|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Jeszcze jedno z pomponami:
http://eforevent.blogspot.com/2013/0...z-papieru.html Są świetne! Pokazałam TŻ. Podoba mu się, ale uznaliśmy że może to wyjść drogo... Kilkadziesiąt pomponów do zrobienia przez dekoratorów. W przypadku żurawi bralibyśmy inną firmę, ze zniżka, musieliby tylko zawiesić nasze żurawie. Poza tym zrobilibyśmy je sami, 1000 sztuk, fajnie spędzony czas itd... No nic, wysyłam maila do tej firmy od pomponów. Zobaczę ile nas podliczą.
|
#4562 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
a nie możecie sami zrobic pompony aby firma je zawiesiła?
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście że możemy, wszystko zależy od ceny. Nie mniej jednak, koszt jednego pompona to ok 3-4 zł. Trzeba by ich zrobić kilkadziesiąt. Firma dekoratorska musi je rozlożyć sama na miejscu bo będą transportowane w formie harmonijki. To automatycznie podnosi koszt zawieszenia dekoracji. Myslę że wtedy całkowity koszt wyniesie ok 10 zł. Nasza sala jest bardzo duża, myślę że potrzebne byłoby ok 80-100 pomponów, a to koszt 800-1000 zł za same pompony... Do tego pokrowce, chciałam też tkaniny na barierki... Nie wiem czy mam aż 2000 zł na same dekoracje...
|
#4565 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
nie no faktycznie nie za fajna opcja :/ nie wiem co Ci poradzić. Wybierz to co podoba się Tobie najbardziej a przy tym jest ekonomiczne. Bez sensu płacić 2000zł tylko po to by mieć pompony... Ja z tym tez mam mały problem bo tak jak juz pisałam dzień przed nie mogę udekorować sali ani w dniu ślubu , robi to personel restauracji aczkolwiek teraz po tym co napisałaś dobrym wyjściem byłaby dekoratorka
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny! Mi się też chyba bardziej podobają żurawie. TŻ twierdzi że jemu w sumie wszystko jedno (faceci... ) ale jednak widzę że bardziej się skłania ku zurawiom.Wysłałam zapytanie na wycenę pomponów i zurawi, zobaczymy jaka będzie różnica w cenie. Żurawie zdecydowaie wygrywają cenowo. Za 1000 arkuszy grubszego papieru zapłacimy ok 100 zl. Do wyceny wchodzi tylko zawieszenie ktore na pewno nie będzie kosztowało 1000 zł. Do tego pokrowce 4 zł/szt, kilka białych tkanin. Myślę że łącznie ok 1000-1200 zł powinno starczyć ale ja się nie znam, jak znam życie to na hasło "dekoracja weselna" poniżej 2000 zł nie ma co gadać...
|
#4568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko tam kupuję legginsy ![]() Cytat:
Jutro jadę z rodzicami do rodzinki. Jak to zwykle u babci, po powrocie mam z 3 kg do przodu..
|
||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ona była w jury
![]() Mnie na zdjęciu podobają się i pompony i żurawie, ale osobiście mnie to jakoś nie kręci szkoda by mi było czasu/kasy na takie coś ![]() Ale ja generalnie wole surowy wystrój raczej
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zaraz sobie z tym poradzę. ![]() Polecam mój sprawdzony sposób na dzień owocowy. ![]() Plan na jutro: Rano koktajl - jogurt naturalny, truskawki, banan, kiwi. Na pierwsze śniadanie truskawki + serek wiejski Na drugie śniadanie brzoskwinia i pomarańcz Obiad: sałatka warzywna (ix sałat, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, mozarella, oliwki, zioła, oliwa, sok z cytryny). Kolacja: gapefruit We wtorek rano będę ważyć mniej niż przed obżarstwem.
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też szkoda kasy, dlatego nie zatrudniam profesjonalnej firmy dekoratorskiej do zrobienia mega dekoracji. Chcę tylko pokrowce na krzesła, bo mają niebieskie obicia i mi się nie podobają, do tego te papierowe dekoracje i kilka tkanin żeby zakryć barierki na antresoli. Kwiaty mam w cenie, wybiorę sobie białe żeby pasowały do reszty wystroju. Za pokrowce płacę 4 zł więc przy 80 gościach wyjdzie 320 zł. Jeśli zawieszenie żurawi wyjdzie drogo, to zatrudnię jakieś koleżanki których nie będzie na weselu, zapłacę im po 200 zł za 3-4 godz pracy więc chyba dobry interes. Najwyżej będzie bez tkanin, tylko pokrowce i żurawie.
|
#4572 |
|
perfumowe ADHD
|
a ja teraz zaczynam się zastanawiać czy jest sens wieszania tych pomponów skoro sama sala ma swój urok... może tylko ładnie ozdobię stoły , candy bar , i może na oparcie krzeseł zawieszę takie pompony ...
|
|
#4573 |
|
Rozeznanie
|
Dwie moje koleżanki wyszły w ten weekend za mąż..ja też już chcę !!!
|
|
|
|
#4574 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
|
|
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Podpisalam umowę z dekoratorka
Z reszta tragedia... Najwieksza z księdzem. |
|
|
|
#4577 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
|
|
|
|
#4578 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a nie wiesz jaka cena jest tych sukni mori lee?Cytat:
![]() zawsze to co jemu sie podoba dla mnie ejst tragiczne i odwrotnie - boje sie, że jak mnie zobaczy tego dnia to mu sie nie będe podobać... a zakładac sukienke w ktorej nie bede sie dobrze czuła tylko aby go zadowolić jest bez sensu moim zdaniem.... ehhh... oby tak nie było! licze na to, że jednak mu sie spodobam ![]() a co do diety to chyba dobry pomysł.... może dlatego mój organizm tak juz reaguje bo ja to sie chyba z tysiąc razy juz odchudzałam i pewnie mój metabolizm jest w tragicznym stanie jutro poczytam o tej diecie SB - dzięki! Cytat:
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
ten weekend mnie zniszczył, wczoraj wieczorem pizza własnej roboty, dziś na śniadanie dojadłam, na obiad frytki ze schabowym, a na wieczór ciasto teściowej ( bo nałożyła no i jak odmówić??) jedny pozytywny aspekt to taki że teściowa nas namówiła na wspólny wyjazd, co prawda tylko jeden nocleg, 300 kg od nas do Lichenia, ale myślę że będzie fajnie
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Okazuje się ze w danym kościele ślubów udziela proboszcz, którego kazania bazują na masonerii i polityce. Musimy mieć zrobiony kurs ten z liceum (tz nie ma), do tego nauki + poradnia + egzamin z przykazań i takich tam. Nie udało nam się spotkać z ksiedzem, u którego chcielibyśmy brać slub, ale uprzedził ze takie sprawy to z proboszczem. Nawet jeżeli wybierzemy inna parafię to tz musi zdać egzamin u swojego proboszcza.
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Melduję się że żyję I spadam zaraz do wanny. Dopiero wróciliśmy, TŻ już pojechał do siebie. Poryczałam się jak bóbr jak się żegnaliśmy Tydzień nad morzem i tydzień na działeczce Jutro na 7mą do pracy, nadrobię forum jak wrócę
|
|
|
|
#4584 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale ma @ i wiadomo kilo w górę ;/---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
) poradnia i spowiedź, żadnych egzaminów nie musimy mieć, wymyślają...;/[COLOR="Silver"]ale powiem Ci, że moja sis wychodzi za mąż za dwa tyg, mieszka w londynie ale ślub ma w Polsce i ksiądz kazał im donieść jakieść zaświadczenia z parafi z Anglii....żal... |
||
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014
Cytat:
Wybaczcie, ale nóż mi się w kieszeni otwiera jak coś takiego czytam.
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja Was chyba już nie nadrobię dopóki nie zdam egzaminu
TŻ pojechał do domu, ale jutro przyjedzie i zostanie na tydzień |
|
|
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014
A i jeszcze ksiądz powiedział, że za to,że w Londynie mieszkają razem to nie będą mieli 3 spowiedzi tylko jedna, tą ostatnią, przed samym ślubem bo i tak będą grzeszyć......
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg myśli kościoła jeśli młodzi mieszkają razem to ich spowiedź ta pierwsza i tak jest nieważna - nie ma postanowienia poprawy itp. Dla młodych to i lepiej, bo po co uprawiać hipokryzję skoro można to załatwić jedną spowiedzią tuż przed ślubem, która będzie ważna?
|
|
|
#4589 | |
|
Rozeznanie
|
Czekam na Tż aż wróci do domu, jeszcze mu godzina drogi została, idę się położę ale chyba i tak nie zasnę, nie znoszę jak jedzie po nocy;/
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to żeby wiedzieć że to nie jest jakoś za karę (co nie zmienia faktu że jeśli ksiądz dał im to do zrozumienia to niesłusznie) tylko raczej dla ułatwienia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

) ale jednak widzę że bardziej się skłania ku zurawiom.

ale rozeszły mi się między nogami na szwach

jutro poczytam o tej diecie SB - dzięki!
Melduję się że żyję