|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
czy brzuszek zmienia kształt? :P hahahah sory za to pytanie.. :P pewnie napewno nie zmienia kształtu lol |
|
|
|
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i bedziesz lezec jak kłoda-czytaj JA ![]()
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
I ja.. bo tez mialam taki skok ze wszystko mi sie chciało a pozniej ... leniuch ) zbieramy siły Rocky na porod ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- mielismy rozkladać łozeczko dla Niunki,ale nie musze mowic jak to sie dzis skonczyło.. hahha przełozylismy to na jutro
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka i Rocky - wysłałam
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam juz dzis w wc chyba 4 razy.Ale nie tam żadna biegunka-wszystko normalnie.To mozliwe ze organizm zaczął mi sie oczyszczac???????
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
I mija niedziela pod haslem: pamietaj aby dzien swiety swiecic... Cos tam zrobilam ale najwieksza robota lezy odlogiem.
Spisalam na kartce rzeczy ktore jeszcze mam dopakowac i w trakcie zlapal mnie dol, ze szpital przede mna itd. SURKA Ty idziesz spac w takim momencie? Luzak jestes ![]() Ja nie bede spac bo tak mam jak jestem w nowym miejscu chyba ze cos mi dadza na sen. Ja na wakacjach pierwsze noce mam nieprzespane a co tu mowic o szpitalu... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() a czop odszedł Ci dziś czy kiedys juz?? bo kurcze niedoczytalam..?[/QUOTE] przed odejściem wód czop mi nie odszedł, a jeśli teraz odszedł to nie zauważyłam. gdyby nie odgłosy jak z horroru z za ściany pewnie dawno bym spala, bo jakoś padnięta jestem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chata opanowana,torba spakowana,zbieram moc ![]() Mieliscie łozeczko rozłozyc ale podziabani opadliscie z sił ![]() dziekujeeeee Tz mi w pracy druknie
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj bylismy na tym grilu no i zjadlam kielbaske jedna ( na poczatku:P) no i tam byl taki facet ze swoja dzieewczyna wsumie ich wczoraj poznalismy no i chwile pozniej przynosi mi salatke jakas zrobiona .. ogorek,pomidor jakas salata itp ( zadnych grzanek,mieska nic..) i mowi ze musze sie odzywiac i ze to dla mnie ( porcja taka ze pozniej wszyscy prawie troche zjedli i jeszcze zostało :P) a moj tz do niego mowi
- No co Ty,Ona jest Miesna jak ja i nasza córka co jej z sałatki,dajcie jej kielbase hahahahahahahahahahhahahh ahaahha |
|
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() my dzis mamy dzien lenia- nie ma obiadu, jedzenia i caly czas w lozku ![]() ja dzis bym tylko spala, ale musze sie powstrzymac bo w nocy bede miala problem... wczorajszy grill udany, moj Tż uwielbia ta mala, cos czuje, ze jak w przyszlosci mielibysmy coreczke to bylaby to coreczka tatusia na milon procent ![]() mnie standardowo od rana przeczyscilo niech juz mnie nieprzeczyszcza tylko niech teraz macica pracuje :Pw piersiach mam coraz wiecej siary, ostatnio chcialam pokazac tz i on mowi zebym nie naciskala bo sciane ubrudze, ja mowie ze to tak nie dziala, niestety mial racje
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
LACHRYMA ale masz powerka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez musze miec mięso Mięso to dla mnie priorytet ![]() Tz sie smieje ze zamiast czasem dostac od niego kwwiatka bardziej mnie ucieszy kg schabu
|
|
#794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przed odejściem wód czop mi nie odszedł, a jeśli teraz odszedł to nie zauważyłam. gdyby nie odgłosy jak z horroru z za ściany pewnie dawno bym spala, bo jakoś padnięta jestem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Czyli nie zawsze mozna go zauwazyc.. moja szwagierka tez tak miala.. wogole nie zauwazyla ani nic.. Cytat:
Nie no zarcik,jesli chodzi o 2jeczkę to ja juz dzis tez bylam z 4,5 razy i tez całkiem normalnie nie biegunka,a moczyk to juz wogole cisnie mnie jakbym miala siedziec 20 minut i sikac a ide i jest KAP KAP ino :P ![]() A wsumie z tą kupką to zauwazylam juz pare dni tak mam.. tak to jedna rano i wsio ... ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
) To tak jak tz jak ma jakies pierogi na obiad czy coś "bez miesa" to mowi ze to przegryzka a nie obiad ![]() Kathe widze ze dziś wiekszość miała leniwy dzionek
|
||||
|
|
|
#795 | ||||
|
Konto usunięte
|
witam się z wieczora
![]() bylismy szukać lasu, grzybów i jagód... a znaleźliśmy trochę skarbów leśnych tzn. mchu, patyczków i kwiatków a byliśmy w Twoją stronę Surka - w okolicach Oleśniczki ![]() a przed chwilą wyszli teściowie uffff przeżyłam ale padnięta jestem bo im trzeba usługiwać bo są gośćmi i nic nie pomogą.. [QUOTE=surka;41566759]Dam wam niusa Odeszły mi wody!!! Skurczów nie mam siedzę na sali przedporodowej. /QUOTE] ale numer... no to dziewczyna się spieszy nie ma co a kiedy odeszły? jak leżałaś , chodziłaś? co? jak? mam nadzieję, że krzyzowe trochę odpuszczą i będziesz mogła pospać... a przynajmniej się postaraj bo musisz zbierać siły na później!! Trzymam wieeelkie kciuki!!! Cytat:
Cytat:
za tydzień i za leżaczek !! Cytat:
Cytat:
he he
|
||||
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Laura jest ostatnio agresywnym napastnikiem mego pęcherza i latam co chwile.A poza tym pije dziennie 1,5 l wody + jakas herbatka,sok i sikam jak opętana ale ginek kazał tyle pic dla dobra wód.Wiec jak ze mnie chlusną to konkret ![]()
|
|
#797 | |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze raz dziękuję
Cytat:
Fajnie, że tak pomyślał z troską
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w naszym wypadku mozna sobie wmówićże tak właśnie jest ![]() o ja tez juz lece 3 raz :ide: ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Surka, mi podali przy poprzednich porodach oxy po niecalych 12h, z Lala chyba po 8, na moje osobiste blagania, ze sie zanudze na smierc tutaj. No i po niecalych 2h od oxy bylo pozamiatane i Lala na swiecie
En, sliczny wozio i mega okazyjna cena ![]() A my DZIS OGLADALISMY DZIALKI I MAMY WYBRANA . Dzialka jest narozna, ostatnia w ogrodzie, z jednej strony druga opuszczona, z drugiej krzaczory i jedna zagospodarowana. Dla takich dzikunow jak my - idealna lokalizacja . Piechota z Lala i wozkiem zaledwie 45 minut od naszego domu ojjj, bedziemy grillowac ... oczywiscie beda foty przed, w trakcie i daj Boze PO urzadzaniu .Za dzierzawe placi sie tylko 200 pln r o c z n i e i moja najlepsza na swiecie przyjaciolka tez tam ma dzialeczke rzut beretem od "mojej" dzungli
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Wy latacie a ja mam korek. Aczkolwiek po zjedzeniu pol kg czeresni poszlo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-06-30 o 19:55 |
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
hmm do 23:59 juz raczej nie urodze, jak myślicie?
![]() chyba pierwszy termin na suwaczku trzeba by było anulowac |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw się przywitam, bo nadrabiania znow mam sporo...
Cześć dziewczyny! Wczorajszy dzień na obrotach (wysprzątałam mieszkanie z myciem podłóg włącznie, zrobiłam 3 prania, uprałam dywanik z Norberta pokoju, poprałam psie ręczniki i posłanie, wyczyściłam wielkie lustra w szafach.... Nocka kiepska, za dużo miałam wczoraj emocji zmarł nagle nasz kolega (34l) i jakoś niby nie myślałam, a sny miałam głupie i po 6 już się obudziłam Pojechaliśmy do moich rodziców odebrać Norberta, zjedliśmy z nimi śniadanie, napiliśmy się herbatki, wreszcie zobaczyliśmy się z moim tatą (od wielkanocy, od operacji - dopiero wrócił z Wrocka )Przyjechaliśmy, mąż zawiózł małego i teściową do prababci, a ja zostałam sama... z górą rasowania. Potem wpadła koleżanka i... koniec dnia. Czasem bym chciała, żeby się dni rozciągały jak z gumy... Mała ma już wszystko gotowe. Poniżej załączam foto półki w garderobie, do tego jeszcze 2 szuflady w komodzie Inwentaryzacja (w tym ciuszki TYLKO 56 i 62... reszta w przechowaniu): śpiochy - 15 ![]() pajace - 10 body krótki r. - 9 body długi r. - 32 ![]() półśpiochy - 9 koszulki / kaftaniki - 17 spodenki /dresy, jeansy/ - 11 rajstopki - 7 bluzy - 5 sweterki - 2 kombinezon cienki - 1 + niezliczone ilości skarpetek, czapeczek, butków miękkich skarpetowych ![]() do tego: kocyk cienki - 2 kocyk ciepły - 2 pościel - 3 prześcieradło - 6 prześcieradło wózek - 1 otulacz - 2 śpiworek - 3 (1x d. rękaw, 2x bezrękawa - mały i większy) pokrowiec na przewijak - 1 ręcznik z kapturem - 3 tatra - 12 + 2 mini flanela - 3 Wariactwo jakieś!!! he, gratuluję tygodnia
|
|
|
|
#803 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
to super,dziłeczka to super sprawa ,dzieci bedą miec gdzie szalec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odwaliłas kawał dobrej roboty ![]() Przykro mi z powodu kolegi ![]()
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
martwię się, ponieważ mała chyba waży niecałe 2400, przed chwilą miałam usg
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
jeśli chodzi o wody, to mogą odejść całe albo się sączyć.
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic tylko rodzić
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Maluszynek
nie martw sie na zapas, Sureczka, wazne, zeby byla zdrowa i dostala jak najwiecej punktow. To juz koncowka 36 tc, prawie tak jak ja rodzilam
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie dobrze zobaczysz, nie takie maluszki sie rodziły a usg może sie mylic, nie mysl teraz o tym- zbieraj siły !
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
roxi- za ciuszkową inwentaryzację
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma: o matko, ile energii masz kobieto..
![]() roxi: ładnie szafeczka wygląda, też powera dostałaś surka: może faktycznie spróbuj się przespać, żeby potem duuuużo siły mieć na wypchnięcie Lili teso: za poszukiwania w lesie ![]() oliath: fajnie z tą działeczką!! )wybraliśmy się do auchan na spacer (10min na pieszo) do apteki.. i oczywiście złapała nas ulewa... ale dobry spacer..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

, do tego jeszcze wielkie zakupy no i molestowanie męża. nie wiem co się ze mną dzieje, ale jak tylko się obudzę mam ochotę iść pobiegać po lesie
ale mąż mi nie pozwala 

moze tym razem jakies kanapki? ale pewnie TZ sobie wymysli coś.. ale dziabnoł mnie dziś ODZIWO to mu coś tam machne na kolacje 

Tz mi w pracy druknie 

tak wiec wez sobie ciuszki i wlasny kocyk albo rozek, serio
za tydzień i za leżaczek !! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Pojechaliśmy do moich rodziców odebrać Norberta, zjedliśmy z nimi śniadanie, napiliśmy się herbatki, wreszcie zobaczyliśmy się z moim tatą (od wielkanocy, od operacji - dopiero wrócił z Wrocka