Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-30, 20:22   #871
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

ROXI ja to przy Tobie wychodze na strasznie wyrodns matke. Polowy ciuszkow nie mam co Ty. I chyba jeszcze cos dokupie do szpitala.

Ale mam muła w glowie. Normalnie jesienna pogoda dzis byla to i jaka deprecha mnie brala i sennosc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:22   #872
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Dziewczyny, aby nie wprowadzac nikogo tu w blad sprawdzilam w google i skurcze przepowiadajace sa to tzw Braxtona-Hicksa, ktore moga zaczac wystepowac juz po 20tc i one przygotowuja cialo do porodu.

Zatem skurcze nieprzepowiadajace to sa te wlasciwe, czyli porodowe.
Stary 2013-06-30, 20:24   #873
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Kasia, ja też mam cały brzuch jak po orce masakra, ale staram się nie dramatyzować, mój mąż też jak ja podchodzi do tematu zdroworozsądkowo

mój tata ma cięcie "spod pachy" - tak 15-18 cm w kierunku sutka - miał wycinanego guza

..
to poważna sprawa...on ma mieć dostawanie sie do płuc też przez żebra...
Przepraszam, ze Cię męczę ale kurcze też sie martwię...powiedz mi jeszcze...
to porehabilitacyjne to jakoś szpital wysyła czy samemu się załątwia??

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:27   #874
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

EN... Porod i nalana twarz? Ja mam caly czas taka sama, leciutko zaokraglona ale nienalana...co ta Twoja tesciowa wymyslila???

Stary 2013-06-30, 20:29   #875
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
EN... Porod i nalana twarz? Ja mam caly czas taka sama, leciutko zaokraglona ale nienalana...co ta Twoja tesciowa wymyslila???

chyba jej chodziło o takie ogólne jakby napuchnięcie.. ale miała akurat rację, tylko, że słowo dość niefortunne użyła mam strasznie napuchniętą twarz normalnie jak świnka piggy wyglądam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:29   #876
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

surka odpocznij (wiem ze to nie latwe bo sama sie meczylam z bulami z Wiktoria i nie moglam spac w nocy )

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:30   #877
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Mi się tak strasznie chce wymiotować, do tego mam kryzys.. mama Tżta mi powiedziała, że już mam nalaną twarz. nie chciała nic złego powiedzieć, tylko, że widać że już zaraz prawie poród, ale ja widzę jak wyglądam i omijam swoje odbicie w lustrze chyba jutro zacznę wszystko robić, żeby małego wypędzić z brzucha bo mam serdecznie dość!
biedactwo... już niedługo Kochana

Cytat:
ROXI ja to przy Tobie wychodze na strasznie wyrodns matke. Polowy ciuszkow nie mam co Ty. I chyba jeszcze cos dokupie do szpitala.
to raczej ja przy Was wychodzę na świra

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
to poważna sprawa...on ma mieć dostawanie sie do płuc też przez żebra...
Przepraszam, ze Cię męczę ale kurcze też sie martwię...powiedz mi jeszcze...
to porehabilitacyjne to jakoś szpital wysyła czy samemu się załątwia??
lekarz go tam wysłał ten, co go operował - dla przyspieszenia dodatkowej diagnostyki, wykluczenia kilku podejrzeń i wszystko na szczęście ok

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 20:32   #878
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
dałabym więcej, ale będę w połogu

Cytat:
Pamiętaj o ortalionach

Cytat:
chyba jej chodziło o takie ogólne jakby napuchnięcie.. ale miała akurat rację, tylko, że słowo dość niefortunne użyła mam strasznie napuchniętą twarz normalnie jak świnka piggy wyglądam
Pewnie organizm magazynuje Ci wodę przed porodem. Wypchniesz małego to to zejdzie w mig, więc wyluzuj

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:32   #879
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Surka- 2400 to wcale nie tak mało, ja się urodziłam z taką wagą w 36 tygodniu i od razu świetnie sobie dawałam radę, a i zdrowa jak ryba jestem

She- ładne zakupy

Paulinka- dziękuję tak czy tak za chęć pomocy!

