablkiem,a jutro sprobuje z bananem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 17:29   #1052
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
może w końcu zacznie jeść

Dokładnie. Fajne to to, ale niektórzy i tak wolą zapach papieru i szelest kartek

Całe życie tak myślałam, że szelest, zapach świeżo wydrukowanego papieru itp. Ale potem zrozumiałam że w domu mam ograniczoną ilość miejsca, jak nie chcę mieć książek po sypialniach tylko w biblioteko-gabinecie to na regałach mieści mi się góra 3, może 4 tysiące książek a na czytniku mogę mieć choćby i kilkadziesiąt tysięcy, w tym różne "śmieci" typu babskie czytadła na które mi szkoda miejsca na półkach No i dlatego kupiłam czytnik
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 18:34   #1053
gojka24
Zakorzenienie

nie jestem w stanie Was nadrobić.. moze jutro bo mam wolne... miałam dziś nie milą przygodę w pracy. Spadłam ze schodów, noga napuchła, podejrzewam,że złamana albo zwichnięta.. Musiałam 5 godz pracować i ani na chwilę usiąść nie mogłam.. jutro mam wolne ale cały przyszły tydzień pracuję łącznie z weekendem...nie wiem jak dam rade, ale na zwolnienie pójść nie mogę, ponieważ umowę będę miała od poniedziałku... w tym momencie jestm bezrobotna więc zwolnienia nie dostanę... a na nogę stanąć nie mogę.. boli strasznie...ech... łajza ze mnie....

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Całe życie tak myślałam, że szelest, zapach świeżo wydrukowanego papieru itp. Ale potem zrozumiałam że w domu mam ograniczoną ilość miejsca, jak nie chcę mieć książek po sypialniach tylko w biblioteko-gabinecie to na regałach mieści mi się góra 3, może 4 tysiące książek a na czytniku mogę mieć choćby i kilkadziesiąt tysięcy, w tym różne "śmieci" typu babskie czytadła na które mi szkoda miejsca na półkach No i dlatego kupiłam czytnik
miałam tak samo. Zawsze marzyłam o bibliotece w domu, niestety z tego samego powodu nie kupije ksiazak.. sciagam z internetu pdf przerabiam na mbook i czytam.. super sprawa bo ksiazke mam zawsze przy sobie
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 19:19   #1054
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Dziewczyny zdradzę Wam, że Wisience się pogoda super udała (słoneczko, ciepło), a na weselichu tak się bawią, że u mnie w ogródku słychać naprawdę Ja mieszkam jakieś 5 km od remizy gdzie Wisienka z jej TZ imprezują i jestem na górce, a remiza w dolinie więc niesie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 19:23   #1055
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie było mnie 4,5 h a tu nie ma nic do nadrabiania

gojka,

TżBokeh, widzę Cieeeeeee

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Dziewczyny zdradzę Wam, że Wisience się pogoda super udała (słoneczko, ciepło), a na weselichu tak się bawią, że u mnie w ogródku słychać naprawdę Ja mieszkam jakieś 5 km od remizy gdzie Wisienka z jej TZ imprezują i jestem na górce, a remiza w dolinie więc niesie
Ale fajnie mogłaś wpaść życzenia jej złożyć

Super że pogoda im się udała
Stary 2013-06-29, 19:36   #1056
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
coś m się zdaje,że TZ mi dziś mówił,ze kartony po mleku razem z puszkami ale ręki sobie nie dam uciąć

co do ryb to nie ze schematu wzięłam tylko to teoria mojej pani pediatry, za którą z blogerką średnio przepadamy
też właśnie mi się wydawała rybka bardziej zdrowa- patrz kampanie społeczne, nie robią z hasłami jedz świnie tylko ryby

a tak z ciekawości zapytam, jaką rybkę podajesz?

co do mleka to dzięki za odpowiedź, już gotowa byłam kupić drugą puszczę bo myślałam,że coś nie halo z nim ale w necie właśnie piszą o tym

nadal jesteś zadowolona z tego mleka? mój mały je tylko jedną porcję dziennie ale myślę,że jak odstawię od piersi to spokojnie przy nim zostaniemy

marsi - ja tez nad ta ryba sie zastanawiam, sama kurczaka jem od swieta, bo to mieso nie wydaje mi sie zdrowe, Boryska wolalabym od razu ryb nauczyc jesc, ale tesciowa dzisiaj jeczala ze ryby alerguzuja ..
poza tym to ja sobie pomarzyc moge bo z niego straszny neijadek sie robi, glowa wywija na wszytskie strony jak go karmie butelka, lyzeczka jak probuje to raczki lataja w kazda strone i jedzenie jest wszedzie poza jego buzia. Tak wiec chyba uciesze sie jak bedzie jadl chocby tego kurczaka
Stary 2013-06-29, 20:26   #1057
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

My chyba musimy odstawić już bujaczek, bo Maja takie cuda na nim wyczynia że szok albo się obracać próbuje na brzuch, albo siada i się zgina całkiem albo na bok tak że prawie spada albo do przodu ale ze coraz ładniej siedzi to nie będzie problemu z zabawianiem

Wypatrzyłam jej zabawkę którą MUSZĘ jej kupić - książeczkę taką miękką co bardzo szeleści o TAKA u mnie w sklepie 27 zł kosztuje nie mało ale genialna jest.
tez by nam sie taka przydala
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
co do slubu to u mnie leje, mam nadzieje, ze u Wisnienki słonce dopisuje
co do śmieci to na mojej wiosce się segreguje, ale czy będą jakieś dodatkowe pojemniki na coś mamy szkło, plastik i papier...

a co do księdza to cóż zrobić, niektórzy są nieugięci w pewnych kwestiach. ja bym szła do innego...

kochanie bylam u innego

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobię jutro, dziś wieczór wybieram się na koncert Stinga

Teściowie mnie wkur...ili na maksa Mąż pojechał pod jakimś pretekstem tam, a t do niego, że oni idą na chrzciny tylko ze względu na dziecki No zrobiliśmy im straszną krzywdę że nie dostosowaliśmy się do grafika brata męża Mąż jej krzyknął TO NIE IDŹCIE i wyszedł. Wybiegła za nim, teść w ogródku był i mówi mu co Ł powiedział. To ten do niego wróć się! Bo pożałujesz i nie przyjdziemy na chrzciny i NIKT nie przyjdzie

Mam ich dość
nie przejmuj sie
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:29   #1058
BlackSanctum
Zakorzenienie

E_vel, to super, mam nadzieję, że się ta nasza Wisieneczka wybawi...

A już zaraz moje.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:45   #1059
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A już zaraz moje.
Stresik jest??
Stary 2013-06-29, 20:47   #1060
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kuba drugi wieczor bez mm Zasnal na cycu i dal sie odlozyc
Brawo dla Kubusia!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nadrobiłam wszystko, ale się nie odnoszę, bo jakoś mam humor beznadziejny; idę zaraz spać; odezwę się w niedzielę wieczorem
ku.rwa, mam stresa przed przyjazdem własnego męża porażka
Trzymam kciuki, żeby się ułożyło

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Piszecie, że niektóre dzieciaczki tylko cycusia chcą i nic więcej, a ja.... wczoraj i dziś próbowałam małej dać pierś - miałam nadzieję, że może znowu będzie ją chciała, bo coś tam mleka jeszcze mam, ale nic z tego Jak ją zassała to od razu się tak jakby skwasiła i w płacz Strasznie żałuję tego kp
Nie rozpamiętuj tego, karmiłaś ile mogłaś i jest ok. Najważniejsze, że Dominisia jest zdrowa i mm jest służy. Miałaś trudniej z kp bo znalazłaś pracę, trudno byłoby, żeby Mała była kp jak tyle godzin jesteś poza domem. Nie martw się, na Twoim miejscu pewnie zrobiłabym tak samo

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
A i dzis zakonczenie roku moja siostra zdala z nagrodą i czerwonym paskiem
srednia 5.0
Brawo dla siostry! Zdolna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Juz jestem w domu rodzinnym tz. Ciekawe jak to bedzie?
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
A ja mam dziś dzień z serii: zła matka ze mnie byłam na spacerze z fotelikiem na stelażu. I jakaś matka "dobra rada" raczyła mnie uświadomić, jaką to krzywdę robię dziecku. Że później rehabilitacje itd... to ja jej mowie, że moj mały nie toleruje spania w pozycji leżącej w gondoli. A ona zdziwiona: w łózeczku też nie chce spać?? Aż się poryczałam w domu. Szybko wrocilam z tego spaceru i co dziwne, na spiocha wyciągnełam małego z fotelika i spi do tej pory na brzuchu

Bylismy tez na szczepieniu (młody waży 6750g) i pediatra powiedziała, że powinnam unikać chustowania, że ten fotelik dla dziecka lepszy. Że to fatalny wpływ na postawę dziecka, na kregoslup

Niech to moje dziecko już siądzie, bedzie się wozić spacerówką i po problemie,bo ja już nie moge tych dobrych rad słuchać.
Żadna zła matka! Lepiej wyjść z dzieckiem w foteliku niż się kisić w domu. Na mnie też dziwnie patrzą jak wychodzimy z fotelikiem, ale nikt jeszcze mi nic nie powiedział, pewnie bym się wściekła solidnie. Nie musisz się nikomu tłumaczyć, nie robisz przecież swojemu dziecku krzywdy. A z tą chustą to dziwne, niby jak chusta może szkodzić? Pewnie pediatra się nie zna i plecie trzy po trzy.
I brawo za wagę!

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
No i pochwale sie, dziś w nocy tylko dwie pobodki !
Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Blanka spała dziś od 19 do 6 BEZ PRZERWY i kończy dziś 5 miesięcy!
Wszystkiego dobrego dla Blaneczki! Pięknie spała

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

wybaczcie że się nie odzywam, jestem na bieżąco, ale mam totalną deprechę mały marudno-histeryczny, pogoda taka że szlag mnie trafia, mam dość siedzenia w domu a czas ucieka, mały rośnie, chcę wykorzystać ten czas a tu pada i pada już właściwie miesiąc z tygodniową przerwą na czikę... z tż coraz gorzej, jesteśmy aktualnie w tematach rozstaniowo-alimentacyjnych - nie mam pojęcia jak to ugryźć, bo z 60% wynagrodzeniem nie mam szans wyżyć z małym choćby nie wiem jakie miał alimenty przyznane. Może później napiszę w k. bo tu nie chcę.. Ech dupa dupa dupa
Kurczę jak przykro to czytać Trzymam za Was kciuki, a jeśli się nie ułoży to na pewno dasz sobie radę, masz dla kogo walczyć o siebie i lepsze życie. Ściskam mocno

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobię jutro, dziś wieczór wybieram się na koncert Stinga

Teściowie mnie wkur...ili na maksa Mąż pojechał pod jakimś pretekstem tam, a t do niego, że oni idą na chrzciny tylko ze względu na dziecki No zrobiliśmy im straszną krzywdę że nie dostosowaliśmy się do grafika brata męża Mąż jej krzyknął TO NIE IDŹCIE i wyszedł. Wybiegła za nim, teść w ogródku był i mówi mu co Ł powiedział. To ten do niego wróć się! Bo pożałujesz i nie przyjdziemy na chrzciny i NIKT nie przyjdzie

Mam ich dość
Zazdroszczę koncertu. Ale bym sobie poszła na taka imprezę, ahhh Bawcie się dobrze!

A teściowie są niepoważni, co oni myślą, że są pępkiem świata czy co? Współczuję Twojemu mężowi, trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
nie jestem w stanie Was nadrobić.. moze jutro bo mam wolne... miałam dziś nie milą przygodę w pracy. Spadłam ze schodów, noga napuchła, podejrzewam,że złamana albo zwichnięta.. Musiałam 5 godz pracować i ani na chwilę usiąść nie mogłam.. jutro mam wolne ale cały przyszły tydzień pracuję łącznie z weekendem...nie wiem jak dam rade, ale na zwolnienie pójść nie mogę, ponieważ umowę będę miała od poniedziałku... w tym momencie jestm bezrobotna więc zwolnienia nie dostanę... a na nogę stanąć nie mogę.. boli strasznie...ech... łajza ze mnie....
O kurczę, współczuję Może lepiej wybierz się do lekarza, zobacz czy to nic poważnego

Wisienko kochana! Życzę Wam dużo szczęścia i miłości! Wszystkiego dobrego

U mnie sajgon lekki, tż chory, leży z gorączką, a Ewcia marudzi okropnie przez ząbki. Nie może spać, nawet ciumuś nie pomaga Ehh umęczą się te dzieciaczki nasze, jak nie brzuszek to ząbki.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:50   #1061
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
A ja mam dziś dzień z serii: zła matka ze mnie byłam na spacerze z fotelikiem na stelażu. I jakaś matka "dobra rada" raczyła mnie uświadomić, jaką to krzywdę robię dziecku. Że później rehabilitacje itd... to ja jej mowie, że moj mały nie toleruje spania w pozycji leżącej w gondoli. A ona zdziwiona: w łózeczku też nie chce spać?? Aż się poryczałam w domu. Szybko wrocilam z tego spaceru i co dziwne, na spiocha wyciągnełam małego z fotelika i spi do tej pory na brzuchu
Ja mam to samo, tzn. chodzi na spacery w foteliku i jak czasami widze te krzywe miny innych mama to....................... . zazdroszcze im że ich dzieci tak ladnie leza w gondoli ale nic nie zrobie że mój nie lubi.

Cytat:
To super że weselicho głośne znaczy że udane

Yellow

My dziś byliśmy u mojej siostry i stwierdzam że Bartuś po 3 godzinach na podwórku robi się marudy a jak się z nim wejdzie do domu to zaraz szczesliwy, już ktorys raz sie to sprawdza.
Stary 2013-06-29, 21:00   #1062
Kija80
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

miałam tak samo. Zawsze marzyłam o bibliotece w domu, niestety z tego samego powodu nie kupije ksiazak.. sciagam z internetu pdf przerabiam na mbook i czytam.. super sprawa bo ksiazke mam zawsze przy sobie
No ja niby mam coś w rodzaju biblioteki, mamy taki duuuży pokój gdzie stoją biurka mężowe i Grzesiowe, tam jest bodajże 6 regałów, kolejny u Grzesia z dziecięcymi książkami, ale to wszystko i tak za mało chociaż wszystkie półki dokumentnie zapchane... Dla mnie czytnik okazał się jednym z lepszych zakopów
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:11   #1063
sylwietta1988
Zakorzenienie

nadrobiłam, cisza dzis niesamowita

BLACK twój tżt odmłodniał stresik cie już łapie, co?

NANCY- mój też jeczydłuje, dzis juz mniej, pewnie dlatego, ze całe popołudnie spędzilismy na dworze bo wreszcie przestało padac teraz juz spi ale jakos niespokjnie, kwili przez sen i sie rzuca takze musze poczekac z pojsciem pod prysznic az zasnie naprawde głeboko bo sami jestesmy.

SILVER- najlepiej po prostu zgarnij do torby całą zawartosc szafki Darii

NAWIJKO- tzty to jednak urządzenia proste jak budowa cepa a dla Kubunia wielkie brawa

PSTRYCZKU- ale masz męża wspaniałego no i Kubulesław szaleje z jedzonkiem mam wrażenie, ze ktos mu czyta to co piszesz

YELLOW- mam nadzieje, ze jeszcze wszystko wam sie poukłada, a jesli naprawde sie nie da, to przytula mocno

ELLLMI- jak sprawy wyglądają?

LADY- teraz sobie odbijecie za cały czas remontu jak Pietraszko?

ILLUSION- Twój Igus wymiata wariatuncio z niego niesamowity a jak pięknie dziurką kukał

heloł KIJA ja z tych co ksiązkę papierową kochają miłoscią bezbrzeżną dlatego bibiolteka jest moim drugim domem

BLOGERKO- wspólczuje Boryska niejadka ja mam w druga stronę- co bym nie dała wszystko smakuje, czasem nie nadążam machac łyżeczką

SARAH- gratulacje dla siostry mój brat odebrał wczoraj wyniki z matury, brakło mu 2 punktów z polskiego.... nawet matma poszła jak trzeba.... ale podobno wiele osób sie wyłożyło na polskim..... ehhh.

DLA WISIENKI dużo miłosci, usmiechu i wzajemnego wsparcia
jak weselicho głosne to znaczy, ze udane

LAURKA- co za postawa powiem szczerze, ze na Twoim miejscu latałoby mi to jak kilo kitu u sufitu, nawet bym sie cieszyła, ze ich facjat nie musze oglądac.... jak tak mają Was olewac top lepiej chyba kontaktu nie miec.....

co do smieci, to u nas cyrk na kółkach... firma odbierająca do tej pory kubły (niesegregowane) zabrała kubły 25 (bo wlasnie 25 kazdego miesiąca odbierali) i już nie oddała jako, ze teraz inni mają odbierac smieci. Ci inni jeszcze nie dali worków do segregacji i róbta co chceta..... My mamy piec w domu to i tak zawsze sie paliło rzeczy typu kartony, gazety, opakowania, pampersy, a do kosza szły rzeczy niespalarne typu folie, puszki, słoiki. A teraz zbieramy to wszystko i czekamy, az sie sprawa rozwiąze.... Bo to Polska własnie...
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:13   #1064
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

SILVER- najlepiej po prostu zgarnij do torby całą zawartosc szafki Darii
Tak też zrobiłam

idę nadrobić klub
Stary 2013-06-29, 21:19   #1065
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane,
stęsknilam się za Wami podczytywałam troszkę w ciągu dnia ale potem miałam gości i nie miałam jak pisać

chciałam Wam powiedzieć co mnie dziś miłego spotkało
ostatnio z moim starszym synem troszkę koty drzemy, wchodzi w taki głupi wiek i nie ukrywam,że jego zachowanie bardzo mnie irytuje, nie potrafię się z nim ostatnio dogadać, ciągle mam do niego o coś pretensje ale upominam go w taki głupi sposob- ciocho bo Groszka obudzisz, nie rob tego nie rob tamtego, ech...
koło godziny 10 postanowilam,że Leo zostanie z tatusiem, wzieliśmy z Samkiem rowery i pojechaliśmy do miasta na zakupy, fajnie bo mamy kawałek drogi do osiedla więc po drodze powygłupialiśmy się, potem rodzieliliśmy zakupy, ja warzywniak, on biedra, wychodzę ze sklepu a moj syn stoi pod sklepem z wielką, piękną czerowną różą dla mnie normalnie tak się wzruszyłam,nie potrafię tego opisać
obiecałam sobie,że będę się starać dla Samka być lepsza bo przecież nie możemy robić wszystko tylko pod Groszka, w końcu mam DWÓCH synów

acha, chciałam Wam powiedzieć,że jak dobrze pódzie to w poniedziałek będę mieć miłego gościa Caławdeszczu z Julaskiem mają do nas wpaść

Wiśienko z całego serca życzę Ci dużo miłości i cierpliwości bo małżeństwo to ciężka praca,życzę Ci także abyś nigdy nie ulegała pokusą, żebyś była przez całe małżeństwo tak szczęśliwa jak w dniu ślubu

Cytat:

to cudownie hehe że tak gdzieś bawi się wisienka a Ty to słyszysz

[B]Yellow[/B pamiętaj,że tutaj na nas możesz zawsze liczyć

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-06-29 o 21:36
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:20   #1066
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Wisienko! Szczęścia na nowej drodze życia!*

[B]Lenova: gratulacje za poprawkę!
Yellow: Tak mi przykro.. Tulę!

Nadrobiłam po łebkach bo pół dnia na uczelni.
Jutro znów i za chwilę sesja

Idę do klubu obczaić Tż Black
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:34   #1067
Ewik86
Zakorzenienie

Piję piwko z soczkiem, pyszne jest, ale tak mi się chce spać, że masakra. I powiem Wam, że robię się chyba coraz grubsza. Już nawet nie wchodzę na wagę - boję się

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
może mimo wszystko przystawiaj?

dzisiaj mój jęczydełek osiągnął nowy poziom jęczydłowatości, nie wiem o co cho ale nie mam siły klocek swoje waży a jemu najlepiej na rączkach u mamusi.
Raczej to już bez sensu, bo już dwa miechy minęły odkąd przestałam karmić...

Moja dziś na spacerze niezły koncert urządziła - musiałam ją nieść na rączkach

Cytat:
nadal jesteś zadowolona z tego mleka? mój mały je tylko jedną porcję dziennie ale myślę,że jak odstawię od piersi to spokojnie przy nim zostaniemy
Ja na razie podaję Hipp1, ale jestem bardzo zadowolona Domcia nigdy nie miała po nim problemów z brzuszkiem ani z kupą

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, kurde, Ty juz dosc dlugo karmisz mm, masz jeszcze mleko?

Kochana, na pewno chcialas byc kp i zrobilas wszystko, zeby sie udalo. Nie miej do siebie pretensji
No jak trochę pościskam piersi to jeszcze mleko leci
No właśnie chyba nie zrobiłam wszystkiego. Mogłam się uprzeć i nie podawać mm i pewnie wszystko by wróciło do normy tak jak u wielu z Was, a ja naprawdę myślałam, że ona już nie chce piersi ;(

Cytat:
o kurdę, współczuję strasznie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nie rozpamiętuj tego, karmiłaś ile mogłaś i jest ok. Najważniejsze, że Dominisia jest zdrowa i mm jest służy. Miałaś trudniej z kp bo znalazłaś pracę, trudno byłoby, żeby Mała była kp jak tyle godzin jesteś poza domem. Nie martw się, na Twoim miejscu pewnie zrobiłabym tak samo
dzięki może kiedyś się z tym uporam

Cytat:
Super Wisienko wszystkiego najlepszego

Marsi ale cudny gest ze strony Samiego

Laurko baw się dobrze

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:42   #1068
sylwietta1988
Zakorzenienie

MARSI, jakiego masz cudownego syna wspaniale go wychowaliscie miłego spotkania życze

GOJKA, kuuuurcze, niefart jak niewiemco... wyobrazam sobie jak musi bolec....

uciekam sie kąpciac, bo dziec zasnął twardo
Stary 2013-06-29, 21:48   #1069
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
nie ulega wątpliwości - super sprawa!
Cytat:

o kurka a moze to jednak nie złamanie i jakoś przejdzie kurcze!
Cytat:
Ja bym po cichaczu się zaczaiła w krzaczorach co by na zywo podpatrzeć Wisienkę
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
E_vel, to super, mam nadzieję, że się ta nasza Wisieneczka wybawi...

A już zaraz moje.
ależ ja Wam zazdroszczę
Cytat:
No ja niby mam coś w rodzaju biblioteki, mamy taki duuuży pokój gdzie stoją biurka mężowe i Grzesiowe, tam jest bodajże 6 regałów, kolejny u Grzesia z dziecięcymi książkami, ale to wszystko i tak za mało chociaż wszystkie półki dokumentnie zapchane... Dla mnie czytnik okazał się jednym z lepszych zakopów
Kija, zazdroszczę Ci tej biblioteki !

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Jeloł
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:04   #1070
iffonka7
Zadomowienie

Ale za okna dobiega mi muza ktoś ma chyba ulice dalej niezłą impreze na podwórku ale nic nie narzekam bo jak ja miałam w tamtym roku polter na podwórku i do 2 w nocy grał zespół to zaden sąsiad się nie odzewał że coś nie tak ( wręcz na odwót przychodzi i się dołanczali ) a troszkę się tego bałam

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-06-29 o 22:05
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:06   #1071
marsi11
Zakorzenienie

Silver jak wygląda Twoja sytuacja na głowie? przestały Ci włosy wychodzić? u mnie apogeum, została mi marna garstka na głowie, zakola mam jak Arkadiusz Jakubik widzę,że wyrastają nowe ale nie potrafię zapanować nad wypadaniem,już boję się brać szczotki do włosów bo za jednym czaseniem 3 razy szczotkę czyszcze
do tej pory używałam vichy dercos ale po tym dostałam stanu zapalnego na skórze głowy, jestem straszny wrażliwiec i niestety ale działają na mnie dobrze tylko naturalne, ziolowe szampony
rzepę uzywałam na początku ale skończyła się a na nową jeszcze nie ma sezonu
kupiłam dziś ampułki z czarnej rzepy i z tej samej serii kuracje wzmacniającą, ma dobre opinie na kwc a w superpharm była promocja
ech..... wyć mi się chce
Stary 2013-06-29, 22:14   #1072
charlizz
Zadomowienie

Marsi, a czym wyleczyłaś stan zapalny na głowie?? bo ja też mam :/
i tez zauwazyłam zakola , o mamuniu!! ale chyba już mi mniej wypadają te włosy - niczym ich specjalnie nie traktowałam, po prostu wypadanie minęło i widzę, że odrastają
Stary 2013-06-29, 22:21   #1073
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
i tez zauwazyłam zakola , o mamuniu!! ale chyba już mi mniej wypadają te włosy - niczym ich specjalnie nie traktowałam, po prostu wypadanie minęło i widzę, że odrastają

u mnie to samo, wypadają mniej i widzę, że nowe kłaki rosną

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:24   #1074
sylwietta1988
Zakorzenienie

mnie jeszcze nie przestały leciec
Stary 2013-06-29, 22:29   #1075
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

bo Twoje dużo redbula łoją i dlatego latają

Stary 2013-06-29, 22:32   #1076
charlizz
Zadomowienie

a no i mi wyjaśniały okrutnie!

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Cytat:
bo Twoje dużo redbula łoją i dlatego latają
cała, Ty jak pierdykniesz to jak pijany w nocnik
Stary 2013-06-29, 22:33   #1077
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
a no i mi wyjaśniały okrutnie!

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

cała, Ty jak pierdykniesz to jak pijany w nocnik

a pijany w nocnik jak pierdyka? : hahaha: też nie bardzo bo mu sik lata jak po redbulu

Stary 2013-06-29, 22:46   #1078
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
nizoral mi bardzo pomaga przy mega swędzeniu
zresztą kiedyś czytałam w necie jakąś pracę naukową,że w nizoralu jest jakiś składnik, ktory pomaga na wypadanie włosow
a teraz przerzuciłam się na ziołowy szampon wzmacniający radical
Cytat:
a pijany w nocnik jak pierdyka? : hahaha: też nie bardzo bo mu sik lata jak po redbulu
no te dwie jak się spotkają (charliz i cała) to kino
ja zawsze leje z Waszych wieczornych postów i zastanawiam się te dwie się nadzgały czy co?

zmykam kochane, starszty syn ma dziś nocleg u babci więc bedzie się u nas działo iiiiiiiichaaaaaaa
tym bardziej,że TZ jutro wyjeżdza

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-06-29 o 22:48
Stary 2013-06-29, 22:50   #1079
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
nizoral mi bardzo pomaga przy mega swędzeniu
zresztą kiedyś czytałam w necie jakąś pracę naukową,że w nizoralu jest jakiś składnik, ktory pomaga na wypadanie włosow
a teraz przerzuciłam się na ziołowy szampon wzmacniający radical

no te dwie jak się spotkają (charliz i cała) to kino
ja zawsze leje z Waszych wieczornych postów i zastanawiam się te dwie się nadzgały czy co?

zmykam kochane, starszty syn ma dziś nocleg u babci więc bedzie się u nas działo iiiiiiiichaaaaaaa
tym bardziej,że TZ jutro wyjeżdza

marsi. Ty nie szalej na saxach az tak, bo nie zdążysz durexów na moją wiztę z całego domu pozbierać

a my z charliz, to ciągniemy to samo zioło od jednego dilera i to dlatego

Stary 2013-06-29, 22:52   #1080
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Laski, sasiad chyba sie skapnal, ze korzystamy z jego neta i zalozyl haslo wiec lipa, mam tylko net komorkowy byle do poniedzialku!!!!!!!!!!

Podrzucam wam kaszkowego Pietraszka

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1372539111958.jpg (61,8 KB, 34 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości