Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 22:56   #1081
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Laski, sasiad chyba sie skapnal, ze korzystamy z jego neta i zalozyl haslo wiec lipa, mam tylko net komorkowy byle do poniedzialku!!!!!!!!!!

Podrzucam wam kaszkowego Pietraszka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Coś ta kaszka chyba średnio smakowała?

a co sie dziwisz jak żeś mu transfer wizażem muliła
wiecie co tutaj u mnie któryś z sąsiadów ma taką nazwe łącza:
ssij łosiowi w piekle zastanawiam sie jakie moze byc hasło: jestem łosiowa zrobie ci loda w piekle czy w niebie nie chce życ bez ciebie ha!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:06   #1082
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Laski, sasiad chyba sie skapnal, ze korzystamy z jego neta i zalozyl haslo wiec lipa, mam tylko net komorkowy byle do poniedzialku!!!!!!!!!!

O rany, ale biedulek!
Jakie Holle zamówiłaś, Lady? Na swoim mleczku robisz?
Ja jeszcze nie podałam, chyba w poniedziałek spróbuje na spokojnie.

Bookeh: obejrzałam flmik z Hanią - moja zasypia tak samo, tylko bez smoczna więc troszkę sobie stęka ( nie płacze). Kiedy widzę, że nie może zasnąć a oczka trze już niemożliwie to ją zabieram i tulę albo przystawiam, pociumka i śpi. A ty zostawiasz Hanię szalejącą w łóżeczku aż zaśnie?
Zastanawiam się czy potrzebnie podnoszę Amelkę.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:08   #1083
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
bo Twoje dużo redbula łoją i dlatego latają
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
a no i mi wyjaśniały okrutnie!

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

cała, Ty jak pierdykniesz to jak pijany w nocnik
kobity kochane, dilera zmieńcie, albo chociaz prochy ide dzięki wam lulu w bardzo dobrym humorze
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nizoral mi bardzo pomaga przy mega swędzeniu
zresztą kiedyś czytałam w necie jakąś pracę naukową,że w nizoralu jest jakiś składnik, ktory pomaga na wypadanie włosow
a teraz przerzuciłam się na ziołowy szampon wzmacniający radical

no te dwie jak się spotkają (charliz i cała) to kino
ja zawsze leje z Waszych wieczornych postów i zastanawiam się te dwie się nadzgały czy co?

zmykam kochane, starszty syn ma dziś nocleg u babci więc bedzie się u nas działo iiiiiiiichaaaaaaa
tym bardziej,że TZ jutro wyjeżdza
tylko nie zajedz męża bo jeszcze Ci sie przyda nieraz

LADY- Pietraszko przystojniak, tylko ta kaszka chyba przypalona
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:10   #1084
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
hej kochane,
stęsknilam się za Wami podczytywałam troszkę w ciągu dnia ale potem miałam gości i nie miałam jak pisać

chciałam Wam powiedzieć co mnie dziś miłego spotkało
ostatnio z moim starszym synem troszkę koty drzemy, wchodzi w taki głupi wiek i nie ukrywam,że jego zachowanie bardzo mnie irytuje, nie potrafię się z nim ostatnio dogadać, ciągle mam do niego o coś pretensje ale upominam go w taki głupi sposob- ciocho bo Groszka obudzisz, nie rob tego nie rob tamtego, ech...
koło godziny 10 postanowilam,że Leo zostanie z tatusiem, wzieliśmy z Samkiem rowery i pojechaliśmy do miasta na zakupy, fajnie bo mamy kawałek drogi do osiedla więc po drodze powygłupialiśmy się, potem rodzieliliśmy zakupy, ja warzywniak, on biedra, wychodzę ze sklepu a moj syn stoi pod sklepem z wielką, piękną czerowną różą dla mnie normalnie tak się wzruszyłam,nie potrafię tego opisać
obiecałam sobie,że będę się starać dla Samka być lepsza bo przecież nie możemy robić wszystko tylko pod Groszka, w końcu mam DWÓCH synów

kochany synus
ja tez ostatnio mam problemy z siostra ona tez 12 lat

Cytat:
a pijany w nocnik jak pierdyka? : hahaha: też nie bardzo bo mu sik lata jak po redbulu

Cytat:
marsi. Ty nie szalej na saxach az tak, bo nie zdążysz durexów na moją wiztę z całego domu pozbierać

a my z charliz, to ciągniemy to samo zioło od jednego dilera i to dlatego
dajcie tego zioła troche
bo ja juz dawno sie tak beztrosko nie smialam
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:10   #1085
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
a pijany w nocnik jak pierdyka? : hahaha: też nie bardzo bo mu sik lata jak po redbulu
no właśnie nie pierdyka, w sensie że taki nietrafiony szczoch
Cytat:
nizoral mi bardzo pomaga przy mega swędzeniu
zresztą kiedyś czytałam w necie jakąś pracę naukową,że w nizoralu jest jakiś składnik, ktory pomaga na wypadanie włosow
a teraz przerzuciłam się na ziołowy szampon wzmacniający radical

no te dwie jak się spotkają (charliz i cała) to kino
ja zawsze leje z Waszych wieczornych postów i zastanawiam się te dwie się nadzgały czy co?

zmykam kochane, starszty syn ma dziś nocleg u babci więc bedzie się u nas działo iiiiiiiichaaaaaaa
ooo to spórbuję, tylko kurde, po tych przeciwłupiezowych mam niezłe siajno na czerepie, a przy zapaleniu nie używam odzywki, bo mi kiedyś dermatolog tak powiedziala.

o kurka, ale będzie się dzialo

Cytat:

Pietraszko <3
zrób sąsiadowi aferę, co on se myśli
Cytat:
Coś ta kaszka chyba średnio smakowała?

ssij łosiowi w piekle zastanawiam sie jakie moze byc hasło: jestem łosiowa zrobie ci loda w piekle czy w niebie nie chce życ bez ciebie ha!
oj babo
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:14   #1086
sarah67
Zadomowienie

aj tam marsi szalej ile sie da raz sie zyje

a cala pomoże Ci te durexy zbierac

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

ja obejrzalam sex w wielkim miescie 2
pierwszt film od momentu yrodzenia
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:14   #1087
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
aj tam marsi szalej ile sie da raz sie zyje

a cala pomoże Ci te durexy zbierac

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

ja obejrzalam sex w wielkim miescie 2

Tyyyy. jak zioła nie niuchne to jej nie pomogę :brzyda l:

Stary 2013-06-29, 23:22   #1088
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Tyyyy. jak zioła nie niuchne to jej nie pomogę :brzyda l:
chyba wszystkie żeśta się upalily, bo przeca Marsi nie uzywa durexów, oni na zywioł
Stary 2013-06-29, 23:25   #1089
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba wszystkie żeśta się upalily, bo przeca Marsi nie uzywa durexów, oni na zywioł

O kobieto, a jak jeszcze ten wiatrak odpalą i tżtowi dynda na lewo i prawo to prawie jak nazwa u mojego sąsiada tylko nie w piekle a w niebie :brzyda l:

dobranocka

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-06-29 o 23:28
Stary 2013-06-29, 23:44   #1090
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Noc przeżyłam bo jak TŻ wrócił o 23:30 to mu kazałam śmieci wynieść A jeszcze Wam coś napiszę, bo TŻ był wczoraj a piwie bo zjechał jego kolega który wozi samochody lawetą po europie i w domu jest kilka dni raz w miesiącu no i TŻ wrócił, ja się obudziłam i a on mówi do mnie taki napiwkowany "znalazłem po drodze dla Ciebie prezent"(piechotą wracał od tego kolegi bo to blisko). Ja rano wstałam jak młody się obudził i mi się przypomniało z tym prezentem...ja patrzę a ten przytachał dwie łubianki takie po truskawkach tylko że plastikowe a nie drewniane O losie...ale prezent
posikałam się

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej hej
Wisienko dużo szczescia i miłości na każdy dzień Waszej wspolnej drogi zycia

tak mi sie przypomniało, jak moj tż miał takie spotkanie z kolegą. Po wszystkim poszedł go odprowadzić, bo był w lepszym stanie niż tamten (a musiał przejść przez dość ruchliwą ulicę). No i ten kolega też wpadł na genialny pomysł prezentu dla żony. Zbierał po drodze.... takie plakaty wyborcze na sztywnej tekturze i zatachał wszystkie do domu

A ja mam dziś dzień z serii: zła matka ze mnie byłam na spacerze z fotelikiem na stelażu. I jakaś matka "dobra rada" raczyła mnie uświadomić, jaką to krzywdę robię dziecku. Że później rehabilitacje itd... to ja jej mowie, że moj mały nie toleruje spania w pozycji leżącej w gondoli. A ona zdziwiona: w łózeczku też nie chce spać?? Aż się poryczałam w domu. Szybko wrocilam z tego spaceru i co dziwne, na spiocha wyciągnełam małego z fotelika i spi do tej pory na brzuchu

Bylismy tez na szczepieniu (młody waży 6750g) i pediatra powiedziała, że powinnam unikać chustowania, że ten fotelik dla dziecka lepszy. Że to fatalny wpływ na postawę dziecka, na kregoslup

Niech to moje dziecko już siądzie, bedzie się wozić spacerówką i po problemie,bo ja już nie moge tych dobrych rad słuchać.

A nocka u nas fatalna, jak kilka ostatnich. Pobudki co godzinę a od 4 do 6 nie było spania.

Wczoraj byłam tak padnięta po całym dniu, że powiedziałam tż, że ma uśpić po południu małego na drzemkę, bo ja nie mam juz siły. W ciągu dnia usypiałam go chyba z godz na rękach a spał pół godz. No i tak się usypiali, że od tej drzemki ze mną do 14.00 nie spał wcale aż do nocnego snu o 19.00. A wyglądał strasznie: oczka czerwone podpuchnięte. Dopiero ja go uspilam na noc. Ehh... maruda moj mały kochany

też cudnie

Olej babę, a co do lekarki to sama wiesz,że głupio gada

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=ctwH_...ature=youtu.be

Hania zasypia to co prawda poranna drzemka ale wieczorne wygląda podobnie

a w klubie dodam pare zdjęć, kurcze chyba Was nie nadgonie.... jade za niedługo do ikei popatrzeć na łóżka, bo chyba chce wymienić naszą wersalkę 1,30m bo powoli się nie mieścimy

Także jakby coś do potem

Ciekawe jak tam Wisienka nasza
Dorka identycznie cała chodzi, jak na rękach to nogami kopie...

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Lady czytnik nie świeci I nadaje się tylko do czytania. Czytniki są robione w takiej dziwnej technologii, zamiast szklanego podświetlonego ekranu jest e-papier. Po odpaleniu ebooka widok jest prawie taki jak w normalnej książce. Nie odbija się od niego światło, można na nim czytać na plaży w samo południe jak normalną książkę. A jak się ściemnia to trzeba wlączyć światło bo nic nie widać. Dzięki temu oczy się nie męczą, można czytać godzinami. Główna wada to cena, powinno to to być o połowę tańsze, ja dałam 600 zł i to na promocji. Tablet jest bardziej funkcjonalny, na czytniku możesz tylko czytać, w dodatku widok jest tylko czarno-biały. Ale dla miłośników książek, takich co to pół dnia mogą czytać, tylko czytnik ze względu na ten efekt papieru. Ja mój czytnik uwielbiam miłością bezgraniczną. I ładuje się go raz na parę tygodni, przy przeciętnym używaniu chyba z miesiąc wytrzymuje. Bardzo długo w każdym razie, w międzyczasie można zapomnieć gdzie się położyło ładowarkę
A powiedz mi jeszcze, czyli w takim razie odpada czytanie w nocy przy karmieniu?

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobię jutro, dziś wieczór wybieram się na koncert Stinga

Teściowie mnie wkur...ili na maksa Mąż pojechał pod jakimś pretekstem tam, a t do niego, że oni idą na chrzciny tylko ze względu na dziecki No zrobiliśmy im straszną krzywdę że nie dostosowaliśmy się do grafika brata męża Mąż jej krzyknął TO NIE IDŹCIE i wyszedł. Wybiegła za nim, teść w ogródku był i mówi mu co Ł powiedział. To ten do niego wróć się! Bo pożałujesz i nie przyjdziemy na chrzciny i NIKT nie przyjdzie

Mam ich dość
Ale masz fajnie! lubię Stinga
Teściowie - szok!

Cytat:
Całe życie tak myślałam, że szelest, zapach świeżo wydrukowanego papieru itp. Ale potem zrozumiałam że w domu mam ograniczoną ilość miejsca, jak nie chcę mieć książek po sypialniach tylko w biblioteko-gabinecie to na regałach mieści mi się góra 3, może 4 tysiące książek a na czytniku mogę mieć choćby i kilkadziesiąt tysięcy, w tym różne "śmieci" typu babskie czytadła na które mi szkoda miejsca na półkach No i dlatego kupiłam czytnik
to samo, w pokoju dziewczynek mamy podwójny regał, gdzie ułożone książki w 2 rzędach (ledwo się mieszczą), osobny regał 4 półkowy na ich książeczki, w naszym pokoju też regał i też prawie pełen, a drugie tyle stoi u mojej mamy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 00:59   #1091
gojka24
Zakorzenienie

przeczytałam ostatnie2 strony...
Wisienko witamy w swiecie żon,,
noga nadam boli... oby jutro bylo ok..
kolorowych snów...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 01:16   #1092
Kija80
Zadomowienie

Szaja na czytniku po ciemku nic nie zobaczysz, tak jak w książce. Musisz mieć włączoną jakąś lampkę. Są nawet specjalne lampeczki montowane do czytnika ale nie posiadam, podczas karmienia nocnego włączam sobie lampkę na stole. Ekran w czytniku w ogóle nie świeci, nie da się go podświetlić. Trudno to opisać, sama nie umiałam sobie wyobrazić jak to działa zanim zobaczyłam na własne oczy. Człowiek jest przyzwyczajony do takich ekranów jak w tablecie, telefonie, komputerze, a e-papier to coś zupełnie innego. Jest taki jakby... matowy? Nie błyszczy się, nie świeci, jest tylko biała strona z czarnym tekstem i ewentualnie czarno-białe zdjęcia czy rysunki. Różnicę między tabletem a czytnikiem dobrze widać w pełnym słońcu, im bardziej świeci tym mniej widać na tablecue i tym lepszy kontrast na czytniku. W nocy odwrotnie...

Jutro urządzam imieniny mężowi, dobranoc
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 03:29   #1093
YellowSheep
Rozeznanie

Siedzę po nocy i Was czytam zamiast spać.

Wisienko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Little na to wygląda, że już sobie odpuścił. Albo gada na przekór żeby mi pokazać jaki to on twardy jest, zobaczymy jak będzie jak przyjdzie do konkretów.

sarah no na pewno jakoś tam rodzina będzie mnie wspierać.

e__vel właśnie też wychodzę z założenia, że nie ma sensu się męczyć, zobaczymy..
a książeczkę polecam, jest rewelacyjna, Oli często ją czyta

nawijko ja mam nadzieję że to się jakoś wszystko wyprostuje ale zaczęło się robić poważnie niestety... dzięki

Silver

Illusion padłam prezent rewelacja

Cała

Laurko masakra z teściami...

Szklanko

Marsi
a zachowanie Sammiego super dla takich chwil fajnie być mamą..
co do włosów, to moje wypadają już jakby mniej, a na czole mam taką mini-grzywkę z nowych włosków zakola też mam :/

iffonka czyżby Wisienka tak się bawiła że u Ciebie też słychać

Lady Pietraszko jaki skwaszony

Jesteście wszystkie kochane i mam nadzieję że jakoś się to wszystko poukłada, w końcu wizażowe kciuki potrafią zdziałać cuda.. A jeśli nie to trudno. Jak dobrze że jesteście! trochę mi lepiej, w szczególności Cała i Charlizz szybko potrafią humor poprawić
lecę spać, dobranoc
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 06:09   #1094
LadyWhisper
Zakorzenienie

Charlizz i cala z rana jak smietana ja pierdziu, jestescie niemozliwe!!!

Debrah, holle mleczna kupilam, nie robie na swoim mleku bo nie dalabym rady tyle sciagnac, zreszta, marnowaloby sie...... No nic, bedziemy probowac do skutku, ale nie powiem, przybilo mnie to fest

Kija, nie kus!!!!!!!!!!!!! Maz by mnie zjadl jakbym mu zaczela marudzic o ebooku..... A nie powiem, zaczyna mi sie to coraz bardziej podobac :P
Ebooki maja rozne wielkosci? I na czym polega roznica w takim za 100 a takim za 600zl?

Pietraszko nauczyl sie grryzc. Mam tak pogryzione sutki, ze az mi krew leci co najlepsze, Maly nie ma jeszcze zabkow

Yellow, a jaki jest w ogole stosunek tz do Oliego? Bo pisalas, ze Oli za nim szaleje, a w druga strone??? Przytulam mocno

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:15   #1095
ILLUSION
Wtajemniczenie

gości mamy dzisiaj więc nie będzie mnie bo przyjeżdża teściowa zabrać młodego na spacer a ja w tym czasie z mężem będziemy żarełko szykować.

Wczoraj też teściowa była u nas i zgrzała mnie trochę. Karmiłam młodego zupką a on wiadomo wiercił się trochę, trochę wypluwał a ta siadła przed leżaczkiem i go zabawia, tłucze jakąś grzechotką, ćwiergoli coś. No to jej powiedziałam co o tym myślę, że on ma się skupić na jedzeniu a tak to dławi się i połyka bezmyślnie jak ona odwraca jego uwagę. I że nie chodzi o to żeby on zjadł bezmyślnie jak najwięcej tylko żeby nauczył się ładnie i świadomie jeść. Dacie wiarę że przyznała mi rację i powiedziała ze nie będzie tak więcej robiła? No ale przy okazji opowiedziała historie jak to w dzieciństwie karmiła mojego męża i w konsekwencji był małym pulpetem...otóż teść przyprowadzał z podwórka żywego psa co się pałętał przed blokiem, no i dzieciak wpatrzony w zwierzaka a ona ładowała w dziecko jedzenie bez opamiętania

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-06-30 o 08:29
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:41   #1096
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Czesc!
Tz pojechal i zobaczymy sie w polowie sierpnia. Do tego czasu nie wiadomo, czy sie w ogole uda. U tesciowej zle mi nie bedzie, ale juz mi jest smutno i tesknie za nim.
Tylko Yae nic sobie z tego nie robi...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:58   #1097
marsi11
Zakorzenienie

nocka u nas spokojna i bez płaczu
wstałam wcześniej i już ciasto się pieczę przy niedzieli
zaraz zapach obudzi mojego TZ spiocha

Cytat:

nie wiem co ty bierzesz ale ja chce tego kilo
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a obejrzalam sex w wielkim miescie 2
hehe to nie jesteś sama bo ja przed wcoraj obejżałam pierwszy film ( ne licząc kina) bo TZ dopiero telewizja w domu podłączył a ideaa miała być taka,że TV w domu wcale nie bedzie- cwaniak przyniosl sobie do konsoli, a co za tym idzie nie mozna się do tv dopchac
no ale wracając do filmu, oglądałam horror "szepty",TZ wymiękł a ja zostałam sama bylo bosko
Cytat:
aaaa i tutaj nowość od wczoraj w superpharm była promocja na durexy i zakupiłam duże pudełko gumiserwisu

meneq wspolczuje rozlaki, ja tak mialam przy pierwszym synu, TZ był na kontrakcie w stolicy, było mi ciężko ,tylko wtedy nikt mi nie pomagał,masakra
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:07   #1098
Konto usunięte

Cytat:
Szaja na czytniku po ciemku nic nie zobaczysz, tak jak w książce. Musisz mieć włączoną jakąś lampkę. Są nawet specjalne lampeczki montowane do czytnika ale nie posiadam, podczas karmienia nocnego włączam sobie lampkę na stole. Ekran w czytniku w ogóle nie świeci, nie da się go podświetlić. Trudno to opisać, sama nie umiałam sobie wyobrazić jak to działa zanim zobaczyłam na własne oczy. Człowiek jest przyzwyczajony do takich ekranów jak w tablecie, telefonie, komputerze, a e-papier to coś zupełnie innego. Jest taki jakby... matowy? Nie błyszczy się, nie świeci, jest tylko biała strona z czarnym tekstem i ewentualnie czarno-białe zdjęcia czy rysunki. Różnicę między tabletem a czytnikiem dobrze widać w pełnym słońcu, im bardziej świeci tym mniej widać na tablecue i tym lepszy kontrast na czytniku. W nocy odwrotnie...

tzn ja wiem, jak to wygląda bo widziałam u przyjaciółki, ale jakoś nigdy mnie nie zastanowiło jak z tym nocnym czytaniem

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Tz pojechal i zobaczymy sie w polowie sierpnia. Do tego czasu nie wiadomo, czy sie w ogole uda. U tesciowej zle mi nie bedzie, ale juz mi jest smutno i tesknie za nim.
ojjj

------------------
Z rana wyskoczyłam z butów = na fejsie chyba nowa moda będzie, wrzucanie nekrologów dzieci :/ aż na plotkowym wątek dałam, bo nie ogarniam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:09   #1099
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
U nas nocka spoko dziś jestem wyspana. Tż wybył do pracy. Dziś ostatni dzień i ma 2 tyg urlopu

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
U mnie sajgon lekki, tż chory, leży z gorączką, a Ewcia marudzi okropnie przez ząbki. Nie może spać, nawet ciumuś nie pomaga Ehh umęczą się te dzieciaczki nasze, jak nie brzuszek to ząbki.

Cytat:
chciałam Wam powiedzieć co mnie dziś miłego spotkało
ostatnio z moim starszym synem troszkę koty drzemy, wchodzi w taki głupi wiek i nie ukrywam,że jego zachowanie bardzo mnie irytuje, nie potrafię się z nim ostatnio dogadać, ciągle mam do niego o coś pretensje ale upominam go w taki głupi sposob- ciocho bo Groszka obudzisz, nie rob tego nie rob tamtego, ech...
koło godziny 10 postanowilam,że Leo zostanie z tatusiem, wzieliśmy z Samkiem rowery i pojechaliśmy do miasta na zakupy, fajnie bo mamy kawałek drogi do osiedla więc po drodze powygłupialiśmy się, potem rodzieliliśmy zakupy, ja warzywniak, on biedra, wychodzę ze sklepu a moj syn stoi pod sklepem z wielką, piękną czerowną różą dla mnie normalnie tak się wzruszyłam,nie potrafię tego opisać
obiecałam sobie,że będę się starać dla Samka być lepsza bo przecież nie możemy robić wszystko tylko pod Groszka, w końcu mam DWÓCH synów

acha, chciałam Wam powiedzieć,że jak dobrze pódzie to w poniedziałek będę mieć miłego gościa Caławdeszczu z Julaskiem mają do nas wpaść
dla Samiego. Ja się wzruszyłam jak to czytałam to nie wyobrażam sobie jak Ty się musiałaś wzruszyć Pięknie!

Fajnie że znów z całą się spotkacie

Cytat:
Silver jak wygląda Twoja sytuacja na głowie? przestały Ci włosy wychodzić?
Tak Już znacznie mniej ich wypada Niedawno to zauważyłam. Nagle z dnia na dzień mniej ich na szczotce zostało Także wiesz, jest nadzieja
Trzymam kciuki aby Twoje też przestały wypadać

Cytat:

i co? działo się??

Cytat:

Uuuu chyba nie smakowało
Stary 2013-06-30, 09:09   #1100
meneq
Zakorzenienie

Dzieki marsi.
Musialo Ci byc bardzo ciezko. Jak sobie radzilas wtedy?
Tym bardziej ja powinnam dac rade, bo mam stala pomoc, a jeszcze moment i moja mama do nas dolaczy.
Juz zapomnialam, jak to jest zyc z dala od siebie, a kiedys przez dlugie lata jakos sobie z tz rade dawalismy...
Stary 2013-06-30, 09:20   #1101
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki marsi.
Musialo Ci byc bardzo ciezko. Jak sobie radzilas wtedy?
Tym bardziej ja powinnam dac rade, bo mam stala pomoc, a jeszcze moment i moja mama do nas dolaczy.
Juz zapomnialam, jak to jest zyc z dala od siebie, a kiedys przez dlugie lata jakos sobie z tz rade dawalismy...
mieszkałam wtedy na blokowisku i rzuciłam się w wir życia towrzyskiego z innymi mamami, może to śmieszne brzmi ale ja wtedy byłam bardzo młoda (19 lat) i tamte mamuśki był dla mnie wielkim wsparciem i przede wszystkim zajmowały mój czas
wychodziliśmy z Samkiem z rana z domu i wracaliśmy tylko żeby zjęśc i wieczorkiem na spanie
do tej pory jak przejeżdzam przez osiedle to mi się łezka w oku kręci

natomiast TZ w tym wszystkim był najbardziej biedny
bo ja byłam z Samim a on zupełnie sam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:23   #1102
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

no i humor poprawiony

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
3.30 w nocy a Ty nadrabiasz wizaz zamiast spać???

Cytat:
Wczoraj też teściowa była u nas i zgrzała mnie trochę. Karmiłam młodego zupką a on wiadomo wiercił się trochę, trochę wypluwał a ta siadła przed leżaczkiem i go zabawia, tłucze jakąś grzechotką, ćwiergoli coś. No to jej powiedziałam co o tym myślę, że on ma się skupić na jedzeniu a tak to dławi się i połyka bezmyślnie jak ona odwraca jego uwagę. I że nie chodzi o to żeby on zjadł bezmyślnie jak najwięcej tylko żeby nauczył się ładnie i świadomie jeść. Dacie wiarę że przyznała mi rację i powiedziała ze nie będzie tak więcej robiła? No ale przy okazji opowiedziała historie jak to w dzieciństwie karmiła mojego męża i w konsekwencji był małym pulpetem...otóż teść przyprowadzał z podwórka żywego psa co się pałętał przed blokiem, no i dzieciak wpatrzony w zwierzaka a ona ładowała w dziecko jedzenie bez opamiętania
Nie wierze!!

Cytat:
Czesc!
współczuję strasznie

Cytat:
no ale wracając do filmu, oglądałam horror "szepty",TZ wymiękł a ja zostałam sama bylo bosko
Też ostatnio oglądałam,ale z Tż. Sama horrorów nie oglądam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41565638]
Z rana wyskoczyłam z butów = na fejsie chyba nowa moda będzie, wrzucanie nekrologów dzieci :/ aż na plotkowym wątek dałam, bo nie ogarniam [/QUOTE]

że jak??? ale po co , na co??
Stary 2013-06-30, 09:24   #1103
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
mieszkałam wtedy na blokowisku i rzuciłam się w wir życia towrzyskiego z innymi mamami, może to śmieszne brzmi ale ja wtedy byłam bardzo młoda (19 lat) i tamte mamuśki był dla mnie wielkim wsparciem i przede wszystkim zajmowały mój czas
wychodziliśmy z Samkiem z rana z domu i wracaliśmy tylko żeby zjęśc i wieczorkiem na spanie
do tej pory jak przejeżdzam przez osiedle to mi się łezka w oku kręci

natomiast TZ w tym wszystkim był najbardziej biedny
bo ja byłam z Samim a on zupełnie sam
To jest pewien pomysl, bo w okolicy mieszka bardzo duzo rodzin z malymi dziecmi. Dodatkowo jeszcze krewni tz.
Tz nawet nie bedzie mial chwili, zeby zatesknic, tak bedzie praca oblozony. A na pewno duzo komfortu daje mu mysl, ze ktos sie nami podczas jego nieobecnosci zajmie.
Stary 2013-06-30, 09:44   #1104
Kija80
Zadomowienie

Lady większość ma 6 cali czyli ciut mniej od tableta. Są większe, 9 czy 10 cali, nie pamiętam dokładnie, ale tych jest mniejszy wybór i są dużo droższe. I chyba mniej wygodne w użyciu, ja jak leżałam w ciąży to nieraz czytałam po parę godzin z rzędu, taki mały to mogłam bez problemu trzymać i obsługiwać jedną ręką, myślę że większy trzeba by jednak trzymać dwoma rękami. Chociaż nie używałam to nie wiem na pewno... I mały wszędzie się mieści, do torebki, do kieszeni szlafroka... A czym się różnią tanie od drogich? Takich po 100 to chyba nie ma, są tańsze niż te firmowe ale one są kiepskie jakościowo i zwykle mają problem z czytaniem większości formatów. Albo czytają ebooki kupione w tej księgarni która wyprodukowała czytnik, tak było bodajże z czytnikiem empikowskim, przynajmniej coś mi się tak kojarzy, może coś potem poprawili. Najlepsze są czytniki Kindle z Amazona, można na all kupić wersję z reklamami za mniej niż 500 zł z tego co kojarzę. Są świetne jakościowo i mają super warunki gwarancji. Ja wzięłam ten mój onyx bo chciałam żeby do mnie pisało na ekranie po polsku a nie po angielsku. I onyx ma wgraną Ivonę, taki głos który przeczyta ci każdy ebook, po polsku albo po angielsku, trochę śmiesznie to brzmi bo wszystko jest czytane takim beznamiętnym głosem ale w awaryjnych sytuacjach czasem się przydaje. I można się nieźle uśmiać włączając Ivonkę czytającą hrabiego Fredrę, oczywiście nie myślę o Zemście tylko np. Trzynastej księdze Pana Tadeusza albo królewnie ☠☠☠☠olonie, programik nawet nieźle sobie z tym radzi

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Jak leżałam na patologii na trójce to wszystkie trzy miałyśmy czytniki, śmiesznie to wyglądało jak leżałyśmy rządkiem z czytnikami w łapkach

Meneq współczuję...

Szaja masakra z tymi nekrologami, co za idiocyzm...

Ciekawe jak Wisienka po nocy poślubnej

Idę te małżowe imieniny szykować bo jestem w lesie...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:04   #1105
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
przeczytałam ostatnie2 strony...
Wisienko witamy w swiecie żon,,
noga nadam boli... oby jutro bylo ok..
kolorowych snów...
oby
Cytat:
a co dobrego szykujesz??
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Wisienko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Little na to wygląda, że już sobie odpuścił. Albo gada na przekór żeby mi pokazać jaki to on twardy jest, zobaczymy jak będzie jak przyjdzie do konkretów.

sarah no na pewno jakoś tam rodzina będzie mnie wspierać.

e__vel właśnie też wychodzę z założenia, że nie ma sensu się męczyć, zobaczymy..
a książeczkę polecam, jest rewelacyjna, Oli często ją czyta

nawijko ja mam nadzieję że to się jakoś wszystko wyprostuje ale zaczęło się robić poważnie niestety... dzięki

Silver

Illusion padłam prezent rewelacja

Cała

Laurko masakra z teściami...

Szklanko

Marsi
a zachowanie Sammiego super dla takich chwil fajnie być mamą..
co do włosów, to moje wypadają już jakby mniej, a na czole mam taką mini-grzywkę z nowych włosków zakola też mam :/

iffonka czyżby Wisienka tak się bawiła że u Ciebie też słychać

Lady Pietraszko jaki skwaszony

Jesteście wszystkie kochane i mam nadzieję że jakoś się to wszystko poukłada, w końcu wizażowe kciuki potrafią zdziałać cuda.. A jeśli nie to trudno. Jak dobrze że jesteście! trochę mi lepiej, w szczególności Cała i Charlizz szybko potrafią humor poprawić
lecę spać, dobranoc
Kurka, tak mi przykro mam nadzieję,że się wyprostuje, nie ogarniam o co Wam poszlo, ale jak się kochacie, to będziecie razem
Stary 2013-06-30, 10:05   #1106
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry
Jestem na biezaca i gotowa na ponowne wbicie.
Ciezki to byl tydzen, oj ciezki, te szczepienia to jakas masakra, dobrze, ze juz tylko jedno zostalo.
W ogole to na kolejne szczepienie zaproponowali mi termin na 3 dni przed weselem, ale od razu przekladalam, bo gdzie tu do wesela z rozhisteryzowanym synalkiem.

Wisienko mam nadzieje, ze wczirajszy dzien byl takim jaki sobie wymarzyliscie, albo jeszcze lepszy. Duzo szczescia dla Was i wyrozumialosci.

Cytat:

Haha kaszka chyba za slona byla

Wczoraj bylismy na urodzinach u mojego brata, tata mi jak zwykle spij tz ale jestem mega zdziwiona, bo do tej pory po takich imprezach moj mezulek dogorywal caly dzien, a dzisiaj z samego rana do mnie, ze on bierze malego a ja mam odpoczywac i sie glowie czy faktycznie kaca nie ma czy tak dobrze udaje

Pogodnej niedzieli
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:05   #1107
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Charlizz i cala z rana jak smietana ja pierdziu, jestescie niemozliwe!!!

Debrah, holle mleczna kupilam, nie robie na swoim mleku bo nie dalabym rady tyle sciagnac, zreszta, marnowaloby sie...... No nic, bedziemy probowac do skutku, ale nie powiem, przybilo mnie to fest

Kija, nie kus!!!!!!!!!!!!! Maz by mnie zjadl jakbym mu zaczela marudzic o ebooku..... A nie powiem, zaczyna mi sie to coraz bardziej podobac :P
Ebooki maja rozne wielkosci? I na czym polega roznica w takim za 100 a takim za 600zl?

Pietraszko nauczyl sie grryzc. Mam tak pogryzione sutki, ze az mi krew leci co najlepsze, Maly nie ma jeszcze zabkow

Yellow, a jaki jest w ogole stosunek tz do Oliego? Bo pisalas, ze Oli za nim szaleje, a w druga strone??? Przytulam mocno

Lady, mąż Ci kuuuupi przeca
Cytat:

gości mamy dzisiaj więc nie będzie mnie bo przyjeżdża teściowa zabrać młodego na spacer a ja w tym czasie z mężem będziemy żarełko szykować.

nie wierzę
Cytat:
Czesc!
strasznie dużo czasu, a jak się w sierpniu zobaczycie, to mam nadzieję,że na dłużej trochę??
Cytat:
nocka u nas spokojna i bez płaczu
wstałam wcześniej i już ciasto się pieczę przy niedzieli
zaraz zapach obudzi mojego TZ spiocha

hehe to nie jesteś sama bo ja przed wcoraj obejżałam pierwszy film ( ne licząc kina) bo TZ dopiero telewizja w domu podłączył a ideaa miała być taka,że TV w domu wcale nie bedzie- cwaniak przyniosl sobie do konsoli, a co za tym idzie nie mozna się do tv dopchac

aaaa i tutaj nowość od wczoraj w superpharm była promocja na durexy i zakupiłam duże pudełko gumiserwisu

meneq wspolczuje rozlaki, ja tak mialam przy pierwszym synu, TZ był na kontrakcie w stolicy, było mi ciężko ,tylko wtedy nikt mi nie pomagał,masakra
Marsi, taką żonkę mieć jak Ty...
wstaję rano oa tu ciasto, no no, muszę się tam do Was jednak wybrać do tego Wrocławia, Całej kurnik zwiedzić, Twojego ciasta pojęść i Blogerki Borysa przystojniaka obejrzeć bna żywo z każdej strony
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41565638]tzn ja wiem, jak to wygląda bo widziałam u przyjaciółki, ale jakoś nigdy mnie nie zastanowiło jak z tym nocnym czytaniem

ojjj

------------------
Z rana wyskoczyłam z butów = na fejsie chyba nowa moda będzie, wrzucanie nekrologów dzieci :/ aż na plotkowym wątek dałam, bo nie ogarniam [/QUOTE]
że co?

Wisienka pewnie śpi a potem od nowa balanga
Stary 2013-06-30, 10:10   #1108
Konto usunięte

No poważnie:

https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf

nie ogarniam
Stary 2013-06-30, 10:16   #1109
s i l v e r
Zakorzenienie

Słyszałyście że złapali tego faceta od fałszywych alarmów bombowych w Katowicach?? Jakiś 26 latek

http://www.wprost.pl/ar/406141/Falsz...ekach-policji/
Stary 2013-06-30, 10:17   #1110
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

dobra, przywioze Ci jutro w wiadrze

charlizz
, patrz, ogumienie kupiła i juz nie jadą na żywca coś Ty nie w temacie była

czołem!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości