Rozstanie z facetem, część XXVII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 23:03   #1651
impressive20
Raczkowanie

Odp: Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Cytat:
Napisane przez Marycha1977 Pokaż wiadomość
ooo taaak biedne misie
Tylko że to rzucają kobiety glupsze od nich. Co to za kobiety..pewnie intrygantki,lalunie wpatrzone w siebie,poznały lepszych kolesi a oni nagle że kobiety są głupie..śmiech na sali..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-29, 23:06   #1652
pewnaKa
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

można przeczytac 100 poradników,książek,a i tak wszystko toczy się jak chce....

"Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say"
pewnaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:08   #1653
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pewnaKa Pokaż wiadomość
jak czytasz tę książkę? kupiłaś,czy jakoś w necie da się ściągnąć?
Priv
Cytat:
a zauważyłyście,że wszysctkich facetów wszytskie kobiety wcześniej "tak bardzo krzywdziły,rzucały z dnia na dzien,zdradzały,oszukiwał y"
ale "on nigdy nie zostawi" hahhahaah
wstyd mi czasem,ze na to wsyztsko się łapałam...
No tak, i to jest świetny mechanizm chciałam wam powiedzieć. Uprzykrzyć życie kobiecie do granic możliwości, tak żeby zerwała, zrzucić całą winę na nią i potem jeszcze dawać się pocieszać przyjaciółkom
Cytat:
Napisane przez CheriCheriLady Pokaż wiadomość
Wiesz co,postaraj się przestać tak myśleć,ja przestałam a wiesz dlaczego?Bo odrzuciłam jakiekolwiek nadzieje.Wciąż myślałam,że wrócimy do siebie jednak bo się zmieni.Bzdura!!!Ale gdy postawiłam wszystko na jedną kartę i powiedziałam dość,to koniec,zamknięty rozdział,to nie mam żadnych wyrzutów.Kolega i tyle,ktoś mi zabroni?Życie i tak minie...
Ha! Ja się zastanawiam, czy mój nie ma jakiegoś PMS, menopauzy czy czegokolwiek. Tak jest zmienny nastrojowo. Wykazywalam zainteresowanie, głaskałam po główce po zerwaniu - cud człowiek. Kochany, taki jak przedtem. Wręcz mi go było szkoda, że tak cierpi po tym jak zerwał ze mną [paranoja ]. Wykazałam mniejszy entuzjazmu tym, że "wrócił i się dziwi, że nie czekam na niego", [fakt faktem byłam pijana strasznie] i już, że jestem zła! Bo emotek nie dałam! No sory człowieku, zerwałeś ze mną, przelizałeś się z inną panną, utrzymujesz status "w związku", bo się wstydzisz przed znajomymi, chyba trochę mam powodów do bycia złą? Ale nie, on nie wie z jakiego powodu miałabym być zła A tak na marginesie to nie byłam, tylko mnie mdliło, ale i tak mu nie wytłumaczy

Edytowane przez 835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Czas edycji: 2013-06-29 o 23:12
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:10   #1654
impressive20
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Cytat:
o tych zołzach sa dwie czesci nawet ale moi niektorzy koledzy znaja tez te ksiazki poczytali sobie i wiedza juz na czym zagrania kobiet polegaja rodem z tych ksiązek. Nie wszyscy sa tacy głupi jak tam ich opisuja niektore przyklady byly zbyt wyolbrzymione ale zdaje sie ze cala ta ksiaza jest z lekkim przymrozeniem oka
Są czytałam tak ale książka daje do myślenia na pewne zachowania.
Jeszcze jest kobiety z wenus mężczyźni z marsa.
I polecam związek od- nowa ta książka spowodowała że mój eks to przeszłość.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-29, 23:11   #1655
CheriCheriLady
Raczkowanie

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;41564298]
Ha! Ja się zastanawiam, czy mój nie ma jakiegoś PMS, menopauzy czy czegokolwiek. Tak jest zmienny nastrojowo. Wykazywalam zainteresowanie, głaskałam po główce po zerwaniu - cud człowiek. Kochany, taki jak przedtem. Wręcz mi go było szkoda, że tak cierpi po tym jak zerwał ze mną [paranoja ]. Wykazałam mniejszy brak entuzjazmu tym, że "wrócił i się dziwi, że nie czekam na niego", [fakt faktem byłam pijana strasznie] i już, że jestem zła! Bo emotek nie dałam! No sory człowieku, zerwałeś ze mną, przelizałeś się z inną panną, utrzymujesz status "w związku", bo się wstydzisz przed znajomymi, chyba trochę mam powodów do bycia złą? [/QUOTE]
Też się zastanawiałam.. A podobno to kobiety mają humorki.A faceci to ideały... Tylko my takie złe Nam nie wolno nic,ale im wszystko.Co za bzdury ! Haha,mój ex też się zdziwił,no bo jak to tak,jednak ona nie chce?Ech... A długo byliście razem?Raz,a porządnie zerwał,czy kilka razy "tako"
Stary 2013-06-29, 23:16   #1656
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
no i super, poznawaj , ciesz sie nowymi moze bardziej normalnymi ludzmi
Myślę, że po świeżo zakończonym związku dobrze jednak przejść jakiś etap żałoby...
Cytat:
a zauważyłyście,że wszysctkich facetów wszytskie kobiety wcześniej "tak bardzo krzywdziły,rzucały z dnia na dzien,zdradzały,oszukiwał y"
ale "on nigdy nie zostawi" hahhahaah
wstyd mi czasem,ze na to wsyztsko się łapałam...
Wybielanie jest charakterystyczne dla obu płci.
Stary 2013-06-29, 23:18   #1657
Konto usunięte

Cytat:
Też się zastanawiałam.. A podobno to kobiety mają humorki.A faceci to ideały... Tylko my takie złe Nam nie wolno nic,ale im wszystko.Co za bzdury ! Haha,mój ex też się zdziwił,no bo jak to tak,jednak ona nie chce?Ech... A długo byliście razem?Raz,a porządnie zerwał,czy kilka razy "tako"
Najpierw ja zrywałam. I w sumie zrywałam jakoś chyba już 4 razy [raz jak mi powiedział, że mam spierdalać, drugi raz jak nie dostałam pozwolenia na pójscia na urodziny do kolegi ["bo on jest w tobie zakochany!"] i dałam wybór albo ja, albo chora zazdrość, i teraz jak zaczął mnie traktować, ze tak powiem, trochę źle. Oczywiscie wszystko wybaczyłam, ale jemu się w końcu odechciało. I tak zrywał przez prawie 1,5 tygodnia, ja prosiłam żeby wrócił, wracał, znowu zrywał, aż w końcu nie miałam siły prosić.
No i ta jego szczodrość, że mogę być koleżanką, ale niczym więcej. Czyli mogę pisać do niego i pytać co u niego, chwalić go, pocieszać itd. Jeszcze nie wiem, po co on mi pisze, że kiepsko sobie radzi i że jest ze mnie dumny, że ja tak dobrze, że jedzie do pracy za granicę, tzn. nie wie, bo się boi, bo tam tyle niebezpieczeństw, że planuje wstąpić do straży [chociaż jak byliśmy razem to kompletnie odrzucał ten pomysł] Mam wrażenie, że tylko po to żebym mu powiedziała "ale nie jedź! ja cie kocham umrę z tęsknoty i niepokoju" i zalała się łzami.
Jak to czytam to myślę "babo, aleś ty głupia".
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:20   #1658
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Myślę, że po świeżo zakończonym związku dobrze jednak przejść jakiś etap żałoby...
to pomoże poznac samą siebie ...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:29   #1659
CheriCheriLady
Raczkowanie

Cytat:

Wybielanie jest charakterystyczne dla obu płci.
Ten "związek" już miał swoje prawdziwe zakończenie,w maju.Wtedy przeżywałam żałobę bardzo długo i intensywnie,natomiast teraz to była czysta formalność.Aktualnie nawet nie tęsknie za nim,nawet nie chce mi się gadać o tym chamie i prostaku,czas najwyższy przestać patrzeć na świat przez różowe okulary

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;41564404]Najpierw ja zrywałam. I w sumie zrywałam jakoś chyba już 4 razy [raz jak mi powiedział, że mam spierdalać, drugi raz jak nie dostałam pozwolenia na pójscia na urodziny do kolegi ["bo on jest w tobie zakochany!"] i dałam wybór albo ja, albo chora zazdrość, i teraz jak zaczął mnie traktować, ze tak powiem, trochę źle. Oczywiscie wszystko wybaczyłam, ale jemu się w końcu odechciało. I tak zrywał przez prawie 1,5 tygodnia, ja prosiłam żeby wrócił, wracał, znowu zrywał, aż w końcu nie miałam siły prosić.
No i ta jego szczodrość, że mogę być koleżanką, ale niczym więcej. Czyli mogę pisać do niego i pytać co u niego, chwalić go, pocieszać itd. Jeszcze nie wiem, po co on mi pisze, że kiepsko sobie radzi i że jest ze mnie dumny, że ja tak dobrze, że jedzie do pracy za granicę, tzn. nie wie, bo się boi, bo tam tyle niebezpieczeństw, że planuje wstąpić do straży [chociaż jak byliśmy razem to kompletnie odrzucał ten pomysł] Mam wrażenie, że tylko po to żebym mu powiedziała "ale nie jedź! ja cie kocham umrę z tęsknoty i niepokoju" i zalała się łzami.
Jak to czytam to myślę "babo, aleś ty głupia".[/QUOTE]

Aż nie wierzę,początek to tak jakbym o sobie pisała Raz on zrywał,raz ja i za każdym razem błagałam go żeby wrócił.Hahaha I spier**** też słyszałam kilka razy.Daj spokój sobie z nim,poczytaj co mi kobietki poradziły,teraz się cieszę ,że jestem sama,a pieprzyć takich gburów!
Stary 2013-06-29, 23:42   #1660
Konto usunięte

Cytat:

Aż nie wierzę,początek to tak jakbym o sobie pisała Raz on zrywał,raz ja i za każdym razem błagałam go żeby wrócił.Hahaha I spier**** też słyszałam kilka razy.Daj spokój sobie z nim,poczytaj co mi kobietki poradziły,teraz się cieszę ,że jestem sama,a pieprzyć takich gburów!
Ja racjonalnie wiem, że ten związek nie był dla mnie. Zrezygnowałam z siebie, znajomych, moich poglądów, marzeń, planów! Wieczne poczucie winny, bycia "niewystarczająco dobrą", zastanawiania się, czy może znowu powiem/zrobię coś źle [bo przecież ja mam złą moralność i nie wiem, co kobieta powinna robić, co nie], batalie o znajomych, przyjaciół, ubiór. W końcu nawet o studia "bo ty wyjedziesz poznasz tam kogoś lepszego i mnie zostawisz". Ciągłe myślenie tylko, jak mu pomóc, co sprawić żeby w końcu uwierzył, że go kocham I to uczucie, jak mi powiedział, ze chciałby ze mną iśc na ognisko "zasłużyłam żeby chciał ze mną wyjść!". No bez jaj, to normalne nie jest

Szkoda, ze dalej nie jest takim idiotą, jak przez te 1,5 tygodnia. Tak to pokazał się znowu od biednego, cierpiącego, potrzebującego pomocy i doskonale to na mnie działa
Stary 2013-06-29, 23:49   #1661
CheriCheriLady
Raczkowanie

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;41564620]Ja racjonalnie wiem, że ten związek nie był dla mnie. Zrezygnowałam z siebie, znajomych, moich poglądów, marzeń, planów! Wieczne poczucie winny, bycia "niewystarczająco dobrą", zastanawiania się, czy może znowu powiem/zrobię coś źle [bo przecież ja mam złą moralność i nie wiem, co kobieta powinna robić, co nie], batalie o znajomych, przyjaciół, ubiór. W końcu nawet o studia "bo ty wyjedziesz poznasz tam kogoś lepszego i mnie zostawisz". Ciągłe myślenie tylko, jak mu pomóc, co sprawić żeby w końcu uwierzył, że go kocham I to uczucie, jak mi powiedział, ze chciałby ze mną iśc na ognisko "zasłużyłam żeby chciał ze mną wyjść!". No bez jaj, to normalne nie jest

Szkoda, ze dalej nie jest takim idiotą, jak przez te 1,5 tygodnia. Tak to pokazał się znowu od biednego, cierpiącego, potrzebującego pomocy i doskonale to na mnie działa [/QUOTE]

Przestań ciągle myśleć o nim.Ewidentnie koleś nie miał do Ciebie zaufania i nie wierzył w Twoje słowa.Weź się za siebie,zrób coś w tym kierunku,żeby tak było.Ma niską samoocenę a to odbija się na Tobie.Olej go ,nie myśl,że nie da sobie rady,bo da na pewno.Ja robiłam jak Ty i źle na tym wyszłam
Stary 2013-06-30, 00:06   #1662
mychamycha
Zakorzenienie

Dziewczyny, eks złamał dzisiaj nogę na meczu... No i muszę się nim zająć, bo na własnego brata nie może liczyć. Kumple go będą odwiedzać, ale że ja z nim mieszkam, wiadomo, że go w potrzebie nie zostawię. W poniedziałek ma być operowany

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Mam nadzieję, że choć przez chwilkę będzie mu głupio, że tak mnie oszukiwał, a teraz jest zdany na moją pomoc.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 00:15   #1663
Konto usunięte

Cytat:
Przestań ciągle myśleć o nim.Ewidentnie koleś nie miał do Ciebie zaufania i nie wierzył w Twoje słowa.Weź się za siebie,zrób coś w tym kierunku,żeby tak było.Ma niską samoocenę a to odbija się na Tobie.Olej go ,nie myśl,że nie da sobie rady,bo da na pewno.Ja robiłam jak Ty i źle na tym wyszłam
Próbuje, ale ja mam tak nie tylko odnośnie do niego, ale do wszystkich ludzi. O największej krzywdzie zapomnę, jak ktoś ma problem. Ale się staram, nie piszę, nie zabiegam. Pierwszy krok
Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, eks złamał dzisiaj nogę na meczu... No i muszę się nim zająć, bo na własnego brata nie może liczyć. Kumple go będą odwiedzać, ale że ja z nim mieszkam, wiadomo, że go w potrzebie nie zostawię. W poniedziałek ma być operowany

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Mam nadzieję, że choć przez chwilkę będzie mu głupio, że tak mnie oszukiwał, a teraz jest zdany na moją pomoc.
Kurcze, a musisz koniecznie?
Stary 2013-06-30, 00:22   #1664
mychamycha
Zakorzenienie

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;41564828]

Kurcze, a musisz koniecznie?[/QUOTE]
Koniecznie nie muszę. Mógłby, mimo polecenia leżenia, latać co chwilę po mieszkaniu, kiedy czegoś potrzebuje, ale jakoś żal mi go. Nie mam serca z kamienia. Oczywiście nie będę mu zupek ekstra gotować, ale jednak zaoferowałam swoją pomoc.
Stary 2013-06-30, 00:35   #1665
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:

Złota kobieta z Ciebie. Złamana noga to nie przelewki. Mój kolega z pracy do czasu operacji leżał w szpitalu na morfinie, nie był w stanie nawet smsa napisać. Dziwne, że jego wypuścili do domu.
Stary 2013-06-30, 00:38   #1666
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:

faktycznie w takiej sytuacji wypada pomóc...
ale ogranicz się do czynności tylko podstawowych,których naprawdę nie może sam zrobić.

"Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say"
pewnaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 00:42   #1667
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Złota kobieta z Ciebie. Złamana noga to nie przelewki. Mój kolega z pracy do czasu operacji leżał w szpitalu na morfinie, nie był w stanie nawet smsa napisać. Dziwne, że jego wypuścili do domu.
Eks ma bóle, ale do wytrzymania. Wykupiłam mu z recepty lek przeciwbólowy. Po operacji pewnie będzie musiał zostać kilka dni w szpitalu.
Cytat:
faktycznie w takiej sytuacji wypada pomóc...
ale ogranicz się do czynności tylko podstawowych,których naprawdę nie może sam zrobić.
Tak zamierzam zrobić - tylko to, co najbardziej konieczne.
Stary 2013-06-30, 08:12   #1668
Talisa
Raczkowanie

Cytat:
Koniecznie nie muszę. Mógłby, mimo polecenia leżenia, latać co chwilę po mieszkaniu, kiedy czegoś potrzebuje, ale jakoś żal mi go. Nie mam serca z kamienia. Oczywiście nie będę mu zupek ekstra gotować, ale jednak zaoferowałam swoją pomoc.
Postąpiłabym podobnie Jestem zdania, że nie ma co palić za sobą mostów i robić sobie z ludzi wrogów, bo nigdy nie wiadomo kiedy i od kogo my będziemy potrzebowały pomocy. Wierzę też, że to co damy od siebie do nas wróci (niekoniecznie od tej samej osoby)
Talisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:20   #1669
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tak zamierzam zrobić - tylko to, co najbardziej konieczne.
Tylko uważaj, żeby on swojego biedniutkiego stanu nie próbował wykorzystać do wzbudzenia w Tobie litości i dania mu kolejnej szansy.
Stary 2013-06-30, 09:21   #1670
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

[/COLOR]A propos come backów, wie ktoś co u złośnicy?
Ona się zeszła z eksem? Nie pamiętam!
Stary 2013-06-30, 09:33   #1671
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Ona się zeszła z eksem? Nie pamiętam!
No uwierzyła mu, że już nic do tamtej laski nie czuje, potem była impreza urodzinowa, na którą złośnica nie była zaproszona, a tamta laska tak, ale wszystko złośnicy podobno wyjaśnił i było ok. A potem nam złośnica znikła z wątku.
Stary 2013-06-30, 09:48   #1672
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
No uwierzyła mu, że już nic do tamtej laski nie czuje, potem była impreza urodzinowa, na którą złośnica nie była zaproszona, a tamta laska tak, ale wszystko złośnicy podobno wyjaśnił i było ok. A potem nam złośnica znikła z wątku.
;o o matko z córką. Czemu ja to przegapiłam ;o?
Stary 2013-06-30, 09:55   #1673
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Nie wiem, pewnie akurat miałaś przerwę w czytaniu
Stary 2013-06-30, 11:02   #1674
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko uważaj, żeby on swojego biedniutkiego stanu nie próbował wykorzystać do wzbudzenia w Tobie litości i dania mu kolejnej szansy.
Nic tym nie wskóra.
Stary 2013-06-30, 11:05   #1675
ama09
Zakorzenienie

Ech
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:08   #1676
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nic tym nie wskóra.
Wierzę, ale próbować może, więc lepiej być na to przygotowaną, żeby potem nie przeżyć miniszoku i zastanawiania się. Dzielenie codzienności z eksem to ciężka przeprawa, a wy będziecie przeżywać wręcz intymne chwile, bliskość fizyczna i tak dalej. Trzeba uważać, trzymać nerwy na wodzy.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Ech
hm?
Stary 2013-06-30, 11:16   #1677
ama09
Zakorzenienie

Ciężko mi po wczoraj, nie wiem czy zostawić TŻ czy nie..
Nie wiem czy bardziej boję się być sama czy tak bardzo go kocham..
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:18   #1678
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, pewnie akurat miałaś przerwę w czytaniu
Właśnie widzę xd

Cytat:
Ech
no no,nos do góry. U mnie też słabo,wczoraj byłam na imprezie, widziałam najpiękniejszego DJa na świecie, non stop łapaliśmy kontakt wzrokowy i się do mnie taaaaaaaaaaaak uśmiechał.... A potem złapałam doła że jestem sama że go nie ma że DJ nie weźmie mojego numeru telefonu.Hm.
Stary 2013-06-30, 11:20   #1679
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ciężko mi po wczoraj, nie wiem czy zostawić TŻ czy nie..
No tego niestety nikt za Ciebie nie zdecyduje. To Ty musisz wiedzieć, czy jesteś w stanie wybaczyć zdradę i uwierzyć, że on Cię więcej nie okłamie. Albo żyć ze świadomością, że kłamać będzie i pozwalać na to. To Twoje życie, Twoja decyzja.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Właśnie widzę xd
Koniec maja-początek czerwca, jak Ci się chce to poczytaj, w pierwszym tygodniu czerwca się wszystko rozwijało.
Cytat:
że DJ nie weźmie mojego numeru telefonu.Hm.
Trzeba było mu go dać
Stary 2013-06-30, 11:33   #1680
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Trzeba było mu go dać
Mogłam może,ale nie mam na tyle śmiałości.Może jakbym wypiła ze 2 piwa..

Edytowane przez Tindomerel_
Czas edycji: 2013-06-30 o 11:34
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości