Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-30, 08:45   #361
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Aaaaaa ratunku !!!!!
Nie wiem czy nie zaczyna nam sie ciemieniucha miedzy brwiami...

Color- Ty coś pisalas o oliwce, ale to chyba trochę kontrowersyjny sposób..

Justi Ty tez coś wspominalas o tym problemie, jak sobie poradziliscie ?????

Uciekam do mojego Wrzaskuna, pozniej nadrobie
Czemu kontrowersyjny?;-)
Nie tylko ja o tym pisałam. Motylek chyba też. Smarujesz oliwką i przecierasz pieluszką tetrową jeśli jest na buzi. Na główce też smarujesz ale szczoteczką wyczesujesz.

Witam:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:03   #362
xal
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią proszę o poradę

Jako, że jesteście już bardziej obcykane:
bolą mnie piersi dosyć mocno, nakarmiłam małą ale tego pokarmu jest tyle, że odciągnęłam 100 ml i dalej sika... Tyle, że nie wiem czy zciągać do końca, bo boję się, że potem nie naprodukuje się mleka... A nie wiem ile potrzebuje czasu na wytworzenie nowego?? I tak ściągam któryś raz i wylewam Bo nie mam pojemników do mrożenia...
Odciąga się z pełnej piersi 10-15 ml dla ulgi. Jak odciągniesz więcej to rozkręcasz laktację.
Gdzieś mam fotki ze szpitala z tablicy o laktacji, jak się lepiej poczuję to wstawię.
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczynki, do jakiej temperatury podgrzać to mleczko co rano ściągnęłam, jest w lodówce? zamierzam na gazie w kąpieli wodnej i mierzyć microlifem?
ok 37 stopni
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
A jakby któraś z was miała taki problem z katarem jak my to polecam 2 rzeczy. Marimer baby - ładnie oczyszcza nosek i ma małą końcówkę więc wygodnie się go używa. I odkrycie z wczoraj - olbas oil na bodziaka - parę kropelek i jest super inhalacja
Moja też ma katar, masakra.
Daję jej kroplomierzem wodę morską bo boję się sprayem. Wyciągnęłam kieliszek do wódki, psiknełam wodę i kroplomierzem jej podaję.
Do tego odciągacz odkurzaczowy.
Dziekuję za pomysł z olejkami, nie mam w domu tego to spróbuję Amol, może jej ulzy
http://parenting.pl/portal/jak-leczyc-katar-u-niemowlat
Kładę na brzuszku i zastanawiam się nad kroplami z mojego mleczka ...

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy Wasze dzieci jak śpią na brzuszkach to też zdają sie spać w nieskończoność? Moja Sofia może i się powierci troszkę w międzyczasie, ale rzadko zdarza jej się samej obudzić jak jest w tej pozycji. Zazwyczaj muszę jej pomóc, żeby nie przespała karmienia... za to jak śpi na plecach albo na boczku w ciągu dnia to mogę liczyć na max 40min-1h drzemki

Jeszcze zauważyłam, że jeżeli ona nie śpi pomiędzy karmieniami to to drugie karmienie kończy się zaśnięciem po 3 minutach ssania bo jest już tak zmęczona... I wszelkie metody wybudzania dają może efekt na minutę albo i nie... I kończy się tym, że idzie spać i kolejny normalny posiłek ma dopiero po 3h... Mam wrażenie, że moje dziecko bardziej potrzebuje spać niż jeść
O, opisałaś moją, tylko ona nie śpi tak cały czas, ale poza tym i spanie na brzuszki i spanie podczas jedzenia

Ja się czuję do doopy, nie wiem czy to ja czy mąż zaraziliśmy małą, ale mam nadzieję, że u niej będzie to lepiej niż u mnie. Z nosa mi kapie, łeb boli. Na mój katar nic nie działa, chwilowa ulga to Sulfarinol (nie bijcie za mocno, ale cała reszta kropli o kant więc biorę tego mniej niż podali na opakowaniu, bo karmię, a w ciąży pozwolili brać)
W nocy mąż wstawał na przebieranie małej bo mi się w głowie kręciło, nie miałam siły. Chyba zadzwonię po mamę na jutro i wtorek, bo jak ja mam przebierać czy nosić małą to boję się, że ją zarażam bardziej. No i to smarkanie nosa jedną ręką a trzymanie dziecka drugą dobre nie jest. No ale lepsze to niż mój katar by na nią kapał, bo mam taki kranik bez zaworka

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:18   #363
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No dokladjie to samo. Dlatego troche sie boje ze jak go do lozeczka odloze to nie uslysze.
mój też zazwyczaj na początku tylko stęka, płacz zaczyna się później ... dziecko upomni się o swoje

Cytat:
Aaaaaa ratunku !!!!!
Nie wiem czy nie zaczyna nam sie ciemieniucha miedzy brwiami...

Color- Ty coś pisalas o oliwce, ale to chyba trochę kontrowersyjny sposób..

Justi Ty tez coś wspominalas o tym problemie, jak sobie poradziliscie ?????

Uciekam do mojego Wrzaskuna, pozniej nadrobie
ja w końcu nie wiem czy to ciemieniucha była, posmarowałam raz olejem z migdałów i zeszło, po oliwce u nas jest tylko gorzej (w ogóle nie możemy małego nią smarować) ale wiem, że dużo osób stosuje. Ponoć bardzo dobra jest Olejuszka ale ją chyba tylko przez neta można zamówic...

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a MICHAS dzisiaj konczył 2 mc

==
Cześć!
Jak Młody zasnął o 6:00 tak obudził się o 7:00 a raczej kupa go obudziła wzięłam go do siebie na brzuch i pospaliśmy jeszcze ale kark mnie bolał strasznie

pogoda do bani

edit:

Ash Twoja mała lubi na brzuszku może dlatego, że jest skulona, Bartek też spokojniej wtedy śpi a na pleckach często go w kokon muszę otulać

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-06-30 o 09:19
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:29   #364
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
witam w klubie
a te krosteczki biale to nie prosaczki??? moj tez ma

a i wyszla mu ciemieniucha , czyli co naoliwic przed kapiela, zczesac szczota i umyc ? tak

a MICHAS dzisiaj konczył 2 mc

nocka byla superr zasnal po 22 spal do 2,45 zjadl i spal do 5, 30 zjadl zrobil kupe i wstal o 8,40 :P
nie no one są czerwone np te na brodzie i kilka z nich ma biały czub jak pryszcz, na policzkach są czerwone i jest ich pełno

do mam które stosowały kraterki, pomogły coś one?? bo własnie zamówiłam je i mam nadzieję że kasa w błoto nie pójdzie

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

Powiedzcie mi, czy Wasze dzieci jak śpią na brzuszkach to też zdają sie spać w nieskończoność? Moja Sofia może i się powierci troszkę w międzyczasie, ale rzadko zdarza jej się samej obudzić jak jest w tej pozycji. Zazwyczaj muszę jej pomóc, żeby nie przespała karmienia... za to jak śpi na plecach albo na boczku w ciągu dnia to mogę liczyć na max 40min-1h drzemki

Jeszcze zauważyłam, że jeżeli ona nie śpi pomiędzy karmieniami to to drugie karmienie kończy się zaśnięciem po 3 minutach ssania bo jest już tak zmęczona... I wszelkie metody wybudzania dają może efekt na minutę albo i nie... I kończy się tym, że idzie spać i kolejny normalny posiłek ma dopiero po 3h... Mam wrażenie, że moje dziecko bardziej potrzebuje spać niż jeść
moj nienawidzi byc na brzuchu, o zasypianiu w tej pozycji mogę pomarzyć tylko na pleckach i głowa na boku, no i mój mały w ciągu dnia ma jedna dlugą ok 3 godzinną sesję spania a reszta dnia to takie drzemki czasami po 15 min czasami po godzince, noc co 3-4 godz się budzi

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2013-06-30 o 09:22
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:29   #365
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nie no one są czerwone np te na brodzie i kilka z nich ma biały czub jak pryszcz, na policzkach są czerwone i jest ich pełno

do mam które stosowały kraterki, pomogły coś one?? bo własnie zamówiłam je i mam nadzieję że kasa w błoto nie pójdzie
u mnie ani razu nie pomoglo ani jeden bak nie wyszedl a maswalam brzuch ze 30 min

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:30   #366
ankaaa206
Wtajemniczenie

i kolejne pytanie:

czy Wasze maluchy mruczą tzn tak jęczą przy karmieniu i podczas snu??

Julka
Stary 2013-06-30, 09:30   #367
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe, biedna Matylda! a probowalas poczekać moment i zobaczyć czy samobójczyni "nie udaje"? bo Nela czasem polozy tak glowe, ale od razu ja odwraca na bok. swietnie sobie radzi i nie wygląda jakby miała nie dac rady.

Ash - kciuki za pakowanie. przyjaciolki cos pomoga? niech się spisza w te ostatnie dni

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

kochana! Zuzka chciała Ci zapewnić obsluge poza kolejka kochane dziecko :P a mamuska nie zrozumiala jej intencji
następnym razem wykorzystaj, a później caluj corcie po stopkach

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

37 st. zawsze temp. ludzkiego ciala może być mniej, jak było goraco to dawałam letnie i mala nie protestowala.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Nelka spala od 16.30, czekałam az się obudzi, bo chciałam isc pod prysznic...no i pospala do 21. uznaliśmy, ze trzeba ja budzic, kapiel, spa, cyc i wieczor nasz :P lezy, kreci się, wypluwa smoka, gada z miskami. mamuska chyba nigdy się nie umyje bo zaraz znow będzie czas na cyca.
To nie była jej pierwsza próba kiedyś sprawdziliśmy co zrobi, a ona zaczęła nogami wierzgac, tak jakby się udusić miala. A głową swobodnie kręci od urodzenia, więc nie wiem co ona wyczynia
Cytat:
Nuna- absolutnie nie ściągaj zbyt dużo, tylko do poczucia ulgi. Im wiecej sciagasz tym wiecej produkujesz.. I kup woreczki do mrozenia może mleczko sie przyda.
Julce mleczka nie zabraknie.. A jak sie boisz to nie wylewaj, trochę może stać w temp pokojowej, a w lodówce nawet 3dni

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Motylek niezła ta promo na pampersy rozumiem ze jutro jeszcze ważna ? Muszę sie przejechać do Piotra i Pawła
Tak dziś też jeszcze wazna

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Trochę podczytalam ale nie mam siły odpisać :-(
Ala wczoraj dała czadu. Byłyśmy same na dluuugim spacerze w lasku, wróciłyśmy o 15 i do 22 jak nie była na rękach to ryk cały czas chciala jeść a jak już dostawała to ciumknela 2 razy i ryk...dobrze że Majka była aniołem i przespala całe popludnie...
Oczywiście smarki nadal do pasa i w trakcie noszenia było cały czas odciaganie fluchów
A jakby któraś z was miała taki problem z katarem jak my to polecam 2 rzeczy. Marimer baby - ładnie oczyszcza nosek i ma małą końcówkę więc wygodnie się go używa. I odkrycie z wczoraj - olbas oil na bodziaka - parę kropelek i jest super inhalacja

I słuchajcie jakim jestem geniuszem spacerowym. Poszłam do lasu więc zapobiegawczo wzięłam moskitiery dla dziewczyn. Założyłam i w połowie drogi się zorientowalam że o dzieci to zadbalam ale siebie nawet ociupinke niczym nie psiknelam zzarly mnie równo te komary...

No to się wyzalilam.
Dziewczyny skończyły wczoraj 2 miesiące i aż trudno uwierzyć że jeszcze niedawno były takimi małymi alienami wychudzonymi a teraz są pięknymi bobasami;-)
Alieny Sliczne kólewny Ci urosły
Cytat:
Dzień dobry! Witam się wyspana Nie wiem ile spałam, bo jakoś mi nie wyszło patrzenie na tel w nocy, ale Sonia 2 razy budziła się na karmienie i od razu zasypiała więc i ja pospałam. O 6 obudziła się na dłużej, ale w mega dobrym humorze i po jedzonku, kupce i 10 minutach rozmowy poszła spać i śpi a ja mogłam zjeść śniadanie i zaraz idę pod prysznic. Dziś kontynuujemy pakowanko ale jakoś widzę to w cieplejszych barwach.

W ogóle wczorajszy dzień nam minął bez płaczu, z regularnymi drzemkami więc jest git. Chyba jelitka mojej córki powoli wracają do normy

Elusiek cały czas o Was myślę i ściskam Adi jest mega dzielny. Sam odpoczywa przed jutrem i daje też Was zebrać siły. Jutro o 9 już będzie po wszystkim

Diabli nie ma to jak dwie imprezy Zapraszam jutro na "karton party"
Co do przyjaciół i pomocy to od wyjazdu Antona ciągle ktoś u mnie jest, a to przyjaciółki, a to kuzynki. Ustawiłam grafik łącznie z nockami, bo jakoś się ich bałam a ostatecznie musiałam delikatnie dać im do zrozumienia, że nocki jednak wolimy spędzić z Sofcią same Więc w ciągu dnia mam pomoc przy pakowaniu i sprzątaniu, a w nocy odpoczywamy z Sofią od towarzystwa. Jedyny problem mamy taki, że być może zostaniemy do niedzieli, i przez te 4 dni będziemy raczej tylko we dwie i do tego na kartonach. Ale jutro wieczorem będę wiedziała na czym stoimi. Być może TŻ użyje swojego uroku osobistego i przekona pracowników agencji mieszkaniowej, żeby przyspieszyli biurokratyczne procedury i dali mu klucze od ręki

Nie chciałam jej już brać do przychodni przed wyjazdem, ale tam nie wiem kiedy będę miała okazję ją zważyć więc chyba we wtorek się przejdziemy na kontrolne ważenie...
Dobrze, że masz przyjaciół na których możesz liczyć
U nas Matylda też lepiej śpi na brzuszku

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Czemu kontrowersyjny?;-)
Nie tylko ja o tym pisałam. Motylek chyba też. Smarujesz oliwką i przecierasz pieluszką tetrową jeśli jest na buzi. Na główce też smarujesz ale szczoteczką wyczesujesz.

Witam:-*
Dokładnie,
Na brwiach smarowałam oliwką i przecierałam tetrą, Nie wróciło. Na głowie oliwką, czesanie i nawilżanie. Po 2 dniach spokój.
Cytat:

A co do tej dyscho coś tam. U nas młoda miała stwierdzone to w 2 tygodniu zycia na kontrolnej wizycie i ma wpisane w kartę, że jej mięśnie brzucha nie zeszły się. Ale nigdy tego nie sprawdzałam co to, bo nie pamiętałam nazwy. Dzięki za przypomnienie.

A co do kateterów. Uzywaliśmy ze 4 razy. Pomogły, ale nie na bąki a na zrobienie kupy

edit: doczytałam o tej dyscho i to chyba nie do końca to, ale pamiętam, że na tej wizycie lekarka mówiła, ze dziecku nie zstąpiły się mięśnie i ma problem z wydalaniem kupy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-06-30 o 09:53
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 09:36   #368
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
i kolejne pytanie:

przy jedzeniu tak rozkosznie jęczy jakby z przyjemności a podczas spania? moje dziecko baaardzo głośno śpi, jęczy, gada, chrapie
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
To nie była jej pierwsza próba kiedyś sprawdziliśmy co zrobi, a ona zaczęła nogami wierzgac, tak jakby się udusić miala. A głową swobodnie kręci od urodzenia, więc nie wiem co ona wyczynia
stwierdziła, że już ma dość

Stary 2013-06-30, 09:40   #369
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Witamy
u nas dzisiaj paskuda pogoda Mała pięknie spała mi w nocy więc przewiduję dzisiaj długi okres aktywności. Oby słońce wyszło bo w domu mała mnie wykończy

Cytat:
Jeszcze sporo przede mną ale chcę do poniedziałku mieć wszystko w kartonach, żeby pon i wt mieć na ostateczne sprzątanie mieszkania...
Mam nadzieję, że TŻ znajdzie mieszkanie w pon i w środę będziemy mogły do niego już lecieć. Jeśli nie to lecimy dopiero w następną niedzielę i cały tydzień spędzimy już totalnie na kartonach
Ash ja na Twoim miejscu z przejęcia bym już oka w nocy nie zmrużyła, masz już reisefieber ?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U nas prawie 4kg, więc do podwojenia zostało 1kg, nie sądzę by trwało to do 6 miesiąca
Mój mąż już kazał małej mniej jeść, bo zamiast pchełki to się pulpet robi Stwierdził, że on nie chce później słuchać o odchudzaniu i dietach, o chlebie i wodzie będzie dziecko trzymać
A mąż chce top model wychować ?

u nas klocek waży 5 kg i już cięzko się nosi, w chuście kręgosłup wysiada. Ale im wieksza tym fajniejsza

Cytat:

Zaliczyłam z młodą
-ślub koleżanki
-zepsułyśmy drugie auto, więc zostaliśmy bez (nie wzięłam komórki ze sobą, zostawiłam auto na poboczu i miałam 6 km spacer )

Nie dało rady stopa złapać ?
i tak gratuluję kondycji ja po 2 km wysiadam

Cytat:
Czemu kontrowersyjny?;-)
też słyszałam że tak się robi, na główkę to chyba oliwka z kwasem salicylowym o ile się nie mylę
Stary 2013-06-30, 10:06   #370
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Tak dziś też jeszcze wazna

Alieny Sliczne kólewny Ci urosły

Dobrze, że masz przyjaciół na których możesz liczyć
U nas Matylda też lepiej śpi na brzuszku

Dokładnie,
Na brwiach smarowałam oliwką i przecierałam tetrą, Nie wróciło. Na głowie oliwką, czesanie i nawilżanie. Po 2 dniach spokój.

A co do tej dyscho coś tam. U nas młoda miała stwierdzone to w 2 tygodniu zycia na kontrolnej wizycie i ma wpisane w kartę, że jej mięśnie brzucha nie zeszły się. Ale nigdy tego nie sprawdzałam co to, bo nie pamiętałam nazwy. Dzięki za przypomnienie.

A co do kateterów. Uzywaliśmy ze 4 razy. Pomogły, ale nie na bąki a na zrobienie kupy

edit: doczytałam o tej dyscho i to chyba nie do końca to, ale pamiętam, że na tej wizycie lekarka mówiła, ze dziecku nie zstąpiły się mięśnie i ma problem z wydalaniem kupy
moj tez wysila sie na
kupe robi sie bordowy nieraz placze i slychac jak wylatuje i taka dosyc luzna , kilka razy zrobil tylko twardsza

Cytat:

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

moj nienawidzi byc na brzuchu, o zasypianiu w tej pozycji mogę pomarzyć tylko na pleckach i głowa na boku, no i mój mały w ciągu dnia ma jedna dlugą ok 3 godzinną sesję spania a reszta dnia to takie drzemki czasami po 15 min czasami po godzince, noc co 3-4 godz się budzi
a to mojemu robia sie na brodzie od mleczka takie pryszczyki

Stary 2013-06-30, 10:22   #371
ankaaa206
Wtajemniczenie

i dla łizażowych ciotek, Niko 4 tygodniowa pyza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rapuję.jpg (116,6 KB, 63 załadowań)

Julka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 10:29   #372
Elusiek
BAN stały

Cytat:
i kolejne pytanie:

mój wydaje bardzo różne dźwięki, przy karmieniu to już przebija wszystko od jęków, przez westchnienia, sapanie, mruczenie niczym kot do warczenia jak się kończy butelka
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:30   #373
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ale jestem gość

Stary 2013-06-30, 10:31   #374
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
przy jedzeniu tak rozkosznie jęczy jakby z przyjemności a podczas spania? moje dziecko baaardzo głośno śpi, jęczy, gada, chrapie

stwierdziła, że już ma dość
Tylko czego?

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witamy
u nas dzisiaj paskuda pogoda Mała pięknie spała mi w nocy więc przewiduję dzisiaj długi okres aktywności. Oby słońce wyszło bo w domu mała mnie wykończy

Ash ja na Twoim miejscu z przejęcia bym już oka w nocy nie zmrużyła, masz już reisefieber ?

A mąż chce top model wychować ?

u nas klocek waży 5 kg i już cięzko się nosi, w chuście kręgosłup wysiada. Ale im wieksza tym fajniejsza

Nie dało rady stopa złapać ?
i tak gratuluję kondycji ja po 2 km wysiadam

też słyszałam że tak się robi, na główkę to chyba oliwka z kwasem salicylowym o ile się nie mylę
A no pewnie, że można było Tylko ja z tych zosiek samosiek I do tego taka w☠☠☠☠...., że lepiej jak poszlam piechotą. Swoją drogą, zawsze jak nie wezmę telefonu to auto mi się psuje nawet przed wyjazdem z domu pomyślałam, że oo nie wzięłam tel, ale jadę "dobrym" autem to na pewno się nie zepsuje i co? Zepsuło się
Cytat:
moj tez wysila sie na
kupe robi sie bordowy nieraz placze i slychac jak wylatuje i taka dosyc luzna , kilka razy zrobil tylko twardsza

a to mojemu robia sie na brodzie od mleczka takie pryszczyki

To u nas idzie miękka kupa, ale taka gęsta i jednolita. Czasami zrobi bez wysiłku, a czasami się obawiam czy tlenu jej nie podać, bo tak bordowieje ;/ Biedne te dzieciątka. Ale jak gdzieś teraz na jakimś forum czytałam, że rodzice dziecku rozwierali odbyt i wygrzevbywali kupę do 14 msc to o mało nie padłam na zawał ;/

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Ale gościu Fajny już taki

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-30, 10:38   #375
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
:
Kurka, chciałabym słyszeć przy jedzenieniu jęczenie z przyjemności. Co raz częściej jest bunt i płacz Już nie pamiętam kiedy Sofia ssała jedną pierś 15 minut. 10 to max i zaczyna się ryk.. Chyba, że zaśnie wcześniej Mam poważne wątpliwości, czy ona kiedykolwiek dosysa się do tego najbardziej treściwego pokarmu. ..

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Aż musiałam wyguglać co to znaczy No trochę sie stresuję... Ale jak już będziemy mieli mieszkanie to luz. Bardzo chcę jechać w środę... Chcę mieć już za sobą tę całą przeprowadzkę i chaos... No zobaczymy jak to wyjdzie...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Anka Nikoś jest świetny, i jaki już duży Pięknie rośnie

Motylku Sofia też już nie raz próbowała się udusić na brzuszku Ale zawsze po minucie przekręca łepek... Może lubią te nasze laski życie na krawędzi?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:40   #376
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko czego?
ciężkiego życia niemowlaka

Cytat:
Kurka, chciałabym słyszeć przy jedzenieniu jęczenie z przyjemności. Co raz częściej jest bunt i płacz Już nie pamiętam kiedy Sofia ssała jedną pierś 15 minut. 10 to max i zaczyna się ryk.. Chyba, że zaśnie wcześniej Mam poważne wątpliwości, czy ona kiedykolwiek dosysa się do tego najbardziej treściwego pokarmu. ..
ja ostatnio miałam takie cyrki przy jedzeniu je, je, nagle ciąąąągnie za sutek, wkurza się, kopie, ryczy, płacze i z chwilę od nowa

jeśli przybiera na wadze to się nie martw, ostatnio sporo czytam na temat kp i niektóre mamy piszą, że ich dzieci od początku ssały jedną pierś po 6-7 minut a przybierają na wadze super po prostu bardziej intensywnie ssały i szybciej dochodziły do konkretów i szybciej się najadały

Stary 2013-06-30, 10:42   #377
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Aż musiałam wyguglać co to znaczy No trochę sie stresuję... Ale jak już będziemy mieli mieszkanie to luz. Bardzo chcę jechać w środę... Chcę mieć już za sobą tę całą przeprowadzkę i chaos... No zobaczymy jak to wyjdzie...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Anka Nikoś jest świetny, i jaki już duży Pięknie rośnie

Motylku Sofia też już nie raz próbowała się udusić na brzuszku Ale zawsze po minucie przekręca łepek... Może lubią te nasze laski życie na krawędzi?

Poplułam się a kanapka wylądowała na lapku
Urozmaicają tak sobie swoje leniwe życie
Następnym razem poczekam dłużej i zobaczę czy przekręci czy znów zacznie wierzgać

Aaaaa Bańka a czym przepajasz Michałka?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-30, 10:43   #378
Elusiek
BAN stały

Cytat:
słodziak
Stary 2013-06-30, 10:54   #379
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
'
przy karmieniu czasami, ale to bardziej takie "eee" pełne szczęścia =] podczas snu już nie, na początku strasznie mruczał, teraz to jak się zaczyna przebudzać, w nocy już nie płacze tylko właśnie coraz głośniej mruczy, prycha i wtedy wiadomo że trzeba karmić

Przemek mówi ciotkom dzień dobry:
tylko trzeba łepek przekręcać bo źle się nagrało

http://w885.wrzuta.pl/film/30k1uRUfiTn/20130630_074154

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:03   #380
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Vil ale on fajnie gada słodziaczek

Stary 2013-06-30, 11:05   #381
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
'
przy karmieniu czasami, ale to bardziej takie "eee" pełne szczęścia =] podczas snu już nie, na początku strasznie mruczał, teraz to jak się zaczyna przebudzać, w nocy już nie płacze tylko właśnie coraz głośniej mruczy, prycha i wtedy wiadomo że trzeba karmić

O jejku, ale sobie pięknie gada Ja tam słyszę "I love You"

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-30, 11:10   #382
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
piękny pyzuś ciuszki też super

jeeeej ale mój synuś dostosowuje się do mnie - śpiąca jestem, on też przysypia od dwóch godzin

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-06-30 o 11:12
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:25   #383
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
'

ale slodki Przemus , rozkoszne sa te gaworzenia
Cytat:
Poplułam się a kanapka wylądowała na lapku
Urozmaicają tak sobie swoje leniwe życie
Następnym razem poczekam dłużej i zobaczę czy przekręci czy znów zacznie wierzgać

Aaaaa Bańka a czym przepajasz Michałka?
herbatka na trawienie , po koperku jakby gorzej bylo i woda przegotowana
Cytat:
Tylko czego?

A no pewnie, że można było Tylko ja z tych zosiek samosiek I do tego taka w☠☠☠☠...., że lepiej jak poszlam piechotą. Swoją drogą, zawsze jak nie wezmę telefonu to auto mi się psuje nawet przed wyjazdem z domu pomyślałam, że oo nie wzięłam tel, ale jadę "dobrym" autem to na pewno się nie zepsuje i co? Zepsuło się

To u nas idzie miękka kupa, ale taka gęsta i jednolita. Czasami zrobi bez wysiłku, a czasami się obawiam czy tlenu jej nie podać, bo tak bordowieje ;/ Biedne te dzieciątka. Ale jak gdzieś teraz na jakimś forum czytałam, że rodzice dziecku rozwierali odbyt i wygrzevbywali kupę do 14 msc to o mało nie padłam na zawał ;/

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ale gościu Fajny już taki
oo maj gattt tak to do glowy by mi nie przyszlo hehe

Cytat:
ale slodziakk jaki ma sliczny i wygodny lezaczek
Stary 2013-06-30, 11:35   #384
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ciężkiego życia niemowlaka

ja ostatnio miałam takie cyrki przy jedzeniu je, je, nagle ciąąąągnie za sutek, wkurza się, kopie, ryczy, płacze i z chwilę od nowa

jeśli przybiera na wadze to się nie martw, ostatnio sporo czytam na temat kp i niektóre mamy piszą, że ich dzieci od początku ssały jedną pierś po 6-7 minut a przybierają na wadze super po prostu bardziej intensywnie ssały i szybciej dochodziły do konkretów i szybciej się najadały
No musze obczaić ten watek o kp, możesz jeszcze raz linkiem zarzucić? Zobaczymy we wtorek jak z tym przybieraniem sobie mała radzi po szpitalu....

Vil Ale nasz pieroworodny jest słodziak nad słodziaki! Sofia też wydaje taki śmieszny dźwięk po kichaniu W ogóle wydaje mi się, że lubi kichać, bo zawsze się uśmiecha jak sobie ulży I w ogóle jest dziwna bo jak jej nosek czyszcze aspiratorem to też się uśmiecha
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:38   #385
Elusiek
BAN stały

Cytat:
'

jaka gaduła
Stary 2013-06-30, 11:44   #386
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No musze obczaić ten watek o kp, możesz jeszcze raz linkiem zarzucić? Zobaczymy we wtorek jak z tym przybieraniem sobie mała radzi po szpitalu....
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=613347

Stary 2013-06-30, 11:48   #387
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Wrocilam tak wkuta ze szok! Normalnie wku***ilam sie na wkasne dziecko
Droga do sklepu-spi, powrot-spi, a w trakcie odwalila taki cyrk ze sie poplakalam.. Wycie, ryk totalny wiec ja ja na was reke w druga wozek, na nim koszyk z zakupami ale gdzie tam! 3min na rekach i znow wycie! Niech zasnie, chce sie wyplakac. Mialam wrazenie ze wszyscy sie gapia ze wlasnego dziecka nie umiem uspokoić
My tak we wtorek wracaliśmy ze spaceru. Mały tak się darł, że myślałam, że się popłaczę. Mąż ze stresu aż papierosa musiał zapalić. Dosłownie biegliśmy z wózkiem

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Komiksowa - u nas tez byl problem pod haslem "nie przybiera, czyli cos jest nie tak". pediatra panikowal. ja sciagalam mleko i karmilam mala z butelki zeby widziec ile zjada. karmilam cycem, dokarmialam 50ml z butli (moje mleko). po tygodniu mala przybrala 0,5 kg nie daj sie zastraszyc...bo u nas od razu pojawil sie temat odzwiernikow, refluksow i innych cudow. wyczytalam gdzies, ze dzieci z wieksza masa urodzeniowa moga sie zatrzymac wagowo, a pozniej dopiero przybieraja jesli widzisz, ze dziecko je, nie rzyga fontannami, spi, nie placze z glodu to jest ok.
Jeszcze się nie martwię tak mocno. Zrobiłam rozeznanie wśród koleżanek-mamusiek i one też mówią, że póki nie traci na wadze, to nie ma co się martwić. We wtorek mamy kolejne ważenie, więc na pewno będę w stresie. Tylko, że poza tym wszystkim to mam chyba problem z ilością mleka. Tzn Mały się najada - potrafi spać nawet 4 godziny. Mleko jest, ale ja w ogóle nie mam potrzeby używać wkładek laktacyjnych. Z piersi mi się nie leje, a jak próbuję odciągać, to mleka jest bardzo mało i jest wodniste. Jak położna powie, że mam dokarmiać mm, to nie będę z tego robić tragedii. Czasem jest tak, że muszę tego swojego wrzaskuna 3 godziny karmić. Wyciągnie mi cyce do samych kolan, jak tak dalej będzie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
też tak mieliśmy przez pierwsze 2 tygodnie, ale się skumaliśmy że on lubi cieplejszą wodę niż położna kazała kąpać teraz to zadowolony w cieplutkiej wodzie aż nóżkami pluska
My też nalewamy cieplejszą wodę. Młody zadziera nogi do góry i moczy się w wiadrze, no a jak się go wyciągnie, to się zaczyna teatr.
Elusiek 3maj się tam. Żeby wszystko sprawnie poszło, a Adi szybko zapomniał.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
halo

przyszłam pochwalić moje dziecko wczoraj rozmroziliśmy tort i zrobiliśmy zaległe urodziny + pępkówkę młodego a i wczorja imieniny Piotra były młody cały czas spał, najpierw w wózku w ogrodzie z nami a potem w domku jak się zimno zrobiło z 1 przerwą na cyca - złote dziecko
wczoraj żeżarłam poziomki, maliny, tort i kiełbaske z grilla, a nawet grzanki z masełkiem czosnkowym i mały nie zareagował
Jakie wyrozumiałe dziecię, wie, że rodzice też muszą się wyszaleć
Ja się najadłam czereśni wczoraj i przedwczoraj i truskawek też. Młody strzela kupy bez żadnych problemów.

Cytat:
Czemu kontrowersyjny?;-)
Ja słyszałam o zwykłej oliwie z oliwek, że podobno jest najlepsza na ciemieniuchę. 15 minut przed kąpielą posmarować, nałożyć czapeczkę, wyczesać.

Cytat:
i kolejne pytanie:

Nasz maluch czasem wydaje takie odgłosy, że "lejemy" ze śmiechu z mężem.

Cytat:
Słodka pyza

No to idę "spróbować" ściągnąć chociaż trochę mleka.
--------------

A i przetestowałam papierki do pieluch wielo. Dobrze za3mują kupę, zostawiają na pieluszce plamę, ale nie przepuszczają "treści" dalej. Nie wiem, jakiej są firmy, bo wygrałam je w licytacji razem z pieluchami.

Edytowane przez komiksowa
Czas edycji: 2013-06-30 o 11:51
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:59   #388
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jeszcze się nie martwię tak mocno. Zrobiłam rozeznanie wśród koleżanek-mamusiek i one też mówią, że póki nie traci na wadze, to nie ma co się martwić. We wtorek mamy kolejne ważenie, więc na pewno będę w stresie. Tylko, że poza tym wszystkim to mam chyba problem z ilością mleka. Tzn Mały się najada - potrafi spać nawet 4 godziny. Mleko jest, ale ja w ogóle nie mam potrzeby używać wkładek laktacyjnych. Z piersi mi się nie leje, a jak próbuję odciągać, to mleka jest bardzo mało i jest wodniste. Jak położna powie, że mam dokarmiać mm, to nie będę z tego robić tragedii. Czasem jest tak, że muszę tego swojego wrzaskuna 3 godziny karmić. Wyciągnie mi cyce do samych kolan, jak tak dalej będzie
ciesz się, że Ci nie leci moja szwagierka też nie używała a karmiła kilka dobrych miesięcy a ilość odciągniętego mleka nigdy nie świadczy o tym ile go masz!! niektóre mamy karmią z powodzeniem a nie mogą odciągnąć ani kropli odciągnęłaś mało mlecza czyli to pierwszej fazy, do popicia a nie pojedzenia, moje też na początku wodniste jest później konkretniejsze dopiero... moje dziecko na początku też ciąąągle wisiało przy piersi mam nadzieję, że trafisz na mądrą położną, która nie będzie próbowała Ci wmówić, że masz kiepski pokarm i nie każe dokarmiać

Stary 2013-06-30, 12:23   #389
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamuski stosujecie jakiś krem do twarzy ??????
Ja niczym nie smaruje buzki i zastanawiam sie ze może powinnam.. Małemu powyskakiwaly krostki na policzku, brodzie i szyjce. Raczej nie uczulenie, obstawiam tradzik lub potowki...
Co z tym robić ????
ja kupiłam w aptece krem z chicco 50 kostzował coś około 36 zł, jest dość gęstny ale w końcu to 50 zmywa się spoko, a na potówki to stosuję mąkę ziemniaczaną
Stary 2013-06-30, 12:24   #390
diabli
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/events/469432926472574/?ref=3
7 lipca krakow
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości