|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Witam Was!
Ledwo żyję. Jesteśmy w trakcie przeprowadzki i jeśli dożyję jej końca to będzie cud Nie mam siły Was nadrabiać- wybaczcie
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Dzidzia o to już za dwa dni zobaczysz maluszka Nasturcja oby szybko i sprawnie poszło
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-30 o 20:07 |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
) tez nigdy tego nie zrozumiem ) Takiej jak Twoja nie widzialam wogole , za to byla taka ImageUploadedByWizaz Forum1372615721.105731.jpg nawet nie Wiem co tam ma za guziczki , ale podoba mi sie to ze jest taka kolorowa .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, przepadłam mam strasznie ciężki wybór co oddać bratowej TŻ to wszystko takie piękne, ale przemawia do mnie rozsądek że wszystkiego nie założę i oddać muszę![]() przejrzałam kartony te posegregowane i odpada mi kupno: kocyków mam 3 cienkie i 1 gruby dokupie jeszcze jeden gruby niedrapki odpadają, czapeczki też, ręcznik z kapturkiem odpada, ochraniacz na łóżeczko też [chociaż się jeszcze zastanawiam czy nie kupić ładniejszego ] rajstopki odpadaj ![]() czyli nie jest tak źle jeszcze cuda znajdę w tych workach nie posegregowanych ![]() i strasznie się cieszę że mam ciuszki po kimś, ale i tak kupię coś nowego bo nie wytrzymam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam że osoby spoza wątku mogą brać udział, no ale skoro ( tak myślę) często nas podczytują i chcą nam pomóc w wyborze tytułu, to liczmy wyniki sondy z ich głosami ![]() Ja już po imieninach, i chyba dziś wcześnie pójdę spać, jakaś taka marna jestem |
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I NAWET WYGRALIŚMY ![]() Cytat:
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakochałam sie w ciuszkach z Next'a ![]() Cytat:
Nie dziwię Ci sie, że masz dylemat...fajnie, ze masz tyle rzeczy w spadku, ale jaka radocha jest kupować te małe słodkości
|
||
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Trele po pierwsze teoria-male dzieci nie widzą szczegółów, wiec dla nich najlepsze sa "zabawki" 2-3 kolorowe niezbyt pomieszanie kolorystycznie. Nie wspomnę o odległości od wzroku.
Po 2 szybko dostaniesz szału od melodyjek i lepiej chyba żeby dziecko uczylo się zasypiac przy naturalnych szumach. Po 3 jest to zabawka do łóżeczka a większość trzyma je w sypialni. No przeciez maluch nie będzie spędzał większości dnia w sypialni, będziesz go brać do kuchni czy do pokoju. Wg mnie zbędny gadzet. A jak dziecko większe to i niebezpieczny, bo będzie probowalo sięgać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Paula raczej nie zobaczę, to nie wizyta prywatna . Ale tak mi szaleje w brzuchu ze jestem o niego spokojna.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głownie przez wzgląd na moją babcię, to po niej chciałabym tak nazwać ewent. córeczkę ![]() z kolei M. mówi,że jemu to imię kojarzy się z "trawką" i dzieci będą się z niej śmiac ![]() ja jestem Natalia,ale oprócz Natalki to innego zdrobnienia nie miałam ![]() ![]() tylko chrzesniak mówi do mnie "ciocia Nata" ![]() ale fakt, zdrobnień od tego imienia jest masa |
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że piszecie o wypawkach i zakupach. Ja osobiście się wstrzymuję z zakupami, jakoś tak bez żadnego powodu. Ponadto dostałam od siostry 3 pudła ciuszków po jej dzieciaczkach a była ich trójka wiec trochę sie nazbierało...
. Jeszcze czeka jedna walizka której nie udało nam się zmieścic do auta wracając z Pl. Jak będę mieć wszytko na miejscu to zacznę przeglądać i zobaczymy czego brakuje.
|
|
|
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Czytam was dziewczyny od samego początku, tylko jakoś tak odwagi nie miałam się odezwać. Egzaminy państwowe na technika już za mną jesze ostatnie w tej sesji na studiach i już myślę, że będę miała trochę czasu żeby tu z wami podyskutować, zanim przyjdzie mi się szykować do przeprowadzki. Obecnie 16t 5d. Jesteśmy teraz drugi raz w szpitalu. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i dzidziusie w brzuszkach.
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego drugi raz wszpitalu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy raz na przełomie 9/10 t z powodu plamienia z zagrożeniem poronieniem. Teraz z powodu bolesnego twardnienia brzucha i skurczy. Mam nadzieję, że to już nasza ostatnia wizyta w szpitalu przed porodem.
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na kiedy masz termin i czy wiesz , kto jest lokatorem? |
|
|
|
|
#4668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że dokazuje, przynajmniej wiesz, że wszystko jest ok Moze to już ostatni skrzep i oczyściłaś się do końca ![]() Cytat:
W razie co zawsze można oddać. Cytat:
A znasz już płeć maluszka?? Zdróweczka dla Was
|
|||
|
|
|
#4669 |
|
Raczkowanie
|
Oj i to bardzo często Was podczytuję.
A mąż się dziwił, że tylko czytam a nie piszę i tylko zaglądał w monitor i pytał: "Co tam ciekawego wyczytałaś?"---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Termin jak narazie planowany na 12.12. Na usg genetycznym doktor stwierdził, że prawie na 100% chłopak (było bardzo wyraźnie widać i nawet my nie mieliśmy wątpliwości jaka płeć zanim powiedział). Zobaczymy czy na usg połówkowym nic się nie zmieni.
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby napisać i bardzo dobrze to wasze pierwsze dzieciątko?
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję chłopaczka Imię macie wybrane??Kiedy wychodzicie do domku?? |
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Paula tylko do łóżeczka turystycznego pasuje niewiele karuzelek-muszą mieć specyficzne mocowanie.
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie do domu, jak zwykle zdołowana bo będę z dala od TŻta od nowa a tu tatuś przyniósł mi ziemniaczki pokrojone w talarki i przysmażone na patelni i wszystkie smutki odeszły w cień
![]() W ogóle uwielbiam mojego TŻta. Kupił motor gdzieś koło października tamtego roku i ani razu nie miał okazji nim jeździć w sumie bo kupił taniej i był do naprawy więc oddał do mechanika od razu, odebrał 2 dni temu. Przeprowadziłam z nim przez te ponad pół roku niesamowicie dużo rozmów, wiele kłótni było właśnie o ten motor. Jak dowiedziałam się że jestem w ciąży tym bardziej się o to kłóciliśmy bo pieniądze zamiast odkładać na dziecko to trzeba było w motor włożyć. Dzisiaj powiedział mi że go sprzeda Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-30 o 21:54 |
|
|
|
#4676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
![]() Dzidzia Żeby już wszystko wróciło do normy i żebyś nie musiała się już stresować ![]() Domi ale fajne buticzki Lineczka Podobny arsenał ostatnio miałam do przebrania.Istny ciucholand ![]() Uwielbiam grzebanko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pokaż zakupy Cytat:
ale moja ciocia nota bene Marynia odwiodła moją mamę od tego pomysłu ponieważ stwierdziła że będą do mnie wołać Maryśka,albo Maryna![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Domi Piękny gest no i będziesz spokojniejsza o tżta
|
|||||
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Hej kobietki
![]() Ale dużo ciekawych tematów poruszyłyście ![]() Najpierw chciałam napisać o imionach bo było dużo na temat Natalii rozmów a, że ja też tak mam ma imię to pozwolę sobie napisać mi osobiście się nigdy nie podobało bo taaakie długie i zawsze zazdrościłam wszystkim Asiom, Kasiom, Aniom itp że mają takie ładne krótkie a mi imię wybrał mój tato więc coś musi w tym być, że facetom się bardziej podoba mi dla dziewczynki podoba się Liliana albo Pola a dla chłopca Juliusz albo Gabriel![]() Pisałyście o włosach na brzuchu i pocieszę was w pierwszej ciąży mnie owłosiło strasznie ale po porodzie wszystko pomału wróciło do normy teraz też mam gąszcz ale już się tak nie przejmuję jak poprzednio![]() Dziś kuzynka przywiozła mi część ciuszków które jej pożyczyłam i ku mojej uciesze okazało się, że kombinezonów tych cieńszych i tych ciut grubszych idealnych dla listopadowego dzidziusia mam tyle, że jeszcze kilkoro by skorzystało jutro wam fotki wstawię bo już sama zapomniałam jakie są śliczne i cudne Witam też nową koleżankę i gratuluję synka
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-06-30 o 22:24 |
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem dzisiaj mega najedzona.Dowartościowała m się dzisiaj na maksa
![]() Po południu zjadłam dzisiaj 8 gałek lodów znaczy się jeszcze nie skończyłam jeść jednego a już poszłam do drugiego.A najlepsze jechalismy na te lody 25 km ![]() A wieczorkiem pizza z 4 kawałki![]() I mam taaaaaaaaaaki bebzon wielgachny
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz ochotę to czemu nie
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo ale kobiecie w ciąży wszystko można ![]() Choć szczerze przyznam że jak przeczytałam o tych 8 gałkach lodów to mnie zemdliło, zdecydowanie nie mój smak... żeby nie było coś słodkiego zdarza mi się zjeść ale w dużo mniejszych ilościach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

KCIUKI DLA ANI 
) tez nigdy tego nie zrozumiem 
Ale z pustymi rękami nie wróciłam
mam strasznie ciężki wybór co oddać bratowej TŻ to wszystko takie piękne, ale przemawia do mnie rozsądek że wszystkiego nie założę i oddać muszę

. Ale tak mi szaleje w brzuchu ze jestem o niego spokojna.

Imię macie wybrane??