|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
moje dziecko dziś śpi jak szalone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale fajny gość ![]() my po spacerku, zaliczyliśmy kościół z młodym, i chwilę temu Ignaś possał z 15 minut, więc pewnie za 1-1,5h będzie chciał jeszcze ![]()
![]() |
#393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie sęk tkwi w tym, że Ci rodzice mówili, że jak szli spać to dziecko było w środku a później znajdowało się na podłodze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
vil słuchaj to Ty kupiłaś ta matę edukacyjną co wygląda jak z fischer price??? jak się sprawuje, warta swojej ceny? bo zastanawiamy się z Tż jaką kupić, i trochę szkoda kasy na oryginał
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
hej
Veronic a mi się właśnie wydaje że ja bardzo mało robię;/ jestem zła, ba! jestem wściekła. Mam ochotę spakować rzeczy i wrócić na stare śmieci (do rodziców). I tak do nich pojadę za tydzień, tylko kwestia czy wrócę... eh TŻ mnie wczoraj wk*rwił (bo inaczej tego nazwać nie można) i zawiódł. Teściowa wczoraj siedziała z mała, podobno była grzeczna. Tylko podejrzewam że cały czas była na rękach ![]() ![]() eh za☠☠☠iste urodziny, nie ma co ![]() i mam zagadkę, jak w ciągu 6 godz można zużyć 5 pampersów? (kupy nie było). |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie nadrabiam was...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
siedzę i myślę
|
Mamy karmiące mm ... moje dziecko strasznie nieregularnie je... czasami po 4h zje 120ml, a czasami już po godzinie znowu chce jeść
![]() ![]()
#398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#399 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() A mąż ma może gorszy dzień i Twój spadek formy i awantura.gotowa. Pogodzicie się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#400 |
BAN stały
|
Dziś Adi ma mini urodziny 2 miesiące na karczku, jak ten czas szybko zleciał
![]() Jedziemy do szpitala, do zobaczenia ciotki po operacji ![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-06-30 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziękuję za wszystkie rady dotyczące ściągania mleka
![]() Sharp sto lat ![]() ![]() co zrobił Tż?? ![]() a te pampersy to teściowa zużyła?? Jeśli tak, to może ona myśli, że zmienia się jak tetrowe ![]() U nas kiepska nocka... Pierwsza taka od urodzin Julci. Nie spała 3,5 godziny chciała tylko cycka ulewała i znów cycka a jak ją odłożyłam to płakała... Dziś ma wpaść do nas rodzina męża w odwiedziny a ja jakaś padnięta... hump dałaś już radę do kościoła?? wow. ![]() MysiaMysz ja mam stracha przed nowościami pokarmowymi a Ty takie turbulencje i małemu nic ![]()
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, widzę, że już tylko garstka została do rozpakowania. Wszystkim gratuluję pociech
![]() Julek wczoraj skończył 7 tygodni. Od urodzenia przybrał ponad 2,5 kg ![]() ![]() ![]() ![]() No to tyle popisałam bo płacze... buziaki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
śliczności
Veronik słodka kruszynka ![]() ![]() karolina u nas po mm jest jedna kupka czasami dwie diabli ale moja mała wstaje tak wcześnie to co mam z nią zrobić jak leżaczek i karuzela się znudzi, wspólne zabawy tez. A o samotnym leżeniu nie ma mowy. Relaks? mój jedyny relaks to wieczorny prysznic anoxe gratulacje |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mamą jesteś najlepszą!!! Nie myśl inaczej ![]() aaaa i pomiędzy karmieniami powinien wypijać 20-30 ml. W ciągu całego dnia od 100 do 120 ml.
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-30 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
nuna u nas na początku mała w dzień spała a w nocy było jedno wielkie darcie. Pierwszy miesiąc najgorszy.
Karolcia dziś zrobiła taką kupę ze pampers prawie czysty za to całe plecy osrane, prawie po szyję. Nie wiem jak ona to zrobiła. banka przykro mi z powodu kolek. Współczuję bardzo Jenny ![]() ![]() Cytat:
![]() nuna nie za dużo robisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | ||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ładnie Ci przybrał na wadze;-) Cytat:
![]() Jutro chyba musze się przejść ze sobą do lekarza. Wczoraj na wieczór głowa przeszła,ale zaczęły się mega skurcze żołądka,nie dobrze mi i małe zawroty głowy:-( nawet jeść nie mogę bo mnie mdli:-/ Jak nie urok to sraczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
100 lat
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 | ||
Zakorzenienie
|
![]() anoxee piękności masz w domu ![]() nie wiem co z tym moim dzieckiem, nawet na mnie śpi parę minut i płacz. I dziwnie je: o 9:20 zjadła 120, do 12:20 nie dotrwała i jadła o 11:30- 120 ml, 12:30-60 ml, 13:30- 60 ml, 14:30- 90 ml. Nie wiem co jej jest ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- axella ja chodzę z małą do sklepu jak śpi bo też był wrzask Cytat:
anka śliczny maluszek ![]() ![]() karolina a od kiedy karmisz mm? bo pamiętam że u nas na początku tak było i lekarz kazał dawać kiedy tylko dziecko się domaga i nie wybudzać jak ma dłuższą przerwę. Później jadła już w miarę regularnie co 3 godz. Dziś jakieś cyrki odstawia. Justi tak ja ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki nuna tak teściowa zużyła tyle pampków karolina u nas jak mała jest głodna to nie da się jej oszukać wodą ![]() DZięki dziewczzyny za życzenia Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-06-30 o 14:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() wczoraj W miał dobry dzien, dzisaj już tak nie jest ![]() ![]() mam go teraz na rekach, wiec ciezko mi sie pisze... anka- śliczny ten Twój bobas ![]() vil- przemuś cudnie gada ![]() sharp- wszystkiego dobrego!!! młody od poczatku miał mało włosków, troche sie już przerzedziły... najwiecej ma z tyłu głowy ![]() 3majcie sie |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki ![]() Sharpnowaja 100 lat! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magiusa napisz mi proszę, bo wiem, że dajesz Dareczkowi Delicol tak? Pediatra Wam to przepisał czy sama zadecydowałaś? Bo z tego co widzę Twój Młody nie ma jeszcze 20dni prawda? To ten Delicol można dawać wcześniej? U nas wrzask od wczoraj od 15 do ok.1 w nocy (z małymi przerwami) a dziś od 14 znów Małą spina i już naprawdę nie wiemy co robić bo kupki robi a dalej ją spina ![]() Uroczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Sharp sto lat!
My z Tz jestesmy po obiedzie z moja familia, zaraz zdajemy Z i lecimy na koncert ![]() Dostalam okres, oficjalnie zaczynam stosowac nuve, zobaczymy jakie skutki uboczne bede:p Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poddałam się, ze mną gorzej, młodej katarek trzeba ściągać też pomiędzy karmieniami i zadzwoniłam po mamę. Przyjedzie na 2 dni wieczorem, mam nadzieję, że szybko opanuje obsługę Paulinki bo ja padam na nos, zatkany nos z bolącą głową ...
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Sharp - stówka! spokoju i cierpliwości życzę
![]()
#417 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę, że praca na Saskiej wre. Podziwiam, podziwiam, podziwiam i trzymam kciuki za - Sofii wagę i spokój brzuszkowy i środowy wylot. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() cześć dziewczyny i chłopaki, chyba mi dziecko ząbkuje.. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Delicol- mi położna tłumaczyła, że to zapis farmaceutyczny. Na zachodzie Sab Simplex i tym podobne odpowiedniki Delicolu można stosować od początku, tak mi to tłumaczyła i mówiła, że ona mi nie może powiedzieć, że mam stosować (Helena miała wtedy bodaj 2, 3 tygodnie) , ale żebym zrobiła co chcę z tą wiedzą. Sugestia była bardzo jasna.
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w końcu daję probiotyk Biogaię i Sab Simplex Generalnie jestem wykończona i nie poznaję własnego dziecka. Od wczoraj generalnie zachowuje się co chwila jak głodne i po przystawieniu do piersi ssie przez chwilę. Później niby zasypia, ale raczej też na niedługo. Uspokaja się tylko na rękach, ale bywa, że nawet na rękach w jednej pozycji po jakiś 15 min się nudzi i kombinujemy inną. Kolki raczej to nie są bo jednak jak są kolki to jest pisk, a teraz to raczej taki zwykły płacz. Próbowaliśmy dawać mu smoczek, ale wypluwa. W każdym razie najgorzej, że ja po prostu nie wiem o co mu chodzi, bo gdyby chociaż leżąc na klatce mojej czy TŻ'ta zasypiał, ale on się nawet tam uspokaja zazwyczaj na 20 min i znów coś nie tak. Najjdłużej to spał przy cycku i na spacerze. Generalnie jestem zdezorientowana i zmęczona. I zastanawiam się jak Wy sobie dajecie radę jak TŻ'towie są w pracy. Ja dziś i wczoraj gdyby nie TŻ to chyba bym nic nie zrobiła. p.s. czy wasze dzieci tez już podnosiły główkę w tym wieku? ( 18 dni) i trzymały na przedramionach? Bo ja nie wiem czy to prawidłowe, a on ją normalnie w powietrzu trzyma
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-06-30 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
delicol bez recepty mozesz sprobowac js daje od wczoraj tylko go i probiotyk biogaje robie experument i chyba dziala i mozesz juz dawac Cytat:
bidulka o by ta byla lepsza ![]() Cytat:
juz blizej koncs naszczescie Cytat:
stanowczo za czesto.i za duzo je brzuszek jej nie odpoczywa , ja tez tak dawalam na ppcxatku jak plakal i nie wiedzialam dlaczego i bylo gorzej , wiec wprowadzilam regularnosc daje malemu 90 ml czyli mniej je niz powinien ale po butli 2 butle najwczesniej dostanie 2,5 -3 godziny po ostatniej i jest ok Cytat:
wszystkiego naj kochana i nie smuc sie ![]() Cytat:
napewno ![]() Cytat:
Cytat:
ja tez mam tak na recepcie, ale ja patrze na tabelke na mleku zliczam ile moze maksymalnie na dobe zjesc i potem patrze czy przekracza , ale moj je mniejsza porcje wiec moze czesciej jesc trzymam kciukasyy bedzie dobrze
![]() |
#420 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.