Dzięki dziewczyny za opinie dot wózka- to była licytacja, a dodatkowo jedo, który tak czy tak chciałam. Jest to rozwiązanie na chwilę jeżeli się nie sprawdzi, chodzi o to żebysmy się odkuli finansowo to wtedy maluch juz pozniej bedzie miał znacznie lepszy wózek

Mi się tak strasznie chce wymiotować, do tego mam kryzys.. mama Tżta mi powiedziała, że już mam nalaną twarz. nie chciała nic złego powiedzieć, tylko, że widać że już zaraz prawie poród, ale ja widzę jak wyglądam i omijam swoje odbicie w lustrze chyba jutro zacznę wszystko robić, żeby małego wypędzić z brzucha bo mam serdecznie dość!
En nie nakrecaj sie tak na ten poród, zmiany w wygladzie- nosz 9 m-cy wytrzymalas to tych 2 tygodni nie wytrzymasz?? ja juz od 3 tygodni slysze ze juz rodze i sama juz sobie to wkrecilam tak w głowe że świruje, brzuch zniknie i jeszcze zatesknisz za nim
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:33   #880
jakierka
Zadomowienie

Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18!

Cytat:
Przed porodem podobno wiecej wody sie odklada w organizmie i puchnie sie, szczegolnie na twarzy. A Ty chyba za wczesnie jeszcze chcesz rodzic, masz jakis miesiac do tp?

Stary 2013-06-30, 20:33   #881
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII

Cytat:
Przybylo Ci troche kg ktore lada moment zrzucisz. Jestes mloda to zrobisz to blyskawicznie bo np w moim wieku przemiana materii gorsza od zolwia. Tesciowa moglaby to troche delikatniej powiedziec a nie uzywac slow... Nalana to moze byc zupa na talerz. Olej to...

Stary 2013-06-30, 20:34   #882
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
biedactwo... już niedługo Kochana

to raczej ja przy Was wychodzę na świra

lekarz go tam wysłał ten, co go operował - dla przyspieszenia dodatkowej diagnostyki, wykluczenia kilku podejrzeń i wszystko na szczęście ok
dzięki za info i zdrówka dla taty!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:35   #883
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
to jest to, co Wam kiedyś pisałam, że przed porodem się MOŻE tak dziać, że rysy są takie rozmyte, następuje obrzęk ust, nosa... schodzi tuż po, na szczęście

Stary 2013-06-30, 20:35   #884
czarownica1
Zakorzenienie

SKYLIE powiedzialam o ortalionach Tz to sie usmial

Stary 2013-06-30, 20:36   #885
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
dzięki za info i zdrówka dla taty!!
dziękuję!!!

Stary 2013-06-30, 20:37   #886
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
No wlasnie, ze nie Wydaje mi sie interesujaca, tym bardziej, ze nie mam zadnego doswiadczenia w opiece nad niemowlakami. Jednak w ciazy nie moge usiedziec nad ksiazka i bardzo szybko usypiam, co nigdy dotad mi sie nie zdarzalo
Ja jestem w połowie tej książki..staram sie przyspieszyć z czytaniem..boję się, że mogę nie zdążyć

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Ja się smarowałam jak tylko dowiedziałam się o ciąży, bo niestety mam tendencję do rozstępów i myślałam że uda mi sie ich uniknąć na brzuchu, niestety się nie udało wyszły w 8 miesiącu najpierw jeden potem drugi a teraz to nawet nie policzę jest ich tak dużo
a pijesz dużo wody? ogólnie płynów.. to ponoć też ma spore znaczenie..

Cytat:
JA Zasypiam jak niemowlak, nie wstaję na siku, może jedynie ciężko mi rano doopę zwlec z wyra, ale generalnie ok (wyłączając ostatnią noc, ale to chyba z nadmiaru emocji w temacie kolegi...)
a idź.. jak można nie sikać w nocy.. nie znam tego stanu

Cytat:
nalana twarz... rzeczywiście niefortunne określenie..
już niedługo maluszek wyjdzie.. to ostatnie jego podrygi w brzusiu
jestem pewna, ze nie wyglądasz tak źle, jak siebie opisujesz..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:39   #887
czarownica1
Zakorzenienie

ROXI jak Ty na swira to ja na naczelna watkowa panikare i dzikuske :P

Stary 2013-06-30, 20:40   #888
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
enleve no i fajnie, że taka okazja się trafiła.
na fotkach wózek wygląda na zadbany i w dobrym stanie.
nic tylko brac.

a odnośnie wózków, czy któraś z Was zdecydowała się na wózek bugaboo???
mi koleżanka chciała pożyczyć ale jest stanowczo za niski dla mnie i TŻ

Cytat:

Ale mam muła w glowie. Normalnie jesienna pogoda dzis byla to i jaka deprecha mnie brala i sennosc.

też tak sie czuję jak widzę ile mam ciuszków dla małego w porównaniu z ROXI.... no skąpiradło ze mnie jakieś czy co???
Stary 2013-06-30, 20:43   #889
Agrafka86
Wtajemniczenie

Z tego wszystkiego chyba też policzę ciuszki

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 20:43   #890
mela1234
Zakorzenienie

Wyslijcie mi ten jezyk niemowlat tez na maila. Tyle ze adres tu podam bo pw mi ciezko otworzyc.
To taki co rzadko uzywam koniehotel@op.pl
Dzieki

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:44   #891
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Przybylo Ci troche kg ktore lada moment zrzucisz. Jestes mloda to zrobisz to blyskawicznie bo np w moim wieku przemiana materii gorsza od zolwia. Tesciowa moglaby to troche delikatniej powiedziec a nie uzywac slow... Nalana to moze byc zupa na talerz. Olej to...

Przepraszam ale rozbawiło mnie to określenie, leżę i kwiczę

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
J

a pijesz dużo wody? ogólnie płynów.. to ponoć też ma spore znaczenie..
Tak staram się dużo pić ale niestety taka moja uroda

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:45   #892
jakierka
Zadomowienie

Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18!

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
też tak sie czuję jak widzę ile mam ciuszków dla małego w porównaniu z ROXI.... no skąpiradło ze mnie jakieś czy co???
Zawsze bedziesz mogla dokupic po porodzie

Stary 2013-06-30, 20:46   #893
Niunia20
Rozeznanie

a tak poza tym to przyjechała teściowa.....
masło w kostce starczało mi na 3-4 dni dzisiaj rano wyłożyłam nowe a ta przyjechała o 16 jest 21 i masła nie ma.... a masło kupujemy tylko my a tanie nie jest ... chyba jej powiem niech sobie swoje kupuje... ja codziennie 3 zł na masło nie będę wydawać...

do tego wszystko nasze co było w jej pokoju schowaliśmy albo przenieśliśmy do naszego został tylko wózek no niestety żebym nie wiem jak sie starała to na głowie go sobie nie postawie...oczywiście moja mam do niej wózek na razie postoi u ciebie jest czysty nowy dobrze ?a ta zrobiła minę srającego kota i nic nie odpowiedziała.... a kij jej w d.... będzie tam stał i koniec.
Stary 2013-06-30, 20:57   #894
katarzynkajg
Zadomowienie

Idę na małą drzemkę do póki Tż nie wróci, później jeszcze zajrzę czy nie ma jakiś informacji od Surki.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:58   #895
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

en chyba bym tesciowa zabila wzrokiem za taki tekst - ale ja juz dawno przestalam sie przejmowac tekstami innych "zyczliwych" ludzi a wozkiem sie nie przejmuj, my przy Marysi kupilismy tez uzywke - to co sie trafilo, bo kasy nie bylo, a ze od kuzynki TZ to wiedzielismy ze zadbany. A pozniej jak kaska byla, kupilismy taki jaki nam sie podobal.

Co do ciuszkow - ja tez mam ich mnostwo i wiem, ze wiekszosci na pewno nie zalozy maly, no ale jak dostalam to wypralam i leza w szafie. Jakbym miala kupowac, to niewiele by tego bylo.

Zweryfikowalam swoja trobe szpitalna, dolozylam bodziaki z krotkim i skarpetki na cieplejsze dni, niedrapki, sztucce i papier toaletowy. Mama przywiozla malemu smoczki - wiec jutro wyparze i wsadze razem z laktatorem i moge jechac do szpitala.

Marysia wykapana i uspiona, ja kolacyjke zjadlam i odpoczywam. Musze sie wykapac i posmarowac dziady, wyszlo mi ich az 3 i to wielkie juz nie moge sie doczekac, az po porodzie pojde do specjalisty, bo czuje sie z tym fatalnie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-06-30 o 21:09
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:59   #896
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, aby nie wprowadzac nikogo tu w blad sprawdzilam w google i skurcze przepowiadajace sa to tzw Braxtona-Hicksa, ktore moga zaczac wystepowac juz po 20tc i one przygotowuja cialo do porodu.

Zatem skurcze nieprzepowiadajace to sa te wlasciwe, czyli porodowe.
No własnie.Dzieki za spr.
Stary 2013-06-30, 21:00   #897
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Mowie grzecznie dobranoc
Będę zaglądać aby zobaczyć co u surki..

Envl: nie nakrecaj się,bo potem będziesz się tylko wkurzać jak nic się nie będzie działo..

Cynamonkowa coś pisała?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 21:00   #898
Niunia20
Rozeznanie

Policzyłam i ja łącznie rozm. 56 i 62

śpiochy - 5

pajace - 5
body krótki r. - 33
body długi r. - 6
półśpiochy - 3

koszulki dł i kr / kaftaniki - 9
spodenki /dresy, jeansy/ - 8
rajstopki - --------------------------
bluzy - 5
sweterki - 3
kombinezon średni - 1
+ niezliczone ilości skarpetek, czapeczek, butków miękkich skarpetowych
do tego: kocyk cienki - 2
kocyk ciepły - ----------------------
pościel - 1
prześcieradło - 3
prześcieradło wózek - 1
otulacz - -------------------------------
śpiworek - 1 (1x bezrękawa)
pokrowiec na przewijak - ------------------
ręcznik z kapturem - 3
tatra - 7 + 2 kolorowe
flanela - 2

Chyba moje dziecko będzie chodziło w samych bodach na krótki rękaw.... nie moja wina że są takie słodkie

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2013-06-30 o 21:02
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 21:02   #899
Rockyyy
Zakorzenienie

Dobranoc żabki

Ja juz ide sie polozyc bo brzuch ciągnie i pobolewa.....siedziec sie nie da.Do jutra.Jak nie bd mogla spac to zajrze

Sureczka
Stary 2013-06-30, 21:05   #900
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja ostatnio uzywam tylko olejku Babydream fur Mama z Rossmana.
ja też używam tego olejku na zmianę z kremem z Rossmana ale dobrym przykładem chyba nie jestem bo rozstępy mam niestety
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny, im wcześniej zacznę tym szybciej mi zbieleją. Napłakałam się strasznie jak to zobaczyłam ale cóż już nic nie poradzę
po porodzie podobno można stosować specjalny krem na blizny i podobno trochę schodzą rozstępy
Cytat:

nie martw się uwagami innych, jak ludzie nie potrafią dobrać odpowiednio słów a wiadomo że ciężarna bierze wszystko do siebie. Jesteś w ciąży i wiadomo, ze ciało sie zmienia, już niedługo dojdziesz do siebie
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Surka - Nie ma to jak relacja live z porodu Trzymam kciuki żeby jednak akcja się szybciej rozwinęła

Ja dziś sporo nieprzepowiadających skurczy zaliczyłam...:/
A jeśli mogę się pochwalić dzisiejszymi zakupami:
- http://tablica.pl/oferta/sprzedam-le...e-ID37Xm7.html
To jest od dzisiaj już u nas
- http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...1-ID380nH.html
ten wózek na 90% będzie nasz od tej samej sprzedającej, jeszcze nam cenę do 500zł zmniejszy
- http://allegro.pl/super-paka-dla-chl...347024129.html
A to dzisiaj kupiliśmy na allegro czyli niedługo będzie z nami
fajne zakupy
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam juz dzis w wc chyba 4 razy.Ale nie tam żadna biegunka-wszystko normalnie.To mozliwe ze organizm zaczął mi sie oczyszczac???????
ja się nie znam, ale nieraz sama tak mam w ciągu dnia
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Surka, mi podali przy poprzednich porodach oxy po niecalych 12h, z Lala chyba po 8, na moje osobiste blagania, ze sie zanudze na smierc tutaj. No i po niecalych 2h od oxy bylo pozamiatane i Lala na swiecie . A Tobie co zapowiadaja?
En, sliczny wozio i mega okazyjna cena

A my DZIS OGLADALISMY DZIALKI I MAMY WYBRANA 300 m2 zarosnietych drzewami, krzewami, pokrzywami po pas i innym badziewiem, z murowanym domkiem niewidocznym zza tegoz badziewia . Dzialka jest narozna, ostatnia w ogrodzie, z jednej strony druga opuszczona, z drugiej krzaczory i jedna zagospodarowana. Dla takich dzikunow jak my - idealna lokalizacja . Piechota z Lala i wozkiem zaledwie 45 minut od naszego domu . Wieczyste uzytkowanie ojjj, bedziemy grillowac - mam wlasny kamienny grill u ojca, tylko go przywiezc trzeba. Dziewczynkom urzadzimy plac zabaw i kupimy wieeelki basen . I posadze znowu prawdziwa placzaca wierzbe (ta u ojca ma juz z 15 lat i jest CUDNA). Maz dobuduje zadaszony taras do domku... tak sie ciesze!!!
... oczywiscie beda foty przed, w trakcie i daj Boze PO urzadzaniu .

Za dzierzawe placi sie tylko 200 pln r o c z n i e i moja najlepsza na swiecie przyjaciolka tez tam ma dzialeczke rzut beretem od "mojej" dzungli
super z tą działką, my jak braliśmy działkę to musieliśmy poprzedniemu użytkownikowi zapłacić a teraz też 200 zł na rok płacimy
Cytat:
Wczorajszy dzień na obrotach (wysprzątałam mieszkanie z myciem podłóg włącznie, zrobiłam 3 prania, uprałam dywanik z Norberta pokoju, poprałam psie ręczniki i posłanie, wyczyściłam wielkie lustra w szafach.... Nocka kiepska, za dużo miałam wczoraj emocji zmarł nagle nasz kolega (34l) i jakoś niby nie myślałam, a sny miałam głupie i po 6 już się obudziłam Pojechaliśmy do moich rodziców odebrać Norberta, zjedliśmy z nimi śniadanie, napiliśmy się herbatki, wreszcie zobaczyliśmy się z moim tatą (od wielkanocy, od operacji - dopiero wrócił z Wrocka )

Inwentaryzacja (w tym ciuszki TYLKO 56 i 62... reszta w przechowaniu):
śpiochy - 15
pajace - 10
body krótki r. - 9
body długi r. - 32
półśpiochy - 9
koszulki / kaftaniki - 17
spodenki /dresy, jeansy/ - 11
rajstopki - 7
bluzy - 5
sweterki - 2
kombinezon cienki - 1
+ niezliczone ilości skarpetek, czapeczek, butków miękkich skarpetowych
do tego: kocyk cienki - 2
kocyk ciepły - 2
pościel - 3
prześcieradło - 6
prześcieradło wózek - 1
otulacz - 2
śpiworek - 3 (1x d. rękaw, 2x bezrękawa - mały i większy)
pokrowiec na przewijak - 1
ręcznik z kapturem - 3
tatra - 12 + 2 mini
flanela - 3

Wariactwo jakieś!!!

he, gratuluję tygodnia
przykro mi z powodu kolegi, a za ciuszki sporo tego masz

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
martwię się, ponieważ mała chyba waży niecałe 2400, przed chwilą miałam usg

nie martw się, małą da sobie radę

ale mi szybko dzisiaj dzień zleciał, teraz byłam u chrześniaka i fajnie się bawiliśmy, już taki z niego duży chłopiec ciekawe jak będzie reagował na mojego synka, pewnie trochę zazdrosny będzie jak to dziecko

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości